Dodaj do ulubionych

Winna będzie strona żydowska

22.03.12, 14:09
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11391874,Po_katastrofie_na_Powazkach__Za_groby_odpowiada_rodzina.html

Rozleciał się mur na Powązkach między cmentarzem żydowskim i katolickim.
Rozsypał się na stronę katolicką, więc ewidentnym jest, czyja to wina.

Rzecznik kurii powiada, że za groby odpowiada rodzina i nie widzi potrzeby naprawienia szkody. Zaprawdę godne to i sprawiedliwe.
Obserwuj wątek
    • zdybex To Bóg przewrócił ten mur. 22.03.12, 14:20
      On może wszystko.To może niech odbuduje mur i odbuduje zniszczone nagrobki? Wątpię aby to potrafil bo gdyby potrafił to by odbudował. Nie potrafi. Hilsmbach to wiedział
    • ja.cezar Re: Winna będzie strona żydowska 22.03.12, 14:27
      Resocjalizacja polskich więzniów polega na tym , że m. in. za nasze pieniądze remontuje się kirkuty. Ale nasze cmentarze sa pozostawione same sobie.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Winna będzie strona żydowska 22.03.12, 14:37
        Kolejny raz gołda mijasz się z prawdą (delikatnie mówiąc):
        dzieje.pl/aktualnosci/malopolskie-wiezniowie-beda-porzadkowac-cmentarze-wojenne
        • zdybex Re: Winna będzie strona żydowska 22.03.12, 14:55
          Waldorff dymał co chodziło w spodniach i odbudowywał nagrobki bogatych rodaków w wierze.. I teraz mamy żebraninę na cmentarzach dla odbudowy żydowskich nagrobkow. !0 pięter nagrobka niczego nie zmieni. Urna i popiół z pożegnaniem przy flaszce w nastrojowym miejscu to jest coś. A sukienkowym ZERO.
        • ja.cezar jak zwykle okłamujesz sam siebie :)))))))) 22.03.12, 15:05

www.sw.gov.pl/pl/aktualnosci/news,6020,tikkun--naprawa----projekt.html

www.radio.opole.pl/do_druku/typ,0,id,224489.html

obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Kolejny raz gołda mijasz się z prawdą (delikatnie mówiąc):
          > dzieje.pl/aktualnosci/malopolskie-wiezniowie-beda-porzadkowac-cmentarze-wojenne
          • obraza.uczuc.religijnych Re: jak zwykle okłamujesz sam siebie :)))))))) 22.03.12, 15:08
            A czy ja gdzieś pisałem że te cmentarze nie są porządkowane? Odnosiłem się do twojego kłamstwa, że nasze cmentarze nie są porządkowane.
            • ja.cezar Re: jak zwykle okłamujesz sam siebie :)))))))) 22.03.12, 17:03
              perfekcyjnie odwracasz kota ogonem :)

> A czy ja gdzieś pisałem że te cmentarze nie są porządkowane? Odnosiłem się do t
              > wojego kłamstwa, że nasze cmentarze nie są porządkowane.
              • administra Re: jak zwykle okłamujesz sam siebie :)))))))) 22.03.12, 17:07
                Palikot nie da się odwrócić !!
                • ja.cezar [...] 22.03.12, 17:11
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • administra Re: jak zwykle okłamujesz sam siebie :)))))))) 22.03.12, 17:12
                    i co w tym dziwnego ??
                    • ja.cezar Re: jak zwykle okłamujesz sam siebie :)))))))) 22.03.12, 17:16
                      administra napisał:

> i co w tym dziwnego ??

NIC :) tak młodzież polska kocha Palikota :D
        • ja.cezar za polskie pieniądze remontowane są kirkuty!!!! 22.03.12, 15:07

Od 2005 r. polscy osadzeni biorą udział w renowacji i porządkowaniu cmentarzy żydowskich. Wykazują oni przy tym autentyczne zaangażowanie. Dotychczasowe działania pokazują także duże zainteresowanie lokalnych organizacji społecznych i instytucji samorządowych, aby te prace usystematyzować i rozszerzyć

A polskie cmentarze leżą odłogiem zdewastowane

> Kolejny raz gołda mijasz się z prawdą (delikatnie mówiąc):
          > dzieje.pl/aktualnosci/malopolskie-wiezniowie-beda-porzadkowac-cmentarze-wojenne
          • ziobrokacze Polacy nie potrafia dwoch rzeczy naraz zrobic? 22.03.12, 15:14
            gieroje, od zebry.
    • ziobrokacze KK: rodziny winne i maja placic 22.03.12, 15:03
      kolesie z KK juz dobijaja sie wlasnymi jezykami. Samobojcy, na szczescie wydaja sie skutecznie niszczyc swoja organizacje.
    • administra Re: Winna będzie strona żydowska 22.03.12, 15:09
      myślę że to wina Kurii
    • pan.nikt Re: Winna będzie strona żydowska 22.03.12, 15:10
      ale tu się dupki zleciały.
      Mur runął, bo był stary i źle posadowiony. W dodatku na cmentarzach "grunt" osiada.

TYLE

A Wy zaraz wymyślicie teorię, że jakiś Żyd (najlepiej Michnik) celowo go popchnął, żeby przewrócił się na stronę katolicka, a nie żydowską

Dajcie spokój.
      • administra Re: Winna będzie strona żydowska 22.03.12, 15:11
        mur powinna zrobić Kuria !!
    • Gość: tokarz Re: Winna będzie strona żydowska IP: 101.116.57.* 23.03.12, 13:05
      dziwnie to wyglada ze tylko po jednej stronie leza cegly porozrzucane palestyna Bis ??
    • Gość: Jaś Re: Winna będzie strona żydowska IP: *.wszmijo.edu.pl 23.03.12, 17:13
      Zobacz wątek - Polska Holokaustem w Środku Europy - Forum - Gazeta ...
      www.gazeta prawna.pl › Strona główna forum › Luźne rozmowy
      1 dzień temu – Polska Holokaustem w Środku Europy Szkoły zamykane. Szpitale zamykane. Do lekarza na wizytę czeka się miesiącami a zdarza się że ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka