smakjablka 08.05.08, 10:03 www.domkorkowy.com.pl/index.php?go2=wiccork&kl=tak Ma ktos z tym doswiadczenia? Jak się sprawdza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: korkowy dom 09.05.08, 02:14 maja bardzo interesujace produkty ciekawe, czy ktos instalowal je w swoim domu Odpowiedz Link
acsis ja mam 24.05.08, 01:05 zamiast glazury w pasie zlew-kuchenka-blat mam korek. rewelacja. W zasadzie nie wymaga mycia, nie wchłania wody, nie przebarwia sie itp. Mam go nad zlewem juz 3 rok i nic nie widac zuzycia a podejzrewam, ze gdybym miała płytki to juz fugi byłyby brzydkie albo osad z kamienia bo mam twarda wodę. Gdyby nie to, ze mam w domu parkiet to wszystkie podlogi wylożylabym korkiem. Znajomi mają i cieplutko w stopy, jakby mieli ogrzewanie podlogowe. I do tego samemu mozna położyć, bez fachowców 60zł/m czysta oszczednosć Odpowiedz Link
podyanty Re: ja mam 25.05.08, 13:41 w kuchni i jadalni. Niestety. Pozbede sie jak tylko bede mogla. Odpowiedz Link
maria10344 Re: ja mam 25.05.08, 13:47 podyanty napisała: > w kuchni i jadalni. Niestety. Pozbede sie jak tylko bede mogla. Ale dlaczego-rozwiń.Do tej pory słyszałam same peany na temat korka.Przymierzałam się do położenia go na ścianie w przedpokoju. Odpowiedz Link
kubeczka Re: ja mam 25.05.08, 14:17 Mam przedpokój wyłożony wykładziną korkową tzn. wszysktkie powierzchnie poza podłogą. Sprawdza się świetnie już 9 lat. Niestety ułożenie jest bardzo trudne. Wymaga idealnego wyrównania powierzchni. Poza tym klej stosowany u mnie był wyjątkowo śmierdzący i trzeba było wynieść się z domu na kilka dni. Ale nie jestem na bieżąco w temacie, może teraz istnieją lepsze kleje, mniej szkodliwe. Odpowiedz Link
b-b1 Re: ja mam 25.05.08, 16:26 podyanty napisała: > w kuchni i jadalni. Niestety. Pozbede sie jak tylko bede mogla. Co jest nie tak? Masz na podłodze, czy na scianach? Odpowiedz Link
podyanty Re: ja mam 28.05.08, 10:05 b-b1 napisała: > podyanty napisała: > > > w kuchni i jadalni. Niestety. Pozbede sie jak tylko bede mogla. > > Co jest nie tak? Masz na podłodze, czy na scianach? Na podlodze. Generalnie nie lubie i juz. Nie pasuje mi do calosci. Fakt, ze jest cieply. Ale tez jest miekki i w moim przypadku zostal zniszczony przy przesuwaniu lodowki i kuchenki. Tu gdzie mieszkam byl modny lat temu ca 25-30 i byl bardzo kosztowna opcja. Odpowiedz Link