antygronkowiec 11.05.12, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piachu Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne IP: *.devs.futuro.pl 11.05.12, 13:31 Jestem z wami Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne 11.05.12, 18:17 Jest to pierwszy przypadek w historii polskich związków zawodowych, kiedy przywódcy związkowi wykazują się altruizmem działając na rzecz członków, a wbrew własnym interesom osobistym. Przecież ustalenie wieku emerytalnego na 67 lat dla nich oznacza, że będą mogli i musieli jeszcze te dwa lata więcej siedzieć na związkowych stołkach suto opłacanych przez zakłady pracy, i zbijać bąki za niezłą kasę, zamiast w wieku lat 65 wylecieć jak z procy na cienką emeryturkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta A ja mam nadzieję, że policja roz__li tę ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.05.12, 13:35 A ja mam nadzieję, że policja ro___li tę związkową hołotę leni i nierobów, bo własnie między innymi dzięki nim będziemy teraz pracować do końca życia. Dzięki kartom górnika, hutnika, nauczyciela, mundurówkom, deputatom i wszystkim innym, którym nie wiadomo z jakiego powodu się "należy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony Re: A ja mam nadzieję, że policja roz__li tę ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 14:45 100% racji - ale to nie wszystko mozna podac duzo wiecej argmentow i przykladow Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: A ja mam nadzieję, że policja roz__li tę ... 11.05.12, 18:24 Przede wszystkim, jeśli rząd to odpuści, to może pakować walizki. Podobno żyjemy, wedle Konstytucji, w demokratycznym państwie prawa. Wobec tego każdemu wolno demonstrować, po zarejestrowaniu demonstracji. I przy okazji blokować miasto i utrudniać życie mieszkańcom, ale to w tej sprawie nie ma znaczenia. Solidarność zrobiła legalną demonstrację. OK. Ta demonstracja podjęła nielegalne działania polegające na blokowaniu budynku publicznego. To teraz należy: a) spróbować wyjść z Sejmu normalną drogą, a nie przez płot; b) jeśli nie pozwolą, wezwać policję; c) policja grzecznie rozwiązuje demonstrację i wzywa demonstrujących do spokojnego rozejścia się; d) jeśli się nie rozchodzą, policja uprzedza że będzie napier.dalać i zamykać na dołku, i jeszcze raz wzywa do rozejścia się; e) tych, którzy się nie rozeszli policja napier.dala i zamyka, a sądy wymierzają stosowne wyroki. Tak to powinno wyglądać. Donald, masz jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz Po spaleniu Sejmu znajdzie się 65 mld na emerytury 11.05.12, 13:51 - jeśli tak, to jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda2 Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... IP: 195.245.213.* 11.05.12, 13:54 ...Skandowali "raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę" po czym przemówił entuzjastycznie witany Leszek Miller... Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos zakładnicy ? 11.05.12, 15:54 powyższe komentarz dobrze oddaję paranoję sytuacji . związkowcy biorą posłów RP jako zakładników i policja oraz prokuratura nie reaguje ? dziwny jest ten świat ... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: zakładnicy ? 11.05.12, 18:35 Najśmieszniejsze jest to, że teren Sejmu był od zawsze normalnie otwarty, za czasów komuny też, i nie było problemu. Sprawdzanie wchodzących odbywało się na biurach przepustek w każdym z budynków, do których można było podejść bez problemu z każdej strony. Panie i panowie posłowie rozkazali kilka lat temu postawić płot, którym się odgrodzili od "gniewu ludu". Gdyby nie ten płot, to by nie było żadnej szansy ich otoczyć i zablokować, jakby im drzwi zablokowali, to przez okna by wyszli, a tak, to niech sobie siedzą w tej Bastylii którą sobie postawili ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kpinkara Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 14:51 To je ale mądre!!! W sejmie jest restauracja, jest alkohol, można się świetnie bawić, a głupie dudy na słońcu w upale, pić się będzie chciało, siusiu też, że o kupce nie wspomnę! Za dawnych czasów mówiło się: na złość mamie odmrożę sobie uszy. Teraz: na złość posłom posiedzę w upale, a jak się uda to i gacie narobię Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne 11.05.12, 15:13 Pogonić to towarzystwo! Gdzie jest policja i służby porządkowe? Co to za państwo gdzie banda roboli blokuje wejścia do budynku rządowego? Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne 11.05.12, 16:02 Dla "roboli" to ja mam duzo szacunku,ale te nieroby przed Sejmem to zwiazkowcy.W zyciu jednego dnia uczciwie nie przepracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne 11.05.12, 15:25 Nie ma obaw, biorąc pod uwagę "kulturę osobistą" dudów i rozmaitych innych zawodowych działaczy - tak obsrają sejm i okolice, że przez miesiąc nie da się tamtędy przejść. Pamiętasz tego związkowca z PKP, którego pasażer sfotografował podczas publicznego obsikiwania dworca w Warszawie? To jest właśnie poziom związkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne 11.05.12, 18:30 kpinkara napisał: > To je ale mądre!!! W sejmie jest restauracja, jest alkohol, można się świetnie > bawić, a głupie dudy na słońcu w upale, pić się będzie chciało, Jasne, tylko pytanie czy mają zapasy gorzały przygotowane na długotrwałe oblężenie. Jeśli nie, to uczestnicy blokady będą mogli dorobić na sprzedawaniu posłom gorzały przez płot ze stosownym narzutem, póki kasy w bankomatach w Sejmie starczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back [...] 11.05.12, 14:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 15:14 Ciekaw jestem ile czasu bedzie trwalo oblezenie Sejmu, zanim rzad sobie przypomni ze jego zadaniem jest tez utrzymywanie porzadku w panstwie? Kiedy pan Duda stanie przed sadem za nawolywanie do zamieszek? A moze nie stanie, bo sad tez zostanie zablokowany? Odpowiedz Link Zgłoś
cjk.5004 Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 15:18 Chamy, pijaki, przygłupy, debile z poprzedniej epoki. Do roboty lenie! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne 11.05.12, 15:20 „Działacze"? Do roboty? chyba żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re:> Chamy, pijaki, przygłupy, debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 16:09 > Chamy, pijaki, przygłupy, debile jakbym czytał Trybunę Ludu z lat 50tych. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertkowalski Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 15:25 Ja powiem tylko tyle.Konstytucja wyraźnie mówi,iż poseł wykonuje mandat wolny i nie wiążą go żadne instrukcje wyborców.Także związkowcy do łopaty a nie blokujecie Sejm niezgodnie z prawem.A i jeszcze jedno miasto ma być czysciutkie i żadnych powyrywanych płyt chodnikowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
waldemark112 Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 15:29 Są momenty w historii ,niby nieistotne ale ,ziarnkiem piasku dodanym do piramidy ,który ją obala.Szaleństwo spsiałych o tym nie jeszcze nie wie.Mozna było wywolać powstanie aby zniszczyć miasto i 200 tys.ludzi ,to dlaczego nie można wywołać podobnej hetakomby?Tylko durnie niczego się nie boją ,większość zaczyna się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
k.janno Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 15:44 Jestem ze związkowcami. Jestem z Narodem. Tusk do wymiany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony Re: Awantura w centrum. Związkowcy blokują budyne IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 16:15 idiota nie majacy pojecia o realiach finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
greg.waw Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 15:46 Niech protestują. Może nawet sie przyłączę. Chcę pracować do kiedy będę chciał lub będę mógł. Chcę sam decydować kiedy przejdę na emeryturę, choćby była ona niska. Precz z komunistycznym narzucaniem obywatelom ile mają pracować!!! Precz z komuną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_na_dopalaczach "Zwiazkowcy"? Zwykla holota. 11.05.12, 15:57 Czy ta holota ma czas na prace? Lancuchy, syreny, opony, alkohol .......to ich narzedzia pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: "Zwiazkowcy"? Zwykla holota. IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 17:30 wódko pozwól żyć związkowcom:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 15:59 Ciekawe gdzie była "Solidarność"kiedy wprowadzano różne reformy,których skutek mamy teraz.Byłem na zasiłku przez kilka miesięcy a więc wiem co to znaczy upokorzenie bezrobocia.Nikt wtedy nie martwił się ani o mnie ani o zwolnionych razem ze mną.W moim mieście jest 25% bezrobotnych-strajków w obronie takich"nieudaczników"-żadnych-nie należą do "Solidarności"?Odnoszę wrażenie,że Duda z kolesiami,raczej się lansują niż walczą o "naszą przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeko2.pl Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... 11.05.12, 16:11 Gdzie PROKURATURA ? Facet FLAK-Duda ogłosił WOJNĘ ! Duda-flak obiecuje wyprowadzenie ludzi na ulice aby bić się z ... polskim rządem - - jak życzy sobie szef pis/siuśków. Flak-duda żąda dla nierobów ze związków zawodowych poborów i odpraw takich jakie mają uczciwie i twórczo pracujący. "Dziełacze" związkowi - DO KOPANIA ROWÓW I BUDOWY WAŁÓW P/POWODZIOWYCH ! Uczciwi robotnicy was ROZLICZĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etom Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... IP: *.lublin.hypnet.pl 11.05.12, 16:21 ,, a PRAWO tychże obowiązuje czy to ŚWIĘTE KROWY ????.. i za wszelkie zniszczenia ta solidarność powinna zapłacić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Awantura w centrum. Związkowcy blokują budynek ... IP: *.play-internet.pl 11.05.12, 16:26 "Donald pedał, Polskę sprzedał" A to nie Jarek? Tym z "Solidarności" w drodze do koryta (Śniadek), już się wszystko w głowach poprzestawiało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Efekt wahadła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.12, 18:30 No to wahadło zaczyna spadać i zapewne za jakiś czas zetnie łby PObolszewickiej hydrze urzędniczo-biuroktatycznej.... czekam z utęsknieniem choć coraz lepiej żyję z durnowatych procedur biurokratycznych fundowanych przedsiębiorcom. silna gospodarka+ mądre jednoznaczne prawo to więcej miejsc pracy, lepsze płace i więcej kasy w krajowym budżecie. Czekam jak wahadło spadnie w nadziei na możliwość normalnego życia w Polce dla moich dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Awantura w centrum. Związkowcy blokowali budyne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 18:41 Dobrze odżywieni związkowcy. Niech się do jakiejś pożytecznej roboty wezmą. Znani mi związkowcy to ludzie, którzy w konkretnej robocie są bardzo słabi, tylko narzekać potrafią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Protestują głównie stare zgredy i obibole IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 22:08 , których ta reforma nie dotyczy, bo albo są za starzy albo będą dożywotnio pasożytować na społeczeństwie na "etacie" związkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walenty Awantura w centrum. Związkowcy blokowali budyne... IP: *.205.126.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.05.12, 22:26 To ewenement, żeby organizacją, która wyzwoliła Polskę spod komuny, teraz gdy Polska jest wolnym krajem kierowali coraz durniejsi "Wodzowie". Ta hołota w ogóle nie ma pojęcia czego chce. Chyba tylko,żeby nachlać się za duży szmal, który zarabiają. Bo cala ta banda potrzebna jest Polsce jak w d...e koszula. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 cham Niesiołowski - damski bokser 12.05.12, 05:47 reszta widzów - chyba posłów nie reaguje: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rxTVzzmo8tw i jeszcze jakis babsztyl mówi, że niesioł chciał tylko zabrać kamerę... Bo mu przecież wolno... Bydło. Odpowiedz Link Zgłoś