Dodaj do ulubionych

dobór koloru do mahoniu

13.03.13, 11:18
Mam meble mahoniowe.Chce przemalować pokój.Obecnie mam cos podobnego do irysu z palety beckers ktora padaje link nizej.Mam prosbe ktory kolor byscie wybrały linght coral,apicot czy sunflower? To pokój goscinny panele jasne .Komoda szafa stoł w kolorze mahoniu.Pokoj średnio słoneczny.
ekobud-sklep.pl/uploads/images/designer_colour_paleta_kolor%C3%B3w.jpg
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: dobór koloru do mahoniu 13.03.13, 11:40
      Jeżeli ma być któryś z tych cielistych, to ja wybrałabym najjaśniejszy, czyli sunflower. Ale trudno mi odpowiedzieć bez zobaczenia, jak wygląda ten pokój łącznie z meblami, bo nie tylko odcień drewna jest ważny. Może dobrze wyglądałaby pistacja? Ale jeżeli nawet, to prawdopodobnie należałoby wymienić jakieś zasłony, czy tapicerkę, co podwyższa koszty.
      • bestraga Re: dobór koloru do mahoniu 13.03.13, 11:53
        ja bym dała szary, ale jaśniejszy niż w linku, - będzie dobry do zawieszania na nim wszystkiego co będziesz chciała, a dodatkowe kolory w pokoju już według uznania.
        • niebieska_kotka Re: dobór koloru do mahoniu 13.03.13, 18:06
          Jestem za.
          Podoba mi sie tez oliwka i asparagus, ale wiem, ze ktos przyzwyczajony do "przytulnych' wnetrz, moze nie zdzierzycwink A szkoda.
    • ookaa Re: dobór koloru do mahoniu 13.03.13, 14:05
      Żaden z tych, które rozważasz. Biały albo popielaty.
    • roseanne Re: dobór koloru do mahoniu 13.03.13, 16:00
      szalwia
    • korniz Re: dobór koloru do mahoniu 14.03.13, 11:51
      dzieki za sugestie wink pistancja juz zajeta.Gdybym nie miala zieleni w domu (a mam 3 pomieszczenia w rożnych ciepłych odcieniach zieleni )to jak najbardziej poszłabym za tym tropem.Szukam cieplego koloru gdyż okna są na wschod i południowy wschod.Tapicerka też taka jasna bordo-jasny mahoń.
      • alisaga Re: dobór koloru do mahoniu 14.03.13, 18:52
        Mam mahoniowe meble a sciany w kolorze - kość słoniowa (dulux), beżowa kanapę i turkusowe dodatki. Wyglada OK.
      • zlotarybka178 Re: dobór koloru do mahoniu 15.03.13, 14:38
        Dopiero teraz doczytałam smile W takim razie najlepiej jak dla mnie pasowałby aprikot lub iris, jasno i przytulnie. Zresztą polecam rozejrzeć się po sklepach meblowych, można się nieraz zainspirować tymi "urządzonymi kącikami meblowymi" Pozdrawiam
    • zlotarybka178 Re: dobór koloru do mahoniu 15.03.13, 14:33
      Ja myślę, że pistacjowy smile Te cieliste mogą wyglądać trochę mdło. Mam sama podobnie, brązowe meble i zielone ściany, jak wybierzesz to napisz który wybrałaś, pozdrawiam
    • karolinkiewicz_29 Re: dobór koloru do mahoniu 17.03.13, 14:26
      Kto szuka nietuzinkowych mebli, może szukać ich w Polsce wschodniej. Więcej na whyeasternpoland.eu/aktualnosci/aktualnosci-493/aktualnosci-494/meble-z-polski-wschodniej-na-targach-w-birmingham
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka