Dodaj do ulubionych

sarah kane

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 01:25
Pomocy!!
Szukam książek sarah Kane w internecie i nic!! Czy ktoś może mi pomóc? Chodzi
mi o wszelkie dostępne, polskie wydania jej dramatów. Jeśli ktoś wie, gdzie
można je kupić to bardzo proszę o informację (kaes@o2.pl)

Bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: sarak hane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 15:42
      Jedna sztuke wydalo Towarzystwo teatralne/Swiat Literacki. Napisz do nich:
      swiatliteracki@swiatliteracki.com.pl. Pozostalych nie wydano w postaci
      ksiazkowej, ale moze w Dialogu sa?
      • Gość: winter Re: sarah kane IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 17:13
        Bardzo dziękuję za odpowiedź! Ta jedna książka o której piszesz
        to "Zbombardowani" i od biedy można ją jeszcze w sieci znaleźć, ale tylko tą.
        Natomiast pozostałe pozycje jakby w ogóle nie istniały!! To trochę dziwne
        biorąc pod uwagę fakt, że tak często dramaty pani Kane są wystawiane ostatnio w
        teatrach na terenie całej Polski!
        Natomiast co do Dialogu...Może strasznie się skompromituję, ale nic mi to nie
        mówi. To nazwa wydawnictwa? |Gdybyś mogła mi odpowiedzieć, byłabym bardzo
        wdzięczna.

Dziękuję i pozdrawiam
        • Gość: Niech Re: sahar kane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 19:22
          To miesiecznik teatralny publikujacy mnostwo tlumaczen sztuk. Miesci sie w W-
          wie, tel. 617 55 94, 617 35 46.
          • Gość: aaa Re: sahar kane IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 12:05
            Na pewno w "Dialogu" (chyba z 2000 albo 2001 r.) są jakieś dwie sztuki Kane-
            czytałam
    • asdew Re: sarah kane 17.09.02, 11:38
      Powiem szczerze, że nie czytałem jej książek. Korzystając jednak z okazji
      chciałbym zapytać o PSYCHOSIS koprodukcji Teatru Rozmaitości w Warszawie,
      ponieważ po krótkim zapoznaniu się z recenzjami uznałem, że warto. Czy ktoś
      może mi coś więcej o tej sztuce szepnąć.. ?
      Dzieki!
      pozdrawiam

• Gość: Marecki Re: S. Kane i Jarzyna IP: *.acn.waw.pl 22.09.02, 04:14
        wiele ciekawych informacji pod tym linkiem:
        www.teatry.art.pl/!recenzje/448psychosis_jar/index.htm
        • asdew Re: S. Kane i Jarzyna 23.09.02, 16:18
          Dziękuję, już byłem.

pozdrawiam
          asdew
          • Gość: pan_laga Re: S. Kane i Jarzyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 02:02
            a `oczyszczeni` w `rozmaitościach` Wam się spodobali ? ja szedlem z dużymi
            oczekiwaniami i , mimo momentów genialnych,............. nie. jestem na nie.
            amen
            pan laga
            • Gość: Marecki Re: czy Kane czy Warlikowski? IP: *.acn.waw.pl 28.09.02, 04:18
              Gość portalu: pan_laga napisał(a):

> a `oczyszczeni` w `rozmaitościach` Wam się spodobali ? ja szedlem z dużymi
              > oczekiwaniami i , mimo momentów genialnych,............. nie. jestem na nie.
              > amen
              > pan laga

No, coż. Ja jestem na Tak. Nie miałem żadnych oczekiwań wobec sztuki.
              Odbierałem to, co proponuje reżyser. I nie mam żadnych zastrzeżeń. Gdybym je
              miał, to mógłbym jechać albo po Interpretacji, albo po Kane. Według własnych
              gustów. Interpretacja Warlikowskiego była propozycją z którą nie musimy się
              zgadzać, natomiast Kane nie podlega żadnym dyskusjom. Jak mogę krytykować
              czyjeś emocje i czyjeś życie. Natomiast czy jej sztuki to literartura czy
              makulatura, nie mnie oceniać. Ale starczy. Jestem za Oczyszczonymi. Jeśli
              chcemy wdać się w polemikę, to zapraszam, tylko nie wiem, czy jest sens. wiele
              już zostało napisane i powedziane na ten temat. Możemy jechać po aktorach, po
              formie, albo po Kane. Czuję jednak, że to chyba forma nie przypadła ci do
              gustu.
              Zdrówko.
    • Gość: paul Re: sarah kane IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 21:48
      fakt. zbombardowani ukazali sie jako ksiazka. natomiast i laknac i milosc fedry
      wydrukowal dialog. musisz poszukac w bibliotece. co do oczyszczonych - tekst
      jest niedostepny. polskiego tlumaczenia na wlasny uzytek dokonali warlikowski z
      poniedzialkiem.
      a tak w ogole - po co ci te teksty? sa marne w porownaniu do przedstawien,
      ktore zrobili jarzyna i warlikowski. a zwlaszcza warlikowski.
      pozdrawiam.
      paul
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka