Dodaj do ulubionych

Radosna wiadomosc w wigile dnia pobiedy!!!

08.05.14, 22:24
Moody's przedstawilo nową prognoze "wzrostu" dla Rosji:
MINUS 1.5%.

Psy szczekaja, a karawana genialnego wodza i ekonomisty Putina idzie dalej.
Czekamy na minus 5.
Obserwuj wątek
    • arkaf merde, mes économies :( 08.05.14, 22:31

• wojciech.2349 Re: Radosna wiadomosc w wigile dnia pobiedy!!! 08.05.14, 22:31
      borrka napisał:

> Moody's przedstawilo nową prognoze "wzrostu" dla Rosji:
      > MINUS 1.5%.
      >
      > Psy szczekaja, a karawana genialnego wodza i ekonomisty Putina idzie dalej.
      > Czekamy na minus 5.
      -----------------
      Ja pisałem kiedyś o -3%.
      Jak poczekamy trochę, to powinienem być ogłoszony
      prorokiem
      • borrka O nie, Wojtek. 08.05.14, 22:33
        Obiecalem inflacje dwucyfrowa i minimum minus 5%.
        I to JA bede Pytiem!
        • wojciech.2349 Re: O nie, Wojtek. 08.05.14, 22:36
          borrka napisał:
          > Obiecalem inflacje dwucyfrowa i minimum minus 5%.
          > I to JA bede Pytiem!
          ----------------------------
          Pisałem o -3% gdy inni przewidywali lekkie up.
          Jak będzie zobaczymy.
    • borrka Swiatowa waluta rozliczeniowa:) 08.05.14, 22:37
      W ramach rosnacego zaufania do rubla, Rosjanie masowo wykupuja dolary i euro:
      icdn.lenta.ru/images/2014/05/08/16/20140508165503454/pic_af226c21cf996a6d3a0feee1ef5d824d.jpg
      Scenka rodzajowa - popyt na walute osiagnal juz poziom WYZSZY, niz w 2009, najgorszym roku kryzysu.

To geniusz ekonomiczny, nasz batman...
    • eva15 Głupi śmieje się do sera, bo tak już ma 08.05.14, 22:49
      Odkąd Orban oparł się jedynie słusznej demokracji, wszystkie US-agencje jak jedne mąż przewidziały rychły upadek węgieskiego PKB i Węgier jako takich na dokładkę też:-) . Było mnóstwo wypowiedzi niezwykle mądrych głów i całe mnóstwo wykresów. Węgierskie krzywe idące ostro po równi pochyłej a wyprodukowane w USA przypominały skierowany na dół kciuk cesarza rzymskiego w walkach w Coloseum :-)

Węgry cezara się nie wstraszyły i wykazują w międzyczasie wzrost gosdpodarczy, spadek zadłużenia i wzrost inwestycji zagranicznych.

Głupki, które wierzyły ocenom US-agencji kupowały w USA i na świecie zachodnim papiery firm oceniaych przez agencje na AAA, które zaraz po tym padły. I tak powstał kryzys w 2008 r. Niejeden niemiecki bank popadł w długi, bo był naiwny jak borrcia...
      • brat_ramzesa spadek pkb Rosji jest nieunikniony 08.05.14, 22:58
        chocby ze wzgledu na sytuacje na Ukrainie, tyle ze owy spadk jest raczej forma katarsis wzgledem kapitalu spekulacyjnego
        • eva15 Re: spadek pkb Rosji jest nieunikniony 09.05.14, 15:06
          Naturalnie, ze spadek bedzie, Zachod o to zadba. Ale analizy US-agencji sa motywowane politycznie , wiec trudno sie na nich opierac.
      • nie-tak Re: Głupi śmieje się do sera, bo tak już ma 08.05.14, 22:58
        Najwazniejsze splacily dlugi u lichwiarza i szantarzysty, pogonili z Wegier OFE jak i MFW i teraz gospodarza wedlug wlasnych potrzeb pod wlasne dyktando a nie dyktando mafii zza oceanu czy Brukseli.
    • borrka Rosyjskim faszystom dalszych sukcesow. 09.05.14, 14:53
      Na rowni pochylej gospodarki.
      5% spadku jest realne i w zasiegu mozliwosci, druzja.
    • borrka Przyjdzie na to poczekac. 09.05.14, 15:38
      Bank centralny bedzie bronil rubla, bo dalszy spadek wobec Euro, to spirala inflacyjna - w Rosji blisko 50% towaru na rynku pochodzi z importu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka