ram2 03.12.06, 17:15 Mam Labradora Rteriever,suczke ma dopiero 3 miesiace,kolor sierci czarny.Wiem,że Wysokość 53 - 56 cm (suki) Waga 30 - 33 kg (suki),a ile lat żyją takie pieski,prosze o odp.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusia49 Re: Ile lat żyją Labradory ? 04.12.06, 14:24 Labradory żyją podobnie jak inne psy. Jak zdrowe i odpowiednio chowane mogą dozyć 16 lat. Labrador nie jest długowiecznym psem, zwłaszcza ten z tłuszczykiem. Odpowiedz Link
paenka Re: Ile lat żyją Labradory ? 06.12.06, 11:55 Z ta waga to nie badz tak sztywno trzymajacy sie jej. Ja juz wiele razy spotkalam sie z roznymi podanymi wagami dla labow, raz nawet dla psa podano ze ma wazyc 31 kg co jest rzecza nie realna. Moj np wazy ok 40 kg a nie jest tlusty wrecz przeciwnie. Jest szczuploej budowy ale jest masywny. Najwazniejsze jak twoj pies wyglada i czy pod dotykiem dloni sa wyczuwalne dobrze zebra psa. Odpowiedz Link
ddb2 Re: Ile lat żyją Labradory ? 06.12.06, 15:41 Regula jest taka: duze psy ok. 10 lat, male dluzej. Rasowe krocej, kundelki dluzej. Oczywiscie sa odstepstwa. Wszyscy bysmy chcieli, aby nasze pieski zyly jak najdluzej. Bora wazy 36 - 36,600, jest mocnej budowy, duza, ale nie jest serdelkiem. Odpowiedz Link
paenka Re: Ile lat żyją Labradory ? 08.12.06, 12:32 jak ktos chce przyjaciela na dwa razy tyle co pies to polecam szynszyle sa niewymagajace a zya do ok 20 lat. Sama mam takiego i swietnie dogaduje sie z psem nie probowalam na swoim ale podobno mozna je wytresowac aby reagowaly na imie ui przychodzily na wolanie ja ze swoim sypialam jak jeszcze kazelota nie mialam Odpowiedz Link
cattaraugus Re: Ile lat żyją Labradory ? 08.12.06, 18:20 Ej koleżanki, chyba przesadziłyście ździebko z tymi 16 latami. Ja też bym chciał, żeby moja ukochana biszkopciarka tyle pożyła, ale to, o czym Wy piszecie, to są rzeczy odrobinę z pogranicza cudów. Te psy jak dożywają 14 lat to jest wszystko, choć raczej jest to 12-13, bo to wszystko przeżarte chemią jak my dwunożni i choruje przecież to futrzane bractwo na potęgę. Pozdrowienia C. Odpowiedz Link
paulina19885 Re: Ile lat żyją Labradory ? 28.01.07, 09:38 czesc jesli chcesz sie dowiedziec wszytko o labradorze pisz do mnie paulina1988@interia.pl zapraszam Odpowiedz Link
paulina19885 Re: Ile lat żyją Labradory ? 03.02.07, 13:59 Witam!!jesli chcesz wiecej sie dowiedziec na tet temat piszna moj adres paulinaS1988@interia.pl Odpowiedz Link
mareczek274 Re: Ile lat żyją Labradory ? 18.11.07, 18:48 Wszystko zalezy od tego czy nie dopadna go zadne choroby.Nasz kochany Ramonek dozyl tylko 2 lat i 9 miesiecy.Nasz ukochany przyjaciel ,swietny do zabaw,spacerow.Stwierdzono u niego rzadka chorobe ktora jest nieuleczalna.Byl z rodowodem ,z hodowli.Lekarze powiedzieli ze to moglo byc od zwyklego przeziebienia.Dostal paralizu jezyka.W ciagu 3 tyg schudl 10 kg.Bardzo nam go brak i chyba na wiosne kupimy drugiego labka.Uwazajcie na jakiekolwiek choroby .To delikatne pieski.Uszy ,przeziebienia.Pozdrawiam wlascicieli labkow.Niech zyja Wam 100 lat Odpowiedz Link