o-lcia 04.02.09, 00:04 W jakim sklepie mozna taka dostac? Bo ja nigdzie nie moge jej znalezc,a chcialam upiec chlebek razowy ze sliwka A moze mozna ta make zastapic inna?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: Maka pszenna razowa 04.02.09, 06:30 Mąka razowa to mąka razowa Ja kupuję w sklepie ze zdrową żywnością - jako że używa się jej w moim przepisie w stosunku 1:2 ze zwykłą pszenną, nie wychodzi tak drogo. A z samej razowej lubi wyjść kula armatnia zamiast pieczywa Odpowiedz Link
malgosia.w Re: Maka pszenna razowa 04.02.09, 08:18 tez kupuję w sklepie z ekologiczną/zdrową żywnością Odpowiedz Link
magaka3 Re: Maka pszenna razowa 04.02.09, 11:29 Glownie w sklepach z ekologiczna zywnoscia, ale widzialam tez w lewiatanie Odpowiedz Link
agnes1704 Re: Maka pszenna razowa 04.02.09, 12:18 Ja kupuję w dwóch zwykłych dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych. Tak samo jak mąkę żytnią, otręby żytnie, pszenne i orkiszowe, mąkę gryczaną i orkiszową. Do koloru, do wyboru.Produkty pochodzą z gospodarstwa Agrobiotest. Telefon 023 696 76 90.(z opakowania) Może zadzwoń i dopytaj, gdzie w twoim mieście można kupić takie produkty. Odpowiedz Link
espaniolla Re: Maka pszenna razowa 04.02.09, 15:36 Są w marketach - ja kupuję w auchan lub tesco. Mąka pszenna razowa to inaczej graham, a razowa żytnia to ta bardzo ciemna, grubo mielona, ja mam obie i zazwyczaj mieszam, robię z nich prawie wszystko, także racuchy czy naleśniki i są pyszne. Ostatnio nawet spód do tarty szpinakowej i wyszedł lepszy niż ze zwykłej mąki Odpowiedz Link
nunia01 Re: Maka pszenna razowa 04.02.09, 17:37 Mąka razowa może być i pszenna i żytnia w sklepach np. ekologicznych najczęściej spotykam żytnią razową 2000 i pszenną graham 1850. Są też mąki o innej 'grubości' - kupuję przez internet mąkę żytnią 1400 tzw. sitkową (ostatnio widziałam taką mąkę w Realu i nazywała się żurkowa), żytnią tzw chlebową 720 i pszenną 850. Można dostać też mąko orkiszowe o 'grubości' 1850, 1400 i 850. W lidlu jest ciekawa mąka pszenna 650 - polecana np. do pizzy. Odpowiedz Link
nunia01 Re: Maka pszenna razowa 18.02.09, 11:18 www.bogutynmlyn.pl/go/_category/index.php?idc=6 najczęściej zamówienie robi znajomy - ostatnio już prawie hurtowo - dla 4 rodzin Odpowiedz Link
noelka79 Re: Maka pszenna razowa 10.02.09, 16:52 Dziewczyny, a nie orientowałyście się, czy w pobliżu nie funkcjonuje jakiś młyn? Od kiedy przerzuciliśmy się na domowe chlebki, mąż przywozi mi raz na miesiąc - dwa po worku żytniej i razowej. Cena jest zupełnie nieporównywalna z internetem i sklepami ze zdrową żywnością. Odpowiedz Link
aglod2 Re: Maka pszenna razowa 10.02.09, 18:09 W pobliżu mam pakowalnie różnych mąk i kasz. Mąż co jakiś czas przywozi zgrzewkami. Pieczemy najmniej 1-2 razy w tyg, więc długo nie leżakuje. Odpowiedz Link
magfid Re: Maka pszenna razowa 18.02.09, 21:18 Ja najczęściej kupuję w sklepach internetowych (EKOSFERA www.ekosfera.pl albo e-Zdrowie e- zdrowie.abc24.pl/default.asp ). Mąka razowa typ 2000 bywa też w Bomi. Odpowiedz Link