superspec 28.06.15, 16:37 jak każda fobia jest zła z natury. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariner4 Ale ile można pompować 28.06.15, 16:41 pieniądze w Grecję? Aż się wezmą do pracy? Czyli nigdy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Połowa ponoć pracuję. 28.06.15, 16:43 A to już jest od czego zacząć. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Pamiętasz film "Grek Zorba" 28.06.15, 18:43 Postać bohatera to kwintesencja greckości. Nieco karykaturalna, ale jednak. Sporo tam bywałem i nie dziwię się finałowi. Już wiele lat temu jeden Grek cynicznie powiedział mi, ze UE zrobiła głupotę przyjmując Grecję. Co stworzył na przykład grecki przemysł? Co "Made in Grece" można kupić, nie licząc niektórych gatunków żywności? Turystyka,(samograj), handel, kiedyś żegluga. I nic. Tak jak Rosja. Takie samo pytanie można im zadać. Co rosyjskiego mogę kupić? I jakoś nie żal mi Greków. Za dobrze ich znam. Oby o nas nie powiedziano tego samego wkrótce. M. M. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Grecję wykończyły dotacje 28.06.15, 20:53 Grecja jest kolejnym dowodem na to, że dotacje unijne pożytku nie dają i są bardzo szkodliwe. Mając wsparcie unijnych podatników, będący przy władzy, greccy socjaliści coraz bardziej rozpasali wydatki państwowe, co zakończyło się katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Grekofobia 28.06.15, 17:00 superspec napisał: > jak każda fobia jest zła z natury. Z tego co rozumiem, to kolejne rządy wpakowały Grecję w długi, których teraz nie mają z czego spłacić. Nie uważam, że to my powinniśmy spłacać te długi za nich. Czy taka postawa jest wg Ciebie oznaką grekofobii? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Media głównego nurtu tak to ludziom 28.06.15, 17:05 tłumaczą. A to tak naprawdę jest ratowanie banków które kredytują Grecję. Nawet nie ratowanie tylko taki jest system: www.youtube.com/watch?v=kgWsER4IpEw Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Tesz jestem grekofobem. 28.06.15, 18:49 Grecy zyja od 20-tu lat na koszt Unii - tyle pieknych jachtow co w Grecji - to np. w Italii nigdy nie widzialem. inna sprawa , ze Niemcy sa im winni kilkanascie miliardow US $ za obligacje z II. WS ukradzione Grekom. - wiec niech im to od dlugu odlicza... ale dlug Grecji jest wielokrotnie wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Panowie ! -Spokojnie... 28.06.15, 22:24 -Pani Lagarde , szefowa MFW , potrafila , nie wiadomo z jakiej paki , odpalilc ponad 400 melonow niejakiemu panu Tapie (podobno sledztwo trwa) , a Grekom nie moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Nie może ponieważ jest od ratownia banksterów.:) 29.06.15, 04:49 independenttrader.pl/20,prawda_o_bankach_centralnych.html Odpowiedz Link Zgłoś