Dodaj do ulubionych

Francuski zakaz obnoszenia się z symbolami reli...

24.05.04, 22:27
W USA (ponoc panstwo-wrog islamu) mozna a we Francji (ponoc przyjaciel i
obronca islamu) nie mozna.
I miliony tzw. intelektualistow europejskich nie potrafi wyksztusic zadnego
logicznego belkotu aby to wyjasnic.
Ot lepiej pozamykac geby i podniecac sie filmem Moore'a aby zagluszyc wlasna
impotencje intelektualna.
nihil novi
Obserwuj wątek
    • Gość: wieczor We Francji ZADNEJ WIARY IP: *.awb.us 24.05.04, 23:04
      nie mozna zbyt oficjalnie w szkole manifestowac ...
      twoje manipulacje sa naprawde na dobrym ala-sowieckim
      czyli marnym poziomie ...
      • galaxy2099 Re: We Francji ZADNEJ WIARY 24.05.04, 23:25
        O tak ???
        To wyobraz sobie, ze w USA tez szkoly publiczne sa neutralne religijnie.
        Ale glowa albo szyja uczennicy to chyba nie to samo co sciana szkolna.
        No chyba, ze dla ciebie to samo, wielbicielu a'la sowieckiej demokracji.
        Ale powiem ci, ze Chirac nie byl pierwszy. Wczesniej byli Stalin, Bierut.
        A moze to tez manipulacja towarzyszu Francuz.

Gość portalu: wieczor napisał(a):

> nie mozna zbyt oficjalnie w szkole manifestowac ...
        > twoje manipulacje sa naprawde na dobrym ala-sowieckim
        > czyli marnym poziomie ...
        • Gość: le_lutki Re: We Francji ZADNEJ WIARY IP: *.net.external.hp.com 25.05.04, 13:31
          Momo, ze beda problemy z egzekwowaniem tej ustawy, to popieram jej idee. Chocby
          dlatego, ze skoro nie bedzie (w tym laickim par excellence panstwie)
          zewnetrznych oznak przynaleznosci religijnej w szkole, to nie bedzie od razu
          rzucalo sie w oczy kto jaka religie wyznaje i byc moze bedzie mniej wzajemnych
          atakow (slownych i nie tylko) chocaizby miedzy muzulmanami i zydami. Laickosc w
          szkolach panstwowych w panstwie laickim uwazam za cos zupelnie naturalnego i
          wskazanego. Religia jest bardzo osbista sprawa kazdego czlowieka, a jesli
          bardzo chce ja manifestowac, to pozostaja u szkoly wyznaniowe.
          • biedronka24 I wtedy dopiero izolujesz na sile 25.05.04, 13:42
            i sklaniasz do zachowan agresywnych.
            Moze Panu szanownemu wytlumacze to na zwierzetach usytuowanych nieco nizej w
            hierarchii sytematycznej a mianowicie na psach:
            Wie Pan jak zachowuje sie pies, ktory kazdego dnia przebywa wsrod ludzi, w
            stresujacych sytuacjach, w halasie, wsrod obcych zapachow i obrazow, do ktorych
            przywyka kazdego dnia?
            A teraz dla porownania pies- zupelnie normalnie sie rozwijajacy ale z
            wykluczeniem tych wszystkich bodzcow. Predzej czy pozniej pies trafia do miasta.
            Jak Pan sadzi- jak reaguje ten drugi pies? Ktory bedzie bardziej agresywny?
            No niestety takie prawa maja tez zastosowanie u ludzi.
            PRzeciwnie. Wlasnie w szkolach dzieciaki roznych religii POWINNY ze soba
            wspolegzystowac i powinny moc sie samookreslac. Wlasnie tak i TYLKO TAK taki
            dialog miedzy religiami, z wykluczeniem agresji jest mozliwy.
        • biedronka24 Ekscytujesz sie galaxy 25.05.04, 13:37
          Gratuluje temperamentu ale jakos tak- wole go u kobiet. U mezczyzn np bardzo
          cenie rzetelnosc i tzw. ´wiem czego chce i powoli lecz konsekwentnie do tego daze´.
          w Niemczech - nawet tych DDR- owskich muzulmanki chodza w chustach BEZ ZADNEGO
          PROBLEMU.
          Niedalej jak wczoraj byly tu studentki w chustach - przy okazji jakis cwiczen z
          neurofizjologii.
          Rzeczywiscie czasem przeginasz z ta propaganda.
          A jak jest szkola katolicka to krzyz w niej moze byc. Symbole nie przeszkadzaja
          i nie powinny przeszkadzac nikomu dopoki nie: uniemozliwiaja wykazanie czyjejs
          tozsamosci, lub gdy wystepuja jako przykrywka dla gloszenia poparcia dla
          terroryzmu czy innych dzialan skierowanych przeciwko ogolowi spoleczenstwa.
          • galaxy2099 Re: Ekscytujesz sie galaxy 25.05.04, 17:46
            Ja sie ekscytuje ???
            Mylisz sie biedroneczko. Ja jestem cyniczny dla glupcow.
            I bardzo konsekwentny.
            A co do "przeginania z propaganda".
            Jak ktos mi mowi, ze czarne jest biale to taki ktos nie nadaje sie do rozmowy
            tylko do ironicznego komentarza lub "przeginania z propaganda".

• Gość: anatole Re: We Francji ZADNEJ WIARY IP: *.w193-250.abo.wanadoo.fr 26.05.04, 11:03
        c... im w leb
    • klaryska zaczela mi sie podobac polityka Francji 25.05.04, 15:45
      panstwo wielowyznaniowe bez symboliki i tak samo sprzeciwiajace sie hustom we
      Francji jak i zapiskom o korzeniach cgrzescijanskich w konstytucji EU. Stawiam
      na Francje.
    • Gość: Lukasz z USA Re: Francuski zakaz obnoszenia się z symbolami re IP: 206.198.5.* 25.05.04, 17:56
      czesc debilku galaxiorze :)

jak leci :)

kazdy kraj robi SOBIE takie prawa jakie chce (sovereignity - zobacz to w
      slowniku). Jezeli francuski rzad w swoim wlasnym kraju chce zeby wszyscy
      chdzili bez czapek to ich prawo - i jezeli wyborcy to popieraja to wybiora ten
      rzad znow a jak nie to nastepny - to jest DEMOKRAJCA. Kumasz oszolomku?

A rzad Amerykanski robi sobie takie prawa jakie chce w INNYM KRAJU. to sie
      nazywa NAPASC i OKUPACJA. Irakijczycy nie moga glosowac w wyborach zeby armia
      koalicji sie wycofala bo takich wyborow nie przeprowadzaja. To jest DYKTATURA.

Czy cos jeszcze debilku wytlumaczyc?

• galaxy2099 Re: Francuski zakaz obnoszenia się z symbolami re 26.05.04, 05:38
        Kazdy rzad robi sobie we wlasnym kraju takie prawa jakie chce i to sie nazywa
        DEMOKRACJA, czy tak debilku ???
        To to wiedz, ze tak to sie moze nazywa komunistyczna demokracja lub demokracja
        a'la francuscy intelektualisci.
        A gdzie te prawa czlowieka, wolnosc slowa i tolerancja religijna jesli
        wiekszosc moze sobie ustanawiac takie prawa jakie tylko zechce !!!
        To kiedy debilku Francuzi ustala prawo do np. zagazowywania chorych, slepych,
        katolikow, muzulmanow lub debilkow takich jak ty ???

Jeszcze jakies pytania, znawco demokracji ???

Gość portalu: Lukasz z USA napisał(a):

> czesc debilku galaxiorze :)
        >
        > jak leci :)
        >
        > kazdy kraj robi SOBIE takie prawa jakie chce (sovereignity - zobacz to w
        > slowniku). Jezeli francuski rzad w swoim wlasnym kraju chce zeby wszyscy
        > chdzili bez czapek to ich prawo - i jezeli wyborcy to popieraja to wybiora
        ten
        > rzad znow a jak nie to nastepny - to jest DEMOKRAJCA. Kumasz oszolomku?
        >
        > A rzad Amerykanski robi sobie takie prawa jakie chce w INNYM KRAJU. to sie
        > nazywa NAPASC i OKUPACJA. Irakijczycy nie moga glosowac w wyborach zeby
        armia
        > koalicji sie wycofala bo takich wyborow nie przeprowadzaja. To jest
        DYKTATURA.
        >
        > Czy cos jeszcze debilku wytlumaczyc?
        >
      • Gość: Matt K. A pot is calling a kettle black... IP: *.gv.shawcable.net 26.05.04, 07:46
        ... (przyganiak kociol garnkowi) - ty takze jestes debilem. Pisze sie
        SOVEREIGNTY, a nie twoje "sovereignity"(?!). Nie uzywaj slow, gamoniu, ktorych
        znaczenia ani pisowni nie znasz. So sell your empties and buy yourself a
        spelling dictionary, you blockhead...
    • mirmilek hehehe galaksja w kropce :) 26.05.04, 11:18
      ukochane usa pozwalaja na noszenie chust

znienawidzona francja zabrania

a galaksja sama kocha usa, a uczucia wrecz przeciwne zywi do Islamu.

i jak sobie galaksja poradzi z ta sprzecznoscia :))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: ANka W kropce to ty jestes mirmilek, jak zawsze IP: *.ifn-magdeburg.de 26.05.04, 11:38
        przypisujesz swoje problemy innym.
        I ciagle potwierdzasz, ze nie umiesz czytac i rozumiec slowa pisanego:)
        • mirmilek Re: W kropce to ty jestes mirmilek, jak zawsze 27.05.04, 13:42
          ania, jak zwykle, merytorycznie. ;D
      • galaxy2099 Re: hehehe galaksja w kropce :) 27.05.04, 23:57
        No widzisz ja mam "przezywam sprzecznosci a ty niezlomny nie masz watpliwosci.
        Ja bandyta, podrzegacz wojenny, faszysta i dlugo by cytowac epitety tych
        wszystkich "sprawiedliwych" lewackich forumowiczow jak ty.
        Ty za to pelen pokoju, szacunku do prawa, wolnosci i dopisz sobie sam co tam
        jeszcze o sobie myslisz.
        I ja mam watpliwosci a ty tych watpliwosci nie masz.
        I daltego ta Sodoma i Gomora jaka jest Europa pod auspicjami takich nie
        majacych watpliwosci jak ty wczesniej czy pozniej upadnie, zdechnie jak kazdy
        nieomylny twor.
        No to jak mirmilek, Francja to demokratyczny kraj, a USA totalitarny.
        Prawda, ze nie masz watpliwosci. Nie pomylilem sie.

mirmilek napisał:

> ukochane usa pozwalaja na noszenie chust
        >
        > znienawidzona francja zabrania
        >
        > a galaksja sama kocha usa, a uczucia wrecz przeciwne zywi do Islamu.
        >
        > i jak sobie galaksja poradzi z ta sprzecznoscia :))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: ANka Widzisz galaxy mirmil nalezy do specyficznego IP: *.ifn-magdeburg.de 28.05.04, 00:04
          grona. Najistotniejsze dla tego grona jest zachowanie monopolu na szlachetnosc
          ktora to sobie hojnie i szczodrze wzajemnie przypisuja:)

Metody zas ktore temu sluza nie musza byc oczywiscie szlachetne moga byc bardzo
          malo szlachetne zgodnie ze znana juz nam zasada ´cywile nie musza gina jak sa
          niewinni´:)
          Innymi slowy gina tylko ci co sa winni- pies cie ugryzl- zabij psa itd...
          • mirmilek Re: Widzisz galaxy mirmil nalezy do specyficznego 28.05.04, 00:12
            cieszy mnie twoja wiernosc, aneczko, :) gdzie ja tam i ty ;)))
    • tos.ka panstwo laickie 27.05.04, 11:02
      powinno byc panstwem NEUTRALNYM swiatopogladowo a nie panstwem
      narzucajacym "laicki" swiatopolad.

nie wiem jak mozna taka bzdure wymyslec.

niemowiac o tym, ze dochodzi do takich paradoksow- ze mozna do szkoly chodzic z
      czubem punkowym, golym brzuchem z kolekcja kolczykow w pepku (bo wolnosc
      swiatopogladowa) a nie mozna w jarmurce, pejsach, chustce czy krzyzykiem na
      szyi (bo laickosc).
      • Gość: fred' << islamskie panstwo laickie >> IP: *.w81-251.abo.wanadoo.fr 27.05.04, 13:29
        www.france-echos.com/actualite.php?cle=908
        w telegraficznym skrocie

Imam algierski, ktory byl wydalony z Francji, na dzien dzien dzisiejszy jego
        ekspulsja juz zostala uniewazniona (caduc) moze wrocic do 'macierzy' i nadal
        zyc jak pijawa na swiadczeniach socjalnych - miesiecznie otrzymuje ok.
        9 500 € !

• galaxy2099 Re: << islamskie panstwo laickie >> 27.05.04, 23:59
          No to swietnie. Niezle mu jeszcze placa za to nawolywanie do bicia zon.
          Francja to jak widac bardzo demokratyczny kraj. Ale chyba nie dla zon, bo dla
          imamow napewno.

Gość portalu: fred' napisał(a):

> www.france-echos.com/actualite.php?cle=908
          > w telegraficznym skrocie
          >
          > Imam algierski, ktory byl wydalony z Francji, na dzien dzien dzisiejszy jego
          > ekspulsja juz zostala uniewazniona (caduc) moze wrocic do 'macierzy' i nadal
          > zyc jak pijawa na swiadczeniach socjalnych - miesiecznie otrzymuje ok.
          > 9 500 € !
          >
          >
          • Gość: gloubiboulga Galaxy- prezydent IP: *.proxy.aol.com 28.05.04, 10:56
            Dzien dobry! Wrôcil pan z Iraku? Jak to tam bylo, w tym wiezieniu? Opowie nam
            pan? Sluchamy i czytamy pan prezydenta KKAF'u.
            • Gość: gloubiboulga Re: Galaxy- prezydent odpowiedzial: IP: *.proxy.aol.com 28.05.04, 11:25
              "Ty slimaku", "ty lewaku" (ja?? taki anty-komunista...), "ty przechrzczony
              francuziku"," "ty czolgu z wstecznym biegiem", "ty tandeto francuska" (Roissy-
              Charles-de-Gaulle), "ty pétain'iscie", "ty smierdzacy serze" "ty rolandzie
              zbudowanym w 2099 z data waznosci do 2099" ....
              Czekamy do 17/09/2004 roku. Ciekawe co nasz prezydent napisze...
            • Gość: ANka Comment? vous - vous en doutez? IP: *.ifn-magdeburg.de 28.05.04, 11:40
              Ne connaissez vous pas la force de ´libre parole´?.
              Ou bien aimez vous peut etre d´etre instruit comment s´emparer de Votre femme?
              Vous deviez etre de meme avis dans cette domaine-
              przeciez chodzi o to do czego nawolywal ten czlowiek i o to ze lamal prawo w
              panskim kraju.
              a chusty- niech mi Pan wierzy nie zaslaniaja twarzy i nikomu rozsadnemu nie
              przeszkadzaja.
    • indris Idiotyzmy: chustowy i militarny 28.05.04, 11:54
      Już w lutym, po uchwaleniu nieszczęsnej "ustawy chustowej" pisałem na tym
      forum, ze jest to idiotyzm. Ale atak na Irak był idiotyzmem jeszcze większym i
      dla świata groźniejszym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka