Gość: romang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:33 Bushputin na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc z CH Cale nieszczescie polega na tym, ze ... IP: *.172.3.213.cust.bluewin.ch 21.11.04, 18:44 ... Rosjanie maja obecnie jednego z nalepszych wladcow w swojej historii (Putin bez przesady porownywany jest to Katarzyny), a Amerykanie niestety jedna z najgorszych ekip. Tlumaczenie Putinowi, ze powinien prowadzic kraj w kierunku przemian demokratycznych, to zupelne niezrozumienie celow i istoty polityki Putina. Oczywiscie Putin przytaknie, bedzie dalej nosil krzyzyk (podobno zaklada go tylko na spotkania z Bushem), ale dalej bez rozglosu bedzie kontynuowal swoja polityke odbudowy imperium. Jest tak jak w przyslowiu: "Lepiej sie z madrym zgubic, niz ...". USA sa najpotezniejsze w swojej historii, ale bez dobrego przywodcy, Rosja jest w kryzysie, ale za to jest swietnie rzadzona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Cale nieszczescie polega na tym, ze ... IP: 5.5R* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 21.11.04, 18:53 celem Putina jest silna Rosja i wplywy wokol niej.cel wydaje sie osiagalny i na miare najwiekszego kraju na swiecie. celem USSA jest totalna kontrola nad swiatem. jest to mrzonka w najlepszym razie. zaglada planety w najgorszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ do kanuka IP: *.top.net.pl 21.11.04, 23:23 Rosja jest istotnie, przynajmniej na razie, największa. Z tym że nie kilometry kwadratowe decydują o potędze. Pod względem ludności Rosję przegoniły: Indonezja, Brazylia, Pakistan, Bangla Desz, Nigeria. Przygotowują się: Meksyk, Egipt, Turcja, Filipiny - wprawdzie to potrwa ale tendencja jest oczywista. Kanada ma większą powierzchnię niż USA. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc Czy przyjazn Busha jr i Putina konczy sie? IP: *.client.comcast.net 22.11.04, 00:50 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Pod względem ludności Rosję przegoniły: Indonezja, Brazylia, Pakistan, Bangla > Desz, Nigeria. Zapomniales o Chinach 1300 mln, Indiach 1000 mln i USA 290 mln. Rosja ma okolo 145 mln. Ale sedno jest w tym, ze ciagle Rosja jest druga po USA pod wzgledem zasobow broni masowego razenia. Jest siodma pod wzgledem zasobow ropy naftowej na swiecie. Wymienilem dwie motywacje dla Busha do ewentualnej inwazji Rosji. Rowniez jesli Bush jr poczulby, ze Bog mu kaze aby zaprowadzil na swiecie pokoj, to wojna z Rosja moglaby przyniesc swiatu wreszcie pokoj (wieczny, bo wojna nuklarna zniszczylaby rase ludzka i zostalyby tylko karaluchy i mrowki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Czy przyjazn Busha jr i Putina konczy sie? IP: *.top.net.pl 22.11.04, 10:13 No, pominąłem te trzy największe ludnościowo kraje, o ludności wielokrotnie większej niż Rosja. Od tych 145 milionów trzeba odjąć narody uciskane, nienawidzące Rosji. Nie tylko o Czeczenów chodzi. O inwazji Rosji nikt poważnie nie myśli, jest to technicznie niemożliwe. No, chyba że Chińczycy lub zjednoczone ludy tureckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Cale nieszczescie polega na tym, ze ... IP: *.top.net.pl 21.11.04, 22:56 Putin porównywany do Katarzyny? Chyba pod względem urody i temperamentu. Amerykanie mają złą ekipę? W takim razie ekipa Clintona była fatalna. Z tym świetnym rządzeniem to w Rosji zawsze było tak, że wybitny władca (car czy dyktator) wywoływał krwawe wojny, które redukowały ludność Rosji o 20 %, wprowadzały nieopisaną nędzę, najazdy na kraje sąsiednie. A i tak wszystko kończyło się kolejną odwilżą i smutą. Po Iwanie Groźnym - Dymitr Samozwaniec Po Piotrze I - Katarzyna I, Iwan i Anna Po Katarzynie II - Paweł I Po Mikołaju I (szczyt potęgi Rosji w historii) - wojna krymska i chwiejny Aleksander II Po Stalinie - odwilż roku 1956 Po Breżniewie i krótkich rządach Andropowa i Czernienki - gorbaczowszczyzna, rozpad imperium ale wcześniej krew na Litwie i na Kaukazie Po Putinie - ??? ale na pewno nie imperium Jedną krwawą wojnę "wspaniałego przywódcy" Putina już mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Cale nieszczescie polega na tym, ze ... IP: *.attu.pl / *.attu.pl 22.11.04, 00:03 Gość portalu: Gosc z CH napisał(a): > ... Rosjanie maja obecnie jednego z nalepszych wladcow w swojej historii Najlepszych dla kogo? Dla Rosjan - na pewno. Dla Rosji - niekoniecznie. Dla świata - raczej nie. Dla Polski - na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Cale nieszczescie polega na tym, ze ... IP: *.cab18.mus.starman.ee 22.11.04, 08:45 Gość portalu: nikt napisał(a): > Gość portalu: Gosc z CH napisał(a): > > > ... Rosjanie maja obecnie jednego z nalepszych wladcow w swojej historii > > Najlepszych dla kogo? Dla Rosjan - na pewno. A dla kogo jak nie dla Rosjan powinien byc? Dla Rosji - niekoniecznie. Jezeli dla Rosjan,to i dla Rosjii,chyba ze Rosja to cos innego niz Rosjanie. Dla > świata - raczej nie. Narod przywodce wybiera w pierwszej kolejnosci dla dobra panstwa i swojego,a nie na pokaz ! Dla Polski - na pewno nie. Patrz wyzej! W odroznieniu od Polski,w Rosjii o Polsce nawet nie mysla,a juz tym bardziej bedzie zle dla Polski czy dobrze,jak sobie poscielisz,tak sie wyspisz! Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_online Re: Cale nieszczescie polega na tym, ze ... 22.11.04, 00:09 Gość portalu: Gosc z CH napisał(a): > ... Rosjanie maja obecnie jednego z nalepszych wladcow w swojej historii (Putin > > bez przesady porownywany jest to Katarzyny), a Amerykanie niestety jedna z > najgorszych ekip. > > Tlumaczenie Putinowi, ze powinien prowadzic kraj w kierunku przemian > demokratycznych, to zupelne niezrozumienie celow i istoty polityki Putina. > Oczywiscie Putin przytaknie, bedzie dalej nosil krzyzyk (podobno zaklada go > tylko na spotkania z Bushem), ale dalej bez rozglosu bedzie kontynuowal swoja > polityke odbudowy imperium. > > Jest tak jak w przyslowiu: "Lepiej sie z madrym zgubic, niz ...". USA sa > najpotezniejsze w swojej historii, ale bez dobrego przywodcy, Rosja jest w > kryzysie, ale za to jest swietnie rzadzona". USA sie sypie a ponowny wybor Busha przyspiesza ten proces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ sypie się od roku 1917 IP: *.top.net.pl 22.11.04, 10:20 Już od roku 1917 namiętnie i gromko głoszone są przepowiednie o rychłym rozpadzie USA. Tylko te cholerne fakty nie chcą świadczyć za propagandowymi tezami. Był kiedyś taki Chruszczow, który stwierdził, że Rosja przegoni USA pod względem stopy życiowej ludności. W latach siedemdziesiątych na studiach wykładowca ekonomii politycznej powiedział "Jestem przekonany, że do końca XX wieku w USA wybuchnie rewolucja proletariacka". Obecnie ten pan ekonomista jest w radzie nadzorczej banku z "polskim" kapitałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHAMERYKON Z CHICA Re: Cale nieszczescie polega na tym, ze ... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.11.04, 01:03 NIC DODAC NIC UJAC . SWIETNA WYPOWIEDZ. NALEZE DO 60 MILIONOWE GRUPY AMERYKANOW NIE POSIADAJACYCH UBEZPIECZENIA NA ZDROWIE I NIE WIEDZIALEM WIELU RZECZY O USA GDY WYLADOWALEM W TYM RAJU 27 LAT TEMU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Cale szczescie polega na tym, ze ... IP: 12.72.153.* 22.11.04, 01:07 Ameryka ma dobrego przywodce. JESLI JEST KRYTYKOWANY PRZEZ CHIRACA I SCHREDERA TO ZNACZY ZE JEST DOBRY. Rosja jest niezaleznym panstwem i wzasadzie ameryka nie moze sie mieszac w jeje wew.sprawy. Bush jest dobry dla Ameryki i to wystarczy, a wy w Polsce mozecie go lubic czy tez nie to zalezy od was. Jest szcery, rzeczowy i lubiany przez Amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadźka Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 19:07 jestem kibicem Colo Colo, od dwoch lat mieszkam w Chile ale bywam tez w prozaku. dzis rano pod moim domem rzeczywiscie byl Bush ale nie poznałem go po szedł w masce Johna Kerry...(dziwak) natomiast putin strugał głupa, krzycząc "Wolna Czeczenia!". Mam nadzieje, że Ivan Zamorano jeszcze kiedyś zapłaci mojej córce za studia bo juz raz to zrobił, Mercedes studiuje w Soczi, zarządzanie zasobami ludzkimi w kontekscie Peru. z wyrazami współczucia wobec ofiar Pinocheta, Jadźka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Ludzie są podli, niczego nie rozumieją, źli są. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 01:00 Stałem w kaloszach przy pralce (cieknie z niej) a Stefan wziął mnie siłą od tyłu. Opierałem się, walczyłem, lecz wszystko na nic. Zwierzęca siła wyszła zwycięsko w konfrontacji z romantycznym usposobieniem moim. Nie sądziłem, że nasz związek będzie oparty na przemocy i konfrontacji. Pragnę rodziny, zrozumienia.... Kogoś kto przytuli mnie w chwilach słabości i nie opuści w potrzebie. Stefan jest bydlęco przystojny, inteligentny jest nad wyraz oraz trendy jak mówi o sobie. Ja na centralnym niewiele z życia miałem, za piwo i pojarać oddawałem swoje ciało byle lumpom. Stefan to co innego. Klasa. Sznyt. Gdzie mi do niego, maklera, z moim podstawowym wykształceniem. Można rzec, że wygrałem los na loterii żyjąc ze Stefanem. Ma tylko jedną słabość – seks oralno- genitalny. Tylko to mu w głowie. Nie znam dnia ani godziny, jestem zestresowany. No i odbyt boli czasem mnie wielce. Nie pomagają kremy, lizanie wstępne słoneczka – ból pozostaje bo musicie wiedzieć, że Stefan ma pałę nieludzką. W usta mi się nie mieści a pupa trzeszczy w trakcie aktu miłosnego. Poradźcie co mam robić bo nie jestem w stanie odejść od niego, tak go kocham.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokrata Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.11.04, 01:14 Ludzie, troche powagi! tu sie wazą losy swiata, losy narodu rosyjskiego skrępowanego więzami narzuconymi mu przez bande KGB-isty karateki, ktory za nic ma wole swego ludu.My mozemy pozwolic sobie na głupie zarty, bo zyjemy w kraju przepełnionym wolnoscią i swobodami demokratycznymi, ale naprawde to nie jest wystarczający powod do podsmiechujek z Rosjan, ktorzy wycierpieli juz niejedno, najpierw komuna a teraz...znowu komuna przebrana w stroj "antyterrorystyczny"...groteska po prostu, to fakt ale niestety raczej powinnismy sie smiac przez łzy...zapomnielismy juz o szczytnym hasle jakim kierowali sie amerykanie (nie tylko oni) w latach 80 tych? "za naszą i waszą"? gdzie bylibysmy dzisiaj gdyby nie pomoc naszych braci zza wielkiej wody? wiec pozwolmy pomoc takze i umeczonej Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiusz Bardzo słuszna uwaga. Dodam tylko, że i nasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 01:24 elity intelekualne brały czynny udział w wyzwoleniu Polski z łap wschodniego niedźwiedzia. Mam na myśli Wielkich Polaków, tytanów przemian demokratycznych, ludzi nieskalanych brudem totalitaryzmu: śp. Miłosza i Kuronia, Michnika, Borowskiego, Siwca, Geremka, braci Smolarów, Modzelewskiego, Kwaśniewskiego, braci Kaczyńskich, Tuska, Rokity, Zyty Gilowskiej, Millera, Holland Agnieszki, Blumsztajna Seweryna, Lipskiego, Lityńskiego, Frasyniuka, Borusewicza... i Wujca. Cześć i chwała bohaterom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + TAKIE REFORMY TRZEBA W POLSCE PRZEPROWADZIC IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.04, 19:12 Zebysmy znowusz nie byli do tylu!!! Demokracja sie konczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: TAKIE REFORMY TRZEBA W POLSCE PRZEPROWADZIC IP: *.top.net.pl 21.11.04, 22:58 Co z ciebie za katolik, skoro imponuje ci protestant Bush i prawosławny komunista Putin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: TAKIE REFORMY TRZEBA W POLSCE PRZEPROWADZIC IP: 12.72.153.* 22.11.04, 01:12 Czasami "swoj" nie zawsze jest dobry. Katolicyzm sie tak zliberalizowal ze nidlugo wyparuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Gdybyś znał trocha istorii to byś wiedzioł, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 01:12 Polanda tolerancyją stała, belzebubie jeden. Głupi jesteś i tyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Gdybyś znał polską ortografię, IP: *.top.net.pl 22.11.04, 10:33 to bym twój post przeczytał i na niego odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Właśnie to uczyniłeś cymbale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK_47_ KTOS POWINIEN ODSTRZELIC OBYDWU SKURWLI IP: *.dami / 213.76.164.* 21.11.04, 19:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalasznikow Zrob to tchorzu islamski. Czekam i nic. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.11.04, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Rozpoczal sie wiec dialog Rosji i USA, panstw IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.11.04, 20:31 decydujacych o nuklearnym arsenale planety. Nawet po radykalnych zmniejszeniach tego aresanalu po okresie 'zimnej wojny' oba panstwa dysponuje 98% glowic nuklearnych. Oznacza to, ze UK, Chiny, Francja, Pakistan, Indie i Izrael to kundelki. W awansowaniu Codi Rice na sekretarza stanu, Bush wyraznie podkreslil jaka wazna role bedzie odgrywac Rosja w jego polityce zagranicznej, glownie wojnie z terrorem islamskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ do Alfreda IP: *.top.net.pl 21.11.04, 23:04 Mam inną interpretację. USA grają na wciągnięcie Moskwy w walkę z islamem, nawet kosztem Czeczenii. To jest konieczne, aby uniknąć popchnięcia przez Rosję islamskiego fanatyzmu na Amerykę - 11 września 2001 był taką próbą. O pozycji państwa w świecie nie tylko rakiety i megatony decydują. Wytrawny polityk nie powinien swych zamiarów manifestować ani podkreślać, tylko je realizować a w razie potrzeby maskować. Osobiście uważam, że zastąpienie Powella przez Rice wynika ze znacznie prostszej przyczyny: osiągnięcia przez Colina Powella wieku emerytalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_online Re: do Alfreda 22.11.04, 00:13 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Mam inną interpretację. USA grają na wciągnięcie Moskwy w walkę z islamem, nawe > t > kosztem Czeczenii. To jest konieczne, aby uniknąć popchnięcia przez Rosję > islamskiego fanatyzmu na Amerykę - 11 września 2001 był taką próbą. > > O pozycji państwa w świecie nie tylko rakiety i megatony decydują. > Wytrawny polityk nie powinien swych zamiarów manifestować ani podkreślać, tylko > je realizować a w razie potrzeby maskować. > Osobiście uważam, że zastąpienie Powella przez Rice wynika ze znacznie prostsze > j > przyczyny: osiągnięcia przez Colina Powella wieku emerytalnego. Obydwoje Bowel i Condonliza pasuja do miernego polityka jakim jest Bush Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Masz lepszego. Zorro moze. ZZ to nie jest moja IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 22.11.04, 01:17 ocena. Cal Thomas, Michelle Malkien i wiekszossc WSJ. I am just an ordinary man. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc Powell jest za malo pro-wojenny dla Busha IP: *.client.comcast.net 22.11.04, 00:33 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Osobiście uważam, że zastąpienie Powella przez Rice wynika ze znacznie > prostszej przyczyny: osiągnięcia przez Colina Powella wieku emerytalnego. Ronald Reagan zostal wybrany prezydentem gdy mial 70 lat, a na druga kadencje gdy mial 74 lat. Bush jr. w czerwcu tego roku przedluzyl dla Alana Greenspana nominacje na stanowisku przewodniczacego (Chairman) The Federal Reserve Board mimo, ze ma on 78 lat (urodzil sie 6 marca 1926 roku). Po raz pierwszy mianowal go Reagan na to stanowisko w 1987 roku, a Bush sr, Clinton i Bush jr przedluzaja jego kadencje. Czyli wiek nie ma tu znaczenia. W radiu dzisiaj slyszalem, ze Bush mianowal Rice na Sekretarza Stanu, bo razem z nia ogladaja mecze futbolu i dobrze sie rozumieja. Natomiast Powell byl dla Busha jak trophy wife - cos czym mezczyzna sie chwali, ale bez sladu wzajemnej milosci. Powell jest czlonkiem gabinetu, ktorego Amerykanie uwazaja za najuczciwszego czlowieka w obecnym rzadzie. Stopien zaufania do Powella jest znacznie wyzszy niz do Busha aczkolwiek spadl on znacznie po slynnej prezentacji w ONZ falszywych dowodow na to, ze Irak posiada Bron Masowego Razenia - oryginalny powod do inwazji Iraku. Streszczajac sie - Powell jest za malo prowojenny i za uczciwy aby byc czlonkiem gabinetu Busha jr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Do jcc IP: 12.72.153.* 22.11.04, 03:10 Poprostu ma inne poglady na sprawy polityki zagranicznej, niz Bush. Ponadto sam podal sie do dymisji. Nw York Times zrobil ci widocznie wode z mozgu na temat uczciwych i nieuczciwych to typowa taktyka liberalow. Chcesz byc rasista i powiedziec ze Rice jest nieuczciwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ do jcc IP: *.top.net.pl 22.11.04, 10:32 Jedni ludzie starzeją się szybciej, inni wolniej. W Polsce też można wymienić Władysława Bartoszewskiego i Jana Nowaka Jeziorańskiego, ludzi nie do zdarcia, oraz zramolałego Aleksandra K. Poza tym co innego stanowisko z wyboru, co innego z powołania. To normalne, że starszych wymienia się na młodszych a słabszych na lepszych. Powód inwazji na Irak był inny, prostszy: Po prostu prezydent Bush zadał sobie pytanie: "Czy w obliczu zagrożenia ze strony Al-Kaidy mogę pozwolić sobie na tolerowanie reżimu Husajna, który w każdej chwili może wywołać wojnę przez atak na kraje Zatoki Perskiej i Izrael? Czy mam prawo dopuścić do wojny na dwa fronty?" Miał do wyboru dwie odpowiedzi: tak albo nie. Wybrał jedną z nich, moim zdaniem prawidłową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.gdynia.mm.pl 21.11.04, 22:24 Według amerykańskich urzędników Putin "bardzo długo i szczegółowo" wyjaśniał Bushowi potrzebę zmian w Rosji, ***************************** A to w języku dyplomacji oznacza, że tłumaczył, jak chłop krowie na miedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ do marudy IP: *.top.net.pl 21.11.04, 23:00 Jestem pod wrażeniem twojej znajomości tajników dyplomacji oraz treści wspomnianych rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busheviki MARUDO! SRRAMY na ciebie RZADKIM GOOVNEM!!! IP: 168.143.113.* 21.11.04, 23:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: MARUDO! SRRAMY na ciebie RZADKIM GOOVNEM!!! IP: *.gdynia.mm.pl 22.11.04, 02:14 Re: MARUDO! SRRAMY na ciebie RZADKIM GOOVNEM!!! ****************************** Hmm... ciekawe? Pewnie znowu zapomnieliście zdjąć spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: do marudy IP: *.gdynia.mm.pl 22.11.04, 02:07 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Jestem pod wrażeniem twojej znajomości tajników dyplomacji oraz treści > wspomnianych rozmów. ***************************** Za dwa tygodnie Bush będzie zachwalał Putina, jako utrwalacza demokracji w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 03:21 > Według amerykańskich urzędników Putin "bardzo długo i szczegółowo" wyjaśniał > Bushowi potrzebę zmian w Rosji, > > ***************************** > > A to w języku dyplomacji oznacza, że tłumaczył, jak chłop krowie na miedzy. Lepiej nie tracic czasu i pozostac przy rozmowie z krowa ... inteligencja porownywalna ale krowa lepiej rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_online PUTIN NIE MUSI SIE MARTWIC O DEMOKRACJE W USA 22.11.04, 00:07 Bo jej dawno juz nie ma w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutne oczy Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.abhsia.telus.net 22.11.04, 00:12 Obawiam sie ze Prezydent Putin ma smutne oczy tak jak wielu ludzi najsilniejszej dozywotniej wladzy. Jesli on wpdadnie do glebokiego dolka wkadzy na dozywocie, to wowczas miliony ludzi na swiecie moga podzielic smutek jego oczu. Uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Oczy Smutne, Szyja Brudna, Morda Krzywa i Paskudna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 00:33 PAN PROKURATOR MA RACJE MAMY W ROSJI DEMOKRACJE PAN PROKURATOR MA RACJE DEMOKRACJA JEST! Komentarz meerkata: Jeszcze chwile Jeszcze chwile zostana same...KURYLE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Serdecznie przepraszam Pana P. Putina :-( IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.04, 01:08 Wlasnie dzwonila moja mamusia i oswiadczyla , ze moj tatus byl co prawda Mongolem ale z radzieckim obywatelstwem i sierzantem armii radzieckiej. Przepraszam forumowiczow za tak nagla zmiane zdania , ale ta wiadomosc spadla na mnie jak grom z jasnego nieba , bo zawsze myslalem ze mamusie dymalo tylko gestapo po pijaku a nie jestem przystojnym blondynem tylko wredny mongolski ryj ze skosnymi oczami , bo mamusie w ciazy troche zawialo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej meerkat ty ośle - znów tu przylazłeś IP: *.sympatico.ca 22.11.04, 06:47 meerkat ty ośle - jeszcze raz tu przyjdziesz to cie uwiąże na łańcuchu w oborze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Czemu nikt mi nie powiedzial tego wczesniej. Na IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 22.11.04, 01:24 smutne oczy mozna zostac dozywotnim prezydentem. Gorbaczow mial wesole i odpadl. Chirac jak zbity kundelek. Schroder wesoly. Osama smutny. Kim wesoly. Castro smutny itd. Kwasniewski raczej smutny, tez dozywotn? Bush jajcarz i wesole oczy; przewiduje, ze odpadnie za cztery lata. Co za piekna metoda oceny szans politykow. Nie trzeba znac konstytucji, wystarczy na oczy spojrzec. Dziekuje, a Ty 'smutne oczy' tez prezydent gdzies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Dozywotnia wladza ma czesciej niz nie to do siebie IP: *.abhsia.telus.net 22.11.04, 03:35 ze konczy sie w sposob nienaturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krtek Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 00:34 zaniepokojony o? cóż to za forma? może zaniepokojony czymś? ale o coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuna Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 02:10 zaniepokojony o = worried about Największy dziennik w Polsce nie lęka się posiadania kakaowych tłumaczy. Bo co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiusz Busha zaniepokojony. Jak my wszyscy, ludzie miłu- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 00:50 jący pokój, wolność, tolerancję, demokrację i prawa człowieka. Rozszerzyć należy front walki o podstawowe w/w wartości ludzkie w Rosji, likwidując zakorzenione od wieków reakcyjne wpływy w dziedzinie kultury, nauki i oświaty, które to hamują tajfun nieuknionych przemian u naszego wschodniego sąsiada. Wystarczy zrzucić wspólnym wysiłkiem ludu rosyjskiego stymulowanego zachodnimi wzorcami demokracji krwawą klikę putinowską. Miejmy nadzieję, że już wkrótce ciepło, dostatek i bezpieczeństwo demokracji zagości na zmęczonej ziemi rosyjskiej. Tego życzą jej prawdziwi demokraci a nie faryzeusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHAMERYKON Z CHICA Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.11.04, 00:59 TO HIPOKRYZJA.USA I DEMOKRACJA ! 60ILONOW AMERYKANOW BEZ UBEZPIECZEN I 40 % GLODNYCH DZIECI , B4EZ SNIADANIA W SZKOLACH PO UKONCZENIU KTORYCH NIE POTRAFIA CZYTAC I PISAC A I Z MYSLENIEM NIE TEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred. Splywaj do KRLD nieudaczniku. Opisales rodzine. IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 22.11.04, 01:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek JEZYK POLSKI - "limitowac" IP: 213.249.176.* 22.11.04, 01:19 LIMITOWAC co to znaczy? zdaje sie ze autorowi notatki chodzi o OGRANICZAC! Polonista Adas Miauczynski (Dzien Swira) skomentowal by to tak: - "Dzizus.. k***a... ja p*****le.." Panowie dziennikarze - FE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: jednostronny artykul IP: *.sympatico.ca 22.11.04, 01:23 ciekawe to bylo spotkanie:Bush upominal Putina a Putin sie tlumaczyl,moze z tego kiedy Polsce odda to co zabralo ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pow!slak A co z demokracja w USA? Wake Up And Smell The ,,, IP: *.oak.inreach.net 22.11.04, 01:58 Uzyty w ostatnich wyborach prezydenckich software GEM jest tak podatny na przekrety: baze danych mozna otworzyc "tylnymi drzwiami" za pomoca programu Microsoft Acess (bez hasla administratora a zatem bez zadnego sladu) i pozmieniac wyniki glosowania. Tak to wlasnie Carl Rove (doradca Busha) wygral mu wybory (!!!) i oszukal miliony ludzi w USA (ha ha ha) Demokracja to przeszlosc. Niech zyje Krol George W i krolewna Condoliza oraz cala republikanska swita szefow korporacji! (just kidding_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: A co z demokracja w USA? Wake Up And Smell Th IP: 12.72.153.* 22.11.04, 03:03 Demokracja to przeszlosc bo przegraliscie wybory, prawda? Oj dummiecrats, chcecie zawsze dotad glosowac az wygracie. NIEWIELE MIELISCIE DO ZAPROPONOWANIA AMERYCE dlatego przegraliscie. Jesli jestes sflustrowany tym faktem wyjedz do Canady, jak wielu podobnych ci bezmozgowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Hej,wypraszam sobie dodatkowych idjotow w Kanadzie IP: *.abhsia.telus.net 22.11.04, 03:43 Tutejszych wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pow!slak Stan - twoja krotkowzrocznosc i brak taktu jest po IP: *.oak.inreach.net 22.11.04, 04:14 powodem dla ktorego wyzywasz mnie od bezmozgowcow. Poza tym to sf-r-ustrowany, a nie sflustrowany. Ogladaj dalej FOX i MSNBC razem z CNN to jeszcze bardziej oddalisz sie od prawdy. Dziekuje za uwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitffoch Re: A co z demokracja w USA? Wake Up And Smell Th IP: *.client.comcast.net 22.11.04, 04:17 Jesli faktycznie tak latwo bylo zmienic wybory to dlaczego sam ich nie poprawiles. Albo podaj na forum jak to dokladnie zrobic, wtedy wszyscy sobie bedziemy glosowac na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Czemu nie zarobiles na Demokratach? Takie proste IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.11.04, 04:58 i nie wykorzystales tego. Jestes pieknym przykladem myslenia wielu Polakow. Geniusz w gebie, idiota w dzialaniu. Oczywiscie to co napisales jest bzdura ale mozemy sie pobawic. Lubie Polakow za ich fantazje. Ja natomiast po prostu pracuje z roznymi systemami zabezpieczajacymi przed tymi, jak napisales " tylnymi drzwiami". No to co ? Jak Ty bys to zrobil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacap Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.p12.col.ru 22.11.04, 05:31 A w jakim jezyku dyplomatycznym mowi Powell, jak twerdzi - " Na godzinnym spotkaniu (zamiast 40 min) nie poruszano tematow o situacji politycznej w Rosiji." A dodam, ze na tym spotkaniu Bush poprosil znow Putina o wyslanie do Iraku wojska, w zamiast obecal ze wszystkie kontrakty saddama z Rosja bedon dalej dzialac. Tez mowili o ruroczagu do Murmanska, zeby USA mogli exportowac rope z Syberii. Tez korea Pln. Tez Auganistan. Oraz o poparczu pszez USA wsapienie do WTO. W jakim to jezyku mowili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.sympatico.ca 22.11.04, 06:56 Kacap, ty jesteś inteligentny facet, ale szkoda twoich wysiłków, tych osłów na tym forum nie przekonasz do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacap Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.p12.col.ru 22.11.04, 07:24 Nie proboje przekonac. Lecz opowiedziec ze sa tez inne poglady, czy tez propaganda, jak w tej informacji w GW. Proboje powiedziec ze Rosja jest inna. Nawet nie mam na mysli udowadniac ze jest lepsza. Bo nie jest. Rzaden kraj nie jest. Tylko wszystkie sa inne. Tez to jest polski forum. Jak bym chial sobie powalczyc o Rosje brutalnie, pisalbym na rosyjskim forum, wszystcy bysie zemna zgadzali, no i reszta... A jescze mi podobasie czytac GW i NIE. Dla mnie to najlepsze dzienikarski wydania. Chociaz maze poprostu nie znam lepszych polskich mediow? Dzienkoje za post. Pomylki znow, niestety. Ucze troche polskiego znow. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: bush zaniepokojony... IP: 195.152.54.* 22.11.04, 07:13 przyganial kociol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolia Pawlow Re: Spotkanie Busha i Putina na szczycie państw P IP: *.127.adsl.wplus.ru 22.11.04, 07:36 LOOK, WHO IS TALKING! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot słownik polsko-dyplomatyczny IP: *.dialup.mtu-net.ru 22.11.04, 10:53 "wysoki urzędnik Białego Domu określił jako "otwartą i szczerą dyskusję" o zmianach w systemie politycznym Rosji wprowadzanych przez Putina. W języku dyplomatycznym oznacza to zazwyczaj ostrą wymianę zdań niezakończoną żadnymi ustaleniami." Niezniszczalna nowomowa! To przydałby się jakiś słownik polsko-dyplomatyczny i dyplomatyczno-polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska a o falludze sie nie martwi? IP: 213.161.191.* 22.11.04, 12:53 o to rezultat jego faszystowskiej "troski" www.jihadunspun.com/index-side_external.php?article=100553&list=/home.php& Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.e. Re: a o falludze sie nie martwi? IP: *.cable.wanadoo.nl 22.11.04, 13:23 panie bush, proponuje wypowiedzieć rosji wojnę. no i nie mamy się czego bać armia kupiła już teraz super rakiety z super izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agad NOWA PARTIA W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:06 www.psz.pl/content/view/627/2/ Odpowiedz Link Zgłoś