kasiek-kd 15.11.12, 22:16 poradźcie mi proszę co zrobic: zapędziłam sie i ugotowałam b dużo ryżu, do tego go rozgotowałam (pierwszy raz gotowałam ryż w szybkowarze) wyrzucic szkoda..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: ryż 15.11.12, 22:20 Co to za ryż? W sensie sypki czy kleisty i czy klei się teraz, po rozgotowaniu? Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: ryż 15.11.12, 22:29 chyba kleisty, bo sie zbił w blok (walec na kształt wnetrza garnka) (pierwszy raz kupiłam sypki i pierszy gotowałam nie-w-torebce) Odpowiedz Link
squirk Re: ryż 15.11.12, 23:59 Pomyślałam o onigiri i suppli al telefono (np. stąd www.foodnetwork.com/recipes/mario-batali/stuffed-rice-balls-roman-style-suppli-al-telefono-recipe/index.html), obie potrawy smaczne i można sobie je trochę zmodyfikować. Ortodoksyjnie nie będzie ale smacznie owszem. Odpowiedz Link
alicez Re: ryż 15.11.12, 22:56 Gdy zostaje mi ryżu robię paprykarz, np taki: www.olgasmile.com/paprykarz.html albo dodaję kukurydzę i inne dodatki, ciut majonezu z jogurtem i mam sałatkę na kolacje A swoją drogą polecam sposób gotowania ryżu na parze wg Jamiego Olivera, nie klei się wtedy. Odpowiedz Link
roseanne Re: ryż 15.11.12, 23:19 pudding na mleku - musi byc wrecz rozgotowany krokiety farsz kleik Odpowiedz Link
furtive_kitten Re: ryż 17.11.12, 22:01 Jesli nie solony, to pudding ryzowy, wg rady powyzej; jesli solony, dorzuc do zupy. Odpowiedz Link