marva 17.08.09, 09:15 Pomóżcie. Dziecko wczoraj zaplamiło swoje nowe spodenki. Czym to dziadostwo sprać? Nie mam pomysłu. Będę wdzięczna za każde rady. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Czym sprać żywicę? 17.08.09, 11:22 Można spróbować benzyną lakową, zwaną również rozcieńczalnikiem. Mnie się udało. Odpowiedz Link
maria10344 Re: Czym sprać żywicę? 17.08.09, 12:06 Nie próbowałam oleju,ale ostatnio tak jak mama i babcia zlikwidowałam żywicę masłem.Nanieść-delikatnie zeskrobać,nanieść zeskrobać.Dzisiejsze proszki radzą sobie z wszystkimi tłustymi plamami. Podobno masło jest lepsze od oleju. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Czym sprać żywicę? 17.08.09, 12:56 Masłem usuwałam nieraz plamy ze smoły. Jest skuteczne. I łatwiej je potem sczyścić, niż olej. Odpowiedz Link
marva Re: spirytusem 17.08.09, 17:52 Dziękuję za wszystkie rady. Będę próbowała najpierw masłem bo nie mam spirytusu. Odpowiedz Link
marva Re: Czym sprać żywicę? 01.09.09, 16:57 Melduję, że plama zeszła posmarowana masłem. Także jest to pewny sposób. Masła pozbyłam się zwykłym odplamiaczem. Jeszcze raz dziękuję Wam za rady. Odpowiedz Link