Gość: ZZ IP: *.top.net.pl 04.12.04, 09:39 Mimo wszystko polityka USA jest za miękka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kryska polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.bb.online.no 04.12.04, 09:52 to narodziny nowej formy totalitaryzmu..to dominacja prawa podboju i piesci nad prawem miedzynarodowym, to wladza korporacji nad jednostka, to redukcja czlowieka do maszyny konsumpcyjnej..to ciemna karta w rozwoju cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab.Bojownik bardzo ciekawe, czyli nasza ekspansja bedzie IP: *.fastres.net 04.12.04, 09:54 zatrzymana...musimy sie pospieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . rumsfeld to zbrodniarz wojenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:33 gdyby ktoś go zabił to ile ludzi uratowałby na świecie będzie musiał się na starość schowac w argentynie ....... openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oro czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.chello.pl 04.12.04, 10:44 niedługo 1.5$ za Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.zeelandnet.nl 04.12.04, 11:10 I wowczas Europa nie rozrusza zupelnie swej ekonomii, bo bedzie ZA DROGA. I to nie jankesi dostana po d...., ale UE. Mieszkam w Holandii i widze co tutaj sie wyprawia. Milych snow..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:16 dlaczego w wyborach społeczeństwo amerykańskei nie odrzuciło zbrodni reżimu busza? demokracja to fikcja żyjemy w wirtualnym świecie sterowanym propagandą rządu za nasze pieniadze ...... openmind.desk.pl ekstrema dla kazdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geramnik Re: dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.12.04, 15:22 Si vis pacem para bellum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.ny325.east.verizon.net 04.12.04, 15:37 dlatego ze nie jest "rezim"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.ny325.east.verizon.net 04.12.04, 15:37 dlatego ze to nie jest "rezim"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:26 Ale nie na dłuższą mete.Parę lat i to USA dostanie po tyłku. Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:29 Ale na dłuższą metę to gosp. USA dostanie po tyłku. Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.top.net.pl 04.12.04, 19:54 Przepowiednie o rychłym upadku i rozpadzie USA są wygłaszane gromko i namiętnie przez czerwone gnidy już od roku 1917. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:37 Ja nie pisałem o rozpadzie i upadku USA, tylko że w dluzszej perspektywie ta politka USA doprowadzi do kryzysu gospodarczego (słaby dolar) Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.top.net.pl 05.12.04, 11:34 W ekonomii występują mechanizmy samoregulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: 69.156.79.* 05.12.04, 20:35 Prosze tylko popatrzec na wielkosc zadluzenia skarbu USA oraz deficytu budzetowego w stosunku do wielkosci i wydajnosci gospodarki. Niemcy, Francja oraz wiele innych krajow sa w o wiele gorszej systuacji we wszystkich mozliwych wskaznikach. Co wiecej nie maja specjalnie zadnych mozliwosci by te systuacje zmienic bez radykalnych ciec budzetowych, a to ze wzgledow politycznych jest trudne do zrealizowania. Spoleczenstwo USA jest o znacznie bardziej silne niz sie to wielu wydaje i to we wyszstkich przejawach zycia (przpomnijmy sobie przerwe w dostawie energii elektrycznej w 2003 na wschodnim wybrzezu - w Nowym Yorku nie zanotowano zadnych powaznych przestepstw w tym czasie). Armia amerykanska nie jest dlatego tak potezna, ze sie na nia wydaje olbrzymie fundusze (nieco ponad 3% GDP), ale jest wykladnia sily spolecznstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!.,. IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Putin, Chiny i polityka Uni popierajaca te systemy IP: *.adsl.solnet.ch 04.12.04, 19:23 jest prawdziwym faszyzmem. Systemy te morduja i uciskaja inne narodowosci przy pelnym poparciu Niemiec i Francji, motoru Uni Europejskiej. USA hater nawet by Hitlera wykopali, gdyby byl w stanie zagrozic USA. Smutna prawda, ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Putin, Chiny i polityka Uni popierajaca te sy IP: *.top.net.pl 05.12.04, 11:36 Francja i Niemcy motorem UE? Raczej hamulcem! Odpowiedz Link Zgłoś
fbi-cia Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku 04.12.04, 09:57 im bardziej lewaki sie pienia i piana im z buzi leci... tym bardziej lubie Rumsfelda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:29 A ja jako lewak jestem wręcz zachwycony tą wiadomością. Stalowy Donald i "Geniusz Teksasu" to gwarnci ostatecznego krachu systemu korporacjii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: 80.50.20.* 04.12.04, 14:51 Polaczki zawsze sie komus do ogona przyczepią. Troszke zawsze idzie na tym skorzystac i cos im tam kapnie. Od Niemców dostali samoloty po 1 Euro, od Amerykańców 30 Honeckerów, od Norwegów łódź podwodną i można wojować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.sympatico.ca 04.12.04, 10:58 no ale wyjasnij nam to dokladniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.zeelandnet.nl 04.12.04, 11:05 Ja tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nosferatu Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:19 Sam jesteś faszystą wuju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big matys KRYSKO PANUJ NAD SOBĄ.! NIE RÓB SCEN!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:49 NAPRAWDĘ NIE WIESZ, CO TO FASZYZM?! I gdzie i w którym momencii w historii spotkała(-e?)ś się z: brakiem totalitaryzmów, czy wręcz tyranii; nieużywaniem argumentów siłowych w polityce międzynarodowej; prospołecznym biznesem; troską o wszechstronny rozwój jednostki ludzkiej. Pokaż, kiedy w historii był 'szczęśliwy dzień' ludzkości? Kiedy wszystkim na świecie, a przynajmniej większości było lepiej niż dzisiaj, w czasach złowrogiej dominacji USA? I w kraju, w którym stoją komory gazowe, bredzisz o nadciągającej ciemnej karcie w rozwoju (dziwne, że jednak rozwoju, a nie o regresie) cywilizacji. Gdzie Ty żyjesz? Nie widzisz, co się teraz dzieje w Kijowie?! Przecież gdyby nie Bush nie tupnął nogą w sprawie wyborów na Ukrainie, Schr&Chir nadal udawaliby, że to deszcz pada. I wzywaliby do spojrzenia na problem z kremlowskiej perspektywy. I nawoływaliby do negocjacji polegających na przyklepaniu porządku odpowiadającego Moskwie. Bo dla nich jesteśmy jedynie niewartą uwagi mierzwą, niezrozumiałą i nieprzewidywalną buntowniczą hołotą. I w realnym świecie, jeśli mamy do wyboru dominację amerykańską lub kremlowską przy milczącej aprobacie zachodu Europy, wybór mamy tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Kryska, Twoja Pani przedszkolanka Ci to mowila? IP: *.arcor-ip.net 04.12.04, 13:06 Od kiedy to ekspansja jest cofnieciem sie? Cala historia Swiata opiera sie na ekspansji. Takiej, lub Innej... Ja wiem, ze w tej Norwegii ucza Was historii alternatywnej, ale bez przesady. Kolumba tez bedziesz scigac? MOja uwaga: POWELL juz 2 lata temu zapowiedzial, ze po wyborach odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miler Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.nwrk.east.verizon.net 04.12.04, 13:49 Ty glupi polski osilku dziekuj AMERYCE ze mozesz skunksie pisac bo ja bym was umiescil w dawnych obozach komunistycznych za wasze pochodzenie i glupote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.bb.online.no 04.12.04, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska do Millera IP: *.bb.online.no 04.12.04, 15:02 nie mam za co dziekowac ameryce, wulgarny chamie. dla ciebie moze wielka ameryka jest spelnieniem osobistych ambicji, a dla mnie to jest kraj jak kazdy inny, szkoda tylko, ze jest rzadzony obecnie przez faszystowska klike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Stek bzdur IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 17:44 "faszystowska klika" wybierana w demokratycznych wyborach w kraju z wolna prasa? nie brzedz, kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek wedrownicze Ty Kryska idz sie rozpierdziel o norweskie drzewo IP: *.158.228.230.Dial1.Chicago1.Level3.net 04.12.04, 14:50 bo chyba tam mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ty Kryska idz sie rozpierdziel o norweskie dr IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 06:18 Moze niech sobie wybierze choinke przed Rockeffeler Center. Tacy wszyscy ekologicznie prawomyslni i nieskalani, a wycieli piekne stare drzewo i wyslali do "Imperialistow" do Nowego Jorku. A to przeciez centrum swiatowego kapitalu. Biedni Norwegowie, za swoja rope to tak niechetnie biora te brudne dolary. Wlasciwie to oni nie chca, tylko ich zmuszaja te miedzynarodowe korporacje i to na sile .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc ZGADZAM SIE Z TOBA W 100%-WIDAC TO JUZ TERAZ IP: 69.158.73.* 04.12.04, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 06:06 Jesli chodzi o wolnosc jednostki to rzadko ktory kraj moze dorownac USA. (skad sie wzial Internet ? Nie powstal na bialych niedzwiedziach) Wyrzucenie dyktatora i uwolnienie milionow ludzi to rzecz chwalebna. Jak bombardowano Jugoslawie i Belgrad kilka lat temu, lamiac prawo miedzynarodowe nikt specjalnie nie narzekal. Bez zgody ONZ z udzialem NATO. Kosowo jest teraz podzielone i konfliktu nie zlikwidowano. Jesli sie nie myle to Norwegia do NATO nalezala w tym czasie. Wielkie korporacje ? Ha, Wy z Norwegii razem z kolegami z Hiszpanii i Rosji zniszczyliscie lowiska na Wielkiej Lawicy i rybacy z Nowej Funlandii, Labradoru, Nowej Szkocji, Nowego Brunszwiku, Main (ktorzy od pokolen zyli w zgodzie z natura) zostali pozbawieni srodkow do zycia. Teraz hodujecie przemyslowo lososie i niszczycie lokalny rynek w Kanadzie i USA swoimi pedzonymi na steroidach rybami. Glownie uderzacie w Indian i Inuitow. Na tym nie koniec. Wydobywacie rope z Morza Polnocnego narazajac srodowisko na katastrofe ekologiczna. Calkiem intratny interes. Gdyby nie alianci to byscie mieli Quisling-a za bohatera, a szkopom oddalibyscie ciezka wode. Z rudy zelaza transportowana przez Narwik wybudowano petegi przemyslowe, a Wy dostaliscie niezly grosz za to. Najpierw posprzatajcie we wlasnym domu, a potem pouczajcie innych. Chyba rzuce moj piekny sweter "Dale" molom na pozarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jacka IP: *.bb.online.no 05.12.04, 13:02 nie wiem dlaczego uwazasz mnie za Norwega.. owszem mieszkam w Norwegi, ale dopiero od 3 miesiecy. Przedtem mieszkalam w Hollandii i w Anglii przez pare ladnych lat. Moze tobie i innym na tym forum w glowie sie nie miesci, ale ludzie mieszkaja w roznych miescjach, czasem je zmieniaja i nie ma to duzego wplywu na moje poglady dotyczace wydarzen na swiecie. Ludzie w wiekszosci miejc chca zyc normalnie , miec rodziny, chodzic do pracy i do szkoly, niezaleznie od wyznania, kultury itp. Nie chca miec obcych wojsk, bomb spadajacych na ich domy itp. I wola pracowac we wlasnych firmach a nie w obcych koncernach, ktore przenosza swoje siedziby co kilka lat do innego kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: 69.156.79.* 05.12.04, 17:35 > nie wiem dlaczego uwazasz mnie za Norwega.. owszem mieszkam w Norwegi, ale > dopiero od 3 miesiecy. Przedtem mieszkalam w Hollandii i w Anglii przez pare > ladnych lat. No wlasnie dlaczego jestes wstanie prznosic sie pomiedzy tym krajami ? Jesli wolno to jednostkom firma tez moze sie wyniesc. Choc z tymi przenoszeniami siedzib to nie jest to takie proste. Ja mieszkalem krotko w Londynie, potem przez wiele lat pracowalem w Halifax-ie, Toronto, Ottawie. Wielu moich przyjaciol stracilo prace, gdy wielkie firmy produkujace sprzet telekomunikacyjny (JDS, Nortel, Alcatel) przenioslo najpierw produkcje, a potem R&D do Chin i Indii. Niektorzy pojechali do USA inni znalezli prace lokalnie w zupelnie nowych rynkach. Ja tez pracuje w "high-tech" dla duzy (Nortel) i mniejszych firm. Obecnie pracuje dla jednego z setek "Strart-Ups" (www.netistix.com). Zmiany choc czasem niepotrzebne, lub niezreczne wychodza wszystkim na dobre. To cena postepu. Trudno jest za to winic jakis "faszyzm 21 wieku". Mam te swoja "wlasna" firme. Moge siedziec u siebie w domu i pracowac ogladajac kwiatki w ogrodzie (teraz raczej osniezone drzewa), a nie tluc sie do pracy kilka godzin dziennie i siedziec w biurze. Jest to mozliwe tylko i wylocznie dzieki rozwojowi telekomunikacji. Internet mogl powstac w obecnej formie i cala infrastruktura tylko po otwarciu barier i granic. Jeszcze kilka tygodni temu slyszalem powtarzjaca sie reklame zachwalajaca UK jako miesce, gdzie kanadyjskie firmy moga sie przeniesc. To jest nieunikniona cena postepu. Oczywiscie Ci ludzie w Chinach i Indiach ciesza sie. Maja dobre prace i zarabiaja krocie w porownaniu z innych ziomkami. > Moze tobie i innym na tym forum w glowie sie nie miesci, ale ludzie mieszkaja w > roznych miescjach, czasem je zmieniaja i nie ma to duzego wplywu na moje poglad > y > dotyczace wydarzen na swiecie. Nie lubie, gdy dyskutanci zaczynaja wycieczki osobiste - co sie komu miesci lub nie miesci w glowie. Cenimy sobie wolnosc osobista, wiec koncentrujmy sie na meritum sprawy, a nie stanem umyslowym innych. Bomby, obce wojska ? To 911 stworzylo Bush-a, a nie odwrotnie. Jego prezydentura miala byc z zupelnym odizolowaniem sie od spraw miedzynarodowych. Jak napisalem wczesniej, kilka lat temu obecni "milujacy pokoj" bombardowali Belgrad (sam slyszalem swist bomb jak moj kolega w biurze w Nortel rozmawial przez telefon z rodzicam z Belgradu i mial glosnik wlaczony) w imie uciemezonych Albanczykow z Kosowa. Choc przeslanki byly tez znikome. Nie znaleziono masowych grobow do tej pory, a mezczyzni, ktorych jakoby Serbowie zagarneli wypedzajac kobiety, dzieci i starcow, znalezli sie ... w grupach bojownikow. Nie pamietam masowych demonstracji w Paryzu, Londynie, czy Toronto z transparentami porownujacymi Clinton-a do faszysty. W ciagu ostatnich lat swiat zaznal historycznie nieporownywalny rozwoj ekonomiczno spoleczny. Miliony ludzi uzyskaly wolnosc i wzrost stopy zyciowej. Tylko dzieki zmianom politycznym i ekonomicznym. Likwidacji barier we wszystkich aspektach zycia. Stalo sie to za sprawa wielu. Polityka USA miala w tym swa zasluge tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: *.bb.online.no 05.12.04, 19:44 panie jacku, odpowiadam krotko i w kilku punktach: " Wielu moich przyjaciol stracilo prace, gdy wielkie firmy > produkujace sprzet telekomunikacyjny (JDS, Nortel, Alcatel) przenioslo najpierw > > produkcje, a potem R&D do Chin i Indii. Niektorzy pojechali do USA inni > znalezli prace lokalnie w zupelnie nowych rynkach" nie chce sie prznosic do innego kraju gdy mam hipoteke do splacania, dzieci w szkole, znajomych itp. Jesli ma sie 20 lat mozna sie przenosic tak jak sobie zyczy HP, Unisys, Nortel na ten przyklad. Nie jest latwo szukac pracy jak sie ma 45 czy 50 lat. Poza tym, gdy wiekszosc wielkich korporacji otworzy biura i fabryki w Azji bo taniej, gdzie beda pracowac Europejczycy czy Amerykanie? Ja pracuje zeby zyc, a nie odwrotnie... Nie rozumiem pana stwierdzenia: "Zmiany choc czasem niepotrzebne, lub > niezreczne wychodza wszystkim na dobre" Jesli to dotyczy mojego miesca zamieszkania lub pracy wole sama decydowac gdzie i kiedy sie mam przeniesc. " Bomby, obce wojska ? To 911 stworzylo Bush-a, a nie odwrotnie. Jego > prezydentura miala byc z zupelnym odizolowaniem sie od spraw miedzynarodowych" poczytaj pan PNAC - Projekt for New Amerycan Century" - czyli Main Kampf obecnych neokons, a dowiesz sie pan o planach ingerencji, wojen tzw. prewencyjnych, i regime change w roznych regionach swiata.. Sledztwo w sprawie 911 zostalo utajnione (prezydent skladal zeznania przed komisja senacka - zeznania sa tajne, oficjalna wersja wydarzen kupy sie nie trzyma), zniszczono wiekszosc dokumentow na ten temat.. mozemy tylko spekulowac, kto i jakie odniosl korzysci z tego tragicznego wydarzenia " Nie > znaleziono masowych grobow do tej pory, a mezczyzni, ktorych jakoby Serbowie > zagarneli wypedzajac kobiety, dzieci i starcow, znalezli sie ... w grupach > bojownikow." masowe groby w Bosni i Kosowie sa faktem. " > W ciagu ostatnich lat swiat zaznal historycznie nieporownywalny rozwoj > ekonomiczno spoleczny. Miliony ludzi uzyskaly wolnosc i wzrost stopy zyciowej." to zalezy gdzie i jak sie mierzy, w stanach na przyklad jest ponad 40 mln ludzi bez ubezpieczenia zdrowotnego.. jest jeszcze argentyna, brazylia, Haiti, polska i bog wie ile innych krajow, gdzie ludzie by sie z panem nie zgodzili.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: 69.156.79.* 05.12.04, 22:11 nie chce sie prznosic do innego kraju gdy mam hipoteke do splacania, dzieci w szkole, znajomych itp. Jesli ma sie 20 lat mozna sie przenosic tak jak sobie zyczy HP, Unisys, Nortel na ten przyklad. Nie jest latwo szukac pracy jak sie ma 45 czy 50 lat. Poza tym, gdy wiekszosc wielkich korporacji otworzy biura i fabryki w Azji bo taniej, gdzie beda pracowac Europejczycy czy Amerykanie? Ja pracuje zeby zyc, a nie odwrotnie... Ja bylem dokladnie w takiej sytuacji. W Ottawie wyparowalo okolo 10 tysiecy doskonale platnych prac. Tez mam hipoteke (juz niewielka), corke na studiach (drogich). Ale zamiast narzekac i wygrazac(Bush byl w Ottawie dwa dni temu) znalazlem nowe zajecie, bez przenosin Nie rozumiem pana stwierdzenia: "Zmiany choc czasem niepotrzebne, lub > niezreczne wychodza wszystkim na dobre" Jesli to dotyczy mojego miesca zamieszkania lub pracy wole sama decydowac gdzie i kiedy sie mam przeniesc. Np. zmiany w Nortel (zwolnienie zbednego personelu nie byly zbyt racjonalne - niekoniecznie pozbyto sie ludzi slabych) byly nie uniknione. Pamietam z moich lat tam spedzonych, poznalem tam ludzi, ktorzy nigdy zadnego projektu nie wdrozyli. Poszlo to na polke. Takich ludzi byle setki, jesli nie wiecej. W latach 1997-2000 sciagnieto z Chin mnostwo inzynierow by zapelnic listy zatrudnionych. Ci sami ludzie chetnie wrocili z powrotem. " Bomby, obce wojska ? To 911 stworzylo Bush-a, a nie odwrotnie. Jego > prezydentura miala byc z zupelnym odizolowaniem sie od spraw miedzynarodowych" poczytaj pan PNAC - Projekt for New Amerycan Century" - czyli Main Kampf obecnych neokons, a dowiesz sie pan o planach ingerencji, wojen tzw. prewencyjnych, i regime change w roznych regionach swiata.. Sledztwo w sprawie 911 zostalo utajnione (prezydent skladal zeznania przed komisja senacka - zeznania sa tajne, oficjalna wersja wydarzen kupy sie nie trzyma), zniszczono wiekszosc dokumentow na ten temat.. mozemy tylko spekulowac, kto i jakie odniosl korzysci z tego tragicznego wydarzenia " - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: 213.161.191.* 06.12.04, 15:35 panie Jacku, wierze panu, ze dobrze sie panu zyje w Kanadzie jak i panskim znajomym, czy tez rodzinie w Polsce i na swiecie. dobrobytu nie mierze jednak wylacznie ze swojego punktu widzenia. Poza tym mysle, ze czerpiemy informacje z roznych zrodel. ale przypominam cos z CNN: www1.cnn.com/2004/ALLPOLITICS/04/29/bush.911.commission/ poza tym, dziekuje za pozdrowienia. owszem mamy ladna zime w Norwegii, duzo sniegu i zorze polarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yann Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:08 Szaron kazał Bushowi poprosić Rumsfelda o pozostanie na stanowisku - ot taka demonstracja władzy i tego kto tak naprawde rządzi polityką zagraniczną USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.zeelandnet.nl 04.12.04, 11:07 A skad ty to wiesz ? Szaron ci sie zwierzal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek z fabryki kre Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:30 Szaron mu to szeptał to ucha jak go posuwał od tylca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yann Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:10 wkrótce będziesz miał dość tej polityki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Twardy?? Buuuuuuuahahahahaha!! :-) IP: 217.153.221.* 04.12.04, 10:17 Nie mylcie pojęć, to najzwyklejszy psychopata, który rozpie.. jankesom całą politykę międzynarodową i niedługo już nikt z tymi poyebami nie będzie chciał wogóle dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipe Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:36 ODPOWIEDNI FACET NA ODPOWIEDNIM STANOWISKU! Odpowiedz Link Zgłoś
witomir FANATYCZNY SYJONISTA RUMMY 04.12.04, 10:42 GŁÓWNY STRATEG PERMANENTNEGO BUDOWANIA "WIELKIEGO IZRAELA" OD NILU DO EUFRATU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Nie dajmy się oszukać, USA specjalnie podsyca IP: 217.153.221.* 04.12.04, 13:48 wśród swoich przeciwników takie nastroje! witomir napisał: > GŁÓWNY STRATEG PERMANENTNEGO BUDOWANIA "WIELKIEGO IZRAELA" OD NILU DO EUFRATU Podsyca to tak by ludzie myśleli że to Izrael nie USA wszystkim kieruje. Ale to nie tak! Izrael to tylko kundel na amerykańskiej smyczy, to USA gwarantuje Izraelowi istnienie, inaczej Araby już dawno wywaliliby Żydów do morza. To USA pociąga za sznurki, to USA prowadzi zbrodniczą politykę na Bliskim Wschodzie budowania tam swoich kolonii, Izrael to tylko ich sowicie opłacany pachołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UDS po 2 PLN No to UDS bedzie po mniej niz 2PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: No to UDS bedzie po mniej niz 2PLN IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 04.12.04, 16:03 No i dobrze. Szkoda, ze tak nie bylo za PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 04.12.04, 11:41 ".. polityka USA jest za miękka." hmm, to moze oswiecim otworzyc na nowo, to usa bedzie wtedy bardzo ,bardzo twarda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz z Danii A po co uzywac nazwy Oswiecim... IP: *.73.59.212.ip.tele2adsl.dk 04.12.04, 13:10 Pomysl na eksterminacje islamskich mutantow = terrorystow da sie zrealizowac na pewno nowoczesniej i skuteczniej. OBY JAK NAJSZYBCIEJ. A jak bardzo chcesz to popros Jankesow , moze i dla Ciebie znajdzie sie tam miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia! IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!! IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!!!! IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!!!. IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!.. IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasol Re: Rumsfeld to faszystowska świnia!.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:38 Zacinasz się? Nie szkodzi. I tak Cię lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeznik świnia tak, ale syjonistyczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan, dr RUMSFELD MA JAJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:01 A Czyrak i Szreders nie mają jaj tylko dupę w którą posuwa ich RasPutin, mułłowie i każdy kto chce i ma parę dolców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajowaty Re: RUMSFELD MA JAJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:47 Gość portalu: Jan, dr napisał: > A Czyrak i Szreders nie mają jaj tylko dupę w którą posuwa ich RasPutin, mułłowie i każdy kto chce i ma parę dolców. Racja. Z tym, że RasPutin robi to za darmo, a nawet jeszcze mu płacą. Widać się zakochali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.12.04, 13:42 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Mimo wszystko polityka USA jest za miękka. Swego czasu grzecznie dygal przed Saddamem. (Jakiej twardosci oczekujesz?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beowulf Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.adslplus.ch 04.12.04, 13:59 Przeciez Bush to tylko marionetka za ktorej sznurki pociagaja Cheney z Rumsfeldem. To zupelnie wyraznie widac, ze glupawy Bush powtarza co mu powiedza. Jak jest sam, to nie wie co zrobic i powiedziec jak wtedy w tej szkole na Florydzie w czasie zamachow 9/11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 193.188.161.* 04.12.04, 14:13 Ales tys glupis, buszolomie ZZ, boj soie boga.. Bureaumarshal Rumsfeld jako Minister Wojny......Obrony sie znaczy, nie obronil USSA przed 911, nawet swego biura nie obronil, trupy sam zbieral w Pentagonie. Brak dowodu, ze sie rzuci na swoj miecz za historyczne spieprzenie 911, nie jest dowodem, ze tak nie powinno byc. Chyba ze: brak dowodu, ze to on spowodowal, nie jest dowodem, ze on tego nie spowodowal.... A poza tym, to ten twardziel: Bureaumarshal Rumsfeld zdobyl dla wnuka bankiera Hitlera to co dla Hitlera nie zdobyl Feldmarshal Rommel – zrodla ropy naftowej. Wot molodjec.....nu nie, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:48 A więc wszystko jasne - prezydent USA akceptując Rumsfielda akceptuje nauszenia praw człowieka w Abu Gharib. A to znaczy, że nikt przyzwoity nie może zaakceptować tego prezydenta tej administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 193.188.161.* 04.12.04, 14:52 A więc wszystko jasne - prezydent USA akceptując Rumsfielda akceptuje nauszenia praw człowieka w Abu Gharib. Oraz na Kubie. Nie na Kubie Fidela. Na Kubie amerykansynskiej. Guantanamo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politycydokostnicy Re: Rumsfeldowi nie staje IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 04.12.04, 15:34 Co by nie mówić 99,9% polityków to sku..syny.Ch.. im w dupę i kamieni kupę. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Rumsfeldowi nie staje IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 04.12.04, 16:08 To fakt. Sa jednak 2 rodzaje politykow: sqsyny, ktore cos potrafia, i sqsyny, ktore tylko potrafia byc sqsynami i nic wiecej. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twardy polityka USA jest za miekka IP: *.abhsia.telus.net 04.12.04, 15:24 co Ty wiesz o zabijaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasija sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.04, 15:40 matka natura sprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc RUMSFELD WYGLADA JAK DIABEL - DORYSOWAC IP: 69.158.73.* 04.12.04, 16:46 mu tylko rogi i.....szatanisko o jakim uczyla pani katechetka na lekcjach religii w odleglych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: RUMSFELD WYGLADA JAK DIABEL - DORYSOWAC IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.04, 02:16 www.guardian.co.uk/cartoons/stevebell/0,7371,1347569,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: republican Re: sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.mia.bellsouth.net 04.12.04, 16:55 czy to jest ciag dalszy placzu po ostatnich wyborach???-looks like Rumsfeld zostal i bardzo dobrze-nie zmienia sie secretary of defense w czasie wojny,czy popelnil bledy-na pewno, ale jego decyzje spowodowaly to ze z terrorystami walczymy w Iraqu a nie w New York czy Los Angeles a to co otym mysli Kryska z Norwegi albo SS ze Szczecina to naprawde jest malo wazne i ci co mieszkaja w Polsce i maja cos do zarzucenia polityce zagranicznej USA powinni lepiej myslec o tym jak nie dopuscic do wladzy fanatykow religijnych z Ligi Polskich Rodzin lub zbawicieli swiata z Samoobrony bo mozna sobie tylko wyobrazic gdzie by byla Polska po kilku latach ich rzadow. pozdrowienia dla wszystkich ktorzy maja troche rozumu w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.04, 02:19 Gość portalu: republican napisał(a): i maja cos do zarzucenia polityce zagranicznej USA powinni > lepiej myslec o tym jak nie dopuscic do wladzy fanatykow religijnych z Ligi > Polskich Rodzin lub zbawicieli swiata z Samoobrony bo mozna sobie tylko > wyobrazic gdzie by byla Polska po kilku latach ich rzadow. ****************************** LPR jest bardzo podobna do obecnej administracji Białego Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajowaty Re: sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:52 Gość portalu: republican napisał(a): > pozdrowienia dla wszystkich ktorzy maja troche rozumu w glowie Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . 72 toż to stray pierdziel - na emeryturę z nim ! IP: *.dami.pl 04.12.04, 18:24 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: 72 toż to stray pierdziel - na emeryturę z ni IP: *.top.net.pl 05.12.04, 11:38 Bzdura. W wieku 72 lat można być w pełni sił i zdrowia a nawet dowodzić. Przykłady: Władysław Łokietek, Władysław Jagiełło, Ronald Reagan, Stanisław Żółkiewski, Stanisław Rewera-Potocki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. POWELL POWINIEN ZATRUDNIC SWEGO KUMPLA SZARONA. IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 04.12.04, 18:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj-waj TO SZARON ZATRUDNIA RUMSFELDA I DYKTUJE WARUNKI. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: TO SZARON ZATRUDNIA RUMSFELDA I DYKTUJE WARU IP: *.top.net.pl 04.12.04, 19:55 Szaron Stołn? Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Poprosił go? Przecież Donald Duck jest szefem 04.12.04, 20:27 tej małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 207.7.206.* 05.12.04, 00:11 A co w tym dupku z wytartymi na d... portkami jest twardego?. Wez dupka na spacer i wpusc go na ulice harlemu, albo roxbury w bostonie. jego twardosc, to tak jak z bravery IDFF albo Giow. Wymiary "twardosci"- 20cm pancerz merkavy, heat beam gun, helikoptery, szkielka snajperow, twardosc w mordowaniu dzieci- jak leci.,...namiary satelitow i z drugiej strony-kalaszniki.... Bull...t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajowaty Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:55 Gość portalu: kuk napisał(a): > i z drugiej strony-kalaszniki Widocznie Putina nie stać na lepsze prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 193.188.161.* 05.12.04, 08:50 Mowi sie bushshit. Wiekszy niz bull.. Wiekszy niz horse... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: do ZZ buszoloma amerykansynskiego IP: 193.188.161.* 05.12.04, 19:56 Ja tjebja tozje pozdrawljaju, w jezyku twoich idoli, przywodcow "wolnego swiata": bush off Cheney yourself no i go to hell! Ales tys glupis, buszolomska wszo lonowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: do ZZ buszoloma amerykansynskiego IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 22:45 I to sa polskie elity dyskutujace na lamach "Gazety". Strach pomyslec, ze wszyscy pisza co naprawde mysla ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: do ZZ buszoloma amerykansynskiego IP: 193.188.161.* 06.12.04, 16:13 My nie dyskutujemy, my wymieniamy poglady gdy piszemy co myslimy. Tos tys nie czytal zadnego innego forum, np. amerykansynskiego, w zyciu, zes taki oburzony jak dziewica po pierwszym, a? Tam to dopiero sa elyty z Jezuslandu, fakuja jak najeci na siebie, sprawdz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: I to jest dobra wiadomosc IP: 193.188.161.* 05.12.04, 13:33 Co prowda to i prowda. Dla buszystow i buszewikow ktorzy teraz sa w USSA i popierani sa przez buszolmy, czyli oszolomione przez dezertera, tchorza, klamce i masowego morderce szefa Busha Nostra, oszolomy. Odpowiedz Link Zgłoś