Dodaj do ulubionych

Vectra Warszawa.

06.08.09, 17:24
Hej,

nie wiem czy w dobrym podforum pisze, jesli w złym prosze moda o przeniesnie.
Chodzi o Vectre która dopiero od niedawna jest w Wawie.

a więc moje pytanie jest takie jak z usługą czy są juz jacyś w wawie
użytkownicy którzy mogą coś skrobnąć tutaj o tej firmie, interesuje mnie
głównie Telefon i Internet, a to oprócz TP jedyna inna firma.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Vectra Warszawa. 06.08.09, 19:19
      Moim zdaniem silnik Opla wydaje taki dźwięk jakby zaraz miał skonać. Odradzam ci
      zarówno Vectrę, jak też inne modele.
      • Gość: kaczucha Re: Vectra Warszawa. IP: 212.122.223.* 06.08.09, 21:37
        Jakaś dziwna wymiana zdań tutaj nastąpiła...
        Jak sądzę nie chodziło o samochód opla vectrę, tylko o operatora dostarczającego tv/net/tel.
        Nie wiem, czy w ogóle vectra jest w Wawie... Jeśli tak, to dobrze by było, bo mają ofertę, która mnie interesuje. Mianowicie sporo kanałów sportowych w HD, ale nic nie słyszałam, żeby działali już w Wawie, chociaż podobno mieli przejąć jakąś inna firmę ze stolicy. Trzeba by to sprawdzić, gdzieś na stronie www.
        • hasch1 Re: Vectra Warszawa. 06.08.09, 22:08
          O tej firmie nie słyszałem, na terenie wa-wy.
          Osobiście jestem zadowolony z UPC, a już wielu smakowałem.
          Co zaś samochodu, to opińję kolegi podzielam w pełni.
          • gotreczek Re: Vectra Warszawa. 06.08.09, 22:53
            Chodzilo oczywiscie o Internet/Telefon. O ile mi wiadomo ale nie jestem tego na
            100% pewny Vectra już jest w warszawie dostępny i ciekawią mnie opinie o tym
            operatorze.
            • jan-w Re: Vectra Warszawa. 06.08.09, 23:30
              Wiem. Ale nie lubię nadużywać emotikonów. Sam tekst nie wystarczył do
              zorientowania się że to żart?
              A w temacie:
              www.wirtualnemedia.pl/article/2612261_Vectra_weszla_do_Warszawy_-_przejecie_sieci_Spray.htm
              A opinie użytkowników z innych miast:
              forum.pclab.pl/index.php?showtopic=415548
    • Gość: keimak Re: Vectra Warszawa. IP: *.bonair.com.pl 07.08.09, 13:58
      Ja mam spraya (Vectra ich przejęła), i jestem zadowolony. Internet działa szybko
      i stabilnie. Z kablówką tez nie ma problemów. No i cena jest atrakcyjna w
      porównaniu do UPC lub Aster.
      • jan-w Re: Vectra Warszawa. 07.08.09, 15:14
        W porównaniu do Aster? TV rzeczywiście jest droga. Ale Internet przez 12 godzin
        na dobę 4MB, przez drugie 12 - 8MB (dzisiaj mierzyłem) za 84 zł/mies w Aster, to
        chyba dobra cena?
      • Gość: bono Re: Vectra Warszawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:11
        a jak tam jest z telefonem ? internet i tv wiem, że mają niezłą ofertę
        • Gość: tatami Re: Vectra Warszawa. IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 21:33
          Witam. Mnie najbardziej w ofercie vectry interesuje telewizja cyfrowa. Niedawno
          kupilismy z zona bardzo dobry telewizor i przydalby sie duzy wybor kanalow.
          Vectra w swojej ofercie telewizji cyfrowej oferuje 134 kanaly wiec jest w czym
          wybierac. A co najwazniejsze programy sportowe sa w hd!! Wiec ja chyba nie bede
          sie dluzej zastanawial.
          • jan-w Re: Vectra Warszawa. 09.08.09, 22:31
            > Vectra w swojej ofercie telewizji cyfrowej oferuje 134 kanaly
            Kup sobie za sto kilkadziesiąt złotych antenę satelitarną to będziesz miał
            prawie tysiąc kanałów. Wyłącznie cyfrowych. Naprawdę nie liczy się ilość kanałów
            ogólnie, tylko ilość kanałów atrakcyjnych dla ciebie. Większość i tak nie nadaje
            się do oglądania.
            BTW: Co ma jakość telewizora do ilości kanałów?
      • Gość: pawel Re: Vectra Warszawa. IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 01:27
        A masz pakiet 3 w 1 czy jakąś inną opcję? Bo ja póki co mam neta gdzie indziej,
        telefon gdzie indziej, a antenę od tv do dupy i zastanawiam się nad połączeniem
        tego w sprawną całość.
      • marchelio Re: Vectra Warszawa. 15.09.14, 10:22
        zawsze warto przejrzeć nowe oferty jak kończy ci się umowa. Ja w ten sposób odnalazłem neta i tv za 40zł w gigakablówce netii.
    • Gość: zuzka Re: Vectra Warszawa. IP: *.acn.waw.pl 11.08.09, 12:52
      Zakladam w warszawie gabinet dentystyczny w ktorym musze zalozyc telefon. W
      ofercie vectry interesuje mnie wiec telefon a dokladaniej plan intensywny. Czy
      uwazacie ze jest to oplacalna cana za taka usluge?
      • Gość: Johnny Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 11.08.09, 20:07
        Hej,

jestem użytkownikiem Vectry w warszawie od jakiegoś czasu korzystam u nich tylko
        z netu i telefonu, na jakość netu nie narzekam stabilny nie sypie, w końcu to
        nie neozdrada, a telefon u mnie służy tylko do odbierania prawie, i korzystam z
        ich podstawowej oferty.

Pozdrawiam,
        Johnny
      • Gość: milsz Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 13.08.09, 13:39
        Mam w Vectrze pakiet intensywny na telefon, bo żona lubi pogadać z
        przyjaciółkami, w tym z jedną w Niemczech...Dla mnie jest to najbardziej
        atrakcyjna oferta, bo wychodzi ponad godzina rozmowy dziennie wliczona w
        abonament. Dobrze, że wreszcie rozmowy za granicę są w cenach krajowych. Dawniej
        tepsa tak zdzierała, że nie raz miałem rachunek kilkaset zł :/
        • Gość: kaczucha Re: Vectra Warszawa. IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 14.08.09, 10:40
          Ja sobie sprawdzałam telewizję pod znakiem sportu, którego w porównaniu do mojego męża, o dziwo!, jestem fanką. Mążowi zależy na jakiś durnych amerykańskich filmach, ale z tym to nie ma problemu, bo zalewają wszystkie programy z każdej strony. Tyle, że dzieciak mnie męczy o jakieś programy typu zigzapy, cartoony i inne takie. Jak już tak się rozpisaliście na temat tej vectry, to napiszcie mi jeszcze jak tam wygląda z tymi programami dla dzieciaków. Ja tam nie wiem, które są fajne i odpowiednie dla 6latka.
          • Gość: malaa Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 14.08.09, 11:50
            Rzadko zdarza sie ze kobieta bardziej woli sport od faceta :P Jesli chodzi o
            kanaly dla dzieci to badz spokojna. Sama tez mialem ten problem, tylko miedzy
            moim dzieciakami jest 4 lata roznicy wiec musialam znalezc oferte i dla
            osmiolatka i dwunastolatki:) mam zigzapa i boomerang- sa tam hanna barbera
            fajne produkcje, jetsonowie, scooby wiec mysle ze bedziesz zadowolona.
            • Gość: Olza Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 14.08.09, 21:33
              Ja zdecydowałam się na Vectrę i spray'a właśnie ze względu na ich bogatą ofertę
              kanałów dla dzieci jak i konkurencyjność cenową jeżeli chodzi o pakiety. Wzięłam
              ten pakiet 2 w 1 i jestem z niego bardzo zadowolona =) Mój synek ma bajeczki, ja
              mam spokój i dobre połączenie z Internetem =)
            • Gość: kaczucha Re: Vectra Warszawa. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.09, 21:47
              no tak się u nas porobiło, że to baba wygania faceta z przed telewizora, jak się mecz zaczyna ;D
              a co do tych bajek, to mam nadzieję, że dzieciak będzie zadowolony, bo wszystkie dvd już mu się znudziły i zna je na pamięć. jakaś odmiana mu się przyda, a ja przynajmniej będę miała spokój na dłużej:P
              jakie z nas matki... cieszymy się, że będziemy miały z głowy własne dzieci hehehe
      • Gość: Q Re: Vectra Warszawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.01.11, 02:33
        ich ogolnodostepna oferta dot. klientow indywidualnych korzystajacych z uslug dla wlasnych potrzeb. Ty musisz dogadac sie co do oferty gospodarczej dla abonenta prowadzacego dzialalnosc gospodarcza. W taki wypadku telefon sluzy celom zarobkowym tak wiec i stawki zapewne wyzsze. Podobnie bedzie z tv i internetem jesli dla firmy. Ale pamietaj ze tel i internet bedziesz mogla vatem rozliczyc, tv raczej nie,bo nie jest niezbedne do osiagania przez gabinet dochodow.
        pozdro
    • Gość: hipis Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 16.08.09, 14:15
      czy ktoś już korzystał z oferty dla użytkowników Spray ?
      www.dajemywiecej.pl Jak to wszystko wygląda ?
      • Gość: monsta Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 18.08.09, 14:30
        W zeszłym tygodniu do nich dzwoniłem, umówiłem się z monterem i w 20min mi
        zmienili dekoder. W międzyczasie podpisałem nową umowę i po problemie. Dla nas
        klientów to tylko plusy, bo dodają za darmo kanały tv, jest większy wybór
        szybkości neta i tańszy telefon.
        • Gość: hipis Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 18.08.09, 20:13
          wiem dają dużo darmowych i to jest fajne :) chciałem tylko się upewnić czy
          rzeczywiści jest tak szybko i łatwo. skoro tak, jutro tam dzwonię
          • Gość: Bodek Re: Vectra Warszawa. IP: *.acn.waw.pl 20.08.09, 12:25
            Naprawdę jest aż tak dobrze?? bo mam zamiar zmienić operatora bo jestem teraz w
            asterze, i oni maja troche wybujale ceny, fakt jakosc uslugi jest dobra ale za
            ta cene to nie to, i jak z netem w vectrze?? szybki, bez limitow?? nie zwalnia o
            roznych porach dnia jak np neozdrada??
            • jan-w Re: Vectra Warszawa. 20.08.09, 12:50
              Vectra w Warszawie to spray. Poszukaj sobie w internecie co użytkownicy spray
              piszą na ten temat.
              • Gość: nocturnus Re: Vectra Warszawa. IP: *.fabiankeil.de 20.08.09, 14:08
                Neozdrada to koszmar. Co do Vectry/Spray czy jak to się zwie nie mam jeszcze
                wyrobionego zdania, ale konkurencyjność jest good, bo działa to na korzyść
                Klienta. W ogóle to dobra jest ta oferta Vectry?
                • Gość: pastor Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 20.08.09, 14:24
                  mnie tylko internet i tv interesuje, ale wydaje mi się że tak. ja mam spraya i
                  dają nam darmowe kanały i platynowy pakiet w tv, więc nieźle. w necie dostęp do
                  serwerów gier i podkręcenie prędkości do 24 mb/s nawet
                  • jan-w Re: Vectra Warszawa. 20.08.09, 15:30
                    Gość portalu: pastor napisał(a):
                    > ja mam spraya i dają nam darmowe kanały i platynowy pakiet w tv,

Że tobie i współpracownikom dają, szczerze wierzę. Pewnie też pensję.
                    Napisz może co prawdziwi klienci mają zrobić żeby także im dali ;-)
                    • Gość: pastor Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 20.08.09, 15:42
                      sprawdź tu www.dajemywiecej.pl/ . promocje dla "starych" klientów spraya
                      • jan-w Re: Vectra Warszawa. 20.08.09, 15:50
                        Trudno cokolwiek zobaczyć na tak porąbanej stronie. Podasz link, albo zacytujesz
                        konkretne informacje, ile trzeba zapłacić, żeby dostać za darmo tv
                        w spray?
                        • Gość: warus Re: Vectra Warszawa. IP: *.aster.pl 20.08.09, 18:02
                          Płacić trzeba za wszystko, nie ma nic za darmo :/. Tak czy inaczej lepiej płacić
                          mniej niż więcej :). Znając życie jak w stolicy na dobre będzie vectra to
                          wyjdzie trochę taniej, bo to zawsze jakaś konkurencja. Pożyjemy i zobaczymy,
                          zawsze można zmienić operatora.
                          • d.z a mnie ten wątek "pachnie" reklamą 20.08.09, 22:35
                            Pozdrawiam dyskutantów :)
                        • Gość: pastor Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 21.08.09, 09:14
                          to tak nie działa, bo to promocja dla tych, co mieli spraya. i jak podpiszesz z
                          vectrą nową umowę dostajesz je za abonament jaki płaciłeś do tej pory. ja
                          płaciłem do tej pory 49,80. teraz rozumiesz ocb ?
                          • jan-w Rozumiem. O reklamę! 22.08.09, 19:14
                            teraz rozumiesz ocb ?
                            Aż za dobrze ;-) Żeby podciągać ten wątek i często linkować stronę reklamową?
                            Podając jak to w reklamie, mocno naciągnięte zachęcające teksty, z nadzieją że
                            nie znajdzie się nikt zbyt dociekliwy?

Ja przestaję podciągać ten watek, co doradzam też innym nie opłacanym przez
                            reklamodawcę.
    • Gość: amoroso Re: Vectra Warszawa. IP: *.aster.pl 22.08.09, 18:07
      W wawie dopiero firma się rozkręca ale mają ją użytkownicy w innych miastach i nie narzekają, napewno będzie sporą konkurencją na rynku tych usług w Wawie...
      • Gość: gosc Re: Vectra Warszawa. IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.08.09, 23:02
        narzekają na vectrę i w innych miastach też,ponieważ Vektra świetnie
        radzi sobie z XP ale z Vistą nie.
        • Gość: kaczucha Re: Vectra Warszawa. IP: 212.122.223.* 30.08.09, 19:42
          A z czym sobie Vista radzi? Daj spokój tego windowsa z niczym nie zgrasz...
          A co do narzekania, to mi właśnie znajomi polecali tę firmę... Zresztą na wszysto wszyscy w Polsce narzekają, taki naród. Jeśli Vectra ma podobną jakość usług jak inne firmy, to przynajmniej wygrywa cenowo.
          • jan-w Kaczucha, matka, jak jeszcze? 30.08.09, 22:26
            Bardzo musisz lubić tę vectrę, jeżeli na tylu forach, pod tyloma nickami do niej
            ciągle zachęcasz.
            Wygląda na to że kontrola jakości w vectrze nie funkcjonuje i płacą nawet
            najprymitywniejszym spamerom za reklamę na forach ;-)
            Czy z jakością programu jest tam podobnie?
      • Gość: marker25 Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.08.09, 23:17

Czy oferta VECTRy na TV z I-NETem po przejęciu SPRAYa w W-wie jest
        identyczna z dotychczasową ofertą SPRAYa ?

Jakie ew róznice - czy ktokolwiek analizował ??
        • Gość: gość Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 00:43
          Nie wiem.
          Ja się zastanawiam ile będzie kosztować łącze 24Mb/s. Jest coś szybszego w
          W-wie? Chyba do kilkunastu mega na razie doszło, tak?
          • Gość: maciek Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.spray.net.pl 02.09.09, 14:19
            Chyba tak. To fajnie, że będzie można ściągać duże pliki w krótkim czasie.
          • Gość: grucha Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.aster.pl 03.09.09, 09:50
            24 mb/s będzie kosztować 109 zł miesięcznie oferta jest na stronie polecammjej lekture, a znajdziesz odp na większość zadawanych tutaj pytań...
            • wobo1704 Re: Oferta Vectra a oferta Spray 03.09.09, 11:25
              Za dużo o tej 'vektrze' na róznych forach. To mi wygląda na kampanię
              reklamową.
            • kilovolt Re: Oferta Vectra a oferta Spray 03.09.09, 13:54
              Może ktoś wie czy wykupując pakiet telewizji cyfrowej w Vectrze mam
              dostęp do telewizji analogowej? Czy jeśli chcę korzystać z dwóch
              telewizorów to muszę jednak zamówić drugi zestaw cyfrowy z którego
              korzystanie jak widzę w cenniku kosztuje 5,90 zł miesięcznie?
              • szalony88 Re: Oferta Vectra a oferta Spray 04.09.09, 15:19
                Nie ma się co dziwić, że dużo o vectrze, bo trochę zamieszania zrobili tym
                wejściem do warszawy. Jak play wchodził na rynek gsm to była kampania reklamowa
                i widać było nawet na ulicach.
                kilovolt możesz do nich zadzwonić i się zapytać, bo sam nie mam pojęcia. A co do
                płacenia za dodatkowe tv to różnie bywa-ja nigdy nie płaciłem a mam 2 tv w domu,
                oba podpięte do kablówki :)
                • Gość: brucelee Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 16:34
                  wiesz ludzie szukają okazji, żeby płacić mniej i nie ma co się dziwić, każdy
                  lubi oszczędzać. poza tym głośno jest o przejściach z asterem,upc i resztą w
                  stolicy. sam mam czasami dość neo.
                  • Gość: Jarek Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: 192.193.116.* 08.09.09, 15:02
                    nie jest rozowo, nowa oferta dla abonentow spray'a niby w tej samej
                    cenie, ale... z umowy znika zapis o tv analogowej - czyli moga
                    wylaczyc kiedy chca. Sygnal raz na 2-3 tygodnie zanika, z reguly w
                    ciagu dnia. Nie ma mozliwosci podlaczenia dwoch dekoderow do tv
                    cyfrowej w 1 mieszkaniu. Nie ma mozliwosci skorzystania z Common
                    Interface w tv - maja parowane z dekoderem karty do tv cyfrowej.
                    Mniej dostepnych w cenie abonamentu kanalow HD - za wiekszosc trzeba
                    doplacac. Internet: timeout'y w normie a predkosc jak predkosc raz
                    lepiej raz gorzej, generalnie nieco gorzej niz w Aster. Na plus
                    napewno wychodzi im cena.
                    • Gość: rodos Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.chello.pl 08.09.09, 23:17
                      Wiesz to jest chyba największy plus tej oferty, że jest tańsza od konkurencji.
                      np. moi dziadkowie mają teraz Vectre i wali ich czy jest to HD czy nie:) Nie
                      widzą różnicy i wiele osób też tak pewnie sądzi.
                      • Gość: warcus Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.spray.net.pl 09.09.09, 13:32
                        Ceny są niższe i to nie ulega wątpliwości, a jak chcesz to dopłacisz do kanałów
                        w HD. Zresztą inni operatorzy też nie mają tak dużo kanałów w HD wliczonych w
                        abonamencie. Dla mnie to nie jest problem, szczególnie że ja dokupiłem sobie
                        pakiet sport na ostro i mam eurosportHD, polsat sportHD, Extereme, ESPN, itd.
                        Jarek a po co Ci tv analogowa, jeśli oglądasz z cyfrowej? Też wcześniej miałem
                        aster i dla mnie zmiana była na plus. Nie doświadczyłem problemów z brakiem sygnału.
                        • xavi_veb Re: Oferta Vectra a oferta Spray 09.09.09, 15:41
                          masz rację nie każdy potrzebuje płacić za HD, jak ma stary TV. ja mam jeden 6
                          letni telewizor, drugi 10 letni i vectre analogową rozdzielam 2 way splitterem
                          • Gość: ironman Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.aster.pl 10.09.09, 08:55
                            Fajnie jest mieć telewizje cyfrową ale żeby cieszyć się z jej jakości to rzeczywiście sprzęt z przed 10 lat nie wystarczy trzeba kupić co najmniej telewizor, który posiada chociaż HD ready i ma co najmniej 32 cale...
                            • jan-w Spamerzy zatrudnieni przez vectrę/spra są żałośni. 10.09.09, 10:02
                              1. Nieprawda. Także w starszych telewizorach jest różnica czy są zakłócenia, czy
                              ich nie ma.
                              2. Mamy błyskawiczny postęp. Starsze telewizory się psują i nikt ich nie
                              naprawia. Chociażby z powodu energochłonności. Za 2 lata sygnał analogowy będzie
                              całkowicie wyłączony i trzeb by dokupywać przystawkę.
                              32 cale i HD ready to minimum jakie dzisiaj ludzie kupują.
                              • Gość: rooozum Re: Spamerzy zatrudnieni przez vectrę/spra są żał IP: *.aster.pl 10.09.09, 15:43
                                Widzisz sam jesteś żałosny, bo nie rozumiesz faktów i w każdej dyskusji masz coś
                                do powiedzenia, nawet jak nie masz o czymś zielonego pojęcia. Nie dziwię się, że
                                w innych wątkach też ludzi wkurzały Twoje wypowiedzi.
                                1. Różnica w sygnale nie jest odczuwalna w przypadku starego 21 calowego TV,
                                wiem bo mam w asterze dekoder i sygnał cyfrowy.
                                2. Błyskawiczny postęp nie wyeliminuje starych odbiorników u starszych ludzi.
                                Nie wymienią oni TV z prostego powodu-nie stać ich i nie potrzebują.
                                Tak apropo Twoich wypowiedzi to widzę, że wszędzie jesteś lubiany:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,382,4732769,100041612,Jan_W_w_prokuraturze_.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,51,99445848,99493076,jan_w_w_jak_WSTYD_obciach_po_prostu_.html
                                • jan-w Spamerzy zatrudnieni przez vectrę/spra są żałośni. 10.09.09, 16:01
                                  Różnica w sygnale nie jest odczuwalna w przypadku starego 21 calowego TV,
                                  > wiem bo mam w asterze dekoder i sygnał cyfrowy.
                                  Argument, powalający. Jeżeli w twoim telewizorze nie widać różnicy, to oznacza że jej nie ma? A może masz tak zepsuty telewizor?

> Nie wymienią oni TV z prostego powodu-nie stać ich i nie potrzebują.
                                  A na przystawkę za 450 zł. będzie ich stać?

Końcówka twojego postu, potwierdza to co napisałem o żałosnym poziomie spamerów reklamujących tu vectrę/spray.

Z braku argumentów merytorycznych, stosujesz prymitywny atak personalny. Na dodatek wybrałeś sobie jako adwokatów:
                                  1. Powszechnie wyśmiewanego, ewidentnego oszołoma.
                                  2. Akwizytora ścierek, któremu zepsułem interes ostrzegając przed stosowanymi przez niego i kolegów metodami naciągania naiwnych. Czy to twój kolega?
                                  Każdy spamer - zakała internetu, może liczyć na moją reakcję, więc nie licz na zniechęcenie mnie w ten sposób. To spamerzy się poddają :-)
                                  • Gość: kotu Re: Spamerzy zatrudnieni przez vectrę/spra są żał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 16:14
                                    Janek, jeśli mogę się tak do Ciebie zwrócić, często czytam forum i często się
                                    udzielasz - w niektórych wątkach mądrze prawisz. jednak muszę to powiedzieć, że
                                    tutaj robisz offtopic i lekki bałagan. wyluzuj.

pzdr.
                                    kotu
                                  • Gość: rooozum Re: Spamerzy zatrudnieni przez vectrę/spra są żał IP: *.aster.pl 10.09.09, 16:33
                                    Tak oni wszyscy są moimi kolegami, dlatego ich bronię. Ciekawe, że swój sposób
                                    pisanie nie uznajesz za spam. Przecież nie wnosisz nic nowego do dyskusji. Twoje
                                    oskarżenia są najczęściej bezpodstawne i uderzają w wielu niewinnych ludzi.
                                    Myślisz, że dlaczego zwracam Ci uwagę i piszę w ten sposób? Uwielbiam rozmawiać
                                    z takimi ludźmi jak Ty..ale żeby nie odchodzić od tematu:
                                    Przystawki do starszych tv mają być dofinansowywane dla najuboższych gospodarstw
                                    przez rząd. Cena jaką podałeś jest z kosmosu.
                                    TV mam sprawny i mogę w każdej chwili porównać jakość obrazu, nie mówię że
                                    jestem wyrocznią, ale myślę że różnice są na tyle znikome, że wiele osób
                                    potwierdzi moje zdanie.
                            • warzaw_bike_killerz Re: Oferta Vectra a oferta Spray 10.09.09, 10:37
                              Obecnie wiekszosc telewizji HD nadaje bardzo duzo programow w wersji SD. To tak
                              jakbys jpg-a sciagnietego w rozdzielczosci 480x640 przeskalowal na tapete
                              desktopa do rodzielczosci 800x1024 bez wyostrzania i mnostwa dodatkowych narzedzi.
                              Nie oszukujmy sie, ale trudno bedzie obejrzec pierwszego Terminatora w wersji HD
                              - aby cale biblioteki zgrac, potrzeba sporo czasu dla producentow. Poza tym
                              efekt bedzie jak w koloryzowanych wersjach Samych Swoich.

Brak analogowego sygnalu przy zaporowych cenach dzierzawy dekoderow, dla wielu
                              gospodarstw na dzien dzisiejszy to problem nie do przejscia. Zmieniajac analog
                              na cyfre, trzeba dzierzawic lub kupic dwa dekodery, gdy chce sie, aby dziecko w
                              swoim pokoju ogladalo cos innego. Wzrastaja koszty zuzycia pradu i jest to malo
                              ekologiczne.

Po co miec obecnie HD ready i 32 cale na kanaly, ktorych tylko czesc biblioteki
                              nie jest skalowana?
                        • Gość: Jarek Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: 192.193.245.* 11.09.09, 10:36
                          > Jarek a po co Ci tv analogowa, jeśli oglądasz z cyfrowej? Też
                          wcześniej miałem
                          > aster i dla mnie zmiana była na plus. Nie doświadczyłem problemów
                          z brakiem syg
                          > nału.

Analogowa jest mi potrzebna bo mam wiecej niz 1 tv a vectra/spray
                          nie chca mi dac drugiego dekodera choc sie nawet deklarowalem ze
                          zaplace im 2x abonament za ta tv.
                          Przerw byc moze nie zauwazyles bo moze nie korzystasz w tygodniu w
                          ciagu dnia - ja pracuje z domu i takie nawet krotkotrwale przerwy sa
                          irytujace - w konkurencji to sie nie zdazalo.
                          • Gość: oldinka Re: Oferta Vectra a oferta Spray IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 20:38
                            Przerwy są do przyjęcia nie zależnie czy mówimy o Vectrez, Aster czy UPC jeżeli
                            nie są zbyt częste, bo w innym przypadku staje się to uciążliwe. Powiem, że
                            jestem w miarę wyrozumiała w tej kwestii, bo techniczne wpadki są zawsze i
                            niestety będą i trzeba je jakoś z tolerować.
              • sigla Re: Oferta Vectra a oferta Spray 13.09.09, 17:10
                Tak, sygnał analogowy jest cały czas. Ja mam 2 telewizory, jeden jest z dekoderem cyfrowym (ten jest darmowy, ale za dekoder HD trzeba płacić 10zł miesięcznie).
    • Gość: gregu Re: Vectra Warszawa - Zwierzyniecka/Czerniakowska IP: 188.33.144.* 14.10.09, 16:56
      Ja czekam na tzw. "możliwości techniczne" na osiedlu
      Zwierzyniecka/Czerniakowska, niektóre bloki mają już wybór
      Vectra/Aster, ale w moim nr 1 czy 3 niestety nie [dotyczy to też
      niektórych bloków Czerniakowskiej].Bloki były okablowane w lipcu -
      nadal nie można zamówić usług, mimo, że mi się udało.Jednak czekając
      na kontakt instalatora, zadzwoniłem na infolinie, i co?Okazało się
      że nie świadczą usług.Czy ktoś coś wie?Słyszałem o jakimś konflikcie
      z administracją.
      • Gość: ak553 Re: Vectra Warszawa - Zwierzyniecka/Czerniakowska IP: 213.108.152.* 13.01.10, 21:23
        Nie podniecaj się Vectrą. Od niedawna świadczą usługi na Kabatach.
        Na swoim przykładzie stwierdzam, że to nieodpowiedzialne towarzycho.
        Po świętach zamówiłem full wypas 2 x dekoder HD z max wersjami
        programowymi do tego internet 8/16 z wysyłaniem 2 i przeniesienie
        telefonu. Zgodnie z zapewnieniami "przedstawiciela" instalacja w
        ciągu 3 dni. Cena tego była OK. W sylwestra zadzwoniła pani, że
        możliwy termin instalacji to 6 styczeń ale za to opóźnienie styczeń
        free. Niech będzie wyraziłem zgodę. szóstego zjawiło się dwóch
        młodych ludzi i zaczeli się szrpać z podłączeniami. Mistrzami to oni
        nie byli. Telewizję dzięki mojej pomocy podłączyli. Internet
        próbowali, ąle stwierdzili że modem jest walnięty. Na moje pytanie o
        telefon zdziwili się bo nie mieli tego w zleceniu. Dostali modem
        który obsługuje tylko internet. Po tym stwierdzeniu się zmyli. Co do
        TV nic do końca nie ustawili. Dobrze że w pudle zostawili
        instrukcję. Zadzwoniłem do BOK pytać co dalej. BOK wysłał na szczaw
        do działu technicznego. Dział techniczny, że ktoś jutro się
        skontaktuje, a tak w ogóle to oni telefon montują dopiero po
        przeniesieniu numeru. Wynika z rego, że gdyby przypadkiem modem
        internetowy był sprawny to może jakoś by go odpalili, a gdzieś po
        miesiacu przyleźli raz jeszcze by ten modem wymienić. Jeszcze raz
        musiałbym sie z tymi "fachowcami" umawiać, a po ich wizycie jeszcze
        raz sprzatać. Nie muszę dodawać, że do dziś nikt się nie
        skontaktował. BOK nie przyjmuje reklamacji, a na maile nie
        odpowiadają. Tak więc gonię to dziadostwo ze swojego mieszkania.
        Zanim ktoś podpisze z nimi umowe niech zdrowo się uszczypnie.
        • a-b2 Re: Vectra Warszawa - Zwierzyniecka/Czerniakowska 15.01.10, 12:21
          PODTRZYMUJE TEMAT VECTRY/ kablówki/ DNO I JESZCZE RAZ DNO WALCZĘ
          ZNIMI JAK Z WIATRAKAMI A NAJGORSZE ,ŻE NIE BARDZO JEST Z KIM
          ROZMAWIAĆ,, OLEWAJĄ ABONENTA DOKŁADNIE
    • qqrykk Re: Vectra Warszawa. 16.01.10, 17:11
      Kilka uwag ogólnych od klienta Vectry. Do przemyślenia:

Więc ogólnie jestem abonentem Vectry od ok. 2,5 miesiąca. W tym czasie miałem 5
      awarii. Nikt nic nie wie, cały czas jestem przesyłany do innego "dedykowanego
      konsultanta". Do tej port wszystko jakoś łatali, ale dla mnie, pracującego
      online nawet pół dnia bez netu to mała katastrofa odbijająca się na mojej
      kieszeni i rzetelności świadczonych przeze mnie usług.

Dzisiaj doszło do tego, że w czasie omawiania mojego pakietu - konsultant
      wprowadził mnie w błąd. Bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że potrzebuję podłączenia
      3-4 komputerów (obojętnie czy przewodowo czy nie). Dzisiaj w momencie prób
      podłączenia trzeciego - okazało się, że mój modem jest skonfigurowany na 2, a za
      kolejne IP muszę płacić. Niby pierdoła, bo to jakieś 5 złotych miesięcznie, i
      nie w tym rzecz zupełnie, ale w tym, że muszę udać się do salonu i podpisać
      dodatkową umowę. Dla mnie to po prostu wprowadzenie w błąd.

Ostatnio (czyli jakiś tydzień temu, to nie żart, co chwila wychodzi "coś") -
      straciłem ok. 70 minut na telefonie, żeby w końcu dostac się do osoby, która
      jest mi w stanie pomóc. Szkoda, że musiałem dzwonić do zarządu firmy (telefon
      znajdzcie sobie w necie jeszcze przed podpisaniem umowy, bo się przyda -
      wystarczy ichniejszy KRS znaleźć, to spółka z o.o.). Ostatnio pierdoła była
      równie wielka: podając mi klucz ktoś zrobił błąd, nikt na infolinii
      "technicznej" (nie bez powodu w cudzysłowiu) nie wpadł na pomysł, żeby go
      zmienić, co rozwiązywałoby problem. Czekałem 2 dni od zgłoszenia na pojawienie
      się pana, który ogólnie wyśmiał infolinię, i jednym telefonem poprosił o zmianę
      klucza. Problem do rozwiązania w 5 minut.

W ciągu ostatnich lat to mój trzeci dostawca netu ze względu na przeprowadzki.
      Wierzcie mi, w mojej ocenie Aster na 4+, TPSA na 3+, Vectra na 1+ (plus za TVHD,
      właściwie bez zarzutu, nie licząc licznych przerw po kilka minut gdzie nagle nie
      ma jakiegoś programu albo głosu, ale to naprawdę pierdoła do której czepiać się
      nie można).

Niestety nie opłaca mi się zerwać umowy (bo koszty za duże), ale za 9 i pół
      miesiąca "przesiadam" się na cokolwiek innego. A w ramach protestu NIE dokupię
      za 5 złotych dodatkowego IP tylko zakupię net mobilny u operatora komórkowego -
      jestem w trakcie sprawdzania ofert (dobre rady mile widziane). Na taki "głupawy"
      (na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy) protest mnie stać. Nie chcę mieć
      absolutnie nic do czynienia z "przedstawicielami" Vectry, ani telefonicznie ani,
      tym bardziej, osobiście.

Tyle w ramach ostudzenia zapałów tych, którzy jeszcze nie podpisali umowy. A
      tym, którzy umowę już mają - życzę braku kontaktów z "call center" i szybkiego
      netu :]

Qqrykk
      • komarzysko Re: Vectra Warszawa. 09.02.10, 18:28
        Mam możliwość podpisać w budynkach z Vectrą ograniczoną ilość umów na super
        promocyjnych warunkach na internet , telewizję i telefon Aster. Ceny niższe
        około połowę od tych na stronie internetowej.
        Przedstawiciel Aster
        komarzysko@gazeta.pl
    • Gość: mokotow Re: Vectra Warszawa. IP: 195.250.54.* 20.02.10, 14:07
      juz nie chce tej vectry....po podpisaniu umowy ze sprayem po okolo
      2 tygodni pojawil mi sie czlowiek z aneksem do podpisania z
      powodu przejecia firmy przez vctre, zanim mi to zaczelo dzialac jak
      powinno tzn wiekszy net to trawalo 2 tygodnie,mimo moich telefonow
      to ciagle odkladali mi instalacje rowniez telefony wiec czekalam
      ponad 3 tygodnie na podlaczene tel, zachcialo mi sie tez telewizji
      dodatkowej czyli canal+ i hbo ,telewizja zaczela dzialac dopiero po
      5 dniach oczywisice po moich namolnych upomnieniach sie o to co mam
      jzu w umowie,rowniez w aneksie umowy wzielam net 8 mgb i tam cos
      jeszcze przyspieszenie,,,zaczello dzialac to dopiero po 3
      dniach,internet zrywa sie czesto ,nawet w ciagu godziny potrafi sie
      zerwac kilka razy-trace polaczenie wtedy albo zastoj ,cokolwiek bym
      sciagala przerywa mi,jak sie do nich dzwoni to albo u nich jest
      wszystko ok albo ze naprawia..ale naprawianie trwa
      wiecznosc...czyli wcale,umowa jest tak zrobiona ze nie ma
      praktycznie nic zaznaczone czy jest to umowa bezterminowa czy nie
      bo z chceia bym z tego zrezygnowala,zostawilabym sobie tylko
      telewizje ze wzgledu na dziecko,net mam inny juz na oku,tani i
      dosyc dobry,syn ma go rowniez i jest bardzo zadowolony...ja vectry
      nie polecam....duza firma nie znaczy ze dobra
      • kasiora Re: Vectra 20.02.10, 23:28
        zisto wogole masakra!
    • Gość: hanna.b2 Re: Vectra Warszawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.07.10, 18:32
      Nie polecam.Zawarłam z Vektrą umowę w maju, od tej pory miałam
      kłopoty z odbiorem sygnału, przełączeniem starego numeru
      telefonu ,stałym złeceniem opłaty rachunków z ror. Biuro Obsługi
      Klienta jest w Gdyni, do Warszawy nie daja numeru i porozumienie się
      z nimi to gehenna. Nastawieni wyłacznie na naciąganie na jak
      najdłuższe rozmowy telefoniczne,które oczywiście są płatne. Lepiej
      się związać z firmą warszawską!
      • Gość: Klient Vectry Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 12.08.10, 12:10
        Potwierdzam.
        Od czasu podpisania umowy Internet nie osiągnął nawet połowy deklarowanej
        prędkości (zamiast 8mbps w najlepszym razie 3,5, a przez większość czasu ok 2mbps).

I teraz najlepsze - postanowiłem zrobić z tym porządek i zgłosić problem.

Zaczęło się ponad tydzień temu. Przyjęto zgłoszenie i podesłano instrukcje
        przeprowadzenia testów prędkości. Wyniki odesłałem na podany adres i... piątego
        dnia oczekiwania na odzew sam ponownie zadzwoniłem. Konsultant zamiast wyjaśnić
        w czym problem, poprosił o ponowne przesłanie wyników testów i obiecał, że
        wysyła ponaglenie do techników.

Pod koniec następnego dnia jest mail! Ach, nie, fałszywy alarm, to faktura. Za
        usługę, której Vectra de facto nie dostarcza.
        Dzwonię więc po raz kolejny - konsultant przeprasza, bo w systemie widzi, że
        faktycznie były kolejne zgłoszenia z mojej strony - i obiecuje osobiście zająć
        się sprawą i skontaktować ze mną jak najszybciej.
        I cisza. To było przedwczoraj.

Dziś zadzwoniłem po raz kolejny, z nastawieniem, że uzyskam jakieś wiążące
        informacje, lub wskóram cokolwiek więcej.
        No i oczywiście - konsultantka zasłania się tym, że dzwonię do biura w Gdyni i
        ona nie może odpowiadać za to, że lokalny serwis się ze mną nie kontaktuje.
        Oczywiście nie ma szansy skontaktować się ani z tym serwisem, ani z przełożonym.

Cztery telefony z mojej strony. Osiem dni od pierwszego zgłoszenia. Nawet
        zgłoszenie przez formularz reklamacyjny... na facebookowym koncie Vectry. Efekt?
        Nawet cienia kontaktu ze strony firmy, najmniejszej zmiany w jakości świadczonej
        usługi.

Ergo - firma nie wywiązuje się z umowy, a tzw. Biuro Obsługi Klienta służy do
        spławiania klienta i utrzymywania status quo.
        Nie warto szarpać sobie nerwów.
        • Gość: Klient Vectry Re: Vectra Warszawa. IP: *.spray.net.pl 12.08.10, 12:23
          ...I jak na ironię, chwilę po wysłaniu powyższego postu, zadzwonił technik z
          Vectry. Problem usunięty.

Natomiast według jego słów, zgłoszenie otrzymał dopiero dzisiaj, więc albo
          nieprawdę mówią konsultanci, albo ten pan, albo obsługa klienta jest tam w
          zupełnym proszku i konsultanci z BOKu nie przekazują zgłoszeń do serwisu.
    • fey-li Re: Vectra Warszawa. 13.08.10, 10:32
      Cześć,

Mamy internet i tv w tym hd. Ogólnie jest ok, czasem są przerwy w
      dostawie tv cyfrowej, ale to ponoć specyfika Białołęki. Jeśli chodzi
      o internet Vectra nie gwarantuje transferu, więc w ciągu dnia jest
      słabszy transfer. Dodatkowo jest faktura elektroniczna, więc nie
      zdziw się jeśli nie przyjdzie do domu.
    • Gość: Gość Re: Vectra Warszawa. IP: 213.77.11.* 15.09.10, 11:45
      Z racji tego, że przeprowadzam się na Grochów (okolice Wiatracznej), chcę podłączyć u siebie net+kablówka+net mobilny
      Zastanawiam się, którą ofertę wybrać, Aster czy Vectrę.
      Aster obecnie jest u moich rodziców (pakiet TD), kiedyś dział bardzo stabilnie, mało problemów, ale teraz podobno net wiesza się średnio 2 razy w tygodniu na kilka godzin, a czytajac oferty o Vectrze widzę że też nie jest u nich najlepiej.
      Co polecacie?
      • oryginal23 Re: Vectra Warszawa. 15.09.10, 16:41
        Nie mieszkam w Warszawie, ale mam tv i internet z vectry. Częste przerwy w dostarczaniu
        sygnału, kłopot z kontaktem z biurem obsługi, nie polecam tej firmy.
        23.
      • Gość: a Re: Vectra Warszawa. IP: *.acn.waw.pl 09.11.10, 00:20
        Witam
        Ja rowniez prosze o informacje o Vectrze. Czy warto zalozyc (Goclaw) ? Slyszalem niepochlebne opinie ale one dotyczyly mniejszych miast a jak jest tutaj ?
        Obecnie mam aster ale ich oferta jest droga i stwarzaja problemy przy przedluzaniu na war. promocyjnych, wiec mam ich dosyc :-).
        • Gość: SS małżonka Vectra:) IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 19:53
          Partactwo i nic więcej!!, umowa jest tak skonstruowana, że jak się przeprowadzasz, to przeprowadzasz się z vectrą, bo inaczej płacisz karę umowną. jakiś czas temu zadzwonili, że maja pakiet promocyjny za 50%, zgodziłem się, miałem dostać aneks do umowy, który po 10 dniach mogę ew zwrócić i wtedy kanały zostaną wyłączone. Oczywiście nic nie przysłali, a jasno nie powiedzieli, że mogę zadzwonić i prosić o rezygnację z powyższych pakietów.
          Ponadto nie ma szans dodzwonić się do działu windykacji, który widnieje tylko na papierze, ponadto naliczono mi odsetki, od momentu, kiedy ostateczne warunki spłaty moich zobowiązań nie były jeszcze ustalone, wiadoma była tylko kwota, jaką wiszę tym oszustom!!
          Gdyby tak można było pozew zbiorowy..., ale niestety wszystkie instytucje, m.in. Rzecznik Praw Konsumenta, w tym kraju stoją po stronie tego "cudownego" operatora
    • Gość: ja Re: Vectra Warszawa. IP: *.unknown.vectranet.pl 08.12.10, 13:06
      czekalam miesiac i 3 dni na neostrade klamali na infolinii komedia a ja pracuje na kompie dla mnie internet to chleb i maslo bez niego nie zyje. przyszla vectra w 20 min podlaczyli tv i internet i poszli dziala od razu ja placze ze szczescia!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: anasz Re: Vectra Warszawa. IP: *.aster.pl 19.05.11, 11:01
        rok temu plakalas ze szczescia, a dzis jak jest dzis? podobno kiepsciutko!
      • Gość: Escobar80 Re: Vectra Warszawa. IP: 77.222.231.* 04.06.11, 11:23
        A dzis płaczesz pewnie ze nie masz od 2 dni internetu i tak już któryś raz z kolejii .
        OD dwóch dni w Warszawie nie ma internetu z Vectry ! Działaja tylko polskie DNSy . TO KPINA Z UŻYTKOWNIKÓW !! DOMAGAM SIE PRZEPROSIN PUBLICZNYCH NA STRONIE . Ci co maja ip 77.xxx.yyy.zzz moga sobie ogladac pudelka .wszystkie usługi zagraniczne nie działają.
        • Gość: nadia Re: Vectra Warszawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.12, 20:59
          najgorszy operator, stare łącza,ktore wiecznie nawalaja. non stop jest przerwa w laczach internetowych,telewizja tez czesto pada,albo dekoder nawala i jest pikselizacja!!!! nie polecam nikomuuuu!!!!!!!!!! lepiej upc sobie zafundujcie,oni nie maja takich problemow technicznych.
    • Gość: xxx Re: Vectra Warszawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.05.12, 19:47
      Zmieniłem właśnie UPC na Vectrę. Miałem Aster przez kilka lat. Jedynym powodem zmiany była z dupy wzięta cena za Aster i brak jakiejkolwiek elastyczności. Ponieważ w bloku jest nowe okablowanie Vectra korzysta z takich samych kabli jak Aster. Pod względem istotnych programów w Vectrze nie ma Polsat Sport. Nieistotnego badziewia nie liczę, bo nie ma znaczenia 170 czy 180 gó...anych programów. Cenowo - internet (szybszy niż miałem w Aster, ale w sumie powyżej 10 mbit/sek to nie widzę żadnej różnicy) + telewizja wychodzi mniej więcej połowę tego, co w UPC.
      • Gość: edeek Re: Vectra Warszawa. IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.12, 14:32
        mam 10 dni na ewent. wymówienie umowy poza biurem - proszę o Twoje zdanie na temat tego operatora - chcę zrezygnować z UPC, gdyż zachodzi taka możliwość, ale nie wiem, czy dobrze robię - dają mi faktycznie więcej, za mniej, ale czy nie pojawią się inne problemy ?!?!
        • Gość: xxx Re: Vectra Warszawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.12, 07:33
          Na razie to za krótko to mam, żeby mówić o problemach. Na pierwszy rzut oka - więcej za dużo mniej, rachunek za Vectrę = mniej więcej połowa tego, co za Aster/UPC.
          • Gość: gość Nie działa internet! IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.12, 11:02
            Na Nowodworach już jeden dzień nie działa internet... miesiąc temu 3 dni nie było... jaja sobie Vectra robi z użytkowników...
            • Gość: edeek Re: Nie działa internet! IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.12, 11:57
              w takim razie już mam obawy, widzę, że korzystasz z netii, czyli vectra leży.
              Napisz proszę co dalej się dzieje.
    • Gość: Whitch Re: Vectra Warszawa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.13, 10:21
      Nie polecam
      Mam same kłopoty
      Infolinia nie potrafi podać sensownych odpowiedzi, a czeka się tak długo, żeby dpowiednio drogo zapłacić Wysłałam fax z reklamacją, mam potwierdzenie wysłania, ale podobno nie dotarł Wysłałam list polecony z opisem całej sytuacji, również mam potwierdzenie, też podobno nie dotarł Na przeniesienie numeru telefonu czekam już ponad 4 miesiące, a w umowie jest 6 tygodni Co innego mówił przedstawiciel kiedy podpisywałam umowę, zwłaszcza w kwestii opłat, co innego przychodzi na fakturze Dzwonią tylko z promocjami DNO, już nigdy więcej wystrzegajcie się tego operatora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka