j_uk Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 23:27 Jeżeli Polacy bez żenady okradają siebie nawzajem, to dlaczegóżby nie Niemców, ale też nie obrażajmy się, gdy pokazuje się prawdę - tak, tak, Polacy kradną!!!!, choć jeszcze nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorpl2005 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 23:32 Ja nie kradne a jestem Polakiem. Czuje sie wiec urazony i obrazony!! I mam w dupie media markt, dlugo tam sie nie pojawie... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrrab Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 23:39 Nieprawda, nie zdjeto reklamy, widzialem ja dzis wieczorem na Pro7. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Który naród jest narodem idiotów? 27.03.06, 23:45 Moim zdaniem ten, który: - wydał Marxa i Engelsa - od wieków żeni się z ohydnymi Niemkami - rzucił się do walki z Anglią mając bombowce o zasięgu 300 km i zdolności produkcyjne przemysłu lotniczego równe 1/3 brytyjskiego - atakował Rosję w zimie w letnich płaszczykach - wypowiedział wojnę USA niemalże na drugi dzień po klęsce pod Moskwą - zawierał sojusze wojskowe z Włochami i Rosją (superniezawodni sojusznicy, he he) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars a ja bym orownal mercedesa do poloneza...np 28.03.06, 00:00 czlowieku gdzie ty z tym rowerem na dach....wojna dawno juz byla i prawie nikt o nieje nie pamieta...a wy ciagle nia zyjecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: a ja bym orownal mercedesa do poloneza...np 28.03.06, 09:45 Wojna była dawno ale o decyzjach i sposobie myślenia należy pamiętać. Słyszałem o nowych fabrycznie mercedesach, a nawet widziałem korespondencję reklamacyjną, gdzie zgłaszano poważne awarie już po 5000 km przebiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: Który naród jest narodem idiotów? 28.03.06, 00:43 zigzaur napisał: > Moim zdaniem ten, który: > - wydał Marxa i Engelsa > - od wieków żeni się z ohydnymi Niemkami > - rzucił się do walki z Anglią mając bombowce o zasięgu 300 km i zdolności > produkcyjne przemysłu lotniczego równe 1/3 brytyjskiego > - atakował Rosję w zimie w letnich płaszczykach > - wypowiedział wojnę USA niemalże na drugi dzień po klęsce pod Moskwą > - zawierał sojusze wojskowe z Włochami i Rosją (superniezawodni sojusznicy, he > he) Dodaj jeszcze ich marne 65 Nobli glownie z nauk scislych i jakies pierdoly Goethego, Schillera czy jakiegos innego Schopenhauera... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Który naród jest narodem idiotów? 28.03.06, 09:48 Najwięcej Nobli w naukach ścisłych i medycznych mają Amerykanie a i tak lewacka lewizna ich wyśmiewa. Co do kultury, to akurat mecz w literackich Noblach Polska-Niemcy jest zremisowany. Polacy mają 4, Niemcy 8. W przeliczeniu na ludność jest po równo. W czasach, kiedy Niemcy zdobywali najwięcej Nobli w naukach ścisłych (przed I wojną światową), Polska nie istniała jako państwo a na ziemiach polskich nie wolno było publicznie mówić po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 Media Markt a sprawa polska 27.03.06, 23:48 Nie dla idiotów! Protesty nadały reklamie RANGĘ. Agencja Reklamowa obsługująca Media Markt starannie policzyła aktywa i pasywa. Daliście sie wkręcić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ultrakatolik Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 23:53 "Wspaniały" gest w ramach pojednania. Odpowiedz Link Zgłoś
zaz7 wyluzujcie 27.03.06, 23:56 przeciez to jest smieszne:) fajna reklama,naprawde sie ubawilem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ksupera Napisz do Media Markt i wyraź swój sprzeciw! 27.03.06, 23:57 Centrala@mediamarkt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 23:57 jak zwykle jestesmy przczuleni jezeli slyszymy ;kawaly;na nas, w polsce jest masa kawalow o niemcach,zydach,rosjan itd.tym sie nie wolno przejmowac nie jestem pewny czy ta reklama osmiesza polakow. pozatym- ich klause- nie znaczy ja kradne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz128 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 00:07 śmieszne.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
canx przeciez to osmiesza niemcow a nie polakow, bo 28.03.06, 00:17 to niemcy musza byc konkretnie debilni, skoro nie dosyc, ze dali sobie wyniesc fure rzeczy ze sklepu, to jeszcze ochroniarze dali sobie zdjac spodnie. no to kto tu jest osmieszony - polak, ze kradnie, czy niemiec-pierdoŁa ? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_zuzanna Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 00:20 reklama nie tyle operuje stereotypami, co opiera sie na statystykach... mnie ta reklama nie obraza, bo zlodziejka nie jestem, ale o duzej czesci polakow mam podobne zdanie. zamiast sie oburzac w imie przesadnej poprawnosci politycznej, warto byloby sie pogodzic ze slusznym wizerunkiem naszych rodakow. mi dzis ukradziono telefon, kilka miesiecy temu obrabowano nam dom. legendarne wypady polakow na niemieckie miasteczka przygraniczne tez nie sa wyssane z palca. lata prlu zrobily swoje - " czy sie stoi czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy", wieczne wyciagniete po pieniadze rece, przerzucanie odpowiedzialnosci za utrzymanie rodziny na panstwo, calkowita niesamodzielnosc i kretactwo -to ciemna strona polskiego medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbibi1 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 00:20 A mi się to wydało śmieszne, w końcu to my powiedzieliśmy w tej reklamie ostatnie słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
autoplac Kupujcie idioci nadal w media markecie !!!!!!!!!! 28.03.06, 00:23 OSTATNIO CHCIAłEM KUPIć DWA ODKURZACZE- ZAKAZ!!!!!! W TEJ SAMEJ CENIE TE SAME !!!SA DO BULU WE FRANCUSKIM MARECIE !! JA OD DZIś TAM NIE WEJD-BO TO TYLKO SKLEP DLA IDIOTóW Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 00:27 To nie pierwszy "skandal[ik]" z MediaMarkt i aktorem/autorem [?] reklam w roli glownej Oliverem Pocher. Tu jego strona i e-mailowy kontakt. www.oliverpocher.de Jak ma ktos ochote, moze mu ta droga cos przekazac. Mnie osobiscie reklama nie obraza. Powstal caly blok z okazji WM 2006 z innymi narodami i przywarami-cechami. Wiecej autosatyry i mniej pieniactwa, wcale by nam nie zaszkodzilo i moze uchronilo przed chorobami serca? Odpowiedz Link Zgłoś
jeman Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 00:42 B O J K O T media markt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mephi100us Dlaczego?!!! 28.03.06, 02:03 ROZNE GLOSY SLYCHAC TU:ZEBY WYLUZOWAC,ZEBY POTRAKTOWAC Z POCZUCUEM HUMORU,ZE JAK SAM NIE KRADNE TO MNIE NIE DOTYCZY,ITP.BLAD,MOI DRODZY! NIEMCY NAS TAK TRAKTUJA,BO NA TO POZWALAMY I POTWIERDZAMY ICH W PRZESWIADCZENIU,ZE NIE ZASLUGUJEMY JAKO NACJA NA RESPEKT.ONI NIE MAJA RESPEKTU DLA TYCH,KTORZY DAJA SOBA POMIATAC! TO ZE SAM NIE KRADNE,ANI NIE PRACUJE U NICH NA CZARNO NIE ZNACZY NIC,BO JAK MNIE ZAPYTAJA SKAD JESTEM TO OD RAZU MNIE WIDZA PRZEZ PRYZMAT UKNUTEGO PRZEZ NICH STEREOTYPU.JA SIE MUSZE POTEM SAM NAUWIJAC,ZEBY TE WSZYSTKIE UPRZEDZENIA OBALIC.I TO MNIE DRAZNI,BO JA KAZDEMU DAJE NA POCZATEK KREDYT ZAUFANIA,BEZ ZNACZENIA SKAD JEST.I NIE BEDA MNIE WCISKAC W ZADNE MATRYCE,BO SOBIE NA TO NIE POZWOLE.ZADZIWIAJACE JEST TO TEZ,ZE W DOBIE POPRAWNOSCI POLITYCZNEJ TAKIE KWIATKI JAK TA REKLAMA WCIAZ MAJA MIEJSCE.NIE WAZNE,ZE ICH KONCEPT BYL IRONICZNO-ZARTOBLIWY I W SUMIE NIE CHCIELI POLAKOW OBRAZIC (JAK ODPISALA RZECZNICZKA MEDIA MARKTU).FRANCUZ JAKO EROTOMAN A NIEMIEC JAKO PIWOSZ TO ZAISTE NIE TEN SAM CIEZAR GATUNKOWY CO POLAK-ZLODZIEJ! MOZESZ DZIEWCZYNE NAZWAC EROTOMANKA CZY IMPREZOWA I SIE PRZYPUSZCZALNIE NIE OBRAZI,ALE CHYBA REAKCJA BEDZIE INNA JAK JA NAZWIESZ QRVA. TAK SAMO NEIMCY NIE ZARTUJA SOBIE W ZADEN SPOSOB Z ZYDOW CZY CZARNYCH. Z NAS MOGA,BO SOBIE NA TO POZWALAMY I Z TEGO POWODU NIKT ICH NIE NAZWIE ANTYSEMITA CZY RASISTA A ANTIPOLNISCH BRZMI BARDZO LAGODNIE W TYM ZESTAWIE. JESZCZE JEDEN ASPEKT DO ROZWAZENIA : MOZE ONI JUZ SADZA,ZE PO WEJSCIU ICH KAPITALU W WIELE KLUCZOWYCH GALEZI POLSKIEJ GOSPODARKI Z TYPOWA SOBIE AROGANCJA I BUTA MAJA GDZIES CO MY MYSLIMY I STAD PRZEKONANIE,ZE MOGA NAS ZNIEWAZAC A MY I TAK BEDZIEMY NA TO POZWALAC,BO ZALEZNOSC GOSPODARCZA JEST NA NASZA NIEKORZYSC. Odpowiedz Link Zgłoś
ggi jak cie widza tak cie pisza... 28.03.06, 01:15 taki to juz nasz stereotyp,co zrobic,sami jestesmy temu winni:( Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Niemcy nie kradna, tylko zabieraja... 28.03.06, 02:34 kiedys ZABIERALI WSZYSTKO Z ZYCIEM WLACZNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur2 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 01:18 ja uwazam, ze ta reklama jest dosc sympatyczna. obsmiewa nie polakow, a raczej niemiecki stereotyp polaka zlodzieja i obsmiewa tez niemcow - troche naiwnych glupoli, ktorzy daja sie latwo okrasc. a wiec sprawiedliwie. zakazanie jej swiadczy o braku dystansu, albo ze cos jest na rzeczy, albo.. Odpowiedz Link Zgłoś
xclene Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 01:39 a może tak po prstu zacznijmy olewać Media Markt ktory nie oferuje nicxzego wiecej ani lepiej niż inni Odpowiedz Link Zgłoś
xclene Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 01:55 nie ma NIEMIECKIEGO media marktu, jest tylko jeden media markt i dlatego należy go bojkotowac, wystarczy popatrzeć na ich ceny w Polsce i w deutchlandzie a zobaczysz jak cie dymają Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 02:01 niestety wiele w tym prawdy, polacy to złodzieje ..i nawet sobie złodziei na prezydentów obierają Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 02:07 jedna rzecz ta reklama uswiadomila Polakom, ze robia zakupy, przeplacajac w debilnym,tandetnym prowadzonym przewz bylego SS mana wywodzacego sie z najgorszego narodu w Europie (z pozycji Polaka patrioty). Jezeli zescie to wszystko wiedzieli przed reklama to po jakiego h**a zescie tam robli zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
ogoorek_m Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 02:08 Zabawna raklama :) oj nie burzcie się tak ,że od razu obraza i takie tam więcej dystansu proszę :P Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Dlaczego Niemiec woli prad od gazu... 28.03.06, 02:48 bo jego dziadek pracowal w 'gazowni'. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e zrobmy cos o niemcach... 28.03.06, 03:12 ...starszy turysta niemiecki z zadarta glowa podziwia palac nauki i kultury...niechcacy depcze po palcach przechodnia...przechodzien krzyczy...palce...na co niemiec pance...? wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/z_drugiej_strony1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do mee 28.03.06, 03:22 me-e napisał: > ...starszy turysta niemiecki z zadarta glowa podziwia palac nauki i > kultury...niechcacy depcze po palcach przechodnia...przechodzien > krzyczy...palce...na co niemiec pance...? > > wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/z_drugiej_strony1.htm Niemcy skradli nam niesamowita czesc naszego majatku narodowego. Zrujnowali caly kraj. Wybili ponad 6 milionow naszych obywateli. Straty szacuje sie ponad 650 miliardow dolarow. Odszkodowan wojennych nie splacili. Natomiast maja czelnosc kwiczec o "wypedzonych"! Do tego dochodzi jeszcze zmniejszenie terytorium naszego panstwa o 78 tys. kilometrow kwadratowych - prawie tyle ile wynowsi obszar dzisiejszej republiki Czeskiej. Na dodatek jeszcze mamy te "reklamy". Ale przyglupy na tym forum uwazaja, ze wszystko jast w porzadku. Nadziwic sie nie moge jak skutecznie wyprano im mozgi. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: do mee 28.03.06, 04:23 ---Do tego dochodzi jeszcze zmniejszenie > terytorium naszego panstwa o 78 tys. kilometrow kwadratowych --- No prosze , niemcy zabrali 78 tys kilometrow kwadratowych . Historii to cie w moskwie chyba uczyli . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "indianski" 28.03.06, 04:50 Musze widocznie przypomniec, ze przed wyuchem wojny druga RP posiadala terytorium ponad 390 tysiecy kilometrow kwadratowych, a dzis - 312.683 tys. km. kwadratowych (20% mniejsze). Rachunek jest chyba prosty. Nie wiedziales o tym?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: do "indianski" 28.03.06, 07:41 niemcy chetnie wroca do stanu z 1939 , tylko nie wiem czy ten rachunek ci sie oplaci . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do dzieciatka_o_dyrektora 28.03.06, 18:53 dzieciatko_o_dyrektora napisała: > niemcy chetnie wroca do stanu z 1939 , tylko nie wiem czy ten rachunek ci sie > oplaci . Wiem, ze oni o tym marza. Moze ich marzenia spelnia sie szybciej niz tego spodziewasz sie. Potrzebuja jednak do tego pomocy takich "Polakow" jak "caesar" i wielu jemu podobnych z tego forum. Bardzo jest mozliwe, ze pomoc taka otzymaja. Bo tych z wypranymi mozgami (po ponad 50-ciu latach prania) mamy krocie. Powyzsze forum jest tego najlepszym dowodem! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do cesara 28.03.06, 15:51 caesar_pl napisał: > Glupi jestes: > www.mdr.de/IT/67524-high.jpg Czesc, pantofelku! Pogadales juz sobie z ameba? Odpowiedz Link Zgłoś
mcozio kiedys w jednej sieci sklepów 28.03.06, 03:43 był duzy szyld po polsku - polaku nie kradnij,,, wstyd az było ze gadalismy po ang a nie po polski chodzac po nim,,, Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: kiedys w jednej sieci sklepów 28.03.06, 05:29 jesli twoj angielski jest taki jak polski to nie ma powodow do dumy a swoja droga fakt ze zostales/as w sklepie z takim napisem swiadczy nie najlepiej o tobie Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt2004 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 05:31 Pamiętajmy niemiecki dowcip: Wybierasz się na wakacje do Polski? To świetnie twój samochód już tam jest! Niestety nasi rodacy, a raczej męty jeżdżą po całym świecie i wyrabiają nam taką właśnie remomę! Jest mi i przykro i głupio jednocześnie jedank trudno dziwić się Niemcom! Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: polska mentalnosc 28.03.06, 05:44 no wlasnie okradamy Niemcow za to co nam zrobili podczas wojny, mimo ze Niemcy przyjmowali w czasach komunistow setki tysiecy Polakow do pracy oraz azylantow za DARMO, jeszczze im placili kieszonkowe, nie mowiac o Slazakach , rzekomych Niemcow z potrzeby i kunktatorstwa. coz sie teraz dziwic ze Niemcy taka maja opinie, rzady polskie nie wywalczyly reparacji , zreszta i tak by Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Niemiecki Media Markt ... ośmiesza Emeryt 28.03.06, 07:40 emeryt2004 napisał: ... > Niestety nasi rodacy, a raczej męty jeżdżą po całym świecie i wyrabiają nam taką właśnie remomę. ------------------ menty sa w kazdym narodzie, ale niemcy sa pod tym wzgledem w czolowce swiatowej. zaprezentowali sie niejednokrotnie w historii jako zlodzieje, szabrownicy i seryjni zbrodniarze. Jest mi i przykro i głupio jednocześnie jedank trudno dziwić się Niemcom! ----------- trudno im sie dziwic bo pamiec ich krotka i taka juz ich natura. uplynelo zaledwie 60 lat od czasu najwiekszej kradziezy 20 wieku.kradli i szabrowali wszystko co tylko dalo sie ukryc w kieszeniach lub zaladowac na transport do rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Niemiecki Media Markt ... ośmiesza Emeryt 28.03.06, 07:47 A szwedzi zrobili potop . Swiat jest okrutny i tez o tym zapomnial .. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 28.03.06, 07:52 Niestety przez okres przemian wypracowaliśmy sobie w pocie czoła wizerunek "POLACZKA CWANIACZKA PRZEKRĘTA" i nikt nam tego nie odbierze.Mimo że w latach 90-tych polacy z Berlina wywozili co się dało i tym napędzali niemiecką koniuktórę-tego nikt nie chce pamiętać,nie mówiąc o rynku motoryzacyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Wolnosc Slowa i Ekspresji, narod u nas ciemny i 28.03.06, 05:43 pazerny na wszelkie materialne blyskotki made in china wiec kupowac bedzie nawet bez najmniejszej czkawki. MM wie ze u nas gawiedz dusze sprzeda za 50% off. Odpowiedz Link Zgłoś