Dodaj do ulubionych

Test na spostrzegawczosc.

27.05.12, 19:04
proponuje obejrzac dwa zdjecia i dostrzec roznice.

Muzulmanki w Paryzu.

Muzulmanki w Islamabadzie .
Obserwuj wątek
    • karielcia Test na wiedze. 27.05.12, 19:08
      Najdurniejsze (najbardziej konserwatywne) jest muzulstwo arabskie.

Iranskie, pakistanskie, a nawet murzynskie jest juz nieco bardziej oswiecone.
      • igor_uk Nie o to chodzilo,karielca. 27.05.12, 19:36
        Nie zlapalas tematu.
      • bleman Re: Test na wiedze. 27.05.12, 19:37
        Ja bym powiedział, że nawet w takiej Turcji czy Iranie, poziom religijnosci i ortodoksji jest mocno uzależniony od regionu kraju i grupy "plemiennej".

Np. Stambuł jest liberalny, ale już turecka wieś to zaścianek(szczególnie im bliżej wschodniej granicy)
        • igor_uk bleman. 27.05.12, 19:42
          Alez nie o to chodzi.
          • bleman Ale o co chodzi ? :( 27.05.12, 19:50
            bo ja nje panimaju :(
            • igor_uk Czym roznia sie muzulmanki .. 27.05.12, 19:55
              na dwoch zalinkowanych zdjeciach?
              Jako podpowiedz,zdjecie muzulmanek z Londynu.
              www.topnews.in/light/files/UKmuslim-women.jpg
              • bleman Re: Czym roznia sie muzulmanki .. 27.05.12, 20:00
                Strojem i poziomem manifestowanej ortodoksji.

Poza tym, te z Paryża to wyglądają na wahabitki.
    • blueelvic A ja mysle igor, ze ... 27.05.12, 20:00
      Paryz dotkniety jest plaga dzikich pszczol lub wscieklych komarow. Widomo, ze arabki bzykanie lubia, ale bez przesady ...
      • bleman Re: A ja mysle igor, ze ... 27.05.12, 20:02
        To są stroje obrony przeciwchemicznej. Pewnie jakiś zamach się szykuje ;-)
        • igor_uk Re: A ja mysle igor, ze ... 27.05.12, 20:08
          Rowniez lubie se pozartowac.
          I chociaz wasze zarty sa dobre,nie o to mnie chodzi.
          Wazna podpowiedzia jest link do zdjecia z Londynu.
          • blueelvic A tak na powaznie, to ... 27.05.12, 20:41
            mysle, ze chodzi tu o lisbijki, czyli mowimy o zwiazkach partnerskich.

Odrzucja wszystko to, co absurdalna ... To co pozostanie musi byc najprawdziwsza prawda. Amen.
            • igor_uk A tak na powaznie, to ... 27.05.12, 20:48
              trzeba pomyslec.
              • blueelvic W zderzeniu z cywilizacja arabska ... 27.05.12, 21:09
                i islamem w ogole zadna logika nie znajduje zastosowania.
                • igor_uk W tym przypadku.. 27.05.12, 21:16
                  przekaz jest bardzo jasny,wystarcze chwile zostanowic sie na tym - czemu mlode dziewczyny chodza po Paryzu tak ubrane?Chociaz gdzie indziej wcale nie musza straszyc ludzi.

Cholera,praktycznie dalem cala odpowiedz tobie,blueelvic.To chyba przez moja "milosc" do ciebie.
                  • blueelvic Wiem, ze mnie lubisz ... 27.05.12, 21:36
                    Powiedz mi szczerze: skad pochadza kobiety ze zdjecia w Paryzu i jakie maja wyksztalcenie?
                    • igor_uk Re: Wiem, ze mnie lubisz ... 27.05.12, 21:39
                      To nie ma zadnego znaczenia.Odpowiedz masz w poprzednim moim poscie,otworz umysl.
                      • blueelvic Ja nie prosze o podpowiedz ... 27.05.12, 22:23
                        To co wkleiles nie jest zdjeciem muzulmanek z Paryza - na 200% nie. Jezeli zdjecie nie jest z Paryza, to ... wszystko co dalej jest juz "sztucznie" dorabiane do pewnego zamyslu, ktory zrodzil sie w twojej wyobrazni. W tym miejscu mamy do czynienia z szerokim spektrum odpowiedzi ...

W zwiaku z czym pytanie czemu mlode dziewczyny chodza po Paryzu tak ubrane traci z powyzszym swoj sens.
                        • igor_uk To sa muzulmanki z Paryza. 27.05.12, 22:45
                          Takich ja tam spotykam za kazdym razem,jak odwiedzam to miasto .
                          A takich zdjec mozesz miec wiecej:
                          konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,Zmuszaja-zony-do-zakrywania-twarzy-Kara-to-30-tys-euro,wid,13306718,wiadomosc.html
                          www.rmf24.pl/fakty/news-francja-afera-wokol-mandatu-drogowego-dla-muzulmanki-w,nId,274253
                          informator.fr/index.php/od-poniedzialku-francuskie-muzulmanki-nie-beda-mogly-zaslaniac-twarzy/
                          • tytus_staropolski Takie spotykam rowniez i w USA. 27.05.12, 23:01
                            Spotkalem je tydzien temu w kanadyjskiej Niagarze ...

Ale zdjecie, ktore zalinkowales nie przedstawia muzulmanek z Paryza.
                        • tytus_staropolski Zalinkowane zdjecia sa z Kairu. 27.05.12, 23:02
                          Miales racje.
                          • igor_uk Ha.ha. 27.05.12, 23:14
                            Biedaki,za cienki jestescie,zeby polacczyc kilka faktow w calosc,dla tego szukacie dziury w calym.
                            W Paryzu tak ubranych muzulmanek jest od groma.Zdjecia wzialem,celowo, z artykulow z polskiej prasy,ktore pisza o zakazie noszenia burek we Francji.Mogl by wrzucic zdjecia i z wlasnego archiwum,ale uwazalem,ze polskie artykuly beda dla was bardziej wiarygodne.Ale tak to jest,jak ktos nie moze do dwa dodac dwa,to zaczyna weszyc jakies podstepy.
                            A w moim watku nie bylo zadnego podstepu.Tylko chcialem wskazac,ze muzulmanie w Europie zaczynaja zachowywac sie prowokacyjnie,na wiesc o tym,ze ich kobitam zakazno zakrywac twarze,to oni zaczelii ubierac ich tak tak,jak w ich krajach ojczyznianych ubieraja sie tylko starsze kobiety i to w zapomnianych przez Allaha wioskach.
                            Ech prymitywy,zabawa z wami przypomina kopanie rowu przeciwczolgowego.
                            • tytus_staropolski Mnie nie obchodzi o co tobie chodzilo. 27.05.12, 23:29
                              Zdjecia tego nie wzialesc tez z polskiej prasy. Orginal tego zdjecia przedstawia kobiety z Kairu.
                              Ty piszesz testy o spostrzegawczosci, a ja o wiarogodnosci.

• igor_uk tytus-prymitywie. 27.05.12, 23:33
                                umiesz otwierac linki?
                                • tytus_staropolski Igor. 28.05.12, 00:07
                                  Powiedz skad wzialesc to zdjecie?
                                  • igor_uk Tytus,tytus. 28.05.12, 20:08
                                    Jak widac,nie masz najmniejszego pojecia o tym,jak sprawdzic skad pochodzi zdjecie wklejone na forum.Co to jest url,dla ciebie jest czarna magia.Osmieszyles sie w moich oczach poprzednie,kiedy nie potrailes wykazac sie znajomoscia tego,czym jest IP adres,tak i tym razem.
                                    Przeciez masz wszystko w watku.Wystarcze kiliknac w poscie kliknac na aktywny link,zeby zobaczyc adres url ,w tym przypadku w pasku narzedzi nawigacyjnych okazuje sie adres url:
                                    i.wp.pl/a/f/jpeg/23897/muzulmanki_nikab_afp_512.jpeg
                                    litery wp.pl w adresie url znacza to,ze zdjecie pochodzi z portalu Wirtualnej Polski.

Jak to dla ciebie za trudno,to wystarcze przy poscie ,otwierajacym watek kliknac na Odpowiedz,jak tobie okaze sie ten post w takiej postaci:

[i]> proponuje obejrzac dwa zdjecia i dostrzec roznice.
                                    >
                                    > [url=http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23897/muzulmanki_nikab_afp_512.jpeg]Muzulmanki
                                    > w Paryzu
                                    .
                                    [/url]
                                    >
                                    > Muzulmanki w Islamabadzie .[/i]

I wtedy ty rowniez masz rozwarty adres url,w ktorym rowniez mozesz dostrzec litery wp.pl,ktory znacza,ze to link do portalu Wirtualna Polska.

Co,tytus,dzieci pokazali tobie,jak wlaczyc komputer,ale nic wiecej nie umiesz?
                                    • tytus_staropolski Re: Tytus,tytus. 28.05.12, 23:25
                                      www.majalla.com/eng/2011/09/article55226548
                                      • felusiak1 nie idź w zaparte igor 29.05.12, 00:42
                                        pierwsze zdjecie jest z kairu a nie z paryżewa. powinieneś przeprosić tytusa. tak nakazywałoby dobre wychowanie.
                                        • fan_idiotow Obojetnie skad igor wklejal. 29.05.12, 01:31
                                          Zdjecie nie jest z Paryza i basta. Wstawil to zdjecie tylko dlatego ze artykul byl o Francji.
                                          Historia tego zdjecia jest znacznie starsza i siega roku 2009. Kair a Paryz - roznica zasadnicza. Amen.
                                          • felusiak1 Re: Obojetnie skad igor wklejal. 29.05.12, 03:30
                                            nie o to chodzi. igor najpierw zignorował faktyczne miejsce pochodzenia tego zdjecia a następnie zarzucił forumowiczowi kłamstwo. no ale igor tak już ma.
                                            • igor_uk felus. 29.05.12, 16:22
                                              Czy mozesz wskazac mnie w ktorym miejscu ja zarzucilem tytusu klamstwo? Zarzucilem mu tylko nieumienie sprawdzenie tego,skad ja to zdjecie wzialem.Chociaz wszystko bylo na forum.Zreszta wkleilem takich zdjec wiecej:
                                              forum.gazeta.pl/forum/w,50,136199054,136204524,To_sa_muzulmanki_z_Paryza_.html
                                              Celowo wybralem artykuly polskie,i chyba w tym byl moj blad,bo jak okazalo sie,polskie portale sa klamliwe,ale to nie moja wina.
                                              Ale to wszystko i tak nie zmienia tego,ze okazaliscie za cienki i nie potrafiliscie polapac o co chodzi.Doczepiliscie do drobiazga,jak by to cos zmienialo.
                                              prosze zapoznac sie z tym:
                                              wyborcza.pl/1,76842,9410867,Od_poniedzialku_francuskie_muzulmanki_nie_moga_zaslaniac.html
                                              • tytus_staropolski Re: felus. 29.05.12, 23:53
                                                Polskie portale nie sa klamliwe, patrz przyklad Interii.

• igor_uk Nie mam zamiaru. 29.05.12, 16:12
                                          Poniewaz napisalem wyraznie skad pochodzi zdjecie ."Zdjecia wzialem,celowo, z artykulow z polskiej prasy,ktore pisza o zakazie noszenia burek we Francji."
                                          • tytus_staropolski Zdjecie znalazlesc przez przypadek. 29.05.12, 23:51
                                            Wirtualna Polska nie podpisala zdjecia, ale skojarzyles z arykulem i juz miales pomysl.

Interia byla dokladniejsza : fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/7-mitow-dotyczacych-noszenia-nikabu,1345985

Wirtualna Polska nie zamiescila zdjecia muzulmanek z Paryza.

Ps. prosze zwrocic uwage na daty i nie ublizaj prosze. Pomysl o tym.
                                          • fan_idiotow Celowo? 30.05.12, 15:45
                                            Pieprzesz jak maly Kaziu przy duzym piwie.
      • tytus_staropolski I to jest to. 27.05.12, 23:03
        Smieszne ale wysoceprawdopodobne.
    • malkontent6 Re: Test na spostrzegawczosc. 27.05.12, 20:12
      Te w Paryżu są ładniejsze. Mam na myśli twarze.
      • igor_uk malkontent. 27.05.12, 20:35
        test na spostrzegawczosc,a nie na wyobraznie.
      • tytus_staropolski Masz dobry gust. 27.05.12, 23:07
        Mnie sie one rowniez podobaja.
    • bywszy1 Re: w Szwecji takie+ 27.05.12, 20:30
      panie jak w Paryzu,nazywaja paniami w namiotach.
      A pozatem te z Paryza musza byc faceci wychodzacy z burdeli.
    • tytus_staropolski Manipulacja. 27.05.12, 23:06
      Jedno ze zdjec przedstawia muzulmanki z Kairu, a nie z Paryza.
      • igor_uk tytus. 27.05.12, 23:16
        Musisz zmienic nick na tytus_prymitywny.
        A na razie idz spac,bo zasluzyles na moi zyczenia dobrej nocy.
        • zeitgeist2010 ja gustuje w muzułmankach 28.05.12, 18:32
          brazylijskich
          • j-k a one w ogole w cos wierza ? 28.05.12, 22:10
            poza pieniadzem?
            • zeitgeist2010 Re: a one w ogole w cos wierza ? 29.05.12, 12:02
              j-k napisał:

> poza pieniadzem?

Abstrahujac od tego filmiku, pieniadze nie maja znaczenia w zyciu Brazylijki. Nie potrzebuja ich zreszta. Maja slonce, radosc zycia, emocje, romantyke i fieste na codzien. W sensie religijnym stereotypowa zadeklarowalaby sie jako katoliczka. ALe jest to specyficzny br katolicyzm. Nic wspolnego z polnocna hemisfera
              • j-k wierze, bo musze :) 29.05.12, 16:35
                zeitgeist2010 napisał:
                > Abstrahujac od tego filmiku, pieniadze nie maja znaczenia w zyciu Brazylijki. N
                > ie potrzebuja ich zreszta. Maja slonce, radosc zycia, emocje, romantyke i fiest
                > e na codzien. W sensie religijnym stereotypowa zadeklarowalaby sie jako katolic
                > zka. ALe jest to specyficzny br katolicyzm. Nic wspolnego z polnocna hemisfera

Kubanki sa takie same. Zaprosilem jedna na przyjemny wieczor do dobrej knajpy
                (normalna zwykla dziewczyna , nie zadna tam "kobieta pracujaca").
                Po udanej kolacji stanelo na tym, co dalej... Dziewcze bez zenady powiedzialo,
                ze widzialo w (eleganckim) sklepie piekne dzinsy, ktore jej sie snia po nocach...
                Nie bede ukrywal, ze wykazalem zrozumienie dla tych pragnien.
                Pieniadze sie u nich zatem nie licza, ale to co mozna z nimi zrobic - jak najbardziej juz tak :)))
        • tytus_staropolski Re: tytus. 28.05.12, 23:25
          www.majalla.com/eng/2011/09/article55226548
          • fan_idiotow Zdjecie jest z 2009 lub 2010. 29.05.12, 02:19
            Jak widac wielu sie nim posluguje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka