Dodaj do ulubionych

Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji

13.11.12, 20:04
5 osób "lubi to" (a w tej chwili dziewięć) i już groźny tytuł "lemingi atakują"? Przykład, jak stworzyć tytuł i artykuł z niczego.
Obserwuj wątek
    • sammler Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji 13.11.12, 20:10
      Składam wniosek formalny: rondo powinno nosić nazwę "Zakredytowanego leminga" ("w CHF po 2 zł sztuka" już się pewnie na tablicy nie zmieści)...

A jak wybudują tam jeszcze ze dwie drogi i zrobią kolejne rondo, będzie je można nazwać rondem "Leminga ślepego wyborcy PO".

S.
      • rydzyk_fizyk Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 13.11.12, 21:45
        Może kompromisowo ze względu na bliskość ŚOB - rondo Franciszkanów?
        • Gość: whisky_in_the_jar Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.12, 08:48
          Robert Mazurek? Czy to ten co zabił dziecko motorówką?
      • Gość: kris Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: 212.180.156.* 14.11.12, 09:18
        Ciebie nawet na kredyt nie stać. Pewnie ciągniesz nadal kaskę od starych pomieszkując w jednym z dwóch pokoi na 9 piętrze bloku z wielkiej płyty, Wielki chordziak.
        • sammler Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 14.11.12, 10:11
          forum.gazeta.pl/forum/w,752,140413930,140430975,Re_Nadal_nie_wiesz_o_co_chodzi_.html

S.
          • Gość: pytam Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 17:47
            Ty no ale wszystko, fajnie, tylko po co się tak do ludzi przyp...sz? Ulży ci, jak napiszesz to czy tamto? Niech każdy żyje jak chce, nie ma poglądy, jakie chce, jaki masz z tym problem? Oni z ciebie łacha nie drą, że np. nie masz kredytu, tylko odkładasz, aż cię będzie stać. Nie kumam tej darmowej drwiny z tych, co żyją i myślą inaczej ode mnie, jaki w tym sens, po co to? Wytłumacz mi, czy to kwestia wychowania, charakteru, doświadczeń i bieżącej sytuacji społecznej czy po prostu jesteś p...nym sk...ynem, którego życiowy sport to nabijka z tych, z którymi ci nie po drodze?
            • Gość: gość Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 16:03
              Pięknie napisane!! Trochę więcej życzliwości dla innych i będzie się żyło lepiej :)
        • kan_1 Bzdety... 14.11.12, 10:39
          Głupiś, buraku. Ciebie nie stać na gotówkę to bierzesz kredyt i zadłużasz się na całe życie. Po za tym kaskę od rodziców ciągną właśnie lemingi kredyciarze. Bo nie stać ich na spłaty i opłaty. Co Ty robisz ludziom wode z mózgu. Wszyscy to wiedzą tylko nie Ty. ROTFL.
          • Gość: pytam Re: Bzdety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 17:51
            Wyłóż bańkę w gotówie, pogadamy. Jak nie masz, to się odp... od tych ludzi. Ich kredyt, ich zabawa. Ty się do nich nie dokładasz, więc o co ci biega. Jak ktoś rozwija firmę i bierze kredyt na 5 czy 50 baniek to też z niego łacha drzesz, że kredyciarz i nie za gotówkę rozwija? Ludzie, dajcie sobie siana. Skoro coś was nie dotyka bezpośrednio, to na jaki ch... się tym zajmujecie? Żeby tylko komuś przyp...? Taki polski sport ku pokrzepieniu serca? Gdzie wobec tego was wychowano? W menelskiej norze? Bo normalni ludzie tak nie mają.
            • hank_m Re: Bzdety... 16.11.12, 10:42
              Jak się to się nie dokładam? A z czyich podatków jest RnS? To po pierwsze.
              Po drugie - właśnie dzięki lemingom którzy byli w stanie zapłacić każdą irracjonalną sumę za mieszkanie ceny poszybowały tak wysoko....w sumie co to ich obchodziło, czy mieszkanie kosztuje 200k czy 600k, przecież liczy się tylko wysokość raty. Gdyby nie lemingi mógłbym kupić za gotówkę...
              Po trzecie - media propagują życie na kredyt praktycznie w każdym artykule, to jest modne, cool i w ogóle 'cały świat tak żyje'. I to się opłaca...ale tylko bankom i przedsiębiorcom. Dlatego uważam, że mam prawo wyrazić drugi punkt widzenia chociaż na forum, może uratuje to innych ludzi przed losem zakredytowanego leminga który najpierw marzył o własnym mieszkanku, a teraz marzy tylko o tym, by jakimś cudem 'wyjść na zero'.
      • Gość: Lemuś Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: 195.245.213.* 14.11.12, 09:41
        ależ Was boli, że komuś się lepiej wiedzie...
        A co do kredytów, to z pewnością zdecydowana wiekszość radzi sobie z ich spłatą, nawet we franku. Po co czekać pięć, sześć lat aby uzbierać na mieszkanie, skoro jest coś takiego jak kredyt hipoteczny? No ale trzeba go jeszcze dostać.
        Dodatkowo jest mnóstwo dobrych aut, ruch w restauracjach, mnóstwo osób spacerujących po cichej okolicy z dziećmi... ludzie cieszą się z życia.
        Jak to już ktoś powiedział "zamiast chodzić na marsze, ludzie zap......ją"
        • sammler Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 14.11.12, 10:11
          forum.gazeta.pl/forum/w,752,140413930,140428067,Re_Miasteczko_Wilanow_zadluzylo_sie_we_frankach.html

S.
        • kan_1 Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 14.11.12, 10:46
          Nie no, nie mogę. Ty chyba jesteś jakiś chudopachołek.
          „...mnóstwo osób spacerujących po cichej okolicy z dziećmi... ludzie cieszą się z życia...”
          Tiaaaa Tylko w Wilanowie ludzie spacerują z dziećmi i tylko w Wilanowie jest ruch restauracjach. Weż ty się palnij młotkiem w czoło.
          Mieszkam w Wilanowie ale Ty obrażasz porządnych ludzi swoją głupotą. I przez takich jak Ty powstało określenie lemingi.
          Ogarnij się, człeku.
        • observer_observer Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 16.11.12, 11:08
          Jestes plytki, nie da sie tego ukryc!
          - nie wiesz ile sobie radzi ze splata kredytow, to sa tylko twoje domysly. Niektorzy moze sobie radza ze splata ale tez nie wiesz jakim kosztem np stres. Nie wiesz ile z tych kobiet bedzie mialo problem zajsc w ciaze. Bo teraz nie moze isc na macierzynskie bo musi kredyt splaca a jak juz duza czesc splaci to bedzie miala 40 lat na karku.
          - na innych osiedlach, tych z plyty tez - ludzie moga byc nawet szczesliwsi , przyszlo Tobie to do glowy?

Na marginesie - osiedle przecietne jakosciowo i wizualnie lecz bardzi przewartosciowane jak na standardy europejskie. Porownuje do standardow europejskich bo przeciez wy leminii w tej europie jestescie, prawda?
    • avadoro Co do leminga i słoików... 13.11.12, 20:10
      Leming nie został użyty po raz pierwszy przez Mazurka, bo ten termin krąży w sieci już parę dobrych lat. Natomiast "słoiki" to chyba jednak na Czerskiej zostały wymyślone, bo ja w życiu nie spotkałem się z tym terminem (także w sieci) poza "Gazetą".
      • sammler Re: Co do leminga i słoików... 13.11.12, 20:12
        "Słoików" wymyślono bodajże na tym forum. Nie pamiętam, kto użył tego określenia po raz pierwszy.

S.
        • Gość: panspawacz Re: Co do leminga i słoików... IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.11.12, 20:42
          Zajrzyj na TVN Warszawa. Na forum tego szowinistycznego portalu komucha -Waltera aż roi się od epitetów typu "słoiki"
          Czerska stamtąd zerżnęła to określenie....
          • Gość: M Re: Co do leminga i słoików... IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 21:00
            A jednak lemingi mają więcej dystansu do siebie niż słoiki...
          • Gość: cel Re: Co do leminga i słoików... IP: *.aster.pl 13.11.12, 22:06
            Walter, jakbyś przygłupie nie wiedział, odszedł z ITI.
            • Gość: p-p Re: Co do leminga i słoików... IP: *.182.87.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 21:47
              Taaaak przygłupie, odszedł walter, przyszedł... no kto? Walter...
      • eric_theodore_cartman Re: Co do leminga i słoików... 13.11.12, 21:44
        Słoiki nie sa z Czerskiej! Czerska gardzi Słoikami!

sloiki.waw.pl/
    • Gość: cech Proponuje "Rondo Kreowania Rzeczywistości" IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 20:49
      pod wezwaniem świętych Michnika-"Odpie...się od Generała" i Blumsztajna -"Pierdolę nie rodzę"
    • Gość: mag Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: *.aster.pl 13.11.12, 20:53
      avadoro napisał:

> 5 osób "lubi to" (a w tej chwili dziewięć) i już groźny tytuł "lemingi atakują"
      > ? Przykład, jak stworzyć tytuł i artykuł z niczego.

Dzieciaki z gazety muszą się czymś masturbować :)
    • Gość: słoik Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 21:05
      Warszawa to Radom Europy ;)
    • amancjuszka Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 13.11.12, 21:07
      I prawidłowo, popieram inicjatywe. Tez nie jestem z Warszawy ale mam taaaaaki dystans to "plujacych". Wrecz wspolczuje im braku kultury a szczegolnie ich rodzinom, i dziekuje Bogu, ze z takimi nie mam kontaktu.
      Pozdrawiam wszystkich z poczuciem humoru :)
      • rave8 Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 13.11.12, 21:20
        "Niesamowita i bardzo ważna inicjatywa" - heh. Na czym polega jej powaga i ważność?

Jutro zwołam podobną grupę ludzi do Ciebie i polubicie kartonowe pudło, pojutrze polubicie beton, kolejnego dnia polubicie blat od stołu, itd.
        Jeśli to jest dla Ciebie poczucie humoru to zaliczasz się do poziomu skeczy Tadka Drozdy. Brawo!

To jest żałosne, że ludzie potrafią jak marionetki zajmować się taką głupotą za własne pieniądze.
        Generalnie urzędnicy/ radni ru...ą was za wasze pieniądze, a wy krzyczycie mocniej.
        • Gość: szczupak Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.12, 08:41
          A mnie akcja, która miałaby na celu polubić beton i pudło całkiem śmieszy. No ale Ty zapewne masz o wiele bardziej wyrafinowane poczucie humoru, powiedziałbym takie miejskie, a nawet wielkomiejskie. Bawią cię frywolne gagi, wyszukany dowcip sytuacyjny, nagłe, komiczne zwroty akcji i wysoki poziom, ogólnie podszyty subtelną, atłasową* ironią.

* atłas to rodzaj szlachetnego materiału - takie ułatwienie, żebyś szukać nie musiał.
    • arichi Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji 13.11.12, 21:17
      90 Likes... Faktycznie, zmasowany atak lemingów.
      Leming przeczytał, słoik się poczuł i sklecił pseudoartykuł o dystansie do siebie.
      Przyjezdni zapominają chyba, że oni stawiają tu warunki, a nazwy ulic nie zmieniają się wedle ich widzimisię.
      Za karę Rondo nazwałabym najdłuższą nazwą ever, w dodatku wspominającą strasznie mało ważne wydarzenie.
      • Gość: outofthis Zenujace potwierdzenie IP: *.ip.netia.com.pl 14.11.12, 11:56
        W zyciu nie sklecilbys 3 zdan w takim stylu, Twoj wpis jest dokladnie potwierdzeniem tego co gosciu napisal. Jestem spoza, bywam w Warszawie tylko w interesach, wasz stosunek do innych potwierdzony Twoim komentarzem jest zenujacy. Na prawde nie bronicie bram Babilonu, wszystkie znane mi osoby przeprowadzily sie do Warszawy tylko z powodow zawodowych, a nie olsniewajacego piekna architektury i krajobrazow. Jak bardzo trzeba byc zadufanym w sobie, zeby pluc na obcych bo maja niewlasciwe rejestracje itd. A uprzejmosc dla turystow gdzie sie podziala, staropolska goscinnosc taka...hmm? Nie chce sie rozpisywac nad licznymi przywarami tzw "warsiawiaków" ani ulomnosciami samego miasta, ale pomysl... moze te "sloiki" nie wracaja na weekend po sloiki tylko spieprzaja, bo to miasto nie ma niczego sensownego do zaoferowania, jest smutne, zimne i nudne, chyba , ze komus uda sie wcisnac tylek do 5 modnych klubow na krzyz... blagam zejdzcie juz na ziemie, bo reszta kraju (tak, tak prowincja) nabija sie z was.
        • observer_observer Re: Zenujace potwierdzenie 16.11.12, 11:22
          Co racja to racja.
      • holeff Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w 16.11.12, 14:29
        Ja mam propozycję nazwy: "Rondo Jarka zawsze dziewicy i drzazgi brzozowej - świętej relikwi smoleńskiej trotylem okadzonej.
    • lukasz.slowak Nie tak wyglądają Lemingi! 13.11.12, 22:26
      Guru meditation, widzisz i czemu w siedzibie Agory nie zawieszasz komputerów ? To NIE o TAKIE Lemingi chodzi!! Tylko o te z gry na Amige pod tytułem The Lemmings, która polegała na tym, że idzie sobie grupka małych ludków[na wprost siebie] i można nimi łatwo sterować tak jak według prawicy wyborcami PO steruje TVN i GW. Litości!!
      Jeśli w Agorze nie wiedzą tak elementarnych rzeczy to świat naprawdę się skończy już nie długo!!
      • Gość: szczupak Re: Nie tak wyglądają Lemingi! IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.12, 08:36
        Zanim zaczniesz prawić swoje jakże olśnione dyrdymały i wieszczyć koniec, wróć do szkoły podstawowej i naucz się ortografii. Założę się, że nawet nie jesteś w stanie wskazać komicznego byka w Twoim jakże zacnym i demistyfikującym cudzą głupotę tekściku.
    • Gość: gaz Redachtór tamtejszy :) IP: *.aster.pl 13.11.12, 22:31
      Redachtór tamtejszy, to co się dziwujeta?!
    • Gość: Sektor Zwykli nieudacznicy IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 00:13
      Dlaczego Warszawa ma taki popyt na słoiki? Poprostu Ci "prawdziwi" Warszawiacy to zwykli nieudacznicy i nie są tu tak naprawdę potrzebni... Wypad na wieś Warszawo czas na wymianę
    • Gość: LOL czyli jajca z Adama H. małego, grubego IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 06:46
      Ż... z PiSbolszewii:)
    • robal_pl Jaka prawica ?!? 14.11.12, 08:29
      O jaką prawicę chodzi?!? Korwina nie lubią czy co ? Zarówno PiS jak i PO to partie LEWICOWE! A może pod hasłem "prawica" mają na myśli zatwardziałych maniaków hura-patriotycznego nazewnictwa ulic ?? Ale to nie ma nic wspólnego z polityczną lewicą czy prawicą. A nazwa mi się podoba. :)
      • Gość: tia Re: Jaka prawica ?!? IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 16:48
        PiSbolszewia itp. = katoliccy socjaliści
    • Gość: www Co za bzdura IP: *.acn.waw.pl 14.11.12, 09:49
      nt
    • Gość: słoik Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji IP: 81.210.65.* 14.11.12, 10:55
      dobry komentarz tu:

fuckyouall.blog.pl/2012/10/23/o-lemingach-dla-tych-co-to-wymyslili/
      "(...) No od małego nam tłumaczą, że się uczyć trzeba. Klucze, potęgi i takie tam rymowanki. To idziemy na studia. No jasne, że w Odrzywole nie ma uniwersytetu. Się idzie studiować do Warszawy między innymi. Potem się po studiach ma już kwalifikacje jakieś. A często lubi się swój zawód. Albo nawet więcej. I taki inżynier genetyczny, fizyk kwantowy i ekonometr mają po studiach do tego Odrzywołu wrócić? No przecież po to się uczyli, żeby w zawodzie ** robić! To jak ktoś nie wraca, to jest dorobkiewicz?(...)"
    • Gość: stasss Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji IP: *.play-internet.pl 14.11.12, 12:29
      Sloiki czyli krotki dokument o Kamilu z Warszawy.
      youtu.be/wacc4zgOHw4
    • Gość: Misu Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji IP: *.pkobp.pl 14.11.12, 12:36
      Warszawski debil ortograficzny( Uważam rze) nie jest w stanie zrozumieć, że jest szczurem sterowanym przez prezesa i popiskujące jego głosem fujarki szczurołapów. Lemingi są stanowczo bardziej niezależne i przynajmniej same zarabiaja nażarcie a nie pomstuja, że nie moga sie przystawić do państwowego.
    • Gość: poco po co w dziale warszawa wiadomosci z prowincji? IP: *.128.33.188.static.cdpnetia.pl 14.11.12, 12:40
      hanka powinna ich wykopać poza granice i niech się kiszą
    • dinozaur47 Rondo Leminga 14.11.12, 17:39
      Dinozaur proponuje : Rondo Leminga przed każdym kryminałem !
      Tam głosują w 100 % na Pana Tuska !
    • Gość: brum Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji IP: *.warszawa.supermedia.pl 14.11.12, 20:08
      TAK - TAK - TAK wreszcie jakaś ludzka nazwa ! dość już martyrologii i zmiany starych, przedwojennych jeszcze, nazw ulic ! ! z całym szacunkiem dla nowego Patrona, ale Stołeczna mogłaby dalej być Stołeczną i parę innych przedwojennych ulic też
    • fajny_zajety Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji 15.11.12, 07:52
      Rondo Leminga już na Facebooku - pod warunkiem, że w Toruniu zrobią rondo mochera.
    • Gość: Zimny Bzdury na kiju IP: *.be.jnj.com 16.11.12, 10:17
      "Kumpel, bankowiec, skarżył się, że jeżdżąc po stolicy swoim skromnym samochodem z blachami z Chełma jest obiektem linczu! W Krakowie spotykała go tylko uprzejmość. O co chodzi?!"

Co za bzdury i durne gadanie - może jeździ jak ostatnia pierdoła, albo gada przez telefon, albo skręca z lewego pasa w prawo i wywołuje zasłużone komentarze, ale nie pisz Kolego lincz bo chyba nie rozumiesz słowa.

W Krakowie spotkała mnie "uprzejmość" - pojechałem na blachach z Warszawy, z córką i matką, na zawody. Jechaliśmy spokojnie i na jakimś cholernym zwężeniu gość przed nami zwolnił bo nie potrafił szybko przejechać. Za nami jechał dżentelmen w taksówce, który "uprzejmie" powiadomił nas sygnałem, że gdyby nie my to ten facet z przodu pewnie dałby sobie radę a my powinniśmy spier...ć z Grdu Kraka. Odpowiedziałem równie uprzejmie, żeby "walił się na ryj" jeżeli nie chce skończyć z betonowym wiadrem na nogach. Po tej "uprzejmej" konwersacji i po krótkiej wymianie spojrzeń pojechaliśmy dalej w swoją drogę.

Dlatego też czytając takie bzdury zastanwaiam się jaki jest interes głupiego redachtora albo jego bidulka bankowca w tym, żeby przypisywać nizasłużone atrybuty mieszkańcom Warszawy. Mieszkańcom a nie Warszawiakom!

Jeżeli mieszkanie tutaj tak Was Panowie wk..wia to jest wiele pięknych miejsc w Polsce i poza nią gdzie możecie się przesiedlić, gdzie woda czysta a ludzie życzliwi.
      • Gość: wawiak no i o trzech fotoradarach IP: *.31.59.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.12, 12:46
        ustawionych na dojazdach do
        ronda nie zapomną ;-)
        youtu.be/LRd4NPYRQGY
    • Gość: chrl Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 13:21
      Co wy! chodzi o ludowego bohatera Chin - Le Minga
    • Gość: ksawery A ja mam niesamoitą niechęć do wszelkich yuppies! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.12, 16:40
      Bandy wyszczekanych gó...arzy z brakiem szacunku do wszystkiego i wszystkich. W życiu tak jest, że jednym się układa, drugim mniej a innym wcale. Ci pierwsi, najczęściej nowobogaccy, którzy być może zasłużyli na to, co osiągnęli, wykazują się całkowitym brakiem empatii w stosunku do tych, którym w życiu wyszło mniej. Postawy rodem z filmów, życie korporacyjne i jąkanie się 'aaaaa' a nie zwykłe polskie 'yyyyy' - to ich chleb powszedni. Choćby nie wiem jak nie lubili, to oczywiście grają w squasha,chodzą na sushi i wyśmiewają tych, którym się mniej udało.
      Podejrzewam, ze słoiki to element satyry, który został dodany do opisu tego zjawiska. Chylę czoła przed tymi, którym w życiu się udało, odnieśli sukces zawodowy i jednocześnie zachowali swoją naturalność. Chyle czoła przed tymi, którzy nie stali się częścią 'warszawki' i doskonale pamiętają skąd pochodzą. Najczęściej zajmują oni najbardziej eksponowane stanowiska i nie potrzebują dowartościowywać się splendorem stolicy i korporacji, w której pracują.
    • Gość: sds Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: 79.162.81.* 16.11.12, 20:22
      zabawa się skończy jak rudego guru oderwą od koryta a lemingi wylecą ze stanowisk .
      niespłacony kredyt równa się lina .
      • Gość: kolo Re: Rondo Leminga już na Facebooku. Mieszkańcy w IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 00:00
        czas tych zwięrzątek dobiega końca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka