Dodaj do ulubionych

Ewakuacja centrum Birmingham

09.07.05, 22:42
No to angole maja pietra szkoda ludzi ktorzy gina w zamacha ale jak sie
prowadzi polityke "wsadzania nosa wszedzie gdzie sie chce" to takie sa
konsekwencje. A swoja droga jak sobie angole nawpuszczali na swoje teretorium
roznych ekstremistow i jeszcze im obywatelstwo poprzyznawali to teraz maja za
swoje.
Obserwuj wątek
    • slovas Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 22:51
      Bezwględnie powinni wywalić wszystkich obcych, zamknąć granice, a wszystkie
      swoje wojska wycofać z zagranicznych placówek i umieścić w brytyjskich miastach...
      • maaac Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 22:53
        I zmienić nazwę na Albania? :))))))

Całe szczęście że w czasie IIWŚ geniuszy takich jak marcin120 nie było zbyt
        dużo w Wielkiej Brytani i USA.
        • kropekuk [...] 09.07.05, 22:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kropekuk CENZOR!!! Wyrzygaj zaraz, CO ja tu zlamalem??? 09.07.05, 23:21
            Tez KOMUCH poczul sie KOMUNA dotkniety???
            • maaac Re: CENZOR!!! Wyrzygaj zaraz, CO ja tu zlamalem?? 09.07.05, 23:22
              hmmmm no właściwie też nie wiem co tam było niezgodne z netykietą...
              • kropekuk Stwierdzilem, ze w komunie Marcin przywykl do 09.07.05, 23:27
                bycia dla wladz smieciem, do traktowania jak smiec, do tego, ze zycie ludzkie
                guzik warte i ze wbito mu w glowe, jak to pieknie glupio umierac "za rodinu, za
                Stalinu"... Widac CENZOR WYBIORCZEJ PRACOWAL NIEGDYS NA MYSIEJ, bo ocenzurowal
                mnie jak stary komuch co najmniej za Gomulki :)))))))))))
        • kulki0 Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:06
          maaac napisał:

> Całe szczęście że w czasie IIWŚ geniuszy takich jak marcin120 nie było zbyt
          > dużo w Wielkiej Brytani i USA.
          Zgoda co do Wielkiej Brytanii, natomiast USA staraly sie trzymac jak najdalej od
          konfliktu w Europie. Tworzono bariery dla imigracji zydowskiej pomimo, ze
          polityka eksterminacji zydow byla juz w Niemczech oficjalna. Niemcy zatapiali
          amerykanskie statki handlowe z pomoca dla Anglii, ale USA trwaly w swojej
          izolacji (duza czesc amerykanskiego spoleczenstwa sprzyjala Hitlerowi, z ktorym
          dzielila opinie o nizszsci Murzynow i innych niearyjskich). Ostatecznie to
          Niemcy i Japonia wypowiedzialy wojne Ameryce 7 grudnia 1941 roku. Zatem nie byla
          to dobrowolna decyzja.
          • maaac Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:10
            :)))))
            No ale w końcu ją wypowiedzieli, a nie okopali się we własnym kraju. Tu nie
            chodzi o ocenę takiego czy innego zachowania danego kraju w przeszłości tylko
            krytykę postawy "moja chata z kraja". Sporo osób myśli, że jak się stara unikać
            problemów to te problemy nigdy go nie dotkną. Polityka ugodowa zachodu wobec
            Hitlera okazała bezsens czegoś takiego. Do czego zaś prowadzi całkowite
            zamknięcie kraju pokazała Albania.
            • philips8 Ein Volk, Ein Reich, Zwei Kaczoren! 09.07.05, 23:17
              To jest GENIALNE, kropekuk!!! Jestem dumny z ciebie. Chetnie zalozylbym z razem
              z Toba fundacje: Precz z Darwinem: Teraz Giertych.
              • kropekuk Niestety, ja to tylko kolportuje, autor to mmkkll 09.07.05, 23:18

• philips8 Precz z Darwinem, TERAZ GIERTYCH 09.07.05, 23:30
                  I tak jestem z Ciebie dumny, Rodaku. Te cholerne oszolomy. Sloma w butach u
                  pieprzencow. Endeki spod "Trutnia". No to jak, zakladamy Fundacje: Giertych
                  przeczy Darwinowi???
                  • kropekuk Z fundacja to trzeba powazniej, ale why not? 10.07.05, 00:24

• zigzaur Re: Ewakuacja centrum Birmingham 10.07.05, 00:21
              Przystąpienie USA do II wojny światowej w Europie wyglądało całkiem inaczej:

1. Już 3 listopada 1939 Kongress uchwalił ustawę Cash & Carry ułatwiającą
              dostawy sprzętu wojskowego do UK.
              2. Potem, 19 lipca 1940, Kongres uchwala ustawę o flocie dwuoceanicznej. Po co?
              W celu izolowania się od świata? Sam Atlantyk nie wystarczył?
              3. Potem, 2 września 1940, USA i UK zawarły umowę "niszczyciele za bazy". Za
              okręty wojenne Amerykanie zajęli brytyjskie bazy na Bermudach i Wyspach Bahama.
              4. 29 grudnia 1940. Orędzie Prezydenta do Kongresu. "USA arsenałem demokracji".
              Akurat wtedy F.D. Roosevelt wygrał kolejne wybory i mógł śmielej grać. I co,
              znowu siedzenie cicho?
              5. W dniu 6 stycznia 1941 Prezydent Roosevelt deklaruje "4 wolności" -
              deklaracja ideologiczna potępiająca ustroje totalitarne.
              6. W dniu 11 marca ustawa Lend-Lease wchodzi w życie. Prezydent USA ma prawo
              dostarczać broń krajowi uznanemu za sojusznika.
              7. W dniu 9 lipca 1941, czyli po rozpoczęciu starcia niemiecko-rosyjskiego,
              uchwalono program "Victory": wystawienie 9-milionowej armii (215 dywizji). Nie
              liczono się z wykrwawieniem się Niemiec i Rosji. Taka armia wystarczyłaby nie
              tylko na Niemcy.
              8. Potem, 30 lipca 1941, specjalny wysłannik Prezydenta USA, Hopkins, omawia ze
              Stalinem szczegóły pomocy materialnej dla CCCP. Czyli USA opowiadają się po
              stronie CCCP.
              9. W dniu 11 września 1941 Prezydent USA wydaje flocie wojennej rozkaz
              strzelania do niemieckich i włoskich okrętów "na wodach o żywotnym znaczeniu dla
              USA".
              10. I dopiero 11 grudnia 1941, zaraz po Pearl Harbor, Niemcy wypowiadają wojnę USA.
              11. Operacja "Paukenschlag" rozpoczyna się 11 stycznia 1942: atak niemieckich
              U-Bootów na flotę handlową USA.
              12. W dniu 7 listopada 1942 wojska USA lądują w Maroku. Potem była kampania
              afrykańska, potem Włochy i wreszcie Normandia.

Tak to wyglądało.
      • wicurpix Re: Ewakuacja centrum Birmingham 10.07.05, 00:38
        slovas napisał:

> Bezwględnie powinni wywalić wszystkich obcych, zamknąć granice, a wszystkie
        > swoje wojska wycofać z zagranicznych placówek i umieścić w brytyjskich miastach
        > ...

wszystkich obcych??? To ilu prawdziwych Anglików zostanie?
        • kropekuk Pozostale 90% Anglikow, Szkotow, Walijczykow + 10.07.05, 00:51
          pewna liczba Irlandczykow :)))))))))))))
    • kropekuk Pietra? To tylko POLACY kochaja GLUPIO GINAC! 09.07.05, 22:54
      W normalnych krajach nazywa sie to "prewencja"; w postkomunie - pietrem,
      bo "ljudiej u nas mnogo" :)))))))))))))))))
    • imponderabilium Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 22:56
      tzw. walenie kupy we własne gniazdo.

Cywilizacja zachodnia, której - niekoniecznie szczęśliwie - jesteś częścią,
      zbudowana została i rozwijać się może dziś m.in. takiej otwartości, jaką
      wykazują się niektóre państwa przyjmujące imigrantów.

"Wszadzanie nosa wszędzie gdzie się chce", czyli jak rozumiem interwencja w
      Iraku i tym podobne akcje USA i ich sojuszników to działanie uprzedzające -
      uderzmy we wroga zanim przyjdzie do nas i wysadzi się przed naszym domem. Bez
      względu na to, czy Saddam miał WMD, czy nie, trzeba go było usunąć, tak jak
      trzeba wyeliminować totalitarny reżim w Korei Północnej.

Bronisz biednych terrorystów, oskarżasz ofiary. Ta przewrotność wynika jak sądzę
      z głupoty, bo rzeczywiste zastanowienie się i ocena prowadzi do zupełnie
      przeciwnych wniosków niż powtarzane przez Ciebie pseudopacyfistyczne slogany.
      • kropekuk Nie - tekst Marcina wynika z jego KOMUSZEJ DUSZY 09.07.05, 23:00
        Patrz: inne moje posty w tym watku - czlowiek, ktory w komunie przywykl do
        tego, ze jest dla panstwa tylko smieciem, nie jest w stanie pojac, jaka
        wartoscia jest w demokracjach Zachodu zycoe ludzkie. I wlasnie to jest bardzo
        smutne i Polsce i Polakom zle wrozy :(
        • irek.gorczok Re: Nie - tekst Marcina wynika z jego KOMUSZEJ DU 09.07.05, 23:29
          Sam niejednokrotnie chwaliłeś cyniczną politykę prowadzoną przez GB więc mówiąc
          o wartości życia ludzkiego powinieneś dodać przymiotnik 'brytyjskiego'.
          • kropekuk To sadzisz, ze lepiej tak jak w Polsce: zycie 09.07.05, 23:32
            obywateli Polski guzik warte, ale bedziemy pieknie umierac ku chwale Wielkiego
            Brata (kim by ow Wielki Brat nie byl). Myslisz, ze tak godniej??? Nie - tylko i
            wylacznie GLUPIEJ!!!
            • irek.gorczok Nie o to mi chodziło. 09.07.05, 23:35
              Wiem, że GB szanuje, i to bardzo życie - ale tylko własnych obywateli. W Iraku
              zgineły setki tysięcy bezimiennych osób.
              • kropekuk To dolacz do zarkawiego i pomscij te dusze. Z 09.07.05, 23:36
                wlasna lepetyna pod pacha!!! Wiesz, czemu? Bo Zarkawiemu wystarczy fakt, zes
                BIALY.
                • irek.gorczok Re: To dolacz do zarkawiego i pomscij te dusze. Z 09.07.05, 23:46
                  A brytyjskim pilotom wystarczył fakt, że ci na dole to Irakijczycy. Pooglądaj
                  sobie niecenzurowane zdjęcia i nie próbuj mnie namawiać do nienawiści.
                  • kropekuk Nie, pieprzony cywilu: na dole byl TARGET, tylko 10.07.05, 00:18
                    TARGET. Tak sie szkoli zawodowa armie, ofermo!
                    • kerebron Co za żałosny pajac! 10.07.05, 07:01
                      Zaledwie parę linijek wyżej prawiłeś pan, panie kropek, morały o wartości życia
                      ludzkiego, której rzekomo nie doceniał Marcin. Ale kiedy inny internauta
                      upomniał sie o szacunek dla życia mieszkańców Iraku, lżysz go od oferm i
                      pieprzonych cywilów. W ginących pod bombami ludziach dostrzegasz tylko "cel".
                      Przepraszam - "target". Użycie angielskiego słowa ma tu zamącić obraz twej
                      żałosnej hipokryzji i umysłowego niedołęstwa. Nie potrafisz zachować
                      elementarnej spójności postawy nawet w obrebie jednego wątku.
                      • kropekuk Co za zalosny glupiec: to myslenie WOJSKOWYCH 11.07.05, 22:34
                        Rzecz w tym, ze ich sie CELOWO oducza od myslenie o LUDZIACH po drugiej stronie.
              • zigzaur Re: Nie o to mi chodziło. 10.07.05, 00:24
                A gdzie jest pełna lista imienna tych "zginiętych" rzekomo Irakijczyków?
                Z podaniem daty urodzenia, imion, numeru turbanu itp.
              • amhu Re: Nie o to mi chodziło. 10.07.05, 07:02
                > Wiem, że GB szanuje, i to bardzo życie - ale tylko własnych obywateli. W
                Iraku
                > zgineły setki tysięcy bezimiennych osób.
                ------------------
                Z toba kolego jest jak w starym dowcipie: komus, cos, ktos ukradl. Tyle ze tak
                naprawde nie cos a cus, nie ktos a ktus i nie ukradla a jemu ukradli.
                A wiec:
                1.Nie setki a dziesiatki.
                2.Nie Brytowie i Amerykanie Arabow lecz Arabowie swych braci Arabow.
      • marcin120 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:11
        akorat nie mieszkam w polsce od jakiegos czasu komunistom nigdy nie bylem
        mieszkam w Kanadzie. Co do moich korzeni moj pradziade zolniez AK a po woinie
        WIN skazany na 10 lat wiezienia w 48r. za zbroiny opor przeciw wladzy ludowej.
        To mi tu nie pieprz.... o tym ze komuch jestem co do angoli jezeli
        interesujecie sie historia to zdajecie sobie sprawe ile krwi ten narod ma na
        rekach i nie chodzi mi o zawszony Irak. Co do tego co sie tam teraz dzieje byc
        moze zle sie wyrazilem to sie poprawie . Licza emigrantowz krajow
        mu8zulmanskich i bylych koloni jest spora i w tym srodowisku prawdopodobnie
        mozna znalezsc ludzi zdolnych do dokanania zamachow. A kto jest odpowiedzilany
        za sprowadzenie tych ludzi na wyspy?
        • kropekuk Gdyby nie Angole, to bys dzis NIE BYL W KANADZIE 09.07.05, 23:14
          (co najwyzej jako zakaska dla tamtejszych dzikich). A poza tym JAK TY SMIESZ
          ZNIEWAZAC SWOJA KROLOWA, ty...terytorium zamorskie :))))))))))
        • kropekuk PS: Ale to wam muslimy chca wprowadzic SZARIE !!! 09.07.05, 23:16
          Ty nie tylko nie masz bladego pojecia o jakiejkolwiek historii, ale nawet nie
          wiesz, w JAKIM KRAJU ZYJESZ.
        • maaac Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:17
          Mieszkanie w Kanadzie, nie należenie do PZPR ("komunistom nigdy nie byłem"
          chyba o to chodzi?) i pradziadek żołnierz AK i WiN nie czynią człowieka nie
          podatnym na komunistyczną indoktrynacje. ;)
          To tak jak z tym człowiekiem co ze zdziwieniem odkrył, że mówi prozą - sporo
          Polaków jest tak przesiąkniętych komunizmem, że nawet sobie z tego nie zdają
          sprawy.
          • marcin120 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:23
            maaac napisał:

> Mieszkanie w Kanadzie, nie należenie do PZPR ("komunistom nigdy nie byłem"
            > chyba o to chodzi?) i pradziadek żołnierz AK i WiN nie czynią człowieka nie
            > podatnym na komunistyczną indoktrynacje. ;)
            > To tak jak z tym człowiekiem co ze zdziwieniem odkrył, że mówi prozą - sporo
            > Polaków jest tak przesiąkniętych komunizmem, że nawet sobie z tego nie zdają
            > sprawy.

Z twojego postu wynika ze albo nie jestes polakiem albo tez jestes
            przesiakniety komunizmem do szpiku kosci. Co do mojej przeszlosci ma 34 lata
            tak wiec blado pamientam komunizm kojazy mi saiegluwnie z tym ze nic nie mozna
            bylo kupic i z cterema rewizjami w moim domu rodzinnym ktore pamietam i mozesz
            mi wqierzyc to nie bylo mile jak "smutni panowie" wywalali wszystko z szaf
            przeklinali przy tym i zabierali za kazdym razem dziadka i ojca na 48godz. Co
            do tego gdzie tereaz mieszkam Kanada jest federacja ja mieszkam w prowincji
            Quebeck gdzie jak pewnie wiesz francuska wiekszasc dozy do seperacji co jest
            przynajmniej dla mnie oczywistym idiotyzmem.
            • lubawa1 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:29

> do tego gdzie tereaz mieszkam Kanada jest federacja ja mieszkam w prowincji
              > Quebeck gdzie jak pewnie wiesz francuska wiekszasc dozy do seperacji co jest
              > przynajmniej dla mnie oczywistym idiotyzmem.

Mieszkasz w Kanadzie, w prowincji Québec i nie wiesz jak się to pisze ???

Quebeck - ho ho ho
              • marcin120 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:43
                Sorry psaslem w pospiechu to i bledy robie.
            • maaac Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:33
              Też jestem przesiąknięty komunizmem. Jak każdy - tyle że staram się z tym w
              sobie walczyć. Kropekuk - nie jest z kolei Polakiem (przynajmniej sam tak
              twierdzi).

Jestem ciut starszy - na tyle żeby jednak pamiętać komunizm z jego wadami i
              zaletami ;). Na tyle również żeby pamietać *czym on był* i rozpoznawać
              komunistyczną postawę. U Ciebie to raczej pogoń za izolacjonizmem + brak
              zrozumienia dla polityki światowej. Borąc pod uwagę postawę Kanadyjczyków to
              się nie dziwię.

Zasłanianie się w dyskusji rewizjami w domu rodzinnym również nie świdczy o
              antykomuniźmie - np. ojciec Wandy Wasilewskiej to był porządny człowiek ;P, a
              tatusia takiego Miodowicza to chyba jeszcze kojarzysz?
              • marcin120 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:37
                No dobra to jestem "przesiakniety" komunizmem i co w zwiazku z tym? Jezeli
                uwazam ze anglicy maja na swoim terenie zbyd duzo ludzi ktorzy nie traktuja UK
                jako swej ojczyzny czy przynajmniej miejsca w ktorym moga spokojnie zyc tylko
                probuja tam zrobic "swoja" rewolucjie przy pomocy bomb to to jest postawa
                komunistyczna? A co do histori to chyba pamietasz co wyprawiali brytyjczycy w
                swoich koloniach?
                • maaac Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:44
                  Dziękuje że przestałeś zasłaniać się przodkami. :)
                  Dziękuje że uwierzyłeś że komunizm siedzi w każdym w nas, którzy żyli w tym
                  systemie powszechnej szczęsliwości.

>No to angole maja pietra szkoda ludzi ktorzy gina w zamacha ale jak sie
                  >prowadzi polityke "wsadzania nosa wszedzie gdzie sie chce" to takie sa
                  >konsekwencje.

Mi tylko o to chodzi, że izolacjonistyczna polityka jest głupotą. Jednak
                  należy "wtrącać nos wszędzie gdzie się chce".

> A co do histori to chyba pamietasz co wyprawiali brytyjczycy w
                  > swoich koloniach?
                  A co to ma do całej sprawy? Zdecyduj się w końcu czy popierasz czy nie sprawców
                  zamachów.

• marcin120 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 09.07.05, 23:54
                    Nigdy nie popieralem zamachowcow nigdzie czy to w anglii teraz czy w rosji czy
                    w stanach. Kwestiaj jest tylko taka ze kazdy "duzy" kraj kroty prowadzi
                    polityke taka jak chodzby te trzy wymienione przezemnie powinien liczyc sie z
                    tym ze nie wszyscy beda ich lubic. Zamachy to tylko konsekwencja ich polityki
                    obecnej i wczesniejsze. A co do tego ze maja pietra to przeciez widac wyglada
                    na to ze dmuchaja na zimne czyli przestraszyli sie mozliwosci kolejnych
                    zamachow.
                    • maaac Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 10.07.05, 00:29
                      Hmmmmm
                      Zamachy są "konsekwencją ich polityki". Twoje odpowiedzi są konsekwencją moich
                      odpowiedzi ale na ile ich treść i forma jest konsekwencją moich? Z drugiej
                      strony czy gdybym nie pisał tu Ty też byś przestał?

Gdyby "duże" kraje zrezygnowały z polityki globalnej myślisz, że spowodowało by
                      to zanik islamskiego terroryzmu? Czy prowadzenie "ograniczonej wojny"
                      (oczywiście na tyle ile wojna może być ograniczona) wpłynęło cokolwiek na
                      zachowanie terrorystów? Czy należy rezygnować z pomocy ludziom żyjącym gdzieś
                      na antypodach w imię własnego świętego spokoju? Czy Amerykanie i Brytyjczycy
                      powinni spokojnie patrzeć na Irak zajmujący Kuwejt? Czy powinni spokojnie
                      patrzeć na żołnierzy Saddama zabijajacych Szyitów i Kurdów?
                      Zastanawiałeś się nad tymi pytaniami?

Mozna dyskutować według mnie o sposobie interwencji, ale nie o sensowności
                      interwencji jako takiej. Fajnie by było, gdyby to nie USA jako nowy "żandarm
                      światowy" wprowadzał swój pokój, tylko robiła to ONZ. Niestety o skuteczności
                      ONZtu przekonali się mieszkańcy Srebernicy :(.
                      • marcin120 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 10.07.05, 01:27
                        Kazde mocarstwo prowadzi niejako z "urzedu" polityke ktora nie podoba
                        sie "mniejszym" i zawsze znajda sie tacy ktorzy beda chcieli wysadzic sie w
                        powietrze w imie jakichs idealow. POczywiscie ze nie wolno bylo sie przygladac
                        jak Sadam zajmuje Kuwej alew z tej samej przyczyny niew wolno patrzec
                        bezczynnie na to co dzieje sie np: w Korei Polnocnej a jednak jak wiesz nik nic
                        nie robi w tej sprawie. Przynajmniej nigdzie nie slyszalem ani nie czytale zeby
                        probowano w sposob zdecydowany wplynac na "nawidzonych" przywodcow Korei
                        polnocnej. Caly czas chodzi mi o to ze zamachy sa konsekwencja polityki ktora
                        nazwalem "wsadzanie nosa wszedzie gdzie sie da". I badzmy szczerzy przwodcy
                        wielkich krajow doskonale sobie z tego zdaja sprawe niestety obecnie to
                        terrorysci maja "przewage" sa szybsi niz wywiady danych krajow i mamy efekty w
                        postaci wydarzen w Londynie. To przykre ale prawdziwe wedlug mnie "wielkie"
                        kraje powinny eliminowac {czytaj zabijac} terorystow wszedzie gdzie moga bez
                        sadu i po cichu.
                        • maaac Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 10.07.05, 09:45
                          Korea i Irak, a państwa Afryki. Robi się to co można zrobić, przy odpowiednim
                          rachunku kosztów, strat własnych żołnierzy i niewinnej ludności miejscowej.
                          Jeżeli jest szansa - pomóc Irakijczykom, a nie ma Koreańczykom to należy
                          zostawić jednych i drugich samym sobie, bo obydwu się nie da? Czy wiesz że
                          Koreę uważają za swoją strefę wpływów Chińczycy? Czy chcesz konfliktu z Chinami?
            • jorn Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 10.07.05, 08:19
              marcin120 napisał:

>Co do mojej przeszlosci ma 34 lata tak wiec blado pamientam komunizm

No to słabą masz pamięć, ja jestem od ciebie trochę młodszy, a pamiętam dość
              dokładnie ze szczególnym uwzględnieniem stanu wojennego.
      • ozero Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 10.07.05, 00:10
        Całkowicie się z Tobą zgadzam. Józef Piłsudski planował prewencyjne uderzenie na
        Niemcy. Gdyby to zrealizował, być może nie było by drugiej wojny światowej.
        • marcin120 Re: Prezentowana przez Ciebie postawa to 10.07.05, 00:16
          Czy planowal to tak do konca nie wiadomo. Jak pewnie wiesz niem na tem temat
          zadnych dokumentow sa tylko relacje slowne i to z drugiej reki.
      • unleashed Założę się z tobą o twój różowo-czerwony ryjek, 10.07.05, 06:36
        lub jego równowartość w centach, że Korei Półocnej nigdy Bush nie zaatakuje - do
        takiego ataku trzeba mieć jaja - a te yankees już dawno utracili.
        Poza tym jesteś komunisyczna menda!
    • kropekuk Za pare minut policja poda komunikat - zaraz go 09.07.05, 23:03
      przekaze.Poki co, to:
      news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4668313.stm
      • jollyroger3 Re: Za pare minut policja poda komunikat - zaraz 09.07.05, 23:32
        Jesteś komicznym albo wartym pożałowania idiotą to przecież w Polsce miało
        tak być...bo Polacy za parę groszy zostają islamistami..i będą zabijali niewinnych
        ludzi...to przewidywałeś proroku..
        A tak apropos...to czemu jakieś ukraiscy pogrobowcy OUN-UPA chcą mieć coś wspólnego
        z Polską?
        A poszli won do Hitlra...
        • kropekuk Bo Polacy poparli POMARANCZOWA REWOLUCJE! 10.07.05, 00:16
          Nie zauwazyles? Pomnika Stepana Bandery w wolnym Lwowie nie widziales?
          Ustepstw w sprawie Cmentarza Orlat nie poczyniles? A ja tyle mam wspolnego z
          Ukraina, ze przeciwko polskiej pomaranczowej samobojczej glupocie od samego
          poczatku tej zadymy krzycze (i dzieki temu Kaczki jeszcze zyskaly na
          mej "sympatii")!!!
          A jesli chodzi o polskich zaprzancow plci obojga, to CYTOWALEM POLSKA PRASE.
          Tez linkow nie zauwazyles i strzelasz do poslanca, ze przyniosl zle wiesci? Ot,
          polska GLUPOTA!JKOLEJNY JEJ TUTAJ PRZYKLAD!!!
          www.wprost.pl/ar/?O=57921
          www.wprost.pl/ar/?O=60894
          A jesli chodzi o polskich zaprzancow
          • konot Re: Bo Polacy poparli POMARANCZOWA REWOLUCJE! 10.07.05, 00:37
            Kropekuk, spadaj z tego forum, ty poprostu nie lubisz obcych, a poza tym nie
            masz nic do powiedzenia. A z terrorystami poradzimy sobie bez światłej pomocy
            LPR, co to nam radzi się pozamykać i pilnować czystości krwi.
            • kropekuk WY sobie poradzicie z terrorystami??? 10.07.05, 00:42
              Tak, jesli u was tylka nie pokarza. Bo gdy bombke podloza, to tysiace sie w
              panice stratuja, a pogotowie rannych pavulonem dobije. Przypomniec ci falszywy
              alarm w Warszawie czy wczorajsze pekniecie rury z gazem na Pulawskiej? Wlasnie
              widze, jak sobie "RADZICIE". Buhahahaha!!! Buhahahaha!!!
    • captain.america EWAKUOWAC WSZYSTKICH ISLAMISTOW Z WYSPY!!! 09.07.05, 23:05
      Wtedy od razu bedzie bezpieczniej.
      • kropekuk Popieram : ewakuowac ich do POLSKI ;)))) 09.07.05, 23:17
        Taniej bedzie ich utrzymac, a te 100 funtow zasilku na glowe, to przeciez w
        Polsce niezly szmal, a wiec i Muslimy powinny sie poczuc zadowolone:))))))
        • purysta4 eee... oni wola tych debili w UK 09.07.05, 23:25
        • irek.gorczok Jeszcze czego! 09.07.05, 23:30
          Wystarczy, że ciebie tu wysłali :)
    • mazen17 Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:20
      Nikt nie ma "pietra", frajerze. Ci ludzie nie sa takimi tchorzami jak ty, i nie
      beda trzasc portkami przed jakimis pomazanymi allachami.
      • irek.gorczok Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:32
        mazen17 napisał:

> Nikt nie ma "pietra", frajerze. Ci ludzie nie sa takimi tchorzami jak ty, i
        ni
        > e
        > beda trzasc portkami przed jakimis pomazanymi allachami.

A więc jednak terroryści osiągają swój cel - zasiali ziarno nienawiści w
        sercach ludzi.
        • kropekuk Mylisz pojecia: nienawisc do TERRORYSTOW jest 10.07.05, 00:27
          tu normalna reakcja, nienormalna zas twoja do nich zyczliwosc :))))))))))))
    • febank Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:34
      Marcin,idę o zakład żeś populista i pierwszy krzyczysz, że nic świat nie robi
      jak słuchasz doniesień z Ruandy.
      Nie pisz tylko, że przegram zakład.
      • marcin120 Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:39
        a pewnie ze przegrasz bo w sasadzie malo mnie obchodzi jak sie nawzajem tluka
        ludy afryki dopoki nie proboja przeniesc swoich wojenek poza wlasne podworko.
    • michalolenkowicz Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:39
      news.bbc.co.uk/1/shared/spl/hi/pop_ups/05/uk_number_30_bus_bomb_aftermath/html/1.stm
      ciekawe zdjęcia
    • michalolenkowicz Re: Ewakuacja centrum Birmingham 09.07.05, 23:40
      news.bbc.co.uk/1/shared/spl/hi/pop_ups/05/uk_number_30_bus_bomb_aftermath/html/3.stm
      i jeszcze jedno
    • matt100 A co, mają się zamknać w 4-ech scianach ? 09.07.05, 23:50
      Twoje myślenie jest prymitywne i zaściankowe - o to chodzi w DEMOKRACJI i unii
      e., że każdy jest wolny i może zmieniać miejsce zamieszkania. Myślisz, że zmiana
      polityki wewn., zewn., amigracyjnej - a najlepiej całego USTROJU coś by
      zmieniła? NIE można pozwalać terrorystom na zastraszani, na zmianę stylu życia,
      bo im właśnie o to chodzi. Zło i cierpienie bierze się z agresjji, przemocy i
      fanatyzmu. Zarówno po jednej (terroryzm) jak i drugiej stronie (Irak) ...
    • maciwi1 to znaczy że cała reszta ogłuchła? 09.07.05, 23:58
      w takim razie bez słuchawek lub korków w uszach nie wsiadam do komunikacji
      miejskiej.
    • maciwi1 to znaczy że cała reszta ogłuchła?? 09.07.05, 23:58
      w takim razie bez słuchawek lub korków w uszach nie wsiadam do komunikacji
      miejskiej.
      • kropekuk Mogla, chocby czasowo. Poza tymi, co w tym 10.07.05, 00:30
        momencie mieli przez przypadek otwarte usta - spytaj jakiegos starego
        artylerzysty, to ci dokladniej wyjasni;)
    • yarsoon Re: Ewakuacja centrum Birmingham 10.07.05, 00:11
      Ciekawe kiedy nasz rząd się obejrzy i zacznie działać przeciw terroryzmowi. Oby
      nie było za późno tak jak to miało miejsce w przypadku Anglii. Nie można mówić
      że "mają za swoje" przecież cierpią niewinni ludzie a nie ci którzy naprawdę
      rządzą tym krajem.
      • kropekuk Ci ludzie ufaja swemu rzadowi, nie czuja sie - jak 10.07.05, 00:37
        Polacy - gownem dla elit rzadzacych. Juz ponad 2 lata temu kazdy otrzymal
        poczta te broszurke:
        www.preparingforemergencies.gov.uk/
        Sluzby medyczne i policja okresowo przeprowadza cwiczenia na wypadek zamachu
        terrorystycznego etc.etc. I to takze przyczyna, dlaczego przy 4 wybuchach ofiar
        jest tak malo, dlaczego ciezko ranni nie mra w szpitalu jak muchy.
        A Polska? Zle wam nie zycze, ale sadzac po falszywym alarmie i wczorajszym
        peknieciu rury z gazem w Warszawie, sama na wlasna prosbe (bo my takie bohatery
        i jakos to bedzie)w przypadku zamachu POWIEKSZY ILOSC JEGO OFIAR. Juz widze
        tych "bohaterow" jak w panice tratuja tysiace, i jak pogotowie rannych
        pavulonem dobija :((((((((((((
    • jerry.uk utrzymują ludzi w strachu 10.07.05, 00:16
      teraz co chwila będą ewakuacje, "kontrolowane wybuchy" i czerwone alarmy.
      Łatwiej rządzić zastraszonym społeczeństwem. Nie dajmy się zwariować!
      • yarsoon Re: utrzymują ludzi w strachu 10.07.05, 00:20
        nasze społeczeństwo w dużym stopniu i tak już jest przestraszone a zwłaszcza
        mieszkańcy większych miast. Pomogły temu różne artykóły chociażby jak w SE. Oj
        co to by się działo po jakimś ataku ?!? Kompletny haos by zapanował...
        • zigzaur Terroryzm w Polsce już jest! 10.07.05, 00:27
          Oto parę przykładów:
          1. Blokady szos.
          2. Wyłudzanie kredytów bankowych i ubezpieczeń.
          3. Blokada mównicy Sejmu (nie ma co się śmiać!)
          4. Pogróżki pod adresem Prezesa NBP, zapowiedzi likwidacji wymienialności Złotego.

Czy to nie terroryzm?
      • kropekuk Utrzymuja w strachu ludzi, ktorzy nazajutrz po 10.07.05, 00:39
        zamachu nawet w Londynie sie bawia? Nb. Czy ty wiesz, CO znaczy twoj nick dla
        ANGLIKA? "Jerry"...Buhahahaha!!! Buhahahahaha!!!
    • synziemi Re: Ewakuacja centrum Birmingham 10.07.05, 00:38
      Czy Angole nie powinni byc przyzwyczajeni do tego typu zamachow z racji
      kampanii bombowej IRA?
      • kropekuk Sa. I dlatego tak sprawnie i spokojnie bylo i jest 10.07.05, 00:50
        w Londynie, i policji starczyly raptem ze 2 godziny na ewakuacje centrum
        Birmingham i to z rozbawionych, podpitych ludzi. Bo tu, w przeciwienstwie do
        Polakow, ludzie oduczyli sie glupio wierzyc, ze "jakos tam bedzie" i ze Bozia
        bedzie miala w opiece. Widzisz, jest pewne anglosaskie przekonanie, ktore nb.
        ma swe konsekwencje prawne: WYPADKI SIE NIE ZDARZAJA, WYPADKI SA POWODOWANE. A
        skoro tak jest, to i sprawcow wypadkow nalezy karac (tu nikt nie wrzeszczy, gdy
        matka, ktorej 2-latek "sam wypadl przez okno" staje przed sadem, a jak z tym w
        Polsce?), i tym wypadkom MOZNA ZAPOBIEGAC. A skoro jeszcze nie wzieto za tylek
        terrorystow, to JEST LOGICZNA EWAKUACJA ZAGROZONYCH PRZEZ TYCH TERRORYSTOW
        LUDZI i nikt przy zdrowych zmyslach przeciwko temu glupio nie protestuje. I
        lepiej tych ludzi ewakuowac 10 razy na faldzywy alarm, nizli JEDEN RAZ POZWOLIC
        IM ZGINAC.
    • eva15 Birmingham=Bagdad 10.07.05, 00:44
      I tak o to powoli zycie w demokratycznym Londynie bedzie wygladac podobnie jak
      zycie w demokratycznym Bagdadzie.

O demokracje i globalizacje - o ten swiat rownych szans i mozliwosci warto
      walczyc...
      • maaac Re: Birmingham=Bagdad 10.07.05, 00:52
        > I tak o to powoli zycie w demokratycznym Londynie bedzie wygladac podobnie jak
        > zycie w demokratycznym Bagdadzie.
        >
        i zawdzięczać będą tym samym "partyzantom" od siedmiu boleści zabijających
        cywilów w imię walki o...?
        Podobają mi się zwłaszcza "partyzanci" podkładający bobmby na bazarach w
        Bagdadzie żeby wyrzucić z Iraku Amerykanów... Naprawdę trzeba być Polką
        mieszkającą w Niemczech by popierać takich idiotów.
        • eva15 Re: Birmingham=Bagdad 10.07.05, 01:09
          maaac napisał:
          > Podobają mi się zwłaszcza "partyzanci" podkładający bobmby na bazarach w
          >Bagdadzie żeby wyrzucić z Iraku Amerykanów...

No a mozna to podlozyc bomby pod Amis? Wychylaja sie ci po zeby uzbrojeni
          bohaterowie ze swych sfortyfikowanych nor?? Mozna podlozyc bomby pod Blaira w
          Londynie? Chodzi on po ulicach rownie swobodnie jak Schröder po Hannowerze?

>Naprawdę trzeba być Polką mieszkającą w Niemczech by popierać takich idiotów.

Autopsja plus samokrytyka??
          • kropekuk Tys sie nauczylas w Reichu jednego:SCHADENFREUDE 10.07.05, 01:15

• maaac Re: Birmingham=Bagdad 10.07.05, 09:30
            eva15 napisała:

> No a mozna to podlozyc bomby pod Amis? Wychylaja sie ci po zeby uzbrojeni
            > bohaterowie ze swych sfortyfikowanych nor?? Mozna podlozyc bomby pod Blaira w
            > Londynie? Chodzi on po ulicach rownie swobodnie jak Schröder po Hannowerze?

Rozumiem cię - jak jesteś wściekła na Schrödera wyłazisz na ulicę i pierzesz po
            pysku najbliższego mężczyznę. Bo też jest Niemcem, a do Schrödera dojść zwykły
            obywatel nie może bo go ochrona otacza. Kropek.uk Cię wścieknie - szukasz
            najbliższego angola żeby go zwymyślać bo do Kropka.uk nie dojdziesz bo się
            tchórzliwie za nickiem chowa. Swoje dzieci bijesz gdy na kogo się wściekniesz?
            Nie może do Ciebie dotrzeć, że zabijanie Irakijczyków ze złości na Amerykanów
            jest dziecinadą albo kłamstwem? Tak samo zwykłych Brytyjczyków ze złości na
            Blaira (ciekawe czy większość ofiar to nie byli emigranci jeżdżący metrem bo na
            samochody ich nie stać).

> >Naprawdę trzeba być Polką mieszkającą w Niemczech by popierać takich idiot
            > ów.
            >
            > Autopsja plus samokrytyka??

Tak z autopsji wiem jaką jesteś głupio-naiwną osobą. Niejeden Twój
            równie "inteligentny" post czytałem.
            • eva15 Re: Birmingham=Bagdad 10.07.05, 12:04
              W czyim imieniu politycy prowadza swa polityke, jesli nie w imieniu narodu,
              ktory ich demokratcycznie wybral. Kto, jesli nie Anglicy, wybral wlasnie
              ponownie Blaira, mimo, ze prowadzi krwawa wojne? Sam Blair za to odpowiada, i
              wiecej nikt???

> Tak z autopsji wiem jaką jesteś głupio-naiwną osobą. Niejeden Twój
              > równie "inteligentny" post czytałem.

Nie moglbys sie zajac czym madrzejszym nieszczesny masochisto?
              • maaac Re: Birmingham=Bagdad 10.07.05, 15:42
                > W czyim imieniu politycy prowadza swa polityke, jesli nie w imieniu narodu,
                > ktory ich demokratcycznie wybral. Kto, jesli nie Anglicy, wybral wlasnie
                > ponownie Blaira, mimo, ze prowadzi krwawa wojne? Sam Blair za to odpowiada, i
                > wiecej nikt???
                >

Jednym słowem pranie po mordzie każdego napotkanego na ulicy Niemca za decyzję
                Schrödera uważasz za wpełni uzasadnione - no bo kto inny jak nie oni go wybrali?
                Co do krwawej wojny polegającej na obronie Irakijczyków przed mordowaniem ich
                przez ich niby współbraci w Islamie to nawet nie ma co się wypowiadać ;P

> Nie moglbys sie zajac czym madrzejszym nieszczesny masochisto?

Tym stwierdzeniem wpełni się przyznajesz że czytanie twoich postów to
                masochizm. Pisanie zaś ich to sadyzm? :))))))))))))))))))))))
          • zigzaur Re: Birmingham=Bagdad 10.07.05, 11:32
            Evcia jeszcze nie mieszkała w Niemczech, kiedy tam działała RAF = Rote Armee
            Frakction.

Te dwa pierwsze słowa nie były zresztą przypadkowe.
      • kropekuk I tak dobrze, ze nie do ZYCIA W DREZNIE !!! 10.07.05, 00:52

• semper_fi Re: Birmingham=Bagdad 10.07.05, 01:29
        Goebbels,
        jedyna podobienstwo to takie, ze i tam i tu te same islamskie sku... morduja
        niewinnych ludzi...
        ale to trzeba miec cos wiecej pod kopula niz twoje trzy zwoje zeby zrozumiec i
        pisac bzdur...
        • kropekuk SCHADENFREUDE, ta baba ma pod kopula SCHADENFREUDE 10.07.05, 01:40
          I nic wiecej...
          • seagool Re: SCHADENFREUDE, ta baba ma pod kopula SCHADENF 10.07.05, 04:05
            wiesz co, kropeuk....?
            tak bardzo podkreslasz swa nienawisc do terorystow...
            OK, rozumiem: tez ich nienawidze.
            tylko cos nas rozni. jak wiesz, istnieja zaleznosci miedzy polityka swiatowa a
            zamachami [nie ma skutku bez przyczyny...to nie sa proste relacje,ale jednak
            reakcje powiazane]
            widzimy to oboje, tylko Ty od czasu do czasu temu przeczysz...

i cos jeszcze...rozumiem Twych adwersarzy [marcin120, eva15].
            oni nie popieraja zbrodniarzy, tylko -na swoj sposob- pokazuja zarzewie
            konfliktu, ktorym sa ideologie (chocby przytoczone przez eve globalizacja i
            demokracja...dodam do tego: religia).
            ideologie, ktore pozwalaja politykom manipulowac ludzmi - w pogoni za kasa (bo
            to kasa, a nie prawa czlowieka decyduja o wyslaniu wojsk w dane rejony
            swiata...dlatego np. usa nie decyduja sie na interwencje tam, gdzie zysk bylby
            znikomy lub watpliwy, bo np. wymagalby wyparcia konkurenta)....

przy okazji: nie wierze, ze poprzez wojne mozna ustanowic TRWALY lad i
            porzadek, wprowadzic pokoj. nie wierze, ze latwiej/ taniej bylo rozpetac
            konflikt w iraku, niz zgladzic saddama i zastosowac adekwatna propagande,
            promujaca odpowiednie/ pozadane ugrupowania i wspirajaca je w drodze do
            zdobycia wladzy i poparcia w kraju.
            i nie dam sie przekonac, ze takie pokojowe rozwiazanie zajeloby wiecej czasu,
            niz to zastosowane (bo trudno powiedziec, ile jeszce potrwaja zamieszki w
            iraku, jak dlugo trzeba bedzie go odbudowywac i kiedy w koncu normalne zycie
            bedzie tam codziennoscia).

poza tym, mysle, ze wspomniany konflikt, to przysluga dla terrorystow...ich
            zastepy poszerzaja sie o rzesze otepialych z bolu (utrata bliskich), podatnych
            na ideologie ofiar wojny...
            jeszce troche moich przemyslen nt. walki z terrorystami: jak wiadomo, oni
            dzialaja z ukrycia. zatem nie mam mowy, aby regularna armia dala im rade -
            minimalizujac przy tym straty (to tak, jak walka z partyzantka). trzeba dzialac
            ich metoda - angazujac do tego wywiad (a wiec wzmocnic jego szregi, zamiast
            rekrutowac zolnierzy i wysylac ich na z gory stracone pozycje).

aha! ad. propagandy: wiem, jak to brzmi...nierozerwalnie kojarzy sie z
            komunizmem, wiec moze, zanim mi cos zarzucisz, przypomne, ze propaganda jest
            wykorzystywana przez wszystkich rzadzacych, kazdego dnia, na rozny (mniej lub
            bardziej zakamuflowany) sposob - wladza polega na manipulacji informacja...

na koniec: sposob, w jaki rozprawiasz sie ze swymi "rozmowcami" przypomina mi
            tych fanatycznych poszarpancow, ktorych nb. tak nienawidzisz. brak Ci
            tolerancji dla myslacych inaczej...a przeciez kazdy ma prawo do wlasnego
            zdania, poki jego poglady/ wypowiedzi nie krzywdza innych. tymczasem, Twoje
            epitety pod adresem niektorych rozmowcow sa obelzywe...kazdy fanatyzm, jak i
            wszystko, co skrajne, jest zle i bywa niebezpieczne...wiec moze troche sie
            opamietaj???
            pozdrwaiam
            seagool

PS no i nie mysl sobie, ze mam cos do brytyjczykow...mieszkam sobie miedzy nimi
            i bardzo sobie to sasiedztwo chwale :)

kropekuk napisał:

> I nic wiecej...
            • kropekuk Nie ma tolerancji dla lewactwa, wybacz. 10.07.05, 04:09

• maaac Re: SCHADENFREUDE, ta baba ma pod kopula SCHADENF 10.07.05, 09:42
              Pokojowe usunięcie tyrana w kraju takim jak Irak? Gratuluję naiwności. Tak
              można pokonać tylko kogoś kto musi się liczyć z opinią publiczną. Ghandi
              proponował Europejczykom pokojowe załatwienie sprawy z Hitlerem - myślisz że
              były jakieś szanse sukcesu? Ilu by zostało wtedy Żydów, Cyganów czy też Słowian
              żywych na świecie zanim po śmierci ze starości tyrana, III Rzesza by się sama
              pokojowo rozwaliła.

Niestety marcin12 na dobrą sprawę sam nie wie czego chce. Z jednej strony ma
              wystarczajaco uczciwości by widzieć że terroryści są terrorystami, a nie
              bojownikami o wolność, a z drugiej strony wyraźnie widać w nim antypatię
              do "wielkich mocarstw". Chciałby żeby "wielkie mocarstwa" walczyły z
              terroryzmem, a jednocześnie "nie wtrącały nosa w cudze sprawy". Ciekawę jak...

Eva15 to już niestety przypadek kliniczny lewacta. Dla niej każde postępowanie
              przeciwko Amerykanom, Brytyjczykom - nawet polegające na podkładaniu bomb pod
              własny naród jest usprawiedliwione (bo wtedy ludzie zbuntują się przeciwko
              obcym bo nie potrafią bezpieczeństwa zapewnić).
              • eva15 Re: SCHADENFREUDE, ta baba ma pod kopula SCHADENF 10.07.05, 12:08
                maaac napisał:

> Eva15 to już niestety przypadek kliniczny lewacta. Dla niej każde postępowanie
                > przeciwko Amerykanom, Brytyjczykom - nawet polegające na podkładaniu bomb pod
                > własny naród jest usprawiedliwione (bo wtedy ludzie zbuntują się przeciwko
                > obcym bo nie potrafią bezpieczeństwa zapewnić).

Niepotrzebnie czytasz moje teksty. Nic z nich nie rozumiesz, nie na twoja glowe
                sa najwyrazniej przeznaczone, daj sobie spokoj i sie odprez..
                • maaac Re: SCHADENFREUDE, ta baba ma pod kopula SCHADENF 10.07.05, 15:43
                  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tak wiem Ty jedna osiągnęłaś prawdę objawioną!!!!!
    • walpia Widziałem to na własne oczy 10.07.05, 02:00
      Hej. Od kilku lat mieszkam w Birmingham i akurat pracowałem w centrum gdy
      ogłoszono ewakuację. Zablokowano całe centrum miasta i ewakuowano znajdujacych
      sięw nim ludzi (głównie z pubów i restauracji - czyli rozrywkową Broad Street).
      Ludzie reagowali bardzo różnie. Niektórzy uciekali w panice ale było sporo
      delikwentów bagatelizujących wszystko i żartujących sobie z sytuacji.
      Powagęwszsytkiego podkreślały jednak krążące halikoptery, mnóstwo radiowozów i
      policjatów oraz tysiące ludzi udających się na obrzeża miasta (w większości w
      spokoju i bez paniki), gdzie mogli udać się do domów wsiadając do autobusów
      podjeżdżających pod centrum. To tyle na gorąco. Poza tym wiem tyle co i na
      portalu gazety opisane bo policja nie ujawnia narazie niczego. BRAK TOLERANCJI
      DLA NIETOLERACJI
    • clandestine Re: Ewakuacja centrum Birmingham 10.07.05, 02:15
      A tak w ogóle to mi szkoda Anglików, bo to cholernie sympatyczni ludzie - a
      mniejszości nieżle się tam integrują, co widać chociażby w szkolach.
      Ekstremistów to bardziej pilnować trzeba. Chciałabym, żeby oni tak nosa do
      Polski wsadzili, to może wszystko by tak u nas, jak u nich działało. I
      musiałabym się matrwić, że po dwóch fakultetach czeka mnie praca za 500 zł!!!!
      Tych islamistów wytępić trzeba, bo to maniacy
      • kropekuk Manny Rammirez podaje w swym watku pare linkow 10.07.05, 03:56
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26254278
        Poczytaj, to pare roznych recept na "wytepienie" isamskich ekstremistow, w tym
        i malo krwawych. Nb. Brytania chce wierzyc, ze zamachowcy zostana ujeci (to nie
        byli samobojcy: zostawili ladunki i w nogi) wlasnie dzieki srodowiskom
        muzulmanskim. Lwia wiekszosc meczetow w piatek oglosila taki wlasnie apel do
        wiernych od Rady Muzulmanskiej UK.
    • presentation1 Wojna z terroryzmem jest .............. 10.07.05, 08:31
      nie do wygrania.Wystarcza falszywe telefony zeby unieszkodliwic kazde
      panstwo.Na tysiac telefonow i zdetonowana tylko jedna bomba doprowadzi do
      paniki caly kraj.Terrorysci przestana w internecie sie przedstawiac - a wiec
      utna informacje o sobie.Swiat bedzie zyl w ciaglym strachu.Politycy w ramach
      zapewnienia bezpieczenstwa spoleczenstwu zaczna wprowadzac coraz to nowe ustawy
      antyterrorystyczne godzace w wolnosc obywateli.Stad juz bardzo krotka droga do
      roznego rodzaju dyktatur.Rozpoczecie dzisiaj bezpardonowej walki z
      obcokrajowcami przypominajacymi arabow doprowadzi do niespotykanych wybuchow.Co
      wiec robic?Wydaje mi sie ze nalezy zlikwidowac pozywke dla terrorystow a wiec
      przedewszystkim rozwiazac problem tak Palestyny i dzisiaj wywolany przez USA i
      kolesiow problem Iraku.TO JEST PODSTAWA.Nastepnie z czystym sumieniem
      wprowadzic ustawy kontrolujace przebywajacych na terytorium danego kraju
      obywateli narodowosci arabskiej.Zaostrzac prawo nie w stosunku do europejczykow
      ale przybyszow zadajac od nich lojalki.Nie zabijac demokr
      • presentation1 Nie zabijac demokracji 10.07.05, 08:36
        Zaostrzone ustawy dla podejrzanych,natychmiastowe deportacje itd.Wprowadzenie
        ustawowo kary smierci za terroryzm.Ale to mozna wprowadzic wtedy gdy rozwiazemy
        problemy ktore sztucznie wytworzylismy na calym Bliskim Wschodzie
    • gosik_p Re: Ewakuacja centrum Birmingham 10.07.05, 09:14
      A Birmingham to drugie najwieksze skupisko muzulmanow
    • vortex21 Uprzejmie proszę … 10.07.05, 09:38
      ... o oszczędne komentarze. Akcje, takie jak w Londynie czy Birmingham, jeszcze nie dotknęły ani Warszawy ani generalnie Polski. Siedźcie w tym "zaścianku" i prawcie morały pod adresem "angoli" - to potraficie. Jacy to "oni" (ci "angole") są, jak to wtykają nos w nie swoje sprawy, etc. Ile narodowej goryczy tkwi w tych komentarzach? Tak, zbudowali bezpieczne i tolerancyjne społeczeństwo. My o takim możemy tylko pomarzyć. Tak się składa, że jestem również elementem tego społeczeństwa, które tak krytykujecie, i radzę – proszę, zatem o ostrożność w komentarzach! Terroryzm jest zjawiskiem globalnym. Nowy Jork, Madryt, Londyn, ... odpukać Warszawa, może zdarzyć się wszędzie. To nie jest sprawa "czy", lecz "kiedy". Pozdrowienia z Londynu.
      • karol63 Re: Uprzejmie proszę … 10.07.05, 10:10
        Nie do końca masz rację.Narażona w pierwszej kolejności jest polska bo to my
        właśnie jesteśmy w Iraku z powodu takiej a nie innej polityki p.Kwaśniewskiego
        i sld.Trzeba mówic prawdę w całości.Inną sprawą jest natomiast współczucie dla
        ofiar i mieszkańców tych miast tutaj każdy człowiek myślę że ma normalne
        reakcje.
        • zigzaur Re: Uprzejmie proszę … 10.07.05, 11:39
          Polska (nazwy państw pisze się wielką literą!) jest w Iraku nie z powodu
          polityki SLD czy Kwaśniewskiego Aleksandra, ale z powodu konieczności
          wyszkolenia wojsk we współpracy z USA i sojusznikami, w realnych warunkach bojowych.
          Gdyby Polską rządziła prawica, to też wykorzystałaby okazję wojny przeciwko
          Saddamowi do przeszkolenia wojska.
          W końcu, dlaczego jesteśmy w NATO?

Zresztą, gdyby Polska nie była w NATO i byłaby czymś w rodzaju Białorusi, to
          polskich żołnierzy jakiś nowy Jaruzelski wysłałby do Czeczenii i wtedy groziłyby
          odwetowe ataki terrorystyczne Czeczenów w Warszawie.

Zresztą, dlaczego obawiamy się terroryzmu islamskiego w Polsce a tolerujemy
          lepperstwo?
          • karol63 Re: Uprzejmie proszę … 10.07.05, 12:55
            Polska jest w Iraku z powodu koniecznośći wyszkolenia wojsk we współpracy z USA
            i sojusznikami, w realnych warunkach bojowych.Tutaj wielu ludzi pisze ale
            takich bzdur i głupot to dawno nie było.Możliwe że ja popełniam błędy
            ortograficzne ale nigdy myślowe.
    • s4321r Robią w pory ze strachu 10.07.05, 12:49
      Robią w pory ze strachu
      A mówią że terroryści nie zwyciężyli .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka