Dodaj do ulubionych

Potrzebne są miliardy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 04:25
Ja jeżdżę na trasie Ursynów-Ursus i codziennie modlę się budowę trasy. Jak
pomyślę, że zamiast 1.5 godziny jazdy dojadę w 15 minut to po prostu płakać
mi się chce ze szczęścia i zgrzytam zębami że są kretyni którzy protestują.
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Potrzebne są miliardy IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.09.04, 08:11
      Nie "obwodnica przez Ursynów", tylko autostrada przez Ursynów.

"Kierowcy tirów, którzy nie będą jechali do stolicy, natkną się na znaki zakazu wjazdu na trasy ekspresowe przez Bemowo i Ursynów." - szanowny
      palanciku, "dziennikarzu", teraz też kierowcy "natykają się na zakazy".
      Nie rób z siebie idioty większego niż jesteś, drogi "śmiku"
      • d.z Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 08:16
        - szanowny
        > palanciku, "dziennikarzu", teraz też kierowcy "natykają się na zakazy".
        > Nie rób z siebie idioty większego niż jesteś, drogi "śmiku"

Oj i po co pisać takie rzeczy z rana.
        To wbrew pozorom jest możliwe do realizacji.
        Polecam małą wycieczkę na skrzyżowanie Fieldorfa / Wał Miedzeszyński.
        Specjalnie ustawione bramki przed wjazdem w Fieldorfa skutecznie chronią Gocław
        od przejeżdżających TIR-ów.
        • Gość: Dina Re: Potrzebne są miliardy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:16
          Może przypomnę dane z artykułu:
          "3 proc. samochodów - to tranzyt dalekiego zasięgu (np. Berlin-Moskwa, czy
          Poznań-Terespol), • 15 proc. to ruch regionalny (np. Siedlce-Pruszków, czy
          Mińsk Maz.-Sochaczew) • 28 proc. to ruch wewnątrz miasta (np. Wawer-Okęcie,
          czy Ursynów-Ursus) • 51 proc. to ruch wyjazdowy i przyjazdowy do Warszawy (np.
          Warszawa-Poznań, czy Warszawa-Pruszków)".
          a więc tiry nas nie rozjadą:))))))))))

• nel11 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 12:13
            Gość portalu: Dina napisał(a):

> Może przypomnę dane z artykułu:
            > "3 proc. samochodów - to tranzyt dalekiego zasięgu (np. Berlin-Moskwa, czy
            > Poznań-Terespol), • 15 proc. to ruch regionalny (np. Siedlce-Pruszków, c
            > zy
            > Mińsk Maz.-Sochaczew) • 28 proc. to ruch wewnątrz miasta (np. Wawer-Okęc
            > ie,
            > czy Ursynów-Ursus) • 51 proc. to ruch wyjazdowy i przyjazdowy do Warszaw
            > y (np.
            > Warszawa-Poznań, czy Warszawa-Pruszków)".
            > a więc tiry nas nie rozjadą:))))))))))

Może przytoczysz mi dane o procencie tranzytu przez Most Grota i kto postawi
            tam zakaz wjazdu TIRów. Będę zobowiązana...., a tak na marginesie, gdzie
            mieszkasz, skąd jesteś i dla kogo pracujesz?
            • Gość: jacek dina pracuje w gddkia - z nadania UP IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 12:16
              mieszka w Piastowie

dojezdza pociagiem - ma obiecany samochod za dzielna prace na forum gazety
              haniebnej
              • Gość: V JAK WIADOMO JACUS ROBI TO ZA ŁAPOWKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:08
                OD EKOTERORYSTOW KTORZY JUZ SOABIE OSTRZA ZEBY NA NIEZŁA KASE KTORA ZBIJA NA
                PROTESTACH....
          • Gość: WOjtek S. Re: Potrzebne są miliardy IP: *.crowley.pl 28.09.04, 23:37
            Zgadza się - rozjedziemy się sami.
    • Gość: mariusz Re: Potrzebne są miliardy IP: *.imc.piastow / *.seat.com.pl 28.09.04, 09:26
      Mieszkam na nowiuteńkim osiedlu niedaleko trasy toruńskiej i cieszę się że ją
      poszerzą i będzie wewnętrzną drogą ekspresową. Głupie są protesty mieszkańców
      ursynowa, przecież przejeżdzające samochody kopcą mniej niż stojące w korkach
      na Ursynowie. Jak ktoś chce mieć ciszę, zieleń i las niech się wyprowadzi za
      miasto.
      • Gość: jacek piastow przeniesli ?????????? IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 09:30
        teraz jest kolo trasy torunskiej ???????????????????????????

co za ciolek !!!!!!!!!!!!
      • Gość: Dina Re: Potrzebne są miliardy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:36
        ale tu nie chodzi o interes miasta. Ani o interes Ursynowa. Ani o interes jego
        mieszkańców. Czasami jest tak, że protestuje się, aby dostać kasę za ciche
        wycofanie protestu. Albo bierze sie pieniądzę od konkurencji inwestora aby
        uziemnić jakiś projekt. Histeryczny sprzeciw przeciwko drodze ekspresowej może
        być związany z pierwszą z tych dwóch możliwością
        • Gość: jacek dina - szmata od lewej kasy IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:13
          i ty scierwo rzucasz oskarzenia na mieszkancow ????????

• warka_strong Re: dina - szmata od lewej kasy 28.09.04, 10:37
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> i ty scierwo rzucasz oskarzenia na mieszkancow ????????
            >
            ===
            Zanim zaczniesz pluć na innych, oceń uczciwie rzeczywistość. Tajemnicą
            poliszynela jest to, że większość protestów służy wyłącznie temu, by coś na
            proteście zyskać.
            • Gość: jacek dina - szmata od lewej kasy IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:42
              co mozna zyskac na portescie - oprocz odciskow i starconege czasu ???

na budowaniu A2 przez miasto mafia mozna zyskac miliardy !!!!!!!!!!!
            • Gość: marc Re: dina - szmata od lewej kasy IP: 62.29.135.* 28.09.04, 10:45
              > Tajemnicą
              > poliszynela jest to, że większość protestów służy wyłącznie temu, by coś na
              > proteście zyskać.

tutaj jest podobnie - mieszkancy chca zyskac (a wlasciwie nie stracic) czyste
              powietrze, zdrowie, mniejsze drgania, i halas...

i komu bys dal ta lapowke przy takiej liczbie protestujacych?
              • Gość: Dina Re: dina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:49
                mieszkańcy są tylko rekwizytem wykorzystywanym przez niewielką grupkę
                hosztaplerów:)
                jak uformuje się komitet przeciwko budowie autostrady to będzie wiadomo komu
                dać pieniądzę:))))
                • Gość: jacek dina - szmata od lewej kasy IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:51
                  rzuca oskarzenia szmata
                • Gość: mick z jackiem sie nie rozmawia, on tylko obelgi rzuca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:40
                  z tym kolesiem nie da się rozmawiać bo jak ma inne zdanie to zaraz obrzuca cię
                  obelgami, a jak przypuszczam jest to emeryt (ew. inna osoba dysponującą
                  nielimitowanym wolnym czasem) z osobowością anankastyczną z objawami manii, on
                  24h na dobę śledzi forum i pisze o autostradzie przez Ursynów. Zobaczysz że
                  zaraz po moim poście wpisze się z obelżywymi uwagami na mój temat
                  • Gość: jacek a co ty ciekawego wniosles - oprocz komunalow ??? IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:49
                    to jest autostrada PRZEZ WARSZAWE !!!!!

nie przez Ursynow

to 5-8 miliardow wyrzuconych w bloto !!!!!!!!!!

chcesz sie taplac w blocie - chyba tylko dla lewj kasy !!!!
                    • Gość: mick A nie mówiłem że mnie zbluźni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:01
                      Kolego Jacku, ja ci szczerze radzę - konsultacje psychiatryczne. Internet też
                      może uzależnić i być impulsem do wywołania zaburzeń psychicznych, które
                      nieleczone mogą się rozwinąć. To by wprawdzie uwolniło forum od twej osoby co
                      pozwoliłoby na rozwój konkretnych dyskusji, bo z twoim udziałem są niemożliwe
                      ponieważ posługujesz się retoryką a la Lepper (a może ty jesteś Andrzejem L.?
                      tym bardziej trzeba się leczyć - osobowość dysocjacyjna to poważny problem),
                      ale zanim uwolniłbyś nas od swej osoby dużo musielibyśmy znieść.
                      • Gość: jacek i po co tak klepiesz ??? IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 11:33
                        juz dawno wszyscy wiedza ze nie masz nic do powiedzenia
            • Gość: Dina Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:46
              Nie zamierzam schodzić do poziomu tego pana. Po co się babrać w błocie. Ja w
              zapasach błotnych nie zamierzam brać udziału:)))))))))))
              Ale jak pokazuje odpowiedź tego pana, bardzo mój głos go ubódł. Czyzby było coś
              na rzeczy:))))))))))
              • Gość: jacek dina - w zapasach blotnych - odrazajacy widok IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:52
                lewa kasa lewa kasa lewa kasa
              • Gość: Ewa Re: do Dina IP: *.chello.pl 28.09.04, 10:53
                Jest jeszcze kilka sensownych osób na tym forum. Nie przejmuj się! Nie zwracaj
                uwagi na inwektywy. Jestem mieszkanką Kabat- teraz przez kilka dni w domu, ale
                normalnie pokonuję drogę Kabaty- Ochota i to w godzinach szczytu. Horror.
                Budowa trasy ekspresowej ( czy jakkolwiek inaczej ją nazwiemy) tylko uławti nam
                życie i zmniejszy emisję spalin samochodów stojących na jałowych biegach w
                korku.
                Nawoływanie do przesiadania się do autobusów/metra- bo i takie głosy pojawiają
                się w tej sprawie są równoznaczne z namawianiem tego i owego do wyjazdu np. do
                Hajnówki, gdzie woda czysta a trawa zielona. Ja mam samochód i będę nim
                jeździła- podobnie jak mniej sięcej 30-50 tys. Ursynowian. Mam nadzieję, że
                zwycięży zdrowy rozsądek i powstanie trasa.
                • Gość: jacek ewa powtarz rozne warianty tej samej bzdury IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 12:08
                  A2 w tunelu dojedziesz do Konotopy w korku posrod ruskich tirow

z pewnoscia nie na Ochote
                • nel11 Re: do Dina 28.09.04, 12:29
                  Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Jest jeszcze kilka sensownych osób na tym forum. Nie przejmuj się! Nie
                  zwracaj
                  > uwagi na inwektywy. Jestem mieszkanką Kabat- teraz przez kilka dni w domu,
                  ale
                  > normalnie pokonuję drogę Kabaty- Ochota i to w godzinach szczytu. Horror.
                  > Budowa trasy ekspresowej ( czy jakkolwiek inaczej ją nazwiemy) tylko uławti
                  nam
                  >
                  > życie i zmniejszy emisję spalin samochodów stojących na jałowych biegach w
                  > korku.

I tu się bardzo mylisz i będziesz wielce rozczarowana bo to droga nie dla
                  ciebie.

> Nawoływanie do przesiadania się do autobusów/metra- bo i takie głosy
                  pojawiają
                  > się w tej sprawie są równoznaczne z namawianiem tego i owego do wyjazdu np.
                  do
                  > Hajnówki, gdzie woda czysta a trawa zielona. Ja mam samochód i będę nim
                  > jeździła- podobnie jak mniej sięcej 30-50 tys. Ursynowian. Mam nadzieję, że
                  > zwycięży zdrowy rozsądek i powstanie trasa.

Nie dla towjego samochodziku, niestety.

Szczytem ignorancji jest ten brak szacunku dla środowiska i ludzkiego zdrowia
                  jaki przejawia się na tym foum. To jest właśnie świadectwem zacofania, niestety.

Wiara czyni cuda, lecz wszyscy fantaści myslacy, że tranzyt będzie w
                  krainie "niby-niby" daleko od ich cudnej ekspresowej dróżki obudzą się z palcem
                  w...., niestety.
          • Gość: v scierwu jabcus. nerwy puszczaja bo kasy nie dostał IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:53
            olejcie ta załosna kurwe jabcusia - to szmata z katoraq nie warto gadac
        • nel11 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 12:21

> ale tu nie chodzi o interes miasta. Ani o interes Ursynowa. Ani o interes
          jego
          > mieszkańców. Czasami jest tak, że protestuje się, aby dostać kasę za ciche
          > wycofanie protestu. Albo bierze sie pieniądzę od konkurencji inwestora aby
          > uziemnić jakiś projekt. Histeryczny sprzeciw przeciwko drodze ekspresowej
          może
          > być związany z pierwszą z tych dwóch możliwością

Nie histeryczny ale ludzki. Jak ktoś chce ci wmówić, że będziesz szczęśliwa z
          powodu oszałamiająco nowoczesnego hałasu i kłamie ci, że to rozwiązanie dla
          polepszenia twojego miejskiego luksusu to nie masz prawa protestować?
          Mieszkałam tylko przez dwa tygodnie koło autostady na południu polski koło
          Wrocławia i moich odczuć i refleksji nie zmienią żadne cudowne zapewnienia.

A ty czepiasz się wszelkich ludzkich protestów na tym forum. Kto cię wynajął?
      • nel11 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 12:15
        Gość portalu: mariusz napisał(a):

> Mieszkam na nowiuteńkim osiedlu niedaleko trasy toruńskiej i cieszę się że ją
        > poszerzą i będzie wewnętrzną drogą ekspresową. Głupie są protesty mieszkańców
        > ursynowa, przecież przejeżdzające samochody kopcą mniej niż stojące w korkach
        > na Ursynowie. Jak ktoś chce mieć ciszę, zieleń i las niech się wyprowadzi za
        > miasto.

Gdzie jest to nowiutkie osiedle? Znam Żoliborz i Bielany od 35 lat i niczego
        takiego tam nie ma. A na Woli przy trasie toruńskiej (dawna nawza trasy AK) też
        nie ma nowiutkich domeczków.
        • Gość: :) Re: Potrzebne są miliardy IP: 217.153.88.* 28.09.04, 15:04
          Hmmm to ciekawe bo właśnie wczoraj odebrałem klucze do nowego mieszkania na
          Woli przy Trasie AK ul.Zawiszy 16A
          Musze sprawdzić czy chałupa jeszcze stoi bo Nel ma takie dobre informacje.
    • Gość: jacek moze dojdzie do twojego zakutego lba IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 09:27
      ze ludzie protestuja przciwko zlej procedurze podejmowania decyzji - ktora
      skutkuje narzuacaniem najgorszego z mozliwych i najdrozszego wariantu

w efekcie - dla twojej wygody (skainad raczej na to sa male szanse) beda
      musieli opuscic swoje domy i mieszkania

teraz jasne ???????????????????
      • d.z Re: popatrzmy na to z innej strony. 28.09.04, 10:27
        nie można udawać, że nic się nie dzieje.
        Trzeba znaleźć rozwiązanie.
        Mieszkańcy Ursynowa Natolina protestują bo się boją.
        Należy ich zrozumieć. Nalezy im wytłumaczyć. Jeśli na spotkania przychodzą
        radykaliści niezbyt skłonni do rozmowy to może warto by włądze miasta i
        dzielnicy przedstawiły projekt w fromie wykupionego ogłoszenia w jakiejś
        gazecie albo w WOT?
        Na razie bowiem mieszkaniec innej części Warszawy może wywnioskować, że ktoś
        chce autostradę pełną kopcących TIR-ów skierować na to osiedle i za nic ma
        błagania tamtejszych mieszkańców o litość.
        Chyba tak nie jest?
        Demagogiczne argumenty niewiele dadzą bo w końcu i ich zabraknie.
        • Gość: jacek popatrzmy na to z innej strony. IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:40
          nie tylko Ursynow i Natolin protestuje

autosatrday przez miasto to chory pomysl
          • d.z Re: popatrzmy na to z innej strony. 28.09.04, 10:49

> nie tylko Ursynow i Natolin protestuje
            >
            > autosatrday przez miasto to chory pomysl

No może i tak.
            Ja jestem praktykiem realistą.
            W te wakacje miałem okazję pobyć trochę w Wiedniu. Do miasta dojechałem
            autostradą i jakoś wcale źle tak nie było.
            www.fsv2000.at/pictures/weinviertel.jpg
            Jak widać z mapki autostrada przez miasto (na południu) tam przechodzi.
            • Gość: jacek popatrzmy na to z innej strony. IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:50
              doktor jan jezdzi super wozkiem

kup sobie taki sam

to tyle o slepym nasladownictwie - nie bioracym pod uwage doswiadczen
              • d.z Re: popatrzmy na to z innej strony. 28.09.04, 10:56

> doktor jan jezdzi super wozkiem
                >
                > kup sobie taki sam
                >
                > to tyle o slepym nasladownictwie - nie bioracym pod uwage doswiadczen

i co uważasz, że taką świetną ripostę mi zafundowałeś???
                Wiesz Jacku ja jakoś nigdy nie staram się bezpośrednio Ciebie atakować choć
                poglądy mamy różne. Wolę powymieniać argumenty.
                Myślałem, że Ty też...
                • Gość: jacek popatrzmy na to z innej strony. IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 12:06
                  a ja twoje argumenty znam z gazet - dziwnym trafem 'wolna prasa' prezentuje
                  jedna strone sprawy - cos z etyka im sie pozajaczkowalo

nie mam zamiaru rozprawiac sie z tymi samymi 'argumentami' na okraglo

• nel11 Re: popatrzmy na to z innej strony. 28.09.04, 12:32
              d.z napisał:

> Gość portalu: jacek napisał(a):
              >
              > > nie tylko Ursynow i Natolin protestuje
              > >
              > > autosatrday przez miasto to chory pomysl
              >
              > No może i tak.
              > Ja jestem praktykiem realistą.
              > W te wakacje miałem okazję pobyć trochę w Wiedniu. Do miasta dojechałem
              > autostradą i jakoś wcale źle tak nie było.
              > www.fsv2000.at/pictures/weinviertel.jpg
              > Jak widać z mapki autostrada przez miasto (na południu) tam przechodzi.

A pomieszkałeś w sąsiedztwie troszkę?
              A kiedy tą autostradę budowano?
              A poruszałeś się nią pomiędzy dizelnicami?
    • Gość: marc Re: Potrzebne są miliardy IP: 62.29.135.* 28.09.04, 10:50
      jaki ty biedny jestes - kto cie tak brutalnie oklamal, ze gdzies dojedziesz w
      15 minut zamiast 1,5h?
      polepsza sie warunki, do jazdy samochodem, to ludzie beda nimi chetniej jezdzic
      i korki na innych drogach nie zmaleja, a pojawia sie nowe na nowej drodze o
      parametrach autostrady - a zwiekszenie ruchu i nowe korki to na pewno mniejsze
      zanieczysczenie powietrza, itp. ;-) Zna ktos jakies duze miasto z autostrada,
      na ktorej nie tworza sie korki w godzinach szczytu? Bo ja znam europejskie
      autostrady, na ktorych korki tworza sie nawet pomiedzy miastami...
      • Gość: jacek marc - jestes okrutny IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:53
        na autobahnach doktora kulczyka nie ma zadnych korkow !!!!!
      • rysiek_z_klanu Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 12:31
        Gość portalu: marc napisał(a):

> Bo ja znam europejskie
        > autostrady, na ktorych korki tworza sie nawet pomiedzy miastami...

i dlatego jeśli zamiast autostrady powstanie jednopasmowe ubite klepisko, to
        korki siłą rzeczy prze4staną sie robić. bo przecież naukowo udowodnione jest,
        że najpierw wynaleziono droge a potem samochów. A najbardziej zainteresowane
        budową dróg i autostrad jest lobby producentów samochodów.
        Chodzą słuchy, że lobby stoczniowe domaga się zbudowania morza na okęciu i
        sieci czteropasmowych kanałów w kierunku centrum i przede wszystkim Góry
        Kawarii i Jasnej Góry, bo w Matce Bożej ostatnia nadzieja, że komuś rozum
        powróci cudem.
        • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 12:39
          a2 poza miastem - to nie jednopasmowe klepisko

nie bedzie cudem - ale tranzyt wyniesie sie z miasta

• rysiek_z_klanu Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 12:47

> a2 poza miastem - to nie jednopasmowe klepisko
            >
            > nie bedzie cudem - ale tranzyt wyniesie sie z miasta
            >

A2 byłą planowana tam gdzie ma być PO ZA miasrem. ci którzy zamieszkali PO ZA
            miastem zdawali sobie sprawę iż wczesniej lub póżniej PO ZA miastem autostrada
            będzie. No ale niech by było, że teraz władza chce im pójśc na rękę, tylko
            rodzi się pytanie:
            DLACZEGO IDAC NA REKĘ TYM KTORZY SWIADOMIE ZAMIESZKALI W POBLIZU PLANOWANEJ
            AUTOSTRADY NALEZY SKRZYWDZIC TYCH KTORZY MIESZKAJA W MIEJSCU GDZIE NIE BYŁA
            PLANOWANA ??? BO URSYNOW MA LEPSZE NOTOWANIA NIZ GORA KALWARIA ???
            obłuda i hipokryzja.

Po za powtórzę wielokrotnie powtarzane na tym forum pytanie, a co z ruchem na
            drogach dojazdowych do przemieszczonej A2 (zniknie ? niebędzie się korkował ??
            nie będzie truł ??? kto te dojazdy i którędy wybuduje)
            I na koniec ile procent stanowi ten ruch tranzytowy ??? Większość to ruch DO
            • nel11 Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 12:56
              rysiek_z_klanu napisał:

>
              > > a2 poza miastem - to nie jednopasmowe klepisko
              > >
              > > nie bedzie cudem - ale tranzyt wyniesie sie z miasta
              > >
              >
              > A2 byłą planowana tam gdzie ma być PO ZA miasrem. ci którzy zamieszkali PO ZA
              > miastem zdawali sobie sprawę iż wczesniej lub póżniej PO ZA miastem
              autostrada
              > będzie. No ale niech by było, że teraz władza chce im pójśc na rękę, tylko
              > rodzi się pytanie:
              > DLACZEGO IDAC NA REKĘ TYM KTORZY SWIADOMIE ZAMIESZKALI W POBLIZU PLANOWANEJ
              > AUTOSTRADY NALEZY SKRZYWDZIC TYCH KTORZY MIESZKAJA W MIEJSCU GDZIE NIE BYŁA
              > PLANOWANA ??? BO URSYNOW MA LEPSZE NOTOWANIA NIZ GORA KALWARIA ???
              > obłuda i hipokryzja.

Żoliborz i Bielany to nie "poza miastem" nawet 30 lat temu. I nie było wtedy
              mowy o autostradzie, a mieszkam tu "świadomie" (?) 35 lat.
              >
              > Po za powtórzę wielokrotnie powtarzane na tym forum pytanie, a co z ruchem na
              > drogach dojazdowych do przemieszczonej A2 (zniknie ? niebędzie się
              korkował ??
              > nie będzie truł ??? kto te dojazdy i którędy wybuduje)
              > I na koniec ile procent stanowi ten ruch tranzytowy ??? Większość to ruch DO

Obserwuję z okna i gwarntuję, że większość to ruch PRZEZ.
              • rysiek_z_klanu Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 12:58
                nel11 napisała:

> rysiek_z_klanu napisał:
                >
                > > Gość portalu: jacek napisał(a):
                > >
                > > > a2 poza miastem - to nie jednopasmowe klepisko
                > > >
                > > > nie bedzie cudem - ale tranzyt wyniesie sie z miasta
                > > >
                > >
                > > A2 byłą planowana tam gdzie ma być PO ZA miasrem. ci którzy zamieszkali P
                > O ZA
                > > miastem zdawali sobie sprawę iż wczesniej lub póżniej PO ZA miastem
                > autostrada
                > > będzie. No ale niech by było, że teraz władza chce im pójśc na rękę, tylk
                > o
                > > rodzi się pytanie:
                > > DLACZEGO IDAC NA REKĘ TYM KTORZY SWIADOMIE ZAMIESZKALI W POBLIZU PLANOWAN
                > EJ
                > > AUTOSTRADY NALEZY SKRZYWDZIC TYCH KTORZY MIESZKAJA W MIEJSCU GDZIE NIE BY
                > ŁA
                > > PLANOWANA ??? BO URSYNOW MA LEPSZE NOTOWANIA NIZ GORA KALWARIA ???
                > > obłuda i hipokryzja.
                >
                > Żoliborz i Bielany to nie "poza miastem" nawet 30 lat temu. I nie było wtedy
                > mowy o autostradzie, a mieszkam tu "świadomie" (?) 35 lat.
                > >
                > > Po za powtórzę wielokrotnie powtarzane na tym forum pytanie, a co z ruche
                > m na
                > > drogach dojazdowych do przemieszczonej A2 (zniknie ? niebędzie się
                > korkował ??
                > > nie będzie truł ??? kto te dojazdy i którędy wybuduje)
                > > I na koniec ile procent stanowi ten ruch tranzytowy ??? Większość to ruch
                > DO
                >
                > Obserwuję z okna i gwarntuję, że większość to ruch PRZEZ.

przez Bielany ? Moge się zgodzić

pisałem wyraźnie URSYNÓW - nie widać ?
                • nel11 Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 13:08
                  > > > > > > > > > > > ??? > >
                  > > Obserwuję z okna i gwarntuję, że większość to ruch PRZEZ.
                  >
                  > przez Bielany ? Moge się zgodzić
                  >
                  > pisałem wyraźnie URSYNÓW - nie widać ?

Egoizm?
                  Prywata?
                  Czubek własnego nosa?
                  Po mnie choćby i potop? ..............
                  • rysiek_z_klanu Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 13:18
                    nel11 napisała:

> > > > > > > > > > > > ??? > 
                    > 2;
                    > > > .
                    > >
                    > > przez Bielany ? Moge się zgodzić
                    > >
                    > > pisałem wyraźnie URSYNÓW - nie widać ?
                    >
                    > Egoizm?
                    > Prywata?
                    > Czubek własnego nosa?
                    > Po mnie choćby i potop? ............

??? Przecież wyraźnie napisałem, że NIE POPIERAM roszczeń Ursynowa, gdyż
                    autostrada była tam planowana i było o tym wiadomo od samego początku. Gdzie tu
                    prywata. Nie znam historii z planowanym jej przebiegiem przez lub nie prze
                    Bemowo to się w tym temacie nie wypowiadam ?
                    A co ma do tego potop. Autostrady są temu krajowi potrzebne i nic z potopem
                    wspólnego nie mają. Podchodzisz do tematu histerycznie i tyle.
                    No tak zapomniałem cała zawartość merytoryczna postów przeciwników autostrady
                    to inwektywy.
                    adieu

ps. nell - "Obserwuję z okna i gwarntuję, że większość to ruch PRZEZ"
                    ja - "przez Bielany ?" /i tu uwaga znak zapytania/ (pytanie dotyczy czy ten
                    obserwowany ruch jest przez Bielany /np. do centrum/). I tu (o wybacz
                    skrót "literacki") dopisuję "Mogę się zgodzić" /a zabrakło / ("z tą tezą" -
                    oruchu przez Bielany oczywiście)
                    • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:27
                      nigdy nie bylo planowanej autostrady przez Ursynow - tylko poza Warszawa
                      (Moskwa- Berlin, do dzis stoja w polu wiadukty )

plany trasy przez Ursynow pochodzily z czasow kiedy nikt nie widzial tira

wtedy budowales socjalizm - na prozno
                      • rysiek_z_klanu Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 13:32

> nigdy nie bylo planowanej autostrady przez Ursynow - tylko poza Warszawa
                        > (Moskwa- Berlin, do dzis stoja w polu wiadukty )
                        tzn ? gdzie w Górze Kalwarii ??

> plany trasy przez Ursynow pochodzily z czasow kiedy nikt nie widzial tira
                        >
                        rozumiem Ził smierdzi mniej, hałasuje słabiej

> wtedy budowales socjalizm - na prozno
                        Kolejny inteligentny argument merytoryczny
                        • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:46
                          i paliwo i samochody byly wtedy na talony

to ty powolujesz sie na zdobycze socjalizmu - stawiasz go tez wyzej niz
                          demokracje
                          • rysiek_z_klanu Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 13:52

> i paliwo i samochody byly wtedy na talony
                            >
                            ich jakże było ekologicznie

> to ty powolujesz sie na zdobycze socjalizmu - stawiasz go tez wyzej niz
                            > demokracje

kłamiesz. Gdzie wychwalam socjalizm ?? Pokaż ! Link. PseudoDemokrację ganię.
                            lecz socjalizm to jeszcze wieksze dno.
                            Pozdrów twego duce
                            • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:31
                              powolujesz sie na 'plany' z czasow socjalizmu

nie ma powodu dla kurczowego trzymania sie starych planow - zbyt duzo zmian
                              zaszlo w otoczeniu i warunkach

obecnie wymaganych jest szereg elementow - poprzedzajacych podjecie decyzji

ta procedura zostala zlamana

ergo - pochwalasz socjalizm i jego metody - m. in. ubezwlasnowalnianie
                              spoleczenstwa
                              • rysiek_z_klanu Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 14:39

> powolujesz sie na 'plany' z czasow socjalizmu
                                > nie ma powodu dla kurczowego trzymania sie starych planow - zbyt duzo zmian
                                > zaszlo w otoczeniu i warunkach

nie kurczowego ale jestem również przeciwnikeim obligatoryjnego odrzucania.
                                I znów powtórzę: "dlaczego teraz pod wpływem tłumu, który zamieszkał w pasie
                                planowanej autostrady, karać innych autostradą.) Czy to czasem nie jest
                                nieliczenie się ze społeczeństwem czy po za Ursynowem mieszkają jacyś
                                podludzie, którym można uwalic autostradę, bo Jacusiowi będzie śmierdzieć.

> obecnie wymaganych jest szereg elementow - poprzedzajacych podjecie decyzji
                                > ta procedura zostala zlamana

ten szereg elementów nazywa się biurokracja i pozwala się bogacić wszelkiej
                                maści urzędnikom i pseudospołecznikom jak ty.

> ergo - pochwalasz socjalizm i jego metody - m. in. ubezwlasnowalnianie
                                > spoleczenstwa.

miałeś wolny wybór wybierając radnych ?? przystałeś na te zasady ?? odróżniasz
                                demokracje od anarchii ?? a wolnośc od swawoli ???
                                • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:00
                                  co to znaczy 'obligatoryjne odrzucanie' ????

to ze ludzie nie zgadzaja sie na obligatoryjne narzucanie - narazajace ich
                                  zdrowie ???????????????

jacy radni ????

to kulczyk i urzednicy z gddkia - radni sa przeciw !!!!!!!!!!!!!
                                • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:01
                                  > ten szereg elementów nazywa się biurokracja i pozwala się bogacić wszelkiej
                                  > maści urzędnikom i pseudospołecznikom jak ty.

teskt godny millera leszka
                      • Gość: nickki Do jacka: gdzie ty ten tranzyt widzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:47
                        ja codziennie do pracy jeżdżę teoretycznie trasą tranzytową (Al. Jerozolimskie
                        do Ronda Zesłańców), po drodze może mijam 2 tiry i 10 samochodów z
                        pozawarszawskimi rejestracjami - i głowę dam sobie uciąć że z tych 10 to 8 jest
                        mieszkańcami Warszawy lub okolic a tylko samochody mają zarejestrowane w
                        rodzinnym mieście
                        • Gość: jacek slepy i prowadzi samochod - zgroza !!! IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:50
                          kogo chcesz teraz oszukac ?????

• Gość: nickki ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:13
                      • tarantula01 Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 14:28

> nigdy nie bylo planowanej autostrady przez Ursynow - tylko poza Warszawa
                        > (Moskwa- Berlin, do dzis stoja w polu wiadukty )

Oczywiście, że planowano autostradę poza Warszawą. Tylko ponieważ nie
                        zrealizowano tych planów szybko, to te "poza Warszawą" stało się częścią
                        Warszawy (Ursynów).

>
                        > plany trasy przez Ursynow pochodzily z czasow kiedy nikt nie widzial tira
                        >
                        Te plany robili jeszcze inżynierowie z przedwojennym wykształceniem i umiejący
                        w miarę przewidzieć przyszłość. Dopiero w latach 70-tych stawiano na bylejakość
                        i nie bardzo patrzono w przyszłość.

> wtedy budowales socjalizm - na prozno
                        A ty co wtedy robiłeś??
                        • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:34
                          1. wiadukty stoja w polu - mozesz sprawdzic czy to bylo przez Ursynow

2.czyli jest to jeszcze wiekszy anachronizm niz sie spodziewalem

zmienily sie warunki - trzeba zmienic plany i tyle
                          • tarantula01 Re: rysiek z uporu maniaka 28.09.04, 14:42

> 1. wiadukty stoja w polu - mozesz sprawdzic czy to bylo przez Ursynow

Podaj lokalizację.
                            >
                            > 2.czyli jest to jeszcze wiekszy anachronizm niz sie spodziewalem
                            >
                            > zmienily sie warunki - trzeba zmienic plany i tyle

Jeśli władze wtedy pozwoliły na budowę Ursynowa, to powinny również wtedy
                            zmienić (uaktualnić) plany. Wtedy koszt zmian byłby znikomy w porównaniu z
                            obecnymi próbami zmiany planów.
                            • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:59
                              szczegolnie wobec oporu takich urzednikow jak ty
                            • Gość: :) Re: rysiek z uporu maniaka IP: 217.153.88.* 28.09.04, 15:19
                              > > 1. wiadukty stoja w polu - mozesz sprawdzic czy to bylo przez Ursynow
                              > Podaj lokalizację.
                              Bolimów , wiadukty nad Rawką.
                              Argument Jacusia jak się patrzy.
                              Tylko że ta budowana w latach 70-tych autostrada jak najbardziej miała
                              przebiegać przez Ursynów. Oczywiście po powierzchni :)
                              • Gość: jacek rysiek z uporu maniaka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:23
                                nie miala

niemniej jednak i tak plan trzeba zmienic - jesli zalozenia sa nieaktualne
                          • Gość: mick te wiadukty są przygotowane pod Ursynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:16
                            zapewne mówisz o wiaduktach w okolicach Bolimowa i Wiskitek koło rzeki Rawki.
                            Otóż te wiadukty są jak najbardziej po obecnie planowanej trasie do Konotopy i
                            dalej przez Ursynów. Jeśliby trasa miała przejść przez G. Kalwarię te wiadukty
                            które są już zbudowane będą zbędne bo przebieg tras by się zmienił.
                            • Gość: mathias WIADUKTY - ZDJĘCIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 21:49
                              bi.gazeta.pl/im/1923/z1923953G.jpg
      • tarantula01 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 14:06
        Wybudowanie porządnych dróg międzydzielnicowych w obrębie Warszawy umozliwi...
        wytyczenie pasów dla KM na innych ulicach. Dzięki temu na ulicach, na których
        ruch mógłby się zmniejszyć z powodu oddania do użytku dodatkowych tras nie
        zrobiłoby się naraz dużo miejsca na nowe samochody (zdanie zapewne będzie
        punktem do czepiania się), tylko byłoby miejsce na KM.
    • tarantula01 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 13:09
      "Ok. 100 mln zł pochłonie modernizacja istniejącego już odcinka Trasy aż do
      Marek (razem z poszerzeniem mostu Grota do pięciu pasów w każdym kierunku i
      odbudową zniszczonych estakad na Żeraniu, których brak powoduje olbrzymie korki
      na Żoliborzu i Wisłostradzie)."
      Przepraszam bardzo jak ma być zrealizowane poszerzenie mostu Grota? Ktoś mi
      może powie wreszcie, bo ja nie mogę sobie tego zbytnio wyobrazić, zwłaszcza za
      taką sumę. No chyba, że ograniczymy się do starcia istniejących znaków
      (dzielących jezdnie mostu na cztery pasy) i namalujemy nowe znaki (dzielące
      jezdnie na pięć pasów). I jeszcze jedno brak środkowych (to te zruinowane)
      estakad na Żeraniu, to nie jest przyczyna korkowania się trasy AK i Wisłostrady
      w tamtym rejonie. Korki powoduje:
      1. brak estakad nad ul. Łabiszyńską na Bródnie (planowane od zawsze, ale nigdy
      nie wybudowane - są tylko podpory)
      2. Wąski zjazd z mostu w stronę Suwałk i Białołęki - tylko budowa mostu
      północnego to może rozwiązać albo... poszerzenie estakady (mało prawdopodobne).
      • nel11 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 13:15
        Racja. Tak to wygląda.
        Modernizacja trasy AK też przerasta moją wyobraźnię. Tam bloki są tuż przy
        drodze.
        • tarantula01 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 13:44
          nel11 napisała:

> Racja. Tak to wygląda.
          > Modernizacja trasy AK też przerasta moją wyobraźnię. Tam bloki są tuż przy
          > drodze.

Trasa AK ma coś co się nazywa "pasy awaryjne" - to pobocze wyasfaltowane,
          oddzielone od pozostałych pasów grubą linią ciągłą. W korkach najczęściej
          korzystają z tych pasów (awaryjnych) autobusy. Wpuszczenie części ruchu z
          autostrady na trasę AK nie spowoduje zagęszczenia ruchu na jezdni - o ile
          rzeczywiście wybudowane zostaną brakujące estakady (te nad ul. Łabiszyńską)
          oraz gdy doprowadzi się do stanu używalności środkowe estakady żerańskie. Obie
          inwestycje spowodują udrożnienie trasy toruńskiej (AK) na Żeraniu i Bródnie,
          dzieki czemu trasa będzie w stanie przyjąć znacznie większy ruch i szybciej
          go "przepuści". Oczywiście zjazd na Białołękę też musi być inny (most północny
          lub poszerzenie estakady).
          Nieszczęście mieszkańców bloków wzdłuż trasy AK polega na tym, że trasa już
          jest. I wszelkie majstrowanie przy niej (modernizacja, rozbudowa, itp) jest
          mniej skomplikowane od budowy na nowo (Ursynów, Bemowo). Niewiele osób ma tez
          możliwości, na wyprowadzenie się z tamtych rejonów Warszawy (ale to tak jak
          wszędzie).
          • Gość: jacek udroznienie ??????????? IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:47
            dla tranzytu tirow !!!!!!!!!!!

w tym zamkniecie wjazdow i likwidacja autobusow .....

• tarantula01 Re: udroznienie ??????????? 28.09.04, 14:19

> dla tranzytu tirow !!!!!!!!!!!
              >
              > w tym zamkniecie wjazdow i likwidacja autobusow .....
              >
              >
              Istnieje znak zakazujący wjazdu pojazdom cięższym niż np. 10t. Na tranzyt jest
              sposób - kamery rozmieszczone wzdłuż trasy, które obserwowałyby samochody.
              Niesforne ciężarówki są do wyłapania.
              • Gość: jacek udroznienie ??????????? IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:27
                nudny jestes i smieszny

uparty w klamaniu i rownie nieksuteczny jak przywolywane metody
          • nel11 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 15:28

> Trasa AK ma coś co się nazywa "pasy awaryjne" - to pobocze wyasfaltowane,
            > oddzielone od pozostałych pasów grubą linią ciągłą. W korkach najczęściej
            > korzystają z tych pasów (awaryjnych) autobusy.

Ha. Ha! One są non stop używane przez autobusy i zykłe samochody, zwłascza w
            godzinach szczytu, gdzie trasą się nie jedzie, a posuwa na pierwszym biegu.

Wpuszczenie części ruchu z
            > autostrady na trasę AK nie spowoduje zagęszczenia ruchu na jezdni - o ile
            > rzeczywiście wybudowane zostaną brakujące estakady (te nad ul. Łabiszyńską)
            > oraz gdy doprowadzi się do stanu używalności środkowe estakady żerańskie.

Właśnie! O ile......

Obie
            > inwestycje spowodują udrożnienie trasy toruńskiej (AK) na Żeraniu i Bródnie,
            > dzieki czemu trasa będzie w stanie przyjąć znacznie większy ruch i szybciej
            > go "przepuści". Oczywiście zjazd na Białołękę też musi być inny (most
            północny
            > lub poszerzenie estakady).

Poszerzenie estakady? Jak lub inaczej - jakim kosztem? Most też trzeba byłoby
            przebudować, nie mówiąc o dobudowaniu pasów na juz istniejącej trasie, która w
            większości usytuowaniem budynków mieszkalnych na to nie pozwala. I tak
            będą "wąskie gardła". To jest zwiekszenie przepustowości?

> Nieszczęście mieszkańców bloków wzdłuż trasy AK polega na tym, że trasa już
            > jest. I wszelkie majstrowanie przy niej (modernizacja, rozbudowa, itp) jest
            > mniej skomplikowane od budowy na nowo (Ursynów, Bemowo). Niewiele osób ma tez
            > możliwości, na wyprowadzenie się z tamtych rejonów Warszawy (ale to tak jak
            > wszędzie).

Ten akapit wytłumacz proszę, bo nie pojmuję co przedmówca miał na mysli.
            • tarantula01 Re: Potrzebne są miliardy 28.09.04, 15:59
              nel11 napisała:

> Obie
              > > inwestycje spowodują udrożnienie trasy toruńskiej (AK) na Żeraniu i
              > > Bródnie, dzieki czemu trasa będzie w stanie przyjąć znacznie większy ruch i
              > > szybciej go "przepuści". Oczywiście zjazd na Białołękę też musi być inny
              > > (most północny lub poszerzenie estakady).
              >
              > Poszerzenie estakady? Jak lub inaczej - jakim kosztem? Most też trzeba
              > byłoby przebudować, nie mówiąc o dobudowaniu pasów na juz istniejącej trasie,
              > która w większości usytuowaniem budynków mieszkalnych na to nie pozwala. I
              > tak będą "wąskie gardła". To jest zwiekszenie przepustowości?

Poszerzenie estakady - to była aluzja do artykułu, bo skoro można "poszerzyć
              most" to dlaczego nie można poszerzyć estakady? Jedno i drugie prawie
              niewykonalne (wykonalne jak ma się za dużo pieniędzy).
              Co do trasy AK, to właśnie powyżej pisałem, że praktycznie istnieją po każdej
              stronie "pasy awaryjne" (od Powązkowskiej do mostu Grota). Pasy te można
              teoretycznie zaadaptować na potrzeby ruchu (nie trzeba przesuwać krawężników, a
              więc nie budujemy nowego, tylko adaptujemy rezerwę, która akurat jest - rzadki
              przypadek w Polsce), ale gdyby rzeczywiście była taka potrzeba. Nie będzie
              trzeba tego robić, bo gdyby istaniała estakada nad ul. Łabiszyńską, to
              samochody jadące prosto nie zatrzymywałyby się na tamtejszym rondzie na
              światłach i nie powstawałby korek, który w godzinach szczytu zaczyna się przy
              Słowackiego.

>
              > > Nieszczęście mieszkańców bloków wzdłuż trasy AK polega na tym, że trasa
              > > już jest. I wszelkie majstrowanie przy niej (modernizacja, rozbudowa, itp)
              > > jest mniej skomplikowane od budowy na nowo (Ursynów, Bemowo). Niewiele osób
              > > ma tez możliwości, na wyprowadzenie się z tamtych rejonów Warszawy (ale to
              > > tak jak wszędzie).
              >
              > Ten akapit wytłumacz proszę, bo nie pojmuję co przedmówca miał na mysli.

Po prostu protest przeciw drodze, która jeszcze nie istnieje ma większe szanse
              powodzenia, bo tak naprawdę niewiadomo do końca, jak to będzie po wybudowaniu
              drogi. Natomiast Trasa AK istnieje, więc nie można protestować przeciwko jej
              budowie. Na jej przebudowę (wymianę nawierzchni na lepszą) też potrzeba mniej
              pozwoleń, a ew. protesty będą miały marne szanse powodzenia. Bo to tak jakby
              protestowano przeciw wymianie asfaltu na Marszałkowskiej w tym roku.
              • Gość: jacek tylko ze zamiast poszerzania mozna puscic IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 16:10
                tranzyt wspolna trajektoria poza Warszawa
                • tarantula01 I tranzyt 28.09.04, 16:26

> tranzyt wspolna trajektoria poza Warszawa

Będzie pusczony tę "trajektorią" poza Warszawą (drogi nr 50 i 60)
                  • Gość: jacek najlepszy dowcip na tym forum IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 11:33
                    tranzyt na '50' i '60'
      • Gość: JASIOOO Jabcus, znowu samolocik w glowie????? IP: *.aster.pl 28.09.04, 13:15
        Nie pij tyle jaboli..
        • Gość: Dina Re: Jabcus, znowu samolocik w glowie????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:23
          Przypominam, że wedle wyliczeń ruch tranzytowy stanowi 3% całego ruchu. Z
          liczbami nie da się walczyć. Trzeba je zakceptować. I proszę demagogicznie nie
          mówić o autostradzie tranzytowej. Celem większości samochodów będzie Warszawa
          • nel11 Re: Jabcus, znowu samolocik w glowie????? 28.09.04, 13:26

> Przypominam, że wedle wyliczeń ruch tranzytowy stanowi 3% całego ruchu. Z
            > liczbami nie da się walczyć. Trzeba je zakceptować. I proszę demagogicznie
            nie
            > mówić o autostradzie tranzytowej. Celem większości samochodów będzie Warszawa

Czyich obliczeń?
            Nie powtarzaj bzdur. Unia wykłada pieniążki, żebyś ty mogła dojechać do pracy
            bez korków?
            O, Naiwności!
            o, Głupoto!
            • Gość: jacek dina - po co podajesz smieszne dane ??? IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:28
              swojej slepoty juz dowiodlas (suburbia - haaahahahahhaha)

my widzimy ile tiro rozjezdza Warszawe

po co klamiesz ????????????????????
            • Gość: Dina Re: Jabcus, znowu samolocik w glowie????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:54
              tak wszyscy spiskują:))))) to się nazywa paranoja:)))
              ale mozna to leczyć
              • Gość: jacek spiskuja przeciwko dinie ???? IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:09
                stad ta mania przesladowcza
                • Gość: jasiooooo jabcus, masz manie przesladowcza IP: *.aster.pl 28.09.04, 14:38
                  znowu samolocik w glowce.
                  • Gość: jacek to ilu was tych jabcusi ??? IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:57
                    i kixx jest jabcus i pndzel jabcus

teraz jasioo jabcus

malo oryginalni jestescie
    • Gość: Maciek Re: Potrzebne są miliardy IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 14:52
      Jaka ta Wyborcza jest rzeczowa i bezstronna. Ciekawe czy autor artykułu widział
      kiedyś przykład użycia słowa 'obwodnica' i rozumie jego znaczenie. Dla opornych,
      jak najwyraźniej dziennikarze GW, _nie_ jest to droga przebiegająca przez
      dzielnice mieszkaniowe i przecinająca w poprzek całe miasto.

Niedługo Fakt będzie gorszy chyba tylko ze względu na bardziej kiczowatą szatę
      graficzną.
      • Gość: jacek agorze otrzebne są miliardy - billboardy ams IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:58
        przyniosa je agorze

billoborady przy a2 w Warszawie
    • nel11 [...] 28.09.04, 15:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mozdzins Re: PRZECZYTAJCIE TO !!!.. 28.09.04, 16:07
        free.ngo.pl/cmok/pl/ar4.html
        • Gość: jacek cmok - to strona sponsorowana przez IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 16:08
          gddki a- daj sobie spokoj
      • tarantula01 Re: PRZECZYTAJCIE TO !!!.. 28.09.04, 16:24
        nel11 napisała:

> Skąd wezmą się pieniądze na to?
        > Koszty takiego wariantu przewyższają trzykrotnie koszty autostradowego
        obejścia
        >
        > stolicy.
        Czy w tym obejściu uwzglednione są koszty połączeń autostrada - Warszawa:
        przynajmniej 8 dróg o długości ok. 25 km każda?

> Nie mówiąc o kosztach społecznych i ekologicznych. Bo te są ukrywane.
        > Okłąmuje się nas również, że to będzie tylko droga wewnętrzna - a co
        ztranzytem
        > .
        > Prawda jest taka: wmawia na się, że tranzyt europejski planuje się
        > przeprowadzić zmodernizowaną drogą krajową E-50. Jest to śmieszne!!! Jak tam
        > pojedzie taka ilość TIR-ów? Drogą szerokości 7 m ???? Nie spełniającą
        unijnych
        > wymogów nośności 115-120kN/oś!!!Dwa pasy po szerokości: 2,75 + pobocza !!!

Właśnie dlatego droga krajowa jest poszerzana do: 2x 3,5 m + pobocza!! i
        wzmacniana, aby móc przenieść nacisk do 12t/oś (to to samo co 120kN, ale kN
        brzmi bardziej naukowo)

> A jeszcze sprawa Mazowieckiego Parku Krajobrazowego: A2 przetnie go na pół.
        > Różnica w nazewnictwie autostrady i drogi ekspresowej polega w tym wypadku na
        > tym, że inwestor zaoszczędzi na przepustach dla zwierząt. Autostrada ma
        bowiem
        > takie wymogi.

Zarówno autostrada, jak i droga ekspresowa (jak zwał tak zwał) przez MPK będzie
        wybudowana na estakadzie, więc dla zwierząt będą przepusty o szerokości ok. 25
        m każdy co 1 m.

> A co z Pałacem w Wilanowie, który osadzony jest na debowych balach z powodu
        > mokrego podłoża. Wszelkie drogi odwadniają podłoże, to wie każdy budowlaniec.
        > Kto zapłaci za ratowanie Pałacu Królewskiego? Przecież w koszty A2 tego nie
        > wrzucono!!!!

Autostrada będzie przebiegać z dala od pałacu - większe zagrożenie niesie za
        sobą budowa apartamentowców na polach wilanowskich.

> Tenże inwesor nie wykluczył w wywiadzie prasowym wprowadzenia z czasem opłat
        na
        >
        > A2. Czyli kiedys PRZEMIANUJĄ TO autostradę!!!

Na odcinku miejskim autostrada jest z definicji w Polsce bezpłatna.

> A różni dziwni nabywcy ziemi na planowanej trasie przebiegu nie zarobią na
        > spekulacjach.
        > LUDZIE POBUDKA!!!! NIE BĘDZIE INNEGO TRANZYTU DLA TIRÓW!!! NIKT NIE BĘDZIE
        > TELEPAŁ SIĘ DROGĄ E 50 PRZECINAJACE MIASTECZKA I WSIE, JEŚLI BĘDZIE MIAŁ
        > DROGĘ "MIEJSKĄ" O PARAMETRACH AUTOSTRADY!!!!!!!!!
        > Taką mamy świetną perspektywę!
        > Beata Nowak
        > Współprzewodnicząca koła warszawskiego Partii Zielonych 2004
        > i członkini Rady Krajowej.
        > Oficjalne stanowisko Zielonych 2004 na stronie:
        > www.zieloni.org.pl/articles.php?id=693
        > /

P.S. Gdyby autostrada miała przebiegać z dala od Warszawy (Góra Kalwaria), to
        przecięłaby MPK nie na odcinku ok. 4 km, ale 16.
        • Gość: jacek zapomniales ze dojazdy do A2 IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 16:29
          beda musialy powstac

niezaleznie od przebiegu

nie odetniesz Mazowsza od A2

• tarantula01 Re: zapomniales ze dojazdy do A2 28.09.04, 16:46

> beda musialy powstac
            >
            > niezaleznie od przebiegu
            >
            > nie odetniesz Mazowsza od A2
            >
            Tylko, ze dojazdy A2 - Warszawa muszą być przynajmniej 2 x 2 pasy, a dojazdy
            Mazowsze - A2 mogą być 1 x 2 pasy.
            • Gość: jacek zapomniales ze dojazdy do A2 IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 16:49
              zartujesz

ponadto dojazdy w war G-K beda jednoczesnie sluzyly do codziennych dojazdow do
              pracy

w efekcie same korzysci - zamiast samych kosztow
              • tarantula01 Re: zapomniales ze dojazdy do A2 28.09.04, 17:18

> zartujesz
                >
                > ponadto dojazdy w war G-K beda jednoczesnie sluzyly do codziennych dojazdow
                > do pracy
                >
                > w efekcie same korzysci - zamiast samych kosztow

Przy usytuowaniu autostrady (obwodnicy) w poblizu GK dojazdy trzeba wybudować.
                Razem ok. 200 km dróg, w większości przez tereny półmiejskie - o ile to się
                właściciele gruntów wzbogacą. Przy wariancie ursynowskim wystarczą te dojazdy,
                które istnieją - nie będzie nowych beneficjentów autostrady.
                • Gość: jacek zapomniales ze dojazdy do A2 IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 09:18
                  > Przy usytuowaniu autostrady (obwodnicy) w poblizu GK dojazdy trzeba
                  wybudować.
                  > Razem ok. 200 km dróg, w większości przez tereny półmiejskie - o ile to się
                  > właściciele gruntów wzbogacą. Przy wariancie ursynowskim wystarczą te
                  dojazdy,
                  > które istnieją - nie będzie nowych beneficjentów autostrady.

rozumiem, chodzi o to zeby jedynym beneficjentem byl doktor jan
        • Gość: Dina Re: PRZECZYTAJCIE TO !!!.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:30
          ale Mazowiecki Park Krajobrazowy dla ekologów jest ebz znaczenia:))))
          dla nich liczy się tylko kasa:)))
          • Gość: Dina Re: PRZECZYTAJCIE TO !!!.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:41
            Czyli Mazowiecki Park Krajobrazowy jest dla ekologów bez znaczenia
            • jaa_ga Re: PRZECZYTAJCIE TO !!!.. 28.09.04, 16:45
              Dla PSEUDOekologów, Dino...:)
              Dla prawdziwych ekologów ma to znaczenie fundamentalne!

free.ngo.pl/cmok/pl/ar4.html
              • Gość: Dina Re: PRZECZYTAJCIE TO !!!.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:49
                niestety u nas zabierają głos przede wszystkim pseudo-ekolodzy:)
                • Gość: jacek dina to pseudoekolog IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 16:50
                  martwi sie o Las - ktory i tak zaraz bedzie chciala wyciac przy jakiejs innej
                  okazji

a zapomina o 200 tysiacach mieszkancow

ma jakis uklad z onkologiem

• Gość: Dina Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 19:37
                    Lasy są bezbronne przed ludzka agresją. A trasa ekspresowa przez Ursynów nie
                    wywołuje takich poważnych strat (dzięki np. tunelowi). Ten wariant wywołuje
                    jednak mniej szkód środowisku niż wariant prze Górę Kalwaria. I nalezy dokonać
                    starań aby w realizowanym wariancie zmniejszyć niekorzystny wpływ trasy na
                    ludzi
                    Oczywiście każdy wariant przebiegu trasy ekspresowej wywołuje negatywny wpływ
                    na srodowisko. Ale wariant przez Górę Kalwaria jest najmniej korzystny dla
                    środowiska
                    • Gość: jacek mieszkancy Ursynowa sa bezbronni przez agresja IP: *.u.mcnet.pl 01.10.04, 13:48
                      diny
      • Gość: V ZAŁONSE BEATKO NOWAK, POWTARZASZ SIE... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:14
        JA WIEM ZE EKOTEREORYSCI ZAPŁACILI TYLKO ZA JEDEN TEKST WIEC TZREBA GO WRZUCAC
        WSZEDZIE TYLKO ZE JUZ WZCZESNIEJ WYKAZAŁEM W JAK SŁODKI SPODOB ZROBIŁAS Z
        SIEBIE IDIOTKE W WW TEKSCIKU...ALE ZE PEWNIE NIE WSZYSCY CZYTALI TO
        PRZYPOMNE....
        to rozczulajace jak bardzo starasz sie wygladac powaznie i jak typowow kobieco
        niekonsekwentna jestes...Dlaczego ludzie olewaja zielonych 2004?bo siemiszna
        partyjka gejow i lezbijek no i fanatycznych feministek poprostu nie jest warta
        uwagi! nie ma sensu dyskusja z kims kto zaprzecza faktom a wy tak własnie
        robicie - czytałem sobie ostatnio list pewnego pana profesora z PW w ktorym
        opisywał jak to ekolodzy z chcecia brali udział w badaniach nad odzdziaływaniem
        na srodowisko do mometu az okazało sie ze wyniki nie psauja do teorii
        ekoterorystow...wiec pozwole sobie ograniczyc sie tylko do wytkniecia
        oczywistych wewnetrznych sprzecznosci w twoim tekscie:
        1)piszesz że,pałac w wilanowie został zbudowany na palach w celu zabezpieczenia
        przed mokrym podłozem.w zdaniu nastepnym stwierdzasz ze droga napewno OSUSZY
        podłoze...logiczny wniosek jest taki ze pałac tylko skozysta...i ze jak by krol
        wpadł na ten pomysł wczesniej to by nie musiał budowac na balach;)
        2)PISZESZ "Jest to realizacja zapisów
        > Traktatu Akcesyjnego o Europejskich Korutarzach Transportowych. A2 - trasa
        > południem Warszawy jest drugą co do ważności trasą europejską" A ZARAZ
        POTEM "Nikt też nie wspomina, że ten projekt łamie zapisy Konstytucji i Traktatu
        > Akcesyjnego."ORAZ"Inwestor Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad,
        czyli nasz budżet
        > ryzykuje, że Komisja Europejskie nie zechce dopłacić do realizacji projektu,
        > który w swych założeniach łamie zapisy Traktatu Akcesyjnego"
        TO JEST CZESCIA TRAKTATU AKCESYJNEGO CZY ŁAMIE JEGO POSTANOWIENIA?ZDECYDUJ SIE
        PROSZE...A JUZ NAJBARDZIE MNIE CIESZA TE RADYKALNE STWIERDZENIA - ZE NEIZGODNE
        Z KONSTYTUCJA- A DLACZEGO?BO TY TAK TWIERDZISZ!DOPRAWDY PIEKNE!!!I TAK JEST Z
        KAZDYM ARGUMENTEM - NIE BYŁO KONSULTACJI SPOŁECZNYCH?ALEZ BYŁY NP. W CENTRUM
        ONKOLOGII...WYSTARCZYŁO SŁUCHAC CO POWIEDZIAŁ DYREKTOR GGDKIA NA POCZTAKU
        SPOTKANIA...I TAK DALEJ I TAK DALEJ...JAK ZWYKLE TE SAME OGRANE PRYTMITWNE
        OSZUSTWA TYLKO W SYMPATYCZNIEJSZEJ FORMIE PODANE...TE WEWNETRZE SPZRECZNOSCI W
        WYPOWIADANYCH SADACH BYŁY BY NAWET SŁODKIE I ZASŁUGIWAŁY BY NA BUZI W CZOŁKO
        GDYBY NIE TO ZE DOTYCZA ZBYT POWAZNYCH SPRAW DROGA PANI WSPOŁPRZEWODNICZACA...

P.S.słyszałem ze w waszej partii panuje dyskrymiancja...łysych! otoz nie maja
        oni własciwej reprezentacji w organach na własciwei kazdym szczeblu - czy to
        prawda?
    • Gość: Wojtek S. Re: Potrzebne są miliardy IP: *.crowley.pl 28.09.04, 23:33
      Jeżdże codziennie z Tarchomina do Centrum i jak stoję w korku to też zgrzytam
      zębami na samą myśl, że kilka beczek farby i kilkaset metrów gumowego
      separatora uszczęśliwiłoby 15 tys, osób jadących w autobusach codziennie tą
      trasą. Nie trzeba na to 4 mld złotych, a jedynie kilkanaście tysięcy (a może
      nawet grubo mniej) i jakoś nikt nie pali się, by pas dla autobusów na
      Modlińskiej namalować, a autostrady chcą aż za bardzo.
      Do tego tańsze o niebo jest SKM i inne rozwiązania komunikacji publicznej dla
      tych 58% ruchu lokalnego wewnątz Warszawy (które ma być na trasie ekspresowej) -
      po co więc 4 mld złotych na fanaberie, które tylko przyniosą smród, hałas i
      korki, natomiast większość mieszkańców używających komunikacji publicznej znów
      będzie w poważaniu. Żądam kolejowej obwodnicy Warszawy w mieście i porządnej
      komunikacji publicznej ot co!!!
      • Gość: jaa_ga Re: Potrzebne są miliardy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 23:35
        A właściciele aut - na motolotnie wg ciebie
    • Gość: WOjtek S. Re: Potrzebne są miliardy IP: *.crowley.pl 28.09.04, 23:36
      Jeśli myślisz, że po zbudowaniu trasy dojedziesz w 15 minut - to się grubo
      mylisz, bo istnieje dodatnie sprzeżenie zwrotne, które powoduje, że im większa
      inwestycja drogowa powstaje, tym większy ruch generuje - w efekcie zatykając
      się na amen tuz po uruchomieniu. Podejrzewam, że po wybudowaniu trasy będziesz
      jechał nie 1,5h, ale 2h panie kierowco. Polecam domagania się o transport
      publiczny na Pańskiej trasie.
      • Gość: Dina Re: Potrzebne są miliardy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:10
        brak inwestycji w drogi przy zwiększaniu się liczby samochodów na pewno korków
        nie zmniejszy:)))
    • tarantula01 Re: Potrzebne są miliardy 30.09.04, 09:48
      Gość portalu: mick napisał(a):

> Ja jeżdżę na trasie Ursynów-Ursus i codziennie modlę się budowę trasy. Jak
      > pomyślę, że zamiast 1.5 godziny jazdy dojadę w 15 minut to po prostu płakać
      > mi się chce ze szczęścia i zgrzytam zębami że są kretyni którzy protestują.

Są jednak głosy, że nie powinno się nic zmieniać w tej materii, czyli niektórzy
      nie chcą POW (autostrady).
      • nel11 Re: Potrzebne są miliardy 01.10.04, 12:20
        tarantula01 napisał:

> Gość portalu: mick napisał(a):
        >
        > > Ja jeżdżę na trasie Ursynów-Ursus i codziennie modlę się budowę trasy. Ja
        > k
        > > pomyślę, że zamiast 1.5 godziny jazdy dojadę w 15 minut to po prostu płak
        > ać
        > > mi się chce ze szczęścia i zgrzytam zębami że są kretyni którzy protestuj
        > ą.
        >
        >
        > Są jednak głosy, że nie powinno się nic zmieniać w tej materii, czyli
        niektórzy
        >
        > nie chcą POW (autostrady).

Prawa przyrody są takie, że jak są dwa wąskie strumyki, przez które przeciska
        się woda i nagle jeden z nich powiększymy płynąca woda popłynie szeroką falą
        nową trajektorią, a wy sobie wyobrażacie, że ta sama ilość wody popłynie
        szybciej nowym korytem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka