budzik11 03.03.08, 09:10 Czy do zbiornika spłuczki zabudowanego (przycisk w ścianie) da się wrzucić kostkę toaletową? Jakoś pod przyciskiem? Strasznie nie lubię tych wiszących na muszli kostek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_lublin81 Re: Pytanie "toaletowe" 03.03.08, 10:56 na pewno sie da, bo przecież musi być dostęp do spłuczki w razie awarii, zapytaj męża, moze on technicznie pokaże Ci jak sie dostać do tego pojemnika ale swoja drogą nie wiem czy to dobre rozwiązanie... przecież taka kostka rozpuści się i na pewno coś z niej zostanie, i te drobinki mogą być powodem do zatkania się przewodów doprowadzających wodę... ja bym nie ryzykowała wrzuceniem tam czegokolwiek... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Pytanie "toaletowe" 03.03.08, 21:21 > kostka rozpuści się i na pewno coś z niej zostanie, i te drobinki > mogą być powodem do zatkania się przewodów doprowadzających wodę... > ja bym nie ryzykowała wrzuceniem tam czegokolwiek... Przewodow? Pomiedzy spluczka a muszla jest kilkucentymetrowej szerokosci rurka ) Odpowiedz Link
budzik11 Re: Pytanie "toaletowe" 03.03.08, 21:57 justa_lublin81 napisała: > na pewno sie da, bo przecież musi być dostęp do spłuczki w razie > awarii, zapytaj męża, moze on technicznie pokaże Ci jak sie dostać > do tego pojemnika W razie awarii to pewnie wszystko trzeba rozkręcić/zdjąć/rozebrać, a ja mam nadzieję, że jest jakiś "myk" na to... Bo żeby to rozbebeszać w celu wrzucenia kostki, to się mojemu m. nie będzie chciało. > > ale swoja drogą nie wiem czy to dobre rozwiązanie... przecież taka > kostka rozpuści się i na pewno coś z niej zostanie, i te drobinki > mogą być powodem do zatkania się przewodów doprowadzających wodę... > ja bym nie ryzykowała wrzuceniem tam czegokolwiek... No ale po to takie kostki przecież są, to chyba nie powinny niczego psuć i zapychać? Używałam w tzw. dolnopłuku w starym mieszkaniu i było ok, nic się nie zapychało... Odpowiedz Link
remontmam01 Re: Pytanie "toaletowe" 03.03.08, 19:17 Uważajcie, taka niebieska woda farbuje deski klozetowe. Musiałam swoją starą odbarwiać kilkakrotnie domestosem, bo zwykłe mycie cifem nie pomagało. Kostkom barwiącym wodę w kibelku teraz mówię stanowczo nie! Pzdr Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Pytanie "toaletowe" 03.03.08, 21:23 A jak woda z muszli dostala ci sie na deske? Az tak chlapie przy splukiwaniu? Dziwne troche... Uzywam kostek do spluczek juz od kilku lat i nigdy nie mialam zadnych zafarbowan na desce. Odpowiedz Link
izabelski Re: Pytanie "toaletowe" 05.03.08, 00:56 wystarczy kilku chlopcow sikajacych z gory - i juz masz kropelki wokol muszli Odpowiedz Link
f.l.y a propos przycisku... 05.03.08, 13:25 wszystkie te przyciski są zdejmowalne pociągnij z obu stron delikatnie i powinno się otworzyć ja na te kostki barwiące mam taki sposób - aby się nie zatykały wszelkie przeloty i aby nie gromadziły się w zbiorniku z wodą pozostałości po kostkach robię tak: biorę zwykłą torebkę śniadaniówkę, robię widelcem ze dwa trzy nakłócia i wrzucam do niej kostkę, torebkę umieszczam w zbiorniku z wodą, ale końce torebki zaczepiam na haczyku owego przycisku, który wystaje w ściance.. kiedy woda się wybarwi, zdejmuję przycisk, wyjmuję śniadaniówkę i zakładam nową nie jest potrzebny do tego facet Odpowiedz Link
aankaa Re: a propos przycisku... 05.03.08, 17:57 zamiast dziurawych torebek można użyć siatki, do której pakowana jest włoszczyzna Odpowiedz Link
budzik11 Re: a propos przycisku... 05.03.08, 18:21 f.l.y napisała: > wszystkie te przyciski są zdejmowalne > > pociągnij z obu stron delikatnie i powinno się otworzyć > Ale za co dokładnie mam pociągnąć - za przycisk, czy za tę "ramkę" w której są obydwa przyciski? Chyba za ramkę, bo za przycisk nie ma jak, skoro on wchodzi do środka. I jeśli tak będę co jakiś czas to zdejmować, to czy to się nie poluzuje i nie będzie potem samo wypadało? Odpowiedz Link
f.l.y Re: a propos przycisku... 06.03.08, 13:10 za ramkę nie wiem czy Twój się nie obluzuje (?) mój się nie poluzował póki co, mam go 4 lata - otwieram go ok 1 na miesiąc/dwa, bo używam też kostki wc wieszane na muszlę na zmianę z kostkami barwiącymi wodę jak otworzysz raz to się zorientuj jakie ma zaczepy Twoja ramka i będziesz wiedziała czy częste otwieranie jej nie 'rozluźni' tak mi się wydaje Odpowiedz Link
kreatywni Re: a propos przycisku... 03.04.08, 18:15 Czy znacie takie kostki, ale nie farbujące wody? Odpowiedz Link
remontmam01 Re: Pytanie "toaletowe" 03.04.08, 18:57 Zafarbowała spodnią część deski - może mam jakiś kretyński kibelek ale jednak dała radę. Odpowiedz Link