02.11.14, 10:24
Już słyszy się zapowiedzi, że posypią się mandaty dla osób poruszających się wieczorowa porą poboczami drogi, bez odblasków.
Nigdzie nie słyszałam informacji, gdzie można kupić odblaski: w pasmanterii, czy w sklepach motoryzacyjnych...
Przy okazji straszenia mandatami, można byłoby poinformować, gdzie można nabyć gadżety odblaskowe.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Odblaski 02.11.14, 11:05
      To prawo obowiązuje chyba od sierpnia, przez 3 m-ce był okres ochronny na dostosowanie się, bez mandatów. Kamizelki mozna kupić w wielu miejscach, np. w supermarketach (szukaj na stoisku z rzeczami do samochodów: zapachy, płyny do spryskiwaczy itp). Na stacjach benzynowych na pewno też. Zapłaciłam chyba 7zł.
    • valla-maldoran Re: Odblaski 02.11.14, 11:37
      Prawie wszędzie. Ja kupiłam w papierniczym.
      • mitta Re: Odblaski 02.11.14, 12:40
        Nie muszą być kamizelki, ja zakupiłam samozaciskowe opaski odblaskowe. Kupiłam w necie, po 4 zł/szt., coś podobnego, jak tutaj, można łatwo zakładać.

https://www.olejesamochodowe.com.pl/images/akcesoria/Carcommerce/opaska_odblaskowa790057_3_mini.jpg
        • budzik11 Re: Odblaski 04.11.14, 09:02
          mitta napisała:

> Nie muszą być kamizelki, ja zakupiłam samozaciskowe opaski odblaskowe.

Nie polecam. Są niewygodne (końce wbijają się w ciało) i się rozkładają/zsuwają. A ponieważ cena nie jest znacząco różna, naprawdę lepiej kupić kamizelkę, widoczność jest bez porównania lepsza. A są jeszcze szelki odblaskowe.
    • smutas13 Re: Odblaski 02.11.14, 17:17
      Dzięki! smile
      Porozglądam się.
      • wilowka Re: Odblaski 02.11.14, 17:49
        W marketach takich ogólnych i budowlanych, w papierniczym, w sklepach z zabawkami (ta najczęściej takie zwijane nibylinijki) albo zawieszki, w lumpeksach, na stacjach benzynowych, w sklepach sportowych typu gosport, decathlon.

Mam uczulenie na pieszych wędrujących poboczem bez odblasków w czarnym płaszczyku, spodniach i brunatnej czapie. uncertain Może im życie niemiłe ale czemu ja mam ich mieć na sumieniu.
    • jolunia01 Re: Odblaski 03.11.14, 22:02
      Na początku roku szkolnego były w Biedronce, teraz widuję w księgarniach, w sklepach papierniczych, w sklepach "wszystko po 5 zł", na stacjach benzynowych, w sklepach motoryzacyjnych, w sklepach z art. BHP, w sklepach sportowych, w Kauflandzie, w Tesco, w Stokrotce, niektórych kioskach. W wielu pasmanteriach można kupić taśmę odblaskową do naszycia na ubranie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka