Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie mieszkania

24.11.12, 22:45
Chcę ubezpieczyć mieszkanie jaka firmę proponujecie/nie interesują mnie opinie agentów
Obserwuj wątek
    • anika_ic Re: ubezpieczenie mieszkania 25.11.12, 00:10
      Porównaj oferty Ergo Hestia i Compensa. Zwłaszcza, gdy chcesz ubezpieczyć coś więcej, np. samochód. W pakiecie dają zniżki, ale obecnych cen nie znam.
    • mkaroli Re: ubezpieczenie mieszkania 25.11.12, 10:06
      od wielu lat jestem w PZU, nigdy nie miałam problemów z likwidacją szkody. Za zalanie przez firmę remontową mojego sufitu dostałam 730 zł (3lata temu)- sufit ma 6 metrów kwadratowych. Dodatkowo mam opcję w ubezpieczeniu OC w życiu prywatnym i przestałam się martwić o to czy syn przypadkowo zarysuje komuś auto (np. przewracając się na rowerze) lub wybije szybę grając w piłkę.
      • kol.3 Re: ubezpieczenie mieszkania 25.11.12, 10:26
        Nie mam tak dobrych doświadczeń z PZU zwłaszcza ostatnio.
    • julinka601 Re: ubezpieczenie mieszkania 25.11.12, 16:16
      Nie kombinuję, od lat jestem w PZU /z małą przerwą na Hestię, na której się przejechałam jak przyszło do likwidacji szkody i z podkulonym ogonem wróciłam do PZU/
    • i_bella Re: ubezpieczenie mieszkania 25.11.12, 16:24
      Allianz.
    • koontza Re: ubezpieczenie mieszkania 26.11.12, 12:21
      Najwazniejsze wg mnie: to przeczytaj co Cie obowiazuje jako ubezoieczającego :
      np: ludzie zapominaja ze musza robic co jakis okreslony czas rózne kontrole , bo mogą ci nie wypłacić odszkodowania za brak przeglądu kominiarskiego ?!?!?!? ...znajoma tak miała...pozar w domu ....a tego sie uczepili ze nie zrobiła w danym roku.
      • mewa000 Re: ubezpieczenie mieszkania 27.11.12, 11:44
        Mamy dom ubezpieczony w Warcie+do tego OC w życiu prywatnym. Już kilka razy zgłaszaliśmy szkody, zawsze byliśmy zadowoleni.
        Teściowa była kiedyś w PZU ale nie była zadowolona, teraz w Warcie również nie narzeka.
        (przykładowo-podczas burzy spalił im się 4-letni komputer, przy wycenie pzu policzyło amortyzację 40%. W Warcie amortyzację naliczają dopiero gdy sprzęt na powyżej 5 lat, do 5 lat wypłacają 100% wartości nowego sprzętu).
    • turnesolka Re: ubezpieczenie mieszkania 27.11.12, 11:57
      Jestem w PZU. Miałam sporo szkód przez ostatnie 2 lata bo deweloper i epika wykończeniowa dużo rzeczy spaparli, ale PZU i tak wszystkie szkody przyjęło i wypłacili odszkodowania, ze wszystkich byłam zadowolona. W międzyczasie w rodzinie skasowali 2 samochody i też nie było żadnych problemów.
    • myszkaeasy COMPENSA nie polecam !!!!!!!!!!!!! 16.12.12, 22:25
      nie polecam Compensy !!! przy zawieraniu ubezpieczenia warto przeczytać OWU, jako jedyna firma okroiła OC w życiu prywatnym !!! OC w życiu prywatnym obowiązuje tylko na terenie mieszkania, i nigdzie więcej. Także rodzice miejcie się na baczności gdy wasze pociechy wyrządzą komuś krzywdę. sad((
      • 2mustangt Re: COMPENSA nie polecam !!!!!!!!!!!!! 21.09.15, 12:51
        Ja też miałem do czynienia z firmą Compensa. Z tego powodu nagrałem film. Film trwa około 14 minut. Najciekawsze informacje są pod koniec filmu. Zwracam się z wielką prośbą aby, obejrzeć ten film i list e-mail wysyłać po rodzinie, i znajomych. Trzeba jak najwięcej osób ostrzegać przed tą firmą Pokrzywdzone osoby proszeni są zgłaszać się na adres e-mail: mustangt@onet.eu

www.youtube.com/embed/ES3oz4W4kyU
        www.youtube.com/watch?v=ES3oz4W4kyU
        • 2mustangt Re: COMPENSA nie polecam !!!!!!!!!!!!! 21.09.15, 12:51
          Ja też miałem do czynienia z firmą Compensa. Z tego powodu nagrałem film. Film trwa około 14 minut. Najciekawsze informacje są pod koniec filmu. Zwracam się z wielką prośbą aby, obejrzeć ten film i list e-mail wysyłać po rodzinie, i znajomych. Trzeba jak najwięcej osób ostrzegać przed tą firmą Pokrzywdzone osoby proszeni są zgłaszać się na adres e-mail: mustangt@onet.eu

www.youtube.com/embed/ES3oz4W4kyU

www.youtube.com/watch?v=ES3oz4W4kyU
    • claratrueba Re: ubezpieczenie mieszkania 17.12.12, 06:22
      To nie jest tylko kwestia warunków tej czy innej firmy. Bo warunki różnią się niewiele lub wcale. Jest to kwestia obsługi na miejscu. Czyli jak długo trzeba czekać na likwidatora, jaka to osoba (ma dość dużą swobodę oceniania szkody, jeden domaga się pierdyliona pism od administratora budynku drugi nie). Lepszym rozwiązaniem jest pytanie znajomych w Twoim miejscu zamieszkania.
    • przeciwcialo Mieszkające w blokach 30.05.13, 11:45
      ubezpieczacie tzw. mury waszych mieszkań czy raczej na wyzsze kwoty to co w środku?
      • horpyna4 Re: Mieszkające w blokach 30.05.13, 12:20
        To, co w środku. I jak na razie nie miałam problemów z PZU po kradzieżach z włamaniem, płacili bez migania się. Inna rzecz, że nie mam w mieszkaniu jakichś super cennych bzdetów, więc nie były to aż tak astronomiczne kwoty. Złodzieje musieli być mocno rozczarowani.
      • chris1970 Re: Mieszkające w blokach 29.12.15, 21:13
        Mury powinni ubezpieczać właściciele budynków. Właściciel mieszkania powinien ubezpieczyć elementy stałe i ruchome mieszkania.
        Mury są i tak ubezpieczone przez spółdzielnię lub wspólnotę mieszkaniową.
        Szkoda płacić, bo gdyby się ubezpieczyło również mury to i tak nie dostałoby się odszkodowania, bo za jedno zdarzenie nie [przysługują dwie wypłaty. Jak by się blok zawalił to i tak pieniądze na odbudowę murów dostaje wspólnota czy spółdzielnia, a właściciele mieszkań tylko za elementy stałe i ruchome.
    • szczescie29 Re: ubezpieczenie mieszkania 28.12.15, 13:54
      Hej, nie chcę zakładać nowego wątku. 2 lata byłam w PZU, ale w porównywarkach składka u nich wychodzi najdrożej. Gdzie macie ubezpieczone swoje mieszkania? Czy były jakieś problemu z wypłaceniem odszkodowania?
      • chris1970 Re: ubezpieczenie mieszkania 29.12.15, 21:15
        Ja mam ubezpieczone mieszkanie w BRE Ubezpieczenia, to było towarzystwo mBanku. Teraz zostało kupione przez AXA. Płacę 29 złotych miesięcznie.
        • lisia312 Re: ubezpieczenie mieszkania 02.01.16, 20:29
          w tej chwili najlepsze warunki ubezpieczenia ma Generali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka