Dodaj do ulubionych

Gotowe plany ataku na Irak

06.07.02, 00:32
U.S. Plan for Iraq Is Said to Include Attack on 3 Sides
By ERIC SCHMITT

WASHINGTON, July 4 — An American military planning document calls for air, land
and sea-based forces to attack Iraq from three directions — the north, south
and west — in a campaign to topple President Saddam Hussein, according to a
person familiar with the document.
The document envisions tens of thousands of marines and soldiers probably
invading from Kuwait. Hundreds of warplanes based in as many as eight
countries, possibly including Turkey and Qatar, would unleash a huge air
assault against thousands of targets, including airfields, roadways and fiber-
optics communications sites.

www.nytimes.com/2002/07/05/international/middleeast/05IRAQ.html

www.heute.t-online.de/ZDFheute/artikel/0,1367,POL-0-2004012,00.html
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: Gotowe plany ataku na Irak IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 00:41
      t_kwon napisał(a):

> U.S. Plan for Iraq Is Said to Include Attack on 3 Sides
      > By ERIC SCHMITT
      >
      >
      > WASHINGTON, July 4 — An American military planning document calls for air
      > , land
      > and sea-based forces to attack Iraq from three directions — the north, so
      > uth
      > and west — in a campaign to topple President Saddam Hussein, according to
      > a
      > person familiar with the document.
      > The document envisions tens of thousands of marines and soldiers probably
      > invading from Kuwait. Hundreds of warplanes based in as many as eight
      > countries, possibly including Turkey and Qatar, would unleash a huge air
      > assault against thousands of targets, including airfields, roadways and fiber-
      > optics communications sites.
      >
      >
      >
      >
      > <a href="www.nytimes.com/2002/07/05/international/middleeast/05IRAQ.html
      > "target="_blank">www.nytimes.com/2002/07/05/international/middleeast/05IRAQ.htm
      > l</a>
      >
      >
      > <a href="www.heute.t-online.de/ZDFheute/artikel/0,1367,POL-0-2004012,00.
      > html"target="_blank">www.heute.t-online.de/ZDFheute/artikel/0,1367,POL-0-200401
      > 2,00.html</a>

Zadna nowina nie zachwyciles ! Znam te plany juz od dawna...
      • Gość: Vaterland Re: Gotowe plany ataku na Irak IP: *.its-s.tudelft.nl 06.07.02, 01:11
        Tylko tak pieprzniety kraj jak USA publikuje plany militarne, sprawiajac ze cale
        wydaki wywiadu Iraku sprowadzaja sie do zakupu egzemplarza NYT. Amerykanie to
        jednak banda idiotow, ktorzy kompletnie skretynieli na punkcie wolnosci slowa. Z
        reszta mam ich gdzies.
        • Gość: America Re: Gotowe plany ataku na Irak IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 01:16
          Gość portalu: Vaterland napisał(a):

> Tylko tak pieprzniety kraj jak USA publikuje plany militarne, sprawiajac ze cal
          > e
          > wydaki wywiadu Iraku sprowadzaja sie do zakupu egzemplarza NYT. Amerykanie to
          > jednak banda idiotow, ktorzy kompletnie skretynieli na punkcie wolnosci slowa.
          > Z
          > reszta mam ich gdzies.

My ciebie tez w dupie mamy od dawna,neandertalczyku europejski ! W czym taka
          Holandia pomoc nam moze ? Dla Polski moze Europa byc,a dla Nas to tylko zwykly
          SUBURBAN !
        • pro_wok Re: Gotowe plany ataku na Irak 06.07.02, 01:41
          Amerykanie nie maja na to patentu.
          Przypominam ci, ze niemiecki minister obrony Scharping zblaznil sie zdradzajac
          tajemnice wojskowe juz kilka razy.
          • Gość: America Re: Gotowe plany ataku na Irak IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 01:55
            pro_wok napisał(a):

> Amerykanie nie maja na to patentu.
            > Przypominam ci, ze niemiecki minister obrony Scharping zblaznil sie zdradzajac
            > tajemnice wojskowe juz kilka razy.

Zamknij swoja jadaczke kretynie i zastanow sie nad tym,czy ktokolwiek w realii
            ataku na wroga,plany swoje konkretne wyjawial by!? No pomysl bucu !
            • pro_wok Re: Gotowe plany ataku na Irak 06.07.02, 09:19
              Przykro mi. Widze, ze urazilem twoje uczucia.
              Tyle staran, by byc jednym z nich ,wszyskie ambicje w to wlozone by nikt nie
              mial watpliwosci, ze jednym z nich naprawde jestes.Teraz nagle ktos ma czelnosc
              nazywac grupe z ktora tak bardzo chcesz sie identyfikowac "przyglupami".To jest
              straszne. Musze cie jednak pocieszyc. Niezaleznie od tego z jaka grupa
              chcialbys sie identyfikowac TY i tak byles, jestes i pozostaniesz biednym,
              zakompleksionym, prymitywnym przyglupem.I rdzilbym ci wrocic to starego niku bo
              tym obrazasz Ameryke bardziej niz wszyscy inni.

A teraz spadaj do budy i nie probuj sie odszczekiwac bo oddam hyclom.
      • pro_wok Re: Gotowe plany ataku na Irak 06.07.02, 01:35
        A jak mi mowili, ze plakaty z informacja o tym na filarach mostowych wisza to
        nie chcialem wierzyc.
      • Gość: molder Re: Gotowe plany ataku na Irak IP: *.C233.tor.velocet.net 06.07.02, 16:00
        zycie jak w "Dobrym wojaku Szwejku" Haska. rozkazy tez beda drukowac w gazetach
    • t_kwon Re: Gotowe plany ataku na Irak 09.07.02, 13:30
      www.msnbc.com/news/777661.asp?cp1=1#BODY
      • Gość:   Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA IP: *.client.attbi.com 09.07.02, 14:03
        Czy US zaprowadzili gdzies demokracje?
        Pokazcie mi przyklad w ciagu ostatnich 30 lat.

Czy pomogli w jakims kraju wprowadzic prawdziwie demokratyczny system dla
        szczescia i dobrobytu mieszkancow danego kraju?
        Popieraja tylko krwawych dyktatorow. Ktorzy realizuja polityke niszczenia swiata.
        Proliferacji lapownictwa i uzalezniania innych od MFW.
        przeanalizujcie chociazby sytuacje naszej Ojczyzny. Kto dal $100M dla udekomuny.

Bush called reports of preparation for an attack speculation and he mildly
        admonished lower-level U.S. officials not to engage in it.
        But, he said,

“It is the stated policy of this government
        to have a regime change,
        ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
        and we use all the tools at our disposal to do so.”
        • werw Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 14:40
          Won stąd Rysy, poszedł!
          • bimi Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 14:45
            werw napisał(a):

> Won stąd Rysy, poszedł!

Nie odpowiesz na pytanie? :)
            • werw Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 14:50
              Bimi,my dear, not today. Insz Allach
              • bimi Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 14:56
                werw napisał(a):

> Bimi,my dear, not today. Insz Allach

"Insz"?
                • pro_wok Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 14:59
                  bimi napisał(a):

> "Insz"?

Ten blazen to pewnie PZPR-owski inszynier
                  • bimi Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:03
                    pro_wok napisał(a):

> Ten blazen to pewnie PZPR-owski inszynier

To nie błazen. To profesjonalista. ;)
                    • pro_wok Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:05
                      Faktycznie. Idjote z siebie robi calkiem profesjonalnie.
                      • bimi Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:10
                        pro_wok napisał(a):

> Faktycznie. Idjote z siebie robi calkiem profesjonalnie.

Wszak musi się upodobnić do odbiorców swoich postów - inaczej nie wbudzi
                        zaufania. :)
                  • werw Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:19
                    Do mnie mówisz cioto?
                    • bimi Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:25
                      werw napisał(a):

> Do mnie mówisz cioto?

Nie. Do pro_woka, żydowski pachołku!
                      • werw Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:41
                        To nie było do ciebie, tylko do tego imbecyla, który jak widac sprowokować może
                        jedynie prymitywna agresję. Cóż, taka odpowiedź jakie pytanie.
                        • bimi Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:45
                          werw napisał(a):

> To nie było do ciebie, tylko do tego imbecyla, który jak widac sprowokować może
                          > jedynie prymitywna agresję.

Mylisz się - czasem napisze też coś ciekawego. W przeciwieństwie do ciebie...
                          • werw Re: Zmiana Rezimu? z antyUSA na proUSA 09.07.02, 15:50
                            Nie mylę się : to ciołek, który nie napisał jeszcze nic ciekawego za to
                            przypieprza się do innych. Na tym polega jego "prowokacja". Żałosny palant.
                    • pro_wok Pojdz dziecie, ja cie uczyc kaze. 09.07.02, 15:55
                      werw napisał(a):

> Do mnie mówisz cioto?

Jeden rownowaznik zdania i trzy bzdury.
                      1. nie mowie tylko pisze
                      2. nie do ciebie tylko o tobie
                      3. nie cioto tylko wuju
                      Martwie sie toba.
                      Zjadles chlopcze cos nie tak, czy co sie z toba dzieje ???
                      • werw Re: Pojdz dziecie, ja cie uczyc kaze. 09.07.02, 16:13
                        Dziękuję za troskę, ale dalszą rozmowę z Sz.P. uważam za pozbawioną sensu.
                        Ukłony dla małżonki.
                        • pro_wok Re: Pojdz dziecie, ja cie uczyc kaze. 09.07.02, 16:17
                          Widzisz , i juz sie czegos nauczyles.
                          Nie jestesmy tutaj za stodola.
                          Formy, synku,formy.
                          • werw Re: Pojdz dziecie, ja cie uczyc kaze. 09.07.02, 16:21
                            Jesteś upierdliwy jak komar, szkoda na ciebie czasu
                            • bimi Re: Pojdz dziecie, ja cie uczyc kaze. 09.07.02, 16:22
                              werw napisał(a):

> Jesteś upierdliwy jak komar, szkoda na ciebie czasu

Ja tam nigdy komarom nie popuszczam - wiem, że w końcu i tak wrócą... :)
    • Gość: Jurek Re: Gotowe plany ataku na Irak IP: 5.2.1R1D* / 193.188.161.* 09.07.02, 16:16
      Obecny Bush zebral do wojny a Irakiem fajna koalicje, jak jego pere. Mala
      roznica-koalicja jest przeciwko niemu.

www.pastonroot.co.uk/derek/images/bushmeat.jpg
      • Gość: © ......REWOLUCJA w BAGDADZIE!!!! IP: *.cm-upc.chello.se 09.07.02, 17:35
        11.09.2002
        ©
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka