dariok 05.02.02, 21:42 dzisiaj w metrze od rana koleżanka wylądowała na komisariacie bo nie miała dokumentów to chyba jakaś akcja nie widziałem w metrze kanara chyba z pół roku a dzisiaj trzy przejazdy i trzej kanarzy (sory-jedna kanarowa) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzchur Re: kanary buszowały 05.02.02, 21:43 w metrze tez sa tacy wielcy, co jak zlodzieje wygladaja? Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: kanary buszowały 05.02.02, 21:47 jak kieszonkowcy oczy chodzą dookoła głowy tylko ta kanarowa wyglądała jak pani konduktor z PKP tylko zamiast mundurka miała skórkie - takie dłuższe spytała mnie czy mam bilet a ja na to z uśmiechem "oczywiście" i poszła dalej nie sprawdzając wyczuła szczwana bestyja Odpowiedz Link Zgłoś
grzchur Re: kanary buszowały 05.02.02, 21:51 kiedys, juz pare lat temu, kanarowa weszla do tramwaju, prawie pustego, weszla ostatnimi drzwiami i co chwila powtarzajac "bilety do kontroli" przeszla przez caly wagon i wszyla, nikogo nie sprawdzila, wiec sa takie przypadki, oj sa... Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: kanary buszowały 05.02.02, 21:53 czy to było blisko Sobieskiego (ulicy)? Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: kanary buszowały 05.02.02, 23:33 Mnie też dzisiaj kanar złapał w tramwaju lini 4. Biletu niestety nie miałam więc wypisał mi karę (ale na szczęście nie kazał wysiadać z tramwaju) i wysiadł na następnym przystanku. Na kolejnym przystanku wsiadł drugi kanar, ale pokazałam mu karę i darował. Co najbardziej mnie zdziwiło to to, że była godz.6:30. Bardzo pracowite te kanary. :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubacz Re: kanary buszowały 06.02.02, 01:32 A ja pare lat temu to czesto na takie dwie babcie kanarowe trafialem co mi do pepka siegaly, chodzily w skorkowych jesionkach a torebki nosil tak ze im po podlodze autobusu szorowaly, przy tym wszystkim robily bardzo grozne miny i wogole byly straszne. A najlepszy byl dialog jaki przeprowadzila kiedys jedna z panem zulem: kanarowa: bilet prosze do kontoli zul: nie mam kanarowa: to dokument jakis prosze zul: nie mam kanarowa: a pracuje pan gdzie zul: nie kanarowa: to po cholere pan autobusem jezdzisz i poszla dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: kanary buszowały IP: 192.168.100.* 06.02.02, 09:48 A mieli już z nimi porządek zrobić i trochę ucywilizować. I nic. Dalej te same gemby, te same rozlatane oczka i ta sama kultura, a raczej jej brak. To się chyba nigdy nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kanary buszowały IP: *.man.polbox.pl 06.02.02, 10:10 Wczoraj tzn. 5/02 zakazane gęby grasowały w tramwaju nr 4. Myślałam, że to jakieś napakowane zbiry i zaczęłam się trochę bać, bo dość głośno i arogancko się zachowywali. A tu nagle "bilety do kontroli". Dzisiaj łapali na trasie od pl. Trzech Krzyży do Nowego Światu. To chyba jakaś specjalna akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanar Re: kanary buszowały IP: *.chello.pl 06.02.02, 10:42 Gość portalu: Ania napisał(a): > Wczoraj tzn. 5/02 zakazane gęby grasowały w tramwaju nr 4. Myślałam, że to > jakieś napakowane zbiry i zaczęłam się trochę bać, bo dość głośno i arogancko > się zachowywali. A tu nagle "bilety do kontroli". Dzisiaj łapali na trasie od > pl. Trzech Krzyży do Nowego Światu. To chyba jakaś specjalna akcja. tak to "łapanka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: do kanara IP: 192.168.100.* 06.02.02, 10:49 Kanar a co Ty robisz o tej porze przed komputem. Jazda na miasto bitety kontrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanar Re: do kanara IP: *.chello.pl 06.02.02, 10:51 tera nie mogie licze przecie kapuche paru łepków przykukałem i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
grzchur Re: kanary buszowały 06.02.02, 12:19 Kiedys mialem tez taka przygode (ale slowo :)) w 521 miedzy Forum a dworcem Centralnym, ze wpadl kanar, oczywiscie wielki, w skorze, blizny na mordzie, kajdan na szyi i bilety do kontroli i nie mialem, wiec on do mnie, ze wysiadziemy, a ja w porzo i wychodzimy z jeszcze jednym zlapanym kolesiem i ten koles sru w nogi na przystanku, kanar za nim i po paru metrow podcial chlopaczka, jedna reka podniosl i o sciane (niepuszczajac), chlopaczek ze 20 lat mial, rozplakal sie, ze juz nie bedzie. Ja podszedlem i mowie, ze chcialem sprawe swoja szybko zalatwic, bo do roboty sie spiesze, a on do mnie, to lec. To ja dzieki, czolem, on czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurpik Re: kanary buszowały IP: *.acn.waw.pl 06.02.02, 13:52 A kanary to brudne świnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: kanary buszowały 06.02.02, 14:20 Czy ktoś wie ile kanar dostaje od jednego złapanego bez biletu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: do male gonzo IP: 192.168.100.* 06.02.02, 14:25 male_gonzo napisał(a): > Czy ktoś wie ile kanar dostaje od jednego złapanego bez biletu? A co chcesz zostać kanarem? Nie ma miejsc wszystko obstawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do male gonzo IP: *.man.polbox.pl 06.02.02, 14:50 A co to mafia, taka jak kiedyś na Okęciu? Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: do male gonzo 06.02.02, 15:03 Gość portalu: Anka napisał(a): > A co to mafia, taka jak kiedyś na Okęciu? Ja o żadnej mafi nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: do male gonzo 06.02.02, 15:01 Gość portalu: zdzisio napisał(a): > male_gonzo napisał(a): > > > Czy ktoś wie ile kanar dostaje od jednego złapanego bez biletu? > A co chcesz zostać kanarem? Nie ma miejsc wszystko obstawione. Nie, po prostu chciałam wiedzieć ile na mnie zarobił kanar, który mnie ostatnio złapał. Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: do male gonzo 06.02.02, 15:10 nie wiem ile kanar dostaje od złapanego pewnie ze dwadzieścia procent ale musi na to czekać z miesiąc albo i lepiej a jak dostanie w łapę piętnaście zeta to ma kaskę i nie czeka tak to jest z kanarami jeszcze nigdy nie zdażyło mi się gdy nie miałem biletu, że kanar odmówił łapówy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: kanary buszowały IP: *.acn.waw.pl 06.02.02, 22:45 Cóż, być kanarem to niezbyt wdzięczne zajęcie i przeważnie są nimi napakowani goście w skórach. Mi jednak często bilety sprawdzają starsi mili panowie także nie narzekam. Poza tym lepiej być kanarem niż żulem spod budki z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: kanary buszowały 06.02.02, 22:54 przed wojną konduktor to był gość mundur jak się patrzy, czysty, schludny i byle kto nie był zatrudniany to była posada!!! a tera zbiry spod ciemnej gwiazdy czasami strach się bać Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: kanary buszowały 06.02.02, 22:56 przed wojną chyba w ogóle panowała większa kultura, teraz to wiesz, wielkie miasto, ciągły pośpiech, nieustający stres, to ludzie chamieją i głupjeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Oj buszowały, buszowały IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 12:55 To była prawdziwa łapanka, moja przebiegłość tego feralnego dnia zawiodła. Dopadł mnie taki jeden w metrze, przy stacji Świętokrzyskiej, wyglądał jakby stosunkowo niedawno przyjechał do Stolicy, wyjątkowo obrzydliwy typ, uparty jak osioł i nie wie co to kompromis. Nie miałam dokumentów, bo po co? Sfrustrowany życiem John, z czarnym zębem na przodzie, rozejrzał się uważnie za panami policjantami, stali przy automatach. - Panowie, mam tu jedną delikwentkę, powiedział. Tamci zareagowali błyskawicznie i zamaszystym, żwawym krokiem ruszyli w moim kierunku. W trzech eskortowali mnie do komisariatu, a później rozpoczęła się skomplikowana bez polotu zabawa w pytania i odpowiedzi. Naprawdę nie polecam tego typu wrażeń. Czułam się jak przestępca z krwi i kości, normalnie trauma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka Re: Oj buszowały, buszowały IP: 195.94.196.* 07.02.02, 15:12 oj widziałam dzisiaj właśnie na stacji Świętokrzyska dwa grubaski niewywrotne po 150 kg żywej wagi jak szli obok siebie to zajmowali pół peronu złapali jakiegoś młodego chłopaka aż dziw, że im nie uciekł nie mieli by szans go dogonić no chyba żeby strzelali ale chyba nie byli uzbrojeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka Re: Oj buszowały, buszowały IP: 195.94.196.* 07.02.02, 15:13 Viola ale dlaczego John? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koral Re: Oj buszowały, buszowały IP: *.acn.waw.pl 07.02.02, 23:38 Ja chyba wiem czemu John. Wiesz, taki typowy chłopek ze wsi, który przyjechał do wielkiego miasta i uważa się za nie wiadomo kogo. Poza tym pewnie w skórce, błękitnych dżinach i po solarce (albo i nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koral Re: Oj buszowały, buszowały IP: *.acn.waw.pl 07.02.02, 23:38 Aha i jeszcze włosy na żel. Odpowiedz Link Zgłoś
marita123 Re: kanary buszowały 08.02.02, 16:54 To Wy wszyscy dajecie im w łapę? Tym wstrętnym typom? Jeszcze ich dofinansowujecie? Jak mi się zdaży, że zapomniałam biletu, to zawsze czekam aż mi wypiszą i z przyjemnością patrzę jak się skręcają i zwlekają, bo chcą w łapę. Poza tym oszukują ludzi,podając nieprawdziwą wysokość tych kosztów manipulacyjnych. To o ile pamiętam równowartośc jednego biletu! Skąd ZTM ich bierze? Z więzień? Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: kanary buszowały 08.02.02, 19:08 płacąc karę też ich dofinansowujesz oni są na procencie dajesz w łapę? najlepiej mieć ze sobą bilet, wtedy mogą ci, no wiesz co! a w łapę dają wszyscy np. policji z drogówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita12 Re: łapówkarstwo IP: 195.94.201.* 11.02.02, 16:04 Na pewno prowizję mają mniejszą niż to co dostają w łapę, inaczej by tego nie robili. Ja nie jezdzę bez biletów, czasami zapomnę miesięcznego, i wtedy oni próbują wmówić, że zaplacę karę ok. 20 zł itp. brednie. I nie wszyscy placą policji, no, może wszyscy poza mną, staram się żeby nie mieli powodu mnie zlapać, a jeśli już, to biorę kredytowy i kiedyś tam go spłacam. Ale jeżeli całe społeczeństwo ma takie nastawienie jak Ty, to ja się nie dziwię, że każdy kto może, to w lape chce dostać - skoro wszyscy są chętni do płacenia. I nie trzeba się dziwić, że takie łapówkarstwo w tym kraju, skoro wszyscy te łapówki chętnie wręczają. I pewnie się dziwią skąd to łapówkarstwo, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita Re: łapówkarstwo IP: 195.94.201.* 11.02.02, 16:20 wlaśnie, a chcielibyśmy chyba żyć w uczciwym społeczeństwie, prawda? Więc postuluję przerwać to błędne koło. Zacznijcie od siebie. Nie płaccie kanarom ani policji, ani nikomu innemu, kto tę brudną łapę wystawia. Bądźcie ponad to. Patrzcie na nich z góry. To przyjemne uczucie, być uczciwym. Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VAN Re: kanary buszowały IP: *.vancouver34.dialup.canada.psi.net 09.02.02, 05:37 Czy kanary biora " VISE"," MASTER CARD". albo "DINNERS CLUB"> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: kanary buszowały IP: *.chello.pl 11.02.02, 16:15 Tylko American Express :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulia Re: kanary buszowały IP: *.acn.waw.pl 11.02.02, 18:16 A ja ostatnio jechałam metrem, czytając ksiazke,a nie mialam ze soba mojego miesiecznego, podszedl kanar ze slowami bileciki do kontroli, ja oczywiscie wiedzialm ze nie mam ze soba bo zapomnialam portfela. powiedzialam ze szukam, szukalam ale oczywiscie nic nie znalazlam. mowie do niego: nie mam, zostawilam moj bilet miesieczny w domu on na to: no to trzeba bedzie go dowiesc na ulice bla bla bla ja w panice: a gdzie to jest wogole on: huta warszawa ja: o boże tak daleko bede musiala jechac, ale niech mi pan uwiezy ja mam ten bilet ale zapomnialam dzisiaj portfela on: ja nie mam prawa nikomu wierzyc, taka moja praca ja: ale mnie pan moze uwiezyc i tak dalej i tak dalej przez piecminut, az w koncu mi uwierzyl i puscil mnie wolno. podziekowalam mu bardzo. PIERWSZY RAZ SPOTKALAM KANARA KTORY NIE BYL ZULEM i sie ulitowal a i jeszcze kilka rad dla ludzi bez biletu: - nigdy nie czytac ksiazki w metrze ani altobusie - nie byc zamyslonym - najlepiej stac przy wyjsciu - cwiczyc na silowni miesnie nog ;) pozdrawiam zulia@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb dlaczego aż pod Hutę IP: 195.94.201.* 12.02.02, 14:39 dlaczego miejsce, gdzie trzeba jechać z biletem miesięcznym znajduje się na końcu świata, czyli pod Hutą? Przecież dla kogoś nie z Żoliborza to wyprawa jak na biegun pólnocny. Jest przecież ZTM na Senatorskiej. Tam można by te cholerne bilety pokazywać. Jestem pewna, że to tak specjalnie, na rękę kanarom. żeby ludzie woleli dać im w łapę 20 zł, niż stracić pól dnia w podróży. Więc umiejscowienie tego pod Hutą jest bardzo przemyślane. Trzeba to zmienić! Odpowiedz Link Zgłoś