Dodaj do ulubionych

Twardy Rumsfeld zostaje

IP: *.top.net.pl 04.12.04, 09:39
Mimo wszystko polityka USA jest za miękka.
Obserwuj wątek
    • Gość: kryska polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.bb.online.no 04.12.04, 09:52
      to narodziny nowej formy totalitaryzmu..to dominacja prawa podboju i piesci nad
      prawem miedzynarodowym, to wladza korporacji nad jednostka, to redukcja
      czlowieka do maszyny konsumpcyjnej..to ciemna karta w rozwoju cywilizacji.
      • Gość: Arab.Bojownik bardzo ciekawe, czyli nasza ekspansja bedzie IP: *.fastres.net 04.12.04, 09:54
        zatrzymana...musimy sie pospieszyc.
        • Gość: . rumsfeld to zbrodniarz wojenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:33
          gdyby ktoś go zabił to ile ludzi uratowałby na świecie
          będzie musiał się na starość schowac w argentynie
          .......
          openmind.desk.pl ekstrema dla każdego !
          • Gość: oro czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.chello.pl 04.12.04, 10:44
            niedługo 1.5$ za Euro?
            • Gość: Kaczory11 Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.zeelandnet.nl 04.12.04, 11:10
              I wowczas Europa nie rozrusza zupelnie swej ekonomii, bo bedzie ZA DROGA. I to
              nie jankesi dostana po d...., ale UE. Mieszkam w Holandii i widze co tutaj sie
              wyprawia. Milych snow.....
              • Gość: . dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:16
                dlaczego w wyborach społeczeństwo amerykańskei nie odrzuciło zbrodni reżimu busza?
                demokracja to fikcja
                żyjemy w wirtualnym świecie sterowanym propagandą rządu za nasze pieniadze
                ......

openmind.desk.pl ekstrema dla kazdego !
                • Gość: Geramnik Re: dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.12.04, 15:22
                  Si vis pacem para bellum :)
                • Gość: xyz Re: dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.ny325.east.verizon.net 04.12.04, 15:37
                  dlatego ze nie jest "rezim"?
                • Gość: xyz Re: dlaczego ameryka nie odrzuciła wzbrodni busza IP: *.ny325.east.verizon.net 04.12.04, 15:37
                  dlatego ze to nie jest "rezim"?
              • Gość: pablo Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:26
                Ale nie na dłuższą mete.Parę lat i to USA dostanie po tyłku.

Pzdr pablo
              • Gość: pablo Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:29
                Ale na dłuższą metę to gosp. USA dostanie po tyłku.

Pzdr pablo
                • Gość: ZZ Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.top.net.pl 04.12.04, 19:54
                  Przepowiednie o rychłym upadku i rozpadzie USA są wygłaszane gromko i namiętnie
                  przez czerwone gnidy już od roku 1917.
                  I co z tego?
                  • Gość: pablo Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:37
                    Ja nie pisałem o rozpadzie i upadku USA, tylko że w dluzszej perspektywie ta
                    politka USA doprowadzi do kryzysu gospodarczego (słaby dolar)

Pzdr pablo
                    • Gość: ZZ Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: *.top.net.pl 05.12.04, 11:34
                      W ekonomii występują mechanizmy samoregulacji.
            • Gość: Jacek Re: czyli dalszy dodruk $$$ na wojnę IP: 69.156.79.* 05.12.04, 20:35
              Prosze tylko popatrzec na wielkosc zadluzenia skarbu USA oraz deficytu
              budzetowego w stosunku do wielkosci i wydajnosci gospodarki. Niemcy, Francja
              oraz wiele innych krajow sa w o wiele gorszej systuacji we wszystkich mozliwych
              wskaznikach. Co wiecej nie maja specjalnie zadnych mozliwosci by te systuacje
              zmienic bez radykalnych ciec budzetowych, a to ze wzgledow politycznych jest
              trudne do zrealizowania. Spoleczenstwo USA jest o znacznie bardziej silne niz
              sie to wielu wydaje i to we wyszstkich przejawach zycia (przpomnijmy sobie
              przerwe w dostawie energii elektrycznej w 2003 na wschodnim wybrzezu - w Nowym
              Yorku nie zanotowano zadnych powaznych przestepstw w tym czasie). Armia
              amerykanska nie jest dlatego tak potezna, ze sie na nia wydaje olbrzymie
              fundusze (nieco ponad 3% GDP), ale jest wykladnia sily spolecznstwa
        • Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!.,. IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:42
          • Gość: fritz Putin, Chiny i polityka Uni popierajaca te systemy IP: *.adsl.solnet.ch 04.12.04, 19:23
            jest prawdziwym faszyzmem. Systemy te morduja i uciskaja inne narodowosci przy
            pelnym poparciu Niemiec i Francji, motoru Uni Europejskiej.

USA hater nawet by Hitlera wykopali, gdyby byl w stanie zagrozic USA. Smutna
            prawda, ale tak jest.
            • Gość: ZZ Re: Putin, Chiny i polityka Uni popierajaca te sy IP: *.top.net.pl 05.12.04, 11:36
              Francja i Niemcy motorem UE?
              Raczej hamulcem!
      • fbi-cia Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku 04.12.04, 09:57
        im bardziej lewaki sie pienia i piana im z buzi leci...
        tym bardziej lubie Rumsfelda.
        • Gość: lewak Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:29
          A ja jako lewak jestem wręcz zachwycony tą wiadomością. Stalowy Donald
          i "Geniusz Teksasu" to gwarnci ostatecznego krachu systemu korporacjii.
          • Gość: kimi Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: 80.50.20.* 04.12.04, 14:51
            Polaczki zawsze sie komus do ogona przyczepią. Troszke zawsze idzie na tym
            skorzystac i cos im tam kapnie. Od Niemców dostali samoloty po 1 Euro, od
            Amerykańców 30 Honeckerów, od Norwegów łódź podwodną i można wojować.
        • Gość: nieznany Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.sympatico.ca 04.12.04, 10:58
          no ale wyjasnij nam to dokladniej
        • Gość: Kaczory11 Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.zeelandnet.nl 04.12.04, 11:05
          Ja tez...
      • Gość: Nosferatu Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:19
        Sam jesteś faszystą wuju.
      • Gość: big matys KRYSKO PANUJ NAD SOBĄ.! NIE RÓB SCEN!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:49
        NAPRAWDĘ NIE WIESZ, CO TO FASZYZM?!

I gdzie i w którym momencii w historii spotkała(-e?)ś się z:
        brakiem totalitaryzmów, czy wręcz tyranii;
        nieużywaniem argumentów siłowych w polityce międzynarodowej;
        prospołecznym biznesem;
        troską o wszechstronny rozwój jednostki ludzkiej.
        Pokaż, kiedy w historii był 'szczęśliwy dzień' ludzkości?
        Kiedy wszystkim na świecie, a przynajmniej większości było lepiej niż dzisiaj,
        w czasach złowrogiej dominacji USA?

I w kraju, w którym stoją komory gazowe, bredzisz o nadciągającej ciemnej
        karcie w rozwoju (dziwne, że jednak rozwoju, a nie o regresie) cywilizacji.

Gdzie Ty żyjesz? Nie widzisz, co się teraz dzieje w Kijowie?!
        Przecież gdyby nie Bush nie tupnął nogą w sprawie wyborów na Ukrainie,
        Schr&Chir nadal udawaliby, że to deszcz pada. I wzywaliby do spojrzenia na
        problem z kremlowskiej perspektywy. I nawoływaliby do negocjacji polegających
        na przyklepaniu porządku odpowiadającego Moskwie.
        Bo dla nich jesteśmy jedynie niewartą uwagi mierzwą, niezrozumiałą i
        nieprzewidywalną buntowniczą hołotą.

I w realnym świecie, jeśli mamy do wyboru dominację amerykańską lub kremlowską
        przy milczącej aprobacie zachodu Europy, wybór mamy tylko jeden.
      • Gość: J.K. Kryska, Twoja Pani przedszkolanka Ci to mowila? IP: *.arcor-ip.net 04.12.04, 13:06
        Od kiedy to ekspansja jest cofnieciem sie?

Cala historia Swiata opiera sie na ekspansji.
        Takiej, lub Innej...
        Ja wiem, ze w tej Norwegii ucza Was historii alternatywnej, ale bez przesady.
        Kolumba tez bedziesz scigac?

MOja uwaga: POWELL juz 2 lata temu zapowiedzial, ze po wyborach odchodzi.
      • Gość: Miler Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.nwrk.east.verizon.net 04.12.04, 13:49
        Ty glupi polski osilku dziekuj AMERYCE ze mozesz skunksie pisac bo ja bym was
        umiescil w dawnych obozach komunistycznych za wasze pochodzenie i glupote
        • Gość: j Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.bb.online.no 04.12.04, 14:25
        • Gość: kryska do Millera IP: *.bb.online.no 04.12.04, 15:02
          nie mam za co dziekowac ameryce, wulgarny chamie.
          dla ciebie moze wielka ameryka jest spelnieniem osobistych ambicji, a dla mnie
          to jest kraj jak kazdy inny, szkoda tylko, ze jest rzadzony obecnie przez
          faszystowska klike.

• Gość: J.K. Stek bzdur IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 17:44
            "faszystowska klika" wybierana w demokratycznych wyborach w kraju z wolna
            prasa?

nie brzedz, kobieto.
      • Gość: jasiek wedrownicze Ty Kryska idz sie rozpierdziel o norweskie drzewo IP: *.158.228.230.Dial1.Chicago1.Level3.net 04.12.04, 14:50
        bo chyba tam mieszkasz
        • Gość: Jacek Re: Ty Kryska idz sie rozpierdziel o norweskie dr IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 06:18
          Moze niech sobie wybierze choinke przed Rockeffeler Center. Tacy wszyscy
          ekologicznie prawomyslni i nieskalani, a wycieli piekne stare drzewo i wyslali
          do "Imperialistow" do Nowego Jorku. A to przeciez centrum swiatowego kapitalu.
          Biedni Norwegowie, za swoja rope to tak niechetnie biora te brudne dolary.
          Wlasciwie to oni nie chca, tylko ich zmuszaja te miedzynarodowe korporacje i to
          na sile ..........
      • Gość: Gosc ZGADZAM SIE Z TOBA W 100%-WIDAC TO JUZ TERAZ IP: 69.158.73.* 04.12.04, 16:39
      • Gość: Jacek Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 06:06
        Jesli chodzi o wolnosc jednostki to rzadko ktory kraj moze dorownac USA. (skad
        sie wzial Internet ? Nie powstal na bialych niedzwiedziach)

Wyrzucenie dyktatora i uwolnienie milionow ludzi to rzecz chwalebna. Jak
        bombardowano Jugoslawie i Belgrad kilka lat temu, lamiac prawo miedzynarodowe
        nikt specjalnie nie narzekal. Bez zgody ONZ z udzialem NATO. Kosowo jest teraz
        podzielone i konfliktu nie zlikwidowano. Jesli sie nie myle to Norwegia do NATO
        nalezala w tym czasie.

Wielkie korporacje ? Ha, Wy z Norwegii razem z kolegami z Hiszpanii i Rosji
        zniszczyliscie lowiska na Wielkiej Lawicy i rybacy z Nowej Funlandii,
        Labradoru, Nowej Szkocji, Nowego Brunszwiku, Main (ktorzy od pokolen zyli w
        zgodzie z natura) zostali pozbawieni srodkow do zycia. Teraz hodujecie
        przemyslowo lososie i niszczycie lokalny rynek w Kanadzie i USA swoimi
        pedzonymi na steroidach rybami. Glownie uderzacie w Indian i Inuitow. Na tym
        nie koniec. Wydobywacie rope z Morza Polnocnego narazajac srodowisko na
        katastrofe ekologiczna. Calkiem intratny interes.

Gdyby nie alianci to byscie mieli Quisling-a za bohatera, a szkopom
        oddalibyscie ciezka wode. Z rudy zelaza transportowana przez Narwik wybudowano
        petegi przemyslowe, a Wy dostaliscie niezly grosz za to.
        Najpierw posprzatajcie we wlasnym domu, a potem pouczajcie innych.
        Chyba rzuce moj piekny sweter "Dale" molom na pozarcie.
        • Gość: kryska Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jacka IP: *.bb.online.no 05.12.04, 13:02
          nie wiem dlaczego uwazasz mnie za Norwega.. owszem mieszkam w Norwegi, ale
          dopiero od 3 miesiecy. Przedtem mieszkalam w Hollandii i w Anglii przez pare
          ladnych lat.

Moze tobie i innym na tym forum w glowie sie nie miesci, ale ludzie mieszkaja w
          roznych miescjach, czasem je zmieniaja i nie ma to duzego wplywu na moje poglady
          dotyczace wydarzen na swiecie.
          Ludzie w wiekszosci miejc chca zyc normalnie , miec rodziny, chodzic do pracy i
          do szkoly, niezaleznie od wyznania, kultury itp. Nie chca miec obcych wojsk,
          bomb spadajacych na ich domy itp. I wola pracowac we wlasnych firmach a nie w
          obcych koncernach, ktore przenosza swoje siedziby co kilka lat do innego kraju..

• Gość: Jacek Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: 69.156.79.* 05.12.04, 17:35
            > nie wiem dlaczego uwazasz mnie za Norwega.. owszem mieszkam w Norwegi, ale
            > dopiero od 3 miesiecy. Przedtem mieszkalam w Hollandii i w Anglii przez pare
            > ladnych lat.
            No wlasnie dlaczego jestes wstanie prznosic sie pomiedzy tym krajami ? Jesli
            wolno to jednostkom firma tez moze sie wyniesc. Choc z tymi przenoszeniami
            siedzib to nie jest to takie proste.
            Ja mieszkalem krotko w Londynie, potem przez wiele lat pracowalem w Halifax-ie,
            Toronto, Ottawie. Wielu moich przyjaciol stracilo prace, gdy wielkie firmy
            produkujace sprzet telekomunikacyjny (JDS, Nortel, Alcatel) przenioslo najpierw
            produkcje, a potem R&D do Chin i Indii. Niektorzy pojechali do USA inni
            znalezli prace lokalnie w zupelnie nowych rynkach. Ja tez pracuje w "high-tech"
            dla duzy (Nortel) i mniejszych firm. Obecnie pracuje dla jednego z
            setek "Strart-Ups" (www.netistix.com). Zmiany choc czasem niepotrzebne, lub
            niezreczne wychodza wszystkim na dobre. To cena postepu. Trudno jest za to
            winic jakis "faszyzm 21 wieku". Mam te swoja "wlasna" firme. Moge siedziec u
            siebie w domu i pracowac ogladajac kwiatki w ogrodzie (teraz raczej osniezone
            drzewa), a nie tluc sie do pracy kilka godzin dziennie i siedziec w biurze.
            Jest to mozliwe tylko i wylocznie dzieki rozwojowi telekomunikacji. Internet
            mogl powstac w obecnej formie i cala infrastruktura tylko po otwarciu barier i
            granic.
            Jeszcze kilka tygodni temu slyszalem powtarzjaca sie reklame zachwalajaca UK
            jako miesce, gdzie kanadyjskie firmy moga sie przeniesc. To jest nieunikniona
            cena postepu. Oczywiscie Ci ludzie w Chinach i Indiach ciesza sie. Maja dobre
            prace i zarabiaja krocie w porownaniu z innych ziomkami.
            > Moze tobie i innym na tym forum w glowie sie nie miesci, ale ludzie mieszkaja
            w
            > roznych miescjach, czasem je zmieniaja i nie ma to duzego wplywu na moje
            poglad
            > y
            > dotyczace wydarzen na swiecie.
            Nie lubie, gdy dyskutanci zaczynaja wycieczki osobiste - co sie komu miesci lub
            nie miesci w glowie. Cenimy sobie wolnosc osobista, wiec koncentrujmy sie na
            meritum sprawy, a nie stanem umyslowym innych.
            Bomby, obce wojska ? To 911 stworzylo Bush-a, a nie odwrotnie. Jego
            prezydentura miala byc z zupelnym odizolowaniem sie od spraw miedzynarodowych.
            Jak napisalem wczesniej, kilka lat temu obecni "milujacy pokoj" bombardowali
            Belgrad (sam slyszalem swist bomb jak moj kolega w biurze w Nortel rozmawial
            przez telefon z rodzicam z Belgradu i mial glosnik wlaczony) w imie
            uciemezonych Albanczykow z Kosowa. Choc przeslanki byly tez znikome. Nie
            znaleziono masowych grobow do tej pory, a mezczyzni, ktorych jakoby Serbowie
            zagarneli wypedzajac kobiety, dzieci i starcow, znalezli sie ... w grupach
            bojownikow. Nie pamietam masowych demonstracji w Paryzu, Londynie, czy Toronto
            z transparentami porownujacymi Clinton-a do faszysty.

W ciagu ostatnich lat swiat zaznal historycznie nieporownywalny rozwoj
            ekonomiczno spoleczny. Miliony ludzi uzyskaly wolnosc i wzrost stopy zyciowej.
            Tylko dzieki zmianom politycznym i ekonomicznym. Likwidacji barier we
            wszystkich aspektach zycia. Stalo sie to za sprawa wielu. Polityka USA miala w
            tym swa zasluge tez.
            • Gość: kryska Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: *.bb.online.no 05.12.04, 19:44
              panie jacku, odpowiadam krotko i w kilku punktach:

"
              Wielu moich przyjaciol stracilo prace, gdy wielkie firmy
              > produkujace sprzet telekomunikacyjny (JDS, Nortel, Alcatel) przenioslo najpierw
              >
              > produkcje, a potem R&D do Chin i Indii. Niektorzy pojechali do USA inni
              > znalezli prace lokalnie w zupelnie nowych rynkach"

nie chce sie prznosic do innego kraju gdy mam hipoteke do splacania, dzieci w
              szkole, znajomych itp. Jesli ma sie 20 lat mozna sie przenosic tak jak sobie
              zyczy HP, Unisys, Nortel na ten przyklad. Nie jest latwo szukac pracy jak sie ma
              45 czy 50 lat. Poza tym, gdy wiekszosc wielkich korporacji otworzy biura i
              fabryki w Azji bo taniej, gdzie beda pracowac Europejczycy czy Amerykanie?
              Ja pracuje zeby zyc, a nie odwrotnie...

Nie rozumiem pana stwierdzenia: "Zmiany choc czasem niepotrzebne, lub
              > niezreczne wychodza wszystkim na dobre"
              Jesli to dotyczy mojego miesca zamieszkania lub pracy wole sama decydowac gdzie
              i kiedy sie mam przeniesc.

"
              > prezydentura miala byc z zupelnym odizolowaniem sie od spraw miedzynarodowych"

poczytaj pan PNAC - Projekt for New Amerycan Century" - czyli Main Kampf
              obecnych neokons, a dowiesz sie pan o planach ingerencji, wojen tzw.
              prewencyjnych, i regime change w roznych regionach swiata..

Sledztwo w sprawie 911 zostalo utajnione (prezydent skladal zeznania przed
              komisja senacka - zeznania sa tajne, oficjalna wersja wydarzen kupy sie nie
              trzyma), zniszczono wiekszosc dokumentow na ten temat.. mozemy tylko spekulowac,
              kto i jakie odniosl korzysci z tego tragicznego wydarzenia
              "
              Nie
              > znaleziono masowych grobow do tej pory, a mezczyzni, ktorych jakoby Serbowie
              > zagarneli wypedzajac kobiety, dzieci i starcow, znalezli sie ... w grupach
              > bojownikow."
              masowe groby w Bosni i Kosowie sa faktem.

"
              > W ciagu ostatnich lat swiat zaznal historycznie nieporownywalny rozwoj
              > ekonomiczno spoleczny. Miliony ludzi uzyskaly wolnosc i wzrost stopy zyciowej."
              to zalezy gdzie i jak sie mierzy, w stanach na przyklad jest ponad 40 mln ludzi
              bez ubezpieczenia zdrowotnego.. jest jeszcze argentyna, brazylia, Haiti, polska
              i bog wie ile innych krajow, gdzie ludzie by sie z panem nie zgodzili..

• Gość: Jacek Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: 69.156.79.* 05.12.04, 22:11
                nie chce sie prznosic do innego kraju gdy mam hipoteke do splacania, dzieci w
                szkole, znajomych itp. Jesli ma sie 20 lat mozna sie przenosic tak jak sobie
                zyczy HP, Unisys, Nortel na ten przyklad. Nie jest latwo szukac pracy jak sie ma
                45 czy 50 lat. Poza tym, gdy wiekszosc wielkich korporacji otworzy biura i
                fabryki w Azji bo taniej, gdzie beda pracowac Europejczycy czy Amerykanie?
                Ja pracuje zeby zyc, a nie odwrotnie...

Ja bylem dokladnie w takiej sytuacji. W Ottawie wyparowalo okolo 10 tysiecy
                doskonale platnych prac. Tez mam hipoteke (juz niewielka), corke na studiach
                (drogich). Ale zamiast narzekac i wygrazac(Bush byl w Ottawie dwa dni temu)
                znalazlem nowe zajecie, bez przenosin

Nie rozumiem pana stwierdzenia: "Zmiany choc czasem niepotrzebne, lub
                > niezreczne wychodza wszystkim na dobre"
                Jesli to dotyczy mojego miesca zamieszkania lub pracy wole sama decydowac gdzie
                i kiedy sie mam przeniesc.
                Np. zmiany w Nortel (zwolnienie zbednego personelu nie byly zbyt racjonalne -
                niekoniecznie pozbyto sie ludzi slabych) byly nie uniknione. Pamietam z moich
                lat tam spedzonych, poznalem tam ludzi, ktorzy nigdy zadnego projektu nie
                wdrozyli. Poszlo to na polke. Takich ludzi byle setki, jesli nie wiecej. W
                latach 1997-2000 sciagnieto z Chin mnostwo inzynierow by zapelnic listy
                zatrudnionych. Ci sami ludzie chetnie wrocili z powrotem.
                "
                > prezydentura miala byc z zupelnym odizolowaniem sie od spraw miedzynarodowych"

poczytaj pan PNAC - Projekt for New Amerycan Century" - czyli Main Kampf
                obecnych neokons, a dowiesz sie pan o planach ingerencji, wojen tzw.
                prewencyjnych, i regime change w roznych regionach swiata..

Sledztwo w sprawie 911 zostalo utajnione (prezydent skladal zeznania przed
                komisja senacka - zeznania sa tajne, oficjalna wersja wydarzen kupy sie nie
                trzyma), zniszczono wiekszosc dokumentow na ten temat.. mozemy tylko spekulowac,
                kto i jakie odniosl korzysci z tego tragicznego wydarzenia
                "
                -
                • Gość: kryska Re: polityka rzadu US to faszyzm 21 wieku-do jack IP: 213.161.191.* 06.12.04, 15:35
                  panie Jacku, wierze panu, ze dobrze sie panu zyje w Kanadzie jak i panskim
                  znajomym, czy tez rodzinie w Polsce i na swiecie. dobrobytu nie mierze jednak
                  wylacznie ze swojego punktu widzenia. Poza tym mysle, ze czerpiemy informacje z
                  roznych zrodel. ale przypominam cos z CNN:
                  www1.cnn.com/2004/ALLPOLITICS/04/29/bush.911.commission/

poza tym, dziekuje za pozdrowienia. owszem mamy ladna zime w Norwegii, duzo
                  sniegu i zorze polarne.

• Gość: Yann Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:08
      Szaron kazał Bushowi poprosić Rumsfelda o pozostanie na stanowisku - ot taka
      demonstracja władzy i tego kto tak naprawde rządzi polityką zagraniczną USA
      • Gość: Kaczory11 Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.zeelandnet.nl 04.12.04, 11:07
        A skad ty to wiesz ? Szaron ci sie zwierzal ?
        • Gość: edek z fabryki kre Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:30
          Szaron mu to szeptał to ucha jak go posuwał od tylca.
    • Gość: Yann Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:10
      wkrótce będziesz miał dość tej polityki
    • Gość: che guevara Twardy?? Buuuuuuuahahahahaha!! :-) IP: 217.153.221.* 04.12.04, 10:17
      Nie mylcie pojęć, to najzwyklejszy psychopata, który rozpie.. jankesom całą
      politykę międzynarodową i niedługo już nikt z tymi poyebami nie będzie chciał
      wogóle dyskutować.
    • Gość: filipe Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:36
      ODPOWIEDNI FACET NA ODPOWIEDNIM STANOWISKU!
    • witomir FANATYCZNY SYJONISTA RUMMY 04.12.04, 10:42
      GŁÓWNY STRATEG PERMANENTNEGO BUDOWANIA "WIELKIEGO IZRAELA" OD NILU DO EUFRATU
      • Gość: che guevara Nie dajmy się oszukać, USA specjalnie podsyca IP: 217.153.221.* 04.12.04, 13:48
        wśród swoich przeciwników takie nastroje!

witomir napisał:

> GŁÓWNY STRATEG PERMANENTNEGO BUDOWANIA "WIELKIEGO IZRAELA" OD NILU DO EUFRATU
        Podsyca to tak by ludzie myśleli że to Izrael nie USA wszystkim kieruje. Ale to
        nie tak!
        Izrael to tylko kundel na amerykańskiej smyczy, to USA gwarantuje Izraelowi
        istnienie, inaczej Araby już dawno wywaliliby Żydów do morza.
        To USA pociąga za sznurki, to USA prowadzi zbrodniczą politykę na Bliskim
        Wschodzie budowania tam swoich kolonii, Izrael to tylko ich sowicie opłacany
        pachołek.
    • Gość: UDS po 2 PLN No to UDS bedzie po mniej niz 2PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:08
      • Gość: he he he Re: No to UDS bedzie po mniej niz 2PLN IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 04.12.04, 16:03
        No i dobrze. Szkoda, ze tak nie bylo za PRL-u.
    • Gość: Andrzej Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 04.12.04, 11:41
      ".. polityka USA jest za miękka." hmm, to moze oswiecim otworzyc na nowo, to
      usa bedzie wtedy bardzo ,bardzo twarda!!!
      • Gość: Juliusz z Danii A po co uzywac nazwy Oswiecim... IP: *.73.59.212.ip.tele2adsl.dk 04.12.04, 13:10
        Pomysl na eksterminacje islamskich mutantow = terrorystow da sie zrealizowac na
        pewno nowoczesniej i skuteczniej. OBY JAK NAJSZYBCIEJ.
        A jak bardzo chcesz to popros Jankesow , moze i dla Ciebie znajdzie sie tam
        miejsce...
    • Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia! IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41
    • Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!! IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41
    • Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!!!! IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41
    • Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!!!. IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41
    • Gość: ss Rumsfeld to faszystowska świnia!.. IP: *.wsm.szczecin.pl / 212.14.0.* 04.12.04, 12:41
      • Gość: Fasol Re: Rumsfeld to faszystowska świnia!.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:38
        Zacinasz się? Nie szkodzi. I tak Cię lubię.
      • Gość: rzeznik świnia tak, ale syjonistyczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:38
    • Gość: Jan, dr RUMSFELD MA JAJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:01
      A Czyrak i Szreders nie mają jaj tylko dupę w którą posuwa ich RasPutin, mułłowie i każdy kto chce i ma parę dolców.
      • Gość: nie na temat Re:ZAMIAST GLOWY IP: 81.185.93.* 04.12.04, 16:41
      • Gość: Jajowaty Re: RUMSFELD MA JAJA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:47
        Gość portalu: Jan, dr napisał:

> A Czyrak i Szreders nie mają jaj tylko dupę w którą posuwa ich RasPutin,
        mułłowie i każdy kto chce i ma parę dolców.

Racja. Z tym, że RasPutin robi to za darmo, a nawet jeszcze mu płacą. Widać się
        zakochali.
    • Gość: abc Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.12.04, 13:42
      Gość portalu: ZZ napisał(a):

> Mimo wszystko polityka USA jest za miękka.

Swego czasu grzecznie dygal przed Saddamem.

(Jakiej twardosci oczekujesz?)
    • Gość: Beowulf Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.adslplus.ch 04.12.04, 13:59
      Przeciez Bush to tylko marionetka za ktorej
      sznurki pociagaja Cheney z Rumsfeldem. To
      zupelnie wyraznie widac, ze glupawy Bush
      powtarza co mu powiedza. Jak jest sam, to nie
      wie co zrobic i powiedziec jak wtedy w tej
      szkole na Florydzie w czasie zamachow 9/11.
    • Gość: Tysprowda Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 193.188.161.* 04.12.04, 14:13
      Ales tys glupis, buszolomie ZZ, boj soie boga..

Bureaumarshal Rumsfeld jako Minister Wojny......Obrony sie znaczy, nie obronil
      USSA przed 911, nawet swego biura nie obronil, trupy sam zbieral w Pentagonie.

Brak dowodu, ze sie rzuci na swoj miecz za historyczne spieprzenie 911, nie
      jest dowodem, ze tak nie powinno byc.

Chyba ze: brak dowodu, ze to on spowodowal, nie jest dowodem, ze on tego nie
      spowodowal....

A poza tym, to ten twardziel:

Bureaumarshal Rumsfeld zdobyl dla wnuka bankiera Hitlera to co dla Hitlera nie
      zdobyl Feldmarshal Rommel – zrodla ropy naftowej.

Wot molodjec.....nu nie, a?

• Gość: P-77 Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:48
        A więc wszystko jasne - prezydent USA akceptując Rumsfielda akceptuje nauszenia
        praw człowieka w Abu Gharib.
        A to znaczy, że nikt przyzwoity nie może zaakceptować tego prezydenta tej
        administracji.
        • Gość: Tysprowda Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 193.188.161.* 04.12.04, 14:52
          A więc wszystko jasne - prezydent USA akceptując Rumsfielda akceptuje nauszenia
          praw człowieka w Abu Gharib.

Oraz na Kubie.

Nie na Kubie Fidela.

Na Kubie amerykansynskiej.

Guantanamo.
          • Gość: politycydokostnicy Re: Rumsfeldowi nie staje IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 04.12.04, 15:34
            Co by nie mówić 99,9% polityków to sku..syny.Ch.. im w dupę i kamieni kupę.
            I tyle.
            • Gość: he he he Re: Rumsfeldowi nie staje IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 04.12.04, 16:08
              To fakt. Sa jednak 2 rodzaje politykow: sqsyny, ktore cos potrafia, i sqsyny,
              ktore tylko potrafia byc sqsynami i nic wiecej.

pozdr
    • Gość: twardy polityka USA jest za miekka IP: *.abhsia.telus.net 04.12.04, 15:24
      co Ty wiesz o zabijaniu?
    • Gość: wasija sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.04, 15:40
      matka natura sprawiedliwa.
      • Gość: Gosc RUMSFELD WYGLADA JAK DIABEL - DORYSOWAC IP: 69.158.73.* 04.12.04, 16:46
        mu tylko rogi i.....szatanisko o jakim uczyla pani katechetka na lekcjach
        religii w odleglych czasach.
        • Gość: maruda Re: RUMSFELD WYGLADA JAK DIABEL - DORYSOWAC IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.04, 02:16

www.guardian.co.uk/cartoons/stevebell/0,7371,1347569,00.html

• Gość: republican Re: sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.mia.bellsouth.net 04.12.04, 16:55
        czy to jest ciag dalszy placzu po ostatnich wyborach???-looks like

Rumsfeld zostal i bardzo dobrze-nie zmienia sie secretary of defense w czasie
        wojny,czy popelnil bledy-na pewno, ale jego decyzje spowodowaly to ze z
        terrorystami walczymy w Iraqu a nie w New York czy Los Angeles a to co otym
        mysli Kryska z Norwegi albo SS ze Szczecina to naprawde jest malo wazne i ci co
        mieszkaja w Polsce i maja cos do zarzucenia polityce zagranicznej USA powinni
        lepiej myslec o tym jak nie dopuscic do wladzy fanatykow religijnych z Ligi
        Polskich Rodzin lub zbawicieli swiata z Samoobrony bo mozna sobie tylko
        wyobrazic gdzie by byla Polska po kilku latach ich rzadow.
        pozdrowienia dla wszystkich ktorzy maja troche rozumu w glowie
        • Gość: maruda Re: sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.04, 02:19
          Gość portalu: republican napisał(a):

i maja cos do zarzucenia polityce zagranicznej USA powinni
          > lepiej myslec o tym jak nie dopuscic do wladzy fanatykow religijnych z Ligi
          > Polskich Rodzin lub zbawicieli swiata z Samoobrony bo mozna sobie tylko
          > wyobrazic gdzie by byla Polska po kilku latach ich rzadow.

LPR jest bardzo podobna do obecnej administracji Białego Domu.

• Gość: Jajowaty Re: sam nie odszedl, zmusi go alzheimer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:52
          Gość portalu: republican napisał(a):

> pozdrowienia dla wszystkich ktorzy maja troche rozumu w glowie

Dziękuję!
    • Gość: . 72 toż to stray pierdziel - na emeryturę z nim ! IP: *.dami.pl 04.12.04, 18:24
      .
      • Gość: ZZ Re: 72 toż to stray pierdziel - na emeryturę z ni IP: *.top.net.pl 05.12.04, 11:38
        Bzdura. W wieku 72 lat można być w pełni sił i zdrowia a nawet dowodzić.
        Przykłady: Władysław Łokietek, Władysław Jagiełło, Ronald Reagan, Stanisław
        Żółkiewski, Stanisław Rewera-Potocki.
    • Gość: J. POWELL POWINIEN ZATRUDNIC SWEGO KUMPLA SZARONA. IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 04.12.04, 18:56
      • Gość: aj-waj TO SZARON ZATRUDNIA RUMSFELDA I DYKTUJE WARUNKI. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:59
        • Gość: ZZ Re: TO SZARON ZATRUDNIA RUMSFELDA I DYKTUJE WARU IP: *.top.net.pl 04.12.04, 19:55
          Szaron Stołn?
    • mieetek Poprosił go? Przecież Donald Duck jest szefem 04.12.04, 20:27
      tej małpy.
    • Gość: kuk Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 207.7.206.* 05.12.04, 00:11
      A co w tym dupku z wytartymi na d... portkami jest twardego?. Wez dupka na
      spacer i wpusc go na ulice harlemu, albo roxbury w bostonie.
      jego twardosc, to tak jak z bravery IDFF albo Giow. Wymiary "twardosci"- 20cm
      pancerz merkavy, heat beam gun, helikoptery, szkielka snajperow, twardosc w
      mordowaniu dzieci- jak leci.,...namiary satelitow i z drugiej strony-kalaszniki....

Bull...t
      • Gość: Jajowaty Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 02:55
        Gość portalu: kuk napisał(a):

> i z drugiej strony-kalaszniki

Widocznie Putina nie stać na lepsze prezenty.
      • Gość: Tysprowda Re: Twardy Rumsfeld zostaje IP: 193.188.161.* 05.12.04, 08:50
        Mowi sie bushshit.

Wiekszy niz bull..

Wiekszy niz horse...
        • Gość: ZZ do GP IP: *.top.net.pl 05.12.04, 11:39
          Smacznego!
          • Gość: Tysprowda Re: do ZZ buszoloma amerykansynskiego IP: 193.188.161.* 05.12.04, 19:56
            Ja tjebja tozje pozdrawljaju, w jezyku twoich idoli, przywodcow "wolnego
            swiata":

bush off

Cheney yourself

no i

go to hell!

Ales tys glupis, buszolomska wszo lonowa.....
            • Gość: Jacek Re: do ZZ buszoloma amerykansynskiego IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 22:45
              I to sa polskie elity dyskutujace na lamach "Gazety". Strach pomyslec, ze
              wszyscy pisza co naprawde mysla !
              • Gość: Tysprowda Re: do ZZ buszoloma amerykansynskiego IP: 193.188.161.* 06.12.04, 16:13
                My nie dyskutujemy, my wymieniamy poglady gdy piszemy co myslimy.

Tos tys nie czytal zadnego innego forum, np. amerykansynskiego, w zyciu, zes
                taki oburzony jak dziewica po pierwszym, a?

Tam to dopiero sa elyty z Jezuslandu, fakuja jak najeci na siebie, sprawdz sam.
    • galaxy2099 I to jest dobra wiadomosc 05.12.04, 08:15
      Trzymaj sie Donald.
      • Gość: Tysprowda Re: I to jest dobra wiadomosc IP: 193.188.161.* 05.12.04, 13:33
        Co prowda to i prowda.

Dla buszystow i buszewikow ktorzy teraz sa w USSA i popierani sa przez
        buszolmy, czyli oszolomione przez dezertera, tchorza, klamce i masowego
        morderce szefa Busha Nostra, oszolomy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka