Dodaj do ulubionych

Tusk: Polacy na Białorusi potrzebują rzetelnej ...

01.08.05, 17:25
Brawo Donald.
Mozliwe, ze wyjazd jest spowodowany kampania prezydencka, ale inni tez mogli,
a nie pojechali.
Moj glos masz, mam tylko nadzieje, ze paru innych przekonasz o tym, ze jako
prezydent jestes do akcji zdolny.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Tusk: Polacy na Białorusi potrzebują rzetelne 01.08.05, 17:48
      Tusk wyglada na tym zdjeciu jakby go bialoruska bezpieka maltretowala
      psychicznie na przesluchaniu. W przeciwienstwie do Anzeliki Borys ta wyszla z
      bezpieki prosto w kamery GW rozesmiana i radosna, jakby ja tam laskotali. Widac
      pojela w lot, ze dzieki tej zadymie czeka ja lepsza i ciekawsza przyszlosc.
      Konta do wplaty kasy GW juz podala..
      • ubu66 Ty oczywiście patriotycznie nie wpłacisz ani centa 01.08.05, 18:02
        Sam tez wolał bym oddzielenie obu spraw, tzn. wypierniczenia Łysego i pomocy dla
        Polaków. A Angelika to jest "draczunia" jeżeli wiesz co to znaczy.
        • wuuuj smoczyca? 01.08.05, 18:28
          • www97 Tusk zostaw łukaszenke - CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.PL 01.08.05, 19:35
            To prawy prezydent nie to co Ty
            • skipper_ Re: Tusk zostaw łukaszenke - CIMOSZEWICZ.NEOSTRAD 01.08.05, 20:09
              www97 napisała:

> To prawy prezydent nie to co Ty

tak samo "prawy" jak cimoszko i kwasniak...

hehehehe
            • obserwator999 WW.CIM tomarzysz od 34 latAUTOSTRADA DO LASU 01.08.05, 20:56
              Na stronie zycie Cimoszenki
              Ojciec Marian,Mamusia....
              Aktywista juz w przedszkolu
              Idee marksuzmu leninizmu nie obce juz w przedszkolu
              Kariera w partii komunistycznej od 34 lata,stanowiska ,kariera w SLDw rzadie
              dopisano instrukcje wypełniania Pitu i informacje o handlu zagranicznym dla
              klas VI podstawowejTOWARZYSZ NA PREZIA
      • sapeha przyjechali z Polski jacys klouny i reklamuja 01.08.05, 18:27
        swoje partyi polityczne. "GW" niepotrzebnie sie wysila - to halasliwe dranstwo
        nie cieszy sie zbyt wielkim zainteresowaniem wsrod miejscowych ale zaczyna
        powoli denerwowac ich.
        • chateau Re: przyjechali z Polski jacys klouny i reklamuja 01.08.05, 19:45
          Bo widzisz, u nas partie muszą się cały czas reklamować, to kosztuje,
          dlatego podatki są wysokie i ludzie biedni bo demokracja jest kosztowna.
          U was system prosty i oszczędny. Tylko czemu ten wasz system taki
          mało popularny i nikt do was nie emigruje?
      • kurtho eva15... 01.08.05, 19:38
        eva15 napisała:
        [...]

Czemu tak jest, ze ilekroc czytuje w ten sposob podpisane posty, to przez dwa
        dni czuje sie znuzonym calym swiatem? dusza smierdzi jak popielnica w czasach
        gdy jeszcze palilem, zyc sie nie chce, zamiera wiara w czlowieka...? Czy to
        nieuniknione?
    • rydzyk_fizyk Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 18:56
      "Tusk oświadczył również, że zwróci się do prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego o umożliwienie "szybkiej ścieżki" w staraniach o podwójne obywatelstwo "szczególnie dla najbardziej zagrożonych działaczy polskich na Białorusi"."

Czy Donald Tusk, kandydat na prezydenta RP, zdaje sobie sprawę że Łukaszenko przyklaśnie tej inicjatywie?
      Przecież w momencie gdy niewygodni mu działacze ZPB otrzymają obywatelstwo polskie będzie ich mógł spokojnie deportować!
      Pomysł mniej więcej w stylu wypychania na emigracje niewygodnych w kraju działaczy opozycji za Komuny.
      • derby6 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 19:19
        Donaldzie Tusk w Twoim kraju dzieją się o wiele gorsze rzeczy a siedzisz cichutko
        jak myszka.Chcesz tylko zwrócić na siebie uwagę wyborczą.Ja jesteś taki doskonały
        to udaj się do Iraku tam też są Polacy.W kraju też masz dużo do roboty:nie
        słyszałeś,że ojcu Rydzykowi brakuje pieniędzy.Przestań się wygłupiać i ośmieszać.
        • majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 19:58
          Są ludzie zwyczajnie źli. W takim szczególnym dniu, jak dzisiaj, ich podłość
          wręcz poraża. Niestety, tak mi się pomyślało o Tobie. Unikam osobistych,
          oceniających całego człowieka komentarzy, myśląc, że każdy może mieć swój
          gorszy dzień. Więc może poprawię wpis: piszesz rzeczy podłe. Oby Ciebie nikt
          nigdy tak nie potraktował.
          • robert4321 wyborczy cyrk Tuska za państwowe pieniądze a 01.08.05, 20:22
            matki w Polsce nie mają co dac dzieciom jeśc !
            • majka688 Re: wyborczy cyrk Tuska za państwowe pieniądze a 01.08.05, 20:28
              Czy to jest odpowiedź do mnie? Chcesz, abym w kontekście wyjazdu Tuska
              współczuła biednym matkom i głodującym dzieciom? Komu jeszcze? Ehh..po co ja
              odpowiadam? Tylko z wyuczonej grzeczności.
            • chateau Re: wyborczy cyrk Tuska za państwowe pieniądze a 01.08.05, 20:38
              A skąd Ty wiesz co się dzieje w Polsce? Z TV białoruskiej?
              Wasza demagogia jest tak niskich lotów, że aż się odpisywać nie chce.
              Straszny poziom ale tak to jest, jak ci sami funkcjonariusze latają
              w teren, śledzą, podsłuchują, w mordę leją i jeszcze muszą się
              wysilać intelektualnie.
          • chateau Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 20:31
            Jak już naprawdę nie mam co robić (kiedy to było?) to sięgam po archiwalne
            egzemplarze Żołnierza Wolności. I co - nihil novi sub sole.
            Argumentaż się nie zmienia, nieważne czy etatowego pracownika czy podłoty.
            • majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 20:42
              Czyli korzystałeś z "Żołnierza Wolności". Przepisałeś z niego żywcem swój post?
              Nie pamiętam tego piśmidła, ale miałam je kiedyś w ręku, gdy redakcja poprosiła
              mnie, abym odpowiadała na listy żołnierzy cierpiących na różne postaci depresji
              lub nerwicy. Pismo było raczej obrzydliwe, a tym żołnierzom należała się
              bezpośrednia pomoc, a nie słowo pocieszenia, więc nie zgodziłam się na stałą
              współpracę (choć odpisałam na dwa listy). Zostaw to piśmidło historykom od
              propagandy PRL-u.
              • chateau Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 20:52
                ja przepisałem ? hmmm...
                • majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 20:58
                  Chateau, poddaję się. Nie lubię i nie chcę tej pseudo-polemiki, już mam kaca.
                  Uznaj, że zwyciężyłeś, możesz mi przyklejać dowolne łatki. Ale mam kaca! Po co
                  mi to było? Żegnam.
                  • majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 21:09
                    Jestem idiotką! Przepraszam chateau, Twój wpis nie był do mnie, a ja tak to
                    odczytałam. Mylę się w tych zagnieżdżeniach. Bardzo bardzo przepraszam.
                    • chateau Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 02.08.05, 09:58
                      Tak sobie pomyślałem... ferwor dyskusji :)
                      Nie ma sprawy.
          • derby6 Re: do majka 688 01.08.05, 21:38
            Czy do mnie pijesz?Jeżeli do mnie to zapytamm się,dlaczego oceniasz mnie,że
            jestem podły?Możesz się ze mną nie zgadzać,ale atakuj moje argumenty a nie
            uciekaj do argumentu "ad personam".Donald Tusk jest politykiem,kandydatem na
            prezydenta jest więc osobą publiczną i mam prawo oceniać to,co on robi.Ty masz
            prawo się ze mną nie zgadzać,więc oczekuję argumentów przeciwnych.
            Mam dopiero 54 lata znam tego Pana /z mediów / i dalej twierdzę,że robi to pod
            publiczkę,mogę się mylić, ale taka jest moja opinia i proszę skoncentrować się
            na przekonaniu mnie,że się mylę.
            Czy to podłość kiedy piszę,żeby lepiej się zajął naszymi polskimi
            problemami,coraz bardziej ubożejącego społeczeństwa? czy mało jest problemów do
            rozwiązania na naszym podwórku?Czy Polska nie ma Rządu,odpowiednich władz,żeby
            zajęły się sprawą Polaków na Białorusi?Dlaczego nie interweniuje Unia
            Europejska? Nie wierzę w szczere intencje tego Pana.
            Czy piszę nieprawdę,że w Iraku też są Polacy? mało tego giną tam.Nie widać jakoś
            aby kandydatom na prezydenta śpieszyło się tam.Tam jest po prostu niebezpiecznie
            Pozatym jestem bardzo ostrożny w kwestii oceny tego co dzieje się na Białorusi
            za mało mam wiedzy na ten temat.Lepiej orientuję się w sytuacji naszego
            społeczeństwa,dzienne widzę ludzi na śmietniku w poszukiwaniu żywności i nędzę
            naszego społeczeństwa.Pamiętając o tym co Donald Tusk mówił na początku lat
            90-tych,będąc jeszcze w innej partii niż jest teraz, po prostu mu nie wierzę i
            mam do tego prawo.
            Jeżeli chodzi o "ten szczególny dzień" to powiem,że szanuję bezprzykładne
            bohaterstwo Powstańców Warszawy,ze smutkiem jednak myślę,że ich bohaterstwo ich
            poświęcenie zostało zmarnowane.
            Kończąc myślę,że nie użyłem ani razu argumentu ad personam.Szanuję bardzo twoje
            zdanie,dałbym się zabić abyś mógł/a/głosić swoje zdanie lecz się z nim nie
            zgadzam.Pozdrawiam serdecznie
            • majka688 Re: do majka 688 02.08.05, 00:04
              Tak, to było do Ciebie. Wciąż okropnie się czuję, że pomyliłam odpowiedzi. Być
              może chatou już nie przeczyta moich przeprosin. Mam nadzieję, że chociaż Ty
              zdążysz przeczytać, o co mi chodziło. Nawiasem mówiąc, bardzo się cieszę, że
              wycofałam się z oceny personalnej i poprzestałam na ocenie samego postu. Jestem
              już spokojniejsza, ale nadal nie wycofuje się z zarzutu. Zarzuciłeś pośrednio
              Tuskowi, że wpojechał na Białoruś w celu ugrania procentów (wyborców), a nie
              wsparcia tamtejszych Polaków. Uważam to za podłe, jak każdą sytuację, gdy nie
              ma dobrego wyjścia - cokolwiek zrobisz, jesteś przegrany. Nie wiem, czy wiesz,
              ale socjobiolodzy w ten sposób walczą z ludźmi wierzącymi w dobro,
              altruistyczne motywy. Wszystko potrafią tak przekręcić, aby wykazać, że za
              każdym czynem kryje się egoizm. Na gruncie naukowym znaleziono już wyjście z
              tej pułapki (a priori zdefiniowanie, czym jest altruizm). Ale na gruncie
              polityki jest to trudne. Mógł Tusk nie pojechać, aby tacy jak Ty nie posądzali
              go o gierki wyborcze. Ale wtedy zawiódłby oczekiwania i nadzieje Polaków z
              Białorusi. Pojechał. Nie możesz wiedzieć, co nim kierowało. Ta pewność, że
              troska o własną przyszłość, była nieznośna (i - wg mnie - podła). To tyle. Ale
              nie żegnam się z Tobą, bo ten ostatni post pokazał, że byłabym równie okrutna i
              niesprawiedliwa, gdybym podtrzymała zdanie, że jesteś złym człowiekiem
              • derby6 Re: do majka 688 02.08.05, 10:02
                Dziękuję za post.Na przyszłość adresuj go do derby6 a nie do majka 688.Ale to
                tylko drobna uwaga techniczna.
                Nie znam się na socjobiologii więc nie mogę prowadzić dyskursu na ten temat.
                Mówiąc bardzo oględnie wiem,że są różni ludzie m.innymi egoiści i altruiści.Tych
                pierwszych w moim /i nie tylko moim/ odczuciu jest przeważająca większość.W moim
                poprzednim poście napisałem:cyt."mam dopiero 54 lata znam tego Pana z mediów i
                dalej twierdzę,że robi to pod publiczkę,mogę się mylić,ale taka jest moja
                opinia"...koniec cytatu.Jak więc widzisz zakładałem,że mogę się mylić.Ty w
                dalszym ciągu uważasz,że to co napisałem było cyt.podłe.Dlaczego nie powiesz po
                prostu nie zgadzam się ztobą nie masz racji,przecież to proste.Nie chcę rozwijać
                tu wątku czym jest podłość zostańmy więc przy swoich opiniach.W dalszym ciągu
                powtarzam,że mamy wszyscy za mało wiedzy aby wiedzieć i komentować to co dzieje
                się na Białorusi,Ja tej pełnej wiedzy nie mam.Uważam,że mamy do rozwiązania
                konfliktu odpowiednie Polskie władze oraz przypominam jeteśmy członkami Unii
                Europejskiej.Kończąc zachęcam do przeczytania artykułu w GW oraz w innych
                mediach czy portalach na temat nadawania płatnych reklam wyborczych Tuska i
                Borowskiego,opinie prawników jak zwykle na ten temat są podzielone,ale warte do
                zastanowienia w kontekście mojej opinii o D.Tusku.Pozdrawiam serdecznie.Oto
                początek tego artykułu:TVP nadaje płatne reklamy wyborcze Tuska i Borowskiego.
                Obaj ubiegają się o fotel prezydenta, ale w reklamach o tym nie mówią. Dlaczego?
                Bo kandydaci na prezydenta nie mają jeszcze prawa reklamować się w mediach. PKW
                ma dziś ogłosić komunikat w tej sprawie

I tak telewizyjna reklamówka lidera Platformy informuje oszczędnie: "Tusk -
                kandydat PO". A Borowski zachęca do wstąpienia do jego partii SdPl. - Faktycznie
                jest problem, czy to reklamy kandydatów na posłów, czy na prezydenta - mówi
                "Gazecie" Miłosz Wilkanowicz, ekspert zespołu prawnego Krajowego Biura Wyborczego.

Dlaczego? Bo nadawanie już teraz płatnych reklam kandydatów na prezydenta jest
                sprzeczne z prawem. W myśl ordynacji prezydenckiej, płatne reklamówki mogą być
                nadawane w mediach dopiero na dwa tygodnie przed dniem wyborów, czyli 24
                września. Jest i drugie ograniczenie: czas reklam płatnych nie może przekroczyć
                15 proc. przyznanego kandydatowi czasu płatnego. Jeszcze nie wiadomo, po ile
                minut wypadnie na kandydata, bo zależy to od tego, ilu ostatecznie się zgłosi. W
                telewizji jest do podziału między kandydatów 25 godzin. Jeśli więc kandydatów
                byłoby np. 10, każdy miałby prawo do 2,5 godziny. Czyli jeden kandydat miałby w
                sumie zaledwie ok. 3 min na płatną reklamę.
                • majka688 Re: do derby6 02.08.05, 17:08
                  OK, strasznie się wczoraj zagolopowałam - niesiona na patriotycznej fali, z
                  ręką na sercu o godzinie W (choć sama w domu wtedy byłam). Zabolał mnie Twój
                  pierwszy wpis - w nim nie było trybu przypuszczającego, tylko "czysta pewność".
                  Twoja odpowiedź do mnie zawiera już taki tryb i możesz mi wierzyć, że gdyby
                  Twój pierwszy wpis był podobny, to bym tak nie zareagowała.
                  Rozmawiałam wczoraj z mężem o "naszym sporze", przyznając się do swego
                  potępiającego wpisu. Oczywiście, nie podobał mu się tak frontalny atak na
                  Ciebie. Ale merytorycznie mi przyznał rację. Po pierwsze, okres kampanii trwa i
                  zachowanie każdego kandydata jest symptomatyczne. "Miłościwie nam panującego"
                  również (jego milczenie). Po drugie, wyjazd Tuska na Białoruś był nie tylko dla
                  Polaków stamtąd, ale też i dla nas - Tusk pokazał poprzez swe bezpośrednie
                  działanie, a nie deklarację słowną, jak powinien zachować się mąż stanu.
                  Kwestia trwania kampanii nie jest rozwiązana w sposób umożliwiający nam -
                  wyborcom - dokonanie przemyślanego wyboru. Oficjalny czas dwóch tygodni jest za
                  krótki dla tych, którzy nie określili swych preferencji. Reakcje na bieżące
                  wydarzenia są zresztą dla mnie istotniejszą wskazówką niż spoty reklamowe.
                  Szczerze mówiąc, na ogół ich nie oglądam. Znacznie ważniejszy był dla mnie
                  wyjazd Tuska. Nie masz chyba wątpliwości, że Tusk to mój kandydat. I jeszcze
                  jedno. Jego wybór to nie jest dla mnie "mniejsze zło", choć dodam, że mam swój
                  ideał. Gdyby to było możliwe, to ze 100-proc. przekonaniem głosowałabym na
                  Władysława Bartoszewskiego. Serdecznie pozdrawiam. Odwołuję wszystkie złe
                  rzeczy, jakie napisałam o Tobie. Jeśli możesz, to zapomnij i wybacz.
                  • derby6 Re: majka 688 02.08.05, 18:00
                    Niczego nie muszę ci wybaczać i niczego nie muszę,- i nie pamiętam.Powiedziałem
                    że każdy ma prawo do swojej oceny kandydata na prezydenta,szanuję twoją ocenę
                    lecz się z nią nie zgadzam,jeżeli chodzi o D.Tuska bo o nim wiedliśmy spór.
                    Wszelka polemika polega na tym,że ma się różne opinie- lecz polemika ma być siłą
                    argumentów a nie argumentem siły.Tak odebrałem twoje "argumentum ad personam"
                    O.K już jest wszystko w porządku nie mam żadnej urazy,cenią sobie tę polemikę.
                    Co do miłościwie paującego A.K - to masz oczywiście rację, cóż -aby wypowiedzieć
                    się bardzo szczegółowo na forum musiałbym ustosunkować się do wielu osób jak
                    również do wielu problemów na to trzeba dużo czasu,/którego aż tak dużo nie mam/
                    Pozdrawiam serdecznie -może się jeszcze spotkamy na forum.
            • chateau Re: do majka 688 02.08.05, 09:58
              Miej pretensje do siebie. Argumenty i sposób ich zaprezentowania
              u każdego, kto zna retorykę komunistyczną kojarzą się jednoznacznie.
              Rozwinąłeś i jest lepiej co nie znaczy, że dobrze ;)
              • derby6 Re:do chateau 02.08.05, 11:57
                Tu nie chodzi o pretensje,o to, o co mi chodzi wyłożyłem w poście do majki 688
                nie będe więc się powtarzał.Lepiej czy dobrze to nie ma znaczenia wyraziłem swoją
                opinię a ocena tej opinii oczywiście należy do Was.
                Nie rozumiem tej retoryki komunistycznej ? czy chodzi ci o moje słowa:"lepiej
                się zajmij ojcem Rydzykiem-bo brakuje mu pieniędzy" oczywiście,że to był cynizm
                z mojej strony/mogłem to ująć inaczej/ale z wiadomym podtekstem.Wybacz.... to w
                ferworze dyskusji.To nie ma nic wspólnego z retoryką komunistyczną,której nie
                uprawiałem i nie uprawiam.Pozdrawiam serdecznie.
                • chateau Re:do chateau 02.08.05, 13:06
                  I o Rydzyka i parę innych argumentów też. Lud prosty określa
                  tego typu argumenty mianem "poniżej pasa".
                  Ja po prostu jestem trochę uczulony na argumentację bliską
                  propagandzie ale o gustach się nie dyskutuje ;)

Oczywiste, że w Kraju dzieje się dużo rzeczy złych.
                  O wyższości jednych problemów nad drugimi nie czuję się na siłach wyrokować.

Mnie się wydaje oczywiste, że Tusk wyjazdem na Białoruś:
                  1. pokazał, że potrafi szybko podejmować decyzje
                  2. realnie wsparł Polaków na Białorusi
                  3. oddał odczucia dużej części społeczeństwa
                  4. wykazał konsekwencję (PO jest _jedynym_ ugrupowaniem
                  wspierającym czynnie demokratyzację Białorusi)
                  5. próbuje zwiększyć swoje szanse w kampanii prezydenckiej.
                  podana kolejność przypadkowa ;)

Serdeczności

PS - jakby DT pojechał do wsi poPGRrowskiej pochylić się z troską
                  nad losem biednych dzieci to by mnie szlag trafił.
                  Nie ze względu na dzieci, rzecz jasna.
                  • derby6 Re:do chateau 02.08.05, 22:47
                    Ja też jestem lud prosty-to gwoli informacji.Co dla ciebie jest argumentami
                    poniżej pasa nie musi być dla mnie -logika.Jeżeli chodzi o argumentację bliską
                    propagandzie to mam odmienne zdanie.Jeżeli nie czujesz się na siłach wyrokować o
                    argumentacji bliską propagandzie to nie dyskutuj,tak jak ja,- jeżeli nie mam
                    wiedzy dostatecznej- czy Ty ją posiadasz? w stopniu pozwalającym na takie dyskusje?
                    Co do gustów to pozwół,że pominę to milczeniem.Przepraszam nie chcę Cię urazić.
                    Jeżeli nie iczujesz się na siłach dyskutować o wyższości jednych problemów nad
                    drugimi w kraju dowodzi to jednego - nie masz wystarczających argumentów.A to
                    jest w moim odczuciu smutne......!To co Tobie wydaje się słuszne mnie się aż tak
                    oczywiste nie wydaje.Co do Twoich argumentów odnośnie wyjazdu D.Tuska na
                    Białoruś,to szanuję Twoje zdanie lecz się zupełnie z nim nie zgadzam!Myślę,że
                    się jeszcze na forum spotkamy i podyskutujemy.Serdecznie pozdrawiam.
        • obserwator999 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 21:05
          TO MNIE NIE DZIWI DZIEJA SIE RZECZY PODLE ZGADZAM SIE Z TOBA ,ALE SIE TEMU NIE
          DZIWIE RZADZI SLD SOBOTKA INFORMUJE MAFIE,BIERZE W TYM UDZIAL I INNI DZIŁACZE Z
          SLD,KUPOWANIE I UCHWALANIE USTAW,AFERY NIEGOSPODARNOSC ZYCIE NA KREDYT DŁUG
          PUBLICZNY 55%U STOS,PKB
          TZW KRYZYS FINANSÓW PUBLICZNYCH.Dobrze ze pojechal dlaczego nie zrobił tego
          nikt z bardzo licznej ekipy naszego pierwszego ????????????????
        • obserwator999 GDZIE JEST NASZ PREZYDENT ?????????????????/? 01.08.05, 21:06
          TO MNIE NIE DZIWI DZIEJA SIE RZECZY PODLE ZGADZAM SIE Z TOBA ,ALE SIE TEMU NIE
          DZIWIE RZADZI SLD SOBOTKA INFORMUJE MAFIE,BIERZE W TYM UDZIAL I INNI DZIŁACZE Z
          SLD,KUPOWANIE I UCHWALANIE USTAW,AFERY NIEGOSPODARNOSC ZYCIE NA KREDYT DŁUG
          PUBLICZNY 55%U STOS,PKB
          TZW KRYZYS FINANSÓW PUBLICZNYCH.Dobrze ze pojechal dlaczego nie zrobił tego
          nikt z bardzo licznej ekipy naszego pierwszego ????????????????
    • start-line Re: Tusk: Polacy na Białorusi potrzebują rzetelne 01.08.05, 19:34
      Eva /tak jak Timur/ i jej dtuzyna w akcji. :)) At ruska swolocz - placa w
      rublach czy dolarach?
    • push.sp Polska prostytutką... 01.08.05, 19:44
      slyszeliscie?!
      Potrzebna jest nam nowa wyprawa na Kijow!A potem dalej, na Moskwe - po tych
      wyczynach Putina
      • chateau Re: Polska prostytutką... 01.08.05, 19:57
        Nie trzymasz poziomu nędzniku. Skąd chcesz się wyprawiać na Kijów?
      • majka688 Re: Polska prostytutką... 01.08.05, 20:05
        Dokładnie o taką reakcję chodzi tym, którzy chcą wmówić UE, że Polacy to
        rusofoby itp. Ćwicz raczej intelektualny oręż - ten przyda się nam z pewnością.
      • ethebor Re: Polska prostytutką... 02.08.05, 08:54
        Nowa wyprawa na Kijow do Minska ;-). Dajesz sie glupio prowokowac. To nie ma
        zadnego kontekstu narodowego, po prostu wzieli sie za duza i niezalezna
        organizacje, rownie dobrze moglby to byc zwiazek rowerzystow.

push.sp napisała:

> slyszeliscie?!
        > Potrzebna jest nam nowa wyprawa na Kijow!A potem dalej, na Moskwe - po tych
        > wyczynach Putina
    • kabu12 Re: Tusk: Polacy na Białorusi potrzebują rzetelne 02.08.05, 17:54
      D0ONALD!!!Toż twoje postępowanie przed wyborami to wielka kompromitacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka