Dodaj do ulubionych

GDZIE W WARSZAWIE STENKA?

IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 01.06.05, 18:24
W jakim teatrze w Warszawie graja teraz albo beda grali jakies spektakle
gdzie wystepuje Danuta Stenka? Oprocz "Poskromienia zlosnicy"
Obserwuj wątek
    • Gość: Waleria Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.future-net.pl 01.06.05, 19:10
      Danuta Stenka występuje w "Krumie" w TR i jest w tej sztuce rewelacyjna! Byłam
      i widziałam! Występuje też na zmianę z Małgorzatą Hajewską-Krzysztofik jako
      Hekate w "Makbecie" w TR! "Kruma" w czerwcu nie będzie za to "Makbet" będzie
      grany kilka razy!
      • Gość: dota Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 01.06.05, 19:34
        O czym sa te spektakle i kogo gra stenka? :)
        • Gość: dota Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:16
          I kto to w ogóle jest ta Stenka?
    • Gość: Kicia Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.aster.pl 01.06.05, 20:59
      Gra też w "Tamarze" w Pałacu na Wyspie w Lazienkach
      • jasiek_natolin Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 01.06.05, 21:46
        Najciekawsze jest to,że Stenka jest aktorką Teatru Narodowego,a gra w nim małą
        rólkę w najsłabszym chyba przedstawieniu narodowego kolosa.Czy Englert
        wiedział,po co ją angażuje?
        Obiło mi się o uszy,że ma zagrać w "Kosmosie" w reż. Jarockiego.
        Póki co,żeby zobaczyć Stenkę w naprawdę znakomitej formie,trzeba jechać do
        Wrocławia.
        W Warszawie najlepsza jest - obok Poskromienia złośnicy - w Uroczystości, ale
        nie robi tam za gwiazdę,tylko wtapia się w fenomenalny zespół aktorów.
        Rola w Krumie faktycznie robi wrażenie,choć może nie do końca takie,jakiego bym
        sobie życzył...chociaż...być może się mylę. No, w każdym razie pokazała,że
        zblazowaną kocicę także może zagrać z powodzeniem.
        Tamary niestety nie oglądałem - żadna kocica nie chciała zafundować mi biletu.
        No i jest chyba jeszcze na afiszu Bash w Rozmaitościach. Warto to zobaczyć
        właśnie dla monologu, który w ustach Stenki brzmi piorunująco.
        • Gość: Waleria Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.future-net.pl 01.06.05, 22:03
          Jaśku, czy byłeś na "Makbecie"? Co sądzisz o tej sztuce, bo krytycy ją okrutnie
          zjechali i sama nie wiem - iść czy nie? Dotychczas kilka razy opierałam się na
          Twojej opinii w wyborze sztuki i bardzo mi to pomogło! A więc pomocy!
          • Gość: op Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.tele2.pl 02.06.05, 14:18
            gra jeszcze w teatrze prezentacjez malajkatem-celimena i kardynal
          • jasiek_natolin Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 02.06.05, 22:23
            Ktoś próbuje zrobić ze mnie głupiego Jasia?
            He?
            No coż,niech będzie...Byłem na "Makbecie" i nie podobał mi się,co nie znaczy,że
            nie warto go zobaczyć.
            Warto choćby dla rozpalonych do czerwoności węgli w piecu,które od razu po
            zajęciu miejsca przyciągają wzrok. Dla mnie były jak magdalenka.
            • Gość: Waleria Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.future-net.pl 03.06.05, 11:58
              Dziękuję!
    • kubissimo Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 04.06.05, 18:32
      swego czasu w Dramatycznym grala w MAGII GRZECHU i byla w tym genialna
      mogliby wznowic ten tytul
    • bea_szu Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 15.06.05, 15:21
      Nie pamietam tytulu ale KINO TEATR BAJKA z G.Kownacka i Scena Prezentacje z
      W.Malajkatem
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka