Dodaj do ulubionych

Ambition Pure Line - opinie

20.11.15, 08:45
W jednym z marketów jest aktualnie promocja w której za określoną ilość zakupów można nabyć garnki/ patelnie Ambition Pure Line za połowę ceny. Zakupy w tym sklepie i tak robię więc za chwilę będę miała możliwość skorzystania z tej promocji. Pytanie tylko czy warto się skusić?
Macie jakieś doświadczenia z linią tych garnków? widziałam że mają one powłokę ceramiczną a ja jestem trochę zrażona do takich patelni, chyba że ja miałam jakieś zwykłe a te są super extra wink No i ciekawa jestem jak taka powłoka sprawdza się w garnkach?
Co Wy na to?

https://www.polomarket.pl/files/ban/banner-42.jpg
Obserwuj wątek
    • a.lato Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 08:48
      nie wyświetliło się zdjęcie w całości, tutaj ---> pełna oferta
      • a.lato Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 10:58
        Dzięki za opinie, też nie jestem przekonana do tych ceramicznych powierzchni ale przecież to "Oryginalna szwajcarska powłoka ILAG Non-Stick Ceramic" big_grin hahaha
        A jak myślicie jak to się sprawdzi w garnku do gotowania na parze?
    • drzewkopomaranczowe Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 10:06
      przyłączę się do pytania-podoba mi się ich patelnia grillowa ,ale nie wiem czy rzeczywiście można by na niej smażyc bez tłuszczu
      • ana119 Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 10:11
        Na zwykłym grillu tez smaży się bez tłuszczu. Trzeba tylko dobrze rozgrzać. Pytanie tylko jak się czyści taka patelnie bo ona jest jasna
    • claratrueba Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 10:24
      Moje doświadczenia z patelnią z groszkowym dnem są fatalne. Wszystko przywiera, nie ma mowy o beztłuszczowym usmażeniu, po używaniu przez miesiąc białe dno ma czarne plamy w tych wgłębieniach.
      Gó... zapłaciłam to i gó... mam.
    • semi-dolce Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 10:29
      Miałam ceramiczne patelnie ambition, nie warto. Po pół roku z przyjemnością je wyrzuciłam, wszystko się na nich przypalało, ciepło było nierównomiernie rozprowadzane (więc na środku się paliło a po bokach ledwo smażyło). Używałam na indukcji, nie wiem czy to dokładnie ta linia, miałam patelnie z dnem "plaster miodu", w każdym razie produkty ambition będę omijać szerokim łukiem.
      • drzewkopomaranczowe Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 12:27
        dzięki za rozwianie wątpliwości ,poszukam jednak chyba żeliwnej patelni
      • pitahaya1 Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 14:25
        Myślałam, że tylko u mnie na tej patelni wszystko się przypala. Szlag mnie trafia, bo wszystko przywiera do dna sad
        Poza tym dno się jednak wybrzusza. Niby ok, ale na indukcji to nie działa najlepiej.
        • ivonn44 Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 14:48
          mam od prawie roku. kocham tą patelnię miłością wielką . Super się na niej smaży, naprawdę nic nie przywiera i mycie to bajka.
          • kalinamalina123 Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 15:19
            a smażycie na tłuszczu jakimś, choćby pędzelkujecie lekko oliwą lub czymś w tym rodzaju, czy na żywca na suchą kładziecie jedzonko?
            • pitahaya1 Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 16:07
              Ja tak, trochę tłuszczu zawsze leję.
            • semi-dolce Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 17:00
              Ja też z tłuszczem.
              • maj18-98 Re: Ambition Pure Line - opinie 20.11.15, 19:51
                Kupiłam tę grillową 28 cm, szału nie ma, przywiera, a smażyłam kilka razy dopiero. Kupiłam w promocji za 39 zł, te ceny wyjściowe podane w gazetce to żart chyba
                • miz-iak Re: Ambition Pure Line - opinie 26.11.15, 12:58
                  witam zakupiłam patelnie głęboką i masakra na opakownui nic nie pisze tylko trele morele a po za tym wyprodukowano w CHINACH ciekawa nowego produktu sprawdziłam zaczęłam piec mieso i masakra raczki tak sie nagrzały ze tego nie podniesiesz bez rekawic ani pokrywki temperatura uchwytów 83 C MASAKRA .Ale oczywiscie jest instrukcja obsługi do takiej patelni jak by to było co najwyzej skomplikowany tablet.I pisza małymi literkami ze raczki pokrywa nagrzewa sie i trzeba uzyc rekawic .MORAŁ taki ze za te pieniadze lepszy dostaniesz na targu.
    • lindap73 Re: Ambition Pure Line - opinie 16.01.16, 15:09
      Kupiłam w tej promocji i tylko zwykła patelnia jest Oki reszta garów zwłaszcza brytwanny po jednym gotowaniu oddałam powłoka w środka odchodzi masakra
      • a.lato Re: Ambition Pure Line - opinie 22.01.16, 09:21
        no to dobrze że się jednak nie skusiłam na tą ofertę
    • naimadb Re: Ambition Pure Line - opinie 28.07.16, 10:33
      Myślę ze nie warto , ja obecnie prowadzę dyskusje z działem reklamacji tej firmy dotyczącą jej nierdzewnych garnków w których po zagotowaniu czystej wody pojawiły się wżery ,z odpowiedzi wynika ze najlepiej gotować bez soli , a plamy rdzawe w garnkach to normalne w użytkowaniu , jestem analitykiem chemicznym więc zdaję sobie sprawę co znaczy uszkodzona powłoka metale przedostają się do potrawy -nie mam ochoty ich jeść,jest to dłuższa polemika z tą firmą ja już nie zakupię nic tej firmy i nikomu nie polecę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka