philap 10.10.14, 07:03 Powoli zbliża się nieuniknione, czyli zima, a ja muszę kupić opony. Nie jeżdżę dużo, ale nie chcę kupować czegoś na raz. Jakie firmy są dobre, ale takie, by nie zrujnowały kieszeni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamunyak Re: opony 10.10.14, 14:51 opony wybiera mi mąż i po długich poszukiwaniach, zebraniu opinii, wybrał continentale. Obecnie ciesza sie chyba najlepszą opinią. Ceny opon są mniej wiecej podobne, różnica 50 zł na komplecie to chyba nie ma co szat rozdzierać. Odpowiedz Link
squirk Re: opony 10.10.14, 15:20 kamunyak napisała: > opony wybiera mi mąż i po długich poszukiwaniach, zebraniu opinii, wybrał conti > nentale. Obecnie ciesza sie chyba najlepszą opinią. Kupowaliśmy je, bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link
pies-li-kot Re: opony 10.10.14, 16:33 Polecam wybrać się do wulkanizatora - na pewno zaproponuje Ci opony pasujące do stylu jazdy, typu samochodu, w odpowiednim przedziale cenowym etc... Ja korzystam z usług bardzo miłych, kompetentnych panów w pobliskim warsztacie, miałam chyba Matadory w poprzednim samochodzie, byłam bardzo zadowolona. W tym przypadku ufałabym jednak opinii fachowców, a nie WDPD, niczego nie ujmując WDPD Odpowiedz Link
kamunyak Re: opony 10.10.14, 23:44 Ja akurat zmieniam opony u byłego rajdowca, który ma warsztat od wielu lat. I zwykle to on polecał nam jakies opony. Trudno powiedzieć, że nie zna się na rzeczy. Jednak kilka lat temu on też zrejterował bo stwierdził, że teraz w zasadzie to nie ma opon, które on mógłby polecic, że któreś są bardzo złe, lub bardzo dobre - tak, jak było kiedyś. Pominąwszy, oczywiscie, np. jakies koreańczyki, które wyjsciowo ja miałam, mowimy o firmowkach, wszak bezpieczeństwo najważniejsze. Na moje continentale spojrzal łaskawym okiem. Jesli w ogóle wulkanizator to raczej zaufany bo oni na ogół mają jakies profity ze sprzedaży konkretnych marek opon. Co jakby zrozumiałe, w końcu teraz najczęściej zamawia sie opony przez wulkanizatora, który potem je zmienia. Odpowiedz Link
smeagoul Re: opony 11.10.14, 18:19 Od kilku sezonów do różnego rodzaju aut kupujemy dębica frigo2 w nowym aucie w komplecie miałam barum polaris i jedne i drugie do spokojnej jazdy w większości miejskiej są ok. Ale wszystko zależy od tego jak się jeździ i gdzie Odpowiedz Link