Dodaj do ulubionych

NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow

14.03.06, 19:45
wpisz sie jesli nie podoba Ci sie to,

jesli Ci sie to podoba - zaloz sobie inny watek
Obserwuj wątek
    • umfana Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 14.03.06, 19:46
      podpisuję się!
      • arahat1 zamiast gardlowac idz pod kosciol i tam badz taki 16.03.06, 23:36
        cwany......krzyczac kosciol przecz od mojej kasy!! a tu wszyscy takie
        chojraki....bo klikaja a rano w niedziel zapie... na spowiedz i krzyzem leza...
    • jan-w Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 14.03.06, 20:11
      Znam kilka pilniejszych potrzeb Warszawy i Mazowsza.
    • tarantula01 Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 14.03.06, 22:39
      Wątek poleci, czy nie poleci. Zobaczymy. Głos na nie.
    • xs550 Iranizacja Polski 14.03.06, 22:47
      Oczywiscie, ze swieckie panstwo nie powinno finansowac budowy zadnych swiatyn.
      Czy jestesmy juz Iranem?
      • Gość: młodszy brat Re:: Tak dla dotacji Swiatyni z waszych podatkow IP: *.chello.pl 15.03.06, 09:27
        xs550 napisał:

> Oczywiscie, ze swieckie panstwo nie powinno finansowac budowy zadnych swiatyn.
        > Czy jestesmy juz Iranem?

Ta świątynia jest potrzebna i dla tych którzy nie wiedza gdzie sa
        aby nie zadawali takich "trudnych" pytań :)
        ALLELUJA!
        • Gość: MM Re:: Tak dla dotacji Swiatyni z waszych podatkow IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 15:06
          NIE!!!
          Może i jest potrzebna (choć uważam, że grubą przesadą jest powtarzanie, że to
          nasz "historyczny obowiązek"), ale kościół ma wystarczająco dużo pieniędzy - a
          jak nie ma, to niech poprosi Rydzyka o radę, jak płacić pieniędzmi wiernych.
          Nie ma potrzeby, żeby łamać prawo z powodu nowego kościoła! A nasze prawo - czy
          to się "PRAWU i Sprawiedliwości" podoba, czy nie, zabrania fifnasowania budowy
          kościołów z budżetu państwa!! Zresztą dlatego oficjalnie pieniążki idą nie na
          budowę kościoła, ale na budowę muzeum (czy innej instytucji kulturalnej, która
          sie w kościele mieścić) - tylko nikt z ministerstwa, ani partii rządzących nie
          jest w stanie sprecyzować, co dokładnie fifnasujemy! Jest bliżej nie określony
          cel kulturalny. Już bardziej grubymi nićmi to byc szyte nie może!

NIE dla dotacji świątyni z moich podatków!!!!
          • 1111a16 Re:: Tak dla dotacji Swiatyni z waszych podatkow 16.03.06, 21:35
            Masz rację niech kościół sprzeda parę morgów ziemi i będzie miało pieniądze na
            świątynie.
      • buggi Re: Iranizacja Polski 15.03.06, 20:43
        xs550 napisał:

> Oczywiscie, ze swieckie panstwo nie powinno finansowac budowy zadnych swiatyn.
        > Czy jestesmy juz Iranem?

Myslisz, ze w Iranie geje paraduja po ulicy?????
        • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Iranizacja Polski 17.03.06, 20:15
          Oczywiście że tak. I na koszulkach mają karykaturę Mahometa z genitaliami a
          znana irańska krytyczka i historyczka literatury "życzliwie kpi" w
          ogólnokrajowej stacji telewizyjnej z odprawiającego modły mułły. Ale ponieważ
          Iran nie jest tak nietolerancyjnym krajem jak gnębiona pod PiS-owskim butem
          Polska, to tamtym osobom nic złego się nie dzieje i otaczani są życzliwą
          tolerancją jako przedstawiciele mniejszości, która jest tam pod szczególną ochroną.
          • buggi Re: Iranizacja Polski 17.03.06, 22:55
            dziedzicznacytadelafinansjery napisał:

> Oczywiście że tak. I na koszulkach mają karykaturę Mahometa z genitaliami a
            > znana irańska krytyczka i historyczka literatury "życzliwie kpi" w
            > ogólnokrajowej stacji telewizyjnej z odprawiającego modły mułły. Ale ponieważ
            > Iran nie jest tak nietolerancyjnym krajem jak gnębiona pod PiS-owskim butem
            > Polska, to tamtym osobom nic złego się nie dzieje i otaczani są życzliwą
            > tolerancją jako przedstawiciele mniejszości, która jest tam pod szczególną ochr
            > oną.

Chcesz, przetlumacze ci to na farsi, a ty umiescisz ten post na iranskim forum.
            Zobaczymy jaka bedzie reakcja.
    • jhbsk Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 09:12
      Też tak uważam.
    • iwonaje Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 15:08
      Ja też na nie.
    • zenek_z_puszczy Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 15:33
      moj glos masz
    • warzaw_bike_killerz i co da to "NIE"?? 15.03.06, 15:38
      Do wyborow i tak pojda tylko ci, co sa na "tak".

Z drugiej strony, moze przy tej swiatyni mozna zbudowac wielkie parkingi,
      wielkie betonowe autostrady. Wystarczy sie o nie pomodlic.
      • Gość: warszawianka 57 Re: i co da to "NIE"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:17
        Ja również mówię /// stanowcze N I E
    • hr_kajetan Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 16:22
      Nie dla świątyni kosztem wszystkich podatników
      oraz
      nie dla całego moherowego ciemnogrodu.
      :(((((
    • Gość: leszekg2003 Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: 194.25.214.* 15.03.06, 16:47
      NIE!

Czarni maja dosc kasy, nie musimy ich sponsorowac.

-----------------------------
      Mam czyste sumienie. Nieuzywane
    • jan-w Wynik I wyborów w Kaczystanie 15.03.06, 18:50
      Po prawie dobie, obecności wątku na największym forum, tylko 14 osób,
      oświadczyło że jest przeciwne łamaniu obowiązującego prawa, przez przeznaczenie
      swoich podatków na budowę szkaradnego pomnika jaki buduje sobie Glemp.
      Teraz zagadka: dlaczego w Polsce władzę zdobył Kaczuszenko i moherowi sojusznicy ?
      • tina22 Re: Wynik I wyborów w Kaczystanie 15.03.06, 18:59
        ja tez sie nie zgadzam :)))
        ale wiem ze sobie moge tylko pogadac....
        • hr_kajetan Re: Wynik I wyborów w Kaczystanie 15.03.06, 19:37
          tina22 napisała:

> ja tez sie nie zgadzam :)))
          > ale wiem ze sobie moge tylko pogadac....

Hmmm, nic w przyrodzie ponoć nie ginie.
          Jeśli wybudują tę świątynię z naszych podatków,
          to przyjdzie taki czas,
          że sami wpadną we własne sidła
          i zostana rozliczeni,
          dla uściślenia,
          jeszcze za życia. ☺
      • Gość: młodszy brat Re: Wynik I wyborów w Kaczystanie IP: *.chello.pl 15.03.06, 19:36
        jan-w napisał:

> Po prawie dobie, obecności wątku na największym forum, tylko 14 osób,
        > oświadczyło że jest przeciwne łamaniu obowiązującego prawa, przez przeznaczenie
        > swoich podatków na budowę szkaradnego pomnika jaki buduje sobie Glemp.
        > Teraz zagadka: dlaczego w Polsce władzę zdobył Kaczuszenko i moherowi sojusznic

proporcjonalnie do zgniłych buraków w zimowej przechowalni po sezonie :)

> y ?
        • hr_kajetan Szukanie czarnych dziur 15.03.06, 19:53
          Gość portalu: młodszy brat napisał(a):
          >proporcjonalnie do zgniłych buraków w zimowej przechowalni po sezonie :)
          ----------------------------------------------

Wiele osób nie chce zabierać głosu,
          ponieważ ma dosyć ciemnogrodu oraz perspektywy następnych komisji śledczych,
          szukania czarownic, demonów oraz czarnych dziur w kosmosie.
          Wiekszość, oprócz oczywiście 13% moherowego elektoratu, chce wreszcie zobaczyć
          pracę rządu oraz realizację obietnic wyborczych PiS.
          Minęło od wyborów już pół roku. I co ?
          A no populistyczne becikowe no i świątynia - oczywiście oczywiście kosztem
          wszystkich płacących podatki.
          Jeśli tak Ci się pomysł rządowego finansowania świątyni podoba,
          to na co czekasz ?
          Wpłać niezbędną kwotę,
          najlepiej na konto Rydzyka !!!
          (On pewnie dofinansuje budowę tego 'niezbędnego' obiektu.
          • Gość: młodszy brat Re: Szukanie czarnych dziur IP: *.chello.pl 15.03.06, 20:01
            hr_kajetan napisał:
            > Jeśli tak Ci się pomysł rządowego finansowania świątyni podoba,
            > to na co czekasz ?
            > Wpłać niezbędną kwotę,
            > najlepiej na konto Rydzyka !!!
            > (On pewnie dofinansuje budowę tego 'niezbędnego' obiektu.
            >
            cel uświęca środki - święta prawda !
            ALLELUJA
            • jan-w Re: Szukanie czarnych dziur 15.03.06, 20:59
              > cel uświęca środki - święta prawda !
              To już wiadomo napewno, że jesteś z Rydzykowych, a nie Katolickich.
              Spróbuj się przejść do kościoła i zapytać pierwszego napotkanego księdza co
              chrześcijanie uważają na temat tej zasady.
              • Gość: mlodszy brat Re: Szukanie czarnych dziur IP: *.chello.pl 15.03.06, 21:38
                jan-w napisał:

> > cel uświęca środki - święta prawda !
                > To już wiadomo napewno, że jesteś z Rydzykowych, a nie Katolickich.
                > Spróbuj się przejść do kościoła i zapytać pierwszego napotkanego księdza co
                > chrześcijanie uważają na temat tej zasady.

to jest i dla Ciebie egzamin bo
                prawdziwy katolik jest hojny
                • jan-w Re: Szukanie czarnych dziur 15.03.06, 21:46
                  Nie chodzi o hojność, a wiarę w to że cel uświęca środki.
      • jotkajot49 Re: Wynik I wyborów w Kaczystanie 16.03.06, 23:15
        " Nie" dla wykorzystywania państwowych pieniędzy dla budowy pomnika bezguścia,
        egoimu i naginania prawa ( niby muzeum - placówka kultury, niby instytut )

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=752&w=38441310&a=38441310
        wg moich wyliczen 78 procent na "nie"
    • nefil Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 19:42
      Pan Adam Struzik znany jest z szastania publicznym groszem. Ciekawe ile własnych
      pieniędzy przeznaczył na budowę Świątyni.
      Czy w Polsce istnieje coś takiego jak rozdział Kościoła od państwa?
      • hr_kajetan Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 19:56
        Proponuje zapytać Rydzyka ile już wpłacił i ile jeszcze wpłaci na budowę tego
        obiektu.
        • Gość: MM Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.crowley.pl 21.03.06, 11:50
          Ależ Rydzyk nic nie wpłacił i na pewno nie zamierza! On ma ważniejsze wydatki
          (dodam: własne). Na świątynię nich płacą naiwni wierni!
    • adam81w tez jestem przeciw finansowaniu swiatyni z budzetu 15.03.06, 20:17
      ostatnio sie okazalo dodatkowo z e sejmik woj mazowieckiego tez da 20 mln na
      swiatynie . czyli glemp ma juz 40 mln .
    • ik40 Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 20:25
      NIE !!! NIE !!! NIE !!! NIE !!! NIE !!! NIE !!! NIE !!! NIE !!! NIE !!! NIE !!!
      dla dotacji - ja sie tez NIE ZGADZAM !!!!!!!!!
    • miaukocisko Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 15.03.06, 20:38
      Zdecydowane NIE. Oburzająco bezczelna decyzja.
      miau
    • Gość: wigr Re: Tak dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 21:30
      Jeśli chodzi o maje podatki to spokojnie mogą być przeznaczone na ten kosciół.
      Może moje grzechy zostaną mi odpuszczone... A tak moje podatki i tak zostaną
      przejedzone przez jakis pasożytów.
      • Gość: Nono Re: Nie dla dotacji !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:46
        A ja wolę aby moje podatki były przeznaczane na szkoły,
        przedszkole,
        służbę zdrowia,
        bezpieczeństwo
        itd,
        ale w żadnym razie na piramidy ciemngrodu.

Co do grzechów,
        to kościół nie miał,
        nie ma i nie będzie miał żadnego wpływu na odpuszczanie win w zaświatach,
        bez względu na to,
        czy się dołożysz do tego wątpliwego pomysłu,
        czy też nie.

-------------------------
        PS.
        Lepiej, prościej i uczciwiej nie grzszyć i nie oczekiwać odpuszczenia win za
        kasę podatników.
        Ciekawe, czy któryś z dostojników kościelnych tak naprawdę wierzy życie po
        życiu i jest tej wiary pewien.
        Po ich zachowaniu się na Ziemi mam duże i uzasadnione wątpliwości.
        -------------------------------
        • Gość: kixx Re: Nie dla dotacji !!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 21:55
          pomijajac slusznosc przyznawania dotacji na kosciol pragne nadmienic ze z kolei
          jest sporo osob ktore pragna zeby ich podatki nie szly na :
          przedszkole,sluzbe zdrowia ,bezpieczenstwo itd
          a wlasnie na budowe piramidy ciemnogrodu
          generalnie argumentacja twoja nie przekonuje
          • Gość: Nono Re: Nie dla dotacji !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:23
            Jeśli chcesz,
            aby Twoje podatki były przeznaczane własnie na ten cel,
            to jest Twoja sprawa i mnie nic do tego - zaznacz w PIT darowiznę i przeznaczaj.
            Możesz jeszcze dać dodatkowo na tacę z adnotacją na jaki dajesz cel.
            Ja swoich podatków na ową świątynię przeznaczać nie chce i tyle. Mam do tego
            prawo. Argumentacja więc tutaj nie ma nic do rzeczy. Władza nie ma prawa
            marnotrawić kasy podatników na taki pomysł. Może jeszcze przy okazji PiS
            wybuduje 20 meczetów z 10 synagog, 5 cerkiew, ze 3 posągi Buddy, światło
            Allaha, arkę Noego i z pięćdziesiąt pomników Rydzyka oczywiście za pieniądze
            podatników. Tak naprawdę autostrady czy nawet zwykłe asfaltowe drogi, też
            pewnie są niepotrzebne, bo przecież do pielgrzymowania wystarczą uklepane
            kolanami ścieżki.
            • Gość: kixx Re: Nie dla dotacji !!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 22:32
              nie rozumiesz o czym pisze
              podobno ponad siedemdziesiat pare procent Polakow ma klopoty ze zrozumieniem
              tekstu
              nalezysz do wiekszosci -wiec chyba masz powod do zadowolenia

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
              to co napisalem w poscie powyzej wcale nie oznacza,ze jestem za lub przeciw
              wydatkom na koscioly,drogi do Torunia,czy ksztalcenie obcych mi dzieci
              to tylko oznacza,ze twoja argumentacja nie przekonuje
              • hr_kajetan Bełkotem nic się nie zyska 16.03.06, 00:19
                Kixx,
                podstawą do dyskusji w tej materii może być gruntowna znajomość wszystkich
                aktualnie obowiązujących aktów normatywnych traktujących o zagadnieniach
                związanych całokształtem problematyki podatkowej ( pozyskiwanie dochodów
                państwa i ich wydatkowaniem). Nie ma więc nic do rzeczy, czy chcesz aby państwo
                przeznaczało podatki obywateli na świątynię, czy też nie. Jeśli prawnie takiej
                możliwości obecnie nie ma, a nie ma , to rząd Prawa i Sprawiedliwość powinien w
                sposób uczciwy ustosunkować się do tej zachcianki już w przedbiegach i nie
                obiecywać 'gruszek na wierzbie', których wykonanie pewnie będzie skutkować w
                przyszłości następną komisją śledczą. Jeśli rząd PiS zrobił komuś taką
                obiecankę, to jej realizacja wymaga nowelizacji właściwych aktów prawnych.
                Uruchomienie sejmowych procedur nowelizacyjnych podporządkowane jednemu celowi,
                w tym przypadku sfinansowania świątyni, do złudzenia będzie przypominać
                sprawę 'medialną' tj.: ' ...i czasopisma'.
                I o to tylko i aż o to chodzi.
                W żaden więc sposób kwestia ta nie dotyczy rozumienia Twoich forumowych
                tekstów.
                --------------------------
                PS.
                Nie należy oceniać dyskutantów,
                a raczej ich wypowiedzi.
                I to by było na tyle.
                ------------------------
                • Gość: kixx Re: Bełkotem nic się nie zyska IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 08:22
                  ta argumentacja mnie przekonuje
                  nie bede pisal dlaczego -wystarczy porownac
                  mam tylko klopoty ze zrozumieniem sensu tego zdania,bo ma sie nijak do
                  zagadnienia i wczesniejszych moich wypowiedzi"W żaden więc sposób kwestia ta
                  nie dotyczy rozumienia Twoich forumowych
                  > tekstów. "
                  ale skladam to na karb hrabiowskich fanaberii dyskutanta piszacego niegdys pod
                  wcale niehrabiowskich nickiem
                  ps.gdzie sie kupuje taki tytul?
                  • hr_kajetan Szanowny Panie kixx, ... 16.03.06, 09:04
                    ...nie mam przyjemności znać Pana,
                    więc pozwolę sobie pańskie docinki pozostawić bez komentarza. ☺☺☺ :)))
            • wigr Re: Nie dla dotacji !!!!!!!!! 16.03.06, 00:06
              Władza zawsze marnotrawiła pieniądze podatników, taki jej przywilej.
              Pomnik ciemnogrodu za 20 mln postoi kilkaset lat i będą go podziwiały pokolenia.
              Jeśli podziwiasz jakieś budowle z przeszłości to mechanizm ich tworzenia zawsze
              był podobny. Co do budowy innych wymienionych budowli, to wiekszość jeszcze do
              tego nie dojrzała.
    • Gość: Włochowianka Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:56
      Podpisuję się!
    • Gość: q Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.netia.pl 16.03.06, 07:39
      nie tylko mi się to niepodoba - uważam to za hańbę i dowód na istnienie państwa
      wyznaniowego
      • Gość: hrh Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.03.06, 08:13
        czy wszyscy Polacy, to katolicy? W/g PIS i satelitow, zapewne tak, ale tak NIE
        JEST, dlatego i ja nie zycze sobie dotacji dla Swiatyni z moich podatkow. Tak
        jak ograniczania wolnosci w postaci zakazu handlu w niedziele!
        • Gość: kaka Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.06, 23:58
          A tobie tak bardzo chce się pracować w niedzielę?- A co do świątyni -TO
          ZDECYDOWANE TAK.Trzeba znać historię tego narodu .
    • Gość: j. NIE dla wielu dotacji z moich podatkow IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 08:21
      a ja nie chcę dotowac:
      - Magdaleny Środy
      - górników
      - dziesiatek nietrafionych inwestycji (np nowy 'fantastyczny' system biletowy w warszawie ktory kosztowal tyle co most przez wisle a nie zmienił nic)
      i tak dalej i tak dalej.
      i co z tego?
      • Gość: Ando Re: NIE dla wielu dotacji z moich podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:59
        Gość napisał:
        >a ja nie chcę dotowac:
        >- Magdaleny Środy
        >- górników
        >- dziesiatek nietrafionych inwestycji (np nowy 'fantastyczny' system biletowy
        >w warszawie ktory kosztowal tyle co most przez wisle
        >a nie zmienił nic)
        >i tak dalej i tak dalej.
        >i co z tego?
        -----------------------------------------------------------
        dodam do tego że nie chcę finansować jeszcze :
        tej świątyni,
        również innych domów bożych,
        kleru a w tym i Rydzyka,
        PiSowskich, LPRowskich i Lepperowskich posłów,
        i sterty innych darmozjadów oraz
        bezsensownych pomysłów.
      • jhbsk Re: NIE dla wielu dotacji z moich podatkow 16.03.06, 09:12
        Gość portalu: j. napisał(a):

> a ja nie chcę dotowac:
        > - Magdaleny Środy
        > - górników

Jedno nie wyklucza drugiego. Świątynia to tylko jeden z przykładów
        marnotrawienia publicznych pieniędzy.
    • Gość: NIE Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.aster.pl 16.03.06, 09:14
      Nie !
      Nie !
      Nie !
      Po stokroć : NIE !!!!
      • bullowy Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 16.03.06, 10:23
        zdecydowanie nie!
        a struzika podliczymy potem!
    • kazuyoshi78 Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 16.03.06, 10:30
      NIE i jeszcze raz NIE.
    • Gość: paweł Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:31
      NIE!
    • qusz Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 16.03.06, 11:21
      Masz mój głos - Nie dla dotacji!!!
    • zoskaanka Re: NIE dla dotacji Swiatyni z moich podatkow 16.03.06, 11:35
      mój głos na NIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka