Gość: MeF IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 15:36 Zajrzyjcie na strony www.gallup.com. 48% Amerykanów popiera utworzenie wolnej Palestyny, wiekszość ( 37-32) potępia Szarona, wzrosło do 15% (bezwzględne) poparcie dla Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EDUARDO CZYTAJCIE....... WSZYSTKO O ZYDACH........ IP: *.tnt4.clearwater.fl.da.uu.net 09.06.02, 16:25 ======================= CZYTAJCIE.......... WSZYSTKO O ZYDACH........ WSZYSTKO O KROLESTWIE SZATANA ISRAEL................. mywebpage.netscape.com/xlexmark/CONTENTS.html ===================== Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Ameryka się budzi- Gallup IP: 5.2.1R1D* / *.terra.net.lb 12.06.02, 20:50 nareszcie amerikanie widza wiecej o oazy demokracji izrael, jeszcze przejdzie czas ze wszysce amerikanie poznaja tego potwora co ich rzad popiera, nie widaje mi sie ze amerikanie sa dumne kiedy wiedza ze zydzie zadza ameriki, ze ich podatki idza na uzrrojenie izrael, i na zabijaniu niewinnych palestynczekow,.wiekszosc europejczykow zwlaszsca francuzie wieda co to z izraela za potwor czas aby amerykanie dowiedzieli sie prawde o izraelu, wlasne pan ford juz w latach czterdziestych ostzregal amerikanow, Amerikanie sa oczywem narodem ,ale nie stety media sa w rekach zydow w stanach , ale prawda musie wejsc na jaw wczesnej czy pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed MeF, ty na pewno jeszcze się nie obudziłeś. IP: *.unicity.pl 12.06.02, 22:12 Gość portalu: MeF napisał(a): > Zajrzyjcie na strony www.gallup.com. 48% Amerykanów popiera utworzenie wolnej > Palestyny, wiekszość ( 37-32) potępia Szarona, wzrosło do 15% (bezwzględne) > poparcie dla Palestyńczyków. To co piszesz to półprawdy, czyli całe kłamstwa. Zgadzają się tylko liczby. Cała reszta to kłamstwa i fałszywe interpretacje. Ale do rzeczy. 1. Tytuł sugeruje jakiś nagły zwrot w sondażach amerykańskiej opinii publicznej. Tymczasem w 1999 roku 52% Amerykanów popierało powstanie państwa palestyńskiego, a obecnie 48% wiec od tego czasu nastapił regres. Trend sympatii dla Palestyńczyków utrzymuje sie od pocz. 2000 roku w przedziale 11-16% ( z małym wyjatkiem wrzesnia 2001 - gdzie wyniósł 7% - co zresztą chyba zrozumiałe) więc nie jest prawdą, że ma tendencję wzrostową. Notabene sympatię dla Izraelczyków zadeklarowało 49% respondentów i jest to wzrost o 6 punktów procentowych w stosunku do pocz. 2000 roku. (jak sie to ma do twojej kłamliwej teorii?) Ciekawy moze być tez inny sondaż na tej stronie (zachodzę w głowę dlaczego nie przytoczyłeś jego wyników). Otóz odsetek respondentów wyrażających się nieprzychylnie o Arafacie wzrósł od 2000 roku z 45 do 80 %, natomiast pozytywnego zdania o nim było zaledwie 7% respondentów (spadek z 27% w 2000 roku) 2. Poza tym w sposób przekłamany (jak rozumiem dla wzmocnienia efektu swojej propagandy) tłumaczysz słowa uzyte w sondażach. Śpieszę więc wyjaśnić, że te 15% to nie jest bezwzgledne poparcie dla Palestynczyków lecz "sympatia" wyrażana w stosunku do tego narodu, 37% respondentów nie wyraziło potępienia dla Szarona lecz była mu "nieprzychylnych" (podobnie jak w sondażu na temat Arafata). No cóz MeF, wyglada na to, ze Jerzy Urban byłby z ciebie dumny, choć do końca nie wiem - on kłamał zdecydowanie bardziej inteligentnie. Tak na marginesie doprawdy nie wiem na co liczyłeś pisząc te oczywiste bzdury? Że nikt nie zada sobie trudu, zeby to sprawdzić? Dla zainteresowanych podaje link: www.gallup.com/poll/releases/pr020603.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: MeF, ty na pewno jeszcze się nie obudziłeś. IP: 62.89.126.* 12.06.02, 22:24 Gość portalu: Ed napisał(a): > Gość portalu: MeF napisał(a): > > > Zajrzyjcie na strony www.gallup.com. 48% Amerykanów popiera utworzenie wol > nej > > Palestyny, wiekszość ( 37-32) potępia Szarona, wzrosło do 15% (bezwzględne > ) > > poparcie dla Palestyńczyków. > > To co piszesz to półprawdy, czyli całe kłamstwa. Zgadzają się tylko liczby. Cał > a > reszta to kłamstwa i fałszywe interpretacje. > Ale do rzeczy. > > 1. Tytuł sugeruje jakiś nagły zwrot w sondażach amerykańskiej opinii publicznej > . > Tymczasem w 1999 roku 52% Amerykanów popierało powstanie państwa palestyńskiego > , > a obecnie 48% wiec od tego czasu nastapił regres. Trend sympatii dla > Palestyńczyków utrzymuje sie od pocz. 2000 roku w przedziale 11-16% ( z małym > wyjatkiem wrzesnia 2001 - gdzie wyniósł 7% - co zresztą chyba zrozumiałe) więc > nie jest prawdą, że ma tendencję wzrostową. Notabene sympatię dla Izraelczyków > zadeklarowało 49% respondentów i jest to wzrost o 6 punktów procentowych w > stosunku do pocz. 2000 roku. (jak sie to ma do twojej kłamliwej teorii?) > > Ciekawy moze być tez inny sondaż na tej stronie (zachodzę w głowę dlaczego nie > przytoczyłeś jego wyników). Otóz odsetek respondentów wyrażających się > nieprzychylnie o Arafacie wzrósł od 2000 roku z 45 do 80 %, natomiast pozytywne > go > zdania o nim było zaledwie 7% respondentów (spadek z 27% w 2000 roku) > > 2. Poza tym w sposób przekłamany (jak rozumiem dla wzmocnienia efektu swojej > propagandy) tłumaczysz słowa uzyte w sondażach. > Śpieszę więc wyjaśnić, że te 15% to nie jest bezwzgledne poparcie dla > Palestynczyków lecz "sympatia" wyrażana w stosunku do tego narodu, 37% > respondentów nie wyraziło potępienia dla Szarona lecz była mu "nieprzychylnych" > > (podobnie jak w sondażu na temat Arafata). > > No cóz MeF, wyglada na to, ze Jerzy Urban byłby z ciebie dumny, choć do końca > nie wiem - on kłamał zdecydowanie bardziej inteligentnie. > Tak na marginesie doprawdy nie wiem na co liczyłeś pisząc te oczywiste bzdury? > Że nikt nie zada sobie trudu, zeby to sprawdzić? > Ave, A co z tymi 15% którzy potępiają arcyłotra szarona? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeF Prowda jes jak rzyć IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 23:00 Na tym polega statystyka i tzw. badania opinii publicznej. Każdy może wyczytać co mu się podoba i jeżeli nie kłamie, nie należy zarzucać mu kłamstwa. +Ks. prof.Tischner cytował powiedzenie o górolskich, równoprawnych prawdach. Są cało prowda, scyro prowda i g... prowda. Do naszego sporu pasuje jednak inne góralskie powiedzenie o prawdzie. Jest ona "jak rzyć, kozdy mo swojom". Nie czytywałem wcześniejszych badań amerykańskich. Naprawdę zaskoczyły ( i ucieszyły ) mnie te wyniki. Oglądam czasmi FoX News i zaręczam, że obiektywność tej telewizji ( w kontekście konfliktu na bl. wsch) porównywalna jest z Biełoroskom Telewidieniem. Przy takiej dawce proizraelskiej propagandy wyniki Gallupa są zaskakujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Prowda jes jak rzyć IP: *.unicity.pl 12.06.02, 23:30 Gość portalu: MeF napisał(a): > Na tym polega statystyka i tzw. badania opinii publicznej. Każdy może wyczytać > co mu się podoba i jeżeli nie kłamie, nie należy zarzucać mu kłamstwa. Tłumaczenie z cała pewnością było nieprawdziwe. Teza o zmianie nastawienia Amerykanów i wzroscie poparcia dla Palestynczyków takze. > Nie czytywałem wcześniejszych badań amerykańskich. Naprawdę zaskoczyły ( i > ucieszyły ) mnie te wyniki. Przecież te badania sa na tej samej stronie. Ba, na tych samych wykresach więc jak mogłeś nie zauważyć. Myślisz, ze ktoś w to uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś