09.07.04, 18:36
własnie nabyłem Hondę XX. Głównie dla jej własciwości jako długodystansowego
turystyka, ale planuję też śmignąć kiedyś z Vkm/h. A więc głównie
turystyka i dobry aqaplaning mnie interesuje, ale równiez okazjonalna
wytrzymałość na takie prędkości.
Jakie opony radziłbys kupić. Myślałem o Dunlop lub Michealin.
Obserwuj wątek
    • hayabusa68 Re: opony 09.07.04, 19:58
      Mam w hayabusie bridgestony battlaxy Bt56 w trasy, bardzo dobre miasto, bardzo
      dobre w deszczu 3+ na mokrym po deszczu tak samo.

Wytrzymałość dobra.
      Winkle bez wariacji dobra.
      Pzdr
    • cbrxx Re: opony 12.07.04, 23:34
      cześć
      właśnie wróciłem z dolomitów na Dunlop st220,miałem wcześniej D207F i uważam że
      były lepsze niż ten "nowy,lepszy" - wypust st220.dopiero są bezpieczne jak się
      mocno rozgrzeją, a jak tu się rozgrzać jak na 2000metrów nad p.m. jest zimno?a-
      ha na mokrym to jeździłem jakbym połknął kij od miotły.wogóle ich nie czuję.
      Jeszcze wcześniej miałem michelin macadam i to był dobry wybór, chyba
      najlepszy. kolega wyżej pisał o bridgestonach, też bardzo dobre tylko ta
      kasa.jak chcesz więcej info to na priv
      pozdrawiam
      • szymon.dziawer Re: opony 15.07.04, 09:26
        > właśnie wróciłem z dolomitów na Dunlop st220,miałem wcześniej D207F i uważam
        > że były lepsze niż ten "nowy,lepszy" - wypust st220.

Hej. Chyba ktoś wprowadził Cię w błąd. st 220 to następca D 205, a nie D 207,
        tak wię to ZUPEŁNIE inne przeznaczenie tych gum. Ja mam zupełnie inne sygnały
        od użytkowników tej opony. Raczej in plus niż minus. Zwłaszcza, gdy zestawia
        się je z D 205. Na D 207, D 207RR, czy D 208 nie zrobisz 20 000 km.
        Pozdrawiam
        Szymon
    • kondzik86 Re: opony 13.07.04, 00:13
      Ja uzytkuje Xa na D207 Replica Race...ale do długodystansowych tras kiepskie bo
      trzymają tylko 6000km...mam pytanko do hayabusy w sprawie BT56 co mozesz o nich
      powiedizeć bo kupiłem własnie Fsporta na tych gumach i zastanawiam sie co z
      nimi zrobić...Konretnie interesuje mnie ich przyczepnosć na krawędzich oraz
      żywotnosc...z góry dzieks
      • zadampl Re: opony 14.07.04, 15:54
        OKI, a zatem raczej Michelin lub Metzeler. Czy ktoś wie kto ma główne
        przedstawicielstwo na Polske tych dwóch firm. Jakieś namiary? dzieki z górki :)
        • kawasakizx12ninja Re: opony 14.07.04, 16:25
          Czesc! Polecam wszystkim jezdzacym na sportowo Michelin Pilot Sport,sam stosuje
          je w swojej zx12 i nie daja mi one jakichkolwiek powodow do narzekan,a musze
          powiedziec ze testowalem juz opony wszystkich liczacych sie producentow
          >Stanowczo zas ,odradzam kupowanie do silnego i ciezkiego motocykla
          (Hayabusa,XX,Zx12)opon Metrzelera poniewaz koncza sie one w astronomicznym
          tempie,ja swoja Metrz. zuzylem przy umiarkowanie- sportowej jezdzie po 1500km.
          przebiegu,PZDR
          • grubz916 Re: opony 14.07.04, 16:39
            Czesc, a moge sie zapytac ktore to Metzelery tobie sie szybko zdzieraly? Ja na
            swoim starym motoru (916) mialem Sportec M-1 i byly swietne, ale to tez nie
            taki czolg jak ZX-12 :))

PZDR - Tomek
            • asiorasior Re: opony 15.07.04, 11:28
              witać!
              Metzeler jest bardzo trwały, można o nim powiedzieć że jest prawdziwą oponą
              zlotową, palisz, palisz a ona ciągle ma bieżnik. Jednak jeździłem chwilowo na
              modelu Z1 i uważam że jest twarda jak "kartofel". Jeśli ktoś woli mniejsze
              zużycie niż bezp[ieczeństwo to polecam tą guma, jednak do jazd bardziej
              sportowych się niestety nie nadaje. Podobną opinię mam o Michelin MacAdam 90 i
              100. Jeśli lubisz szybkie łuki to polecam D207RR. Jest najlepszą oponą jaką
              miałem okazję używać.
              Pozdrawiam
              • grubz916 Re: opony 15.07.04, 14:18
                Hej, dzieki za odpowiedz. Ciekawy tylko bylem bo Metzeler M-1 to opona
                porownalna do Michelin Pilot Sport. Zgadzam sie ze Z1 albo te Macadam 100 sa
                wiecej turystyczne i nieodpowiadaja na ostra jazde. Jak bylem w kanadzie
                ostatnio to musialem wymienic opony na Michelin PilotRoad (byly najtansze w
                moich rozmiarach. Niejestem zabardzo zadowolony z nich z powodu ze sa dosc
                twarde, ale po okolo 2500 Mil to wygladaja ledwie uzywane!! Ale tez moj VFR ma
                nisze podnozki ktore ocieraja o ziemie w momencie gdzie sie dojdzie to samego
                boku opony. Najgorsze to to ze w domu mialem nowe Pirelli Diablo ktore
                zamowilem przez poczte i przyszly dzien przed wyjazdem. Mam teraz powod zeby
                te Michelin's zedrzec zeby nie staly te nowe w piwnicy przez cala zime :)

PZDR - Tomek
                • zadampl Re: opony 15.07.04, 19:52
                  Dzięki wszystkim za pmoc.Zdecydowałem, że będą to Michały Pilot Road, bo to
                  kompromis najlepszy na moje obecne potrzeby. Muszę pamietać, iz ten XX jest
                  pierwszą moją tak ciężką maszyną (poprzednio miałem Nakeda GSX 750) i zaledwie,
                  trzeci sezon w ogóle, więc mniej sportowe utrzymają mnie, mam nadzieję, w
                  cuglach przez najbliższy sezon i pozwolą złapać nieco doświadczenia, a
                  potem ... cóż, coś z indeksem 300 :)
                  • grubz916 Re: opony 15.07.04, 20:18
                    Zadampl, jak tobie takie opony jak np. Pilot Road odpowiadaja, to moze popatrz
                    na Metzeler Z6 Roadtec. Kolega moj jezdzi na 93r kawa ZX-6; niedawno je
                    zalozyl i mowi ze one maja byc wiecej przylepna wersja MEZ4, ktore te opony
                    zastapily. Ja tez na nie patrzylem jak kupowalem ale te Pirelli's byly na
                    przecenie, niemoglem odmowic, i napewno nie bede zalowal jak je wreszczie
                    zaloze.

PZDR - Tomek
    • kondzik86 Re: opony 16.07.04, 20:52
      No dobra to odpowie mi ktoś co z tymi BT56R????Zrobiłem juz na nich 300km noi
      narazie nie miałem okazji testować ich w nietypowych sytuacjach...niech ktoś
      coś o nich powie...
    • oponyletnie Re: opony 09.07.15, 11:15
      znalazlem tanie opony motocyklowe www.hurtopony.pl/motocyklowe.html ale czy wiecie czy można założyć opony uniwersalne czy tylko z oznaczneiem przod tył szukać ?? Czy to jest jakaś różnica w oponach motocyklowych
      • oponyletnie Re: opony 09.07.15, 11:17
        znalazlem tanie opony motocyklowe www.hurtopony.pl/motocyklowe.html ale czy wiecie czy można założyć opony uniwersalne czy tylko z
        oznaczneiem przod tył szukać ?? Czy to jest jakaś różnica w oponach motocyklowych
        • mariusz-ef Re: opony 10.07.15, 07:31
          niegrzeczny spamer

potem ci załatwię pozycjonowanie poo hasłem oszuści...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka