Dodaj do ulubionych

Chrzest mojego wnuczka

14.03.13, 14:09
Pomóżcie, proszę. To mój pierwszy wnuk, bardzo go kocham. Nie mam pojęcia, co dziadkowie kupują na chrzest. Jestem ostatnio w kiepskiej sytuacji finansowej, staram się o rentę, ale ZUS ciągle się odwołuje. Z jednej mężowskiej pensji jakoś da się przeżyć, ale co z prezentem? Że medalik, Biblia to wiem, a może macie inne pomysły? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • silesia77 Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 14:42
      My w sumie niedawno świętowaliśmy chrziny. Mój synek dostał m.in. srebrną łyżeczkę z wygrawerowanymi danymi ( czas urodzenia, waga, wzrost, imię)
      tu do wglądu
      dostał też ramkę z masa plastyczną w której odbiliśmy jego rączki, Piekny album na zdjęcia, pamiątki i wpisy gości, obrazek z Matką Boską , Misia - którego kocha miłością przeogromną smileale także rzeczy praktyczne ( krzesełko do karmienia, jeździdło-samochodzik, ubranka)
      Mam nadzieję, że coś pomogłam?
    • wadera3 Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 14:57
      Na szczęście mój syn i synowa, nie mieli szczególnych oczekiwań, a propos "prezentu" chrzcielnego, a znając ich zapatrywania zrobiłam po prostu ikonę z patronką wnuczki, jako dodatek zrobiłam śliczną szydełkową czapeczkę do chrztu.
      • atrams5 Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 15:12
        Bardzo dziękuję, nie pomyślałam o czapeczce. Zaraz biorę druty w dłoń i może szaliczek wydziergam.
        • wadera3 Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 16:15
          Przepraszam, że się mądrzę, ale (nie wiem ile wnusio ma wieku) "moja" czapeczka była elementem stroju chrzestnego, a szaliczek też się na chrzcie przyda?
          • momas Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 18:09
            no jezeli w tę niedzielę to sie przyda...
            z innych pomysłów - moze ładna biała szatka? haftowana albo co?
            (chodzi o tę szatkę, którą dziecko dostaje na chrzcie)
        • iza1973 Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 16:25
          Jeśli umiesz szydełkować, to możesz jeszcze pomyśleć o włóczkowym kocyku. W sieci jest sporo wzorów, niektóre bardzo ładne.
          • atrams5 Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 18:22
            Dziękuję kobietki, zawsze można na Was liczyć.
          • jul-kaa Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 21:43
            Ja też jestem za kocykiem, sama bardzo bym się z takiego ucieszyła smile
            • at.at Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 22:54
              Popieram pomysł z kocykiem smile
    • nicol.lublin Re: Chrzest mojego wnuczka 14.03.13, 23:15
      widziałam kiedyś taką właśnie białą szatkę, którą się okrywa dziecko w czasie chrztu (coś jak fartuszek, ale może być taka serwetka) z wyszytym własnoręcznie złotą nitką imieniem dziecka i datą chrztu - bardzo ładna pamiątka

szalik raczej odpada
      kocyk już bardziej na miejscu

i: to nie musi być nic kupionego!!!
    • kikimora78 Re: Chrzest mojego wnuczka 15.03.13, 11:09
      tu masz wzor na kocyk: www.garnstudio.com/lang/pl/pattern.php?id=3967&lang=pl
    • piegoosek Re: Chrzest mojego wnuczka 16.03.13, 02:46
      moje dzieciaczki od dziadkow (moich rodzicow) za moja namowa, zamiast bibli itp. dostaly ryngrafy z grawerem, jak dla mnie to piekna pamiatka:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/QjKgyPFJnCpcgx0vFX.jpg

jest wiele innych, np. z Aniolem Strozem.
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ryngraf
    • kol.3 Re: Chrzest mojego wnuczka 16.03.13, 10:25
      Porozmawiaj może z dziećmi, podpytaj. Bibilii zwykle dziecko na chrzest dostaje kilka, wszyscy wpadają na ten pomysł. A tania nie jest. Moje dziecko dostało pięć, przy czym jedna w 3 tomach, a jedna wielkości ponadnormatywnej i nie wiadomo gdzie ją przechowywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka