10.10.14, 07:03
Powoli zbliża się nieuniknione, czyli zima, a ja muszę kupić opony. Nie jeżdżę dużo, ale nie chcę kupować czegoś na raz. Jakie firmy są dobre, ale takie, by nie zrujnowały kieszeni?
Obserwuj wątek
    • kamunyak Re: opony 10.10.14, 14:51
      opony wybiera mi mąż i po długich poszukiwaniach, zebraniu opinii, wybrał continentale. Obecnie ciesza sie chyba najlepszą opinią.
      Ceny opon są mniej wiecej podobne, różnica 50 zł na komplecie to chyba nie ma co szat rozdzierać.
      • squirk Re: opony 10.10.14, 15:20
        kamunyak napisała:

> opony wybiera mi mąż i po długich poszukiwaniach, zebraniu opinii, wybrał conti
        > nentale. Obecnie ciesza sie chyba najlepszą opinią.

Kupowaliśmy je, bez zastrzeżeń.
        smile
    • pies-li-kot Re: opony 10.10.14, 16:33
      Polecam wybrać się do wulkanizatora - na pewno zaproponuje Ci opony pasujące do stylu jazdy, typu samochodu, w odpowiednim przedziale cenowym etc... Ja korzystam z usług bardzo miłych, kompetentnych panów w pobliskim warsztacie, miałam chyba Matadory w poprzednim samochodzie, byłam bardzo zadowolona.
      W tym przypadku ufałabym jednak opinii fachowców, a nie WDPD, niczego nie ujmując WDPDwink
      • kamunyak Re: opony 10.10.14, 23:44
        Ja akurat zmieniam opony u byłego rajdowca, który ma warsztat od wielu lat. I zwykle to on polecał nam jakies opony. Trudno powiedzieć, że nie zna się na rzeczy. Jednak kilka lat temu on też zrejterował bo stwierdził, że teraz w zasadzie to nie ma opon, które on mógłby polecic, że któreś są bardzo złe, lub bardzo dobre - tak, jak było kiedyś. Pominąwszy, oczywiscie, np. jakies koreańczyki, które wyjsciowo ja miałam, mowimy o firmowkach, wszak bezpieczeństwo najważniejsze.
        Na moje continentale spojrzal łaskawym okiem.
        Jesli w ogóle wulkanizator to raczej zaufany bo oni na ogół mają jakies profity ze sprzedaży konkretnych marek opon. Co jakby zrozumiałe, w końcu teraz najczęściej zamawia sie opony przez wulkanizatora, który potem je zmienia.
        • smeagoul Re: opony 11.10.14, 18:19
          Od kilku sezonów do różnego rodzaju aut kupujemy dębica frigo2 w nowym aucie w komplecie miałam barum polaris i jedne i drugie do spokojnej jazdy w większości miejskiej są ok. Ale wszystko zależy od tego jak się jeździ i gdziesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka