sadida 15.05.09, 10:20 Witam. Okres letni i nie tylko - to mój problem szczególnie jak bluzeczka ma taki kolor na którym widac mokry pot. Polećcie proszę skuteczny i niedrażniacy dezodorant lub inny sprawdzony specyfik. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranoma Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 10:31 witaj ja używam od jakiegoś czasu antidralu sto suję go raz w tygodniu na noc na czystą i wysuszoną skórę, rano zmywam i nie trzeba już używać żadnych innych dezodorantów cena takiej buteleczki to ok. 15 zł a starcza na rok przy takim stosowaniu jak Ci napisałam Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 11:07 Etaxil - też bardzo skutecznie blokuje pocenie się na ok. tydzień. Do kupienia w aptece albo na allegro Odpowiedz Link
ag-su Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 11:17 Potwierdzam - Etiaxil - dla mnie jedyny skuteczny. Jest w wersji dla skóry wrażliwej (chyba niebieski) i normalnej (czerwony). Ja stosuję dla skóry normalnej, bo dla wrażliwej był za słaby. A w okresie zmimowym kupuję dezodoranty dla mężczyzn - takie w miarę bezzapachowe. Odpowiedz Link
dzieciuszek Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 11:30 Tak jak poprzedniczki napisały - Etiaxil, naprawdę skuteczny. Tylko jeśli zdecydujesz się na ten preparat, to pamiętaj , żeby przed zastosowaniem nie golić pach przez kilka dni, żeby skóra pod pachami nie była podrażniona (serio). Ja jak posmarowałam po goleniu to pół nocy miałam z głowy. Odpowiedz Link
sadida Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 12:20 Dziekuje za podpowiedzi. Kupię Exatil i zobaczę. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 14:03 Ja używam Superdeo w kamieniu. Odpowiedz Link
hottee Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 19.05.09, 08:10 Budziku, dziękuję za info, zaopatrzę się w ten preparat Odpowiedz Link
arachnela Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 14:50 Nie wytrzymałam etiaxilu a tak bardzo chciałam sprawdzić jego skuteczność. Mimo nieogolonych pach skóra niemiłosiernie szczypała, swędziała i bolała, musiałam zmywać po 30 minutach Odpowiedz Link
evezu Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 14:58 nivea w kulce, już od dawna i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link
ag-su Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 19.05.09, 09:50 arachnela napisała: > Nie wytrzymałam etiaxilu a tak bardzo chciałam sprawdzić jego skuteczność. Mimo nieogolonych pach skóra niemiłosiernie szczypała, swędziała i bolała, musiałam zmywać po 30 minutach Mnie też się to zdarza wtedy kiedy użyję za dużo. Trzeba bardzo uważać z aplikacją - przejechać tylko jeden raz, max. "tam i z powrotem". Jeśli użyjesz więcej, to będzie taki efekt. Odpowiedz Link
a.pantera Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 25.06.09, 23:28 Ja tez raz tak mialam, jak nalozylam za duzo i nie poczekalam az wyschnie. Teraz zawsze czekam chwile z podniesionymi rekami (tak, wiem, smiesznie to wyglada) i jest ok. Odpowiedz Link
foretka Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.05.09, 21:00 Vichy - rewelacja. Ja uzywam normalny, z zielona nakretka. Nie jest leczniczym srodkiem wiec nie trzeba uwazac, zapuszczac wlosow itp Dziala naprawde dobrze. Cena ok. 22/25 wzwyz. Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Natalki (30.11.2008) i Paulinki (13.09.2004) Zakątek Szczecińskich MaM! Zaglądnij do Mateusza! Odpowiedz Link
hottee Ałun 15.05.09, 23:04 A ja się podepnę pod wątek: czy któraś z Was testowała ałun jako dezodorant? Jest naturalny, higieniczny, bezzapachowy, działa 24h i nie brudzi ubrań - i to by mi bardzo pasowało, w dodatku jakoby wystarcza na 2lata (z opisu w sklepach internetowych), ale jak z jego skutecznością i walorami użytkowymi? Odpowiedz Link
budzik11 Re: Ałun 16.05.09, 18:22 Napisałam wyżej - używam Superdeo, to jest właśnie ałun. Używam go już 2 lata, chociaż nieregularnie. Nie pachnie, nie zostawia śladów, nie wałkuje się pod pachami, jest skuteczny. Odpowiedz Link
lutecja4 Re: Ałun 16.05.09, 20:31 ja ostatnio używam dezodorantu Lirene w roll-onie i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link
ginalina Re: Ałun 08.06.09, 14:41 Mój wytrzymał tylko ok. pół roku. Potem przestał działać. Poza tym nie sprawdza się w sytuacjach ekstremalnych u osób mających problem. Po przeprowadzonym szkoleniu bluzka była do natychmiastowej wymiany. W "normalne" dni i owszem, może być. Odpowiedz Link
aga1506 Re: DRICLOR to samo co Exatil tyle że tańszy 17.05.09, 12:30 też do kupienia w aptece. Działanie takie samo, skład ten sam a róznica w cenie ok 10-12zł zależy od apteki. Dla mnie rewelacja!!! Odpowiedz Link
lillkaa Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 18.05.09, 10:52 moim zdaniem preparaty typu Exiatil czy ANtidral, są wyjątkowo silne, więc powinny byc stosowane wtedy, gdy pocenie się jest naprawdę poważnym problemem i odbiega od normy. Ja używam zimą chetnie "kulek" (dove lub nivea), latem sztyftów, bo wydają mi się silniejsze i nie miałam jeszcze potrzeby sięgania po silniejsze środki niż "standardowe". Może warto by zapytać dermatologa przy możliwej okazji, czy zaleca w Twoim przypadku silniejsze środki niż ogolniedostępne, drogeryjne kosmetyki? Odpowiedz Link
kfffiatek Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 18.05.09, 11:25 Nie zanalazłam jeszcze lepszego niż wyżej opisany vichy z zieloną zakrętką. Delikatny, niesamowicie skuteczny (testowany miedzy innymi na upiornie długim i gorącym weselu w lipcu- ani śladu potu), nie zostawia śladów na ubraniu. Kosztuje niestety około 30zł Odpowiedz Link
paula.anna Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 04.06.09, 12:16 kfffiatek napisała: > Nie zanalazłam jeszcze lepszego niż wyżej opisany vichy z zieloną zakrętką. > Delikatny, niesamowicie skuteczny (testowany miedzy innymi na upiornie długim i > gorącym weselu w lipcu- ani śladu potu) moim zdaniem działa zupełnie tak samo jak inne, zwykle dużo tańsze. zaszalałam i kupiłam przed swoim wrześniowym ślubem, nie widziałam różnicy w działaniu. szkoda kasy moim zdaniem. Odpowiedz Link
ag-su Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 19.05.09, 09:57 lillkaa napisała: > moim zdaniem preparaty typu Exiatil czy ANtidral, są wyjątkowo > silne, więc powinny byc stosowane wtedy, gdy pocenie się jest > naprawdę poważnym problemem i odbiega od normy Masz 100% racji. Ja wypróbowałam wcześniej chyba wszystkie antyprespiranty drogeryjne i wiele aptecznych i żaden nie był skuteczny, aż skończyłam na etiaxilu. To było kilka lat temu. Teraz czytam że pojawiły się nowe specyfiki - wypróbuję. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 03.06.09, 18:49 lillkaa napisała: > moim zdaniem preparaty typu Exiatil czy ANtidral, są wyjątkowo > silne, więc powinny byc stosowane wtedy, gdy pocenie się jest > naprawdę poważnym problemem i odbiega od normy. Niestety, w przypadku dużych odchyleń od normy czasem nie działają i te "silne preparaty". Mam na myśli sytuację, gdy siedzę w samej bieliźnie przy otwartym balkonie w zimie, a jednak pachy są mokre. Etiaxil dał mi tyle, że skórę tydzień leczyłam - po wersji dla wrażliwych, a pocenie jedynie nieznacznie się zmniejszyło... Odpowiedz Link
kasia_wp Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 18.05.09, 12:59 Iwostin, rewelacja, działa tak jak vichy a sporo tańszy. Odpowiedz Link
pudelek09 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 03.06.09, 16:36 iwostin-apteka ok 17zl Odpowiedz Link
poswiatka Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 04.06.09, 06:53 Też uzywam Iwostinu. Dostałam go od zaprzyjaźnionej pani dermatolog, która bardzo odradza stosowanie Etiaxilu. Sama o jego szkodliwości się przekonałam, niestety. Miałam stan zapalny mieszków włosowych pod pachami... Co oznaczało jakieś 3 tygodnie bez żadnych dezodorantów. Tylko mycie delikatnymi środkami czyszczącymi. Masakra, jak się domyślacie po odstawniu to dopiero człowiek się poci. Iwostin stosowny rozsądnie (czyli trzeba robić sobie przerwy, nie używać codziennie) nie powoduje uszkodzeń takich jak Etiaxil. Nie przesusza, nie podrażnia mieszków włosowych, działa tak ze 2 dni... Wieć skóra nie jest aż tak obciążona. No i oczywiście jego stosownia jest w 100% bezbolesne. )) Odpowiedz Link
ocean-1 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 04.06.09, 12:25 Ja używam tych "zwykłych". Wczesniej to był Sekret Key w sztyfcie, teraz Rexona w kulce i musze powiedzieć, że super i nie narzekam. Odpowiedz Link
blackglass Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 04.06.09, 15:44 Nie wiem czy było-nie chce mi się czytać całego wątku ETIAXIL w aptece Odpowiedz Link
mint.royal Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 14.06.09, 09:54 ja ostatnio wypróbowałam nowy dezodorant Garniera ( ten mineralny ) z zieloną zakrętką i jest naprawde rewelacyjny. a tez miałam wiecznie problem, bo więkoszość damskich deozod.była dla mnie nieskuteczna.poza tym nie lubie babskich zapachów, wiec kupowałam męskie Odpowiedz Link
ginalina Zielony Garnier 14.06.09, 17:41 No na moje problemy (prowadzę szkolenia i stresuję się) też nie pomógł. Odpowiedz Link
rowan_7 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.06.09, 20:33 Tez polecam Iwostin dla skory wrazliwej, uzywam juz 4 miesiac i jest naprawde dobry. Codzienne stosuje i nie mam wiekszych problemow. Stosowalam tez krysztal SuperDuo, ale jak dla mnie za duzo z nim zachodu; aby byl skuteczny musialam go nakladac prosto po umyciu pach najlepiej na jeszcze mokra nieosuszona skórę i aplikowac przez 30 s Nie przemawiają do mnie specyfiki typu Etiaxil, calkowite blokowanie porow skory, to nie moze byc zdrowe.. Odpowiedz Link
evelinee Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 25.06.09, 21:23 antidral polecam Odpowiedz Link
ultraviolet6 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.06.09, 10:10 Ja od lat używam Dove (w sprayu) i jak dla mnie jest ona najlepszym antyperspirantem. Odpowiedz Link
gemini50 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 15.06.09, 22:21 Zachęcona tym wątkiem, kupiłam mężowi Antidral. Mąż ma problem z nadmierną potliwością. Nawet jak siedzi sobie na stołeczku, bez wysiłku fizycznego, to zawsze ma plamy pod pachami... ALE Antidral pokonał ten problem! Ja wyróbowałam profilaktycznie... Narawdę działa! Dodam, że oboje mamy skórę wrażliwą, a ja dodatkowo alergiczną. Po zaalikowaniu Antidralu odrobinkę piekło przez mniej niż pół godziny. Podsumowując - polecamy Antidral (niecałe 20 zł). Aaaaaaa - dadam jeszcze, że Pani w Aptece powiedziała, że wszystkie tego typu dezodoranty (tj. Antidral, Etiaxil, Iwostin, Superdeo i inne) oparte są na tej samej substancji (chlorek glinowy). Różnią się tylko składem substancji pomocniczych. No i ceną, więc eksperymentowanie najlepiej jest zacząć od tego najtańszego. Odpowiedz Link
ilkaana Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 16.06.09, 21:54 Polecam antyperspirant Vichy w kulce, z zieloną nakrętką (przeciw intensywnemu poceniu). Bardzo delikatnie i przyjemnie pachnie, no i przede wszystkim - jest bardzo skuteczny. Przynajmniej u mnie się sprawdza. Co prawda nie pocę się intensywnie, raczej w normie. Odpowiedz Link
delight30 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 22.06.09, 10:49 Ja też mam poważny problem z plamami na bluzkach, polecam antyperspirant w sztyfcie Garnier, wyeliminował problem o jakieś 90% Odpowiedz Link
greta118 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 22.06.09, 12:55 Ja już od prawie 2 lat przestawiłam się na... męską Rexonę. Rewelacja. Polecam! Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 22.06.09, 14:28 Witam, Kup szałwię i pij wedle wskazań. Poczytaj sobie na necie. A potem zwykłe Fa w kulce;-D Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link
kreatywni Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 28.06.09, 20:21 Na ekstrymalne potrzeby stosuję etiaxil, np; długa podróź, wesele, koncert itp. Na codzień nowy antyperspirant garnier'a z aktywnym minerałem. Dla mnie jest rewelacyjny! Odpowiedz Link
ewqad Re: Skuteczny antyperspirany - proszę o propozycj 29.06.09, 19:58 a ja gustuje tyle i wylacznie w dove, wszystkie inne mnie mdla Odpowiedz Link