Dodaj do ulubionych

Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl...

IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 11:13
Tak to jest jak się nie rozumie że prawo trzeba wykorzystwać.No ile razy Iza słyszala? że nie wolno zbierać psów z okolicy - że masz je odstawiać do Urzędów niech się bujajš.Że nie przyjmować żadnych zwierzšt od strażników Miejskich z Otwocka ,Karczewa ,Celestynowa itd itd- wszyscy Ci mówili że pewnego dnia tak będzie - nie chciala? wierzyć to teraz masz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon URWAŁ NAĆ!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 11:17
      Co za beton wydaje opinie o zamknięciu schroniska???? Argumentacja do zadu "zagrożenie dla życia zwierząt" - to co, lepiej im będzie na ulicy? Psy nie są niedożywione, mają jako-takie warunki więc niech doktorek swoje opinie w du_pę sobie wsadzi! 100razy lepiej jest psu w schronisku gdzie ma swoją budę (nawet dzieloną z innymi), gdzie dostaje codziennie jedzenie niż wyrzucenie go na ulicę czy przeniesione na faworyzowany Paluch gdzie psy są traktowane gorzej niż robactwo!
      STANOWCZE NIE dla kretyńskich opinii doktorków co wyżej sra_ją niż du_pę mają!
    • Gość: Leon Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 11:20
      LECZ SIĘ! Co, lepiej żeby pies zamrazł albo zdechł z głodu? Człowieku, ta Kobieta ma większe serce niż ty kiedykolwiek będziesz w stanie mieć! Kocha zwierzęta i każde z nich chce ratować a pretensji należy szukac u tych, którzy wykorzystywali jej przywiązanie do zwierząt czyli między innymi zakichanych strażników wiejskich!
      • Gość: and Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.home.aster.pl 18.01.11, 11:26
        Nie ma co się podniecać, przedmówca dobrze mówi. Jakby schronisko odmawiało przyjmowania zwierząt od straży miejskiej i bezdomnych psów z okolicy, to nagle by się okazało, że jednak gmina znalazła fundusze na wsparcie schroniska. Sytuacja wszystkich samorządów jest trudna, ale jakoś wszyscy z problemem bezdomnych zwierząt muszą się uporać i gdzie indziej schroniska funkcjonują.
        • Gość: ja polski burdel IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 12:18
          psy nie maja dobrych warunkow do zycia wiec aby je uratowac iod smierci glodowej to wsyzstkie sie pewnie uspi
          kocham polska biurokracje
          • Gość: przerażona Re: polski burdel IP: 178.73.51.* 18.01.11, 14:41
            Przerażona jestem tym co w tym kraju wyrabiają władze wszystkich szczebli. Ludzie i zwierzęta umierają w szpitalach, schroniskach i innych przybytkach. Polska tonie w powodziach, a na górze wciąż rozliczają się za bliższą i dalszą przeszłość. Kiedy wreszcie ktoś coś zacznie robić dla nas, nie dla siebie???
            • Gość: szwagier Re: polski burdel IP: *.xdsl.centertel.pl 18.01.11, 16:56
              jak zrobimy im Tunezję .
    • Gość: beti Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... IP: unknown 18.01.11, 11:40
      Co zrobił pan weterynarz, który likwiduje jako tako działające schronisko, w którym biedaki znajdują namiastkę domu, nie chciał chyba zarobić na usypianiu tych zwierząt ? Palcem nie ruszył żeby zmienić ich byt ani innych zwierząt trzymanych w prywatnycch mordowniach i pseudohodowlach. Najłatwiej zamknąc i mieć z głowy, spokojnie zjeść kolacje, poklepać się po brzuchu i westchnąć .. "ale jestem wspaniały i dobrze wykonuję swoją pracę". Beznadzieje i okrucieństwo, oczywiście powszechny tumiwisizm - nieczego więcej nie można się spodziewać po panu, prawda ?
    • Gość: z celestynowa Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 11:42
      Pan Wójt Traczyk, ma pieniądze na schronisko.

Tylko zamiast na bezdomne psy, które niedługo z głodu zaczną zagrażać okolicznym mieszkańcom, Pan Wójt wydaje pieniądze na prawników i rozprawy sądowe, bo kilka lat temu bezprawnie pozwalniał ludzi z pracy - i oni teraz te sprawy wygrywają ze sporymi odszkodowaniami.

i tu trafić można w samo sedno: "Celestynów schodzi na psy"
    • Gość: Kosma Syf, malaria i komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 11:44
      Już dawno powinien się ktoś zainteresować tym miejscem. Byłem tam latem zeszłego roku. Smród czuć kilometry wcześniej, pod bramą wałęsają się "schroniskowe" psy. Zwierzęta mieszkają w koszmarnych warunkach, jedzenie z misek wyjadają im spasione jak świnie szczury. Wątpię, żeby ludzie chcieli adoptować psy z takiego miejsca, bo trzeba naprawdę wielkiego samozaparcia, żeby wytrzymać choć chwilę w tym syfie.

• Gość: akuku Re: Syf, malaria i komary IP: *.il.pw.edu.pl / 172.20.168.* 18.01.11, 12:04
        VAT rośnie, opłaty rosną, tylko płać, płać, płać państwu,a na nic nie ma pieniędzy. To co z nimi się dzieje do jasnej anielki?!
        • Gość: ciekawy_świata Re: Syf, malaria i komary IP: 193.104.164.* 18.01.11, 12:35
          moze to wszystko zabrzmi okrutnie i za chwile poleca kamienie ze strony milosnikow zwierzat, ALE uwazam ze psy, ktore przebywaja w takim przytulisku dluzej niz 4 lata powinny byc usypiane. nie moze byc tak ze rosnie nam hodowla liczona w tysiace, ktora wyglada jak "na zalaczonym obrazku". schronisko to nie jest dom spokojnej starosci dla zwierzakow tylko... no wlasnie schronisko (w samej nazwie jest tymczasowosc). skoro przez 4 lata nikt pieska nie odebral (zaginiony) ani nikt pieska nie "adoptowal" czyt. nie przygarnal (porzucony) to jaka jest szansa ze w ogole bedzie to mialo miejsce?

moim zdaniem bliska zeru, a to = syf, fatalne warunki, finansowy worek bez dna.
          • ka-mi-la789 Re: Syf, malaria i komary 18.01.11, 13:06
            Dzieci, których nikt przez 4 lata nie adoptował, też należy usypiać? Ich szanse na adopcję są żadne, a koszty utrzymania w ich przypadku - znacznie wyższe niż zwierzęcia w schronisku. Co więcej, wychowankowie sierocińców płodzą kolejnych wychowanków sierocińców (w przeciwieństwie do zwierząt, które w schroniskach są sterylizowane), często też zasilają margines społeczny. Bezdomnych, którzy przez 4 lata nie znaleźli domu, też usypiamy? Roznoszą przecież choroby, śmierdzą, brudzą i kradną. Bezrobotnych, którzy przez cztery lata nie znaleźli pracy też? Cholernie dużo kosztują podatników. No, i chorych, których przez cztery lata nie wyleczono. Wszystkim, którym przez cztery lata (skąd akurat taki termin?) cokolwiek się nie udało, zafundować Endlösung. Świat będzie wtedy piękny i sterylny.
            • Gość: ciekawy_świata Re: Syf, malaria i komary IP: 193.104.164.* 18.01.11, 14:00
              Twoje porownanie jest DEBILNE! po pierwsze nie stawiaj w jednym szeregu ludzi i zwierzat... jest to najzwyklejszy idiotyzm bo jesli chcialabys stosowac jednakowa miare to w pierwszej kolejnosci nalezaloby znalezc rodzicow owych porzuconych psiakow, odebrac prawa rodzicielskie, kazac placic alimenty, itp.itd... nieprawdaz?

co do samej "adopcji" (kolejny debilizm) i porownania sierociniec -schornisko. kre**ko nie obrazaj WYCHOWANKOW DOMOW DZIECKA... bo przy tym schronisku to nawet oboz koncentracyjny lepsze warunki zpawenial (poslugujac sie twoja retoryka na poziomie Endlösung)
            • Gość: tanie mięso Re: Syf, malaria i komary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:14
              Czy psy mogą bez szkody dla zdrowia jeść ludzkie mięso?

Jeśli tak, to może dobrze byłoby zadbać o dostawę takowego, oczywiście nie ujawniając skąd pochodzi.

Wstępne propozycje na kandydatów:
              tinyurl.com/czosnowka
              tinyurl.com/lipnica-mala
              ...a także inni wolno bytujący sadyści i psychopaci.
            • zino799 Re: Syf, malaria i komary 18.01.11, 14:14
              > Świat będzie wtedy piękny i sterylny.

Zgodnie z naukami Adolfa Hitlera, twórczo wcielanymi w życie przez dr Mengele.
              Niektórym piszącym tu na forum wypada pogratulować wzorców i nauczycieli.

• dickers oto przykład typowego psiarza 18.01.11, 15:13
              dziecko porównujesz do czego???? do jakiegoś kundla????? napisze brutalnie skoro nie kumasz, kundel na twoją emeryturę zapracuje czy własnie dziecko które stanie się dorosłym? jaki pożytek jest z tych brudnych, zapchlonych, zagłodzonych psów? dlaczego właściciele psów nie złoża się na porządne schronisko w takim razie? ja psa nie mam więc mnie to yebie, ale was? przecież jesteście tacy miłosierni i wrażliwi? a [ies wam mordę lizał :-)
              • Gość: aldi Re: oto przykład typowego psiarza IP: 178.73.50.* 18.01.11, 17:15
                dickers napisał:

> dziecko porównujesz do czego???? do jakiegoś kundla????? napisze brutalnie skor
                > o nie kumasz, kundel na twoją emeryturę zapracuje czy własnie dziecko które sta
                > nie się dorosłym? jaki pożytek jest z tych brudnych, zapchlonych, zagłodzonych
                > psów? dlaczego właściciele psów nie złoża się na porządne schronisko w takim ra
                > zie? ja psa nie mam więc mnie to yebie, ale was? przecież jesteście tacy miłosi
                > erni i wrażliwi? a [ies wam mordę lizał :-)

Zacznij myśleć - właściciele psów są ich właścicielami i ich psy są z nimi. W schronisku są psy tych, którzy je wyrzucili, one się mnożą podczas swej bezdomności w nieokiełznany sposób i ich potomstwo też tam trafia.
                Zwierzęta (jeśli nie są rodowodowe i w hodowli) należy sterylizować, ale w Polsce wciąż pokutuje "mądrość", że każda suka powinna urodzić...
                Nie produkujmy pensjonariuszy schronisk - sama mam dwa psy, oba podrzucone przez los i... takich dobrych chrześcijan, jak Ty.
              • Gość: Milosnik zwierzat Re: oto przykład typowego psiarza IP: *.cable.mindspring.com 19.01.11, 02:12
                Idz się jebać durnoto bo nie kumasz nic poza tym, żeś debil nieczuły na cierpienie zwierząt.
      • Gość: porada Re: Syf, malaria i komary IP: 178.73.51.* 18.01.11, 14:46
        To pójdź tam, nie narzekaj, nie czekaj, tylko po prostu pomóż. A jak masz jakąś moc sprawczą to poproś któregoś z prominentów, żeby zamiast latać z konferencji na konferencję zrobili coś dla tych, którzy jeszcze żyją i z których sami żyją.
    • zino799 Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... 18.01.11, 12:10
      Nigdy nie będzie w tym kraju dobrze, jeśli o losie ludzi (zwierząt również) będą decydowali skretyniali biurokraci, których jedyną legitymacją dla sprawowanego urzędu jest fakt przynależności do jakiejś kolesiowskiej partyjnej kliki. TV powinna z tego zrobić wrzask na skalę ogólnopolską.
    • Gość: Karol Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 12:19
      I gdzie tu problem?
      Uśpić i po problemie, po grzyba to utrzymywać ?
      Utrzymać punkt utylizacji niepotrzebnych zwierzątek i po sprawie. Taniej i lepiej.
      • zino799 Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie 18.01.11, 12:23
        Typowa mentalność wiejskiego ćwierćinteligtenta. Dla nic zwierzę jest przedmiotem.
        • Gość: ciekawy_świata Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: 193.104.164.* 18.01.11, 12:39
          ... taaa pieknie!

"typowa mentalnosc eko-lewaka. lepiej trzymac zwierzaka przez 15 lat w kojcu 1,5 X 1,5 m. niz uspic."
          • Gość: rety Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: 178.73.51.* 18.01.11, 14:55
            taa...jeszcze piękniej. Typowa mentalność Polaka-katolika? Uśpić wrażliwych i po krzyku?
        • Gość: Karol Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 12:40
          Normalnie siła i merytoryka twoich argumentów mnie zabiła.
          Brak argumentów to chociaż opluję.
          • ka-mi-la789 Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie 18.01.11, 12:56
            Argumentów jest od wuja i ciut ciut, ale do małorolnego cepa nie trafią, więc szkoda czasu i klawiatury.
            • Gość: Karol Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 13:10
              Kolejny przykład, że argumentów brak.
              Jakoś nikt nie jest w stanie ich podać.
              No ale poduczę się nowych inwektyw.
              Może więc każdy obrońca biednych zwierzątek weźmie pieska albo dwa do siebie ?
              I schroniska nie będą potrzebne.
              Albo może niech wielcy obrońcy się dobrowolnie opodatkują i co miesiąc przelewają pewną sumę na schronisko skoro tak bardzo kochają zwierzątka ?
              Ale najłatwiej jest krytykować i obrażać.
              • Gość: Leon Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 13:14
                Drogi przedmówco,
                Mam w domu dwa psy właśnie ze schroniska w Celestynowie... Nie ma bardziej oddanych człowiekowi zwierząt niż te ze schronisko - codziennie pokazują jak bardzo są wdzięczne za szansę normalnego życia, codziennie cieszą się, że mają dom.
                Opodatkowanie - co roku przeznaczam mój 1% podatku na schroniska dla zwierząt.

Masz jakieś konkretniejsze argumenty?
                • Gość: Karol Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 14:43
                  I to Ci się chwali, jak najbardziej. Twoje pieski Twoje szczęście :-)
                  Ty przeznaczasz, ale czy inni obrońcy zwierzątek ?
                  Sądząc po ilości postów i prawie uchwalonym teoretycznie przez większość. To jakby każdy tak kochający zwierzątka robił to schroniska by nie bankrutowały, prawda ?
                  Więc albo to jest mało liczna grupa która głośno krzyczy i próbuje swój światopogląd narzucić innym, albo jakoś tak modnie jest głosić taki poglądy i tak naprawdę mieć to gdzieś.
                  • Gość: robek Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: 178.73.51.* 18.01.11, 15:04
                    Karolku, nie irytuj się tak. Ty też pewnie płacisz jakieś podatki, więc kasa jest, tylko jest niewłaściwie spożytkowana. Zamiast na krzyże np. ( stawiane przecież przez mniejszość) można by kasę przeznaczyć dla żyjących i wspomóc tych, którzy są wrażliwi i pomagają jak mogą nie tylko naszym braciom mniejszym...
                    • Gość: Karol Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 15:55
                      Ale może by się najpierw zająć ludźmi ?
                      Jak już będą drogi, działająca służba zdrowia, nie będzie bezdomnych i biednych. To wtedy z nudów można zająć się zwierzątkami. Dla mnie są i będą ważniejsi ludzie.
                      • Gość: Leon Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 16:22
                        Na pewno ludzie są ważniejsi - to nie ulega wątpliwości. Ale tu nie chodzi o likwidację noclegowni dla bezdomnych (którzy w dużej części są bezdomnymi z wyboru) ale o schronisko dla zwierząt, które same sobie losu nie wybierają...
              • zino799 Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie 18.01.11, 14:08
                Argumentować można w rozmowie z kimś do kogo argunety dotrą. Wziąłem KILKA kotów ze schroniska, posyłam co roku 1% podatku i regularne comiesięczne darowizny.

A rozmowa na zasadzie "nieważne czy z sensem, ważne że coś odpysknąłem" jest właśnie typowa dla inteligentnego inaczej wiejskiego matoła.
                • Gość: Karol Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 14:47
                  I to Ci się chwali. Ale za publiczne pieniądze powinno być jedynie uśpienie.
                  Z punktu widzenia społeczeństwa schronisko nie daje za wiele, a kosztuje.
                  Niech będzie to prywatna inicjatywa, która jeśli znajdzie wystarczająco środków na utrzymanie niech działa i tyle.

"A rozmowa na zasadzie "nieważne czy z sensem, ważne że coś odpysknąłem" jest właśnie typowa dla inteligentnego inaczej wiejskiego matoła."
                  No to właśnie się tak zachowujesz. To Ty obrażasz.
                  • Gość: robek Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: 178.73.51.* 18.01.11, 15:09
                    Znowu się irytujesz Karolku. Twoja sprawa, że jesteś myślącym inaczej. Ale daj innym mieć własne zdanie na ten temat. Dzisiaj zresztą jest dzień dobroci dla zwierząt, więc też okaż wspaniałomyślność i przynajmnie nie każ uśmiercać. I tak każdego to w końcu dotknie, po co przyśpieszać.
      • Gość: Leon Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 12:51
        Z ekonomicznego punktu widzenia masz racje, ale tylko z ekonomicznego. Pies/kot/inne zwierze to taki sam organizm jak człowiek - też czuje i chce żyć.
        Idąc Twoim tokiem myślenia należałoby uśpić wszystkich bezdomnych (to przecież też koszty a punkt utylizacji tańszy), zamknąć hospicja a pensjonariuszy uśpić (jak wcześniej), o domach samotnych matek nie wspomnę.....
        Twoja logika mnie powala na kolana....
        • Gość: Karol Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 13:12
          Bez przesady, nie stawiaj na równi zwierzęcia i człowieka. Jest jednak pewna różnica.
          Zwierzę, jest niżej i to sporo.
          Ale jeśli masz ochotę to nie zabronię Ci pomagać im. Tylko proszę nie zmuszaj mnie do tego. Czyli rób to ze swojej kasy a nie ze wspólnej.
          • Gość: Leon Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 13:16
            Jest niżej, ale tak samo czuje i tak samo chce żyć...
            Ja Cię nie namawiam do wspierania bezdomnych zwierząt, tylko do tego abyś nie wygłaszał opini które są co najmniej dziwne... W wielu krajach za rozpowszechnianie takich treści mógłbyś miec spore nieprzyjemności prawne.
            • Gość: ciekawy_świata Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: 193.104.164.* 18.01.11, 14:20
              i tak samo chce żyć...

no tak tyle ze sama chec nie wystarczy - niestety piesek nie zarabia na siebie i jest niejako na moim/twoim utrzymaniu... jesli bierzesz na siebie ten obowiazek to ok (patrz twoje dwa psy). nie zmuszaj jednak do tego innych... i co wtedy zrobisz? wezmiesz kolejne 10? stac Cie na to?a moze wypuscicsz na "samopas"?

mnie nie stac zeby utrzymywac kolonie psow idaca w tysiace, nie zycze sobie zeby byly przetrzymywane w takich warunkach (to jest moim zdaniem okrucienstwo) i nie widze mozliwosci aby paletaly sie luzem po miescie, a co gorsza po lasach (sorry ale bardziej lezy mi na sercu dobro zajaca, sarny, jeza itd niz zdziczlych psow)....

i nie widze innej mozliwosci niz ta o ktorej napisalem powyzej... bo mimo "adopcji" i sterylizacji liczba podopiecznych schronisk wcale sie nie zmniejsza... wrecz przeciwnie rosnie czyt. owe metody nie sa skuteczne. jak dla mnie powinien byc wprowadzony pewiem nieprzekraczalny limit i wszystko co powyzej usypiamy.
              • Gość: Leon Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:38
                Oczywiście, że sama chęć nie wystarczy ale czy to powód by odbierać życie? Nie zmuszam innych do brania na siebie obowiązku posiadania psa - to wybór każdego z nas. Nie mam zamiaru też brać kolejnych psów z powodu dość przyziemnego - warunki mieszkalne na to mi nie pozwalają :(
                Kolonia zwierząt nie byłaby tak liczna, gdyby ludzie nie wykorzystywali miłości do zwierząt kierowniczki schroniska. Nie sztuką jest przygarnąć/kupić psa - sztuką jest być za niego odpowiedzialnym i zapewnić mu godne warunki do życia.
                Oczywiście masz racje, że liczba podopiecznych schroniska nie maleje, wręcz przeciwnie - rośnie. Zadaj sobie jednak pytanie czemu tak się dzieje? Najczęściej jest to spowodowane tym, że bezmyślni rodzice chcieli dziecku kupić nową "zabawkę" a jak się dziecko znudziło to wyrzucili jak śmieć. Ale czy temu winne jest zwierze? Czy pomimo bestialskiego potraktowania go przez człowieka zasługuje na śmierć? Nie sądzę....
                Oczywiście limit byłby dobrym rozwiązaniem, ale biorąc pod uwagę ilość schronisk w okolicach Warszawy prowadziłby do zabijania nic nie winnych zwierząt a takie rozwiązanie nie każdemu odpowiada :(
                • Gość: Karol Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 18.01.11, 14:53
                  "Oczywiście limit byłby dobrym rozwiązaniem, ale biorąc pod uwagę ilość schronisk w okolicach Warszawy prowadziłby do zabijania nic nie winnych zwierząt a takie rozwiązanie nie każdemu odpowiada :( "

Ale jeżeli komuś nie odpowiada, i takich ludzi jest więcej, jaki problem powołać stowarzyszenie/fundacje i zająć się nimi ?
          • Gość: 1234 Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 17:21
            > Zwierzę, jest niżej i to sporo.
            Czytając niektóre komentarze - z twoimi na czele - odnoszę wrażenie, że jednak znacznie wyżej.
          • Gość: sikor Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.acn.waw.pl 23.01.11, 19:42
            Tak, Karolku, jest różnica. Niektórzy ludzie zachowują się duużo gorzej niż wspomniane zwierzęta. Dla mnie to oni są niżej, i to znacznie. A Twoje wypowiedzi potwierdzają tą tezę...
        • zino799 Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie 18.01.11, 14:10
          > Twoja logika mnie powala na kolana....

Klasyczny przykład myślenia przedstawiciela raczkującego polskiego lumpen-kapitalizmu.
          • Gość: Leon Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:31
            A umiesz odpisać bez obrażania kogokolwiek? Słyszałeś o czymś takim jak netykieta?
            Podaj argumenty zamaist wyzywać...
    • martica trzeba usypiac psy tak jak sie odstzrela np wilki 18.01.11, 13:27
      Jak mozna bylo pozwolic na to zeby na tak malym terenie bylo 600 psow! Niewyopbrazalny halas i smrod - wspolczuje sasiadom. Wlascicielke powinno sie ukarqac za zaniadbania - nie od dzis jest tam syf i za duzo zwierzat (czesto zreszta agresywmnych), a nie dawac jej jeszcze pieniadze. Trzeba wyjasnic tej pani ile maksymalnie moze miec psow a reszte do uspienia - milosoc do zwierzat nie moze przeslaniac zdrowego rozsadku.
      • Gość: Zyzol Re: trzeba usypiac psy tak jak sie odstzrela np w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:25
        martica napisała:

> Jak mozna bylo pozwolic na to zeby na tak malym terenie bylo 600 psow! Niewyopb
        > razalny halas i smrod - wspolczuje sasiadom. Wlascicielke powinno sie ukarqac z
        > a zaniadbania

Też tak uważam! Schronisko dla zwierząt samo w sobie to wspaniała inicjatywa, ale jeśli ktoś jest nieodpowiedzialny, nie powinien kierować takim miejscem!
        • dickers Re: trzeba usypiac psy tak jak sie odstzrela np w 18.01.11, 15:15
          to brutalne, ale skoro nikt oto nie dba to zlikwidować, psy uśpić albo na eksport na tajwan
    • swarozyc Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... 18.01.11, 13:40
      Tak wlasnie wyglada zycie po katolicku; byle jak, byle gdzie, z byle kim..byle przezyc...

Tak trzymac zbolszewizowane katolaki!
      • zino799 Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie 18.01.11, 14:11
        > Tak trzymac zbolszewizowane katolaki!

Nie będą neoliberlne lumpy uczyć nas co mamy robić. U was liczy się tylko kasa.
    • Gość: Bazyliszek Developer kontra schronisko IP: *.pwn.com.pl 18.01.11, 14:36
      A czy to przypadkiem nie jest to schronisko, koło którego developer pobudował mieszkania i teraz chce się pozbyć problemu? Przecież schronisko było wcześniej i Ci którzy kupili mieszkania wiedzieli co jest obok.
      • Gość: Leon Re: Developer kontra schronisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:41
        Nie, to jest Celestynów. Schronisko, o którym mówisz to "Azyl pod psim Aniołem" w Falenicy.
    • Gość: mariano Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:12
      Te szczeniaki na zdjęciu drugim od góry (pierwsze z małych po lewej) - czy nie są boskie? Pewnie po tym artykule znajdą bez problemu dom. Chociaż one.
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,95190,8963462.html?i=1
      Bo tak naprawdę to odpowiedzialne adopcje najbardziej schronisku i psiakom pomogą. O wiele bardziej niż nawet wpłaty finansowe.
      • Gość: @ Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: 178.73.51.* 18.01.11, 15:22
        Tak w tym kraju więcej powinno być wrażliwości i dobroci dla wszystkich bez wyjątku: i tych piesków,i chorych, i bezdomnych czy bezrobotnych. Również wsparcia dla tej Pani, która poświęciła się pracy z bezbronnymi zwierzątkami. A mniej wszechobecnego piekła, od góry do dołu.
        • martica a czemu mam finansowac tej Pani JEJ schronisko? 18.01.11, 17:37
          Wystarczy ze finansuje swoje wlasne mieszkanie - kawalerke i jednego kota domowego w tymze mieszkaniu :-) - chcialabym co najmniej 10 bo je kocham, ale w przeciwienstwie do tej Pani MYSLE i wiem,z e mnie stac nie bedzie i ze zrobie kociakom i sasiadom krzywde.
          Ludzie tu trzeba MYSLEC, a nie wszystko tlumaczyc sercem. 600 zwierzat na takiej przestrzeni!
          reka do gory, ile osob z was bylo przeciwnych prywatnemu schronisku Pani Violetty Willas? Tez kocha zwierzeta przeciez; szkoda tylko ze rownie bezmyslnie

Gość portalu: @ napisał(a):

> Tak w tym kraju więcej powinno być wrażliwości i dobroci dla wszystkich bez wyj
          > ątku: i tych piesków,i chorych, i bezdomnych czy bezrobotnych. Również wsparcia
          > dla tej Pani, która poświęciła się pracy z bezbronnymi zwierzątkami. A mniej w
          > szechobecnego piekła, od góry do dołu.
    • Gość: pgo Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... IP: *.171.227.194.dsl.crowley.pl 18.01.11, 15:26
      tylko nikt z was nie zastanowił się kto doprowadził do tego, ze to schronisko wyglada jak wyglada
    • Gość: Wkurzona Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 17:06
      A przecież mamy bezrobotnych na zasiłkach. Może oni zamiast leżeć do góry brzuchem pomogą. Trzeba to tylko zorganizować. Tych urzędasów bezradnych trzeba zwolnić z pracy. Bo powiedzieć, że nic nie mozna zrobic, to może menel spod budki, a nie władze z grubymi portfelami z naszych składek. A może zwrócić sie do Unii Europejskiej o pieniadze na dokształcenie naszej władzy, aby wiedziała po co jest wybrana. Bo nie po to ich zatrudniamy za nasze pieniądze, aby nie mogli nic poradzic w takiej sytuacji. jak nie potrafią rozwiązywać problemów to niech szukaja pracy, która nie wymaga myślenia i iniocjatywy. Uffff, ale mnie rozwścieczyli
      • Gość: albert Re: Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie IP: *.acn.waw.pl 18.01.11, 17:29
        Zlikwidować zasiłki dla bezrobotnych i...... - niech popracują w schronisku. A na pieski - musi być.
    • Gość: Betti Wasze wypowiedzi są co najmniej dziwne!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 20:05
      Opinie pt: "usypiać" są co najmniej dziwne! Nie tak całkiem dawno prawie cała Polska domagała się niemal linczu trzech młodych chłopaków, którzy skatowali Husky ciągnąc go na linie za autem i wyrywając głowę ateraz masa głosów o usypianie zwierząt ze schroniska? A czym się różni ciągnięcie psa za autem (i w efekcie zabicie go) od uśpienia???? Przecież i jedno i drugie jest jakby nie patrzeć morderstwem!
      W czym jest gorszy pies ze schroniska od mieszkającego w domu? Czym się różni śmierć zadana igłą od śmierci jaką zgotowali ci młodzi ludzie? Inny ból? Inne cierpienie? Inaczej wygląda gasnąca iskra życia w oku?
      Ludzie, wasza hipokryzja jest co najmniej przerażająca!
      • Gość: Heniu Re: Wasze wypowiedzi są co najmniej dziwne!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 08:56
        A trzymanie psów LATAMI w małych klatkach w syfie i smrodzie to odruch miłosierdzia jest?
      • Gość: ciekawy_świata Re: Wasze wypowiedzi są co najmniej dziwne!!!! IP: 193.104.164.* 19.01.11, 12:54
        A czym się różni ciągnięcie psa za autem (i w efekcie zabicie go) od uśpienia???? Przecież i jedno i drugie jest jakby nie patrzeć morderstwem!

nie noooo nie moge chyba sie z ch*** na rozumy pozamienialas! takiej bredni juz dawno nie czytalem ... k** mac NIE MA ROZNICY!!!??? zycze Ci w takim razie zeby jakis sadysta albo chociaby lekarz przy najprostszej operacji, przy wyrwaniu zeba, zadal ci MAKSYMALNA dawke bolu jaka mozesz uniesc - wtedy moze idio*ko zrozumiesz gdzie jest roznica...

moze zrozumiesz takze takie terminy jak eutanazja, sadyzm, zabojstwo ze szczegolnym okrucienstwem... oraz empatia!

bo stawiajac sie w sytuacji psa huskiego i majac do wyboru bycie

- uspionym przez zastrzyk u weterynarza,
        - tortutowanym i skatowanym na smierc przez 3 bandytow,
        - trzymanym latami w kojcu 1,5X1,5 m w smrodzie i syfie

wybralbym nr. 1 ... a jak nie dociera dlaczego to nr. 2 i 3 odnies sobie do Olewnika.

aha i prosze mi tu z "adopcja" nie wyjezdzac bo owemu pieskowi nie bylo to dane ... podobnie jak nie bedzie to dane 95% z owych 600 w celestynowie...one beda skazane na opcje nr.3
    • Gość: beti Zamykają schronisko. Nie starczy na jedzenie dl... IP: 62.87.200.* 21.01.11, 12:54
      one już są i trzeba się nimi zająć, gdyby w tym państwie personalnie odpowiadało się za swoje zwierzę to nie byłoby problemu z bezdomnością; schronisko otrzymywało przeterminowaną żywność - teraz ta możliwość została im zabrana czyli co? bedą umierać z głodu na oczach urzedasów? schroniska pełnią ważną funkcję sterylizując zwierzęta i zbierając te niechciane; ciekawe czy podobnie rozwiążą władze sytuacje z bezdomnymi ... zamknijmy przytułki ! starcy i niepełnosprawni poprośmy o eutanazje
      co za naród !
      • Gość: mandarin Re: niech daja hazardzisci i wosp IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.11, 13:26
        lotki totki pokery smajery i wosp niech da dzialke na humanitarne cele

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka