Dodaj do ulubionych

Samsung vs BlackBerry

29.11.12, 20:34
doradźcie proszę, bo nie wiem co wybrać a telefon muszę zmienić, bo stary pękł i sklejenie już nie pomaga. będę używać GPS, internetu sporadycznie, dzwonienie, książka adresowa, SMS, kalendarz, czasem pewnie aparat, radio.
Modele do wyboru:
Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy S Advanced
BlackBerry Bold
BlackBerry Curve

Do tej pory miałam zawsze Nokia, ale teraz podobno nic nie warta. Co wybrać? Jakie wady/zalety?
Obserwuj wątek
    • jantoni.jajcorz Re: Samsung vs BlackBerry 29.11.12, 21:08
      To pytanie raczej tu
      forum.gazeta.pl/forum/f,75,Telefony.htmlzadaj.
      • jantoni.jajcorz Re: Samsung vs BlackBerry- errata 29.11.12, 21:10
        To pytanie raczej tu
        forum.gazeta.pl/forum/f,75,Telefony.htmlzadaj.
        • jantoni.jajcorz Re: Samsung vs BlackBerry- errata 29.11.12, 21:15
          To pytanie raczej tu
          forum.gazeta.pl/forum/f,75,Telefony.html
          zadaj.
          PS
          Słowo "zadaj" jest zbędne, wtranżala się bezprawnieuncertain
          W "podglądzie" jest OK
    • kk345 Re: Samsung vs BlackBerry 29.11.12, 21:46
      Z uwagi na to, ze pojawiają sie plotki o niepewnej przyszlości RIM, producenta i usługodawcy Blacbkerry, wybrałabym Samsunga. Dla Twoich potrzeb oba wymienione modele dadzą radę z duża nawiązką
      • catalina81 Re: Samsung vs BlackBerry 30.11.12, 07:36
        dzięki
    • hela6 Re: Samsung vs BlackBerry 30.11.12, 10:52
      Ja tam bym wybrała taki który jest dla mnie najładniejszy jeśli wszystkie mają potrzebne funkcje. Nie ma co za dużo kombinować a ładny telefon sprawia przyjemność.
      • kr_ka_11 Re: Samsung vs BlackBerry 30.11.12, 11:15
        ja osobiście z tych 4 brałabym galaxy S Advanced lub Galaxy S II

jakoś Blackberry mnie nie przekonują
    • nuova Re: Samsung vs BlackBerry 30.11.12, 11:57
      Dziś wiem, po pół roku z Nokią E5, że nie wybrałabym jej. BB z resztą też nie. Całe życie używałam Nokie, z wyjatkiem 1go telefonu.
      E5 (wiem,że nie wspominasz o niejsmile ) jest do bani, instrukcja jej jest do bani, tel ma zwiechy, a tych bajerów (net), mapy, biuro, ovi sklep nie używam, GPS w tel nie potrzebuję.
      Tak więc dla mnie najlepszym jest stara poczciwa Nokia 3120 smile
    • turnesolka Re: Samsung vs BlackBerry 30.11.12, 16:18
      Zastanów się przede wszystkim czy wolisz guziki (BB), czy ekran dotykowy(Samsung). Ja mam starą nokię (nie wiem jaki model, po prostu telefon normalny) i dotykowego Samsunga. Tego Samsunga mam już z 1/2 roku a odbieranie telefonu nadal jest dla mnie mega upierdliwe. Jako tel najczęściej używam Nokii, Samsunga wyłącznie do tego czego się na Nokii nie da: Facebook, Pudelek, Nawigacja. Co do SMSów to różnie. Te nowe komórki z dużymi ekranami dotykowymi strasznie szybko zjadają baterię, codziennie trzeba ładować.
      BB do internetu jest słabe, mój mąż miał firmowy i wymienił przy pierwszej okazji na jakiegoś Samsunga. BB działało mu bez problemu, Samsung już raz był w sewisie a raz wariował cały dzień. Ale on tam ma masę różności zainstalowanych i coś w konfiguracjach zmienia więc może to przez jego grzebanie.
    • asfo Re: Samsung vs BlackBerry 30.11.12, 18:21
      Ja bym brała Samsunga, chyba że naprawdę MUSISZ mieć klawiaturę.

Do GPS przyda się większy ekran, do internetu też. Poza tym Samsung ma Androida, co oznacza dużo, także darmowego oprogramowania. Nie wiem tylko po co Ci aż taki zaawansowany telefon, jeśli nie zamierzasz na nim grać w trójwymiarowe wyścigi (do niczego innego nie potrzebujesz tyle mocy obliczeniowej). wink No chyba że chodzi Ci o prestiż.

Mam trochę bardziej budżetową wersje smartfonu Samsunga i jestem zadowolona. Brak fizycznej klawiatury odczuwam tylko gdy dzwonię na infolinię i muszę sobie przypomnieć jak szybko uruchomić właściwą wersję klawiatury aby wcisnąć numer. Normalne pisanie jest łatwiejsze niż w przypadku klawiatury fizycznej, z uwagi na łatwą dostępność polskich liter.
    • anu_anu Re: Samsung vs BlackBerry 30.11.12, 21:16
      Bierz Samsung Galaxy S II - na tym można wiele, jak się nauczysz (a robi się to szybko, tylko trzeba zacząć - nie weźmiesz już nic gorszego.
      Minusem jedynym jest bateria, ładowanie co dzień max dwa, trzeba przywyknąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka