Dodaj do ulubionych

smar w pralce?

12.05.13, 21:36
Jakieś dwa lata temu pralka brudziła mi ubrania, zostawiając małe czarne kropki. Poradziłam sobie, puszczając 2 puste prania z octem. teraz problem pojawił się ponownie, czarne kropki upiększyły dwie moje nowe białe bluzki, czego za chiny nie mogę doprać. Ale pojawił mi się dodatkowy problem-po praniu wszystkie ubrania cuchniały jak w warsztacie samochodowym- smarem. cały środek pralki tak śmierdzi. co to może być?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: smar w pralce? 12.05.13, 22:56
      Rozpadły się łożyska, poproś fachowca o wymianę.
    • olciazg Re: smar w pralce? 14.05.13, 13:32
      To pozotsałości po proszkach, a przede wszytskim po płynie do płukania. Większoś z nas używa teraz koncentratów, poierzemy w coraz niższych temperaturach i na jak najkrótszych programach. Musisz odkamienic i oczyścic wnętrze pralki, najlepiej zgłoś się do najbliższego serwisu AGD, mają tam profesjonalne środki- puszczasz pralkę na pusto z tym środkiem chemicznych na jak najwyższej temperaturze i gotowe.
      • kamw1807 Re: smar w pralce? 14.05.13, 15:02
        właśnie dlatego, ja nie piorę tylko w niskich temperaturach, mam już którąś z rzędu pralkę i każda z mojego domu wychodzi w idealnym stanie, bez pleśni grzyba i smrodu.
        ale nie piorę na 30 min. programach i nie używam tylko 40st.
        raz w tygodni ręczniki + białe frottowe skarpetki lecą na 90st. są ładnie doprane w dodatku pralka wyczyszczona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka