natalajj 14.01.08, 11:59 Czy ktoś już był? Strasznie jestem ciekawa tego spektaklu, a informacja, że przedstawienie wyreżyserowała A. Glińska, jeszcze bardziej zachęciła. Pippi bardzo mi sie podobała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adunia86 Re: Wiedźmy w Lalce 16.01.08, 01:34 Bardzo mi się podobał.Przecudowna scenografia,spektakl dynamiczny,duzo sie dzieje,moze poza pierwszymi dwudziestoma minutami.Aktorki maja swietne kostiumy,dobra muzyka i animacje. Glinska nie zapomniala o idei teatru lalkowego,dwójka bohaterów to wlasnie swietnie zaprojektowane i wykonane lalki.Duzo atrakcji dla dzieciakow podczas spektaklu. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Wiedźmy w Lalce 16.01.08, 12:55 RZeczywiście, spektakl ciekawy, choć chyba warto przed wizytą w teatrze przeczytać samą książkę. Ale jak zwykle "ale". Spektakl z pewnością dla dzieci starzszych. Nie jest on tak radosny i dużo trudniejszy w odbiorze niż Pippi. Wpisuje się bardziej w poetykę awangardowych pomysłów TR Warszawa niż Teatru Lalka. Z pewnością dla "bardziej wyrobionych" widzów raczej niż dla bywających w teatrze raz na pół roku. Moim zdaniem raczej ambitna porażka.... Odpowiedz Link Zgłoś
adunia86 Re: Wiedźmy w Lalce 16.01.08, 22:12 A dlaczego uwazasz Wiedzmy za ambitna porazke? Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Wiedźmy w Lalce 18.01.08, 10:05 adunia86 napisała: > A dlaczego uwazasz Wiedzmy za ambitna porazke? raczej nietrafiony rodzaj poetyki dla teatru dziecięczego. Ani to straszne ani ciepłe..... Odpowiedz Link Zgłoś