Dodaj do ulubionych

strona www.teatrstudio.pl

IP: *.aster.pl 23.01.05, 22:29
Drodzy Internauci
Po kilku miesiacach prac, strona www.teatrstudio.pl ulegla zmianom. Co prawda
mamy jeszcze z grafikiem pracowac nad stroną wizualna (bo szaro tam , ach
szaro :-)) - prosze jednak, jesli moglibyscie poswiecic uwage i czas, juz
teraz o komentarze i uwagi na temat strony. Te miłe też :-))) Bede bardzo
wdzieczna. Poza tym - mamy forum, wiec mozecie o naszych spektaklach wpisywac
sie i tam :-)) Jesli zechcece zrezygnowac z anonimowosci, najciekawsze opinie
nagrodzimy zaproszeniami do teatru :-))
Wszystkim z gory bardzo dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Mazut Re: strona www.teatrstudio.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:11
      Oj, Ruszpel, Ruszpel - Ty jak zwykle swoje...
      A co nam powiesz o p. Dyrektorze...? jakoś niezdrowo mi ostatnio wyglądał...?
    • Gość: NEOspasmin oki.bardzo oki. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.01.05, 19:31
      Calosc jest bardzo oki.To moze nieprzyzwoite, ale gdy cos oceniam to skupiam
      sie brakach a nie na tym co dobre.Wiec najpierw powiem ze dobre a potem o swych
      oczekiwaniach.Ktore, nota bene, niewiele odbiegaja od tego co zobaczylem na
      stronie.
      Wiec jade:

1.w pozycji "teatr" dodalbym rubryke "patron"
      2.w tym samym miejscu zamiast "aktorzy,rezyserzy i inni" dalbym "tworcy"
      3.Szczegoly statusu(te o Szajnie) przenioslbym do
      punktu "historia".Sformulowanie "obecny organizator" razi(mnie przynajmniej)
      prowizorka statusu.A z formalnego punktu widzenia nazywa sie to chyba "organem
      zalozycielskim"
      4.w ofercie dla sponsorow ucieklbym od zbytniego doprecyzowania swiadczen.Teatr
      to miejsce gdzie sie TWORZY i sponsor powinien miec poczucie ze jego pozycje
      tez sie tam tworzy a nie dostaje gotowa.Sa tam tez bledy z odmiana
      slowa "Firma".
      5.Brak mi listy premier od powstania teatru i obcojezycznych wersji.Ale to
      pewnie niedlugo.
      6.Nie znalazlem tez zapowiedzi premier do konca sezonu,ale pewnie nieuwaznie
      czytalem.
      6.Dla wycieczek,przyjezdnych czy tych z Ursynowa przydalaby sie mapka ja sie
      dostac.Z parkingiem najblizszym, autobusami,metrem i dworcem centralnym.
      7.Nie doszukalem sie podpisanych z imienia i nazwiska tworcow strony.Wydaje mi
      sie to wazne,bo jest to jakies dzielo a nie produkt xerokopiarki.Dobre dzielo.

m.
      • Gość: Maja do Neospasm Re: oki.bardzo oki. IP: *.aster.pl 24.01.05, 23:52
        strasznie ci dziekuje :-))))))))))) masz racje. w tym czego brak. WE WSZYSTKIM.
        troche mi sie mariusz (grafik) leni i te teksty o szajanie i grzegorzewski
        czekaja :-)) aktorzy, rezyserzey zmienie na "tworcy". tego mi brakowalo, ale do
        glowy juz mi jakos nie chcialo przyjsc :-))) masz zaproszenie do teatru :-)) na
        co chcesz? napisz do mnie mejla :-))
        • Gość: NEOspasmin cd ksiazkii zyczen i zazalen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:26
          Odopwiada mi szata graficzna strony,taka monochromatyczna.
          Zapomnialem sie zapytac czy zamierza pani pokazac tu plakaty teatru.Od tych
          najstarszych do biezacych.
          m.
          • Gość: Maja Re: cd ksiazkii zyczen i zazalen IP: *.aster.pl 25.01.05, 11:24
            tak. tylko nie wiem czy stac nas bedzie na wykonanie tak duzych skanow. (ja mam
            malutki, biurowy, z plakatami trzeba isc do copy general). jeszcze kilka
            pomyslow (bo ja po pol roku prac nad strona jestem nia w tej chwili zmeczona, i
            nie mam oka) a w nagrode bedzie czekac ksiazka kuczoka, z autografami tworcow
            doktora hausta :-))
            • Gość: NEOspasmin tropem plakatow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:30
              skany plakatow Studia moga miec w muzeum plakatu w willanowie.
              A jesli nie maja to mozna im dac te z waszej kolekcji jakich nie maja w zamian
              za zarchiwizowanie calosci.To luzne propozycje i spekulacje bo tak w gruncie
              rzeczy nie wiem czy oni maja cokolwiek z tego co pania interesuje..

Mysli pani ze w copy general zrobia pani skany za Kuczoka? :)
              m.
    • Gość: j. Re: strona www.teatrstudio.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:19
      takajest troche bardziej "sterowna"
      • Gość: Maja do NEO Re: strona www.teatrstudio.pl IP: *.aster.pl 25.01.05, 23:46
        nie. mysle ze panu sie nalezy kuczok. ale jak rozumiem, pozostaje pan
        anonimowy :-))mozemy sie umowic - za filarem wejsciowym do teatru, miedzy
        teatrem a muzeum, w rogu, w szparzee plyt zostawie ksiazke :-))
        • Gość: NEOspasmin ksiazka w szparce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:56
          Musze przyznac ze taka zbitka slow brzmi dosc perwersyjnie.
          Nie wiem czy ten prezent nie jest nazbyt szybki.Tzn.czy nie pojawia sie inni
          recenzenci, ktorzy z racji tego co zaproponuja powinni dostac to co w szparce w
          pierwszej kolejnosci.
          Interesuje mnie natomiast co udalo sie uzyskac w Muzeum Plakatu.
          Moze jeszcze Instytut Teatralny ma jakies wasze materialy?
          Zeskanowane,zmikrofilmowane.Alb o srodki na takie prace.

Ze swej strony zapraszam na"Gluchoniemoc".Detale kilka watkow nizej.
          pozdrawiam
          m.
          PS.moj adres to marcinlazarowicz@neostrada.pl.
          Pisze bo juz nie tajemnica odkad pochawlilem sie swoim textem na www.dramat-
          art.com.pl
          m.
          • Gość: maja do neosa Re: ksiazka w szparce IP: *.aster.pl 28.01.05, 00:21
            w takim razie powiedz na jaki spektakl chcialbys przyjsc. Co do zbitki slow i
            perwersji... W ogole nie przyszlaby mi taka interpretacja do glowy. Zaproszenie
            i ksiazka beda czekaly w kasie na Twoje nazwisko.
            • Gość: NEOspasmin dziekuje/przepraszam IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.01.05, 06:27
              Bardzo dziekuje za prezenty.Przepraszam tez za poprzedni wpis-napisalem bez
              wyobrazenia ze mogl pania urazic.
              Wczoraj widzialem dobre przedstawienie.Pewnie powinienem pojsc w tym tygodniu i
              do Le Mme,wiec do pani teatru w nastepnym.
              Jeszcze nie wiem na co-najchetniej na wszystko, bo coraz mniej we mnie
              marudzenia,a coraz bardziej widze jakie mam braki.
              Dam znac jak juz cos wybiore.
              pozdrawiam dziekujac i przepraszajac ponownie
              m.
          • lousalome Re: ksiazka w szparce 28.01.05, 01:08
            Sny wariata/zboczeńca -ciąg dalszy?
            • Gość: NEOspasmin Re: ksiazka w szparce IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.01.05, 06:31
              Tak,to jest teatrofilia na podlozu geriatrycznym.
              Przechodzi w demencje i uwiad.Juz niedlugo.
              pozdrawiam
              m.
        • Gość: NEOspasmin scenopisy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.01.05, 23:33
          Czy i texty dramatow zamierza pani publikowac na stronie teatru?
          To chyba dobre miejsce.
          m.
          • Gość: Maja Re: scenopisy IP: *.aster.pl 30.01.05, 00:20
            nie wiem jak sa zawarte umowy z autorami. prawdopodobnie taka publikacja
            chroniona jest prawami autorskimi
            • Gość: NEOspasmin Wyimaginowane klody spod nog usuwajac. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.01.05, 11:31
              Ma pani 100% racji- takie publikacje, rowniez w necie sa przedmiotem praw
              autorskich.Pytanie moje w rozwinieciu brzmialo:czy chce pani publikowac na
              stronie teatru te texty,ergo zwroci sie pani do autorow,tlumaczy o zgode?
              Zaczynajac chcocby od tych aktualnie granych.
              Jesli mi teraz pani odpowie ze brak na to srodkow to popadne w melancholie
              albo,co bardziej prawdopodobne, zaczne pani dokuczac.
              • Gość: Maja Re: Wyimaginowane klody spod nog usuwajac. IP: *.aster.pl 30.01.05, 12:07
                ale to chyba w ogole nie chodzi o srodki. pytanie jest raczej o to ile osob z
                czegos takiego bedzie korzystac - pan przeczyta "Geze - dzieciaka", tak? 3
                studentki WOT tez przeczytaja. a kto poza tym?
                • jasiek_natolin Re: Wyimaginowane klody spod nog usuwajac. 30.01.05, 12:15
                  Tylko po co umieszczać teksty dramatów,skoro można je w większości przeczytać
                  w "Dialogu"?
                  To już lepiej wrzucić na stronę scenariusze przedstawień napisane przez
                  reżyserów. Tylko,że fakt - kto to będzie czytał? Kilka osób może...
                  Korzystając z okazji,chciałbym się o coś zapytać. Czy Teatr Studio - inne
                  teatry też - udostępnia osobom spoza teatru egzemplarze reżyserskie?
                  Kilkakrtotnie w przeszłości miałem już ochotę na taką lekturę.
                  • Gość: NEOspasmin masz racje! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.01.05, 12:29
                    Masz racje.Tgzemplarz rezyserski to jeszcze lepszy pomysl!
                    Jeszcze blizej konkretnej inscenizacji.
                    m.
                • Gość: NEOspasmin w szpilkach czuje sie niepewnie... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.01.05, 12:26
                  Eeee..to taki argument jak ten ze nalezy zakonczyc dotowanie teatrow a tak
                  zaoszczedzone pieniadze przekazac na jakis istotniejszy spolecznie cel-
                  np.emerytury.
                  Nie wierzy pani chyba ze cala strona jaka pani stworzyla bedzie czytana od
                  deski do deski przez wszystkich odwiedzajacych?
                  Wydawalo mi sie ze dolaczenie tekstow da pelniejsze wyobrazenie o tym co sie w
                  Studio dzieje.
                  Kiedy patrze na zeszloroczne pani zapytanie o oczekiwania wobec strony a potem
                  na swoj koncert zyczen to mi sie dobrze na proznosci robi.A potem, zakladajac
                  szalik kibica Studio,dopinguje dalej:moze plakaty/moze texty/moze jakies
                  nagranie symfoniivarsovii?
                  A propos szalika-nie sadzi pani ze szalik studia umyslnie zrobiony tak
                  tandeciarsko jak te np.Legii bylby dobra pamiatka?
                  m.
                  PS.i prosze sie liczyc ze slowami!nie dam sie bezkarnie ze studentkami WOT
                  porownywac!Pazurami oczy wydrapie! :)
                  m
                  • Gość: Maja Re: w szpilkach czuje sie niepewnie... IP: *.aster.pl 30.01.05, 14:21
                    Dyrekcja chyba nie podchwyci pomyslu szalika... Niestety za powazni sa Obaj
                    Panowie... :-)))))))
                    Drodzy Jasku i Neo - jak sami wiecie spektakle zmieniaja sie dosc czesto; w
                    sumie wiec egzemplarz rezyserski dotyczy tego co bylo pierwotnie, mniej wiecej
                    na premierze. Spisywalismy ze ZByszkiem Brzoza scenariusz Balu rok temu, dzis
                    ten spektakl sie zmienil, pewnych scen w scenariuszu nie ma w ogole, a te ktore
                    sa w scenariuszu nie istnieja juz na scenie... Szczerze mowiac jednak mimo
                    wszystko nie widze takiej potrzeby - umieszczania tekstow. Na muzyke SV czekam
                    juz miesiac, na te inne rzeczy o ktorych NEO piszesz, takze. Plakaty - jesli
                    dojdziesz do konca zdjec w kazdym linku o poszczegolnym spektaklu - sa na
                    stronie.
                    • Gość: NEOspasmin plakat na koncu? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.01.05, 16:23
                      Przepraszam nieuwaznie ogladalem,wiec sie nie doogladalem.Plakatow.
                      Szalikow szkoda bo pomysl mi sie zabawny wymyslil(Skromnosc!Wracaj do pana!).
                      Co do przemijania scenopisow to jest z nimi tak jak ze zdjeciami-juz po chwili
                      od pstrykniecia wszystko co na fotografii zostaje w tyle za tym co bylo
                      fotografowane.Natomiast nikt z tego powodu nie wzdraga sie przed pokazywaniem
                      swoich zdjec.
                      No chyba ze studentki np.WOTu pokazujace swoj index "-Tylko na zdjecie nie
                      patrz,tak fatalnie na nim wyszlam...."

To co?Zamiesci pani? ...nie, nie o pani zdjecie mi chodzi, tylko o scenopisy.
                      m.
                      • Gość: Maja Re: plakat na koncu? IP: *.aster.pl 30.01.05, 16:55
                        :-))))))))))))))))))))))) zobaczymy!!!!!!!!! moze wyjade za granice, i w ogole
                        nie bede sie tym zajmowac :-))))))))))))
                        • Gość: NEOspasmin nie wierze! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.01.05, 18:37
                          Taki kawal pracy juz pani zrobila-chyba najpelniejsza,najbardziej wszechstronna
                          strone internetowa polskiego teatru- zeby teraz, na chwile przed koncem fruuu i
                          za granice?
                          m
                        • Gość: NEOspasmin Pracujac na darmowy,roczny abonament :) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.01.05, 20:06
                          Przegladajac podstrone z cv p.Ireny Jun znalazlem blad, ktory mnie, z racji
                          wieku,wydal sie gigantyczny.To tylko kwestia perspektywy,prawie zadna
                          obiektywnosc, ale Szajna zrobil "Replike" nie "Republike".
                          Pamietam jak jako dziecko balem sie scenografii i kostiumow do tej sztuki.Nie
                          mowiac juz o postaciach.To bylo na prawde okrutnie straszne.Moja osobista
                          droga,pierwszy kontakt z pojeciem Oswiecimia.Przez Szajne wlasnie.

pozdrawiam bez cienia drwiny
                          m.
                          • Gość: Maja Re: Pracujac na darmowy,roczny abonament :) IP: *.aster.pl 01.02.05, 00:29
                            naprawde tak jest? to jakas paranoja... pewnie cholerna korekta w komputerze...
                            • Gość: Kolak Re: Pracujac na darmowy,roczny abonament :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:13
                              Może tez ciekawa byłaby informacja że ja pasjonuje sie zbieraniem opakowan po
                              cukierkach firmy Jutrzenka.
                              Bardzo pozyteczne zajecie, nie sadzicie?!? Kiedys probowalem nawet startowac w
                              konkursie na najglosniej szeleszczace opakowanie po produktach spozywczych, ale
                              podczas przewozenia czesci moich zbiorow na miejsce konkursu padalo i troche mi
                              zamokly i nie chcialy wydac z siebie tych upojnych dzwiekow....
                              Zamierzam wkrótce to wypróbowac na jednym ze spektakli i zapraszam wszystkich
                              zainteresowanych, prosząc o poradę na którym byłoby to najlepiej zrobic...?
                              • Gość: NEOspasmin mjut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:19
                                Pokornieje..,ale tylko troszke.
                                m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka