milocin73 29.12.08, 11:07 Czym wyczyścić tłuste plamy na ścianie w kuchni, takie od tłuszczu z patelni? Kuchnia świeżo malowana, farba zmywalna. Próbowałam zwykłym detergentem, ale nic nie pomaga. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: tłuste plamy na ścianie 29.12.08, 16:26 Obawiam, ze sie nie da. Tylko ponowne malowanie "zmyje" plamy. Ale trzeba najpierw pomalowac mocna farba podkladowa - zeby to zniknelo... Farba zmywalna - to nie oznacza, ze zmyjesz z niej tluste plamy z oleju... Tluszcz wsiąka bardzo gleboko... Odpowiedz Link
dagusia333 Re: tłuste plamy na ścianie 29.12.08, 23:22 Nie wiem jak tłuszcz pryśnięty (głębiej wsiąka), ale ja miałam upaćkaną dziecięcymi tłustymi rączkami ścianę pod lustrem i pomogło przetarcie benzyną ekstrakcyjną przed pomalowaniem. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: tłuste plamy na ścianie 30.12.08, 04:09 Tylko, ze male lapki napewno byly upaciane maslem czy czyms podobnym. Wrzacy olej to co innego - wchodzi gleboko. Odpowiedz Link