Dodaj do ulubionych

Rumsfeld: Nie będzie rządów religijnych, w irań...

IP: 129.81.192.* 25.04.03, 20:58
Rumsfeld to klasyczny przyklad ukrytego bolszewika...
Traktuje innych z gory i na zasadzie "milczec chamy -
nasza partia wie co jest dla was najlepsze!"
Obserwuj wątek
    • Gość: Lupa Re: Rumsfeld: Nie będzie rządów religijnych, w ir IP: 138.49.34.* 25.04.03, 21:04
      Gość portalu: grinch napisał(a):

> Rumsfeld to klasyczny przyklad ukrytego bolszewika...
      > Traktuje innych z gory i na zasadzie "milczec chamy -
      > nasza partia wie co jest dla was najlepsze!"

A ty jestes przykldame dupka ktory wszystko wie :-)
    • Gość: J2 Re: Rumsfeld rowna w dol IP: *.216-123-201-0.interbaun.com 25.04.03, 21:52
      Wiekszosc jest mniejszoscia.
      Skad my to znamy?
    • Gość: pro_test Re: Rumsfeld: Nie będzie rządów religijnych, w ir IP: *.crowley.pl 25.04.03, 21:52
      "Nie dopuścimy do tego, by hałaśliwa mniejszość, dążąca do
      ukształtowania Iraku na podobieństwo Iranu, zdobyła przewagę"
      nie wydaje mi sie zeby szyici byli w iraku mniejszoscia.
    • Gość: Tysprowda Re: Rumsfeld: Nie będzie rządów religijnych, w ir IP: 62.150.172.* 25.04.03, 21:59
      Demokracja amerykanska to rzady mniejszosci.

Demokracja bu$zewikow: mianowani z klucza partyjnego, wiec niewybierani
      sedziowie glosami 5:4 mianuja przydenta niechcianego przez wiekszosc
      glosujacych.

Bu$zewicy socjalizuja koszty (biorac podatki na armie) i potem prywatyzuja dla
      siebie zyski (z ropy i wody zdobytej przez armie). Mordujac po drodze obywateli
      swoich i innych.
    • Gość: samanta Re: Rumsfeld: Nie będzie rządów religijnych, w ir IP: *.kabel.telenet.be 25.04.03, 22:22
      Rumsfeld po raz pierwszy powiedzial cos madrego
      • Gość: mirmil mylisz sie IP: *.uBRgrb01.supercable.es 26.04.03, 01:00
        Gość portalu: samanta napisał(a):

> Rumsfeld po raz pierwszy powiedzial cos madrego

jeszcze niczego takiego nie powiedzial ;-)))
      • old.european Re: Rumsfeld: Nie będzie rządów religijnych, w ir 26.04.03, 01:04

> Rumsfeld po raz pierwszy powiedzial cos madrego

W kazdym razie byl szczery.
        A ze lewactwu zasadniczo cos innego przypada do gustu, niz
        ludziom rozumiejacym potrzeby wierzacych, to juz inna sprawa.
        Jak i to, ze Bush z Rumsfeldem stawiaja na lewactwo.

OE
    • old.european Moze po prostu wskazac, kogo maja wybrac? 26.04.03, 01:04
    • Gość: Tomson A ja myślałem że demokracja to wola większości, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 01:39
      tak jak jest w Polsce (nikt nie zabrania startu w wyborach katonarodowcom z
      LPR, czy półgłówkom z AWS). Szyici to ponad połowa mieszkańców Iraku. No ale
      może Amerykańce chcą zaszczepić w Iraku demokrację w pierwszej ameykańskiej
      wersji (głos mieli tylko najwyżej urodzeni).
      • Gość: samanta Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.kabel.telenet.be 26.04.03, 03:10
        Napisalam tu poprzednio , ze ten oprych Rumsfeld mial racje , poniewaz dla
        mnie fanatyzm religijny to cos najgorszego co moze byc.

wezmy z 10 przykazan np " nie zabijaj " " nie kradnij" "nie pozadaj zony
        blizniego swego ani zadnej rzeczy , ktora jego jest" "czcij ojca swego i matke
        swoja "
        Z 7 grzechow glownych np "obzarstwo" , "opilstwo" "pycha" "chciwosc" "zazdrosc"

To sa rzeczy , ktore ludzie na calym swiecie powinni przestrzegac w imie
        moralnosci , wspolzycia w spoleczenstwie i prawa.

Bez wzgledu na religie ( moze cos waznego pominelam , jestem niepraktykujaca)
        te wartosci powinny byc ksztaltowane w kazdym z nas i to nie w imie boga ale
        w imie naszego ziemskiego spoleczenstwa

Nie potrzeba szopek ani oltarzy , wojen " imie boga" bo jesli ktos chce
        wierzyc to ujrzy tego boga w otaczajacej nas przyrodzie i zostaje tylko
        pytanie : Kto (czy co) dalo nam tchnienie , ze widzimy swiat , ze potrafimy
        zrozumiec pewne rzeczy , docenic zielen i blekit nieba , pokochac otaczajacy
        nas swiat - rosliny , zwierzeta i ludzi

Czy potrzeba to wszystko manifestowac w imie wladzy , morderstw , spowiedzi ?
        Bog jest wykorzystywany jako sila przekazu przez politykow i ksiezy jako
        bron na naiwnych
        Dlatego ja jestem jako ta bezboznica ( nienalezaca do zadnej z parii bogow)
        a jednak moge powiedziec , ze widze reke jakiegos stworcy w najprostszych
        rzeczach takich jak kosmos i nasza Ziemia i trawa co rosnie i nawet w moim
        kocie co mi zaglada w oczy a ja czuje jak mu serduszko bije

To jest to a reszta to polityka koscielna i polityka ogolna i dlatego nigdy
        nie dam sie w to wciagnac (w te biurokracje) - jest jeszcze przykazanie "nie
        uzywaj imienia boga na daremno" -co czyni busz i inni fanatycy religijni.

Oni maja tyle wspolnego z bogiem co kaplani w starozytnym Egipcie obliczajac
        zacmienie Slonca i wykorzystujac wiare naiwnych dla wlasnych celow .

Jedyny madry napis w palacu w Tirkicie brzmial:
        Bog daje jednym mniej a drugim wiecej a a mnie dal az tyle. Saddam hussein.

Kto zaprzeczy? Dlaczego niby bog jest tak niesprawiedliwy i okalecza dzieci ,
        nie sprawia opieki nad biednymi i dobrymi ludzmi , pomaga skurwysynom?

Moze to nie bog a szatan?

Kto wie?

a moze on po prostu ma gdzies ludzi i wszystkie partie i wojny , brud , smrod
        i ubostwo?
        temat rzeka wiec nie chce sie tu dalej rozpisywac ale pomyslec warto o
        religi rownej prawu i moralnosci .
        Te 3 rzeczy sie skupiaja i uzupelniaja w sobie a bog sobie rzepke skrobie

• Gość: Tomson Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 03:37
          Sam jestem ateistą i nie cierpię nietolerancji.
          Spójrz jednak na Polskę: "Radio Maryja" i jej pomioty np."Nasz Dziennik";
          katonarodowcy (LPR i ich bojówki "Młodzierz Wszechpolska", "Liga
          Republikańska"). No i oczywiście panoszące się wszędzie (gospodarka, polityka,
          społeczeństwo, media) czarnuchy (mówię rzecz jasna o klerze, nie o czrnoskurych
          bo do nich nic nie mam). Nie chcę przytaczać przykładów, bo jak bym zaczął to
          bym do rana nie skończył, ale wystarczy zajrzeć do "NIE" albo "FiM".
          Destabilizują oni nasz kraj robiąc z nas fundamentalistyczną republikę i nic
          nie można z tym zrobić, bo mogą wywołać jakieś traszne zamieszki, albo
          zaskarzyć nas do trybunału praw człowieka. Ten trybunał to właśnie wymsł
          amerykańskiej demokracji, pilnujący by zawsze liczył się głos większości i my
          nie możemy olać tego trybunału odklerykowując nasz kraj, bo zostaniemy
          odizolowani jak np. Kuba. Więc jakim praem Amerykanie uzurpują sobie olewanie
          większości w innych krajach, którym to niby chcą nieść demokrację.
          Jeśli z kolei maleńka tak nie lubisz fundamentalistów to ci powiem, że w Iraku
          ostro zwalczał ich Saddam Husain (tłumienie powstań Szyitów) i m.in. za to
          Amerykanie chcą go teraz udupić.
          • Gość: samanta Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.kabel.telenet.be 26.04.03, 04:15
            He he , ze saddam te karaluchy przytruwal to wiem i dlatego zawsze mowie ,
            ze rzadow silnej reki i autorytetu pozbawili amerykanie irak teraz sami
            znalezli sie w gnojowce i moga docenic rzady saddama :-)
            • Gość: Tomosn Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 04:21

> He he , ze saddam te karaluchy przytruwal to wiem i dlatego zawsze mowie ,
              > ze rzadow silnej reki i autorytetu pozbawili amerykanie irak teraz sami
              > znalezli sie w gnojowce i moga docenic rzady saddama :-)

I to jest samo sedno. Amerykanie swoją bezprawną agresją wdepnęli w niezłe
              gówno. Co by się nie stało winę ponosi agresor i okupant. Amerykanie wychodzą,
              Irak pogrąża się w wojnie domowej wina amerykanów, gdy zostają odpowiadają za
              całe bezprawie które tam się dzieje. Ciekawe jak zareaguje świat gdy to
              Amerykanie zaczną mordować Szyitów, których to podobno chcieli uratować?
              • Gość: samanta Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.kabel.telenet.be 26.04.03, 04:44
                To tak zwany kij w mrowisko wsadzic a teraz cale gowno wychodzi na wierzch .
                Czy nikt wczesniej oprocz mnie o tym nie pomyslal?
                • Gość: Megset Mylicie sie obydwoje IP: *.syd.ihug.com.au 26.04.03, 09:12
                  Gdyby koalicja nie interweniowala, to niedlugo sami na wlasnej
                  skorze byscie sie przekonali, ze z tyranami nie ma sie co cackac.
                  Bardzo mi sie podoba twarde stanowisko Amerykanow, ze zadnego
                  panstwa religijnego nie bedzie. Holota religijna jest
                  najwiekszym zagrozeniem dla swiata obecnie i trzeba postepowac z
                  tym twarda reka tak jak w Afganistanie i teraz w Iraku.
                  • Gość: Tomson Niepowiedziałbym. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 11:51
                    Gość portalu: Megset napisał(a):

> Gdyby koalicja nie interweniowala, to niedlugo sami na wlasnej
                    > skorze byscie sie przekonali, ze z tyranami nie ma sie co cackac.
                    > Bardzo mi sie podoba twarde stanowisko Amerykanow, ze zadnego
                    > panstwa religijnego nie bedzie. Holota religijna jest
                    > najwiekszym zagrozeniem dla swiata obecnie i trzeba postepowac z
                    > tym twarda reka tak jak w Afganistanie i teraz w Iraku.

Hołota religijna? Przecież Irak był świeckim państwem. Czy np. w państwie
                    islamskim wicepremierem byłby chrześcijanin (Tarik Aziz), poza tym w
                    kierownictwie parti BAAS było wielu niefundamentalistycznych Szyitów (BAAS to
                    partia raczej sunnicka). Wszelkie odwoływania się Husaina do islamizmu były mu
                    jedynie potrzebne dla poparcia w wojnie z Iranem lub USA, a nie po to by
                    stworzyć państwo islamskie.
                    A jeśli myślisz że zacofany półfełdalny tworzył jakiekolwiek zagrożenie dla
                    świata, to mam nadzieję że to tylko efekt proamerykańskiej papki w naszej TV,
                    po inaczej musiałbym cię posądzić o idiotyzm (bez urazy).
                • Gość: Tomson Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 11:46

> To tak zwany kij w mrowisko wsadzic a teraz cale gowno wychodzi na wierzch .
                  > Czy nikt wczesniej oprocz mnie o tym nie pomyslal?

Podobnie złotko myślały rządy Francji i Niemiec, a może nawet amerykańskich
                  wasali, lecz wasale na dźwięk mamony lub pogróżki szybko zmieniali zdanie.
      • Gość: jarek Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.fastres.net 26.04.03, 09:49
        Bardzo dobrze, szyici to 60 % w kraju gdzie istnieja miejszosci narodowe, z tych miejszosci jedna nie czyje sie Arabami Irackimi, tzn ze oni jaja prawo do niepodleglosci, kosztuje ile kosztuje, dlaczego Arabi Palestynski tak, a Kurdi nie, moze mi to wytlumacza znani milosnicy pewnych resolucji ONZ ( tylko tych ktore im pasuja).
        • Gość: Tomson Re: A ja myślałem że demokracja to wola większośc IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 11:57
          Gość portalu: jarek napisał(a):

> Bardzo dobrze, szyici to 60 % w kraju gdzie istnieja miejszosci narodowe, z
          tyc
          > h miejszosci jedna nie czyje sie Arabami Irackimi, tzn ze oni jaja prawo do
          nie
          > podleglosci, kosztuje ile kosztuje, dlaczego Arabi Palestynski tak, a Kurdi
          nie
          > , moze mi to wytlumacza znani milosnicy pewnych resolucji ONZ ( tylko tych
          ktor
          > e im pasuja).

W przedwojennej Polsce Polacy tworzyli trochę ponad 60% społeczeństwa. I co, na
          tej podstawie mieliśmy oddać ster Ukraińcom lub Żydom? Demokracja to wola
          większości z poszanowaniem praw mniejszości. Jeśli nie wierzysz w poszanowanie
          mniejszości przez Szyitów, to spieszę wytłumaczyć że w II RP też z tym
          poszanowaniem było różnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka