Dodaj do ulubionych

Wiadomości prawdziwe - wiara w powodzenie

07.03.22, 08:55
Mam wielu ukraińskich znajomych i jestem z nimi w kontakcie.

1. Nikt nie jest zwolennikiem Rosji
2. Nikt nie wpada w panikę, dominuje optymizm - przeciwnie, uważają, iż to rosyjskie trolle lansują w internecie nastroje typu "jaka biedna ta Ukraina, przegrywa z wielką Rosją"
3. Jedna rodzina przeniosła się z Kijowa pod polską granicę (pochodzą z tego rejonu)
4. Z jedną rodziną ze Wschodu straciłem kontakt, ale zimę zawsze spędzali na Kanarach
5. Jeden z chłopaków wybiera się do wojska

Podsumowując: to jest dramat, ale zupełnie nie wygląda - trzymają się znakomicie.
Obserwuj wątek
    • mateusz572 Re: Wiadomości prawdziwe - wiara w powodzenie 07.03.22, 09:58
      No cóż borrrka, dzięki. Sława Ukrainie.
      • szwampuch58 Re: Wiadomości prawdziwe - wiara w powodzenie 07.03.22, 10:51
        Ukraince tu jest polskie Forum, niestety z ukrainskim moderatoren kuzna
        • 1.melord Re: Wiadomości prawdziwe 07.03.22, 11:30
          Col. Douglas Macgregor byly doradzca Trumpa,niedoszly ambasador w Niemczech
          Wypowiedz dla Fox News z komentarzem " The Washington Post"

He argued that the United States should “absolutely” just let Putin take what he wants in Ukraine — even calling for lifting sanctions. Macgregor said he was sure that Putin had “no interest in crossing the west” of Ukraine and would settle for the east. He cited Ukraine’s history of corruption and said that “more important, the population there is indistinguishable from [Russia’s] own.”

USA powinno pozwolic Putinowi zagarnac co sie da na Ukrainie,zniesc sankcje.
          Twierdzi,ze Putin nie ma zamiaru brac zachodniej Ukrainy,wystarczy mu wschodnia.
          reszta tutaj
          www.msnbc.com/rachel-maddow-show/maddowblog/former-trump-appointees-russia-rhetoric-matters-rcna17957
          ps.linku amerykanskiego chyba nie wytna...sankcje admina moga dopasc?
    • borrrka Dostawa mundurów galowych 07.03.22, 11:07
      W okolicach Kijowa wojska ukraińskie opanowały ruski magazyn pełen ... galowych mundurów!
      Na defilade na Kreszczatiku jednak nie zanosi sie, bo minister obrony Ukrainy zapowiada "niespodziankę" dla rosyjskiego okupanta.
      Niespodziankę w postaci nowych typów uzbrojenia dostarczonych z Zachodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka