eka1975 Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 19.11.07, 19:36 ja stosuje odplamiacz ace i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 19.11.07, 20:48 najpierw psikam na plamy Vanishem do obić tapicerskich w sprayu, a potem wszystko do pralki i po plamach Odpowiedz Link
marioncole Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 19.11.07, 20:57 mydełkiem do odplamiania dr.beckmann Odpowiedz Link
danutaessen Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 19.11.07, 21:13 Ace ,Venisch, ewentalnie proszek do pieczenia, kwasne mleko Odpowiedz Link
mala2408 Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 19.11.07, 22:30 A na co najlepiej działa proszek do pieczenia? Bo to mnie zaciekawiło... Ja najczęściej traktuję Vanishem dwufazowym a jak nie pomaga to dr Beckmann w małych buteleczkach w zależności od plamy. Ostatnio odniosłam tylko porażkę po plamach z farbek w przedszkolu - nie doprały sie niczym... Może pomoże proszek do pieczenia? Odpowiedz Link
marioncole Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 20.11.07, 10:07 Właśnie niedawno spierałam takie plamy po farbce - musiałam tylko natrzeć ubranko mydełkiem dr.beckmanna tak, żeby zrobiła się plama i zostawić na trochę -wszystko ładnie zeszło, także jeszcze raz polecam. Odpowiedz Link
danutaessen Proszek do pieczenia i kwasne mleko.... 21.11.07, 22:45 proszkiem to najlepiej swieze plamy z owocow ,sloiczkowe,sypie na mokra tkanine proszek zostawiam na pare godzin najczesciej schodzi wszystko. kwasne mleko na plamy z jagod i trzeba dlugo moczyc. Proszek do pieczenia daje tez do prania firan tak dwie paczki na pralke i efekt jest zniewalajacy(Oczywiscie proszek tez) Tym zastepuje drogie proszki do firan. Odpowiedz Link
emilka74 Re: do danutaessen 23.11.07, 14:03 Ten proszek do prania firan,to po to aby były białe? Bo niewiem czy do ,nie białych'tez dodac(???) pozdrawiam mama Emilki i Gabrielka Odpowiedz Link
danutaessen Emilka.... 23.11.07, 21:14 Niby inaczej sie pieni i niby wybiela. Ja piore firany co 4 co 5 tygodni i nie widze jakiej duzej roznicy .Dlatego dodaje proszek do pieczenia lub sode. Odpowiedz Link
loola_kr Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 19.11.07, 22:33 Ja używam Vanisha w proszku. Z reguły wszystko dobrze sie spiera... Odpowiedz Link
mary_lu Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 19.11.07, 23:06 Odplamiacz Amway (w psikaczu). Spiera absolutnie wszystko, nie niszczy nawet najdelikatniejszych ubrań. Drogi, ale akurat on, w odróżnieniu od innych produktów tej marki, jest wart swojej ceny. Odpowiedz Link
mala21wrzesnia Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 20.11.07, 11:06 Moja mała ma 8 miesięcy i obecnie najbardziej uciążliwe dla mnie plamy to te z jedzonka słoiczkowego, szczególnie jeśli jest w nich marchewka. Jeśli mała się pochlapie przy jedzeniu a jest to nieuniknione to przekonałam się iż należy taką plamę od razu po jedzeniu sprać zwykłym mydłem! Bo jeśli ona zaschnie to doopa blada - zostaje jasnopomarańczowa plama na ubrankacha...... Odpowiedz Link
nanuna na plamy z marchewki 20.11.07, 12:07 najlepsze jest suszenie prania na słoncu- nawet jezeli po praniu plama jest nadal widoczna to podczas suszenia znika całkowicie. Odpowiedz Link
miko_mama Re: czym spieracie plany na ciuszkach dzieci?? 20.11.07, 14:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=69498131&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=70375090&v=2&s=0 Odpowiedz Link
groszek2006 amway w spray na wszystko, działa 20.11.07, 14:23 już o tym pisałam chyba kiedyś. Psikasz, w pralkę i spiera wszelkiej maści tresci i koloru zaplamienia. I ładnie cytrynowo pachnie. Kupowany na allegro. Odpowiedz Link
marszaleczek zastanawiam sie... 23.11.07, 13:16 zastanawiałam się czy te produkty które polecacie nie będą podrażniać skóry malucha? bo moje mają 6 miesięcy i skoro zaleca sie stosowanie specjalnych, delikatnych proszków to myślałam że te wszystkie specyfiki tym bardziej mogą zaszkodzić.. Odpowiedz Link
groszek2006 Re: zastanawiam sie... 23.11.07, 13:51 ja płukałam dwa razy i było ok. teraz Piotę wszystko razem w proszku dla doroslych od kiedy Misia skończyła rok. Nie ma problemów skórnych. Odpowiedz Link