Dodaj do ulubionych

masażer do stóp

27.11.12, 16:45
Wymyśliłam taki oto prezent dla mamy, ale potrzebuję porady jaki kupić. Jeśli ktoś ma, to proszę, polećcie firmę/model. Czy te urządzenia są głośne? (czy np. da się tv przy tym oglądać?).
W ogóle jak to działa? Odczuwalne są te efekty, czy to z grubsza to samo jak wymoczenie nóg w misce?
Obserwuj wątek
    • eddie1980 Re: masażer do stóp 28.11.12, 11:31
      Jak dla mnie zbędny wydatek, miałam taki i się pozbyłam, działa tak, jak piszesz, jak wymoczenie nóg w misce. Trochę hałasu było, później problem z myciem całego urządzenia, które za jakiś czas zachodzi kamieniem. Miałam model z Rossmanna (ok 40 zł), może inne są mniej kłopotliwe i bardziej wypasione...
    • agni69 Re: masażer do stóp 28.11.12, 12:10
      Świetny prezent - tak mi się wydawało, praktyczny i w ogóle... Mama i jej siostra bliźniaczka też wydawały się zadowolone (obie zostały obdarowane z okazji okrągłych urodzin). Mama moczyła nogi może dwa lub trzy razy. Urządzenie stoi od pięciu lat w szafie; niewyciągane, zapomniane. Łatwiej wyciągnąć miskę, umyć i wysuszyć... W sumie fajny prezent ale chyba dla obdarowującego a nie dla obdarowanego...
    • drzewkopomaranczowe Re: masażer do stóp 28.11.12, 12:19
      miska z wodą zastąpi ci to urządzenie wyśmienicie,miałam szanse dostać to od brata za darmo bo go nie używał ale ja po 1-m razie stwierdziłam że nie warto zajmować miejsce w szafie

• kamunyak Re: masażer do stóp 28.11.12, 12:26
      To zależy po co chcesz to dla mamy kupić, czy ma jakies kłopoty zdrowotne?
      Ja mam taki masażer bo zlecił go lekarz synowi na czas rehabilitacji dłoni (!) po skomplikowanym złamaniu palca. Skoro lekarz zalecił takie kąpiele wodne to zakładam, że te masażery jakąs skutecznośc mają i na cos tam działają.
      Druga jednak sprawa to uzywanie w domu bez wyraźnych zaleceń. Doswiadczenie mówi, ze mało komu chce sie w to bawić. Na początku tak a potem leży takie urządzenie gdzies porzucone. U mnie stało schowane głęboko w łazience. Niedawno mąż wyciągnął, po kilku latach, bo ma kłopoty z nogą. To potwierdza, że w celach profilaktycznych rzadko komu chce się z takich urządzeń korzystać.
      Np. mój teść, który dostał pod choinkę rower stacjonarny. Na początku uzywał, teraz mu sie nie chce chociaż rower czyszczenia nie wymaga i głośny nie jest.
      Co do masażera to on głośny specjalnie nie jest, nie zauważyłam też żeby wymagał jakiegoś specjalnego czyszczenia, ot, przemycie od czasu do czasu. Mozna postawić przy fotelu i ogladać tv. Woda się nie wychlapuje a głośnosć urzadzenia pozwala na swobodne słuchanie tv
      Masażer ma też końcówki masujące, których mozesz używać nawet bez wody, do samego masowania stopy - więc to nie jest to samo co wymoczenie stóp. No ale trzeba chcieć uzywać urządzenia i to jest podstawowy problem.
      My mamy masażer no name, kupiony na szybko w markecie kiedy był potrzebny. Ale nie mam zastrzeżeń. Musisz też pamiętać, że choć urządzenie duże nie jest to jednak na półkę tego nie schowasz i wymaga specjalnego miejsca dla siebie.

• squirk Re: masażer do stóp 28.11.12, 12:33
        Czy mogę prosić o markę/model tego rowerka stacjonarnego? Właśnie takiego cichego szukam, obecnemu coś się stało i bardzo szumi.

Masażer do stóp kupiłam kiedyś Mamie - użyła może ze 3 razy i oddała komuś, woli kąpiele stóp w misce.
        smile
        • kamunyak Re: masażer do stóp 28.11.12, 12:46
          A to muszę męża spytać, który to mąz rowerek kupował i musiałby sobie przypomnieć - bo prezent był sprzed dobrych kilku lat.
          • squirk Re: masażer do stóp 28.11.12, 13:22
            Będę wdzięczna za sprawdzenie o ile na pewno nie zrobię Wam kłopotu smile
            • kamunyak Re: masażer do stóp 30.11.12, 00:50
              to jakiś Kettler był.
              • squirk Re: masażer do stóp 30.11.12, 01:27
                Dziękuję, rozejrzę się wśród modeli tej marki smile
    • abece_pl Re: masażer do stóp 28.11.12, 16:14
      Moja mama dostała jakiś prosty model (clatronic) za 70 zł - niby wszystko ok, urządzenie fajne, działa, jak trzeba, ale jednak coś jest nie halo, bo z kim bym nie rozmawiała, to postawił je w kącie i stoi wink Tak, jakby spełniał swoją rolę, ale może za dużo zachodu z tym nalewaniem wody czy jak..? Nie potrafię podać przyczyny.
      W tym roku wymyśliłam z kolei dla teściowej kołnierz masujący do delikatnego masażu podczas oglądania tv - np. taki: www.dignity.pl/product-pol-15-Kolnierz-masujacy-DIGNITY-XM-SM1002-.html Czy ktoś go używał? Czy to w ogóle coś warte?
      (przepraszam, że wcinam się w temat - troszkę wykorzystuję pokrewieństwo z moim aktualnym zainteresowaniem wink
    • marynika123 Re: masażer do stóp 28.11.12, 16:25
      Mój od początku leży w piwnicy. Chyba wystawię go na śmietnik, może komuś się przyda.
      • krakowskim_targiem Re: masażer do stóp 30.11.12, 10:02
        ale to jak właściwie działa takie urządzenie? sama zastanawiałam się nad czymś tego typu, ale myślałam, że rzeczywiście to się jakoś porusza i faktycznie masuje stópki...
        • pamana Re: masażer do stóp 30.11.12, 10:45
          Mój masażer również został użyty ok 5 razy i od 4 lat leży w piwnicy big_grin
          Fajna sprawa jeśli ma się kogoś do przyniesienia urządzenia do pokoju, przytargania michy z wodą a następnie odniesienia itp urządzenia wink
          p.
        • kamunyak Re: masażer do stóp 03.12.12, 13:22
          > ale to jak właściwie działa takie urządzenie?

Urządzenie wytwarza bąbelki (takie jacuzzi dla stóp) oraz ma kilka nasadek masujących, którymi można sobie stopę pomasować przesuwajac ją tych nasadkach. W zależnosci od modelu - nasadki są wymienne lub nie, dno urządzenia też jest różne.
    • 6klepka Re: masażer do stóp 03.12.12, 12:59
      Chyba wszystko zależy od użytkownika. Parę lat temu kupiłam takie urządzenie mamie i używa go regularnie 4,5 razy w tygodniu, zmienia nasadki masujące, podgrzewa sobie wodę, włącza bąbelki, generalnie jest zadowolona.
      Urządzenie specjalnie głośne nie jest ale trochę wody się czasem wychlapie.
    • elka2712 Re: masażer do stóp 03.12.12, 17:18
      całkowicie zbędny klamot. Jak ktoś wcześniej napisał wystarczy miska z wodą. Efekt ten sam a miejsca nie zajmuje i nie trzeba kupować. Wymyśl inny prezent na to szkoda kasy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka