Dodaj do ulubionych

Twarożek z ziołami

04.01.13, 13:10
Niestety stary wątek się zarchiwizował ( forum.gazeta.pl/forum/w,49213,136375905,136375905,twarozek_z_ziolami_czym_przyprawic_.html ), a chciałam się podzielić informacją smile Otóż kupiłam mieszankę ziołową Vegety z serii Natur "Do kefiru i twarożku". O ile sama przyprawa jest ok (chociaż IMO zbyt dużo w niej soli i czosnku), to bardziej chcę podać skład: sól kuchenna, czosnek, cebula, koper, bazylia, kminek, pieprz czarny, szczypiorek, natka pietruszki.
Obserwuj wątek
    • ivonn44 Re: Twarożek z ziołami 04.01.13, 13:37
      sporo tych ziół. Trzeba spróbować. Chcę tylko przy okazji podpowiedzieć Wam, że warto zasiać rzeżuchę. Rośnie dużo wolniej niż w okresie wiosennym ale zawsze....Stwerdziłam, że takie naturalne witamin są w tym okresie b. potrzebne ja skubię prawie codziennie trochę i dorzucam do czego się da.
      • budzik11 Re: Twarożek z ziołami 04.01.13, 15:12
        O, super pomysł do twarożku! Albo inne kiełki - pikantne są np. kapusta, rzodkiew, rzodkiewka.
    • autumna Re: Twarożek z ziołami 04.01.13, 16:12
      Właśnie używam od jakiegoś czasu, kompozycja jest smaczna, tylko też ubolewam, że z solą. Wolałabym same zioła, a dosolić wg swojego gustu.
      • 987ania Re: Twarożek z ziołami 04.01.13, 17:03
        Ja kupuje przyprawy z firmy nmr. Do twarożku używam czubrycy zielonej, moim zdaniem najlepsza mieszanka, jaką jadłam:
        www.przyprawynmr.pl/product.php?id=79#
        Lubię też tą jako dodatek do twarożku:
        www.przyprawynmr.pl/product.php?id=389
        Zamawiam tam właściwie wszystkie przyprawy.
        • marynika123 Re: Twarożek z ziołami 05.01.13, 16:00
          Też używam zielonej czubricy. Na moim (i pewnie nie tylko na moim) bazarku stoi zawsze pan, który sprzedaje te różne przyprawy. Cena też 3 zł. Czerwona do mięsa też jest b.dobra
          • budzik11 Re: Twarożek z ziołami 05.01.13, 18:10
            Na to bym nie wpadła. Mam zieloną czubrycę, używałam jej do tej pory do strączkowych - soczewicy, cieciorki, fasolki po bretońsku. Dzięki za pomysł smile
            • 987ania Re: Twarożek z ziołami 05.01.13, 18:30
              Ja ją sypie jeszcze do zup i sałatki jarzynowej. Próbowałam mieszanki czubrycy kilku firm ale ta mi najbardziej odpowiada. Ja jeszcze kupuje tam płatki paprykowe (świetne do ryb i makaronów) i suszoną ( nie smażoną!) cebulkę, którą mam do zup, sosów mięs a mąż też lubi do twarożku.
              • karlakarla Re: Twarożek z ziołami 05.01.13, 23:02
                Czubrycą posypuje mozzarelle z pomidorami, lub po prostu kromki z pomidorem i świeżym ogórkiem, dodaje do oliwy i używam jako sos do sałatki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka