Gość: ewa IP: 212.180.158.* 09.03.09, 16:31 Brak słów... Rozpirzyć tę państwową służbę zdrowia, sprywatyzować, niech im wreszcie zacznie się chcieć! A tych z MSWiA do sądu za fuszerkę i późniejsze żałosne wykręcanie się. Olga, obyś wyzdrowiała... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
one2be Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 09.03.09, 16:38 na miejscu pana doktora od kleju modliłbym się, żeby mnie nie odwiedzili krewni dziewczyny z Ukrainy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 217.153.171.* 09.03.09, 16:49 nie chrzańcie tu o "fuszerkach" i "ruskich krewnych" ! Chyba, że macie doświadczenie w operacjach neurologicznych i zdarzyło wam się podejmować decyzje "życie/śmierć" w ciągu kilku minut. Jeżeli znacie te problemy wyłącznie z Dr House'a, lepiej zajmijcie się odrabianiem lekcji. PS. nie jestem lekarzem, ani nikt z moich krewnych nie pracuje w szpitalu MSWiA. Wkurzają mnie tylko takie bezmyślne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 212.180.158.* 09.03.09, 17:23 No dobra, nawet jeśli wszelkie zasady zostały zachowany i był to po prostu pech, to dlaczego lekarze ze szpitala chowają głowę w piasek, utrudniają dostęp do historii choroby, zrzucają z siebie odpowiedzialność zamiast się przyznać do błędu i maksymalnie pomóc matce i przyjaciołom tej dziewczyny??? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 09.03.09, 18:07 bo nikt ich nigdy tego nie nauczył. lekarz to też człowiek. spytałem kiedyś znajomego studenta medycyny, czy młodzi lekarze mogą liczyć na jakieś wsparcie psychiczne, gdy im pacjent umiera. powiedział ze zdziwieniem w oczach: "chyba żartujesz? młodzi lekarze to mogą liczyć co najwyżej na ścieżkę zdrowia..." Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 07.06.09, 16:28 j. napisał(a): > nie jestem lekarzem, ani nikt z moich krewnych nie pracuje w szpitalu > MSWiA Myślę że jesteś i boisz się krewnych tej kobiety z Ukrainy <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Na Twoim miejscu to radził bym Ci IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.09, 23:37 ważyć słowa, bo żeby Ciebie nie odwiedziła prokuratura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 217.153.207.* 09.03.09, 16:41 straszna historia. mam nadzieję, że olga wyzdrowieje. i jak zwykle zjodziejski unezpieczyciel wymiguje się od płacenia. żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 09.03.09, 18:09 włacha, proszę podać nazwę ubezpieczyciela. w zasadzie warto rozpatrzyć, czy nie należy zaprzestać honorowania ubezpieczeń z tego zakładu przy wizach wjazdowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 09.03.09, 16:55 cholerny szpital na Wołoskiej... powinni ich zlikwidować... 21.08.08 - 24.01.09 - tyle im czasu zajęło uśmiercenie mojej mamy też nie można było się niczego konkretnego dowiedzieć, trzeba było walczyć o wypisy i dokumentacje, chorej na nerki nie chcieli dać żadnych konkretnych porad żywieniowych, zarazili ją kilka razy jakimiś szpitalnymi bakteriami - a jak wreszcie postanowili zrobić badania na posiew po 2 tygodniach biegunki, to dobrany antybiotyk okazał sie nefrotoksyczny i nerki stanęły - 3,5 miesiąca dializ 3x w tygodniu:( kiedy odwodniła się w czasie biegunki "artyści" z Wołoskiej przewodnili mamę i doszło do niewydolności krążenia, do tego doszło migotanie przedsionków, skoki ciśnienia, dwa epizody zatrzymania krążenia - w superszpitalu podłączyli mamę pod monitor - i cóż z tego - wyjący prawie non-stop alarm przeszkadzał pielęgniarkom - więc go wyciszały... długo by pisać o wyczynach szpitala na Wołoskiej... mama zmarła na sepsę - na OIOMie i potwierdzam, to co napisali w artykule - lekarze w większości są tak chamscy i opryskliwi, niczego nie można się tam dowiedzieć, godzinami paplają przez komórki, a petent ma stać pod drzwiami gabinetu (z jednym wyjątkiem - tak, trafiłam tam raz na miłego, taktownego lekarza) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 09.03.09, 17:22 oo to pewnie wiesz jakie chamy na nefrologii pracuja! DOKTORZY! Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 09.03.09, 17:40 Wiem, aż za dobrze. A "pielęgniarwy" z nefrologii to już osobna historia. (żeby nie było, że jestem niesprawiedliwa w osądach - uważam, że ok. 15-20% obsady oddziału jest w porządku, ale szefostwo, czyli ordynator i oddziałowe, absolutnie nie kontrolują działań personelu) Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 09.03.09, 18:11 Jeden taki kiedyś kontrolował, podwładni mówili że "faszysta". Bo m.in. kazał im zmieniać skarpetki na czyste, gdy sami sobie z tym wyrafinowanym pomysłem nie radzili. Niestety, był potrzebny do spektaklu medialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.skynet.net.pl 07.06.09, 16:39 $#Y%*^*& tam pracują :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yc Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 17:46 smutne..:( mam nadzieję, że wyjdzie z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 00:09 Dobrze wiemy, że nie wyjdzie. Żal dziewczyny strasznie. A o tym ubezpieczycielu dlaczego tak anonimowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolkka Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 62.29.251.* 10.03.09, 10:09 mają tylko ustną zgodę 21-letniej dziewczyny, którą ona wyraziła w obecności 4 lekarzy i 3 pielęgniarek... na dodatek w obcym kraju, nie słynącym z uprzejmości wobec Ukrainców. Zaiste,była to z pewnością decyzja jej własna, wyrażona BEZ nacisków Przecież oni mogli ją tam zmusić do wyrażenia takiej zgody, mogła odmówić podpisania... coś w tym wszystkim śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maladam Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 10.03.09, 12:09 Kilka dni bylam pacjentka tego szpitala,ale nie tylko, bylam tez pielegniarka i salowa bo zal mi bylo osob, ktore nie mogly wstac, wiec karmilam je podawalam i usuwalam basen bo pielegniarki nie reagowaly na dzwonek przy lozku, a jak juz jakas sie pojawila to powiedziala, ze nie ma czasu zajmowac sie basenem. Widzialam tez, ze pielegniarka nie zmieniala rekawiczek przy pobieraniu krwi u nastepnego pacjenta i byly klotnie glosno i bez zenady, ktora zmiana czego nie zrobila. Pani salowa natomiast decydowala o tym komu podac posilek, komu nie,a kiedy zapytalam o diete to uslyszalam "ma pani zeby to moze jesc wszystko". Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 07.06.09, 16:33 straszne :( i te sqrviele utrzymują się z naszych podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
ewik.4 Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 10.03.09, 16:21 Wiadomo,że Olga nie wyjdzie z tego.Córka mojej koleżanki miała też embolizację naczyniaka. Miało być dobrze,bo młoda,zdrowa.Naczyniak nie pękł,tylko tak na przyszłość warto było to zrobić. Dziewczyna w tym samym wieku co Olga,zabieg zrobiony na początku lutego,w innym szpitalu w Warszawie. Nie wybudziła się.Mózg zalany klejem.Lekarze unikali rozmów,kręcili. Zmarła 10 dni po embolizacji.Jej mama prawie do końca wierzyła,że będzie dobrze. Wiadomo już,że lekarze od początku wiedzieli,że nie wyjdzie z tego. Zmiany w mózgu były nieodwracalne,niewiem dlaczego ukrywali to przed koleżanką. Myślę,że wtedy miałaby czas pożegnać się ze swoim jedynym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyśka Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 82.177.199.* 26.03.09, 12:22 jestem przerażona! mam skierowanie do szpitala na angiografie- powód częste bóle głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigez Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 212.160.130.* 11.03.09, 11:11 przeciez wołoska to centrum transplantologii, widac jak na dłoni od że od poczatku mieli chrapkę na organy tej młodej dziewczyny, najpierw zamacili przy zabiegu i zrobili go bez zgody pacjentki , apotem jeszcze to stwierdzenie ze zrobią badanie niezbędne przed pobraniem organów....tylko że dzieki przytomnosci strony ukrainskiej "częsci zamienne" im uciekły na ukraine......zaczynam czasami mysleć że nie bez powodu PISUary tak trzepały ten szpital......obysmy sie kiedys nie dowiedzieli gorszych rzeczy które mogą nam juz całkiem zburzyc wiare w polska słuzbe zdrowia......i afera łowców skór z Łodzi to bedzie mały pikuś....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.skynet.net.pl 07.06.09, 16:38 Masz racje :( MORDERCY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 213.108.152.* 04.11.09, 23:14 przepraszam mój mąż miał 9 lat temu przeszczep i niczego lekarze nie chcieli nic mnie to nie kosztowało izajmowali się nim jak trzeba idlaczego takie głupoty piszecie nie mając pojęcia o niczym po prostu dostaliśmy telefon że jest nerka odpowiednia nigdy wcześniej szpitala ani lekarzy nie widzieliśmy a z izby przyjęć to doktórka latała za nim iw windzie ina korytarzu wpychała mu tabletki w usta tak mu się ręce trzęsły a przeszczep czym szybciej to lepiej po jego(bliżniaka)był zdaleka naokrągło wydzwaniali gdzie są za ile będą i od tej pory po kilka razy w roku tam jest i z pacjętami o rożnych głupotach się mówi i czegoś takiego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ['] Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 12:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.aster.pl 18.03.09, 08:39 A co na to Prokuratura na Wiktorskiej - na przeciwko Szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
ewik.4 Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 22.03.09, 01:59 Moja koleżanka zgłosiła sprawę do prokuratury.Narazie cisza. Chyba coś nie tak,jak klej był tam gdzie nie powinien się dostać. Nie ma następnej młodej osoby. Jestem pewna,niestety ofiar przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.subscribers.sferia.net 23.03.09, 09:23 Niech przy okazji (ale co to za okazja) prześledzą wszystkie zgony z ostatnich miesięcy - ma racje jeden z kolegów zawsze cos z czegos wynika. Na prokuraturę trzeba naciska co 7 ustawowych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik4 Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 13:08 Koleżance dałam artykuł o Oli. Z prokuratury odesłali Ją na policję,gdzie jeszcze raz opisała pobyt córki w szpitalu. Pokazała ten artykuł,policjant zainteresował się tym,zrobił ksero i...cisza. Nadal czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik.4 Jeśli pani wierzy, proszę się modlić 25.03.09, 13:24 Koleżance dałam artykuł o Oli. Z prokuratury odesłali Ją na policję,gdzie jeszcze raz opisała pobyt córki w szpitalu. Pokazała ten artykuł,policjant zainteresował się tym,zrobił ksero i...cisza. Nadal czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Jeśli pani wierzy, proszę się modlić IP: 81.210.35.* 07.06.09, 13:20 ale czy to stało się w tym jednym,konkretnym szpitalu? Pszecież takie urządzenia do podawania kleju są w całej Polsce... Przeraża mnie to,bo moja 18-to letnia córka ma naczyniaka i prawdopodobnie czeka ją zabieg klejenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad To może też napiszą że będą mieli proces wytoczony IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.09, 23:33 To nie dr. Krzymiński operował tą pacjentkę, ale co to kogo obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: To może też napiszą że będą mieli proces wyto IP: 188.33.108.* 03.07.09, 00:56 Cisną się na usta słowa pieśni mojego imiennika: Coście, Sqrwysyny, Uczynili z tą krainą?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: To może też napiszą że będą mieli proces wyto IP: *.chello.pl 03.07.09, 18:35 dr krzyminskiemu trzesa sie rece i jezeli to tylko mozliwe kostkiewicz nie dopuszcza go do operacji.kostkiewicz to wybitny operator ale pozbawiony moralnosci czlowiek,dla niego pacjent to przypadek medyczny a nie czlowiek. im trudniejszy przypadek tym lepiej bo po udanej operacji przynosi mu slawe.to dla niego najwazniejsze.kostkiewicz jest bieglym sadowym dlatego w sadzie nic nie wskuracie.bedzie bronil swoich podwladnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: To może też napiszą że będą mieli proces wyto IP: *.aster.pl 14.07.09, 22:24 Po pierwsze to w takich przypadkach osoba upoważniona składa stosowne doniesienie do prokuratury na pismie i na dziennik, nie daje się spławić do posterunku policji jak ktoś wyżej napisał. Z opisu sprawy to od razu widzę że kwalifikuje się do Prokuratury Okręgowejw Warszawie, ul. Chocimska,IVp. dr Kostkiewicz nie jest na liście biegłych w obszarze działania Sądu Okręgowego w Warszawie, ale i tak biegli w takich konfiguracjach zależności powoływani są z innych ośrodków. W tym konkretnym przypadku z ośrodka neuroradiologii interwencyjnej np w IPiN lub nawet spoza Warszawy. Po drugie - należy się dowiedzieć czy poszkodowna żyje - jeżeli nie daj Boże nie, to Prokuratura ma obowiązek wszcząć postępowanie z urzędu (art 160 par 2 i/lub 3 KK)ale też to trzeba zgłosić na pismie. To tyle, proponuję działać szczególnie że ktoś w/w też czeka na taka operacje i trzeba ustalic co tak na prawdę się stało a dopiero później ew stawiać konkretne zarzuty. Z artykułu wynika że nie uzyskano świafdomej zgody na piśmie z udziałem tłumacza co jest ewidentnym naruszeniem prawa i KK. Z planu przygotowawczego SR w Wwie XIV Wydz. Karny wynika że przeciwko Kl. Neurochirurgii CSK MSWiA prowadzonych jest kilkanaście postępowań z art 160 KK, tak więc jedna więcej jewzcze sie zmieści. Swoją drogą gdzie jest Wydz. Kontr Wewn. MSWiA i Specjalista Wojewówdzki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: To może też napiszą że będą mieli proces wyto IP: *.chello.pl 16.07.09, 14:52 w rankingu lekarzy na stronie dr kostkiewicza 27 maja pojawil sie wpis mowiacy o molestowaniu i zaciaganiu do lozka studentek i pacjentek przez dr. na poczatku lipca pojawily sie nastepne wpisy mowiace o plugawej moralnosci dr kostkiewicza.przerazalaca lektura.pyta pan gdzie jest wew. wydzial kontroli MSWiA? ja tez sie pytam ?i jak to sie stalo ze wszystkie negatywne wpisy 6 lipca zostaly usuniete a zostawiono same pozytywne?pewnie dlatego bo temat" nabieral predkosci" ipojawialo sie coraz wiecej negatywnych wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: To może też napiszą że będą mieli proces wyto IP: *.aster.pl 27.07.09, 16:48 Co do informacji i opinii portali typu "dobry lekarz' czy "Ranking lekarzy" to należy do tego podchodzić bardzo ostrożnie. Po pewnej analizie wpisów tu i ówdzie to jasno widać że te pozytywne są jakby na zamówienie, no ale trudno to udowodnić. Natomiast te negatywne są bardzo niebezpieczne - zapewne nikt świadomie nie narusza prawa pisząc wówczas nieprawdę, a więc są one bardziej prawdopodobne niż te "lukrowane". Takie obiegowe opinie są w wielu grupach zawodowych i wśród prawników też. Co do sprawy tej młodej Ukrainki to mało prawdopodobne, aby ktoś nagle zaczął prowadzić postępowanie bez szczególnego powodu np wniosku Ambasady Ukrainy.W ostatniej ANGORZE można się zapoznać jak prowadzone są śledztwa w dużo poważniejszych sprawach. Co do Szpitala MSWiA jako jednostka wydzielona i samodzielna reprezentowana jest przez Dyrekcje a organem nadzorującym jest Dep. Zdrowia MSWiA. To tyle, zobaczymy jaki będzie dalszy rozwój wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
bulwindrynek Re: To może też napiszą że będą mieli proces wyto 21.03.16, 16:30 Ciekawe, bo na ostatniej wizycie nie zauważyłam, a wypisywał mi recepty, skoro takie rewelacje się wypisuje to należy się przedstawić imieniem i nazwiskiem, żeby można było to skonfrontować z prawdą, a wypisywanie takich rewelacji wskazuje tylko na jedno : GOŚĆ to pewnie zakompleksiony koleś współpracownik lekarz w szpitalu . Odpowiedz Link Zgłoś
bulwindrynek Re: To może też napiszą że będą mieli proces wyto 21.03.16, 16:34 Ciekawe, bo na ostatniej wizycie nie zauważyłam, a wypisywał mi recepty, skoro takie rewelacje się wypisuje to należy się przedstawić imieniem i nazwiskiem, żeby można było to skonfrontować z prawdą, a wypisywanie takich rewelacji wskazuje tylko na jedno : GOŚĆ to pewnie zakompleksiony koleś współpracownik lekarz w szpitalu . Odpowiedz Link Zgłoś