Dodaj do ulubionych

nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj watek!!

IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 14:38
6 sierpnia 1945. Zrzucenie bomby atomowej na Hiroszimę. Śmierć poniosło 78
tysięcy mieszkańców, 38 tysięcy odniosło obrażenia. Trzy dni później bombę
taką zrzucono na Nagasaki

jesli nie za krzywdy wspolczesne , to chociaz za hiroszime zaplacili !!
Obserwuj wątek
    • Gość: creep uwazaj ! IP: *.MaxTNT1.pdq.net 11.09.02, 15:08
      Tak jak kiedys mielismy komunistyczno cenzure tak teraz mamy nowo cenzure bo
      mamy nowego Wielkiego Brata, USA.

czemu cie zaskoczylo ze skasowali twoj watek ?
      Cenzura jest cenzura.

A co za roznica miedzy lizydupstwem do ZSRR i lizydupstwem do USA ?
      Zadna.
      Lizyduspstwo jest uprawiane przez male narody.
      • Gość: J.K. Poklady glupoty, przeogromne... IP: *.scheins / 192.120.171.* 11.09.02, 15:54
        Tylko niechec do USA Toba powoduje...

Historycy dawno juz udowodnili, ze Japonczycy (bez uzycia "A")
        broniliby sie jeszcze kilka miesiecy i zgineloby ich jeszcze z milion.

Wiec nie wiem, kto tu komu ma dziekowac "realisto"
        • Gość: realista Re: Poklady glupoty, przeogromne... IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:04
          ok,podziekujmy USA za wybawienie narodu japonskiego z grozby ewentualnej
          smierci miliona niewinnych , i za zabibie tylko 78 tysiecy !

niechec do USA ? a co mam ich kochac ?
          moze za miliony niewinnych Indian ?
          • sterne Re: Poklady glupoty, przeogromne... 11.09.02, 16:06
            dlaczego nie dażysz taką nienawiścią np. hiszpanów on tez zabijali indian tyle
            że z Ameryki Południowej
            • Gość: realista Re: Poklady glupoty, przeogromne... IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:18
              bo nie o nich tu mowa !
              nie oni wciagaja caly swiat w swe swieto narodowe !
              hiszpania nie w glowie ma kreowanie sie na nieszczesliwego , poszkodowanego
              bohatera !
              chociaz i tam sa zamachy - kraj baskow .
              a ze nie na taka skale ,no coz ,nie na taka skale zaszla za skore
              poszkodowanym !
              • sterne Re: Poklady glupoty, przeogromne... 11.09.02, 16:26
                Mam na to swoja teorię: Ameryka zawsze była postrzegana jako i nadal jest jako
                kraina szczęśliwości gdzie wszystkie marzenia się spełaniają. Przez lata
                ściągały tam masy z całego świata. Tą zbieraninę ludzi nie łączą wieki wspólnej
                historii walki z najeźcą oni te więzi próbuja nadal tworzyć i potrzebne są im
                takie właśnie święta. Prawie każda rodzina w Polsce ma w Stanach rodzine i
                podobnie pewnie jest tak w każdym kraju w Europie. Ameryka to takie miejsce
                gdzie mieszkają wszystkie narody.
                • Gość: realista Re: Poklady glupoty, przeogromne... IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:30
                  kraina szczesliwosci ? prosty sposob na wyciagniecie cie z bledu . obejrzyj
                  sobie film "szczesliwego nowego yorku".

a ja rodziny w stanach i w europie nie mam , ani nikt z moich znajomych !
                  czyzbysmy byli ta patriotyczna mniejszoscia , ktora swego kraju dla wygod nie
                  zdradzila ?

• sterne Re: Poklady glupoty, przeogromne... 11.09.02, 17:19
                    może sam nie wiesz i zdziwisz się jak otrzymasz spadek po wujku z Ameryki
          • Gość: m Re: Poklady glupoty, przeogromne... IP: *.SBI.COM 11.09.02, 16:19
            chocby za to ze po niemiecku lub rosyujsku nie szczekasz

Gość portalu: realista napisał(a):

> ok,podziekujmy USA za wybawienie narodu japonskiego z grozby ewentualnej
            > smierci miliona niewinnych , i za zabibie tylko 78 tysiecy !
            >
            > niechec do USA ? a co mam ich kochac ?
            > moze za miliony niewinnych Indian ?
    • kingfish Szkoda tylko ze 11.09.02, 16:16
      Szkoda tylko ze niezuwazyles ze to wlasnie Japonia zaatakowala USA. Ja zawsze
      uwazalem i zawsze bede takiego zdania ze jesli zaatakujesz mnie, moja rodzine,
      moich bliskich albo moj kraj to badz gotowy do przygotowania siebie samego,
      swoja rodzine, swoich bliskich i swoj kraj na moja odpowiedz ktora powinna byc
      100 razy brutalniejsza.
      Banda prostakow odpowiedzialnych za 9/11 nie ma prawa do zycia i mam nadzieje
      ze jeden po drugim, jesli to nawet znaczy jeden kraj po drugim, USA pozbedzie
      sie naszych wrogow tak jak pozbylismy sie Japoni podczas drugiej wojny
      swiatowej.

• Gość: realista Re: Szkoda tylko ze IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:20
        przyjdzie tez czas na polske , jesli tylko przestanie byc USA potrzebna jako
        zywa tarcza na pierwszym froncie krajow arabskich !
        • kingfish Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 16:28

> przyjdzie tez czas na polske , jesli tylko przestanie byc USA potrzebna jako
          > zywa tarcza na pierwszym froncie krajow arabskich !

Blah,blah, blah. Czy warto z tob a rozmawiac skoro zaczynasz rozmowe w tak
          idiotyczny, zupelnie bezsensowny sposob?
          • Gość: realista Re: Szkoda tylko ze IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:34
            a co tobie sie podoba ze nasi polscy zolnierze sa wysylani do afganistanu i
            iraku aby walczyc o interesy USA ???
            a moze swojego syna bys wyslal ?

• kingfish Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 17:28

> a co tobie sie podoba ze nasi polscy zolnierze sa wysylani do afganistanu i
              > iraku aby walczyc o interesy USA ???
              > a moze swojego syna bys wyslal ?

Podoba mi sie to ze USA pomimo opini publicznej ktora sprzeciwiala sie atakowi
              na Afganistan i teraz sprzeciwia sie usuniecia Sadamma miala odwage wpierdolic
              Taliba i bedzie miala odwage usunac Sadama. To mie sie bardzo podoba poniewaz
              opinia publiczna jeszcze nikt nigy nie zatrzymal terroryzmu i nie wygral wojny.

Polskie zaangazowanie jest zupelnie oddzielna sprawa. Polska nie musi nalezec
              do ONZ ale jesli chce to musi pamietac ze z tego sie nie tylko korzysta ale z
              tym przychodza pewne obowiazki. Nikt Polski nie zmusz do wysylania wojska i
              zapewniam cie ze nikomu nie jest to potrzebne. Chyba ty i ja rozumiemy ze
              Polska obecnos jest tylko symboliczna jako poparcie dla swojego
              sojusznika.Jesli sojusznik ci sie niepodoba to proponuje rozmowe z rzadem
              polskim a nie ze mna.
        • Gość: . Re: Szkoda tylko ze IP: 204.52.178.* 11.09.02, 18:36
          Realista!
          czy wiesz ,ze istnieja w Polsce lekarze i instytucje, ktore moglyby ci pomoc?
      • Gość: realista Re: Szkoda tylko ze IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:24
        czyli jestes tez za tym aby wyslac bombe atomowa na Niemcy i zabic w tym kraju
        wszystko co sie rusza ? no bo przeciez to oni nas zaatakowali !

sorry polakiem jestem , ale nigdy nie zgladzilbym ich kraju tylko dlatego ,ze
        ich zolnierze i rzad zdecydowali zagarnac polske.
        to nie prosci ludzie ponosza za to odpowiedzialnosc !
        • sterne Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 16:29
          A to twoje słowa:
          <<jesli nie za krzywdy wspolczesne , to chociaz za hiroszime zaplacili !!>>
          czy wswzyscy którzy zgineli byli winni?

• Gość: realista Re: Szkoda tylko ze IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:32
            to byl atak terrorystyczny - zbrodnia . zgineli niewinni ale zaplacila za to
            ameryka .

ale to nie byly dzialania podjete przez rzad demokratycznego kraju !!
            • kingfish Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 16:44

> to byl atak terrorystyczny - zbrodnia . zgineli niewinni ale zaplacila za to
              > ameryka .
              >
              > ale to nie byly dzialania podjete przez rzad demokratycznego kraju !!

A co to za roznica czy bylo to rzad demokratycznego kraju? Trupy sa trupami i
              mam nadzieje ze USA zrobi WSZYSTKO co jest w mocy tego kraju zeby do tego
              jeszcze raz niedopuscic. Jesli nawet znaczy to ze musimy pozbyc sie przewudcow
              tych krajow ktore pomagaja i ochraniaja terrorystow czyli, wojna w ktorej
              zginie wielu niewinnych ludzi. Taka jest realnos realisto.

• sterne Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 16:54
              dokładnie mówiąc przez jednego człowieka
        • kingfish Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 16:36

> czyli jestes tez za tym aby wyslac bombe atomowa na Niemcy i zabic w tym
          kraju
          > wszystko co sie rusza ? no bo przeciez to oni nas zaatakowali !
          >
          > sorry polakiem jestem , ale nigdy nie zgladzilbym ich kraju tylko dlatego ,ze
          > ich zolnierze i rzad zdecydowali zagarnac polske.
          > to nie prosci ludzie ponosza za to odpowiedzialnosc !

Wlasnie o takie cos chodzi terrorysta. Tak nas chca pokonac. Oni beda mordowac
          naszych cywilow a my mamy szukac ich wojska ktore sie chowa miedzy cywilami.

A pomysl o II Wojnie Swiatowej. Kogo bombardowala Anglia, USA i nawet Polskie
          lotnicteo??
          Czy z Angli lecialy bombowce do Niemiec zeby bombardowac wojsko niemieckie?
          Bombardowalo sie cale miasta az przeciwnik na kolana padl! Tak wyglada wojna!
          Jak ci sie to sie komus nie podoba to radze nie zaczynac czegos, (WTC), czego
          nie mozesz skonczyc i wygrac.
          • Gość: realista Re: Szkoda tylko ze IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 16:40
            bombardowac a zrzucic bombe atomowa , to dwie calkiem odrebne sprawy !

bombardowan bylo wiele , ale kto jeszcze odwazyl sie taki akt terroru jak bomba
            atomowa ?? wyniszczenie calej ludzkosci danego panstwa, czy miasta ...
            wszystkich kobiet, dzieci , starcow...
            a kto nie padl spalony , to i tak potem wykanczal sie powoli , a w najlepszym
            wypadku rodzil potworki !
            • kingfish Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 16:58

> bombardowac a zrzucic bombe atomowa , to dwie calkiem odrebne sprawy !
              >
              > bombardowan bylo wiele , ale kto jeszcze odwazyl sie taki akt terroru jak
              bomba
              >
              > atomowa ?? wyniszczenie calej ludzkosci danego panstwa, czy miasta ...
              > wszystkich kobiet, dzieci , starcow...
              > a kto nie padl spalony , to i tak potem wykanczal sie powoli , a w najlepszym
              > wypadku rodzil potworki !

Tak zeczywiscie to jest wielka roznica czy jedna zamiast setki bomb zniszczyly
              miasto. Wiesz jaka jest roznica? Jedna bomba jest szybsza. W Europie podczas
              IIWS cale miasta byly zniwelowane! Setki tytsiace cywilow zginelo podczas
              bombardowan przeprowadzanych przez Anglie, USA i wiele innych krajow. A pomysl
              tylko o tym czy ktos wtedy plakal i narzekal ze niewinni ludzie gineli? Wiesz
              dlaczego nie? Bo myslacy ludzie kochaja swoje zycie bardziej niz zycie swojego
              przeciwnika i nawet rodzin czy narodu przeciwnika ktory ma zamiar odebrac twoje
              zycie.
              Czy w twoich oczach zabice kogos szabla jest ok ale bron boze nie wolno uzyc
              pistoletu?

• Gość: Fax Re: Szkoda tylko ze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 18:08
                kingfish napisała:

> Gość portalu: realista napisał(a):
                >
                > > bombardowac a zrzucic bombe atomowa , to dwie calkiem odrebne sprawy !
                > >
                > > bombardowan bylo wiele , ale kto jeszcze odwazyl sie taki akt terroru jak
                > bomba
                > >
                > > atomowa ?? wyniszczenie calej ludzkosci danego panstwa, czy miasta ...
                > > wszystkich kobiet, dzieci , starcow...
                > > a kto nie padl spalony , to i tak potem wykanczal sie powoli , a w najleps
                > zym
                > > wypadku rodzil potworki !
                >
                > Tak zeczywiscie to jest wielka roznica czy jedna zamiast setki bomb
                zniszczyly
                > miasto. Wiesz jaka jest roznica? Jedna bomba jest szybsza. W Europie podczas
                > IIWS cale miasta byly zniwelowane! Setki tytsiace cywilow zginelo podczas
                > bombardowan przeprowadzanych przez Anglie, USA i wiele innych krajow. A
                pomysl
                > tylko o tym czy ktos wtedy plakal i narzekal ze niewinni ludzie gineli? Wiesz
                > dlaczego nie? Bo myslacy ludzie kochaja swoje zycie bardziej niz zycie
                swojego
                > przeciwnika i nawet rodzin czy narodu przeciwnika ktory ma zamiar odebrac
                twoje
                >
                > zycie.
                > Czy w twoich oczach zabice kogos szabla jest ok ale bron boze nie wolno uzyc
                > pistoletu?
                >
                Roznica przede wszyst kim jest w rodzaju bomby. I koniecznosci bombardowania.
                Jak chcieli nastraszyc Japonczykow mogli to zrobic zucajc bombe na niezludniony
                teren. Efekt byl by ten sam . Poprostu to byli proby, odrazu po kapitulacii, a
                to znaczy odrazu po wybuchach, przyjchalo ekipy naukowe, ktore badali skutki
                uzycia tej bomby i zrobili sporo niezwykle cennych wnioskow dotyczacych uzycia
                tego nowego rodzaju broni. To byl eksperiment nic wiecej. W owszem napastnika
                trzeba uczyc, ale jak jakis dzieciak napadni na ciebie i ty dasz jesmu dobry
                wycisk, czy rozwalisz juz lezącemu glowe siekierą? Co do bombardowan dywanowych
                pod czas wojny swiatowej, prawie wszysce są zgodni ze oni nie mieli wiekszego
                znaczenia militarnego.Anglicy juz nie raz po wojnie watpili w sens tych
                nalotow. Niemcy tak czy owak walczyli do samego konca i nawet na produkcije
                przemyslową naloty wplyneli w niewielkim stopnu. Izrail ma broń jądrowa, to
                moze musi uzyć bomby raz i nazawsze, zamiast swoich operacij antyarabskich
                ktore i tak będą trwać wiecznie. Jak chcesz zabic kogoś niema roznicy czy jest
                to pistolet ,czy szabla. Pytanie powstaje kiedy chcesz zabic jak najwiecej i
                jak najszybczej. Niewatpile ze uzycie bomby A czy H czesto oplaci sie z
                wojskowego punktu widzenia, ale są przeciez jeszcze inne rzeczi. Zabijac
                dzieci, ktore nawet jeszcze nie urodzily sie i nie są jeszcze nawet poczęte, to
                jest naprawde coś.
              • t_kwon Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 19:15
                Drogi Kingfish

Atak na WTC to chyba najwieksza zbrodnia jaka wydazyla sie za mego zycia
                Winni musza byc surowo ukarani i do powtorzenia nie wolno dopuscic.
                Jednak jak to zrobic ?

Piszesz:
                “Banda prostakow odpowiedzialnych za 9/11 nie ma prawa do zycia i mam nadzieje
                ze jeden po drugim, jesli to nawet znaczy jeden kraj po drugim, USA pozbedzie
                sie naszych wrogow tak jak pozbylismy sie Japoni podczas drugiej wojny
                swiatowej. „

Nie wiem czym zajmujesz sie na codzien ale nie przypuszczam, ze potrafilbys
                poprowadzic samolot tak precyzyjnie jak tego dokonali terrorysci.Myslisz, ze to
                potrafi byle prostak ?

Piszesz dalej
                ”Podoba mi sie to ze USA pomimo opini publicznej ktora sprzeciwiala sie atakowi
                na Afganistan i teraz sprzeciwia sie usuniecia Sadamma miala odwage wpierdolic
                Taliba i bedzie miala odwage usunac Sadama. To mie sie bardzo podoba poniewaz
                opinia publiczna jeszcze nikt nigy nie zatrzymal terroryzmu i nie wygral wojny.“

Widze ze dla Ciebie rozwiazania silowe sa jedynie sluszne.
                Czy uwazasz, ze akcja militarna w Afganistanie to dobrym przykladem do
                nasladowania ?
                Celem miala byc likwidacja Bin Ladena i tego celu nie osiagnieto.
                O uregulowanej sytuacji w kraju tez mowic nie mozna.
                Co zatem osiagnieto ?

”Polskie zaangazowanie jest zupelnie oddzielna sprawa. Polska nie musi nalezec
                do ONZ ale jesli chce to musi pamietac ze z tego sie nie tylko korzysta ale z
                tym przychodza pewne obowiazki.“

Nie moge sobie przypomniec by ONZ udzielilo mandatu do ataku na Irak.

“A co to za roznica czy bylo to rzad demokratycznego kraju? Trupy sa trupami i
                mam nadzieje ze USA zrobi WSZYSTKO co jest w mocy tego kraju zeby do tego
                jeszcze raz niedopuscici.”

Zbombardujmy wszystkich, ktorzy spowodowali wypadek drogowy w ktorym zgineli
                ludzie.

Wiem, ze podchodzisz do sprawy bardzo emocjonalnie i masz swoje powody,
                ale ja mam powazne objekcje co do tego, czy tego rodzaju silowe rozwiazania
                bez planu kompleksowego rozwiazania problemow w tym rejonie moga przyniesc
                prawdziwy postep na dluzsza mete.
                Nie wystarczy usunac Sadama. Trzeba wiedziec co dalej.

Wyrazy uszanowania

• kingfish Re: Szkoda tylko ze 11.09.02, 23:53
                  t_kwon napisał:

> Drogi Kingfish
                  >
                  > Atak na WTC to chyba najwieksza zbrodnia jaka wydazyla sie za mego zycia
                  > Winni musza byc surowo ukarani i do powtorzenia nie wolno dopuscic.
                  > Jednak jak to zrobic ?
                  >
                  > Piszesz:
                  > “Banda prostakow odpowiedzialnych za 9/11 nie ma prawa do zycia i mam nad
                  > zieje
                  > ze jeden po drugim, jesli to nawet znaczy jeden kraj po drugim, USA pozbedzie
                  > sie naszych wrogow tak jak pozbylismy sie Japoni podczas drugiej wojny
                  > swiatowej. „
                  >
                  > Nie wiem czym zajmujesz sie na codzien ale nie przypuszczam, ze potrafilbys
                  > poprowadzic samolot tak precyzyjnie jak tego dokonali terrorysci.Myslisz, ze
                  to
                  >
                  > potrafi byle prostak ?

Nie jestem pewny czy strasz mi się zasugerować ze oni, (terroryści), nie są
                  prostakami bo im się udało samolotem w budynek wlecieć czy tez chcesz
                  zasugerować ze oni do tego nie są zdolni I ktoś inny był w to zamieszany.
                  Postaram się odpowiedzieć: Zaraz po 9-11 oglądałem wywiad y pilotem Continetla
                  Airline, tu w US, którego miedzy innymi zapytano jak trudno byłoby nauczyć
                  nowicjusza jak prowadzić samolot. Odpowiedział że samo latanie bez lądowania
                  wymaga tylko jednej do paru godzin na symulatorze. Powiedział że osoba która
                  nigdy nie miała nic do czynienia po paru godzinach potrafiłaby w bezchmurny,
                  bez wiatrowy dzień uderzyć samolotem w budynek znacznie mniejszy niż WTC.
                  Tak, ja dalej uważam że prostactwo dokonało tego czynu ale nie tylko dlatego
                  że zamordowano tysiące niewinnych ludzi. Czyn tych paru arabów na zawsze
                  zmienił nasz pogląd na ich świat który nagle wydaje się dla amerykanów światem
                  nienawiści i terroru. Tylko nie pisz mi że jest to niesprawiedliwe bo ja sobie
                  z tego zdaje sprawę. Ja ci tylko mówię jak jest bo widzę to co dziennie na
                  własne oczy. Nie mów też że to nie ma znaczenia bo ja ci powiem że ma. Tylko
                  opinia publiczna w USA jest w stanie powstrzymać atak na przykład na Afganistan
                  czy Iraq ale ta opinia publiczna już tego nie zrobi. Prostacy strzelili sobie w
                  nogę.

>
                  > Piszesz dalej
                  > ”Podoba mi sie to ze USA pomimo opini publicznej ktora sprzeciwiala sie a
                  > takowi
                  > na Afganistan i teraz sprzeciwia sie usuniecia Sadamma miala odwage
                  wpierdolic
                  > Taliba i bedzie miala odwage usunac Sadama. To mie sie bardzo podoba poniewaz
                  > opinia publiczna jeszcze nikt nigy nie zatrzymal terroryzmu i nie wygral
                  wojny.
                  > “
                  >
                  > Widze ze dla Ciebie rozwiazania silowe sa jedynie sluszne.
                  > Czy uwazasz, ze akcja militarna w Afganistanie to dobrym przykladem do
                  > nasladowania ?
                  > Celem miala byc likwidacja Bin Ladena i tego celu nie osiagnieto.
                  > O uregulowanej sytuacji w kraju tez mowic nie mozna.
                  > Co zatem osiagnieto ?

Celem nie była tylko likwidacja Osamy.( zresztą w moich oczach był on
                  zlikwidowany). Osama jest symbolem i sam jest zupełnie nie groźny tak jak żaden
                  terrorysta jest niegroźny bez czyjegoś finansowego poparcia i ochrony.
                  Afganistan ochraniał tego bydlaka i nie oddał go naszym władzą i za to właśnie
                  nie ma już Talibów i nie ma już w Afganistanie popieranych przez rząd obozów
                  AlKedy. Jestem pewny że Iraq, Iran i Syrja zrozumiała że tolerowanie terroryzmu
                  nie będzie tolerowane przez USA. Taki był nasz cel i nasz rząd/prezydent
                  ogłosił to po 9-11 całemu światu: Nie będziemy tolerować rządów które
                  wspierają, pomagają albo chronią terrorystów. Nigdy nie złapiesz wszystkich
                  terrorystów ale jeśli zlikwidujesz tych którzy ich finansowo popierają to
                  naprawdę nie będzie to potrzebne.

>
                  > ”Polskie zaangazowanie jest zupelnie oddzielna sprawa. Polska nie musi na
                  > lezec
                  > do ONZ ale jesli chce to musi pamietac ze z tego sie nie tylko korzysta ale z
                  > tym przychodza pewne obowiazki.“
                  >
                  > Nie moge sobie przypomniec by ONZ udzielilo mandatu do ataku na Irak.

Był w Afganistanie i może będzie na Irak. Zaangażowanie Polski jest sprawa
                  Polaków mieszkających w Polsce dlatego wolę się w to nie wdawać. Napisz do
                  swojego rządu a nie do rządu USA.

>
                  >
                  > “A co to za roznica czy bylo to rzad demokratycznego kraju? Trupy sa trup
                  > ami i
                  > mam nadzieje ze USA zrobi WSZYSTKO co jest w mocy tego kraju zeby do tego
                  > jeszcze raz niedopuscici.”
                  >
                  > Zbombardujmy wszystkich, ktorzy spowodowali wypadek drogowy w ktorym zgineli
                  > ludzie.
                  >
                  > Wiem, ze podchodzisz do sprawy bardzo emocjonalnie i masz swoje powody,
                  > ale ja mam powazne objekcje co do tego, czy tego rodzaju silowe rozwiazania
                  > bez planu

Jest plan. Trzeba zlikwidować władze każdego kraju które są przyczyną albo
                  wspomagają terrorystą. Wiemy które kraje do tej pory maczały w tym paluszki.
                  Niech te kraje same podejmą decyzję czy droga terroryzmu jest warta podzielnia
                  losu Talibów i już wkrótce Sadamma.Oczywiście ty mówisz o innych planach:-(
                  Niestety jak ktoś ci walnie w mordę i leżysz na podłodze patrząc się jak ten
                  typek wyciąga nóż żeby cię wykończyć, nie ma czasu się zastanawiać czy powodem
                  jego zachowania było nieszczęśliwe dzieciństwo.

kompleksowego rozwiazania problemow w tym rejonie moga przyniesc
                  > prawdziwy postep na dluzsza mete.
                  > Nie wystarczy usunac Sadama. Trzeba wiedziec co dalej.

Co dalej będzie, będzie zależało jak kraje takie jak Iran czy Syria będą się
                  zachowywać. Nikt ich nie będzie atakował za grzechy już dawno popełnione ale
                  jeśli przywódcy tych krajów nie zejdą ze ścieżki terroryzmu mam nadzieje że ich
                  też się pozbędziemy. Terrorysta bez domu i środków do życie nie będzie dla nas
                  groźny

Pzdr
                  Kingfish

>
                  > Wyrazy uszanowania
                  >
                  • t_kwon Re: Do Kingfisha 12.09.02, 21:46
                    kingfish napisała:

>
                    > Nie jestem pewny czy strasz mi się zasugerować ze oni, (terroryści), nie są
                    > prostakami bo im się udało samolotem w budynek wlecieć czy tez chcesz
                    > zasugerować ze oni do tego nie są zdolni I ktoś inny był w to zamieszany.

Nie jestem z pewnoscia zwolennikiem karkolomnych teorii o spiskach.
                    Duzo bardziej interesuja mnie przyczyny dla, ktorych ludzie zdolni sa do
                    takiego czynu i powody dla ktorych wybrali za cel USA a nie jakikolwiek inny
                    kraj. Czy Ty masz na ten temat jakas teorie ?
                    Odpowiedz -bo sa prymitywni jest niezadawalajaca.

> Tak, ja dalej uważam że prostactwo dokonało tego czynu ale nie tylko dlatego
                    > że zamordowano tysiące niewinnych ludzi. Czyn tych paru arabów na zawsze
                    > zmienił nasz pogląd na ich świat który nagle wydaje się dla amerykanów
                    światem nienawiści i terroru. >

Zauwaz, ze dla nieamerykanow jest on taki od dawna.
                    Nienawisc prowadzaca do terroru ma swoje korzenie.
                    Wazne jest wykarczowanie tych korzeni a nie eskalacja nienawisci, ktora w
                    rezultacie prowadzi do jeszcze wiekszego terroru.Napewno.Jak nie dzisiaj to
                    jutro.

> z tego zdaje sprawę. Ja ci tylko mówię jak jest bo widzę to co dziennie na
                    > własne oczy. Nie mów też że to nie ma znaczenia bo ja ci powiem że ma. Tylko
                    > opinia publiczna w USA jest w stanie powstrzymać atak na przykład na
                    Afganistan czy Iraq ale ta opinia publiczna już tego nie zrobi. Prostacy
                    strzelili sobie w nogę.

Opinia publiczna ma to do siebie, ze sie zmienia.
                    Nie mozna wojny wygrac tylko z powietrza lub rekami innych (jak w Afganistanie)
                    W przypadku koniecznosci uzycia sil ladowych zaczna zjezdzac do USA trumny i
                    wtedy zobaczymy jak to jest z ta opinia publiczna. Przypomina mi sie Wietnam.

> Celem nie była tylko likwidacja Osamy.( zresztą w moich oczach był on
                    > zlikwidowany). Osama jest symbolem i sam jest zupełnie nie groźny tak jak
                    żaden terrorysta jest niegroźny bez czyjegoś finansowego poparcia i ochrony.
                    > Afganistan ochraniał tego bydlaka i nie oddał go naszym władzą i za to właśnie
                    > nie ma już Talibów i nie ma już w Afganistanie popieranych przez rząd obozów
                    > AlKedy. Jestem pewny że Iraq, Iran i Syrja zrozumiała że tolerowanie
                    terroryzmu nie będzie tolerowane przez USA. Taki był nasz cel i nasz
                    rząd/prezydent ogłosił to po 9-11 całemu światu: Nie będziemy tolerować rządów
                    które wspierają, pomagają albo chronią terrorystów. Nigdy nie złapiesz
                    wszystkich terrorystów ale jeśli zlikwidujesz tych którzy ich finansowo
                    popierają to naprawdę nie będzie to potrzebne.

Chcialbym bys mial racje ale nie sadze, ze jest to takie proste.
                    Wieloletnie embargo jakim oblozono Irak spowodowalo, ze ludzie zyja tam na
                    skraju nedzy i za ten stan nie bez racji obarczaja swiat zachodni.
                    Jak mogles zauwazyc nawet gdy narod przymiera glodem pieniedzy musi wystarczyc
                    na rozwoj sily militarnej.
                    Rzad mozna obalic ale sympatii narodu nie mozna bombardowaniami pozyskac.

> Jest plan. Trzeba zlikwidować władze każdego kraju które są przyczyną albo
                    > wspomagają terrorystą. Wiemy które kraje do tej pory maczały w tym paluszki.
                    > Niech te kraje same podejmą decyzję czy droga terroryzmu jest warta
                    podzielnia losu Talibów i już wkrótce Sadamma.

Jeszcze raz. Rzad obalic to dopiero pol drogi.

Oczywiście ty mówisz o innych planach:-(

Tak mysle o innych planach.
                    W konflikt na bliskim wschodzie zaangazowanych jest wiecej krajow.

> Co dalej będzie, będzie zależało jak kraje takie jak Iran czy Syria będą się
                    > zachowywać. Nikt ich nie będzie atakował za grzechy już dawno popełnione ale
                    > jeśli przywódcy tych krajów nie zejdą ze ścieżki terroryzmu mam nadzieje że
                    ich też się pozbędziemy. Terrorysta bez domu i środków do życie nie będzie dla
                    nas groźny

Sadze, ze zalezy to nie tylko od tego jak te kraje sie zachowaja.
                    Co do terrorysty bez domu to sadze, ze ten z gorskiej pieczary jest bardziej
                    grozny.
                    Najgrozniejsi sa ci, ktorzy nie maja nic do stracenia.

Uklony
                    t_kwon

>
                    > Pzdr
                    > Kingfish
                    >
                    >
                    >
                    >
                    > >
                    > > Wyrazy uszanowania
                    > >
                  • __helga Do Kingfisha 17.09.02, 09:31
                    Chyba juz mnie nie lubisz ??
    • Gość: doku Japończycy napadli na USA. Oni są winni tych ofiar IP: *.mofnet.gov.pl 11.09.02, 17:57
      Gość portalu: realista !! napisał(a):

> 6 sierpnia 1945. Zrzucenie bomby atomowej na Hiroszimę. Śmierć poniosło 78
      > tysięcy mieszkańców,

Amerykanie tymi bombami uratowali życie milionów Japończyków. Może nie wiesz,
      ale Japonia nie została pokonana tak jak Niemcy. Miała jeszcze wielką armię i
      flotę, mogła się bronić miesiącami do upadłego jak niemieccy debile. A co się
      stało? Oto cała ta wojskowa potęga dumnych samurajów, ten praktycznie
      nienaruszony jeszcze wojną kraj nagle zesrał się w gacie ze strachu na widok
      nowej broni. Panika wywołana bomba atomową uratowała Japonię przed takimi
      nalotami jak np. na Drezno, gdzie zwykłe bomby w kilka godzin zabiły 300
      (trzysta!) tysięcy ludzi. Wyobraź sobie ilu Japończyków zginęłoby podczas
      obrony kolejnych Japońskich miast, gdyby Bomba nie zmusiła ich do kapitulacji.
    • sewer_ Do realisty... 11.09.02, 18:19
      Wygladasz mi na wrazliwego czlowieka, nie lubisz USA, nie chcesz i boisz sie
      wojny.
      Bo gina na niej masy niewinnych ludzi...
      A myslisz, ze my chcemy tej wojny i jej sie nie boimy?

Mowi sie tu o terrorystach...
      Ale przeciez ten atak na WTC byl atakiem nie na NY, czy tylko USA, byl atakiem
      na symbol naszej cywilizacji (100 lat temu tym symnolem byla byc moze wieza
      Eifla).
      To byl atak, de facto, jezeli nie calego, to przynajmniej czesci Swiata Islamu
      na nasza Zachodnia Cywilizacje...
      Czy gdybysmy nie zareagowali, to myslisz, ze oni na tym poprzestana ?
      My wlasciwie nie mamy wyjscia. Wypowiedziano nam niekonwencjonalna wojne i
      naszym problemem jest, jak rownie niekonwencjonalnie na nia odpowiedziec...
      • werw Re: Do realisty... 11.09.02, 18:29
        To nie wrażliwy człowiek ale głąb i tyle. W wersji
        optymistycznej (dla niego) ociężały umysłowo, nawiedzony
        małolat
    • Gość: . Re: nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj wate IP: 204.52.178.* 11.09.02, 18:34

> tysięcy mieszkańców, 38 tysięcy odniosło obrażenia. Trzy dni później bombę
      > taką zrzucono na Nagasaki
      >
      > jesli nie za krzywdy wspolczesne , to chociaz za hiroszime zaplacili !!

to byla wojna debilu! to tak jakbys winil Polakow ze zabili tysiace Niemcow
      podczas drugiej wojny swaiatowej...
    • Gość: realista Re: nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj wate IP: *.abo.wanadoo.fr 11.09.02, 19:34
      aha ! czyli wczasie wojny wolno zrzucic "A" i wszystko jest cacy !
      a wiec pytam sie jeszcze raz !

na tyle krajow co posiada bombe aomowa ijest w konflikcie zbrojnym , dlaczego
      tylko ta nasza wspaniala ,demokratyczna , sielska i anielska ameryka sie
      zdobyla ???

i dlaczego chodza po swiecie takie glaby ktore twierdza ze zmasakrowanie calego
      miasta ,tysiecy ludzi, budynkow,zwierzat i przyrody bylo ok ?!?!?!

czy ktos sie moze wczuc w tragedie rodzin 78tys. osob zamordowanych w
      hieroszimie przez USA ?

a moze chcieliby oni tego samego na probe ????
      • Gość: . Re: nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj wate IP: 204.52.178.* 11.09.02, 19:37

> aha ! czyli wczasie wojny wolno zrzucic "A" i wszystko jest cacy !
        > a wiec pytam sie jeszcze raz !
        >
        > na tyle krajow co posiada bombe aomowa ijest w konflikcie zbrojnym ,
        dlaczego
        > tylko ta nasza wspaniala ,demokratyczna , sielska i anielska ameryka sie
        > zdobyla ???
        >

Moze dlatego, ze to byla ostatnia wojna swiatowa?
        • Gość: Ogorek Ameryka Ameryka IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.02, 20:05
          > Gość portalu: realista napisał(a):
          na tyle krajow co posiada bombe aomowa ijest w konflikcie zbrojnym ,
          dlaczego tylko ta nasza wspaniala ,demokratyczna , sielska i anielska ameryka
          sie zdobyla ???
          --------------------------
          Ameryka jest kierowana przez prezydenta i kongres.
          Ameryka ma wysoko wyksztalcone elity i dosc niski poziom intelektualny calej
          reszty (jakies 95%???).

Z takim narodem mozna zrobic wszystko - mozna mu wmowic wszystko - od dzisiaj
          ten jest "bohaterem" a ten "terrorysta". Do tego celu uzywa sie marketingu
          gazetowo-telewizyjnego.

Dlatego kongres (90% zydowski), media (w rekach zydowskich) i prezydent (tez w
          rekach zydowskich) moga tworzyc polityke (dla celow zydowskich) i przedstawiac
          ja jako wybor narodu amerykanskiego.

11.9 jest tragedia w takim samym stopniu jak Warszawa po powstaniu, jak
          Hiroshima i w takim samym stopniu jak Drezno, ktory alianci zrownali z ziemia.
          Inne przyklady znalezc mozna w Palestynie.

Tylko rybnym wodoglowom moze sie wydawac, ze jedno masowe cierpienie
          jest "lepsze" od innego masowego cierpienia.

Tylko rybne wodoglowy nie moga zrozumiec, ze grozenie komus za mozliwy mord 100
          razy wiekszym mordem jest swiadectwem na emocjonalny niedorozwoj. Ciekawe jest,
          ze tego rodzaju polityke uprawia tez Izrael.

Gdy widze sie z moimi amerykanskimi kolegami, zawsze sie pytam jakie
          interesujace ustawy uchwalil ostatnio ich zydowski parlament...

Ogorek Burek Jaszczurek Brawurek
          • Gość: . Re: Ameryka Ameryka IP: 204.52.178.* 11.09.02, 22:57
            Gość portalu: Ogorek napisał(a):

> Dlatego kongres (90% zydowski)

to i tak nizszy procent niz Sejm (99%).
          • Gość: Kingfish Re: Ameryka Ameryka IP: *.dyn.optonline.net 12.09.02, 00:42
            Gość portalu: Ogorek napisał(a):

> > Gość portalu: realista napisał(a):
            > na tyle krajow co posiada bombe aomowa ijest w konflikcie zbrojnym ,
            > dlaczego tylko ta nasza wspaniala ,demokratyczna , sielska i anielska ameryka
            > sie zdobyla ???
            > --------------------------
            > Ameryka jest kierowana przez prezydenta i kongres.
            > Ameryka ma wysoko wyksztalcone elity i dosc niski poziom intelektualny calej
            > reszty (jakies 95%???).

> Z takim narodem mozna zrobic wszystko - mozna mu wmowic wszystko - od dzisiaj
            > ten jest "bohaterem" a ten "terrorysta". Do tego celu uzywa sie marketingu
            > gazetowo-telewizyjnego.
            >
            > Dlatego kongres (90% zydowski), media (w rekach zydowskich) i prezydent (tez
            w
            > rekach zydowskich) moga tworzyc polityke (dla celow zydowskich) i
            przedstawiac
            > ja jako wybor narodu amerykanskiego.

Ty dalej o Zydach? Ustaw się w kolejce z resztą błaznów szukających odpowiedzi
            na pytanie dlaczego ja nie mogę, dlaczego mi nie wychodzi, dlaczego ja nie
            potrafię, dlaczego nic nie jest łatwe. Tylko uprzedzam że kolejka jest długa a
            rozmowy toczą się tylko o żydach. Widzisz, żyjemy w czasach gdzie nikt oprócz
            Zydów nie ponosi winy, nawet za swoją własną głupotę..

>
            > 11.9 jest tragedia w takim samym stopniu jak Warszawa po powstaniu, jak
            > Hiroshima i w takim samym stopniu jak Drezno, ktory alianci zrownali z
            ziemia.
            > Inne przyklady znalezc mozna w Palestynie.
            >
            > Tylko rybnym wodoglowom moze sie wydawac, ze jedno masowe cierpienie
            > jest "lepsze" od innego masowego cierpienia.

Szkoda tylko że trudno rozmawiać z kimś kto nie rozumie tego co czyta. Idz
            przeczytaj jeszcze raz i może ze słownikiem w ręku zrozumiesz że to samo
            napisałem.

>
            > Tylko rybne wodoglowy nie moga zrozumiec, ze grozenie komus za mozliwy mord
            100
            >
            > razy wiekszym mordem jest swiadectwem na emocjonalny niedorozwoj.

Japonia była jednym z najbrutalniejszych krajów na świecie. Przez wieki kraj
            ten terroryzował swoich sąsiadów. Jakoś jednak po drugiej wojnie światowej kraj
            ten bardzo się uspokoił i nawet kulturalnie stał się ekonomiczną potęgą nikomu
            nie zagrażającą. Zapewniam cię również że Japonia już nigdy nie odważy się
            podnieś ręki na USA. Nawet warzywo powinno wyciągnąć z tego prawidłowy wniosek.

Ciekawe jest,
            >
            > ze tego rodzaju polityke uprawia tez Izrael.

Znowu Zydzi?

>
            > Gdy widze sie z moimi amerykanskimi kolegami, zawsze sie pytam jakie
            > interesujace ustawy uchwalil ostatnio ich zydowski parlament...

Znowu Zydzi! Masz jakiegos bzika na ich punkcie.
            Naprawdę współczuję.

>
            > Ogorek Burek Jaszczurek Brawurek
            • Gość: czyzunia Re: Ameryka Ameryka IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.09.02, 00:57
              oj, ludkowie mili.
              czynie widzicie ze chodzi tu o sprawy duzo szersze, niz osama,dablju,saddam czy
              putin.
              odbylo sie johanesburgo spotkanie w temacie zrownowazonego rozwoju,byl nawet
              olek.i co? i nic chlopaki sobie pogadali. antyglobalistow" ludow seattle" nie
              dopuszczono. a sa to chyba obecnie jedyni ludzie ktorzy widza konflikt szerzej.
              truizmem bedzie podpieranie sie marksem o podziale fruktow i konfitur na naszym
              globie.jestesmy na krawedzi konfliktu o jakim nie mamy najmniejszego
              wyobrazenia.gdzie maly procent z tych nas 6 miliardow ma 60 procentswiatowego
              bogactwa a reszta lape lize.a ta reszta upomni sie o swoje.glodujaca afryka
              byla przez kilka setek lat eksploatowana przez mocarstwa kolonialne a pozniej
              obdarzona"wolnoscia"-upomni sie o swoje. mnie ta sprawa juz nie dotyczy, mam za
              duzo lat, ale kilka miliardow ludzi z poludnia ruszy po swoje. wct, saddamy i
              inni beda malym piwkiem w porownaniu z ta radoscia jaka wtedy nastanie.
              powiedziano w fatimskich wrozbach:polak, murzyn i-koniec. polak juz jest,
              onigeryjczyku sie mowi jako o jego nasepcy. nie mam wiecej pytan.pa.pa.
    • Gość: Sherlock Holmes Re: nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj wate IP: *.proxy.aol.com 12.09.02, 00:50

>
      Ja go wykasowalm,bo wysledzilem,ze jego autor terroryzm popiera.! Sherlock
      Holmes .
    • kochanka Re: nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj wate 12.09.02, 01:10

>

Japonczycy zaplacili za Pearl Harbor. KROPKA!
      • Gość: Sherlock Holmes Re: nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj wate IP: *.proxy.aol.com 12.09.02, 01:12
        kochanka napisała:

> Gość portalu: realista !! napisał(a):
        >
        > > 6 sierpnia 1945. Zrzucenie bomby atomowej na Hiroszimę. Śmierć poniosło 78
        >
        > > tysięcy mieszkańców, 38 tysięcy odniosło obrażenia. Trzy dni później bombę
        >
        > > taką zrzucono na Nagasaki
        > >
        > > jesli nie za krzywdy wspolczesne , to chociaz za hiroszime zaplacili !!
        >
        >
        >
        > Japonczycy zaplacili za Pearl Harbor. KROPKA!
        >
        >
        >
        • kochanka Re: nie wierze wlasnym oczom! wykasowano moj wate 12.09.02, 01:16
          Gość portalu: Sherlock Holmes napisał(a):

> kochanka napisała:
          >
          > > Gość portalu: realista !! napisał(a):
          > >
          > > > 6 sierpnia 1945. Zrzucenie bomby atomowej na Hiroszimę. Śmierć ponios
          > ło 78
          > >
          > > > tysięcy mieszkańców, 38 tysięcy odniosło obrażenia. Trzy dni później
          > bombę
          > >
          > > > taką zrzucono na Nagasaki
          > > >
          > > > jesli nie za krzywdy wspolczesne , to chociaz za hiroszime zaplacili
          > !!
          > >
          > >
          > >
          > > Japonczycy zaplacili za Pearl Harbor. KROPKA!
          > >
          > >
          > >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka