truscaveczka 01.11.07, 18:07 Perfekcyjna Gospodyni - E.C.Bettelli Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sirja Re: LITERATURA FACHOWA 07.12.07, 06:57 Pozwolę sobie dopisać "Świadome zakupy czyli co naprawdę kupujemy" Pat Thomas Nie umiem zrobić tak ładnie jak truscaveczka Przy czytaniu zalecam odrobinę sceptycyzmu ale warto. Inna ciekawa książka to "cena urody" Katarzyny Bosackiej i Marii Noszczyk Odpowiedz Link
lillam Re: LITERATURA FACHOWA 17.12.07, 18:29 Jak prowadzić dom i nie zwariować. Szkoła przetrwania dla mężczyzn Autorzy: Nigel Browning, Jane Moseley www.lideria.pl/sklep/opis?nr=73462 Polecam. Krótko i na temat. Książka pisana dla mężczyzn, więc nie ma w niej dupereli, których pełno w poradnikach dla kobiet. Odpowiedz Link
moofka Re: LITERATURA FACHOWA 02.02.08, 08:11 poradnik pani domu jakiejs niemieckiej autorki na przeszlo stu stronach porady od zaparowanych okularow przez smrodek w lodowce po odzywki do wlosow wysylkowa.pl/ks749988.html cichutko mam jako ebook moge przeslac Odpowiedz Link
olbrachta Re: LITERATURA FACHOWA 04.02.08, 11:15 No i oczywiście... Anthea Turner: How to be a perfect housewife. Jasno, treściwie, na temat i z wyczuciem. Super sprawa. Odpowiedz Link
lillam Re: LITERATURA FACHOWA 21.03.08, 08:53 ksiazka Anthea Turner ma sie ukazac po polsku na przelomie maja i czerwca, wydawnictwo filo kto zainteresowany, niech pilnuje w ksiegarniach Tytul: Perfekcyjna Pani Domu, wiecej info na stronie wydawnictwa Odpowiedz Link
kaszubka1980 Re: LITERATURA FACHOWA 16.02.08, 12:49 "ABC porządków domowych" Zofii Dzięgielewskiej - bardzo fajna książka, autorka opowiada o praniu, prasowaniu, sprzątaniu, wywabianiu plam za pomocą tanich środków typu płyn do naczyń, amoniak, sól itp. Anthea mogłaby się pewnie od niej uczyć, bo podobno pierwsze wydanie książki wyszło pod koniec lat siedemdziesiątych Odpowiedz Link
detektyw16 Re: LITERATURA FACHOWA 13.03.08, 15:40 A gdzie tomożna kupić ? jest w księgarnaich? Odpowiedz Link
olbrachta Re: LITERATURA FACHOWA 19.03.08, 13:16 Nie lubię Dzięgielewskiej. Ma same porady w stylu: o podłogę z linoleum w zasadzie nie trzeba dbać, wystarczy codziennie ją umyć i zamieść. i tak ze wszystkiem: w zasadzie to nic nie trzeba, wystarczy tylko codziennie... Brrr. Odpowiedz Link
popirna Re: LITERATURA FACHOWA 31.03.08, 16:54 Albert Jackson i David Day, Antyki. Przechowywanie i konserwacja. Poradnik kolekcjonera, Arkady 2005 Wprawdzie nie kolekcjonuję antyków, ale rady dotyczące czyszczenia porcelany, drewna, kamieni, klejenia ukruszonych porcelanowych dziubków, uzupełniania ubytków i tym podobne są niezwykle pomocne w reperowaniu rzeczy. Sklejam, uzupełniam, retuszuję zanim przyjdzie mi do głowy nieekologicznie wyrzucić i kupic nowe. Polecam. Odpowiedz Link
e-czytelniczka Re: LITERATURA FACHOWA 01.05.08, 17:09 Taka książka bardzo by mi się przydała, muszę poszukać na allegro, dziękuję za dane Ponadto może ktoś wie, czy istniej jakaś literatura, poradniki z praktycznymi wskazówkami o pracach tapicerskich. Mam kilka mebelków, które chętnie bym odnowiła, wystarczyłoby tylko zmienić obicie. Niestety, w moich stronach nie ma rzemieślników zajmujących się tym, a ja sama nie mam najmniejszego pojęcia od czego i jak zacząć( Może to niekoniecznie zajęcie typowej pani domu... Odpowiedz Link
aska90 Re: LITERATURA FACHOWA 26.06.08, 23:28 Jest książka o tapicerowaniu, zaznaczam tylko, że nie oglądałam, wiem, ze istnieje. Autor Nicole Fulton, tytuł "Tapicerowanie" (skomplikowany swoją drogą). Odpowiedz Link