Dodaj do ulubionych

Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ???

16.11.05, 19:17
Bydlak w mundurze IDF-u , ktory ja zranil i dobil oprozniajac magazynek ,
UNIEWINNIONY - Dla mnie zadna niespodzianka ,...

uklony

============================================================================

Gaza girl death officer acquitted
====================================

An Israeli army captain accused of firing bullets into the body of a 13-year-
old Palestinian girl in Gaza in October 2004 has been acquitted.
Iman al-Hams was shot close to an Israeli watchtower in the southern Gaza
town of Rafah when soldiers suspected her of planting a bomb.

The soldier admitted firing two shots from close range to "verify the kill",
but denied shooting several more times.

An investigation was launched when his soldiers complained about his actions.

The officer, known as Captain R, was then charged with illegally using his
weapon, obstruction of justice, conduct unbecoming and improper use of
authority.

'Delighted' Captain R's lawyers, Yoav Meni and Elad Eisenberg, said the
practice of "verifying the kill" was often employed by the IDF to eliminate
immediate threats.

news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4440490.stm
Obserwuj wątek
    • aaki no to w końcu kto i czemu zabił tę dziewczynkę? 16.11.05, 19:22
      • cepimierz Re: no to w końcu kto i czemu zabił tę dziewczyn 16.11.05, 19:23
        nikt
        • aaki uf.... :-) 16.11.05, 19:30
          to dobrze. bo pisali w haaretzu ,że dziewczyka została zastrzelona.
          ale haaretz jak zwykle kłamie
      • explicit Re: no to w końcu kto i czemu zabił tę dziewczyn 16.11.05, 19:26
        Jaka dziewczynke ???

uklony

• dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 16.11.05, 19:46
      Nu to dana bedzie zalamana.Jak juz pisala -bedzie sad i go ukarza(jak winny-
      dodala)bo w Izraelu demokracja abyscie na IDF nie wieszali psow pochopnie.

Nu to dziewczynka byla winna ze im pod celownik podeszla bo juz powinniscie
      wiedziec ze IDF-y sa tak patologicznie zpanikowane ze strzelaja do wszystkiego
      co sie rusza
      Poza tym to IDF-y sa holokaust survivors to im wolno robic co chca.

Nu dana juz to wyjasnilem za ciebie-mozesz z powrotem zasiasc do torta
      i cygareta.

• durna33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 16.11.05, 19:55
      nu znaczy sie jak sad uniewinnil to znaczy sie ze niewinny bo israel to
      demokracja. a wy antysemici nic nie mozecie zrobic tylko nozkami przebierac.
      nu.
      • dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 16.11.05, 20:14
        Brawo dana.Super odpowiedz.A teraz mozesz dalej gotowac.
        Dla IDF tez bo sie zasluzyli.
        • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 16.11.05, 20:19
          ale fajnie..... od gory do dolu zebrali sie, poklepali po pleckach i zadowoleni.
          jeszcze sie zdziwicie.
          oprocz tego nie "nozkami przebierac", tylko "nozkami fajtac". jak juz
          podrabiasz, to rob to dobrze.

aki i cep, stoczyliscie sie. dno kompletne.
          • cepimierz Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 16.11.05, 20:28
            W jaki sposób się stoczyłem?

No przecież nikt nie zabił. Winnego nie ma. 17 kul w ciele to kłamstwo. O co chodzi?
            • durna33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 16.11.05, 20:37
              nu staczasz sie po prostu i nozkami fajtasz bo nic innego nie mozesz. kule moze
              byly albo nie byly ale jak zolnierz niweinny to znaczy sie niewinny i tyle.
              wiesz lepiej od sadu? byles na miejscu? na wlasne oczy widziales?
              nu to czemu nos wtykasz w nieswoje sprawy?
          • aaki cóż jedni są na wyżynach ja ty 16.11.05, 20:36
            inny zas na samym dnie-jak ja.cepa nie oceniam
            ale dalej nie wiem kto jej wpakował te 20 kul?
            • durna33 Re: cóż jedni są na wyżynach ja ty 16.11.05, 20:39
              nu a ty taki glupi czy tylko udajesz? a jak ktos twoje dziecko chcialby zgwalcic
              albo tornisrterm w powietrze wysadzic to nie wpakowalbys 20 kul w niego?
              i co? bylbys winny czy nie winny?
            • upierdliwy Re: cóż jedni są na wyżynach ja ty 17.11.05, 13:07
              aki, złote serduszko ty moje. Popatrz co się dookoła dzieje w Polsce. Ile
              nastolatek jest regularnie gwałconych, ilu pijanych lekarzy dobija
              nieświadomych chorych i ich dzieci ( przykłady w archiwum GW i dzienniku
              telewizyjnym), bo chyba nie ulega wątpliwości, że pijany lekarz raczej nie
              leczy, ile niemowląt jest bitych bezkarnie (te ujawnione, to tylko szczyt
              góry),popatrz i pomyśl. Wiesz ile dziewcząt jest zabijanych (rownież poniżej 13
              lat) w imie honoru rodziny w autonomii palestynskiej? Dodam jeszcze, że
              bezkarnie. Coś mi się wydaje, że masz żydowską obsesję. Nie piszę żeś
              antysemita, bo to nie to samo, ale jesteś chory i idź się przebadać bynajmniej
              nie do kardiologa. Kiedy żolnierze siedzą z palcem na cynglu, bo jak nie to
              poprostu zginą, mogą wydarzyc się tez takie wypadki. A co to dziewczę robiło w
              tym miejscu?
              • aaki załóż wątki na w/w przez ciebie tematy 17.11.05, 15:34
                to będziemy dyskutować o tym.
                ten wątek był o czym innym
      • marysia57 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 19.11.05, 06:08
        Danusia w USA demokratycznym kraju OJ Simsona sad kryminalny tez
        uniewinnil.Mial dobrych adwokatow. Kiedy jednak sprawa poszla do sadu cywilnego
        uznano go winnym smierci zony i jej znajomego.Spoleczenstwo amerykanskie wie ze
        Simson to morderca bez skrupolow. Tak samo na calym swiecie antysemici i nie
        antysemityci wiedza ze zolnierz Izraelski to morderca ktory odebral zycie 13
        letniemu dziecku.Bog go osadzi.
    • 1ja Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ???+ 17.11.05, 08:26
      Hm?
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3018327.html
      • 1ja Re: P.S 17.11.05, 08:28
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3016968.html
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3016179.html
        • goldbaum Chciales cos powiedziec? Dobre linki 17.11.05, 09:23
          W Polsce ludzie maltretujacy dzieci sa karani.

W Izraelu MORDOWANIE (palestynskich) dzieci jest calkowicie bezkarne.
    • 1ja Re: Chciales cos powiedziec? Dobre linki+ 17.11.05, 13:28
      Lezacego sie nie kopie.
      A kogo to obchodzi co im sie podoba?
      A "karnie" mozna robic co sie chce?
      • 1ja Re: Upodobania+ 17.11.05, 13:32
        Rozrywka:
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3019180.html
        • goldbaum Re: Upodobania+ 17.11.05, 13:46
          Jeszcze jeden dobry przyklad: w Polsce mordercy sa karani. W Izraelu sa bezkarni
          a nawet dostaja ordery.
          • dana33 Re: Upodobania+ 17.11.05, 13:51
            jasne drzewiecki, ci z jedwabnego i radzilowa, ci szmalcownicy, wszyscy staneli
            przed sadem i odsiedzieli swoje zbrodnie.
            spadaj, manipulancie i hucpiarzu...
            • goldbaum Re: Upodobania+ 17.11.05, 13:54
              Oczywiscie. Ci, ktorych postawiono przed sadem i ktorym udowodniono wine
              skazano. I to nawet juz w komunistycznej dyktaturze!

W waszej pseudo-demokracji identyczni zbrodniarze sa bezkarni, dostaja orderya
              nawet piastuja najwyzsze urzedy.
            • marysia57 Re: Upodobania+ 19.11.05, 06:13
              Danuska nie zapomnij o MORELU, WOLINSKIEJ , BERMANIE i wszystkich swych
              braciach z NKWD, i UB. SPRAWIEDLIWOSC DLA WSZYSTKICH ROWNA BYC POWINNA. Rowniez
              dla tych co ich nie stac na dobrych adwokatow, politykow i lobbistow.
              • dana33 Re: Upodobania+ 19.11.05, 08:58
                marysiu. nie zapominaj o szmalcownikach, ktorych tylko w malopolsce bylo 60
                tysiecy, a ktorzy ladnie dolozyli do wykanczania zydow. nie zapominaj o
                pogromach, szczuciach, wyciagania zydow z pociagow juz pop wojnie, nie
                zapominaj pogromow przed i po wojennych, nie zapominaj 68, nie zapominaj waszej
                nienawisci do zydow i dzisiaj tez. ciezko wam bedzie sie wyliczyc a przeprosin
                waszych nie potrzeba. nie jestescie w stanie. ladne dziedzictwo po rodzicach
                macie, zgrajo antysemicka. wprawdzi twoj koles tozero po polsku pisac nie umie,
                ale nauki od taty weszly mu nie tylko w glowe, ale i w krew i charakterek.
                poklepujcie sie dalej po pleckach. mozecie mi po prostu podskoczyc, bo na nic
                wiecej was nie stac. zaraz jade na wycieczke, a wy sie dalej tarzajcie w
                waszych brudach.
                • aaki gdzie ta wycieczka? 19.11.05, 09:00
                  • dana33 Re: gdzie ta wycieczka? 19.11.05, 19:20
                    nad morze solone byla. massada, ein gedi, nu, wprawdzie byles zmeczony po
                    podrozy, ale moze cos jeszcze pamietasz. pogoda swietna, bo nie za goraca, ale
                    cieplutko ladnie. no i o tej porze roku widocznosc z massady fantastyczna.
                • marysia57 Re: Upodobania+ 20.11.05, 22:17
                  Odpowiadasz na :
                  dana33 napisała:

Odpowiadasz na :
                  dana33 napisała:

> marysiu. nie zapominaj o szmalcownikach, ktorych tylko w malopolsce bylo 60
                  > tysiecy, a ktorzy ladnie dolozyli do wykanczania zydow. ----------------------
                  ----------------------Danusiu wedlug opini Simona Wiesenthala w calej Polsce
                  bylo kilka tysiecy "szmalcownikow".Mam nadzieje ze w te TWOJE 60 TYSIECY
                  wliczylas Zydow z JUDERANTU, Ukraincow, Litwinow itd . Wybacz jednak ale my
                  Polacy nie chcemy i nie mozemy "przyjmowac kretytu" za udzial Zydow i
                  wszystkich innych typow ktorzy przylozyli reke do wykanczania Zydow.A ZA TE
                  KILKA TYSIECY POLSKICH SZMALCOWNIKOW PRZEPROSILISMY JUZ Z NAWIAZKA. Jezeli
                  chodzi o " NASZE BRUDY" to juz raz ci napisalam ZA NASZE BRUDY WYPRANE. CZAS na
                  otwarcie pralni u was.

• dana33 Re: Upodobania+ 20.11.05, 22:51
                    to dotyczy tylko i wylacznie warszawy, te "tysiace osob"

"(...) Nie jest tajemnicą, że podczas wojny działali w Polsce ludzie trudniący
                    się szantażowaniem współobywateli pochodzenia żydowskiego. Wbrew często
                    powtarzanym opiniom, zjawisko szmalcownictwa nie należało do zachowań
                    marginalnych, lecz stało się źródłem zarobków dla tysięcy ludzi."
                    jan grabowski "znam tego zyda"

nie marysiu, wasze brudy nie sa wyprane. jest cala masa takich niedomytych
                    polakow jak ty.
                    • marysia57 Re: Upodobania+ 21.11.05, 00:14
                      ZAPEWNIAM cie DANUSIU ZE WIESENTHAL mial na mysli kilka tysiecy szmalcownikow
                      w calej Polsce. TY wierzysz i cytujesz Jana Grabowskiego ,wiadomo ze jestes
                      zaprogramowana tak aby czytac i cytowac tylko to co na wasza korzysc, ja
                      natomiast daje wiere Janowi Karskiemu, Harvey Sarner i wielu innym ludziom z
                      honorem, ktorzy przezyli okrucienstwa wojny, i czy sa Zydami czy Polakami
                      mieli i maja odwage powiedziec ze " BYLI ZLI POLACY I DOBRZY POLACY, DOBRZY
                      ZYDZI I ZLI ZYDZI" Czy ty i tobie podobni kiedykolwiek zdobeda sie na odwage
                      zeby to uczynic? Watpie , ale mam ciagle nadzieje ze iskierki czlowieczenstwa
                      zablysna w
                      was.
                      " Musimy wyjasnic sprawe ogromnej ilosci donosow wymierzonych w Polakow, role
                      zbolszewizowanych Zydow w wylapywaniu polskich oficerow, urzednikow,
                      nauczycieli, etc. Przypomnijmy, ze na temat fali donosow tego typu raportowal
                      juz kurier Jan Karski w lutym 1940 roku. Pplk, pozniej general Nikodem Sulik
                      pisal w lutym 1941 r., ze wilenscy Zydzi sa dla NKWD "nieocenionym wprost
                      biczem przeciwko ludnosci polskiej". Zydowski autor Harvey Sarner pisal, ze
                      wiekszosc schwytanych przy wspoludziale Zydow polskich oficerow "byla pozniej
                      stracona przez sowietow w Katyniu i innych miejscach"
                      • dana33 Re: Upodobania+ 21.11.05, 07:57
                        jezuuuu, maryska.... ales ty nudna... git, wierz w co chcesz, faktow nie jestes
                        w stanie zmienic. grabowski ma materialy z zihu, ipn, dokumenty, ale co tam....
                        marysia nasza woli wierzyc harvey sarner... harvey who???????
                        • marysia57 Re: HARVEY WHO?????????????? czesc II 21.11.05, 20:11
                          NUDNA TO TY JESTES Z TA TWOJA NIENAWISCIA DO POLSKI mam nadzieje ze Harvey
                          Sarner czegos cie nauczy?
                          Wykładnię własnego stosunku Sarnera do Andersa i więcej – Polaków, znajdą
                          Państwo w autorskim wstępie do książki, wyeksponowanym niczym wyznanie
                          wiary: "Polacy i Żydzi, którzy żyli razem w Polsce przez dziewięćset lat,
                          traktują się nawzajem z delikatnością słonia w składzie porcelany. Polacy nie
                          biorą pod uwagę emocjonalnych skutków tego, co mówili pod adresem Żydów". I
                          zaraz potem cytuje historyka, Rafaela Scharfa: "W zrozumiałych urazach,
                          będących wynikiem nieszczęść, które rzuciły ich w przepaść, Żydzi zbyt często
                          nie potrafili zrozumieć złożoności sytuacji Polaków i rozdzierających wyborów,
                          przed którymi stawali ich sąsiedzi. W porównaniu z tragedią Żydów los narodu
                          polskiego może wydawać się znośny. Według wszystkich innych kryteriów ofiary,
                          straty i cierpienia doznane podczas wojny wyróżniają go jako wielką ofiarę
                          własnej historii i geografii".
                          Ale jakie myślenie dominuje w otaczającym Sarnera świecie? "Pewien rabin –
                          komentuje Sarner – ku memu zaskoczeniu powiedział: 'Żydów zginęło 90%, podczas
                          gdy Polaków zaledwie 10%; straty są nieporównywalne i ja nie mam serca dla ich
                          strat'". A przecież żydowski filozof – przypomina zaraz Sarner –
                          powiada: "Jeśli zatracimy swoje człowieczeństwo, to my, Żydzi zostaniemy
                          dotknięci podwójnym holocaustem: zagładą ciał, już raz nam zadaną, i zagładą
                          dusz, którą możemy zadać sami sobie".
                          To jakże wyjątkowe, racjonalne stanowisko nie wymaga dalszego komentarza, poza
                          tym tylko, że nie spotkałem w tym kraju, poza Sarnerem, podobnie myślącego
                          partnera dialogu polsko-żydowskiego. Człowieka zdolnego wyjść poza swój własny,
                          i grupowy punkt widzenia. Badacza krytycznego wobec przekazu na temat
                          niedawnych dziejów, które są w efekcie dla wielu niekończącym się labiryntem, a
                          dla Sarnera – groźnie nieprzewidywalnym w skutkach manipulowaniem historią,
                          która może się obrócić w końcu przeciwko tym, którzy to tak zapalczywie robią.
                          Mówiąc o stronniczych i zapiekłych w swoich emocjach świadkach, którzy nie
                          przybliżają nas wcale do prawdy, ale odwrotnie, skutecznie od niej odwracają,
                          Sarner przytacza tu jakże pouczające doświadczenie z pewną Żydówką, nie kryjącą
                          wcale, że programowo "nienawidzi Polaków".
                          "Zapytana, co uzasadnia jej nienawiść, opowiedziała o tym, jak pracowała w
                          niemieckiej fabryce reperującej mundury, gdzie wydawano głodowe racje
                          żywnościowe. Przeżyła (nie tylko ona) dzięki majstrowi, Polakowi, który
                          ukradkiem dostarczał im żywność. Niemcy schwytali Polaka, a Żydówki zmusili do
                          przyglądania się jego egzekucji. Kiedy zwróciłem uwagę na bezsens jej
                          wypowiedzi – konkluduje Sarner – zaczęła płakać: Ja wiem, wiem, ale to takie
                          trudne...". Oto dla mnie najlepiej, jak dotąd, publicznie wydobyta i
                          zademonstrowana logika, kryjąca się za dziesiątkami filmów i setkami książek o
                          Zagładzie i Holocauście, które oddają Polakom niedźwiedzią przysługę i tworzą z
                          uporem wręcz nienawistny wizerunek społeczeństwa, które poza sześcioma
                          milionami ofiar w czasie tamtej wojny – ma również największą liczbę uznanych
                          przez żydowski instytut Yad Vashem, Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata,
                          sięgającą pięć i pół tysiąca nazwisk bohaterów, którzy zapłacili własnym życiem
                          za wolę ratunku i pomocy "wyklętym i na zagładę skazanym", by doczekać się w
                          nagrodę utrwalanego teraz od dekad stereotypu "nieżydowskich łotrów". Aby
                          zrozumieć teraz książkę Sarnera "Generał Anders i żołnierze II korpusu
                          polskiego" trzeba powołać się jeszcze na przypadek jej "produktu ubocznego",
                          jakim stała się sztuka sceniczna tegoż autora, "A & B", czyli "Anders i Begin",
                          konfrontująca dowódcę i jego żołnierza po skończonej wojnie, której premiera w
                          polskiej TV miała miejsce na wiele lat przed wydaniem wersji angielskiej
                          książki i obecnej, polskiej. Bagatela, wystawiono ją w trakcie obchodów 50
                          rocznicy Powstania w warszawskim gettcie, zaraz po sprawozdaniu z tych
                          uroczystości!
                          Sarner ma całkowitą, nowoczesną świadomość, czym jest dziś historia i jej
                          pisanie, przeformowywanie jej tworzywa i elementów (faktów), wciąż i wciąż na
                          nowo. W tej jakże inteligentnej i sarkastycznej sztuce Sarner nie tylko każe
                          Polakowi i Żydowi wykładać swoje oficjalne oraz prywatne racje, eskaluje
                          nagromadzone przez nich żale i pretensje Polaków do Żydów i vice versa, zderza
                          je w tej sztuce polemik ze sobą, aby zademonstrować owe "ruchy słoni w składzie
                          porcelany", prowadząc swoich bohaterów ku katarktycznemu zejściu z piedestałów,
                          stopniowemu nabywaniu wzajemnego szacunku i zwyczajnie większej, ludzkiej
                          tolerancji.

Wojciech Wierzewski
                          • explicit Re: HARVEY WHO?????????????? czesc II 21.11.05, 21:27
                            Podziekowanie za udzieleniu azylu i 800 lat gosciny w Polsce kiedy w innych
                            krajach dostali kopniaka . Inna sprawa to ich stosunek do interesu przybranej
                            ojczyzny - Kiedy Polacy zbierali kosztownosci na dozbrojenie Sil Zbrojnych na
                            poczatku '39 , oni deponowali w Szwajcarii co sie dalo ,...

Wystarczy przypomniec te gory zlota i bizuterii w obozach zaglady , a to tylko
                            drobna czesc tego co dorobili sie w Polsce i co im zostalo po probach kupienia
                            zycia od nazistow czy po sciepce na "ciezarowka za zyda" ,...

Jakimi Polakami byli kiedy kraj byl w potrzebie wystarczy spojrzec na ich
                            powojenne roszczenia do szwajcarskich bankow o zwrot miliardow zdeponowanych
                            tuz przed wojna ,...

Owszem byli Zydzi , ktorym nalezy sie respekt i prawo do utozsamiania sie z
                            polskim narodem (wymienilem na tym forum kilku zaslugujacych na to) , niestety
                            ale to znikomy procent - Lwia czesc , to Marzynscy i znani nam z Forum pelni
                            jadu forumowicze z Il i diaspory , ktorzy maja mrzonki ze znowu zlapali byka za
                            rogi i zawojowali Swiat , jak ci w Niemczech do Kristalnacht . Glowa muru nie
                            przebijesz zionca nie przekonasz , tych co ty cytujesz , Finkelstein , Avnery ,
                            to zdrajcy - Tak ich tam zaprogramowano ,... Prawa stada :)

uklony

==============================================================================

"Pewien rabin – komentuje Sarner – ku memu zaskoczeniu powiedział: 'Żydów
                            zginęło 90%, podczas gdy Polaków zaledwie 10%; straty są nieporównywalne i ja
                            nie mam serca dla ich strat'".
                            • dana33 Re: HARVEY WHO?????????????? czesc II 21.11.05, 21:56
                              jasssssne, rozlupaniec. wlasnie dlatego mamy israel i bedziemy sie za niego
                              bic, bedziemy go bronic zawsze, wlasnie dlatego, zeby nie byc wiecej nigdzie
                              goszczonym....
                              to tylko takie dupki jak ty moga pisac, ze po 800 latach w jakims kraju bylismy
                              tam goszczeni.....
                              widzisz, dupku rozlupany, gdzie sie nie dotkniesz w polskiej historii, tam masz
                              wklad tych "goszczonych". jak mi juz ktos napisal, ze jak wyjmiesz z
                              podrecznikow szkolnych do historii zydow, to zostana tylko biale kartki. moze
                              troche przesadzil, ale nie duzo. polska nie wyglada najlepiej dzisiaj, ale bez
                              800 letniej pobytnosci zydow wygladalaby duzo gorzej.
                              rozumiem, ze was to wscieka, nu, ale co robic.... historii zmienic nie mozesz,
                              nawet jak sie bardzo starasz....
                              podskakuj dalej.... wez se marysie do towarzystwa, bedzie wam razniej
                              podskakiwac razem...
                              • explicit Re: HARVEY WHO?????????????? czesc II 21.11.05, 23:24
                                Spojrzyj z perspektywy historii , ciucius , narody ktore pozbyly sie zydow ,
                                nie tylko egzysuja , ale wracaja do dawnej swietnosci ,... Polska potrzebuje
                                troche czasu - Czasami lepiej zaczynac od bialych kartek niz niepotrzebnego
                                balastu naplywowych darmozjadow ,...

www.simpletoremember.com/vitals/HistoryJewishPersecution.htm
                                Have a nice day

przysiad

=============================================================================

widzisz, dupku rozlupany, gdzie sie nie dotkniesz w polskiej historii, tam masz
                                wklad tych "goszczonych". jak mi juz ktos napisal, ze jak wyjmiesz z
                                podrecznikow szkolnych do historii zydow, to zostana tylko biale kartki. moze
                                troche przesadzil, ale nie duzo. polska nie wyglada najlepiej dzisiaj, ale bez
                                800 letniej pobytnosci zydow wygladalaby duzo gorzej.
                        • marysia57 Re: HARVEY WHO?????????????? czesc I 21.11.05, 20:16

NUDNA TO JESTES TY Z TA TWOJA NIENAWISCIA DO POLSKI moze Harvey SARNER czegos
                          cie nauczy.

Wojciech Wierzewski
                          Sprzysiężenie ludzi dobrej woli

O polskiej edycji książki Harvey'a Sarnera "Generał Anders i żołnierze II
                          Korpusu Polskiego"
                          (fragment)

Przypadek tej książki jest zupełnie niezwykły. Zacznę od osobistego wyznania:
                          poznałem autora tej książki przypadkowo, podczas jednego ze spotkań dialogu
                          polsko-żydowskiego w Chicago. Ktoś wskazał mi go jako z lekka szalonego
                          polonofila, który postanowił wyłożyć z własnej kieszeni pieniądze na
                          sprowadzenie setki polskich Sprawiedliwych, którzy nie doczekali sie wcześniej
                          szansy zasadzenia swego drzewka w Jerozolimie.

Nawet mnie zaskoczył taki gest i jego skala, nie mówiąc o tym, że zaciekawiła
                          mnie przede wszystkim kryjacą się za tym, osobista motywacja. Dowiedziałem się
                          rychło, że Harvey Sarner jest Żydem, wziętym prawnikiem, miał też za sobą
                          karierę wykładowcy na Indiana University i sukcesy takie jak tytuł "Wykładowcy
                          roku", co w końcu o czymś świadczy. Dlaczego jednak zainteresowali go
                          dyskryminowani "sprawiedliwi" Polacy, co skłoniło go do spóźnionego gestu
                          wdzięcznosci wobec nich, kiedy innym nie przyszło to nawet na myśl przez całe
                          dziesięciolecia?
                          Pierwsze wyjaśnienie brzmiało zbyt szlachetnie, aby na nim poprzestać. Sarner
                          odpowiedział mi, że kiedy dowiedział się, iż w czasach rzadów komunistycznych,
                          kiedy zerwane były stosunki dyplomatyczne Polski z Izraelem, wielu szlachetnych
                          Polaków, którzy w czasie wojny kryli Żydów i pomagali im, nie miało szansy
                          pojechać do Jerozolimy, by odebrać przyznany im medal Sprawiedliwego Wśród
                          Narodów Świata i zasadzić w Yad Vashem swoje drzewko, uważał to
                          niesprawiedliwość wołającą o zadośćuczynienie – i dlatego, w jakiejś
                          symbolicznej skali, postanowił wziąć inicjatywę w swoje ręce. Skontaktował się
                          z warszawską organizacją skupiającą Sprawiedliwych i zaproponował, aby dali mu
                          listę pokrzywdzonych, zamierza bowiem zaprosić te osoby na własny koszt do
                          Izraela. Nie krył, że rozmówcy długo nie traktowali tej oferty serio, nie
                          chcieli w nią, zwyczajnie, uwierzyć. Ale przekonali się ostatecznie, gdy w 1990
                          roku pierwsza kilkunastoosobowa grupa Polaków wyleciała z Warszawy do Izraela.
                          A za nią poszły dalsze...
                          W kilka miesięcy później sam leciałem do Jerozolimy, by przekonać się na własne
                          oczy, że coś takiego w naszych czasach jest możliwe. Sarner wyczuł, że i ja w
                          całą tę historię nie wierzę, a ponieważ wiedział, że publikuję w polskiej
                          prasie, miał w tym swoje oczywiste nadzieje. Oficjalnie pojechałem zaproszony
                          przez niego jako tłumacz i opiekun polskiej grupy, której nawet wcześniej nie
                          znałem, to zaś, co rychło nastapiło, przeszło wszelkie oczekiwania. To jednak
                          temat na całe opowiadanie, które przybrało postać mojego filmu na
                          wideo: "Sprawiedliwi w Jerozolimie" i trafiło w formie reportażu na
                          łamy "Przekroju" i "Nowego Dziennika", jak i "Tygodnika Solidarność" na
                          początku roku 1991, gdzie ciekawych owych szczegółów, odsyłam. Teraz pora, by
                          wrócić do Andersa i ksiazki Harvey'a Sarnera. Nagłe symptomy choroby Parkinsona
                          przerwały jego prawniczą karierę. Broniąc się przed utratą sprawności
                          umysłowej, Sarner rzucił się intensywnie w stronę badań i pisania o historii,
                          czym prywatnie zajmował się już wcześniej.
                          Po jakimś czasie naszej znajomości Harvey opowiedział mi o swoim projekcie i
                          poprosił o pomoc oraz współpracę. Zabrał się za książkę o Andersie i jego
                          armii, po odkryciu, co stało się z tysiącami Żydów po przybyciu z Rosji do
                          Palestyny. Uderzyła go niezwykła tolerancyjność polskiego dowódcy,
                          podlegającego w końcu Brytyjczykom, który ewidentnie przymknął oko na masową
                          dezercję części swoich żołnierzy, którzy postanowili na miejscu dołączyć do
                          swoich współbraci. Dostrzegł cały paradoks podobieństwa biblijnej misji
                          Mojżesza, wyciągającego "swój naród z domu niewoli" do historycznej roli, jaką
                          odegrał Anders, wydobywający podczas II wojny światowej masy Polaków z
                          sowieckiej Rosji, wywiezionych do syberyjskich łagrów. Jednocześnie nie umknął
                          uwagi Sarnera splot uprzedzeń, negatywnych ocen i coraz to bardziej sprzecznych
                          opinii urabianych wobec Polaków i Andersa w anglojęzycznej literaturze. To
                          zaczęło mu się coraz bardziej nie podobać, aż dostrzegł konstruktywną szansę
                          dla siebie, jako głosu "prostującego ścieżki prawdzie". Szansy, aby samemu –
                          dla Żydów i Polaków, i to dość oryginalnie – zaistnieć.
                          Droga do nowej monografii Andersa i jego armii okazała się długa i zawiła, ale
                          obfitowała w fascynujące ludzkie doświadczenia. Poprzez byłego adiutanta Jana
                          Romanowskiego, inżyniera żyjącego w Kanadzie, trafił do środowiska kombatantów
                          II Korpusu i żołnierskich kół w Londynie. Wersje zdarzeń związanych z postacią
                          gen. Andersa, jakie zasłyszał od poznanej osobiście małżonki generała, Renaty
                          Bogdańskiej, a także zarekomendowanych przez nią osób i konsekwentnie, tuzinów
                          dalszych Polaków, związanych wspólnym losem, dały mu silną motywację, by
                          doprowadzić swój zamiar do końca.
                          Sarner wyjaśnił mi kiedyś, że jego rodzina z Sarn na naszych kresach
                          wyemigrowała do Ameryki pokolenia temu i nie doznała od Polaków żadnych krzywd.
                          Nie miał więc powodów do jakichkolwiek uprzedzeń, natomiast co uderzyło go w
                          tym kraju, to zastanawiająca fobia antypolska jego współbraci, nosząca nieomal
                          obsesyjne piętno. Jako pilny badacz dokumentów w Instytucie Hoovera w
                          Kalifornii i świadków wojennej sagi Generała Andersa, szybko doszedł do serii
                          ogromnie ciekawych dla nas, własnych konkluzji polemicznych z tym, co w wielu
                          wypadkach pisała zachodnia "literatura przedmiotu". Wykładnię własnego stosunku
                          Sarnera do Andersa i więcej – Polaków, znajdą Państwo w autorskim wstępie do
                          książki, wyeksponowanym niczym wyznanie wiary: "Polacy i Żydzi, którzy żyli
                          razem w Polsce przez dziewięćset lat, traktują się nawzajem z delikatnością
                          słonia w składzie porcelany. Polacy nie biorą pod uwagę emocjonalnych skutków
                          tego, co mówili pod adresem Żydów". I zaraz potem cytuje historyka, Rafaela
                          Scharfa: "W zrozumiałych urazach, będących wynikiem nieszczęść, które rzuciły
                          ich w przepaść, Żydzi zbyt często nie potrafili zrozumieć złożoności sytuacji
                          Polaków i rozdzierających wyborów, przed którymi stawali ich sąsiedzi. W
                          porównaniu z tragedią Żydów los narodu polskiego może wydawać się znośny.
                          Według wszystkich innych kryteriów ofiary, straty i cierpienia doznane podczas
                          wojny wyróżniają go jako wielką ofiarę własnej historii i geografii".
                          Ale jakie myślenie dominuje w otaczającym Sarnera świecie? "Pewien rabin –
                          komentuje Sarner – ku memu zaskoczeniu powiedział: 'Żydów zginęło 90%, podczas
                          gdy Polaków zaledwie 10%; straty są nieporównywalne i ja nie mam serca dla ich
                          strat'". A przecież żydowski filozof – przypomina zaraz Sarner –
                          powiada: "Jeśli zatracimy swoje człowieczeństwo, to my, Żydzi zostaniemy
                          dotknięci podwójnym holocaustem: zagładą ciał, już raz nam zadaną, i zagładą
                          dusz, którą możemy zadać sami sobie".
                          To jakże wyjątkowe, racjonalne stanowisko nie wymaga dalszego komentarza, poza
                          tym tylko, że nie spotkałem w tym kraju, poza Sarnerem, podobnie myślącego
                          partnera dialogu polsko-żydowskiego. Człowieka zdolnego wyjść poza swój własny,
                          i grupowy punkt widzenia. Badacza krytycznego wobec przekazu na temat
                          niedawnych dziejów, które są w efekcie dla wielu niekończącym się labiryntem, a
                          dla Sarnera – groźnie nieprzewidywalnym w skutkach manipulowaniem historią,
                          która może się obrócić w końcu przeciwko tym, którzy to tak zapalczywie robią.
                          Mówiąc o stronniczych i zapiekłych w swoich emocjach świadkach, którzy nie
                          przybliżają nas wcale do prawdy, ale odwrotnie, skutecznie od niej odwracają,
                          Sarner przytacza tu jakże pouczające doświadczenie z pewną Żydówką, nie kryjącą
                          wcale, że programowo "nienawidzi Polaków".
                          "Zapytana, co uzasadnia jej nienawiść,
                        • marysia57 Re: Upodobania+ 22.11.05, 04:54
                          Co , Danuska Harvey za nudny dla ciebie? Nie masz komentarza ? Wiadomu nuda bo
                          nie ma dreszczyku typu Polak zabijajacy Zyda , tylko zwykle realia. Tak jak
                          wampirowi krwi potrzeba do przezycia , tobie i tobie podobnym ciagle podniety
                          typu Jedwabne potrzebne aby plomien nienawisci do Polski podsycac. Ty wiesz ze
                          to dzieki takim jak ty co ninawiscia sa zaslepieni wszystkie zlo na swiecie
                          sie rodzilo i rodzi lacznie z hitlerem. Danuska przejrzyj na oczy i zrozum BYLI
                          ZLI I DOBRZY POACY TAK SAMO JAK BYLI ZLI I DOBRZY ZYDZI.Nie jestes wstanie
                          wybielic Zydow obarczajac wina za wszystko Polakow.Musisz zrozumiec ze Zydzi
                          to nie tylko ofiary ale rowniez krwawi oprawcy w stosunku do Polakow , a w tych
                          czasach do Palestynczykow.Poki tego nie zrozumiesz nie zaslugujesz na nazywanie
                          sie istota myslaca.
                        • marysia57 Re: HARVEY WHO?????????????? 22.11.05, 19:29
                          Co , Danuska Harvey za nudny dla ciebie? Nie masz komentarza ? Wiadomo, nuda bo
                          nie ma dreszczyku typu Polak zabijajacy Zyda , tylko zwykle realia. Tak jak
                          wampirowi krwi potrzeba do przezycia , tobie i tobie podobnym ciagle podniety
                          typu Jedwabne potrzebne aby plomien nienawisci do Polski podsycac. Ty wiesz ze
                          to dzieki takim jak ty co ninawiscia sa zaslepieni wszystkie zlo na swiecie
                          sie rodzilo i rodzi lacznie z hitlerem. Danuska przejrzyj na oczy i zrozum BYLI
                          ZLI I DOBRZY POACY TAK SAMO JAK BYLI ZLI I DOBRZY ZYDZI.Nie jestes wstanie
                          wybielic Zydow obarczajac wina za wszystko Polakow.Musisz zrozumiec ze Zydzi
                          to nie tylko ofiary ale rowniez krwawi oprawcy w stosunku do Polakow , a w tych
                          czasach do Palestynczykow.Poki tego nie zrozumiesz nie zaslugujesz na nazywanie
                          sie istota myslaca.

• goldbaum Re: Chciales cos powiedziec? Dobre linki+ 17.11.05, 13:46
        1ja napisał:

> Lezacego sie nie kopie.

Z reklamacjami do explicita. To on przeciez zalozyl ten watek.
    • kowianeczka Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 13:34
      Nie rozumiem dlaczego ciagle przypominasz morderstwa, a nie sprobujesz poszukac
      materialow pomagajacych w rozwianiu konfliktow.

Od samego widoku mozna sie pociac,
      kowianeczka
      • 1ja Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ???+ 17.11.05, 13:39
        Bo ten pan ma cechy zboczone.
      • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 13:44
        bo im na reke ten konflikt. wyobraz sobie nagle miedzy palestynczykami i
        israelczykami absolutne porozumienie, braterstwo i pokoj. wprawdzie jestem
        pewna, ze w koncu znajda cos nowego, zeby dokopac zydom, ale tu nie musza
        szukac, tu maja podane na srebrnym talerzu....
        no i widza tylko problemy u nas. polska stoi przed takimi problemami, ze nie
        wiadomo od czego zaczac zmiany, tysiace mlodych polakow wyjezdzaja z polski, bo
        im ich ojczyzna z wielu roznych powodow nie odpowiada. zamiast zajac sie tym
        probleme, pomyslec, co zmienic, zeby ludzie nie wyjezdzali, to mloca ciagle to
        samo, bo ta dziewczynka jest tu dyskutowana juz prawie rok.....

nu, pies im morde wylizal, jak to sie mowi....
        • 1ja Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ???+ 17.11.05, 13:49
          Wyraznie wykazuja zainteresowanie Zydami.
          Niewazne wjakiej materii.
          To jest wyraz przemoznego wplywu narodu wybranego na rozne indywidy.
        • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 13:52
          dana33 napisała:

> no i widza tylko problemy u nas. polska stoi przed takimi problemami, ze nie
          > wiadomo od czego zaczac zmiany, tysiace mlodych polakow wyjezdzaja z polski,

Ciekawa skala problemow: emigracja ekonomiczna na jednym poziomie z bezkarnym
          mordowaniem.

> to mloca ciagle to samo, bo ta dziewczynka jest tu dyskutowana juz prawie
          > rok.....

a ty bys chciala zeby nie mlocili, zeby zapomnieli o tym niewinnym dziecku, o
          sukinsynach, ktorzy to bezbronne dziecko zabili, sukinsynskim spoleczenstwie,
          ktore takie mordy propaguje i sukinsynskich sadach, ktore takich sukinsynow
          uniwinnia.

A zapomnijcie o Holocauscie. Po co go ciagle walkujecie w te i we wte?

• mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 14:15
            > A zapomnijcie o Holocauscie. Po co go ciagle walkujecie w te i we wte?

niezly argument. skoro wg dany swiat ma zapomniec o morderstwie, ktore mialo
            miejsce zupelnie niedawno, dlaczego izrael (swiat?) nie powinien na tej samej
            zasadzie zapomniec o morderstwach sprzed 65 lat?
            • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 14:30
              Pewnie jak zwykle "zaargumentuje", ze Holocaustu to nie mozna porownywac do
              takich mordow bo Holocaustu to w ogole do niczego porownywac nie mozna.
              Tak jakby z punktu widzenia ofiar: tej dziewczynki albo jakiegos zydowskiego
              dziecka zatluczonego przez wlasowca odgrywalo to jakakolwiek role.

Glupota i falsz ludzki nie maja granic.
              Domagaja sie zapomnienia mordow i deptania buciorami prawa, ktore odbywaja sie
              niemal na naszych oczach rozdzierajac rownoczesnie spektakularnie szaty nad tym,
              co wydarzylo sie ponad pol wieku temu.
              • mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 15:07

> Pewnie jak zwykle "zaargumentuje", ze Holocaustu to nie mozna porownywac do
                > takich mordow bo Holocaustu to w ogole do niczego porownywac nie mozna.
                > Tak jakby z punktu widzenia ofiar: tej dziewczynki albo jakiegos zydowskiego
                > dziecka zatluczonego przez wlasowca odgrywalo to jakakolwiek role.

nio, gratuluje, strzal w dziesiatke :)
            • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 14:31
              hahahaha, no nie moge.... "swiat ma zapomniec o morderstwie"....
              juz nie mowie o tym, ze nie napisalam ani slowa o tym, ze swiat czy ktokolwiek
              ma o tym zapomniec. ale szalenie mi sie podoba to "swiat".... swiat to mirmilek
              i drzewiecki... dwa manipulanciki i kretacze.... niezle, niezle....

no i fajnie, ze nie widzicie roznicy, miedzy zaglada zydow a wojna z arabami.
              nie ma to jak porzadne, objektywne spojrzenie dwoch spaczonych charakterkow...
              • upierdliwy Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 14:40
                Jedna dziewczynka palestyńska zastrzelona przez Izraelczyków ( przez przypadek,
                bo akurat wlazła w miejsce, gdzie powinien był być terrorysta. Po co tam lazła?
                To jest pytanie za 100 punktów ) i setki niewinnych dziewczynek zamordowanych
                przez ich rodzicow w Palestynie i w Polsce. Tylko w Palestynie, to honor
                rodziny, bo n.p. włożyła dżinsy, a w Polsce, bo tatuśki i mamuśki umoczyli
                mordę i dzieciątko im przeszkadzalo.
                Może kiedy Goldbaumowi zgwałcą córeczkę, to będzie myślał naczej i pałał chęcią
                zemsty (oczywiście do Zydów).
                • aaki na tej samej zasadzie 17.11.05, 15:48
                  kilku żydów/rok rozerwanych bombą samobójcy i w tym samym czasie kilkaset smiertelnych ofiar wypadków samochodowych na drogach izraela
                • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 15:59
                  upierdliwy napisał:

> Jedna dziewczynka palestyńska zastrzelona przez Izraelczyków ( przez
                  >przypadek, bo akurat wlazła w miejsce, gdzie powinien był być terrorysta.)

he he he... to ci sie udalo p..dolniety. "w miejsce, gdzie powinien był być
                  terrorysta". Fajne "miejsce"....

> i setki niewinnych dziewczynek zamordowanych przez ich rodzicow w Palestynie i
                  > w Polsce. Tylko w Palestynie, to honor rodziny, bo n.p. włożyła dżinsy, a w
                  Polsce, bo tatuśki i mamuśki umoczyli mordę i dzieciątko im przeszkadzalo.

Ty jestes rzeczywiscie p...dolniety i to porzadnie. Nawet gdyby byly to "setki"
                  to czy ci rodzice dostaja za to ordery? sa podziwiane przez spoleczenstwo,
                  uniwinniani przez sady?

> Może kiedy Goldbaumowi zgwałcą córeczkę, to będzie myślał naczej i pałał
                  > chęcią zemsty (oczywiście do Zydów).

Czy ty potrafisz napisac choc jedno zdanie na temat?
                  Bo jaki mam z tego belkotu wyciagnac wniosek, ze ta dziewczynka zgwalcila
                  coreczke tego "zolnierza" i dlatego "palal" do niej taka "checia zemsty" ze
                  wladowal w nia caly magazynek????

• dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 17:13
                    nu, drzewiecki, oni nie sa uniewinniani przez sady, ci rodzice, bo a priori nie
                    sa stawiani przed sadem. te mordy uchodza im na sucho.
                    • mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 17:14
                      zupelnie jak temu twojemu syjonistycznemu bohatyrowi. widzisz, jak sama
                      znalazlas odpowiednie porownianie? :)
                      • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 17:23
                        jezuuuuuu, co za balwan.....
                        • mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 17:48
                          dana33 napisała:

> jezuuuuuu, co za balwan.....

Jezuuuuuuuuu, co za brak dobrego wychowania...
                          • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 18:06
                            Czemu ona was tak nie cierpi , znaczy siem ciebie i goldiego - Rozumiem
                            dlaczego mnie ,... Ja nieuleczalny antysemita , ale was ??? :)

uklony

Jezuuuuuuuuu, co za brak dobrego wychowania...
                            • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 18:13
                              rozlupaniec, ty kolo drzewieckiego i mirmilka to pestka, ledwo zauwazalna
                              mucha, ktora sie od czasu do czasu odgania.... tamci to skunksy...
                            • mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 16:39
                              dana bardzo nerwowo reaguje na kazdy post mowiacy o mozliwosc porozumienia
                              miedzy zydami i palestynczykami. sam nie rozumiem dlaczego. widocznie cos jej
                              nie pasuje ;)
                              • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 17:04
                                hahahaha...... nie reaguje nerwowo, ciuciek, dalby bog. ale ja po prostu w to
                                nie wierze...
                                nerwowo to ty reagujesz, bo jak dojdzie do jakiegokolwiek porozumienia, jak
                                tzw. palestynczycy przyleca do nas po pomoc i ja dostana, to co wtedy zrobisz?
                                staniesz sie bezrobotny, mirmilek i bedziesz musial stac w kolejce po zasilek...
                                • mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 17:05
                                  No wlasnie widac, z jakim spokojem podchodzisz do calej sprawy :)
                                • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 17:17
                                  No to nie jestes sama , ciucius , ja tez zlodziejom nie wierze ,...

uklony

Last update - 11:16 18/11/2005

Construction in West Bank continues despite road map
                                  =======================================================
                                  By Nadav Shragai, Haaretz Correspondent

Israel is continuing the construction in West Bank settlement, despite claims
                                  additional building is in violation of the road map.

The Israel Lands Administration (ILA) Thursday issued building tenders for 13
                                  lots in Ma'aleh Adumim, while the Housing Ministry issued tenders for building
                                  infrastructures in Ariel, Ma'aleh Adumim and Adam.

All the tenders are for construction in settlements located inside "settlement
                                  blocs," which, according to government policy, are to remain in Israeli control
                                  even after signing a peace agreement.

Peace Now issued a sharp protest against the construction and announced that
                                  the building was in violation of the road map.

Tenders have been issued for 315 housing units in the territories since the
                                  beginning of the year.

The most recent tenders were issued 24 hours after Defense Minister Shaul Mofaz
                                  said "the settlement blocs will continue to be Israel's eastern border in the
                                  future."

On a tour of the West Bank on Wednesday, Mofaz promised that the area between
                                  Ma'aleh Adumim and Jerusalem would be built up, and that the cabinet would make
                                  a decision to that effect before the elections.

The council heads of the Efrat and Betar settlements told Mofaz that the fence
                                  was political and not a security route, and they asked that the route be
                                  altered in numerous places.

They also asked to replace several parts of the fence with other protection
                                  measures, such as electronic devices.

Mofaz agreed to their request to change the fence route in several places in
                                  Gush Etzion.

However, the defense establishment insists on building the fence along the
                                  entire route.

ale ja po prostu w to nie wierze...

• goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 17:21
                      dana33 napisała:

> nu, drzewiecki, oni nie sa uniewinniani przez sady, ci rodzice, bo a priori nie
                      > sa stawiani przed sadem. te mordy uchodza im na sucho.

Acha. Wszyscy wlacznie z policja wiedza, ze rodzice zabili corke ale nikt ich
                      nie aresztuje, nie wytacza im procesu i nie kaze. A poza tym ciesza sie
                      powszechnym szacunkiem spoleczenstwa....

Skoro tylko w Polsce sa "setki" takich przypadkow to nie bedziesz pewnie miala
                      problemu z dokladnym opisaniem kilku lub kilkunastu takich przypadkow.

Voila.... Czelamy w napieciu.
                    • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 23:11
                      dana33 napisała:

> nu, drzewiecki, oni nie sa uniewinniani przez sady, ci rodzice, bo a priori
                      nie
                      >
                      > sa stawiani przed sadem. te mordy uchodza im na sucho.

NIE TYLKO UCHODZA IM NA SUCHO. TERAZ AUTONOMIA IDZIE PLACIC TYM MORDERCOM
                      MIESIECZNY ZASILEK ZA DOBRE WYKONANIE ZADANIA. A ZA JAKIE PIENIADZE? ZA
                      AMERYKANSKIE... ALE W TYM WYPADKU SPLIT NIE BEDZIE PROTESTOWAL, ZE TO Z JEGO
                      KIESZENI...
                      • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 23:27
                        oscar62 napisał:

a zydzi robia mace z krwi dzieci, nie?
                        • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 23:45
                          goldbaum napisał:

> oscar62 napisał:
                          >
                          > a zydzi robia mace z krwi dzieci, nie?

ZYDZI NIE ROBIA MACE Z KRWI CHRZESCIJANSKICH DZIECI, ALE PALESTYNCZYCY MORDUJA
                          ZYDOW I ZA TO DOSTANA PENSJE. TO DZISIEJSZA WIADOMOSC W GAZECIE NFC (NEW FIRST
                          CLASS) POD TYTULEM "BYLES TERRORYSTA? NALEZY CI SIE PENSJA". A ZA CO BEDA
                          WYNAGRODZENI? ZA MORDERWSTWA ZYDOW I ZA POSLANIE TERRORYSTOW-SAMOBOJCOW.
                          • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 00:11
                            oscar62 napisał:

> PALESTYNCZYCY MORDUJA ZYDOW I ZA TO DOSTANA PENSJE.

A ZYDZI MORDUJA PALESTYNCZYKOW I ZA TO DOSTAJA PENSJE.

Czy ten tzw. "zolnierz" nie zabil bezbronnego dziecka?
                            Czy nie dostaje pensji?

Roznica i to diametralna polega na tym, ze terrorysci palestynscy nie maja nawet
                            panstwa, ktorym mogliby sie zaslonic.
                            Zydzi maja nie tylko panstwo ale nawet (o kpino!) uwazaja go za demokratyczne i
                            "cywilizowane" he he he

• oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 00:42
                              goldbaum napisał:

> oscar62 napisał:
                              >
                              > > PALESTYNCZYCY MORDUJA ZYDOW I ZA TO DOSTANA PENSJE.
                              >
                              > A ZYDZI MORDUJA PALESTYNCZYKOW I ZA TO DOSTAJA PENSJE.
                              >
                              > Czy ten tzw. "zolnierz" nie zabil bezbronnego dziecka?
                              > Czy nie dostaje pensji?
                              >
                              > Roznica i to diametralna polega na tym, ze terrorysci palestynscy nie maja
                              nawe
                              > t
                              > panstwa, ktorym mogliby sie zaslonic.
                              > Zydzi maja nie tylko panstwo ale nawet (o kpino!) uwazaja go za demokratyczne
                              i
                              > "cywilizowane" he he he
                              >
                              TY CZEKASZ NA MOJA ODPOWIEDZ GDY NAZYWASZ IDF TZW. ZOLNIERZAMI? CI "TZW" BRONIA
                              MOJ DOM I DZIEKI NIM JA ZYJE. NIECH CIE NIE MYLI RODZAJ JEDYNY. MOZE DLA CIEBIE
                              TO MALY REWACH, CHOC CZESTO, DLA PEWNEJ TAKTYKI POROWNAWCZEJ, UDAJESZ NIE-
                              AKCEPTOWANIA PEWNEGO LUDOBOJSTWA PIERWSZEJ POLOWY MINIONEGO WIEKU. GDYBY WTEDY
                              MIELISMY "TZW. ZOLNIEZRZY" CALA HISTORIA ZYDOWSKA BY MIALA INNY OBROT. A TAK,
                              CO BYS POWIEDZIAL GDY BYM POWIEDZIAL NA TWOJE WOJSKO "TZW WOJSKO"? NAD TAKIM
                              CZLOWIEKIEM JAK TY NAWET NIE MOGE SIE LITOWAC. A DO SAMOLITOWANIA PRZECIEZ NIE
                              JESTES ZDOLNY...
                              • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 09:05
                                oscar62 napisał:

> TY CZEKASZ NA MOJA ODPOWIEDZ GDY NAZYWASZ IDF TZW. ZOLNIERZAMI? CI "TZW"
                                > BRONIA MOJ DOM I DZIEKI NIM JA ZYJE.

"Zyjesz" dzieki temu, ze te tchorzliwe GNOJE odreagowuja BEZKARNIE swoje
                                kompleksy zabijajac dzieci? Nie moglbys zyc, gdyby nie zabijali tych dzieci?
                                Moze ktos taki jak ty w ogole nie asluguje na to, zeby zyc?

> GDY BYM POWIEDZIAL NA TWOJE WOJSKO "TZW WOJSKO"?

Gdyby "moje" wojsko skladalo sie z TCHORZLIWYCH GNOJI, ktorzy nagminnie i
                                bezkarnie zabijaliby bezbronnych ludzi, w tym dzieci. Gdyby moje spoleczenstwo w
                                wiekszosci popieralo cos tak ODRAZAJACEGO to sam na to wojsko mowilbym
                                "tzw. wojsko".
                                • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 11:35
                                  ujjj, ales sie zdenerwowal, drzewiecki..... ale wiesz co? ja cie rozumiem. na
                                  twoim miejscu tez by mnie szlag trafil. zyjac taka nienawiscia do zydow i
                                  wiedzac, ze maja jedna z najlepszych armii na swiecie, to nie latwa sytuacja.
                                  widzisz, drzewiecki, te "tchorzliwe GNOJE" jak sie wyrazasz, w 48 roku, jak
                                  jeszcze wlasciwie nie bylo regularnego wojska israelskiego, z sukcesem obronily
                                  kraj przed napadem kilku krajow arabskich, chcacych zlikwidowac panstwo, ktore
                                  mialo zaledwie pare godzin. te "tchorzliwe GNOJE" umialy w ciagu tygodnia
                                  zalatwic sie z przewazajacych wrogiem, ktory stal na wszystkich granicach
                                  panstwa. te "tchorzliwe GNOJE" od 57 lat zapewniaja nam posiadanie wlasnego
                                  kraju, zeby nigdy wiecej tacy bohaterzy jak ty nie mogli zrobic wiecej, jak
                                  podskakiwac bezsilnie.
                                  widzisz drzewiecki, te "tchorzliwe GNOJE" to my, narod israela. to nasi bracia,
                                  ojcowie, synowie, corki, wnukowie, to my sami. te "tchorzliwe GNOJE" to nasza
                                  duma, to nasza milosc, nasze bezpieczenstwo, nasza pewnosc istnienia.
                                  nie jestes w stanie nas obrazic. ludzie twojego pokroju nie moga nas obrazic.
                                  te "tchorzliwe GNOJE" maja cie gleboko w dupie, ty to farsztejst?

idz wez cos na uspokojenie, drzewiecki. bo bedziesz sie jeszcze dluuuuugo
                                  denerwowac.
                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 12:27
                                    Wooow! "Prawda" z.... 59 roku wiecznie zywa :-)
                                    Kto by pomyslal, ze mozna tu natrafic jeszcze na tyle nadetego patosu
                                    propagandystycznego dawnej aparatczykowskiej szkoly?

Ta "milosc", ta "duma", to "bezpieczenstwo"....
                                    Ten "narod", "bracia, synowie, corki, wnukowie i tesciwe"...

....morduja spoza oslony bunkrow i pojazdow opancerzonych najnowoczesniejsza
                                    amerykanska bronia... niewinne dzieci.

I tych tchorzliwych GNOJI nie mozna obrazic. O nie :-)(FAKT - gnoja nie sposob
                                    obrazic)

Bo ta "milosc", ta "duma", to "bezpieczenstwo".... Ten "narod".... Ci "bracia,
                                    synowie i tesciowe" "z sukcesem" obronili sie przed atakiem niepismiennych
                                    nomadow zyjacych w XX wieku dokladnie tak, jak zyli w sredniowieczu.

Nu Rozencwajgowa... przerabialismy juz ten temat kilka razy....

Strzelanie z bezpiecznego ukrycia do bezbronnych dzieci i pokonanie w XX wieku
                                    europejskim know-how analfabetow tkwiacych mentalnie w sredniowieczu to troche
                                    za malo, zeby uchodzic za "jedna z najlepszych armii na swiecie".
                                    Brytyjczycy 100 lat wczesniej dokonali tego (nie mordujac dzieci!) malenkim
                                    kontyngentem - bez czolgow i samolotow.

P.S. Zamiast rozsmieszac ludzi tym pocieszynm patosem, ustosunkuj sie lepiej do
                                    tego:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=32070090&a=32136362
                                    Znow wena wysiadla? Ktory to juz raz...?
                                    • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 15:44
                                      nic nie przerabiales, drzewiecki.
                                      w tym kraju, nawet jak dzisiaj nie jest juz tak samo, jak to bylo 20 lat temu,
                                      ale w tym kraju bardzo silnie rozwiniety jest patriotyzm. z jasnych powodow,
                                      nie?
                                      ale ty tego nie potrafisz zrozumiec. w polsce nie ma tego juz dawno. w europie
                                      tego nie znajdziesz.
                                      szkoda mi was.
                                      • goldbaum "Patriotyzm"? 21.11.05, 10:00
                                        Znow te wasze dziwaczne pojecia...
                                        "Milosc" do DZIECIOBOJCOW i "duma" z nich to nie "patriotyzm" a dewiacja.
                                        Przynajmniej u nas. U was oczwyiscie te rzeczy nazywacie inaczej...
                                        • dana33 Re: "Patriotyzm"? 21.11.05, 15:17
                                          a jak nazwiesz drzewiecki, taka mamusie samobojcy terrorysty, ktora z duma
                                          mowi, ze ma jeszcze 7 synow, ktorzy z radoscia stana sie shahidami, wysadzajac
                                          w israelu autobusy pelne dzieci?
                                          • goldbaum Re: "Patriotyzm"? 21.11.05, 18:58
                                            nazwe ja tak samo swirnieta i prymitywna fanatyczka jak ty.
                                  • rattler [...] 18.11.05, 15:21
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 15:47
                                      posylam ci, szczekajacy bezsilnie rattlerku, moj najcieplejszy usmiech.
                                      szczekaj dalej....
                                      • remekk Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 20:58
                                        dana33 napisała:

> posylam ci, szczekajacy bezsilnie rattlerku, moj najcieplejszy usmiech.
                                        > szczekaj dalej....
                                        Tylko wyjmij "ząbki" ze szklaneczki ... .
                                • ogorek_zielony Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 12:48
                                  Goldbaum,

musze stwierdzic, ze nieslychanie celnie piszesz.
                                  Tak jakbys uzywal brzytwy do pisania.

Co prawda nic to nie zmieni, ale dokladnie pokazuje dosc zastraszajace bledy w
                                  mysleniu.
                                  Napewno nie tylko u Zydow.

Pozdrowienia
                                  Ogorek

goldbaum napisał:

> oscar62 napisał:
                                  >
                                  > > TY CZEKASZ NA MOJA ODPOWIEDZ GDY NAZYWASZ IDF TZW. ZOLNIERZAMI? CI "TZW"
                                  > > BRONIA MOJ DOM I DZIEKI NIM JA ZYJE.
                                  >
                                  > "Zyjesz" dzieki temu, ze te tchorzliwe GNOJE odreagowuja BEZKARNIE swoje
                                  > kompleksy zabijajac dzieci? Nie moglbys zyc, gdyby nie zabijali tych dzieci?
                                  > Moze ktos taki jak ty w ogole nie asluguje na to, zeby zyc?
                                  >
                                  > > GDY BYM POWIEDZIAL NA TWOJE WOJSKO "TZW WOJSKO"?
                                  >
                                  > Gdyby "moje" wojsko skladalo sie z TCHORZLIWYCH GNOJI, ktorzy nagminnie i
                                  > bezkarnie zabijaliby bezbronnych ludzi, w tym dzieci. Gdyby moje
                                  spoleczenstwo
                                  > w
                                  > wiekszosci popieralo cos tak ODRAZAJACEGO to sam na to wojsko mowilbym
                                  > "tzw. wojsko".
                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 13:14
                                    dzieki, dzieki,

Ta brzytwa nie zawsze najostrzejsza ale ostrze ja na kazdym syjonistycznym
                                    degeneracie, ktory mi sie pod nia nawinie.

Pozdrowienia i udanego weekendu.
                                • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 17:33
                                  "MOZE TAKI JAK TY W OGOLE NIE ZASLUGUJE NA TO, ZEBY ZYC". JAKIE DNO; JAKA
                                  DEGENERACJA... TY BLEDNIE SIEDZISZ W EUROPIE (POLSKA?). TWOJE MIEJSCE - W
                                  GRONIE HAMASU I ISLAMSKIEGO DZIHADU. TE SAME TEZY; TA SAMA ZADZA ZYDOWSKIEJ
                                  KRWI. NIC WIECEJ.
                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 18:38
                                    I ty degeneracie, ktory - jak sam przyznajesz - "mozesz zyc" tylko "dzieki" degeneratom zabijajacym dzieci smiesz pisac cos o "degeneracji"?
                                    • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 22:01
                                      goldbaum napisał:

> I ty degeneracie, ktory - jak sam przyznajesz - "mozesz zyc" tylko "dzieki"
                                      deg
                                      > eneratom zabijajacym dzieci smiesz pisac cos o "degeneracji"?

WYGLADA NA TO, ZE JESTES BARDZO DUMNY Z TEGO, ZE KTOS KTORY CIE LEDWO ZNA CI
                                      POCHLEBIL IZ PISZESZ JAKBY BRZYTWA. JA CIE ZNAM - DZIEKI BOGU TYLKO NA FS - OD
                                      DAWNA. TY NIE PISZESZ BRZYTWA; TY MACZASZ SWOJE PIORO JADEM, TYM SAMYM JADEM W
                                      NIESKONCZONNOSC I JESTES ZADOWOLONY Z SIEBIE I Z SWYCH MONOTONNYCH SERIALOW.
                                      TAK SAMO JEST ZADOWOLONY Z SIEBIE DAVID IRVING, TEN CO NEGUJE HOLOKAUST, I
                                      NADAL JEZDZI PO SWIECIE ZEBY KRZEWIC SWOJA "APOSTOLSKA PRAWDE". W SADACH
                                      PRZEGRYWA, PANSTWA NIE DAJA MU PRAWA WEJSCIA, ALBO KLADA MU KAJDANKI NA RECE PO
                                      INFILITRACJI, A ON SIE DUJE, USMIECHA POD WASEM I NIE PRZESTAJE KOPAC...
                                      • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 21.11.05, 10:09
                                        Jasne.
                                        Ja pisze "jadem" bo nedznych dzieciobojcow i ich poplecznikow nazywam po imieniu.
                                        Ty za to piszesz miodziem uwielbienia dla tych dzieciobojcow, bo dzieki temu co
                                        robia ogole mozesz zyc...
                                        • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 21.11.05, 21:50
                                          TY PISZESZ JADEM BO JESTES JADOWITY. CZY KTOS INNY POWIEDZIAL, ZE TACY JAK JA
                                          NIE POWINNI W OGOLE ZYC? CIEKAWE, ZE ZA TAKIE SLOWA JESTES JESZCZE TOLEROWANY
                                          NA FS. TY BYS BYL CHETNIE KATEM WSZYSTKICH ZYDOW, SZCZEGOLNIE TYCH IZRAELSKICH.
                                          JAK TEGO NIE ROBISZ TO Z HAMASOWSKIEJ PRZYCZYNY: NIE MOZESZ...
                                          • goldbaum [...] 21.11.05, 22:06
                                            • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 09:11
                                              JAKIE NISKIE; JAKIE CHOROBLIWE!
                                              • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 10:03
                                                W rzeczy samej.
                                                Okreslanie mordowania bezbronnych dzieci jako "OBRONA DOMU" i przyznawanie, ze
                                                dzieki tym MORDOM sie "ZYJE" jest NISKIE I CHOROBLIWE.

Zalosne postekiwanie i poplakiwanie o litosc z tego powodu jest jeszcze bardziej
                                                NISKIE I CHOROBLIWE.
                                                • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 22:07
                                                  CHOROBLIWY I...ZACIETY. SZKODA, ZE NIE ZDAZYLEM PRZECZYTAC TWOJ WYCIETY POST.
                                                  JESTEM PEWNY IZ BYLY W TYM POSCIE DODATKOWE PUNKTY W ZWIAZKU Z MOJA DIAGNOZA...
                                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 22:36
                                                    Wlasnie, jestes chorobliwy, zaciety i FALSZYWY jak pies. Moj post oczywiscie
                                                    przeczytales.
                                                    Byla w nim mowa o hitlerowskich fanatykach, ktorzy uwazali ukrainskich SS-manow,
                                                    za bohaterow, "obroncow" ich "DOMOW". Ci fanatycy byli przekonani, ze zyja tylko
                                                    dzieki temu, ze SS zabijalo zydowskie dzieci.

Oczywistego porownania nie mam zamiaru robic, zeby znow nie nadwyrezac naszego
                                                    przeciazonego admina ale kazdy moze przeczytac co napisales powyzej i wyciagnac
                                                    odpowiednie wnioski.

• dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 22:42
                                                    wlasnie, drzewiecki, masz racje ze nie nadwyrezasz admina, bo kazdy moze
                                                    przeczytac co napisales powyzej i wyciagnac odpowiednie wnioski.
                                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 22:48
                                                    czy to ja rozencwajgowa napisalem, ze moge zyc dzieki dzieciobojcom?
                                                  • dana33 [...] 22.11.05, 22:57
                                                  • rattler Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 23:05
                                                    Dana , zwieracze nie funkcjonuja , czas do wyra ...

narazie

-------------------------------------------

czy oscar to kretaczu napisal? ty manipulancie swoje chorobliwe interpretacje
                                                    postow innych przedstawiasz klamliwie jako ich slowa. spadaj gnido....
                                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 23:09
                                                    Gdybys juz raz nie przyznala, ze jestes kretynka to musialbym znow zadac ci to
                                                    pytanie.
                                                    No to powoli..... specjalnie dla ciebie:

O czym jest ten watek? O "tzw." "zolnierzach", ktorzy z zimna krwia zamordowali
                                                    dziewczynke w wieku szkolnym. Nie musieli ale wycelowali w nia i zabili bo ci
                                                    tzw. "zolnierze" wiedzieli, ze w tym tzw. "kraju" sa zupelnie bezkarni.

Podazasz?
                                                    I teraz twoj maly oskarek o tych tzw. "zolnierzach" (ktorych w mim kraju nazywa
                                                    sie dzieciobojcami) napisal, ze dzieki nim zyje:

- CI "TZW" BRONIA MOJ DOM I DZIEKI NIM JA ZYJE. -

przeczytaj kilka razy, powoli i moze dotrze do ciebie wreszcie, gdzie oskarek to
                                                    napisal.

:-)
                                                  • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 23:29
                                                    CHOROBLIWY, ZACIETY, KLAMLIWY. DZIS PODANO, ZE W OSTATNIEJ INTYFADZIE ZGINELO
                                                    787 IZRAELSKICH DZIECI. CO TO DLA CIEBIE IZRAELSKIE DZIECI. PRZECIEZ TE DZIECI
                                                    SA PRZYSZLYMI "TZW. ZOLNIERZAMI"
                                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 23:40
                                                    Probujesz wziac mnie teraz na litosc falszywy psie?
                                                    Czy mordowanie zydowskich dzieci przez terrorystow palestynskich ma byc
                                                    usprawiedliwianiem mordowania dzieci palestynskich przez terrorystow izraelskich?

To jest wlasnie dialektyka drani i degenereatow. Niczym sie od nich nie roznicie.

Hitlerowscy fanatycy tez wyliczali ile dzieci niemieckich ginelo w wojnie
                                                    wywolanej przez - jak to okreslali - "swiatowe zydowstwo".

Twoja nedza jest porazajaca.
                                                  • rattler Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 23.11.05, 00:10
                                                    Jeden z tych chosen one , ktorym Bozia pozalowala :)

narazie

------------------------------------------

Twoja nedza jest porazajaca.
                                                  • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 23.11.05, 00:33
                                                    rattler napisał:

> Jeden z tych chosen one , ktorym Bozia pozalowala :)
                                                    >
                                                    > narazie
                                                    >
                                                    > ------------------------------------------
                                                    >
                                                    > Twoja nedza jest porazajaca.
                                                    ----------------------------------------------
                                                    PROWOKUJESZ ZA MOIMI PLECAMI? DLACZEGO NIE BEZPOSREDNIO?

NARAZIE...JESTEM Z TOBA DELIKATNY
                                                  • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 23.11.05, 00:18
                                                    goldbaum napisał:

> Probujesz wziac mnie teraz na litosc falszywy psie?
                                                    > Czy mordowanie zydowskich dzieci przez terrorystow palestynskich ma byc
                                                    > usprawiedliwianiem mordowania dzieci palestynskich przez terrorystow
                                                    izraelskic
                                                    > h?
                                                    >
                                                    > To jest wlasnie dialektyka drani i degenereatow. Niczym sie od nich nie
                                                    roznici
                                                    > e.
                                                    >
                                                    > Hitlerowscy fanatycy tez wyliczali ile dzieci niemieckich ginelo w wojnie
                                                    > wywolanej przez - jak to okreslali - "swiatowe zydowstwo".
                                                    >
                                                    > Twoja nedza jest porazajaca.

JUZ DAWNO SIE NIE NATKNELEM NA TAKA ANTYSEMICKA WSCIEKLIZNE, CHOC ANTYSEMITOW
                                                    ROZNEJ MASCI NIE BRAK NA FS. WIEM, ZE WNET CI KTOS POMOZE I POWIE IZ "KRYTYKA"
                                                    IZRAELA NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ANTYSEMITYZMEM. ZNANE.

JAK JUZ MOWA O PSACH: GDY CHORY PIES WIDZI RUCH JAKIEGOS DWUNOZNEGO, JEST PEWNY
                                                    ZE PRZEZ NIEGO CALE JEGO CIERPIENIE I ZACZYNA ODRAZU GRYZC... NATOMIAST ZDROWY
                                                    PIES NIE JEST NIGDY FALSZYWY. WIDAC, ZE W CZASIE FURII ZAPOMINASZ PODSTAWOWE
                                                    CECHY PSOW... A SZCZYT TWEGO KLAMLIWEGO CHARAKTERU TO TWOJE ANALOGIE Z
                                                    NIEMIECKIMI NAZISTAMI. NIE PRZYPADKOWO ISTNIEJE TO UNIWERSALNE MADRE
                                                    PRZYSLOWIE: JAK TRZEBA WISIELCA TO SIE GO ZDEJMUJE Z STRYCZKA...
                                                  • puls.usa Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 23.11.05, 00:47
                                                    oscar62 napisał:

> goldbaum napisał:
                                                    >
                                                    > > Probujesz wziac mnie teraz na litosc falszywy psie?
                                                    > > Czy mordowanie zydowskich dzieci przez terrorystow palestynskich ma byc
                                                    > > usprawiedliwianiem mordowania dzieci palestynskich przez terrorystow
                                                    > izraelskic
                                                    > > h?
                                                    > >
                                                    > > To jest wlasnie dialektyka drani i degenereatow. Niczym sie od nich nie
                                                    > roznici
                                                    > > e.
                                                    > >
                                                    > > Hitlerowscy fanatycy tez wyliczali ile dzieci niemieckich ginelo w wojnie
                                                    > > wywolanej przez - jak to okreslali - "swiatowe zydowstwo".
                                                    > >
                                                    > > Twoja nedza jest porazajaca.
                                                    >
                                                    > JUZ DAWNO SIE NIE NATKNELEM NA TAKA ANTYSEMICKA WSCIEKLIZNE, CHOC ANTYSEMITOW
                                                    > ROZNEJ MASCI NIE BRAK NA FS. WIEM, ZE WNET CI KTOS POMOZE I POWIE
                                                    IZ "KRYTYKA"
                                                    > IZRAELA NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ANTYSEMITYZMEM. ZNANE.

hehe brak argumentow ,antysemityzmem trzeba sie ratowac
                                                    typowa zagrywka moskow
                                                    lepiej rusz lbem oskar i daj jakas logiczna odp.
                                                    nie staczaj sie na dno jak dana
                                                  • goldbaum Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 23.11.05, 09:26
                                                    oscar62 napisał:

> JUZ DAWNO SIE NIE NATKNELEM NA TAKA ANTYSEMICKA WSCIEKLIZNE, CHOC ANTYSEMITOW
                                                    > ROZNEJ MASCI NIE BRAK NA FS.

Gdybym tak jak ty dzieciobojcow uwazal za bohaterow a ich zbrodnie za warunek
                                                    konieczny dobrego samopoczucia to nie bylbym w twoich patrzalkach "antysemita".

Widzisz twoja nedze umyslowa?

Te gnojki zabily z zimna krwia bezbronne dziecko choc wcale nie musialy.
                                                    Zgadza sie czy nie?
                                                    Ty tych gnojkow bronisz a nawet twierdzisz, ze dzieki nim "zyjesz".
                                                    Zyjesz dzieki sukinsynom zabijajacym bezkarnie bezbronne dzieci.
                                                    Zgadza sie czy nie?

Ja mam cos przeciw sukinsynom zabijajacym z zimna krwia dzieci - obojetnie
                                                    jakie, zydowskie, palestynskie, polskie czy niemieckie. I mam cos przeciw
                                                    sukinsynom uwazajacych takich sukinsynow za ich "milosc" i "bohaterow"....
                                                    Dlatego jestem "antysemita".
                      • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 23:49
                        Przeciwnie OSKAR , PROTESTUJE , mimo ze ten pasozyt w porownaniu z wami wazy
                        tyle co pchelka przy opitej moja krwia pijawce ,... Protestuje !

Ty pewnych spraw nie rozumiesz i nigdy nie zrozumiesz , zionce mysla ze im sie
                        cos nalezy od innych ,...

Hebrews przymierali glodem kiedy Babylon budowal wiszace ogrody , Hebrews
                        sprzedali brata w niewole za miske zarcia , kiedy Egipcjanie budowali piramidy

Disiaj Zydzi doja kogo sie da ,...

Wracajac do dzisiejszego dnia , kazdy z nas orze jak moze , zyjac z pracy
                        wlasnych rak ,... Z czego ty dzis zyjesz my friend - Tez z jalmuzny ???

uklony

ALE W TYM WYPADKU SPLIT NIE BEDZIE PROTESTOWAL, ZE TO Z JEGO KIESZENI...

• oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 00:14
                          explicit napisał:

> Przeciwnie OSKAR , PROTESTUJE , mimo ze ten pasozyt w porownaniu z wami wazy
                          > tyle co pchelka przy opitej moja krwia pijawce ,... Protestuje !
                          >
                          >
                          >
                          > Wracajac do dzisiejszego dnia , kazdy z nas orze jak moze , zyjac z pracy
                          > wlasnych rak ,... Z czego ty dzis zyjesz my friend - Tez z jalmuzny ???
                          >
                          > uklony
                          >
                          > ==============================================================================
                          >
                          > TO ZUPELNIE SWOISTY PROTEST...
                          W TWOIM POJECIU MORDERCA ZYDOW TO PCHELKA? LADNIE POWIEDZIANE! A Z CZEGO JA
                          ZYJE? CO, TY UDAJESZ GREKA? Z TWOICH PODATKOW...
                          >
                          >
                          • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 18:21
                            Widzisz do czego doszlo , dziadu , zyjesz kosztem dziada na dissability ,...

I love it :)))

uklony

A Z CZEGO JA ZYJE? CO, TY UDAJESZ GREKA? Z TWOICH PODATKOW...

• oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 18:57
                              WIDZISZ SPLITKU, JAK MOZESZ WYZYC Z DISSABILITY TO NIE JEST TAK ZLE W AMERYCE
                              (W TEJ TAK CZESTO PRZEZ CIEBIE KRYTYKOWANEJ). DLA ZROZUMIENIA PROBLEMU: JAK
                              MOGE ZYC "KOSZTEM DZIADA" JESLI Z DISSABILITY NIE SCIAGAJA PODATKU? W KAZDYM
                              RAZIE U NAS TAKIE RENTY SA PLACONE NOMINALNIE, TZN. BEZ ZADNYCH PODATKOW. ALE
                              DLA CIEBIE TO MALA POCIECHA, BO WYCHODZI, ZE ZYJE Z BUDZETU AMERYKANSKIEGO
                              SKARBU. JAK WIADOMO IZRAEL NIE MA SWOICH DOCHODOW - ZAWSZE SA U NAS ZNAKI ROPY,
                              ALE ROPA JEST, ALE U NASZYCH SASIADAOW - I ZYJE TYLKO Z JALMUZNY. ALE POWIEDZ
                              SAM. PRZECIEZ ORYGINAL BRZMI ZAWSZE LEPIEJ...
                              • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 19:00
                                oscar, hem lo shavim mila. havura shel zevel, lo shava et ziporen shel hayal
                                shelanu. anachnu beshvilam, kemo etzem ba garon. she ihie. kemo she yadula
                                lecha, le kol kelev yagiya et hayom shelo.
                                shabat shalom
                                • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 22:06
                                  dana33 napisała:

> oscar, hem lo shavim mila. havura shel zevel, lo shava et ziporen shel hayal
                                  > shelanu. anachnu beshvilam, kemo etzem ba garon. she ihie. kemo she yadula
                                  > lecha, le kol kelev yagiya et hayom shelo.
                                  > shabat shalom

DANA, KOL MILA SHELACH EMET LEAMITA.
                                  SHABAT SHALOM GAM LACH
                              • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 23:49
                                Moje dissability zaczyna sie i konczy sie na pokryciu kosztow szpitala , lekow
                                i doktorow , nic wiecej , na reszte musze zarobic pomagajac zonie w pracowni ,
                                bo ciagnie etat , plus fuchy ,...

Pomijam funkcje babysitter i kucharza , co mi tam , przyjemnosc patrzec jak
                                junior rosnie i sluchac komplementow od zony i corci na temat kulinarnych
                                postepow (od corci nie zawsze) Koszenie trawy i walka z chwastami na 1/4 akra w
                                moim klimacie to rozrywka , zyc nie umierac , no nie :)))

Cus ci powiem stary , ten durny w waszej opinii Polak , ktory wyjechal z Polski
                                z 300 dolarami w kieszeni , mimo problemow ze zdrowiem , mimo ze sam wychowywal
                                corke , jest wlascicielem 2 bedroom co-op apartamentu w zydowskiej dzielnicy
                                Queens NY , za ktory zaplacil 32 tys w '84 dzis warty 10 razy tyle i domku na
                                1/4 akra dzialce z widokiem na gory w okolicy Seattle , za ktory zaplacil
                                69.995 w '88 , warty ponad 3 setki dzisiaj , z opcja podzielenia dzialki i
                                wybudowania 3-ch domow (zalatwione) z widokiem na Mt Ranier i Cascades ,...

Wracajac do tematu , my friend , zyjac na krzywy ryj nie dorobisz sie niczego
                                oprocz tytulu dziada i nikt ci tego nie odbierze ,... Dziadem byles , dziadem
                                jestes , dziadem skonczysz

uklony

WIDZISZ SPLITKU, JAK MOZESZ WYZYC Z DISSABILITY TO NIE JEST TAK ZLE W AMERYCE
                                • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 19.11.05, 00:03
                                  wiesz co rozlupaniec, mimo twojego co-op i twojego domku, to wiesz, prymityw
                                  pozostaje prymitywem, zeby nie wiem w jakie szatki sie ubral.
                                  i czym ty sie tak chwalisz? uwazasz, ze domek warty 300 tys to taka mecyja? dla
                                  ciebie moze i tak, przyjechales z 300 dolarami, wiec z dziadow pochodzisz i jak
                                  dziad wyladowales w usa. a teraz jestes dziadem nowobogackim. nowobogackim, bo
                                  zaden czlowiek, u ktorego pieniadze sa w rodzinie od zawsze, nie bedzie
                                  wyliczal wartosci domu w ktorym mieszka. nowobogacki owszem. za ile dom, za ile
                                  kupil samochod, co ile lat zmienia umeblowanie..... a na ksiazki to ile ty
                                  wydajesz, nowobogacki?
                                  a dziad to ty byles, jestes i pozostniesz. dziadowski charakter masz,
                                  rozlupaniec. i zadne pieniadze, nowe czy stare, nie sa w stanie tego zmienic.
                                  dziadem jestes, bo zyjesz z zarobkow zony, dlatego se wziales mloda, zeby na
                                  ciebie robila i cie utrzymywala. jestes stary i schorowany. i zyjesz po
                                  dziadowsku.
                                  o oskarze nie wiesz nic. wiesz tylko jedna rzecz, ze jest zydem i mieszka w
                                  israelu. to dla ciebie dostatecznie, zeby nazwac go dziadem. do piety mu nie
                                  siegasz, wot i szto. ani finansowo ani intelektualnie. o moralnosci nie
                                  wspomne, bo u ciebie zerowa, wiec to nie sztuka byc na wyzszym poziomie jak ty.
                                  • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 22.11.05, 23:52
                                    Ja na moim ownership title mam historie kto byl piewszym wlascicielem , siega
                                    do 1890 , twoja konczy sie na '67 a moze wczesniej , ja zaplacilem , ty
                                    ukradlas ,...

przysiad

=============================================================================

i czym ty sie tak chwalisz? uwazasz, ze domek warty 300 tys to taka mecyja? dla
                                    ciebie moze i tak, przyjechales z 300 dolarami, wiec z dziadow pochodzisz i jak
                                    dziad wyladowales w usa. a teraz jestes dziadem nowobogackim. nowobogackim, bo
                                    zaden czlowiek, u ktorego pieniadze sa w rodzinie od zawsze, nie bedzie
                                    wyliczal wartosci domu w ktorym mieszka. nowobogacki owszem. za ile dom, za ile
                                    kupil samochod, co ile lat zmienia umeblowanie..... a na ksiazki to ile ty
                                    wydajesz, nowobogacki?
                                    a dziad to ty byles, jestes i pozostniesz. dziadowski charakter masz,
                                    rozlupaniec. i zadne pieniadze, nowe czy stare, nie sa w stanie tego zmienic.
                                    dziadem jestes, bo zyjesz z zarobkow zony, dlatego se wziales mloda, zeby na
                                    ciebie robila i cie utrzymywala. jestes stary i schorowany. i zyjesz po
                                    dziadowsku.
                                    o oskarze nie wiesz nic. wiesz tylko jedna rzecz, ze jest zydem i mieszka w
                                    israelu. to dla ciebie dostatecznie, zeby nazwac go dziadem. do piety mu nie
                                    siegasz, wot i szto. ani finansowo ani intelektualnie. o moralnosci nie
                                    wspomne, bo u ciebie zerowa, wiec to nie sztuka byc na wyzszym poziomie jak ty.

• mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 15:04
                oczywiscie ze nie widze roznicy miedzy smiercia zyda i smiercia niezyda. nie
                rozumiem, dlaczego o jednych ma sie zapominac, a o innych nie.

i przestan w koncu mi ublizac.
                • remekk Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 25.11.05, 15:53
                  mirmilek napisał:

> oczywiscie ze nie widze roznicy miedzy smiercia zyda i smiercia niezyda. nie
                  > rozumiem, dlaczego o jednych ma sie zapominac, a o innych nie.
                  >
                  > i przestan w koncu mi ublizac.
                  >
                  No teraz to dopiero im ublizyłeś .
                  W.g ich podwójnej "etyki" ich smierć jest jedynie słuszna a oprócz sparw
                  cywilizacyjnych uraziłes również ich "wyznanie" - holokaustową "religię" ... .
        • aaki mowa o tym znowu bo 17.11.05, 15:45
          akurat niedawno zapadł wyrok w tej sprawie
        • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 15:55
          Nie sciemniaj ciucius , na tym poscie na wokandzie jest Code of Honor IDF-u
          (sic) i wojskowy wymiar sprawiedliwosci za zbrodnie popelnione na cywilach - W
          drugim przypadku mord popelniony (strzal w plecy) przez Straz Graniczna na
          czlowieku , ktory nikomu nie zagrazal ,...

uklony

bo ta dziewczynka jest tu dyskutowana juz prawie rok.....
        • marysia57 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 19.11.05, 06:24
          Jakbysmy tak jak Izrael dostawali z USA przeszlo 2 billiony rocznie to napewno
          nasze klopoty by sie skonczyly.Niestety nie ma 2 bilionow, a zyc trzeba a ze
          bez pracy nie ma kolaczy to za granice trzeba niektorym jechac.Zapewniam cie
          jednak ze te 2 biliony jakby poszly do Polski zamiast do Izraela, moze nasz
          rzad tez bylby tak wspanialomyslny i tak jak w Izraelu moglby sobie pozwolic na
          wyplacanie tysiecy dolarow pomocy finansowej dla tych co wroca do kraju.
          Niestety " srebrny talerz nie dla Polakow" "POLSKA" PISZEMY Z DUZEJ LITERY.
          • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 19.11.05, 09:00
            nu, nu, marysiu, dostajecie tez troche pieniedzy. i nawet z tego to co jest, to
            lezaca sluzba zdrowia, podupadle szkoly i tysiace mlodych polakow
            opuszczajacych swoja ojczyzne. zeby cos zrobic z pieniedy ktore sie dostaje, to
            trzeba mie glowke i pracowac, a tego jak widac wam brakuje. podskakuj dalej.
    • mirmilek Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 15:20
      1. Problem zamordowanej dziewczynki jest aktualny. Wczoraj byl o tym art w haaretzu.

2. Tutaj napisalas, zeby o niej zapomniec. Sugerujesz ponadto, ze emigracja z
      polski jest wazniejsza niz ludzkie zycie.

"no i widza tylko problemy u nas. polska stoi przed takimi problemami, ze nie
      wiadomo od czego zaczac zmiany, tysiace mlodych polakow wyjezdzaja z polski, bo
      im ich ojczyzna z wielu roznych powodow nie odpowiada. zamiast zajac sie tym
      probleme, pomyslec, co zmienic, zeby ludzie nie wyjezdzali, to mloca ciagle to
      samo, bo ta dziewczynka jest tu dyskutowana juz prawie rok....."

3. Jestes zle wychowana.
      • dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 23:48
        Dana nie widzi ze problem palestynsko izraelski jest mlucony juz 60 lat.
        Mlucony tak ze chcac nie chcac wszystkich o tym swoim zagrozeniu informuja,
        placza skomla to zas sie bronia ale przedewszystkim morduja.Tego ciucka(jak ja
        tu nazwal ktos)nie widzi.
        • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 18.11.05, 23:53
          sluchaj, tozero, ja ci juz co najmniej od roku mowie, zebys sie douczal, i w
          angielskim i w polskim tez. nauczyl sie brednie na klawiaturze wystukiwac, ale
          mlocic to pisze ciagle jeszcze przez zwykle u. mase bledow robisz w jezyku
          polskim, w kazdym twoim poscie mozna znalezc conajmniej jeden. siedem klas
          przynajmniej skonczyles w tej twojej wiosce?
          • dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 19.11.05, 00:08
            ciucka nie zrozumiala-u otwarte i juz ciucka lezy,dno,nic nie kuma.
            Ciucka zas wie ze ten temat jest mlocony przez rok,ciucka tez zapomniala ze ten
            temat jest poniewaz uniewinniono zbrodniarzy wlasnie terza po roku rzekomego
            sledztwa.Nu ciucka co masz do dodania jeszcze.
            • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 19.11.05, 00:20
              nu, tozero, zrozumialam, i to juz dawno, ze jestes kompletny prymityw.
              wykrety tez masz prymitywne.
              rzekome sledztwo..... widzisz, prymitywie, u nas sledztwa dla ciebie beda
              zawsze prymitywne, jesli nie zakoncza sie skazaniem kogos, kogo ty uwazasz za
              winnego. ty i reszta twojej zgraji. tak wlasnie mysla prymitywy polskie, ktore
              chwala sie wartoscia swoich domkow, albo tym ze je sami zbudowali...
              jak z zabkami, tozero? dentysta zaplacony? ogrod w domku na zime przygotowany?
              tak? git. to idz sie douczaj. przynajmniej polskiego, bo blaznisz sie tutaj na
              forum, durniu.
    • goldbaum Re: ??? 17.11.05, 16:28
      mirmilek napisał:

> no, w dobrze znane tony uderza nam na forum danusia...

Potrafi cie to jeszcze u nich zadziwic????

doslownie napisala: "RASA", "ktora sieje terror i strach i mord na calym swiecie"

P.S. Jest taka wrazliwa na punkcie wlasciwego cytowania jej slow.
      Choc jesli zacytuje sie ja slowo w slowo to tez jest.... no co? Oczywiscie!

M A N I P U L A C J A

:-)
      • mirmilek Re: ??? 17.11.05, 16:32
        Ostatnio mi sie wydaje, ze dana sie pilnuje. Dawniej takie kwiatki byly na
        porzadku dziennym.

Mysle, ze pisanie o "rasie" to wynik pracy w tym archiwum syjonistycznym.
    • explicit Admin ,... 17.11.05, 17:25
      Post na temat mordu kierowcy przez policjanta izraelskiej Strazy Granicznej
      (strzalem w plecy) na granicy , tez ci przeszkadzal ???

uklony

An autopsy on 36-year-old Samir Ribhi Dari at the Abu Kabir Institute of
      Forensic Medicine revealed he had been shot in the back, which contradicted
      claims by Border Police officers that Dari had been shot after trying to run
      over an officer.

• dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 19:22
      "No explosives or weapon were found on Iman's body, but the Israeli military
      claimed that she might also have been attempting to draw Israeli soldiers to
      her in order to allow Palestinian snipers to shoot at the soldiers."

Nu ona byla wyslana jako wabik.Alez ci Zydzi sa madrzy.Oni juz wszystkie
      mozliwosci widza czyli znaja tez dobrze siebie co by oni robili gdyby sie strony
      odwrocily.To sie nazywa analityczne myslenie lub zydowska odwrotna logika.

• rattler Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 17.11.05, 22:10
        Moze zanim mi jakis zio-naziol przytoczy jeden przyklad sukcesu palestynskich
        so called 'snajperow' majacych do dyspozycji AK-47 , wytlumaczy mi logike
        myslenia kapitana IDF-u

Jesli to byla podpucha jak twierdza , ze strony Palestinian snipers , to
        dlaczego po zranieniu dziecka zniwelowal dystans o nastepne kilkadziesiat
        metrow na korzysc rzekomych snajperow , dobijajac ofiare z dystansu
        gwarantujacego smierc dziecka na miejscu od jego kul .

Mozna sie tylko zastanawiac nad doza nienawisci jak kierowala jego pobudkami ,
        kto ja zaszczepil i hodowal w jego psycho , ze potrafil dobic ranne dziecko .

SS ma godnych nasladowcow , w IDF , ironio losu .

narazie

"No explosives or weapon were found on Iman's body, but the Israeli military
        claimed that she might also have been attempting to draw Israeli soldiers to
        her in order to allow Palestinian snipers to shoot at the soldiers."
    • goldbaum symptomatyczne... 18.11.05, 12:38
      Na temat zabojstwa bezbronnego dziecka wiele do powiedzenia nie miala.

Dopiero wtedy gdy tych, ktorzy spoza oslony bunkra z zimna krwia zamordowali i
      dobili to dziecko nazwie sie "tchorzliwymi gnojami" ruszyla na barykade!
      Z jaka werwa! Z jakim patosem!

Bo ktos tych "tchorzliwych gnoji" nazwal po imieniu.
      A wedlug rozencwajgowej ktos taki nie jest tchorzliwym gnojem" tylko jej "duma",
      jej "miloscia"......
    • puls.usa Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??moski? 19.11.05, 00:27
      moski nie pamietaja
      od tego czasu wiele innych
      dzieci na okupowanych terenach
      zastrzelili
    • remekk PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 19.11.05, 09:59
      ...do sowieckiego czołgu .
      Starszliwie okaleczone ofiary swych zdziczałych zbrodni wlekli za czołgami -
      - dzieki "uprzejmości" sowietów i porzycali za miastem .
      Dzis zachowuja się tak jak ich przodkowie .
      • dana33 Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 19.11.05, 19:27
        remekkkkkkk, badz dokladny w informacjach: my nie przywiazujemy dziecka do
        sowieckiego czolgu. my przywiazujemy kadego dnia okolo 50 dzieci do 50
        sowieckich czolgow. tak mordowanie idzie szybciej, farsztejst. te dzieci to
        nicha, na porzadku dziennym u nas. ale te sowieckie czolgi, to jest mecyja,
        remekkkkkkkkk, u nas te sowieckie czolgi to w ciaglej produkcji, farsztejst,
        dziennie okolo 140 czolgow sowieckich produkujemy. ja wlasnie zamieniam moj
        samochod na najnowszy model sowieckiego czolgu, ktory ma mi byc dostarczony pod
        dom w srode o 10 rano. zarzad miasta wlasnie podniosl nam podatki miejskie, bo
        mamy extra koszty na nowe parkingi, ty farsztejst, tam gdzie wlazlo dotychczas
        moje male daihatsu, to czolg (sowiecki mind you) nikak nie wlezie. i ten sam
        problem ma reszta mieszkancow jerozolimy i wogole israel. tak ze jak sobie
        wyobrazam, do konca roku w israelu, jak bedzie sie go ogladac z lotu ptaka,
        krajobraz zmieni sie absolutnie: parkingi i sowieckie czolgi. zdaje sie, ze
        israel zawarl z polska specjalna umowe na dostawe drutu kolczastego, bo nie
        jestesmy w stanie produkowac i sowieckich czolgow en masse i drutu kolczastego.
        a ten, jak wiesz, potrzebny nam jest na przywiazywanie dzieci palestynskich do
        owych sowieckich czolgow. poniewaz jestes tak dokladnie poinformowany, to daj
        znak, czy majac wkrotce 6 milionow czolgow sowieckich (nu, ponimajesz, na
        kazdego israelskiego obywatela czolg) starczy nam tych dzieci palestynskich do
        przywiazywania?
        • remekk [...] 20.11.05, 14:01
          • dana33 Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 20.11.05, 18:14
            oj oj oj. remekkkkkkkk, ja juz tutaj czekam z niecierpliwoscia zobaczyc ta
            scene, nader interesujaca, pod tytulem: "remekkkkkkkk nie toleruje zydow" no i
            konsekwencje tej sceny.... nie moge sie po prostu doczekac....
            co zrobisz jak przestaniesz tolerowac? puscisz baka????
            • remekk [...] 21.11.05, 14:55
              • dana33 Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 21.11.05, 15:19
                nu, nie przemawiaj w imieniu wszystkich polakow, bo znam paru normalnych.
                a ty wystaw w koncu ten rachunek, bo od tygodni obiecujesz i obiecujesz, ze
                wystawisz, ale jakos nic nie widze. a chetnie bym sobie ten rachuneczek
                poogladala.
                a propos rachuneczkow, remekkkkkk, ja sobie kopiuje kazdy twoj post for future
                references, bo jak wiesz, twoje bazgrania sa karalne. nie tylko w polsce ale i
                w kazdym normalnym kraju.
                • rattler Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 21.11.05, 18:47
                  Bazgranie karalne w normalnych krajach a dobijanie rannych (dzieci) bezkarne .

A peculiar way widzenia normalki - You're one sick puppy Dana , very sick ,
                  surrounded by fucked-up society - Get a shrink , bitch !!!

narazie

ja sobie kopiuje kazdy twoj post for future references, bo jak wiesz, twoje
                  bazgrania sa karalne. nie tylko w polsce ale i w kazdym normalnym kraju.

• marysia57 Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 21.11.05, 20:37
                  dana33 napisała:

> a propos rachuneczkow, remekkkkkk, ja sobie kopiuje kazdy twoj post for
                  future
                  > references, bo jak wiesz, twoje bazgrania sa karalne. nie tylko w polsce ale
                  i
                  > w kazdym normalnym kraju.-----------------------------------------------------
                  ------DANUSKA my nie gorsi i twoje akta tez pelne. OBRAZA POLSKI TEZ JEST
                  KARALNA.
                • remekk Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 21.11.05, 22:21
                  dana33 napisała:

> nu, nie przemawiaj w imieniu wszystkich polakow, bo znam paru normalnych.
                  > a ty wystaw w koncu ten rachunek, bo od tygodni obiecujesz i obiecujesz, ze
                  > wystawisz, ale jakos nic nie widze. a chetnie bym sobie ten rachuneczek
                  > poogladala.
                  > a propos rachuneczkow, remekkkkkk, ja sobie kopiuje kazdy twoj post for
                  future
                  > references, bo jak wiesz, twoje bazgrania sa karalne. nie tylko w polsce ale
                  i
                  > w kazdym normalnym kraju.
                  Ja sobie twoje posty także kopiuję i rozpowszechniam wśród tych , którzy was
                  jeszcze nie poznali . A pewne elementy tego rachuneczku to kazdy w miare
                  myslący człowiek zauwazył juz na tym forum . A przyjdzie pora , ze na szerszym
                  forum bedziecie zmuszeni sie z tym zmierzyć - mozesz byc pewny , ze takie
                  durnoty jakie wypisujesz na tym forum nie będa dobrym argumentem na arenie
                  międzynarodowej ... .

• puls.usa [...] 23.11.05, 00:14
                  • oscar62 Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 23.11.05, 00:29
                    PULSOWY KUMPLU REMEKKA, JAKA DRANSKA SOLIDARNOSC!
                    • puls.usa Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 23.11.05, 00:54
                      solidaryzuje sie z kazdym!!!!!!!!!
                      kto walczy z rozpowszechniana
                      glownie przez zydow
                      antypolska propaganda
                      • dana33 [...] 23.11.05, 07:25
                        • samsone Nie przywiazali czolg do dziecka, on arab zle 23.11.05, 11:40
                          przeczytal, albo tez polskiego nie zna.
                          • remekk Potomkowie zdziczałych bandytów kultywują tardycję 24.11.05, 14:32
    • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 20.11.05, 22:59
      Dla przypomnienia , nie wszyscy pamietaja ,...

uklony

Israeli officer: I was right to shoot 13-year-old child
      ========================================================
      Radio exchange contradicts army version of Gaza killing

Chris McGreal in Jerusalem
      Wednesday November 24, 2004
      The Guardian

An Israeli army officer who repeatedly shot a 13-year-old Palestinian girl in
      Gaza dismissed a warning from another soldier that she was a child by saying he
      would have killed her even if she was three years old.
      The officer, identified by the army only as Captain R, was charged this week
      with illegal use of his weapon, conduct unbecoming an officer and other
      relatively minor infractions after emptying all 10 bullets from his gun's
      magazine into Iman al-Hams when she walked into a "security area" on the edge
      of Rafah refugee camp last month.

A tape recording of radio exchanges between soldiers involved in the incident,
      played on Israeli television, contradicts the army's account of the events and
      appears to show that the captain shot the girl in cold blood.

The official account claimed that Iman was shot as she walked towards an army
      post with her schoolbag because soldiers feared she was carrying a bomb.

But the tape recording of the radio conversation between soldiers at the scene
      reveals that, from the beginning, she was identified as a child and at no point
      was a bomb spoken about nor was she described as a threat. Iman was also at
      least 100 yards from any soldier.

Instead, the tape shows that the soldiers swiftly identified her as a "girl of
      about 10" who was "scared to death".

The tape also reveals that the soldiers said Iman was headed eastwards, away
      from the army post and back into the refugee camp, when she was shot.

At that point, Captain R took the unusual decision to leave the post in pursuit
      of the girl. He shot her dead and then "confirmed the kill" by emptying his
      magazine into her body.

The tape recording is of a three-way conversation between the army watchtower,
      the army post's operations room and the captain, who was a company commander.

The soldier in the watchtower radioed his colleagues after he saw Iman: "It's a
      little girl. She's running defensively eastward."

Operations room: "Are we talking about a girl under the age of 10?"

Watchtower: "A girl of about 10, she's behind the embankment, scared to death."

A few minutes later, Iman is shot in the leg from one of the army posts.

The watchtower: "I think that one of the positions took her out."

The company commander then moves in as Iman lies wounded and helpless.

Captain R: "I and another soldier ... are going in a little nearer, forward, to
      confirm the kill ... Receive a situation report. We fired and killed her ... I
      also confirmed the kill. Over."

Witnesses described how the captain shot Iman twice in the head, walked away,
      turned back and fired a stream of bullets into her body. Doctors at Rafah's
      hospital said she had been shot at least 17 times.

On the tape, the company commander then "clarifies" why he killed Iman: "This
      is commander. Anything that's mobile, that moves in the zone, even if it's a
      three-year-old, needs to be killed. Over."

The army's original account of the killing said that the soldiers only
      identified Iman as a child after she was first shot. But the tape shows that
      they were aware just how young the small, slight girl was before any shots were
      fired.

The case came to light after soldiers under the command of Captain R went to an
      Israeli newspaper to accuse the army of covering up the circumstances of the
      killing.

A subsequent investigation by the officer responsible for the Gaza strip, Major
      General Dan Harel, concluded that the captain had "not acted unethically".

However, the military police launched an investigation, which resulted in
      charges against the unit commander.

Iman's parents have accused the army of whitewashing the affair by filing minor
      charges against Captain R. They want him prosecuted for murder.

Record of a shooting
      =====================

Watchtower
      'It's a little girl. She's running defensively eastward'
      Operations room
      'Are we talking about a girl under the age of 10?'
      Watchtower
      'A girl of about 10, she's behind the embankment, scared to death'
      Captain R (after killing the girl)
      'Anything moving in the zone, even a three-year-old, needs to be killed'

• goldbaum Poznac koszerna kindersztube 21.11.05, 09:56
        "he would have killed her even if she was three years old"

Mielismy tu juz dyskusje o 3-letnich "masowych mordercach"...
        Ten "R" to byc moze synalek rozencwajgowej.

• dana33 Re: Poznac koszerna kindersztube 21.11.05, 15:15
          nie moze, drzewiecki. znow manipulujesz. moje dzieci nie znaja polskiego, na
          szczescie. kiedys juz tutaj napisaliscie, ze poniewaz nie nauczylam moich
          dzieci polskiego, to prosty wniosek, ze nienawidze polski. wyscie studiowali
          wszyscy psychologie na uniwersytecie wodnym, bo lejecie i lejecie.
          git. zawsze, jak juz wam brakuje argumentow, to wracacie do tych maloletnich
          mordercow. to co mnie teraz interesuje, to to, ze przez miesiace pisaliscie, ze
          niby mowilam o piecioletnich mordercach, a tu juz granice wieku zanizyles do 3
          lat. rozumiem, ze teraz przez pare miesiecy bedziesz wmawial calemu forum, ze
          pisalam o 3-letnich mordercach, a jak juz bedziesz myslal, ze dosyc, to
          zaczniesz pisac, ze pisalam o 2-dniowych mordercach. trzeba przyznac, ze nic
          nie jest ci za glupie, jak dlugo mozesz uderzac w klawiature.
          • goldbaum Re: Poznac koszerna kindersztube 21.11.05, 19:12
            uwazaj zeby ci czerep od tych koszernych spekulacji o antysemicie goldbaumie nie
            eksplodowal.
            Powaznie chcesz komus tu wmowic, ze degenerat uwazajacy 5-latki za masowych
            mordercow wychowuje swoje dzieci w poszanowaniu zycia 3-latkow?
    • remekk [...] 22.11.05, 08:12
      • dana33 Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 22.11.05, 08:29
        kazdy twoj watek remekkkkkkkkkk, to obraza zydow i israela. kazdy twoj watek to
        klamstwo o zydach i israelu. kazdy!!!

• remekk Re: PRZYWIĄZALI DZIECKO DRUTEM KOLCZASTYM 22.11.05, 19:02
          dana33 napisała:

> kazdy twoj watek remekkkkkkkkkk, to obraza zydow i israela. kazdy twoj watek
          to
          >
          > klamstwo o zydach i israelu. kazdy!!!
          >
          Taaa - znowu sie "enetlektualystka" podnieciła - jednoznacznie oceniam takich
          jak ty - czyli niestety przytłaczającą większość - ale NIGDY nie wrzycałem do
          jednego wora z takimi zapiekłymi głupolami jka ty - Finkelsteina , Sacka ,
          Shachaka czy Ateliera - ci pomimo tego z biologicznie rzecz ujmujac wywodzą się
          ztego narodu co zdziczali mordercy - tak naprawde nic po za tym nie maja z wami
          wspólnego ... .
    • memor3 Explicit klamie czy nie zna angielskiego? 22.11.05, 11:30
      NAwet z opisu przytoczonego przez Explicita wynika, ze nie ma mowy
      o mordestwie.
      Wg jezyka polskiego i prawa polskiego mordestwo to swiadome i bezprawne
      pozbawienie zycia.

Z opisu wynika, ze Arabka zostala zastrzelona poniewaz podejrzewano
      ja ze jest terrorystka- samobojczynia. Oczywiscie, kazdy zolnierz
      (takze polaki zolnierz w Iraku) powinien nie dopuscic do zblizenia sie jej.
      Jak mozna sie domyzlec z opisu, ten problem byl oczywisty; zolnierze prawidlowo
      postapili.
      Proces dotyczyl jedynie strzalow do ciala (!) zastrzelonej. Jest to tez znana
      praktyka wobec fanatykow wszelkiej masci (stosowana wobec Japonczykow w 2 wS).
      Zolnierz ma prawo strzelac jesli przeciwnik jest zdolny jeszcze do walki (np. do
      zdetonowania bomby).
      Strzelanie do martwego ciala w zadnym kodeksie nie jest mordestwem.

Oczywiscie w poscie Explicite widac rozumowanie typowego arabofila, wg
      ktorego Arabowie moga mordowac kogo chca a likwidacje terrorystow nazywaja
      mordestwem. Dlaczego tak robi?

Osobiscie uwazam, ze kazdy zlikwidowany terrorysta to uratowanie wielu
      niewinnych ludzi.
      Pozdrawiam

• dana33 Re: Explicit klamie czy nie zna angielskiego? 22.11.05, 12:26
        do tego wszystkiego wyszlo ws ciagu sledztwa, ze on nie wystrzelil w jej cialo
        calego magazynka, tylko zolnierz jego jednostki sklamali, bo chcieli sie
        zemscic na dowodcy. ale o tym albo poprostu nie pisza, albo mowia "rzekomo".
        to u nich dziala w ten sposob, ze musi byc skazany, nawet jak byly klamliwe
        zeznania. jak nie ma skazanego, to oczywiscie "tak wyglada ich sprawiedliwosc".
        nu, szkoda wogole slow.....
        • goldbaum naprawde zal mi tego "oficera".... 22.11.05, 13:23
          On przeciez tylko zabil to dziecko i "wcale nie wystrzelil w jej cialo
          calego magazynka" - tylko dwie kule....

A ci antysemici tylko sie czepiaja... "tak wyglada ich sprawiedliwosc".

A ten "oficer" to przeciez taki ludzki.... "oficer".
          • dana33 Re: naprawde zal mi tego "oficera".... 22.11.05, 14:30
            tylko sie nie poplacz, drzewiecki....
            nu, to ze ty klamczuch, manipulant i kretacz to wiadomo bylo juz od dawna. to
            ze ty gnojek dochodzi do listy.
            • goldbaum Re: naprawde zal mi tego "oficera".... 22.11.05, 15:07
              "gnojek"? Bo zal mi tego biednego "oficera" koszernego, ktory z zimna krwia
              zamordowal dziecko, ktore sam ocenil najwyzej na 10 lat?

Naprawde koszerna? :-)
      • goldbaum Jak najbardziej! 22.11.05, 13:19
        > Z opisu wynika, ze Arabka zostala zastrzelona poniewaz podejrzewano
        > ja ze jest terrorystka- samobojczynia.

A jak wiadomo nie od dzis, w koszernym panstwie samo "podejrzenie" stanowi
        wystarczajace usprawiedliwienie dla mordu.
        Zabil bo "podejrzewal" - i wszystko cacy - czyli niewinny - bo "podejrzewal".

> Wg jezyka polskiego i prawa polskiego mordestwo to swiadome i bezprawne
        > pozbawienie zycia.

Nu a ten tzw. "zolnierz" robil to przeciez (nieswiadomie?) i jak najzupelniej
        "prawnie". bBo to tzw. "panstwo" zezwala przeciez na zabijanie ludzi ( w tym
        dzieci!!!!) tylko za to, ze wygladaja "podejrzanie".... Skady my to znamy?

> kazdy zolnierz (takze polaki zolnierz w Iraku) powinien nie dopuscic do
        > zblizenia sie jej.

Tyle ze nie takimi srodkami. Zolnierz (nie mylic ze zbirem w uniformie na
        uslugach panstwa zbirow) zna i "powinien" stosowac procedure zatrzymywania osob
        podejrzanych, gdzie osobe podejrzana najpierw wzywa sie do zatrzymania,
        nastepnie (jesli sie nie zatrzyma) oddaje sie strzaly ostrzegawcze w powietrze i
        dopiero wtedy, gdy osoba podejrzana nie reaguje i na nie, strzela sie w nia, ale
        tez nie po to, zeby zabic, lecz w miare mozliwosci tylko zranic.

Tak to wyglada w panstwach cywilizowanych, w ktorych prawo nie stanowi tylko
        taniej atrapy powszechnie akceptowanego bezprawia.

• dana33 Re: Jak najbardziej! 22.11.05, 14:29
          w panstwach cywilizowanych, drzewiecki, takich jak polska, najpierw sie bije
          dziewczyne do nieprzytomnosci bez zadnych podejrzen, a potem sie ja wyrzuca z
          pociagu. w takich cywilizowanych krajach jak polska, rodzice morduja
          niemowlaki, bez zadnego podejrzenia, i wsadzaja trupy do beczek. w takich
          cywilizowanych krajach jak polska, w pogotowiach odchodza morderstwa, na
          ktorych bestie w bialych fartuchach zarabiaja krocie.
          • goldbaum Re: Jak najbardziej! 22.11.05, 15:05
            Miotasz sie juz jak szczur w pulapce.
            Przestepstwa, rowniez te najbardziej odrazajace sa WE WSZYSTKICH krajach.

Roznica miedzy cywilizowanymi i dzikimi polega jednak na tym, ze w
            spoleczenstwach cywilizowanych te przestepstwa sie potepia, sciga a ich sprawcow
            karze.
            W takim kraju jak twoj spoleczenstwo jest na tyle zdemoralizowane, ze
            najohydniejsze patologie usankcjonowane sa tzw. "prawem" a sprawcy przestepstw
            sa uniewinniani a nawet honorowani np. urzedami panstwowymi.
            • ojciec_krystka Re: Jak najbardziej! 22.11.05, 19:34
              goldbaum napisał:

> Miotasz sie juz jak szczur w pulapce.
              > Przestepstwa, rowniez te najbardziej odrazajace sa WE WSZYSTKICH krajach.
              >
              > Roznica miedzy cywilizowanymi i dzikimi polega jednak na tym, ze w
              > spoleczenstwach cywilizowanych te przestepstwa sie potepia, sciga a ich
              sprawco
              > w
              > karze.
              > W takim kraju jak twoj spoleczenstwo jest na tyle zdemoralizowane, ze
              > najohydniejsze patologie usankcjonowane sa tzw. "prawem" a sprawcy przestepstw
              > sa uniewinniani a nawet honorowani np. urzedami panstwowymi.

To tak jak u nas w Polsce . Zadnej roznicy .
          • explicit Re: Jak najbardziej! 22.11.05, 15:31
            Ciucka nie mieszaj pospolitych przestepstw z oficjalna polityka rzadu i
            organizacji ktorej fundamentem jest posluszenstwo wobec rzadu ,...

przysiad

w panstwach cywilizowanych, drzewiecki, takich jak polska, najpierw sie bije
            dziewczyne do nieprzytomnosci bez zadnych podejrzen, a potem sie ja wyrzuca z
            pociagu. w takich cywilizowanych krajach jak polska, rodzice morduja
            niemowlaki, bez zadnego podejrzenia, i wsadzaja trupy do beczek. w takich
            cywilizowanych krajach jak polska, w pogotowiach odchodza morderstwa, na
            ktorych bestie w bialych fartuchach zarabiaja krocie.
    • samsone [...] 23.11.05, 11:39
      • goldbaum ale z ciebie bydle... 23.11.05, 12:00
        ale to tez nic nowego.
        • dan34bratdany33 Re: ale z ciebie bydle... 23.11.05, 16:45
          No i prosze do jakiego rozmiaru sie post rozrosl a dana mu tak
          zle zyczyla to znaczy explisitowi.Probowala nawet ironicznie post podnosic aby
          mu przyjemnosc sprawic.Domyslam sie ze to przez ten post dana zrobila nagonke
          wsrod zydostwa na ciebie aby cie ignorowac.
          Ona juz jest w ostatnim stadium agoni niemocy w ugruntowaniu swej slucsznej
          sprawy tu na forum.Goje nic ale to nic sie jej nie sluchaja.To musi wqoorwiac
          dane ktora sie uwaza za naj..,Dana nerwica juz tuz tuz juz puka do twych drzwi.
          Dla gojow:Z dana bedzie jeszcze tylko gorzej.
          • samsone mam nadzieje ze tez wlasne posty czytasz, bo 23.11.05, 21:32
            juz szczyt glupoty osiagnales.
    • goldbaum Kolejne zwyciestwo goldbauma przez K.O. :-) 23.11.05, 13:26
      ciucka szalu dostala, "bojkot" propaguje ("nie kupujcie u..." goldbauma)
      a jej pozycja jak stracona byla tak stracona pozosala:

1. "zolnierz" zabil dzieciaka, z zimna krwia, choc wcale nie musial.
      2. "panstwo", ktore powinno scigac i karac takie zbrodnie chroni po raz kolejny
      zbrodniarza dajac przyzwolenie do podobnych zbrodni nastepnym potencjalnym
      zbrodniarzom.
      3. "spoleczenstwo"...? Czy ktos zerejestrowal w tym "spoleczenstwie" jakis
      sprzeciw, przeciw czynom i decyzjom sadu, ktore w normalnych cywilizowanych
      krajach budzilyby skrajna odraze?

4. a na FS forumowicze koszerni uwazaja dzieciobojcow za "dume", "milosc".... i
      dzieki nim w ogole "zyja".

P.S. Czlowiek, ktory z zimna krwia zamordowal dziecko okreslany jest mianem
      dzieciobojcy.

Ciucka! Z tak kiepskimi argumentami jak twoje, nie powinnas wychodzic na ring,
      tylko wpelznac pod jakis kamien na tej waszej pustyni.
      Najlepiej pod kamien, ktory juz jest pod innym kamieniem.

• zssyp Dana 23.11.05, 14:21
      Dlaczego nie wyjasnisz jakie byly zeznania swiadkow, oskarzonego, uzasadnienie
      wyroku? przeciez to czarno na bialym zobrazowaloby, gdzie goldbaum mija sie z
      prawda.
      • explicit Re: Dana 23.11.05, 14:36
        Hehe , swiadkowie dostali "propozycje nie do odrzucenia" i "przyznali" sie do
        klamstwa . W Hutzpalandzie jak w kazdym Bantustanie kariera wojskowa ma wplyw
        na reszte zycia ,...

uklony

Dlaczego nie wyjasnisz jakie byly zeznania swiadkow, oskarzonego, uzasadnienie
        wyroku? przeciez to czarno na bialym zobrazowaloby, gdzie goldbaum mija sie z
        prawda.
      • dana33 Re: Dana 23.11.05, 14:49
        bylo dosyc o tym w gazetach. on dokladnie wie. ale jak zawsze, woli
        pomanipulowac.
        nie ma w gazetach protokow zeznan, oskarzenia, uniewinnienia i na sali sadowej
        mnie nie bylo. proces byl dlugi, i sprawdzano kazde zeznanie. tego dowodce,
        druza israelskiego, na czas procesu zwolniono z wojska. mozesz byc pewien, ze
        jesliby sad uwolnil go mimo obciazajacych dowodow, to prasa israelska juz by
        sie zachlystywala o tym. udowodniono, ze zolnierze chcieli zemscic sie na swoim
        dowodcy, dlatego oskarzyli go o wyladowanie calego magazynku. nie ma
        watpliwosci, ze zabil ja, ale nie wyladowal calego magazynku w jej cialo.
        dziewczynka byla w niewlasciwym miejscu. w sytuacji jaka jest w israelu, kazdy
        podejrzany ruch ze strony arabow moze doprowadzic do ich smierci. rowniez i do
        smierci dzieci, ktore terrorysci uzywaja wiecej niz czesto do swoich celow. i
        jak na kazdej wojnie, zolnierz ma za zadanie bronic kraju i obywateli. arabowie
        wiedza o tym. jesli prowokuja, jesli zachowuja sie podejrzanie, musza liczyc
        sie z konsekwencjami. przykre, nieprzyjemne, mozna zalowac, ale tak wyglada
        wojna.
        jeszcze moze moglabym zmilczec, jesli ten gnojek oskarzalby tylko tego
        dowodzce. ale jak to w zwyczaju antysemitow najgorszego gatunku, oskarza on
        cala armie israela, kazdego zolnierza, caly ustroj sprawiedliwosci israelskiej,
        wszystkich zydow na swiecie. i nawet izraelczykow, ktorzy bronia wlasnego
        wojska, dzieki ktoremu ten kraj wlasciwie jeszcze istnieje, bo bez wojska
        panstwa arabskie zlikwidowalyby nas tutaj w ciagu paru dni.
        • zssyp Re: Dana 23.11.05, 15:00
          dzieki za odpowiedz. chociaz niewiele w niej konkretu rozumiem, ze to nie ze
          zlej woli ("...nie ma w gazetach protokow zeznan, oskarzenia, uniewinnienia i
          na sali sadowej mnie nie bylo."). mimo tego jedno zdanie z Twojego postu ("nie
          ma watpliwosci, ze zabil ja, ale nie wyladowal calego magazynku w jej cialo. ")
          pozwala mi na wyrobienie sobie zdania o tym co sie dzieje w Izraelu... Niestety.
          • dana33 do zssypa 23.11.05, 21:21
            zdanie o tym, co sie dzieje w israelu masz juz dawno wyrobione zssyp.
            jak wiekszosc z was. zawsze sie zastanawiam, jak mozna sobie wyrobic o czym lub
            o kims tak zdecydowane zdanie, czerpiac wiadomosc z prasy i tv. nu, ale to juz
            nie moj problem, tylko wasz. plycizna to tez sposob spedzenia zycia.
            • goldbaum Re: do zssypa 23.11.05, 22:16
              dana33 napisała:

> zawsze sie zastanawiam, jak mozna sobie wyrobic o czym lub o kims tak
              > zdecydowane zdanie, czerpiac wiadomosc z prasy i tv.

na przyklad o Holocauscie....

Czy az tak trudno pojac tej tepej degeneratce, ze zamordowane dziecko to
              zamordowane dziecko? Ze tam nie mozna sobie niczego "wyrobic" bo fakt pozostaje
              faktem, ze tylko kompletne bydle moze byc do czegos takiego zdolne?
              I tylko kompletne bydle moze probowac taki czyn jakos tlumaczyc usprawiedliwiac?
            • zssyp Re: do zssypa 24.11.05, 09:56
              dana33 napisała:

> zdanie o tym, co sie dzieje w israelu masz juz dawno wyrobione zssyp.

Nie "juz dawno", bo nie jestem chermetyczny i nowe dane w miare jak splywaja
              nadal je (to zdanie) ksztaltuja.

> jak wiekszosc z was.

Z "nas" czyli kogo? Do jakiej to grupy mnie zaliczasz, nie znajac nawet moich
              pogladow?

>zawsze sie zastanawiam, jak mozna sobie wyrobic o czym lub
              > o kims tak zdecydowane zdanie,

Jak "zdecydowane"? przeciez ani slowem nie napisalem jakie jest moje zdanie w
              temacie.

>czerpiac wiadomosc z prasy i tv. nu, ale to juz
              > nie moj problem,

Oczywiscie mozna zalozyc, ze " telewzja klamie", a prasa jest w
              rekach "klamliwych arabow", ale taki obraz rzeczywistosci jest poprostu
              falszywy i nie do przyjecia. Z drugiej strony nie wierze bezkrytycznie we
              wszysko, co czytam.
              Ale zatem do meritum: Jesli jednak sama piszesz "...nie ma
              watpliwosci, ze zabil ja...", a jednoczesnie nie ma ani slowa o obronie
              koniecznej, czy chociazby probie zamachu terrorystycznego z jej strony, to
              wskazuje to na morderstwo. Nie mam pewnosci, czy ten zolnierz jest morderca tej
              dziewczyny, a tylko "podejrzenie graniczace z pewnoscia". Ale draze temat po to
              aby zostac przekonanym (argumentami), ze sie myle - wolalbym byc w bledzie, ale
              miec swiadomosc o sprawiedliwosci wyrokow sadowych.

• dana33 Re: do zssypa 24.11.05, 12:55
                nu, jak umiesz zmienic swoje zdanie w miare naplywania nowych danych, to
                przepraszam, bo na tym forum byla dotychczas tylko jedna abe, ktora zmienila
                zdanie i rowniez napisala o tym. jedyna baba z odwaga.

to zdanie zssyp:
                "pozwala mi na wyrobienie sobie zdania o tym co sie dzieje w Izraelu.. Niestety"
                nie jest twoim zdaniem? moze zle zrozumialam?
                wiec wyobraz sobie prosze taka sytuacje: jestes zolnierzem w armii, stoisz na
                granicy i masz rozkaz strzezenia jej przed terrorystami. z dlugiego
                doswiadczenia wiesz, ze terrorysci uzywaja dzieci do swoich celow. widziales
                juz dosc duzo takich dzieci, moze nawet byles przy aresztowaniu ich, ktore
                mialy na sobie ladunki wybuchowe. paru twoich kolegow, lub jak miales szczescie,
                zginelo wlasnie dlatego, ze uwierzyli, ze to ot po prostu dziecko zablakane w
                drodze. paru twoich kolego zginelo, bo uwierzyli mlodej dziewczynie, ze ma w
                nodze metalowy kawalek zastepujacy kosc i zamiast zrewidowac ja wsrod tlumu
                stojacych arabow, wzieli ja do oddzielnego pomieszczenia i zgineli w momencie,
                kiedy nacisnela na guzik. to wszystko masz w glowie, kiedy nagle widzisz
                dziewczynke z plecakiem w miejscu, gdzie nie ma w poblizu zadnej szkoly, kiedy
                idzie sama a nie z kolezankami. masz w glowie pytanie: co ona tu robi i co ma w
                tym plecaku. kolo ciebie stoja twoi koledzy, twoje i ich zycie zalezy od tego,
                czy to rzeczywiscie po prostu dziewczynka (ale co ona tu robi, dlaczego tu
                przyszla, przeciez nie ma tu zadnej szkoly, prawda?), czy to znow jakies dziecko
                z materialem wybuchowym w plecaku. naprawde masz jakis wybor?
                jakby przedwczoraj ten zolnierz na polnocy natychmiast nie zaczal strzelac do
                niby ludzi jadacych samochodem, to bylaby tragedia, w ktorej poleglo by
                kilkunastu zolnierzy i jeszcze paru zostaloby porwanych.
                czy zabicie tej dziewczynki to byl mord? mial najpierw sprawdzic co bylo w tym
                plecaku? a jakby tam byl ladunek wybuchowy, to gazety by pisaly o wybuchu i
                smierci kilku zolnierzy israelskich. i wtedy wszystko byloby ok, prawda?
                ten dowodca nie byl oskarzony o zabicie tej dziewczynki, byl oskarzony o to, ze
                po zabiciu jej podszedl do ciala i wyladowal caly mgazynek. i to bylo
                dostatecznym powodem, zeby go do konca sledztwa usunac z wojska. potem okazalo
                sie, ze to oskarzenie to byla zemsta jego podwladnych. sprawa sie wyjasnila i
                zostal od tego oskarzenia uwolniony. jesli chcemy oskarzac zolnierzy o
                wypelnianie swoich obowiazkow, to zaraz zadne panstwo nie bedzie mialo wojska
                do obrony.

telewizja i prasa nie klamie. tylko troche nie dopowiada. rzuca sie na to, co
                mozna sprzedac. moze tak przypomnisz sobie co pisala prasa swiatowa i tv
                swiatowe o "masakrze" w jeninie? mimo, ze israel zaprzeczal, ktos nam uwierzyl?
                ktos napisal: poczekajmy do konca walk, bo teraz tam nie mozna wejsc i wtedy
                sprawdzimy"? ale skad! swit "wiedzial" ze byla masakra, ze "zoldacy" israelscy
                wybijaja w pien arabow. i to, ze israel w pierwszych dniach nie pozwolil wejsc
                prasie na teren jeninu ze wzgledow bezpieczenstwa, to byl tylko dodatkowy
                "dowod" na nasze mordy. ze sie potem okazalo, ze nie bylo zadnej masakry, kiedy
                nawet ten duren annan przyznal, ze bylo tam w sumie 50 zabitych terrorystow, to
                juz bylo pozno. prasa i tv zrobily swoje. w glowach takich remkow i goldbaumow
                byla tam masakra. wiem dobrze od przyjaciol z polski, jak wyglada przekazywanie
                w polskiej tv wiadomosci z israela.
                widzisz zssyp, ja nie bede cie probowac przekonac, bo uwazam, ze kazdy czlowiek
                ma dosc rozumu, zeby zrozumiec, ze sytuacja w jakiej znajduje sie israel, to nie
                normalna sytuacja. to wojna, ktora trwa od 5 lat i jak kazda wojna pociaga za
                soba ofiary. w dzieciach tez. terrorysci uzywaja dzieci do swoich celow.
                ukrywaja sie w szkolach, w szpitalach, na ruchliwych ulicach, w nadzieji, ze
                tam israelski zolnierz nie bedzie strzelal. ale on bedzie. bo na wojnie jest
                bardzo prawo: albo ty mnie, albo ja ciebie. i bedac skonfrontowany z
                niebezpieczenstwem, nie masz czasu na dlugie myslenie, bo wtedy on ciebie.
                • goldbaum Re: do zssypa 24.11.05, 13:31
                  Nu to teraz juz powiniens wiedziec zssyp co i jak.

Wyobraziles sobie, ze jestes tym po zeby uzbrojonym "zolnierzem"? Razem z rownie
                  uzbrojonymi kamratami znajdujesz sie za betonowym murem posterunku i w
                  odleglosci prawie 100 metrow (!) widzisz mala dziewczynke z tornistrem.

I co bys zrobil? Moglbys zawolac, zeby sie zatrzymala i odlozyla tornister..
                  Moglbys poprzec to strzalem ostrzegawczym w powietrze.... Moglbys nakazac
                  podniesc jej rece i pokazac, ze nie ma bomby....
                  Kazdy by to mogl, ale nie ci "zolnierze".

Dlaczego tego nie zrobili, choc mogli? Dlaczego zabili - od razu.

Dostales cala kupe argumentow - a co jeden to bardziej metny.... I o to chodzi!
                  Bo ci "zolnierze" "wiedza", ze "terrorysci uzywaja dzieci do swoich celow"...
                  Mozna zadac pytanie, dlaczego mimo tej "wiedzy" nie probowano nawet zatrzymac i
                  rozbroic (z tornistra) tego dziecka tylko na miejscu zabito? Ano mozna....

Bo gdzies kiedys jakas dziewczyna "w pomieszczeniu" wysadzila tych tzw.
                  "zolnierzy" w powietrze....
                  Mozna spytac co ma to z tym wspolnego? To dziecko bylo przeciez w odleglosci
                  prawie 100 metrow od tego bunkra! Jak i czym moglo zagratac tym "zolnierzom"?

Porownania tego dziecka do po zeby uzbrojonych terrorystow palestynskich nie
                  chce mi sie nawet komentowac...

Ilu tych "zolnierzy" zginelo od 2000 roku od bomb detonowanych przez dzieci z
                  tornistrem, znajdujacych sie w odleglosci prawie 100 metrow? Moze nam ktos to
                  powie? Bo ci dzielni "zolnierze" od 2000 roku zabili juz ponad 700 dzieci. Tylko
                  w tym roku bylo ich juz ponad 50!

Dlaczego? Bo oni "wiedza", wiedza, ze sa calkowicie bezkarni.
                  Czym ta ich "wiedza" rozni sie od hitlerowskich siepaczy, ktorzy rowniez
                  "wiedzieli", ze zyd, nawet ten maly to "smiertelny wrog" i ze sa
                  ... calkowicie bezkarni?

• zssyp Re: do zssypa 24.11.05, 15:00
                  dana33 napisała:

> to zdanie zssyp:
                  > "pozwala mi na wyrobienie sobie zdania o tym co sie dzieje w Izraelu..
                  Niestety "
                  > nie jest twoim zdaniem? moze zle zrozumialam?

to jest "moje zdanie" bo jest to zdanie i zostalo napisane przeze mnie. Nie
                  zawiera jednak mojej opnii na walkowany temat czyli "mojego zdania". Dlatego
                  dziwilem sie, ze klasyfikujesz mnie do jakiejs grupy sama nie znajac
                  (domyslajac sie jedynie, moze blednie) moich pogladow. Teraz juz chyba jasne.

> ten dowodca nie byl oskarzony o zabicie tej dziewczynki, byl oskarzony o to,
                  ze>
                  > po zabiciu jej podszedl do ciala i wyladowal caly mgazynek. i to bylo
                  > dostatecznym powodem, zeby go do konca sledztwa usunac z wojska. potem
                  okazalo
                  > sie, ze to oskarzenie to byla zemsta jego podwladnych. sprawa sie wyjasnila i
                  > zostal od tego oskarzenia uwolniony.

O to chodzi. Nie wiedzialem o co zostal oskarzony; teraz gdy mi to wyjasnilas,
                  widze (przyjmujac wszystko co napisalas za prawde z bardzo malym marginesem na
                  falsz), ze wyrok w tej sprawie nie mogl byc inny. (pisze to bez ironii lub
                  kpiny). Sam chcialem sprowokowac pytajac, czy byl oskarzony o nielegalne
                  posiadanie broni, ale sie powstrzymalem bo prawie napewno bylbym zle
                  zrozumiany. Z tad prosba o konkrety w moim pierwszym poscie.

>sytuacja w jakiej znajduje sie israel, to nie
                  > normalna sytuacja.

Tak jest.
                  Co do hipotetycznej sytuacji, ktora przedstawilas - nie bede jej rozkladal na
                  czynniki, z ktorych wiekszosc nie usprawiedliwia w moim swiatopogladzie zabicia
                  czlowieka (np "z dlugiego doswiadczenia wiesz, ze terrorysci uzywaja dzieci do
                  swoich celow." lub "nie ma w poblizu zadnej szkoly" itp.). Rozumiem, ze rozne
                  wskazowki kazaly mu wysnuc wniosek i podjac decyzje, ale skoro dziewczyna
                  okazala sie nie byc terrorystka to czyni to jego dezyzje bledna i powinien on
                  poniesc kare.

• dana33 Re: do zssypa 24.11.05, 15:38
                    nu, o to wlasnie chodzi, ze mogl oczywiscie sprawdzic i ewentualnie zostac
                    zabitym, jesli by sie okazalo, ze jego podejrzenia byly sluszne. tylko wtedy i
                    on i ta dziewczynka i jeszcze paru innych zostaloby zabitych.

ci zamachowcy wysadzaja sie w autobusach, kawiarniach i dyskotekach z
                    premedytacja, wiedzac na pewniaka, ze sa tam niewinni ludzie bez zadnej broni.
                    nie zauwazylam na tym forum zadnej dyskusji na temat moralnosci tych
                    bandziorow, ani jednego slowa krytyki. natomiast dyskusja o zolnierzu, ktory
                    nie chcial ryzykowac zyciem swoim i innych ciagnie sie juz od miesiecy.
                    nie widzialam tutaj jednego slowa o odpowiedzialnosci arafata czy abu maazena
                    za zabojstwa popelniane przez palestynczykow i grupy terrorystyczne, chociaz te
                    calkiem swobodnie poruszaja sie na terenach autonomii, szmugluja bron,
                    preparuja bomby i rakiety. nie slyszalam o jednym jedynym procesie prowadzonym
                    w autonomii przeciwko zabojcom zydow. slyszalam natomiast wychwalanie tych
                    mordercow i nazywanie ich bohaterami. w autonomii maja jedno muzeum, jedno
                    jedyne: muzeum terroru, gdzie wychwalaja pod niebiosa zamachy na israelskie
                    kawiarnie. mimo podania rzadowi autonomii nazwisk palestynskich sprawcow linczu
                    w ramalli, musielismy zlapac ich sami, bo autonomia jakos nie kwapila sie z ich
                    aresztowaniem.
                    zastanawiam sie, dlaczego polacy, ktorzy zyli z zydami kilkaset lat, ktorzy
                    sami wiedza dobrze co oznacza wlasny kraj, biora strone mordercow arabskich i
                    nikak nie sa stanie zrozumiec, ze israel dzisiaj nie tylko jest wazny i
                    konieczny dla israelczykow, ale i rowniez bezpieczenstwem dla wszystkich zydow
                    w diasporze. i ze nie ma ceny, ktorej my nie jestesmy gotowi zaplacic, zeby ten
                    kraj nie przestal istniec.

zonierze kazdej armii, rowniez i polskiej, zabijali i beda zabijac duzo
                    niewinnych dzieci w czasie wojny. mysle zssyp, ze trzeba zaproponowac
                    miedzynarodowe prawo karania kazdego takiego zolnierza, ktory zabija w czasie
                    wojny niewinne dzieci, niewinnych ludzi wogole. prawo powinno ograniczyc
                    dzialania wojenne do walki zolnierza przeciwko zolnierzowi. w momencie jak
                    ulozysz taka petycje, obiecuje natychmiast ja podpisac.
                    • goldbaum krotkie podsumowanie dla zssypa 24.11.05, 15:59
                      "nu, o to wlasnie chodzi, ze mogl oczywiscie sprawdzic i ewentualnie zostac
                      zabitym"
                      - tornistrem, z odleglosci 100 metrow. Bo musisz wiedziec zssyp, ze z takiej
                      odleglosci nie sposob spawdzic czy w tornistrze jest bomba czy nie. Dlatego
                      jednym wyjsciem jest zabijanie z bezpiecznej odleglosci dzieci z tornistrami.
                      Dlatego od 2000 roku zabito ich juz ponad 700.

"ci zamachowcy wysadzaja sie w autobusach, kawiarniach i dyskotekach z
                      premedytacja" itd itd

Jednym slowem ci zamachowcy/arabowie/muzulmanie (mozesz sobie wybrac co ci
                      pasuje) sa baaaardzo zli i baaardzo niebezpieczni. W kazdym tornistrze, w kazdej
                      torbie albo koszuli moze byc BOMBA.
                      Nie musze chyba pisac, co jest z nimi nejbezpieczniej robic. Nu mozna "czywiscie
                      sprawdzic i ewentualnie zostac zabitym". Ale kto by tego chcial?

"zastanawiam sie, dlaczego polacy, biora strone mordercow arabskich"

Moze czuja cos nieokreslonego do 13-letnich mordercow z tornistrami, ktorzy
                      wgladaja na 10 lat? Zwlaszcza wtedy, gdy sami nikogo nie zamordowali a sami
                      zostali zamordowani? Trudne pytania....

"zonierze kazdej armii, rowniez i polskiej, zabijali i beda zabijac duzo
                      niewinnych dzieci w czasie wojny"

Rowniez i niemieckiej....
                      Ale jedno pytanie mialbym jeszcze....W ktorej to wojnie zolnierze polscy
                      zabijali Z ZIMNA KRWIA bezbronne, samotne dzieci celujac w nie SWIDOMIE zeby zabbic?

- prawo powinno ograniczyc dzialania wojenne do walki zolnierza przeciwko
                      zolnierzowi. w momencie jak ulozysz taka petycje, obiecuje natychmiast ja podpisac.

Od wielu juz lat prawo zabrania dzialan zolnierza przeciw bezbronnemu cywilowi,
                      w tym dziecku.
                      I niczego nie trzeba podpisywac!
        • goldbaum Gdyby nie bylo tragiczne byloby komiczne 23.11.05, 15:20
          Czyli pokazu koszernej degeneracji ciag dalszy....

To zdanie....
          "nie ma watpliwosci, ze zabil ja ale nie wyladowal calego magazynku w jej cialo"
          mowi wlasciwie wszystko.

Oburzajace jest tylko to, ze tego "zolnierza" posadzono wczesniej o wpakowanie w
          zwloki dziewczynki calego magazynku! Co za niesprawiedliwosc! Przeciez to
          nieprawda!
          Bo on przeciez tylko...... ZABIL to dziecko!

I czego ci antysemici" w ogole chca? Przeciez TYLKO ZABIL! I sad uniewinnil i
          wszystko jest cacy. "Demokacja" i "praworzadnosc" w tym "panstwie" i
          "spoleczenstwie" funkcjonuje - bo przeciez udowodniono, ze TYLKO ZABIL....
          a nie wpakowal w zwloki calego magazynku. Tylko dwie kule!

• explicit Fotka zamordowanej dziewczynki ,... 23.11.05, 16:02
            Terrorystka na pierwszy rzut oka - Jakies watpliwosci ???

uklony

www.ifamericansknew.org/cur_sit/child-killed.html
            • goldbaum Ale o nia przeciez tutaj wcale nie chodzi! 23.11.05, 16:23
              Kiedy wreszcie zrozumiesz? Chodzi o tego niesprawiedliwie posadzonego
              "zolnierza"! O to nieslychane klamstwo i manipulacje! Bo on przeciez wcale nie
              wpakowal w nia calego magazynku!
              On tylko ja zabil i dobil dwoma kulami (jesli dobrze pamietam) ale nie calym
              magazynkiem!

Czyz to nie straszne? Taka manipulacja?

Nie wiesz, ze "jak na kazdej wojnie, zolnierz ma za zadanie bronic kraju i
              obywateli"? Ze "kazdy podejrzany ruch ze strony arabow moze doprowadzic do
              smierci" tych tzw. "zolnierzy"?

No i ta mala "ruszala sie"!
        • explicit Re: Dana 23.11.05, 16:53
          Wdowa zamordowanego brytyjskiego dziennikarza tez manipulantka ???

przysiad

The Killer of James Miller
          ===========================

The Israeli occupation army acquitted of charges on last Thursday another
          officer who opened fire during an incident in the Gaza Strip some two years
          ago, killing the British photographer, James Miller.

The Israeli daily on line edition of " Haaretz" said that the British
          photographer was shot to death by IOF troops during a nighttime incident in
          Rafah in May 2003 while " wearing markings identifying him as a journalist".

Miller was filming a movie on the lives of Palestinian children in the
          intifada. The daily said that the officer suspected of killing the British
          jouranilst is a first lieutenant in the Bedouin Desert Reconnaissance Battalion
          but the Israeli sources did not disclosed his identity.

(The Bedouins are Sunni Muslim Palestinian Arabs who hold Israeli citizenship
          and serve in the Israeli occupation forces, like the Druze who are a Muslim
          sect but also Palestinian Arabs who hold Israeli citizenship).

Earlier, the Israeli military advocate general prosecutor Brigadier General
          Avihai Mandelblit said that he did not press on to verdict the officer indicted
          with the killing of the British journalist on criminal charges due charges due
          to a lack of evidence directly tying him to Miller's death.

The wife of the British journalist Sophy has condemned the "mockery" of Israeli
          army decision to acquit the killer officer of illegally using his weapon.

"It shows that Israeli military activities in Gaza are carried out with
          impunity.

"We deplore the total failure to hold anyone responsible for the most serious
          breaches of Israeli rules of engagement."

• samsone kto im drutu kolczastego dostarczyl 23.11.05, 21:26
      Al kajda....
      • remekk Do ogrodzenia ? 24.11.05, 10:33
        geszefciarze ... .
    • oscar62 [...] 23.11.05, 23:09
      • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 23.11.05, 23:21
        zaproponowalam oscarze wszystkim zydom na tym forum po prostu ignorowac gnoja.
        czytam co pisze, kopiuje to. przyda mi sie. ale odpowiedzi ode mnie juz nie
        dostanie. to jego metoda: powtarzac te same zdanie, odpowiednio przez niego
        pokrecone, ciagle od nowa. nu, wiemy kto to. i wiesz, jak to sie u nas mowi:
        na kazdego psa przyjdzie jego dzien. mam nadzieje, ze jak jego przyjdzie, to
        bedzie wiedzial, ze mu tego zyczylam z calego serca.
        • ogorek_zielony Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 14:55
          dana33 napisała:

> zaproponowalam oscarze wszystkim zydom na tym forum po prostu ignorowac gnoja.
          > czytam co pisze, kopiuje to. przyda mi sie. ale odpowiedzi ode mnie juz nie
          > dostanie. to jego metoda: powtarzac te same zdanie, odpowiednio przez niego
          > pokrecone, ciagle od nowa. nu, wiemy kto to. i wiesz, jak to sie u nas mowi:
          > na kazdego psa przyjdzie jego dzien. mam nadzieje, ze jak jego przyjdzie, to
          > bedzie wiedzial, ze mu tego zyczylam z calego serca.

Na kazdego przyjdzie taki dzien.
          Nienawisc wyleje mu sie z serca i zatopi tego drania.
          A takze wszystkich innych ktorzy mu w dranstwie sekunduja.

Ten dzien przyjdzie.
          Juz jest w drodze.

Ale nie jestem przekonany, ze ta dziewczynka bedzie miala z tego satysfakcje.

Ogorek
          • dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 16:30
            Goldi tak to tez widze.Zolnierz mial sprawe o to ze ktos go posadzil o
            wyladowanie calego magazynku w dziewczynke a to nie prawda byla.
            On tylko pol magazynku wyladowal a i tak za duzo zwazywszy fakt ze
            te kulki Pan Bog im zawsze nie nosi wiec oszczedzac trzeba.
            Czyli oskarzyl Zyd Zyda bo podwladny byl wsciekly na dowodce.
            Pewnie w tym ich sadzie jedynej demokracji nie padlo ani jedno slowo w sprawie
            zasadnosci morderstwa na dziewczynce-bo jak dana tu nam wyjasnia dziecko sie
            zaplatalo w teren gdzie nie powinno byc zadnych dzieci.Byl zatem ja sie pytam
            napis wielki przed wejsciem lub wokol tego terenu po arabsku-"dzieciom wstep
            wzproniony"?"Jezeli przekroczysz te linie strzelamy."
            O tym malym szczegoliku dana pomyslec nie mogla bo to wojna i wedlug dany
            najpierw sie strzela a pozniej pytania zadaje.
            • goldbaum wlasnie - blad w sztuce! 24.11.05, 16:41
              Czyli kolejna kpina.

To ze zabil, chcoc NIC do tego go nie zmuszalo, choc wcale nie musial i dziecko
              zyloby dzisiaj dalej nie jest wazne....
              Bo zabojstwo tego bezbronnego dzieciaka jest usankcjonowane "prawem" tego kraju...

Duzo wiekszym problemem bylo to czy wpakowal w zwloki caly magazynek czy tylko 2
              kule.

Bo jest prawo i "prawo".
              I nic nowego. Zolnierze wykonujacy sluzbe wojskowa i "broniacy" na "reglarnej
              wojnie" (rzeczywiscie regularnej!)swego kraju mordujac masowo dzieci np.
              zydowskie to nic nowego!
              To przestepstwem nie bylo. To byla "sluzba".
              Mowiono wtedy, jest "wojna" a "na wojnie" jak to "na wojnie" gina ludzie....

Przestepstwem stawala sie dopiero kradziez krowy...
              • dan34bratdany33 Re: wlasnie - blad w sztuce! 24.11.05, 16:51
                Oczywiscie.Nu oni uwazaja ze Hitler zrobil wojne aby wyniszczyc Zydow.Ze to byl
                jeden i tylko najweazniejszy cel hitlerowcow.To hitler sie uparl i tylko Zydow
                zabijal.Wiec to byla nie wojna a zabijanie tylko jednej rasy przez inna.
                To ze Zydzi jako rasa zabijaja te sama rase-czyli semicka jest juz inna
                sprawa.To jest wojna w rodzinie to nie rasowa wajna czy zabijanie jednej rasy
                przez druga.I nic ci do tego.
                Dana nie ma odwagi tego napisac.
            • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 16:52
              ja ci cos powiem, tozero, bo widze, ze inaczej nie pojmiesz: mieszkasz w usa,
              ktora ciagle prowadzi gdzies wojny za sprawe wasza i nasza, jak to sie mowi,
              usa ulepsza swiat, jak ona mowi. pewnego dnia twoj syn bedzie w wojsku, i bedzie
              mial wybor, czy strzelac do dziecka, ktore moze jest niewinne, ale moze ma za
              plecami/w plecaku jakis ladunek wybuchowy. i mam nadzieje, ze syn twoj okaze
              sie bardziej szlachetny niz ten zolnierz (ktory wogole nie jest zydem tylko
              druzem jak juz pisalam) i "nie zamorduje" tego dziecka. i jesli sie potem
              okaze, ze jednak to dziecko mialo ladunek wybuchowy, to ze ty nie zapomnisz
              pokazywac kazdemu gosciowi w twoim domu medalu za bohaterstwo, jakie twoj syn
              otrzymal post mortem.
              teraz doszlo, glupku????
              • dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 17:23
                dana33 napisała:

> ja ci cos powiem, tozero, bo widze, ze inaczej nie pojmiesz: mieszkasz w usa,
                > ktora ciagle prowadzi gdzies wojny za sprawe wasza i nasza, jak to sie mowi,
                > usa ulepsza swiat, jak ona mowi. pewnego dnia twoj syn bedzie w wojsku, i
                bedzi
                > e
                > mial wybor, czy strzelac do dziecka, ktore moze jest niewinne, ale moze ma za
                > plecami/w plecaku jakis ladunek wybuchowy.
                -To jest twoja opinia czy Ameryka prowadzi sluzne wojny.Jak by Hitlera nie
                poparlo spoleczenstwo to nie byloby hitlera.Kapiczi?.
                Ja bylbym jednym z tych ktorzy by go nie poparli.Dotarlo?Ciucka?.Mysle ze ci to
                odpowiedzialo na te pierwsza czesc.Moj syn nie musi byc w wojsku-twoi musza
                a to roznica-prawda?.

i mam nadzieje, ze syn twoj okaze
                > sie bardziej szlachetny niz ten zolnierz (ktory wogole nie jest zydem tylko
                > druzem jak juz pisalam)
                -To nie wazne kim jest wazne ze zabil to dziecko w imie syjonistycznej idei-
                zydowskiej chorej idei z zydowskiego syjonistycznego rozkazu czy treningu ktory
                mu kaze strzelac do wszystkiego co palestynskie-arabskie i sie rusza.

i "nie zamorduje" tego dziecka. i jesli sie potem
                > okaze, ze jednak to dziecko mialo ladunek wybuchowy, to ze ty nie zapomnisz
                > pokazywac kazdemu gosciowi w twoim domu medalu za bohaterstwo, jakie twoj syn
                > otrzymal post mortem.

-Medale ciucka to sobie ty wez-ja wybralem zycie i dziecka zycie.(Ty ciucka nie
                wiesz ze mozna ojczyznie sluzyc na roznych frontach nie koniecznie tylko
                zabijac dziewczynki 13 letnie.Jak ten kraj bedzie bezposrednia najechany przez
                wroga jak ten kraj bedzie mial wroga kroczaca armie po tej ziemi-sam wezme sie
                za zabijanie tego wroga.

> teraz doszlo, glupku????
                -Treaz doszlo-ciucka?

• dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 22:42
                  jasssssne, glupku, ze nie musi sluzyc w wojsku, do tego jeszcze amerykanskim.
                  usa jest dla ciebie dojna krowa, z ktorej sie bierze, ale nic sie nie daje.
                  pewnie ze mozna walczyc na wielu frontach, ty wlasnie walczysz na froncie
                  kompletnej glupoty. nu walcz dalej, i tak przegrywasz na calej linii, bo twoja
                  glupota jest bezgraniczna.
                  • remekk Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 25.11.05, 08:11
                    dana33 napisała:

> jasssssne, glupku, ze nie musi sluzyc w wojsku, do tego jeszcze amerykanskim.
                    > usa jest dla ciebie dojna krowa, z ktorej sie bierze, ale nic sie nie daje.
                    > pewnie ze mozna walczyc na wielu frontach, ty wlasnie walczysz na froncie
                    > kompletnej glupoty. nu walcz dalej, i tak przegrywasz na calej linii, bo
                    twoja
                    > glupota jest bezgraniczna.
                    Czy ona potarfi operowac tylko i wyłącznie inwektywami ?
              • ogorek_zielony Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 17:23
                dana33 napisała:

> ja ci cos powiem, tozero, bo widze, ze inaczej nie pojmiesz: mieszkasz w usa,
                > ktora ciagle prowadzi gdzies wojny za sprawe wasza i nasza, jak to sie mowi,
                > usa ulepsza swiat, jak ona mowi. pewnego dnia twoj syn bedzie w wojsku, i
                bedzi
                > e
                > mial wybor, czy strzelac do dziecka, ktore moze jest niewinne, ale moze ma za
                > plecami/w plecaku jakis ladunek wybuchowy. i mam nadzieje, ze syn twoj okaze
                > sie bardziej szlachetny niz ten zolnierz (ktory wogole nie jest zydem tylko
                > druzem jak juz pisalam) i "nie zamorduje" tego dziecka. i jesli sie potem
                > okaze, ze jednak to dziecko mialo ladunek wybuchowy, to ze ty nie zapomnisz
                > pokazywac kazdemu gosciowi w twoim domu medalu za bohaterstwo, jakie twoj syn
                > otrzymal post mortem.
                > teraz doszlo, glupku????

Dana,
                nie boj sie malej dziewczynki .

Boj sie Boga.

A to ze tego morderce, nie uwazasz ua Zyda, przypomina mi jakby tlumaczenie
                jakiegos Rbina, ze Zydzi w NKWD (inni tworczy mordercy) to wcale nie byli Zydzi.
                Wowczas byli w roli Polakow mordujacych innych Polakow.

Dana, nie boj sie tez trzyletnich dzieci.
                Pomysl tylko jaki ciezar spada na wszystkich ktorzy te mordy akceptuja.

Nie mowie, ze mam czyste sumienie.

Ogorek Zaba Tym Razem w Roli Rasowego Szkopa
        • remekk Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 19:14
          dana33 napisała:

> zaproponowalam oscarze wszystkim zydom na tym forum po prostu ignorowac gnoja.
          > czytam co pisze, kopiuje to. przyda mi sie. ale odpowiedzi ode mnie juz nie
          > dostanie. to jego metoda: powtarzac te same zdanie, odpowiednio przez niego
          > pokrecone, ciagle od nowa. nu, wiemy kto to. i wiesz, jak to sie u nas mowi:
          > na kazdego psa przyjdzie jego dzien. mam nadzieje, ze jak jego przyjdzie, to
          > bedzie wiedzial, ze mu tego zyczylam z calego serca.
          Na takich jak ty także juz nie raz "pzryszła pora" - gdyby tacy jak ty
          potrafili wyciągac wnioski z historii - byc moze pomysleli by , ze nie warto
          pzreginać bo ...
          może pzryjść pora .
          • dan34bratdany33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 19:17
            Dana jest z arystokracji.Pora to przychodzila tylko
            na biednych zasmarkanych co to psuli obraz
            calej wybranczosci-nie wiedzac o tym czy co?.
        • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 21:53
          DANA, PAMIETASZ MOJ OSTATNI POST? JUZ GO NIE MA... DRANSKI GOLDBAUM MOZE
          POWIEDZIEC, ZE LEPIEJ BY BYLO GDYBY TACY JAK JA NIE ZYLI - A ON SIE KILKA RAZY
          POWTARZAL - ALE CO, JEGO POSTY SA NA SWOIM MIEJSCU. DLA HISTORII?... NIE MOWIE,
          ZE MOJE WPISY POWINNY MIEC NIETYKALNOSC, ALE W TYM KONTEKSCIE?. COS DO
          MYSLENIA...
          POZDR.
          • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 22:03
            Zloz zazalenie (nalepiej do Wiesental Center) ze kropa Zyda przesladuje ,...

uklony

ALE CO, JEGO POSTY SA NA SWOIM MIEJSCU. DLA HISTORII?... NIE MOWIE,
            ZE MOJE WPISY POWINNY MIEC NIETYKALNOSC, ALE W TYM KONTEKSCIE?. COS DO
            MYSLENIA...
            • oscar62 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 22:37
              explicit napisał:

> Zloz zazalenie (nalepiej do Wiesental Center) ze kropa Zyda przesladuje ,...
              >
              > uklony
              >
              > ==============================================================================
              >
              > U WAS JEST (BEZ KROPY) STALY KONKURS KTO LEPIEJ SZKALUJE ZYDOW. CO WAM TO
              DAJE TO JUZ INNE PYTANIE.
              • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 22:55
                Juz ci pisalem , zloz zazalenie ,...

uklony

U WAS JEST (BEZ KROPY) STALY KONKURS KTO LEPIEJ SZKALUJE ZYDOW. CO WAM TO
                DAJE TO JUZ INNE PYTANIE.
          • dana33 Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 24.11.05, 22:47
            napisalam o tym do kropki oskarze, ale oczywiscie zadnej reakcji. nu, zoll
            zejn...
            ata mewin, she ze havurat zevel... ve ze lo makom shelanu. ani koret otam
            vesmecha, she ani gara po ve lo bepolania. eifo anachnu ve eifo hem.....
            dash hama babait... :)))
    • samsone jej wujek ja pamieta bo inna 25.11.05, 08:09
      nie moze znalesc, aby sobie troche na niej w imie Allaha pouzywal.
      • remekk Alez oni są ob zydliwi ... 25.11.05, 08:57
        ...a potem dziwią się , zę ktoś ich nie szanuje (delikatnie rzecz ujmując)...
      • cepimierz Trudno sobie wyobrazić gorsze 27.11.05, 18:18
        sku..syństwo.

Za coś takiego, Wasser-szkopie, zasługujesz na oberwanie po ryju. Od każdego przyzwoitego człowieka.

• explicit Re: Trudno sobie wyobrazić gorsze 27.11.05, 21:20
          Nie wystarczylo olac padline ?

uklony

sku..syństwo.

Za coś takiego, Wasser-szkopie, zasługujesz na oberwanie po ryju. Od każdego
          przyzwoitego człowieka.
          • goldbaum Re: Trudno sobie wyobrazić gorsze 27.11.05, 21:25
            explicit napisał:

> Nie wystarczylo olac padline ?

Kropka (wzglednie tem drugi admin) wyciela moje trafne spostrzezenie, w ktorym
            bydle nazwalem bydlakiem.
            Czy dlatego, ze lubi ten rodzaj "humoru"?

Jakos dziwnie jestem pewien, ze analogicznie "dowcipne" spostrzezenie o
            zydowskiej dziewczynce zamordowanej przez wlasowcow nie cieszyloby sie takim
            poparciem administracji....

Jak to dobrze, ze administracja jest tak objektywna!
    • charlatans Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 25.11.05, 16:16
      dobrze zrobil ten z IDF, po co wlazla na jakies pole walki i kto wie jaki byl
      jej zamiar!
      • explicit Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 26.11.05, 17:06
        Bez komentaza ,...

przysiad

jej zamiar!
        • dan34bratdany33 Czy ktos tu zna arabski? 27.11.05, 03:37
          Chcialbym zaproponowac aby ten post przetlumaczyc na arabski
          dostarczyc to tlumaczenie dla Palestynskich organizacji
          jako polski wyraz wspolczucia dla rodziny tej dziewczynki i zrozumienia ich
          slusznej walki z okupantem zydowskim,walki o godne zycie i o swe panstwo
          niepodlegle.
          Co o tym myslicie?.
          • remekk Re: Czy ktos tu zna arabski? 27.11.05, 08:38
            dan34bratdany33 napisał:

> Chcialbym zaproponowac aby ten post przetlumaczyc na arabski
            > dostarczyc to tlumaczenie dla Palestynskich organizacji
            > jako polski wyraz wspolczucia dla rodziny tej dziewczynki i zrozumienia ich
            > slusznej walki z okupantem zydowskim,walki o godne zycie i o swe panstwo
            > niepodlegle.
            > Co o tym myslicie?.
            Ja nie zamierzam za specjalnie sie wtrącać - wystarczy już w naszej historii
            walki o wolnośc waszą . ale za to polecam rozpowszechnianie postów "wybrańców"
            wsród Polaków - szczególnie wsród tych , kórzy jeszcze nie poznali ich
            prawdziwego oblicza . Sorry , ze tak powaznie ... .
            • dan34bratdany33 Re: Czy ktos tu zna arabski? 27.11.05, 18:16
              Tu nie chodzi o wasza i nasza wolnosc jakas inicjatywe.Jedynie o to
              aby wiedzieli ze sa ludzie ktorzy im dobrze zycza.Tacy jak ty ja i setki innych
              na tym polskim forum.

Nu przecie widac jak Zydzi walcza o nasz interes wskazujac nam terrorystow
              i nawet sposob jak z nimi walczyc.Juz z powodzeniem uwiklali w wojny
              chrzescijan z muzulmanami.Mysle ze to widzisz jasno.
              • remekk Re: Czy ktos tu zna arabski? 27.11.05, 20:35
                dan34bratdany33 napisał:

> Tu nie chodzi o wasza i nasza wolnosc jakas inicjatywe.Jedynie o to
                > aby wiedzieli ze sa ludzie ktorzy im dobrze zycza.Tacy jak ty ja i setki
                innych
                > na tym polskim forum.
                >
                > Nu przecie widac jak Zydzi walcza o nasz interes wskazujac nam terrorystow
                > i nawet sposob jak z nimi walczyc.Juz z powodzeniem uwiklali w wojny
                > chrzescijan z muzulmanami.Mysle ze to widzisz jasno.
                pzryznaje arcje - walczyc nigdy z bronią w reku o sparwe palestyńska nie będę
                ale walczyc o jednoznaczna ocene okupanta warto bo to może poprawic sytuacje
                okupowanych ... .
          • explicit Re: Czy ktos tu zna arabski? 27.11.05, 18:06
            Kiego diabla sie pytasz , przeciez ty Mahmud w/g tego co tu czytam ?

uklony

• dan34bratdany33 Re: Czy ktos tu zna arabski? 27.11.05, 18:12
              Nazywaja mahmudami wszystkich co nie lubia syjonazioli.
              Widocznie to im wystarcza za argument.
              • remekk Re: Czy ktos tu zna arabski? 04.12.05, 08:46
                dan34bratdany33 napisał:

> Nazywaja mahmudami wszystkich co nie lubia syjonazioli.
                > Widocznie to im wystarcza za argument.
                Ciagle gadaja o Arabach - ciekawe czy tak ich lubia czy tak się ich boja ?
        • rattler Re: Pamietacie morderstwo 13-latki z Gazy ??? 28.11.05, 19:57
          Komentaz bez przysiadu - Scierwo !!!

Back to work :(

narazie

------------------------------------------

Bez komentaza ,...

przysiad

jej zamiar!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka