offler 01.08.05, 17:25 Brawo Donald. Mozliwe, ze wyjazd jest spowodowany kampania prezydencka, ale inni tez mogli, a nie pojechali. Moj glos masz, mam tylko nadzieje, ze paru innych przekonasz o tym, ze jako prezydent jestes do akcji zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Tusk: Polacy na Białorusi potrzebują rzetelne 01.08.05, 17:48 Tusk wyglada na tym zdjeciu jakby go bialoruska bezpieka maltretowala psychicznie na przesluchaniu. W przeciwienstwie do Anzeliki Borys ta wyszla z bezpieki prosto w kamery GW rozesmiana i radosna, jakby ja tam laskotali. Widac pojela w lot, ze dzieki tej zadymie czeka ja lepsza i ciekawsza przyszlosc. Konta do wplaty kasy GW juz podala.. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Ty oczywiście patriotycznie nie wpłacisz ani centa 01.08.05, 18:02 Sam tez wolał bym oddzielenie obu spraw, tzn. wypierniczenia Łysego i pomocy dla Polaków. A Angelika to jest "draczunia" jeżeli wiesz co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
www97 Tusk zostaw łukaszenke - CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.PL 01.08.05, 19:35 To prawy prezydent nie to co Ty Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Tusk zostaw łukaszenke - CIMOSZEWICZ.NEOSTRAD 01.08.05, 20:09 www97 napisała: > To prawy prezydent nie to co Ty tak samo "prawy" jak cimoszko i kwasniak... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 WW.CIM tomarzysz od 34 latAUTOSTRADA DO LASU 01.08.05, 20:56 Na stronie zycie Cimoszenki Ojciec Marian,Mamusia.... Aktywista juz w przedszkolu Idee marksuzmu leninizmu nie obce juz w przedszkolu Kariera w partii komunistycznej od 34 lata,stanowiska ,kariera w SLDw rzadie dopisano instrukcje wypełniania Pitu i informacje o handlu zagranicznym dla klas VI podstawowejTOWARZYSZ NA PREZIA Odpowiedz Link Zgłoś
sapeha przyjechali z Polski jacys klouny i reklamuja 01.08.05, 18:27 swoje partyi polityczne. "GW" niepotrzebnie sie wysila - to halasliwe dranstwo nie cieszy sie zbyt wielkim zainteresowaniem wsrod miejscowych ale zaczyna powoli denerwowac ich. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: przyjechali z Polski jacys klouny i reklamuja 01.08.05, 19:45 Bo widzisz, u nas partie muszą się cały czas reklamować, to kosztuje, dlatego podatki są wysokie i ludzie biedni bo demokracja jest kosztowna. U was system prosty i oszczędny. Tylko czemu ten wasz system taki mało popularny i nikt do was nie emigruje? Odpowiedz Link Zgłoś
kurtho eva15... 01.08.05, 19:38 eva15 napisała: [...] Czemu tak jest, ze ilekroc czytuje w ten sposob podpisane posty, to przez dwa dni czuje sie znuzonym calym swiatem? dusza smierdzi jak popielnica w czasach gdy jeszcze palilem, zyc sie nie chce, zamiera wiara w czlowieka...? Czy to nieuniknione? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 18:56 "Tusk oświadczył również, że zwróci się do prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego o umożliwienie "szybkiej ścieżki" w staraniach o podwójne obywatelstwo "szczególnie dla najbardziej zagrożonych działaczy polskich na Białorusi"." Czy Donald Tusk, kandydat na prezydenta RP, zdaje sobie sprawę że Łukaszenko przyklaśnie tej inicjatywie? Przecież w momencie gdy niewygodni mu działacze ZPB otrzymają obywatelstwo polskie będzie ich mógł spokojnie deportować! Pomysł mniej więcej w stylu wypychania na emigracje niewygodnych w kraju działaczy opozycji za Komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 19:19 Donaldzie Tusk w Twoim kraju dzieją się o wiele gorsze rzeczy a siedzisz cichutko jak myszka.Chcesz tylko zwrócić na siebie uwagę wyborczą.Ja jesteś taki doskonały to udaj się do Iraku tam też są Polacy.W kraju też masz dużo do roboty:nie słyszałeś,że ojcu Rydzykowi brakuje pieniędzy.Przestań się wygłupiać i ośmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 19:58 Są ludzie zwyczajnie źli. W takim szczególnym dniu, jak dzisiaj, ich podłość wręcz poraża. Niestety, tak mi się pomyślało o Tobie. Unikam osobistych, oceniających całego człowieka komentarzy, myśląc, że każdy może mieć swój gorszy dzień. Więc może poprawię wpis: piszesz rzeczy podłe. Oby Ciebie nikt nigdy tak nie potraktował. Odpowiedz Link Zgłoś
robert4321 wyborczy cyrk Tuska za państwowe pieniądze a 01.08.05, 20:22 matki w Polsce nie mają co dac dzieciom jeśc ! Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: wyborczy cyrk Tuska za państwowe pieniądze a 01.08.05, 20:28 Czy to jest odpowiedź do mnie? Chcesz, abym w kontekście wyjazdu Tuska współczuła biednym matkom i głodującym dzieciom? Komu jeszcze? Ehh..po co ja odpowiadam? Tylko z wyuczonej grzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: wyborczy cyrk Tuska za państwowe pieniądze a 01.08.05, 20:38 A skąd Ty wiesz co się dzieje w Polsce? Z TV białoruskiej? Wasza demagogia jest tak niskich lotów, że aż się odpisywać nie chce. Straszny poziom ale tak to jest, jak ci sami funkcjonariusze latają w teren, śledzą, podsłuchują, w mordę leją i jeszcze muszą się wysilać intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 20:31 Jak już naprawdę nie mam co robić (kiedy to było?) to sięgam po archiwalne egzemplarze Żołnierza Wolności. I co - nihil novi sub sole. Argumentaż się nie zmienia, nieważne czy etatowego pracownika czy podłoty. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 20:42 Czyli korzystałeś z "Żołnierza Wolności". Przepisałeś z niego żywcem swój post? Nie pamiętam tego piśmidła, ale miałam je kiedyś w ręku, gdy redakcja poprosiła mnie, abym odpowiadała na listy żołnierzy cierpiących na różne postaci depresji lub nerwicy. Pismo było raczej obrzydliwe, a tym żołnierzom należała się bezpośrednia pomoc, a nie słowo pocieszenia, więc nie zgodziłam się na stałą współpracę (choć odpisałam na dwa listy). Zostaw to piśmidło historykom od propagandy PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 20:58 Chateau, poddaję się. Nie lubię i nie chcę tej pseudo-polemiki, już mam kaca. Uznaj, że zwyciężyłeś, możesz mi przyklejać dowolne łatki. Ale mam kaca! Po co mi to było? Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 21:09 Jestem idiotką! Przepraszam chateau, Twój wpis nie był do mnie, a ja tak to odczytałam. Mylę się w tych zagnieżdżeniach. Bardzo bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 02.08.05, 09:58 Tak sobie pomyślałem... ferwor dyskusji :) Nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: do majka 688 01.08.05, 21:38 Czy do mnie pijesz?Jeżeli do mnie to zapytamm się,dlaczego oceniasz mnie,że jestem podły?Możesz się ze mną nie zgadzać,ale atakuj moje argumenty a nie uciekaj do argumentu "ad personam".Donald Tusk jest politykiem,kandydatem na prezydenta jest więc osobą publiczną i mam prawo oceniać to,co on robi.Ty masz prawo się ze mną nie zgadzać,więc oczekuję argumentów przeciwnych. Mam dopiero 54 lata znam tego Pana /z mediów / i dalej twierdzę,że robi to pod publiczkę,mogę się mylić, ale taka jest moja opinia i proszę skoncentrować się na przekonaniu mnie,że się mylę. Czy to podłość kiedy piszę,żeby lepiej się zajął naszymi polskimi problemami,coraz bardziej ubożejącego społeczeństwa? czy mało jest problemów do rozwiązania na naszym podwórku?Czy Polska nie ma Rządu,odpowiednich władz,żeby zajęły się sprawą Polaków na Białorusi?Dlaczego nie interweniuje Unia Europejska? Nie wierzę w szczere intencje tego Pana. Czy piszę nieprawdę,że w Iraku też są Polacy? mało tego giną tam.Nie widać jakoś aby kandydatom na prezydenta śpieszyło się tam.Tam jest po prostu niebezpiecznie Pozatym jestem bardzo ostrożny w kwestii oceny tego co dzieje się na Białorusi za mało mam wiedzy na ten temat.Lepiej orientuję się w sytuacji naszego społeczeństwa,dzienne widzę ludzi na śmietniku w poszukiwaniu żywności i nędzę naszego społeczeństwa.Pamiętając o tym co Donald Tusk mówił na początku lat 90-tych,będąc jeszcze w innej partii niż jest teraz, po prostu mu nie wierzę i mam do tego prawo. Jeżeli chodzi o "ten szczególny dzień" to powiem,że szanuję bezprzykładne bohaterstwo Powstańców Warszawy,ze smutkiem jednak myślę,że ich bohaterstwo ich poświęcenie zostało zmarnowane. Kończąc myślę,że nie użyłem ani razu argumentu ad personam.Szanuję bardzo twoje zdanie,dałbym się zabić abyś mógł/a/głosić swoje zdanie lecz się z nim nie zgadzam.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: do majka 688 02.08.05, 00:04 Tak, to było do Ciebie. Wciąż okropnie się czuję, że pomyliłam odpowiedzi. Być może chatou już nie przeczyta moich przeprosin. Mam nadzieję, że chociaż Ty zdążysz przeczytać, o co mi chodziło. Nawiasem mówiąc, bardzo się cieszę, że wycofałam się z oceny personalnej i poprzestałam na ocenie samego postu. Jestem już spokojniejsza, ale nadal nie wycofuje się z zarzutu. Zarzuciłeś pośrednio Tuskowi, że wpojechał na Białoruś w celu ugrania procentów (wyborców), a nie wsparcia tamtejszych Polaków. Uważam to za podłe, jak każdą sytuację, gdy nie ma dobrego wyjścia - cokolwiek zrobisz, jesteś przegrany. Nie wiem, czy wiesz, ale socjobiolodzy w ten sposób walczą z ludźmi wierzącymi w dobro, altruistyczne motywy. Wszystko potrafią tak przekręcić, aby wykazać, że za każdym czynem kryje się egoizm. Na gruncie naukowym znaleziono już wyjście z tej pułapki (a priori zdefiniowanie, czym jest altruizm). Ale na gruncie polityki jest to trudne. Mógł Tusk nie pojechać, aby tacy jak Ty nie posądzali go o gierki wyborcze. Ale wtedy zawiódłby oczekiwania i nadzieje Polaków z Białorusi. Pojechał. Nie możesz wiedzieć, co nim kierowało. Ta pewność, że troska o własną przyszłość, była nieznośna (i - wg mnie - podła). To tyle. Ale nie żegnam się z Tobą, bo ten ostatni post pokazał, że byłabym równie okrutna i niesprawiedliwa, gdybym podtrzymała zdanie, że jesteś złym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: do majka 688 02.08.05, 10:02 Dziękuję za post.Na przyszłość adresuj go do derby6 a nie do majka 688.Ale to tylko drobna uwaga techniczna. Nie znam się na socjobiologii więc nie mogę prowadzić dyskursu na ten temat. Mówiąc bardzo oględnie wiem,że są różni ludzie m.innymi egoiści i altruiści.Tych pierwszych w moim /i nie tylko moim/ odczuciu jest przeważająca większość.W moim poprzednim poście napisałem:cyt."mam dopiero 54 lata znam tego Pana z mediów i dalej twierdzę,że robi to pod publiczkę,mogę się mylić,ale taka jest moja opinia"...koniec cytatu.Jak więc widzisz zakładałem,że mogę się mylić.Ty w dalszym ciągu uważasz,że to co napisałem było cyt.podłe.Dlaczego nie powiesz po prostu nie zgadzam się ztobą nie masz racji,przecież to proste.Nie chcę rozwijać tu wątku czym jest podłość zostańmy więc przy swoich opiniach.W dalszym ciągu powtarzam,że mamy wszyscy za mało wiedzy aby wiedzieć i komentować to co dzieje się na Białorusi,Ja tej pełnej wiedzy nie mam.Uważam,że mamy do rozwiązania konfliktu odpowiednie Polskie władze oraz przypominam jeteśmy członkami Unii Europejskiej.Kończąc zachęcam do przeczytania artykułu w GW oraz w innych mediach czy portalach na temat nadawania płatnych reklam wyborczych Tuska i Borowskiego,opinie prawników jak zwykle na ten temat są podzielone,ale warte do zastanowienia w kontekście mojej opinii o D.Tusku.Pozdrawiam serdecznie.Oto początek tego artykułu:TVP nadaje płatne reklamy wyborcze Tuska i Borowskiego. Obaj ubiegają się o fotel prezydenta, ale w reklamach o tym nie mówią. Dlaczego? Bo kandydaci na prezydenta nie mają jeszcze prawa reklamować się w mediach. PKW ma dziś ogłosić komunikat w tej sprawie I tak telewizyjna reklamówka lidera Platformy informuje oszczędnie: "Tusk - kandydat PO". A Borowski zachęca do wstąpienia do jego partii SdPl. - Faktycznie jest problem, czy to reklamy kandydatów na posłów, czy na prezydenta - mówi "Gazecie" Miłosz Wilkanowicz, ekspert zespołu prawnego Krajowego Biura Wyborczego. Dlaczego? Bo nadawanie już teraz płatnych reklam kandydatów na prezydenta jest sprzeczne z prawem. W myśl ordynacji prezydenckiej, płatne reklamówki mogą być nadawane w mediach dopiero na dwa tygodnie przed dniem wyborów, czyli 24 września. Jest i drugie ograniczenie: czas reklam płatnych nie może przekroczyć 15 proc. przyznanego kandydatowi czasu płatnego. Jeszcze nie wiadomo, po ile minut wypadnie na kandydata, bo zależy to od tego, ilu ostatecznie się zgłosi. W telewizji jest do podziału między kandydatów 25 godzin. Jeśli więc kandydatów byłoby np. 10, każdy miałby prawo do 2,5 godziny. Czyli jeden kandydat miałby w sumie zaledwie ok. 3 min na płatną reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: do derby6 02.08.05, 17:08 OK, strasznie się wczoraj zagolopowałam - niesiona na patriotycznej fali, z ręką na sercu o godzinie W (choć sama w domu wtedy byłam). Zabolał mnie Twój pierwszy wpis - w nim nie było trybu przypuszczającego, tylko "czysta pewność". Twoja odpowiedź do mnie zawiera już taki tryb i możesz mi wierzyć, że gdyby Twój pierwszy wpis był podobny, to bym tak nie zareagowała. Rozmawiałam wczoraj z mężem o "naszym sporze", przyznając się do swego potępiającego wpisu. Oczywiście, nie podobał mu się tak frontalny atak na Ciebie. Ale merytorycznie mi przyznał rację. Po pierwsze, okres kampanii trwa i zachowanie każdego kandydata jest symptomatyczne. "Miłościwie nam panującego" również (jego milczenie). Po drugie, wyjazd Tuska na Białoruś był nie tylko dla Polaków stamtąd, ale też i dla nas - Tusk pokazał poprzez swe bezpośrednie działanie, a nie deklarację słowną, jak powinien zachować się mąż stanu. Kwestia trwania kampanii nie jest rozwiązana w sposób umożliwiający nam - wyborcom - dokonanie przemyślanego wyboru. Oficjalny czas dwóch tygodni jest za krótki dla tych, którzy nie określili swych preferencji. Reakcje na bieżące wydarzenia są zresztą dla mnie istotniejszą wskazówką niż spoty reklamowe. Szczerze mówiąc, na ogół ich nie oglądam. Znacznie ważniejszy był dla mnie wyjazd Tuska. Nie masz chyba wątpliwości, że Tusk to mój kandydat. I jeszcze jedno. Jego wybór to nie jest dla mnie "mniejsze zło", choć dodam, że mam swój ideał. Gdyby to było możliwe, to ze 100-proc. przekonaniem głosowałabym na Władysława Bartoszewskiego. Serdecznie pozdrawiam. Odwołuję wszystkie złe rzeczy, jakie napisałam o Tobie. Jeśli możesz, to zapomnij i wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: majka 688 02.08.05, 18:00 Niczego nie muszę ci wybaczać i niczego nie muszę,- i nie pamiętam.Powiedziałem że każdy ma prawo do swojej oceny kandydata na prezydenta,szanuję twoją ocenę lecz się z nią nie zgadzam,jeżeli chodzi o D.Tuska bo o nim wiedliśmy spór. Wszelka polemika polega na tym,że ma się różne opinie- lecz polemika ma być siłą argumentów a nie argumentem siły.Tak odebrałem twoje "argumentum ad personam" O.K już jest wszystko w porządku nie mam żadnej urazy,cenią sobie tę polemikę. Co do miłościwie paującego A.K - to masz oczywiście rację, cóż -aby wypowiedzieć się bardzo szczegółowo na forum musiałbym ustosunkować się do wielu osób jak również do wielu problemów na to trzeba dużo czasu,/którego aż tak dużo nie mam/ Pozdrawiam serdecznie -może się jeszcze spotkamy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: do majka 688 02.08.05, 09:58 Miej pretensje do siebie. Argumenty i sposób ich zaprezentowania u każdego, kto zna retorykę komunistyczną kojarzą się jednoznacznie. Rozwinąłeś i jest lepiej co nie znaczy, że dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re:do chateau 02.08.05, 11:57 Tu nie chodzi o pretensje,o to, o co mi chodzi wyłożyłem w poście do majki 688 nie będe więc się powtarzał.Lepiej czy dobrze to nie ma znaczenia wyraziłem swoją opinię a ocena tej opinii oczywiście należy do Was. Nie rozumiem tej retoryki komunistycznej ? czy chodzi ci o moje słowa:"lepiej się zajmij ojcem Rydzykiem-bo brakuje mu pieniędzy" oczywiście,że to był cynizm z mojej strony/mogłem to ująć inaczej/ale z wiadomym podtekstem.Wybacz.... to w ferworze dyskusji.To nie ma nic wspólnego z retoryką komunistyczną,której nie uprawiałem i nie uprawiam.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re:do chateau 02.08.05, 13:06 I o Rydzyka i parę innych argumentów też. Lud prosty określa tego typu argumenty mianem "poniżej pasa". Ja po prostu jestem trochę uczulony na argumentację bliską propagandzie ale o gustach się nie dyskutuje ;) Oczywiste, że w Kraju dzieje się dużo rzeczy złych. O wyższości jednych problemów nad drugimi nie czuję się na siłach wyrokować. Mnie się wydaje oczywiste, że Tusk wyjazdem na Białoruś: 1. pokazał, że potrafi szybko podejmować decyzje 2. realnie wsparł Polaków na Białorusi 3. oddał odczucia dużej części społeczeństwa 4. wykazał konsekwencję (PO jest _jedynym_ ugrupowaniem wspierającym czynnie demokratyzację Białorusi) 5. próbuje zwiększyć swoje szanse w kampanii prezydenckiej. podana kolejność przypadkowa ;) Serdeczności PS - jakby DT pojechał do wsi poPGRrowskiej pochylić się z troską nad losem biednych dzieci to by mnie szlag trafił. Nie ze względu na dzieci, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re:do chateau 02.08.05, 22:47 Ja też jestem lud prosty-to gwoli informacji.Co dla ciebie jest argumentami poniżej pasa nie musi być dla mnie -logika.Jeżeli chodzi o argumentację bliską propagandzie to mam odmienne zdanie.Jeżeli nie czujesz się na siłach wyrokować o argumentacji bliską propagandzie to nie dyskutuj,tak jak ja,- jeżeli nie mam wiedzy dostatecznej- czy Ty ją posiadasz? w stopniu pozwalającym na takie dyskusje? Co do gustów to pozwół,że pominę to milczeniem.Przepraszam nie chcę Cię urazić. Jeżeli nie iczujesz się na siłach dyskutować o wyższości jednych problemów nad drugimi w kraju dowodzi to jednego - nie masz wystarczających argumentów.A to jest w moim odczuciu smutne......!To co Tobie wydaje się słuszne mnie się aż tak oczywiste nie wydaje.Co do Twoich argumentów odnośnie wyjazdu D.Tuska na Białoruś,to szanuję Twoje zdanie lecz się zupełnie z nim nie zgadzam!Myślę,że się jeszcze na forum spotkamy i podyskutujemy.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Tusk "użytecznym idiotą"? 01.08.05, 21:05 TO MNIE NIE DZIWI DZIEJA SIE RZECZY PODLE ZGADZAM SIE Z TOBA ,ALE SIE TEMU NIE DZIWIE RZADZI SLD SOBOTKA INFORMUJE MAFIE,BIERZE W TYM UDZIAL I INNI DZIŁACZE Z SLD,KUPOWANIE I UCHWALANIE USTAW,AFERY NIEGOSPODARNOSC ZYCIE NA KREDYT DŁUG PUBLICZNY 55%U STOS,PKB TZW KRYZYS FINANSÓW PUBLICZNYCH.Dobrze ze pojechal dlaczego nie zrobił tego nikt z bardzo licznej ekipy naszego pierwszego ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 GDZIE JEST NASZ PREZYDENT ?????????????????/? 01.08.05, 21:06 TO MNIE NIE DZIWI DZIEJA SIE RZECZY PODLE ZGADZAM SIE Z TOBA ,ALE SIE TEMU NIE DZIWIE RZADZI SLD SOBOTKA INFORMUJE MAFIE,BIERZE W TYM UDZIAL I INNI DZIŁACZE Z SLD,KUPOWANIE I UCHWALANIE USTAW,AFERY NIEGOSPODARNOSC ZYCIE NA KREDYT DŁUG PUBLICZNY 55%U STOS,PKB TZW KRYZYS FINANSÓW PUBLICZNYCH.Dobrze ze pojechal dlaczego nie zrobił tego nikt z bardzo licznej ekipy naszego pierwszego ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
start-line Re: Tusk: Polacy na Białorusi potrzebują rzetelne 01.08.05, 19:34 Eva /tak jak Timur/ i jej dtuzyna w akcji. :)) At ruska swolocz - placa w rublach czy dolarach? Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Polska prostytutką... 01.08.05, 19:44 slyszeliscie?! Potrzebna jest nam nowa wyprawa na Kijow!A potem dalej, na Moskwe - po tych wyczynach Putina Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Polska prostytutką... 01.08.05, 19:57 Nie trzymasz poziomu nędzniku. Skąd chcesz się wyprawiać na Kijów? Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Polska prostytutką... 01.08.05, 20:05 Dokładnie o taką reakcję chodzi tym, którzy chcą wmówić UE, że Polacy to rusofoby itp. Ćwicz raczej intelektualny oręż - ten przyda się nam z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Polska prostytutką... 02.08.05, 08:54 Nowa wyprawa na Kijow do Minska ;-). Dajesz sie glupio prowokowac. To nie ma zadnego kontekstu narodowego, po prostu wzieli sie za duza i niezalezna organizacje, rownie dobrze moglby to byc zwiazek rowerzystow. push.sp napisała: > slyszeliscie?! > Potrzebna jest nam nowa wyprawa na Kijow!A potem dalej, na Moskwe - po tych > wyczynach Putina Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Re: Tusk: Polacy na Białorusi potrzebują rzetelne 02.08.05, 17:54 D0ONALD!!!Toż twoje postępowanie przed wyborami to wielka kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś