Dodaj do ulubionych

Leki przez internet

06.10.14, 23:45
Chodzi mi obecnie głównie o allegro,jak to jest z tymi cenami i jakością,w aptece na osiedlu kosztuje 48 zł ,w all...-wej aptece znalazlam za 35 z dostawą,może nie jest to dużo ale zawsze szczególnie że kupowane co miesiąc
Jakie macie doświadczenia w tym temacie
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Leki przez internet 06.10.14, 23:55
      drzewkopomaranczowe napisała:

> Chodzi mi obecnie głównie o allegro,jak to jest z tymi cenami i jakością,w apt
      > ece na osiedlu kosztuje 48 zł ,w all...-wej aptece znalazlam za 35 z dostawą,mo
      > że nie jest to dużo ale zawsze szczególnie że kupowane co miesiąc
      > Jakie macie doświadczenia w tym temacie

Zamawiałam na stronie doz.pl z opcją odbioru osobistego (bezpłatnego) w wybranej aptece (miałam jedną blisko domu). Zwykle wychodziło taniej niż zakup na Allegro plus wysyłka, jeśli nie oczywiście kupowałam tam, gdzie było taniej.
      smile
      • embepe Re: Leki przez internet 07.10.14, 01:32
        Też zamawiam czasami na doz.pl i już wiem, że zanim się zamówi, warto zadzwonić i zapytać o cenę w aptece, w której będzie się leki odbierać. Zdarzyło mi się, że raz była lepsza cena internetowa, a innym razem korzystniej było iść prosto do apteki, bez zamawiania przez www.
    • autumna Re: Leki przez internet 07.10.14, 08:22
      > Jakie macie doświadczenia w tym temacie

Zasadniczo dobre, tylko uważaj na termin ważności. Powinien być podany w opisie aukcji. Jeśli go nie ma, pytaj. Czasem supercena wynika z tego, że lekowi ważnemu 2-3 lata został raptem miesiąc do końca.
      • pamana Re: Leki przez internet 07.10.14, 16:06
        Kupuję w Doz lub aptece Gemini- gdzie nawet z przesylką wychodziło mi taniej niż w Doz z odbiorem osobistym
        Zalezy co potrzebujesz.
        p.
    • cioci_a_klocia Re: Leki przez internet 07.10.14, 18:30
      Kupowałam wielokrotnie kosmetyki apteczne w różnych aptekach internetowych i też tych z all. Nigdy nie było problemu ani nie miałam wątpliwości, że kosmetyki są oryginalne. Kupuję emolienty w ilościach prawie hurtowych i wiem, że różnica w cenie między aptekami (stacjonarnymi) jest bardzo duża! Nawet 20 zł na jednym kremie. Zawsze porównuje ceny produktów między aptekami i raz mają jedno taniej, raz drożej. Nigdy nie jest tak, że dana apteka jest najtańsza we wszystkim. Myślę, że z internetowymi promocjami też tak jest. Ja osobiście korzystam i bardzo sobie chwalęsmile
      Pozdrawiam
    • magdalaena1977 Re: Leki przez internet 12.10.14, 01:14
      Ja też kupuję w doz. Dodatkowym plusem jest to, że idę do apteki tylko raz - nie muszę najpierw zanosić recepty a potem czekać aż sprowadzą moje leki.
    • sueno Re: Leki przez internet 30.10.14, 10:17
      Ja kupowalam na all.. wode morska dla dzieci Dis... i za 3 opakowania z temrinem do 2016 roku wyszlo mi tylko 38 zl z przesylka. W Poznaniu nigdzie nie znalazlam taniej. Max 20 zl za opakowanie w promocji.
    • mamciawojtasa Re: Leki przez internet 25.11.14, 14:31
      Ja z Apteka w Sieci najczesciej zamawialam synowi mleko modyfikowane. Czesto zdarzalo sie, ze zamawialam lacznie z mm jakies leki bez recepty, kremy, kosmetyki dla dziecka. Nigdy nie byli zadnych problemow, cenowo na zamowieniu mleka na ok m-c bylo to 40-60 taniej. Zamawialam zawsze z przesylka kurierska pobraniowa. Jezeli zamowilam jednego dnia w godz. przedpoludniowych, nastepnego dnia kurier przywozil paczkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka